![]() |
Ja z racji przesiadki odczułem brak nagłośnienia na G. Na G4 kompletnie nic nie było słychać.
|
bo tam nadal nie ma nagłośniania pod dachem, ta trybuna w ogole nie powinna być dopuszczona do użytkowania.
|
powiedzcie mi w ogóle jak możliwe jest że klub działa tak ch**owo ?? Przecież gdzie się nie popatrzysz to błąd na błędzie.
Akademii nie ma, piłkarzy nie ma, transferów nie ma, trenera nie ma... niczego nie ma! Wszędzie kłopoty. Cracovia mimo gry w I lidze lepiej funkcjonuje! |
Cytat:
|
Ale to nie powinno mieć znaczenia, raczej wypada zapytać ile osób czerpiących kasę z Wisły Kraków SA ma jakiekolwiek pojęcie o tym za co pobiera kasę i poważnie podchodzi do swoich obowiązków. No właśnie niewielu.
I przypominam sobie o aferze ze śnieżkami, nie rzucać, nie rzucać a na G nic nie słychać. Fajnie że wyciągnięto nauczkę na przyszłość... |
Oddzielajmy pewne sprawy zawodowe od tych sercowych. Nie wszyscy działacze klubowi powinni być kibicami Wisły, powinni działać profesjonalnie w jednym kierunku. Tam gdzie myśli się tylko sercem to traci się głowę. Kolejorz funkcjonuje najlepiej i wcale nie ma tam wszystkich miłośników klubu. Piłkarze powinni być oddani klubowi, działacze powinni robić dobrą robotę w zarządzeniu, a jakie ono jest to aż szkoda tracić język. Zero młodych talentów poza Chrapkiem i wypożyczonym Nalepą. Czekaj straszne drewno. Większość młodych piłkarzy z ME powinno być wypieprzonych! Tam grają tylko znajomości a nie umiejętności. Nie ma odpowiedniej rekrutacji, selekcji. Do momentu gdy nie stworzymy sprawnie działającego systemu szkolenia Wisły Kraków to ciągle będziemy ligowymi średniakami.
Nadeszły czasy, gdzie trudno kogoś kupić za małe pieniądze, a prawdziwe gwiazdy trzeba wychować tak jak Messi |
Euro 2020 we kilkunastu krajach... Czyli prawdopodobne jest to, że taka Warszawa lub Poznań będą dwukrotnymi gospodarzami... No chyba, że zrównamy z ziemią ten kurnik przy R22 i wybudujemy coś co przypomina stadion z XXI wieku a nie kurnik z początków XX to mooooże będzie Euro 2020 w Krakowie.
|
Już wczoraj wszyscy "decydenci" (np. Boniek) mówili, że jeśli Polska będzie startować po EURO 2020 to wystawi tylko Warszawę.
|
Ludzie co wy liczyliście na Euro 2020 w Krakowie?hehe, dobre, z tak paskudnym stadionem, który już w trakcie budowania był przestarzały - marzenia....
A teraz tak z innej beczki - mam nadzieje że teraz Boniek z Ekstraklasą sie tak dogadają że do licencji zostanie dołożony OBLIGATORYJNY wymóg posiadania kilku boisk z różną nawierzchnią dla 1 i pozostałych drużyn również młodzieżowych a kto się nie dopasuje do wypad z ligi:-):-) nie chcą budować po dobroci to trza siłą... |
ale to już jest
http://boisko.pl/pilka-nozna/ekstrak...-licencji.html Cytat:
aktualny podręcznik licencyjny(7.4.1) mówi: Wnioskujący o wydanie licencji musi posiadać obiekty treningowe dostępną przez cały rok. Wnioskujący o wydanie licencji a) posiada na własność obiekty treningowe lub b) jeżeli nie jest właścicielem, musi dostarczyć pisemną umowę z właścicielem(-ami) obiektów treningowych, z których będzie korzystał. Taka umowa musi gwarantować użytkowanie infrastruktury szkoleniowej przez wszystkie drużyny ubiegającego się o licencję, uwzględniając program szkolenia młodzieży podczas sezonu licencyjnego Minimalna infrastruktura, którą musi dysponować ubiegający się o licencje oraz która musi być, zatwierdzona przez PZPN musi składać się z: a) jedno pełnowymiarowe zewnętrzne boisko o wymiarach odpowiadających wymiarom określonym dla boiska głównego na otwartym powietrzu, b) jedno pełnowymiarowe boisko ze sztuczną trawą o wymiarach odpowiadających wymiarom określonym dla boiska głównego na otwartym powietrzu, c) jedną halę treningową o wymiarach boiska do piłki ręcznej, d) dwie szatnie z miejscami dla 25 osób każda, e) jedno pomieszczenie medyczne. Obiekty takie muszą zapewnić możliwość regularnego treningu przez cały rok w każdych warunkach pogodowych. |
Zgłosili pewnie boisko Nadwiślana na którym trenują czasami+boisko boczne i już są dwa boiska treningowe.Co do boiska ze sztuczną nawierzchnią to pewnie Skotniki.
|
Mi także pomysł organizacji EURO 2020 w kilkunastu krajach nie przypadł do gustu. Nasz stadion może być jeszcze ładny tylko trzeba go dopieścić i tchnąć życie najlepiej co najmniej 12h na dobę.
|
Dla mnie 3 boiska na wymogi Ekstraklasy to parodia a nie wymogi... to Świdnica z Dolnego Śląska ma 4 treningowe i gra w OKRĘGÓWCE.... powinno być min 6 - 8 boisk, których WŁAŚCICIELEM byłby klub a nie żadne wynajmowanie boisk....
|
Cytat:
|
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...pilkarska.html TAK SIĘ BUDUJE PODSTAWY FUNKCJONOWANIA KLUBU
|
Hutnik zajęty pod akademię Dudka, Wisła lokalizacji dla swojej musi szukać dalej.
"Wisła od lat planuje założyć akademię, a w Krakowie już to robią" http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13..._Krakowie.html |
Z tego artykułu można wywnioskować że nasz szanownie panujący miłościwy Pan Cupiał przekonał się do akademii piłkarskiej...to jest chyba rzeczywiście koniec świata...
|
Nie z tego artykułu mozna wywnioskować, że sie zastanawia, czyli bez zmian.
|
Cytat:
pic na wode, nie Akademia, teraz Dudek robi śmieszne show.. |
Cytat:
Nie mowie ze AP21 dobrze szkoli bo nie jestem zorientowany - mowie tylko ze nie ma co wyciagac jakis wnioskow z tego ze przegrywaja. Moze ktos bardziej kumaty w tym temacie moze sie cos wypowiedziec - gdzie sa jacys trenerzy ktorzy faktycznie potrafia rozwinac mlodych. |
Nasi wygrali, bo pewnie wystawiali starszych, jak to się ma w zwyczaju podczas takich turniejów... ;)
|
Nawet Alwernia szkoli młodzież: http://www.facebook.com/mkstriumf.alwernia
|
My też szkolimy dzieci ale nam potrzeba mieć bazę i zaplecze do szkoleniia 12/13+... Bo akurat szkółka dla dzieci TSu w zupelnosci narazie wystarczy, ale potrzebna nam ciągłość szkolenia w najważniejszym okresie rozwoju.
|
Cytat:
Z lokalizacją też niech nikt nie mydli oczu. Cupiał ma wystarczająco dużo terenu przy Reymonta, żeby starczyło na profesjonalne boiska i dla pierwszego zespołu i dla akademii. |
Z tego co wiem na nasi młodzi trenują na boisku na miasteczku AGH. Kidy na Reymonta dorobimy się chociaż takiego boiska ??
|
Cytat:
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 zaczyna się sypać :P
|
ciekawe kto za to zapłaci....
|
innego komentarza nie mam:
:rotfl::lol::haha: :popcorn: |
Sportowo jest nieciekawie to i rzeczy martwe zaczynają się dostosowywać do sytuacji klubu :( Mam nadzieję, że to nic poważnego i usterka szybko zostanie usunięta.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl