Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rw88 04.07.2010 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 927115)
Ciekawe kogo tym razem kupimy, mam nadzieję ze jakiegoś obronce z prawdziwego zdarzenia, bo niechce nic mowic ale ten Bunoza ze swoim wzrostem 1.95 moze bedzie wygrywał pojedynki głowkowe, ale bardzo się boje o zwrotność i szybkość, napastnicy mogą nim kręcić choć chciałbym się mylić.

Podobno właśnie tym Bunoza się charakteryzował, że mimo sporego wzrostu był szybki i w miarę zwrotny, dlatego też grywał na lewej obronie - przynajmniej takie informacje uzyskałem od osób, które miały okazję go oglądać. A jak będzie, zobaczymy.

mrawczu 04.07.2010 11:14

wiadomość na oficjalnej jest w aktualnościach ale nie ma na głównej w oknie jak zwykle... ? Wstydzą się? a może coś się posypało z transferem? ale to chyba pobożne życzenia...

Ogryzek 04.07.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 927146)
kiedyś nakupowała stamtąd młodych zawodników Wisła ale ta z Płocka i spadła.Ci najlepsi gracze z Serbi czy Chorwacji to trafiają do Włoch,Hipszanii czy Niemiec

Też o tym pomyślałem:D

Kto pamięta Żerko Belade i innych z Wisły ale płockiej? Mam nadzieję że nie będzie u nas pełnej bałkanizacji.

Za to o Jeleniu pewnie każdy słyszał (niedoszłym naszym kopaczu).

Myślę że do Płocka poprzychodziło więcej darmowych szrotów niż młodych talentów jak Bunoza i dlatego jest pewna różnica. Raczej może być tak jak w Lechu z Handzicem, Golikiem, Salcisovicem czy Buricem (jedyny który wypalił)

Sancezz 04.07.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 927135)
Oceniac to mozna bedzie jak sie okaze jaki jest Bunoza. Jezeli to gracz o talencie Glowy to ok. Teraz trzeba za to kupic drogiego stopera z Balkanow...

Po co piszesz "drogiego". Zapamietaj sobie i reszta, że cena nie zawsze odzwierciedla potencjał zawodnika!!!

Kluvi 04.07.2010 11:17

jak już ktoś napisał takiego Dudkę sprzedaliśmy za 2.5 mln a Marcelo który jest o niebo lepszy za ile.. żal tyłek ściska :(
mam nadzieję że chociaż jakiś % od następnej sprzedaży będzie Wisła miała.

Idę wziąć zimny prysznic :P by ochłonąć troszkę.. :P

serek.c2 04.07.2010 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 927152)
na co rok na prawo Webstera ? pomyśl a nie obrażaj wszystkich wokoło

i skąd wiesz jaka będzie suma i czy nie będzie jakiegoś procentu od następnej sprzedaży

Ciekawe pojmujesz obrażanie wszystkich wokoło - to kolega reser napisał do wszystkich "myślcie mózgiem nie dupą", ja tak napisałem tylko do niego. Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz. Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.

gianbuffon 04.07.2010 11:19

No to już nie ma co się łudzić, w tym roku mistrzostwa nie będzie, w pucharach jak przejdziemy 2 rundy to będzie sukces.
Tak się zastanawiam, czy Wisła i ludzie w niej pracujący to profesjonaliści? Miało być tak pięknie, przyszedł nowy prezes, nowe transfery a tu w jednym oknie pozbywamy się trzech podstawowych obrońców, w tym najlepszego i najskuteczniejszego obrońcę w Polsce oraz kapitana drużyny. W dodatku przyszedł nowy bramkarz, więc nie wiadomo kto by przyszedł na obronę, to i tak potrzeba czasu na zgranie się bloku defensywnego!!
Czy taką polityką klub chce zachęcić nas do przyjścia na nowy stadion? Jesteśmy w dupie!

No i Marcelo sam też nie mógł lepiej wybrać. Teraz będzie grać w biało-czerwonych pasach heh

maci0s 04.07.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 927157)
Jeszcze jedno - czy Wisła kiedykolwiek odrzuciła jakąś ofertę zza granicy ?? NIE! Ci panowie jak dostają faks zza granicy to chyba dostają orgazmu i nieważne czy oferta jest dobra, czy są inne, czy możnaby było zarobić więcej, nieważne - oni i tak od razu na fali radosnego podniecenia wysyłają faks odmowny ze zgodą! Żenada, żenada, żenada! Quo vadis Wisło, quo vadis?

Oj bardzo wiele razy odrzucała !! :) Choćby w przypadku Zurawia, Kosy, Brożka czy Szymkowiaka

arth_ur 04.07.2010 11:23

Zobaczymy czy pieniądze ze sprzedaży Marcelo zostaną dobrze zainwestowane. Jestem dobrej myśli. "Biznes is biznes", nie ma sentymentów w interesach. Już czuję że zacznie się lament na forum. Poczekamy, zobaczymy.

Sopranos 04.07.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 927167)
Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz. Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.

Jaką masz pewność, że piłkarz chciał podpisać nowy kontrakt? Skoro odchodzi do PSV, to zapewne nie wbrew własnej woli. Wydaje mi się, że on po prostu chciał odejść, bo polska liga jest celem samym w sobie wyłącznie dla naszych polskich kopaczy.

JrQ- 04.07.2010 11:27

Jak dla mnie niecałe 3 mln za Marcelo to śmiech.
On jest wart 2x tyle.

kot 04.07.2010 11:27

Powiem tylko tyle po sprzedaży pary podstawowych stoperów w jednym okienku transferowym, że nawet mój podpis to zbyt mało, aby objąc rozumem naszą politykę transferową. Tylko głupcy powtarzają ten sam błąd dwa razy. Do dziś bowiem, nie udało się zastąpić dwóch napadstników sprzedanych w jednym okienku transferowym. To już nie jest budowa, czy przebudowa drużyny. To jest abnegacja Wisły Wielkiej. Wisłę trawi abulia i adynamia a rządzących tym klubem trawi jakaś acefalia wtórna. :-/

a cat may look at the king, zwłaszcza jeśli król jest nagi

czera84 04.07.2010 11:28

Podwyżka nie była chyba możliwa,jeżeli w PSV ma zarabiać 800 tys euro więc u nas to nie możliwe

serek.c2 04.07.2010 11:28

Trochę ochłonąłem - spokojniej można napisać...

Po pierwsze chciałbym - naprawdę - być aż takim optymistą jak część kolegów piszących na tym forum. Zaskakujące jest dla mnie, że niektórzy znaleźli plusy sprzedaży Marcelo... Ja tam nie widzę ani jednego - no może poza małym plusikiem, Marcelo się u nas wybił i będzie przykładem dla kolejnych zdolnych zawodników, że przychodząc do nas jest szansa na wypromowanie się do silniejszej ligi.

Pieniądze za sprzedaż Marcelo choćby i kwocie 5 mln Euro i tak zostaną w kieszeni właściciela. Kupimy co najwyżej uzupełnienie składu (chyba nikt nie wierzy w to, że nagle przyjdzie młody, nieznany i zastąpi bez uszczerbku na jakości gry Marcelo).
Obrona w chwili obecnej to jednak wielka niewiadoma. Ta formacja była naszą silną stroną, teraz raczej tak nie będzie, a nawet jeśli to zapewne nie od początku sezonu (zgranie tej formacji to bardzo istotna rzecz).
Tracimy największą gwiazdę drużyny, zawodnika dla którego warto było przyjść na stadion - takimi ruchami transferowymi nie zapełnimy stadionu.

przemek1902 04.07.2010 11:28

Naczytać tych waszych newsów się nie moge..
Wszyscy piszecie (no moze prawie wszyscy) pod wplywem emocji, nie myslicie racjonalnie

Złym faktem jest sprzedaż Marcelo tuż po sprzedaży Głowackiego. Jednak dla Głowy to była ostatnia szansa na to, zeby odejsc i dorobic sobie, a dla Marcelo do tego aby sie wypromować. Jezeli chlopak dalej bedzie sie tak rozwiaj jak obecnie to wyrosnie z niego nie lada pilkarz, ktory kiedys moze grać w Tottenhamach, Acemilanach czy Spartakach Moskwa. Nie zapominajmy jak do nas dołączył.. wygralismy batalie o jego uslugi z Santosem, w ktorym w podstawowym skladzie grał.. Osobiscie nie wierze w to, ze Wisla nie zagwarantowala sobie prawa do jakiegos % od nastepnej sprzedazy zawodnika.

Ochłońmy, na miejsce Marcelo spodziewam się co najmniej podobnej klasy zawodnika z Ameryki. Powiedzieli ze beda transfery to będą.

Lemoniadowy Joe 04.07.2010 11:31

Cytat:

Ciekawe pojmujesz obrażanie wszystkich wokoło - to kolega reser napisał do wszystkich "myślcie mózgiem nie dupą", ja tak napisałem tylko do niego. Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz.

nie tylko to napisałeś i moim zdanie nie myslicie dla Głowackiego to była ostatnia szansa i dla Niego i dla Wisły
z Marcelo tez wcale nie mamy takiej pewnosci że to nie bedzie ostatnia szansa za rok ktos da 1 mln euro i moze byc czesc

za Baszcza tez nie chcieli kasy od Celticu bo za mało dawali i jak na tym wyszła Wisła i Baszczyński
a Pawełka to nie chciał swego czasu kupic Trabzon

Cytat:

Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.

ale jeszcze Marcelo musi sie na nią zgodzić a czy sie zgodzi skoro wie co taka podwyżka może ewentualnie oznaczać ?
tu dostanie 100 tys euro a tam ma 700tys -1 mln euro na starcie

PS zupełnie inną sprawa jest to jakim zawodnikami zostaną zastąpieni i tu mam obawy bo Wiśle jak sie udało kupić 1 dobrego gracza na sesje transferową to był sukces a tu kupują 5-6

QBAS 04.07.2010 11:32

Głowa poszedł za 1,2-1,5 mln euro. Marcelo jest chyba lepszy no i przede wszystkim jest bardzo młody, perspektywiczny. Ciekaw jestem za ile go sprzedamy. Bo jeśli cena byłaby bardzo dobra i część z niej poszłaby na nowych graczy to z tą decyzją będzie można jakoś zrozumieć.

Choć z drugiej strony czy jest jakiś inny czołowy w kraju europejskim klub, który w jednym oknie sprzedaje z zaskoczenia dwóch podstawowych, chyba najlepszych w kraju środkowych obrońców?

nedzielan 04.07.2010 11:34

Ale mnie tu niektórzy denerwują swoimi komentarzami .... :/
Marcelo kiedyś musiał odejść,prędzej czy później...
Kupiliśmy młodych Cikosa i Bunoze
Skąd wiecie że Bunoza będzie gorszy od Marcelo??
Marcelo był nie znanym zawodnikiem.... tak jak Bunoza
na początku wszyscy gadali ze Bunoza to bardzo dobry zakup,a teraz jak Marcelo odchodzi to każdy ma pretensje do zarządu że sprzedaliśmy takiego gracza,Bunoza wcale nie musi być gorszy od niego.

westersyl 04.07.2010 11:37

Tak Marcelo musiał odejść ale nie musieli oddawać Arkadiusza Głowackiego do kebabow.

63.5 Kg 04.07.2010 11:37

Widac ze u nas jest dalej chory system.
No bo jak mozna rozwalic cala obrone w jeden miesiac??
Sprzedajesz jednego obronce to zostawiasz drugiego...
Srodek obrony to taki newralgiczny punkt ktorego nie mozna rozwalic.

Ale u nas dalej jest dziwna polityka ,cieszymy sie ze sa jakies transfery ale co z tego jak od nas odchoda najwaazniejsze postacie.

Nadal nie rozumiem dlaczego u nas jest tak spieszan ze sprzedaza mlodych zawodnikow.
Marcelo za rok moze byc wart ze 2 razy tyle .
Ale nam sie zawsze spieszy.

Ogolnie zrecz biorac zespol po takich ruchach moze sie zgrywac i z rok czasu a my na to czasu nie mamy.

Jak dla mnie to poteazny ale to bardzo potezny blad ze strony klubu...

rw88 04.07.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 927146)
Ci najlepsi gracze z Serbi czy Chorwacji to trafiają do Włoch,Hipszanii czy Niemiec

Nie do końca masz rację. Tzn. za bardzo spłaszczasz tą złożoną sprawę, jeśli mogę tak powiedzieć :) Żeby zrozumieć, że Wisła wcale nie ściąga takich "noname-ów", trzeba zrozumieć mechanizm, który w tych ligach panuje - zazwyczaj jak pojawia się bardzo utalentowany zawodnik w drużynach od miejsca trzeciego w dół, to Dinamo, Partizan, Crvena i Hajduk go za grosze kupują, dzięki temu robią mu w pucharach nazwisko i sprzedają za miliony, z łatką - jak to powiedziałaś - "najlepszego gracza". Kilka przykładów z ligi chorwackiej:

Dejan Lovren: NK Inter Zapresic (za darmo) --> NK Dinamo Zagreb (8.000.000 €) --> Olympique Lyon
Nikola Kalinic: HNK Sibenik (za darmo) --> HNK Hajduk Split (7.000.000 €) --> Blackburn Rovers
Ognjen Vukojevic: Lierse SK (za darmo) --> Dinamo Zagrzeb (6.000.000 €) --> Dynamo Kijów
Ivica Vrdoljak: NK Zagreb (1.000.000 €) --> Dinamo Zagrzeb (1.500.000 €) --> Legia Warszawa
Hrvoje Cale: NK Inter Zapresic (za darmo) --> Dinamo Zagrzeb (2.200.000 €) --> Trabzonspor
Mario Mandzukic: NK Zagreb (1.500.000) --> Dinamo Zagrzeb (aktualna wartość: około 7.000.000 €) --> ???

Wisła więc robi bardzo dobry myk i próbuje się wcinać Dinamo czy Partizanowi w tych zawodników, z których prawdopodobnie dwa bałkańskie kluby zrobiłyby "nazwiska" i sprzedały za grubą kasę. I tak Jovanic był głównym kandydatem na bramkarza Partizana, a Bunoza był przymierzany do Dinamo. Koncepcja świetna i tego się nie da ukryć. Ale też taki Bunoza powinien mieć swojego Głowackiego, przy którym mógłby się ograć i tu jest pies pogrzebany, ten błąd zarządu...

Mixu 04.07.2010 11:40

Mam nadzieję że Wisła zapisała sobie w ramach sprzedaży ileś % prowizji przy następnym transferze Marcelo z PSV. Akurat w tym przypadku kasa może być gruba.
Jeśli o mnie chodzi to nie będe płakał jeśli zakupią paru zdolnych grajków z lekko wyższej półki i zacznie się stopniowe budowanie Wielkiej Wisły. Daj Bóg!!

serek.c2 04.07.2010 11:41

Lemoniadowy Joe - nadrzędnym dobrem ma być jednak dobro Wisły, klubu a nie zawodników. Ja wiem, że dla Głowackiego to była ostatnia szansa. Żeby jednak polityka transferowa miałą jakikolwiek sens, sprzedaż Głowackiego absolutnie musiała wiązać się z blokadą transferu Marcelo. I właśnie najdziwniejszy ruch tego okienka to nie sprzedaż Marcelo, tylko sprzedaż Głowackiego (któremu raczej do wyjazdu wcale spieszno nie było). Zdaje sobie sprawę, że prawo webstera mogło nas pozbawić Marcelo, myślę jednak, że jest to inny typ chłopaka niż taki Kokoszka i teraz zgodził by się na aneks do umowy. Nie możesz być pewien że by akurat odmówił.

Bekas 04.07.2010 11:42

11 dni do pierwszego meczu i żaden z naszych podstawowych stoperów nie zagrał ani 1 meczu. No chyba, że parą stoperów mają być Kowalski Cleber. Jak Basałaj chce mieć 30 tys. na stadionie to ja nie wiem. Teraz zupełnie inaczej trzeba patrzeć na ruchy transferowe. Bo wypożyczanie gościa za 50 tys Euro, czy kupno za 200 tys E, przy wpływach z transferów 4 mln E pokazuje, ze nie jest dobrze. Ja transfer Marcelo rozumiem, tylko w tej sytuacji trzeba było Głowę zatrzymać. A ja uwierzyłem,że wraca normalność, ehh klub z takim potencjałem medialno kibicowskim i tak to wszystko psute jest.
A Marcelo wielkie dzięki za wszystko, jego odejście było nieuniknione, ten gość wybija się ponad naszą ligę i myślę, że PSV to tylko przystanek przed następnym transferem.

Lemoniadowy Joe 04.07.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 927195)

Koncepcja świetna i tego się nie da ukryć. Ale też taki Bunoza powinien mieć swojego Głowackiego, przy którym mógłby się ograć i tu jest pies pogrzebany, ten błąd zarządu...

Koncepcja świetna pod warunkiem oczywiście że faktycznie byli Oni poważnie brani przez Partizan czy Dinamo, podobnie można by zrobić w Czechach

tylko do tego to trzeba mieć swojego człowieka w danym kraju i nie potrzeba całej siatki skautów tylko po jednym konkretnym skaucie w 2-3 krajach gdzie jest mnóstwo talentów

Mar85 04.07.2010 11:43

Co za kretyni są w Wiśle...pytam się kto będzie grał na środku w Wiśle?. Jeśli sprzedali Marcelo za mniej niż 5 mln euro to ja nie mam pytań. Żądam zawodnika za 1 mln euro przynajmniej na zastępstwo, przyjdzie jakiś tani młokos z ligi chorwackiej za grosze lub jakiś free transfer pod koniec sierpnia. Damy rade w pucharach z tym co mamy...co roku to słysze!. Po co Głowe sprzedali, w jakim innym klubie w jednym oknie sprzedaje się 2 podstawowoych obrońców?? To jest szczyt amatorki, nie ma czasu na zgranie, nie ma nowego obrońcy. Rozwalanie klubu trwa a wy dalej wierzycie w te bajki...

szprotson 04.07.2010 11:44

Będzie mi brakowało tej radości, po niewykorzystanej sytuacji ;/

Marcelo, zrób kariere! p.s. przypominam jak nie tak dawno płakaliśmy że odchodzi Cleber, i nie wyborażaliśmy sobie że znajdziemy jego zastępce!

Acapelo 04.07.2010 11:46

Dla mnie sprzedaz Glowy dobra- przyszedl gracz nie ograny, na buraczana lige wystarczy a za rok bedzie taki jak Glowa. Wymiana pokoleniowa.
Marcelo- za 3mil Euro tez bym sprzedal. Kupic dobrego obronce, moze Milinkovica, moze jakiegos wysokiego napadziora. Do tego szukac dma mogacego zastapic Sobola.

Nie kupowac tylko wiecej Jirsakow i Lobodzinskich bo potem nie ma co z tym szrotem zrobic:)

WislaOnly 04.07.2010 11:46

Może nasi działacze połapią się w porę i oddadzą Marcela dopiero zimą, a teraz podpisze tylko kontrakt... oby...
Jeśli nie, to mam nadzieje, że panowie na górze wydadzą racjonalnie te pieniążki i sprowadzą jakiegoś wartościowego, DOŚWIADCZONEGO środkowego obrońce (byle nie tego z Haiduka), dołożą napastnika, poprawią skrzydłowym, wezmą ze dwóch testowanych ( może być tylko ten Holender) i powinno być oki. PANOWIE- WYLUZUJMY!!! Na ligę powinno wystarczyć, a wątpię, że coś zdziałamy w LE.

Krystian168 04.07.2010 11:48

Jeżeli prawdą jest, że Wisła dostanie za Marcelo 2,4 mln euro, to ci ludzie, którzy o tym zdecydowali są głupi (lekko mówiąc). Marcelo ma 23 lata, a najlepsze lata kariery przed sobą, 3-letni kontrakt, wyceniany na 3-3,5 mln euro, a my go sprzedajemy za 2,4 mln euro. Za 31-letniego Głowackiego wzięliśmy połowę tej kwoty...

Mam nadzieję, że z tych zarobionych 3,5 mln euro za dwóch stoperów przyjdzie 1-2 (oprócz Bunozy) na ich miejsce.

TymonPRO 04.07.2010 11:49

Marcelo !!!!!!!!!!! No niestety kiedyś to musiało nastąpić,zrobisz karierę PSV to tylko kolejny krok,ja cię widze w jeszcze lepszych klubach!!!
Wisła ci dziękuje!!!!!

dymion9 04.07.2010 11:51

To teraz w poniedziałek powinniśmy zobaczyć nowego młodego środkowego obrońcę który był obserwowany przez dłuższy czas przez naszych działaczy. Tak działają profesjonalne kluby a u nas zapewne jeszcze nie mają nikogo na miejsce Marcelo i na 1 mecz LE pewnie wyjdzie Cleber i Bunoza. Chciałbym się mylić.

Wiślak-1990 04.07.2010 11:51

Dobrze robi nie ma co się kisić w naszej lidze, podejrzewam że za 3 lata będzie grał w klubie który bije się o najwyższe cele.To jest prawdziwy zawodowiec. Szkoda że odchodzi ale cóż zrobić.

Orson 04.07.2010 11:54

i bardzo dobrze, że odchodzi - on jest za dobry na tą gównianą ligę, oby chłopak zrobił karierę!
i tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa - kupujemy tanio, sprzedajemy drogo coś na wzór VFB Stuttgart

19sebawro06 04.07.2010 11:55

chcielibyście za marcelo wziąć 6 mln euro tylko nie rozumiecie ze żaden zawodnik z polskiej ligi za tyle kasy nie pójdzie tym bardziej ze jest obroncą a obrońcy zawsze są tansi niz np napastnik
a to co nie ktorzy piszą ze za rok byl by drozszy mnie smieszy
powiedzcie czy w tym roku jest drozszy niz w tamtym bo sie w pucharach wypromował ????
nie bo Wisła nawet z nim nic w pucharach nie ugrała !!!!

MARCELO JESZCZE RAZ POWODZENIA

rafkur 04.07.2010 11:59

A czego się tu niektórzy spodziewali? Myśleliście że po co kupują worek obrońców jak brakuje przede wszystkim napastnika? Ano po to że może któryś załapie się do składu jak braknie Marcela. Swoją drogą gratuluję inteligencji sprzedającym. Za nawet najlepszego obrońcę grającego w lidze uzbeckiej ( a nasza jest na świecie traktowana jako coś takiego - czy się to komuś podoba czy nie) nie można żądać sensownej kasy. Po ewentualnej przyzwoitej grze Marcelo w pucharach można było wziąć 30% więcej no ale cóż, przyjdzie 8 obrońców z kartą w ręku i może się jakiś objawi ..... Niestety polityka dalej jest jaka jest bo sprzedaż 2 kluczowych obrońców przed sezonem to absurd. Ok, Głowę można było sprzedać , zasługuje na emeryturę i pewnie za rok już by poszedł taniej a i sam pensję by miał gorszą. No ale jeżeli sprzedają Marcela przed pucharami to sorry ale moim zdaniem już się mentalnie szykują na w******* z Litwinami albo rundę dalej w optymistycznym wariancie.

For_FuN_ 04.07.2010 11:59

Wchodze dopiero na strone i co widze, Marcelo sprzedany do PSV? TO jakis kiepski zart? Rozsprzedaz druzyny idzie pelna para...widac, pan Basalaj zaczal dzialac na calego na polecenie Bossa. Jaki profesjonalny klub pozbywa sie 2 podstawowych stoperow w 1 okienku transferowym? Gdzie my zmierzamy? Jestem w szoku...bedziemy grali jakims no-name'm i 36 letnim Cleberem. Jesli nie przyjdzie 2 klasowych stoperow, to o pierwsza trojke bedzie ciezko. Co sie dzieje w naszym klubie?! Jestem przerazony.

Donki 04.07.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 927226)
i bardzo dobrze, że odchodzi - on jest za dobry na tą gównianą ligę, oby chłopak zrobił karierę!
i tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa - kupujemy tanio, sprzedajemy drogo coś na wzór VFB Stuttgart

I co w ten sposób osiągniemy ??

sportnh 04.07.2010 12:00

Dokladnie, taka jest kolej rzeczy, skoro ktos tak jak Marcelo przerasta ta smieszna lige 6x, to trudno, zeby chlopakowi zabronic odejscia i to jeszcze do takiego klubu jak PSV, badz co badz, zawsze grajacego o wysokie cele. Pociecha jest natomiast to, ze Marcelo przychodzac tutaj, tez byl anonimowy, takze ja jestem dobrej mysli. Transfery nowe juz sa, skoro teraz bedzie kasa, sadze, ze beda i nastepne, kogos na stopera musza kupic jeszcze, przeciez nie sa totalnymi idiotami. Rozmowy z Zurawiem toczone byly w wielkiej tajemnicy a chyba kazdy tutaj (albo prawie), jest z tego transferu na pierwszy rzut oka zadowolony. Moze to samo wlasnie dzieje sie z jakims fajnym stoperem, bo chyba NIE uswiadomili sobie wczoraj/dzis, ze Marcelo faktycznie moze odejsc. Chlopakowi trzeba po prostu zyczyc powodzenia, miejmy nadzieje, ze za kilka sezonow zobaczymy go w jakims topowym klubie i to wszystko. Taka jest pilka i trzeba sie z tym pogodzic. C. Ronaldo tez musial odejsc z Manchesteru. Wierze w to, ze faktycznie nie ma ludzi niezastapionych i podejma teraz szybkie i wlasciwe decyzje, a my bedziemy zadowoleni. Na kazdego nadchodzi czas. Pozdro.

63.5 Kg 04.07.2010 12:00

Podoba mi sie jak kazdy sie cieszy ze Marcelo odchodzi ,ze o gowniana liga itd..

Tylko szkoda ze te same osoby juz za kilka dni beda plakac ze nie mamy kim grac...:rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl