Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Pero 19.11.2012 14:38

Ja z racji przesiadki odczułem brak nagłośnienia na G. Na G4 kompletnie nic nie było słychać.

medyk 19.11.2012 14:49

bo tam nadal nie ma nagłośniania pod dachem, ta trybuna w ogole nie powinna być dopuszczona do użytkowania.

anthony09 19.11.2012 15:08

powiedzcie mi w ogóle jak możliwe jest że klub działa tak ch**owo ?? Przecież gdzie się nie popatrzysz to błąd na błędzie.
Akademii nie ma, piłkarzy nie ma, transferów nie ma, trenera nie ma... niczego nie ma! Wszędzie kłopoty. Cracovia mimo gry w I lidze lepiej funkcjonuje!

Eternit 19.11.2012 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1287380)
powiedzcie mi w ogóle jak możliwe jest że klub działa tak ch**owo ?? Przecież gdzie się nie popatrzysz to błąd na błędzie.
Akademii nie ma, piłkarzy nie ma, transferów nie ma, trenera nie ma... niczego nie ma! Wszędzie kłopoty. Cracovia mimo gry w I lidze lepiej funkcjonuje!

O ilu osobach z zarządu naszego klubu można powiedzieć, że są Wiślakami?

MatMario 19.11.2012 15:30

Ale to nie powinno mieć znaczenia, raczej wypada zapytać ile osób czerpiących kasę z Wisły Kraków SA ma jakiekolwiek pojęcie o tym za co pobiera kasę i poważnie podchodzi do swoich obowiązków. No właśnie niewielu.

I przypominam sobie o aferze ze śnieżkami, nie rzucać, nie rzucać a na G nic nie słychać. Fajnie że wyciągnięto nauczkę na przyszłość...

anthony09 19.11.2012 15:33

Oddzielajmy pewne sprawy zawodowe od tych sercowych. Nie wszyscy działacze klubowi powinni być kibicami Wisły, powinni działać profesjonalnie w jednym kierunku. Tam gdzie myśli się tylko sercem to traci się głowę. Kolejorz funkcjonuje najlepiej i wcale nie ma tam wszystkich miłośników klubu. Piłkarze powinni być oddani klubowi, działacze powinni robić dobrą robotę w zarządzeniu, a jakie ono jest to aż szkoda tracić język. Zero młodych talentów poza Chrapkiem i wypożyczonym Nalepą. Czekaj straszne drewno. Większość młodych piłkarzy z ME powinno być wypieprzonych! Tam grają tylko znajomości a nie umiejętności. Nie ma odpowiedniej rekrutacji, selekcji. Do momentu gdy nie stworzymy sprawnie działającego systemu szkolenia Wisły Kraków to ciągle będziemy ligowymi średniakami.
Nadeszły czasy, gdzie trudno kogoś kupić za małe pieniądze, a prawdziwe gwiazdy trzeba wychować tak jak Messi

thechris 07.12.2012 11:44

Euro 2020 we kilkunastu krajach... Czyli prawdopodobne jest to, że taka Warszawa lub Poznań będą dwukrotnymi gospodarzami... No chyba, że zrównamy z ziemią ten kurnik przy R22 i wybudujemy coś co przypomina stadion z XXI wieku a nie kurnik z początków XX to mooooże będzie Euro 2020 w Krakowie.

tomek100 07.12.2012 12:22

Już wczoraj wszyscy "decydenci" (np. Boniek) mówili, że jeśli Polska będzie startować po EURO 2020 to wystawi tylko Warszawę.

marcin19876 10.12.2012 14:19

Ludzie co wy liczyliście na Euro 2020 w Krakowie?hehe, dobre, z tak paskudnym stadionem, który już w trakcie budowania był przestarzały - marzenia....
A teraz tak z innej beczki - mam nadzieje że teraz Boniek z Ekstraklasą sie tak dogadają że do licencji zostanie dołożony OBLIGATORYJNY wymóg posiadania kilku boisk z różną nawierzchnią dla 1 i pozostałych drużyn również młodzieżowych a kto się nie dopasuje do wypad z ligi:-):-) nie chcą budować po dobroci to trza siłą...

FraMat 10.12.2012 14:55

ale to już jest
http://boisko.pl/pilka-nozna/ekstrak...-licencji.html
Cytat:

Od sezonu 2012/2013 każdy klub Ekstraklasy i I ligi będzie musiał posiadać przynajmniej dwa pełnowymiarowe boiska treningowe z naturalną trawą i jedno pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią.
w jaki sposoób to obeszliśmy?

aktualny podręcznik licencyjny(7.4.1) mówi:

Wnioskujący o wydanie licencji musi posiadać obiekty treningowe dostępną przez cały rok. Wnioskujący o wydanie licencji
a) posiada na własność obiekty treningowe lub
b) jeżeli nie jest właścicielem, musi dostarczyć pisemną umowę z właścicielem(-ami) obiektów treningowych, z których będzie korzystał. Taka umowa musi gwarantować użytkowanie infrastruktury szkoleniowej przez wszystkie drużyny ubiegającego się o licencję, uwzględniając program szkolenia młodzieży podczas sezonu licencyjnego

Minimalna infrastruktura, którą musi dysponować ubiegający się o licencje oraz która musi być, zatwierdzona przez PZPN musi składać się z:
a) jedno pełnowymiarowe zewnętrzne boisko o wymiarach odpowiadających wymiarom określonym dla boiska głównego na otwartym powietrzu,
b) jedno pełnowymiarowe boisko ze sztuczną trawą o wymiarach odpowiadających wymiarom określonym dla boiska głównego na otwartym powietrzu,
c) jedną halę treningową o wymiarach boiska do piłki ręcznej,
d) dwie szatnie z miejscami dla 25 osób każda,
e) jedno pomieszczenie medyczne.
Obiekty takie muszą zapewnić możliwość regularnego treningu przez cały rok w każdych warunkach pogodowych.

jacekbum 10.12.2012 17:17

Zgłosili pewnie boisko Nadwiślana na którym trenują czasami+boisko boczne i już są dwa boiska treningowe.Co do boiska ze sztuczną nawierzchnią to pewnie Skotniki.

manager1906 11.12.2012 08:54

Mi także pomysł organizacji EURO 2020 w kilkunastu krajach nie przypadł do gustu. Nasz stadion może być jeszcze ładny tylko trzeba go dopieścić i tchnąć życie najlepiej co najmniej 12h na dobę.

marcin19876 11.12.2012 09:35

Dla mnie 3 boiska na wymogi Ekstraklasy to parodia a nie wymogi... to Świdnica z Dolnego Śląska ma 4 treningowe i gra w OKRĘGÓWCE.... powinno być min 6 - 8 boisk, których WŁAŚCICIELEM byłby klub a nie żadne wynajmowanie boisk....

BlurgH 11.12.2012 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1290714)
Dla mnie 3 boiska na wymogi Ekstraklasy to parodia a nie wymogi... to Świdnica z Dolnego Śląska ma 4 treningowe i gra w OKRĘGÓWCE.... powinno być min 6 - 8 boisk, których WŁAŚCICIELEM byłby klub a nie żadne wynajmowanie boisk....

Trzeba by było zlikwidować Ekstraklasę :haha:

sebastian1727 19.01.2013 13:35

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...pilkarska.html TAK SIĘ BUDUJE PODSTAWY FUNKCJONOWANIA KLUBU

Lukasz 22.01.2013 09:07

Hutnik zajęty pod akademię Dudka, Wisła lokalizacji dla swojej musi szukać dalej.

"Wisła od lat planuje założyć akademię, a w Krakowie już to robią"
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13..._Krakowie.html

marcin19876 22.01.2013 10:09

Z tego artykułu można wywnioskować że nasz szanownie panujący miłościwy Pan Cupiał przekonał się do akademii piłkarskiej...to jest chyba rzeczywiście koniec świata...

borys 22.01.2013 10:16

Nie z tego artykułu mozna wywnioskować, że sie zastanawia, czyli bez zmian.

aNouc 22.01.2013 10:35

Cytat:

Wisła młodych zawodników na pewno przyciągnęłaby marką, ale konkurencja na rynku robi się coraz większa. Od 2009 r. istnieje Akademia Piłkarska 21 prowadzona przez byłych zawodników Wisły: Mirosława Szymkowiaka i Tomasza Frankowskiego, w której ważną postacią jest także Marek Konieczny, były kierownik Wisły. Półtora miesiąca temu klub z ul. Kałuży ogłosił początek działalności Akademii Mistrzów Cracovia.
tą konkurencję (Akademia Piłkarska 21) młodzi Wiślacy ogrywali w tym sezonie już 5-0 i 6-0 w swoich ligach.

pic na wode, nie Akademia, teraz Dudek robi śmieszne show..

Przybyszewski 22.01.2013 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1295653)
tą konkurencję (Akademia Piłkarska 21) młodzi Wiślacy ogrywali w tym sezonie już 5-0 i 6-0 w swoich ligach.

Narazie powinnismy sie wstrzymac z ocenami - tutaj nie chodzi o to zeby miazdzyc wszystkich w pilce juniorskiej tylko zeby Ci zawodnicy zaistnieli w sporcie seniorskim. Jezeli bysmy ograli 12 latkow Barcelony nie oznaczalo by to ze mamy od nch lepsze szkolenie.

Nie mowie ze AP21 dobrze szkoli bo nie jestem zorientowany - mowie tylko ze nie ma co wyciagac jakis wnioskow z tego ze przegrywaja.

Moze ktos bardziej kumaty w tym temacie moze sie cos wypowiedziec - gdzie sa jacys trenerzy ktorzy faktycznie potrafia rozwinac mlodych.

JrQ- 22.01.2013 17:52

Nasi wygrali, bo pewnie wystawiali starszych, jak to się ma w zwyczaju podczas takich turniejów... ;)

kowalkowskij 22.01.2013 19:15

Nawet Alwernia szkoli młodzież: http://www.facebook.com/mkstriumf.alwernia

Błaszczu_WIŚLAK 22.01.2013 19:32

My też szkolimy dzieci ale nam potrzeba mieć bazę i zaplecze do szkoleniia 12/13+... Bo akurat szkółka dla dzieci TSu w zupelnosci narazie wystarczy, ale potrzebna nam ciągłość szkolenia w najważniejszym okresie rozwoju.

willow 22.01.2013 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1295653)

Teraz wyniki są tyle samo ważne jak to, czy w Chinach przewrócił się worek ryżu. Zobaczymy, którzy z tych chłopaków zaistnieją w dorosłej piłce. W Wiśle odkąd pamiętam (a pamiętam dużo) była presja na wynik i wygrywanie turniejów, a nie na nauczanie techniki i dawanie radości z gry. A przodował z tym pseudo-trenerzyna Chemicz.

Z lokalizacją też niech nikt nie mydli oczu. Cupiał ma wystarczająco dużo terenu przy Reymonta, żeby starczyło na profesjonalne boiska i dla pierwszego zespołu i dla akademii.

Pero 25.01.2013 11:41

Z tego co wiem na nasi młodzi trenują na boisku na miasteczku AGH. Kidy na Reymonta dorobimy się chociaż takiego boiska ??

Kamil 25.01.2013 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1295988)
Z tego co wiem na nasi młodzi trenują na boisku na miasteczku AGH. Kidy na Reymonta dorobimy się chociaż takiego boiska ??

nie wiem ktore roczniki, ale ktorzys mlodzi trenują w piekarach

Bąbel 29.01.2013 16:55

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 zaczyna się sypać :P

marcin19876 29.01.2013 17:01

ciekawe kto za to zapłaci....

Kocur 29.01.2013 17:02

innego komentarza nie mam:

:rotfl::lol::haha:

:popcorn:

buczo1985 29.01.2013 17:38

Sportowo jest nieciekawie to i rzeczy martwe zaczynają się dostosowywać do sytuacji klubu :( Mam nadzieję, że to nic poważnego i usterka szybko zostanie usunięta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl