Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

DemekMaciek 01.03.2022 20:50

Proponuję zmianę nazwy wątku na "Nasi pracownicy zatrudnieni na stanowisku piłkarza"

AS82 01.03.2022 21:22

Wiem ,że to nie temat dotyczący umięjętności piłkarskich,ale kiedyś w Wiśle na prawej obronie biegał Marcin Baszczyński , jak się teraz patrzy na to ,że teraz tam gra niejaki Szot to pasuje jedynie się rzewnie rozpłakać...

Szneka 01.03.2022 21:37

Napiszę to raz jeszcze , to samo napisał Arkadiusz Czerepach: za moralny upadek tej "drużyny" odpowiada Kuba Błaszczykowski. Słynna cieszynka .....

azor 01.03.2022 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1579465)
Napiszę to raz jeszcze , to samo napisał Arkadiusz Czerepach: za moralny upadek tej "drużyny" odpowiada Kuba Błaszczykowski. Słynna cieszynka .....

dokładnie tak - jasna informacja "to ja jestem tu najwazniejszy"

PAWEŁ 01.03.2022 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1579465)

Oj tam oj tam na św. Jakuba rękę podnosisz :D niewdzięczniku ty :D

Elendil 01.03.2022 21:51

Mam plan na 1 ligę:

- wywalamy cały skład
- zatrudniamy wszystkich z Olimpii
- Pensje mniejsze o 80%
- Utrzymujemy się
- ???
- PROFIT!

Szneka 01.03.2022 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1579470)
Oj tam oj tam na św. Jakuba rękę podnosisz :D niewdzięczniku ty :D

Nie podnoszę. ale wtedy poszedł jasny sygnał, który dziś doprowadził nas na dno dna.

wolfy 01.03.2022 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1579472)
Mam plan na 1 ligę:

- wywalamy cały skład
- zatrudniamy wszystkich z Olimpii
- Pensje mniejsze o 80%
- Utrzymujemy się
- ???
- PROFIT!

Weź to skasuj, ludzie którzy proponowali transfer Ondraszka też tylko żartowali na SB, a ktoś w klubie to zrealizował.

Arkadiusz.Czerepach 02.03.2022 00:13

a skoro ploteczki , to rzuciła mi sie dzisiaj w oczy wielka dziura w miejscu lewej dwójki (zęba) unaszej ciemnoskórej gwiazdy ze stuttgartu

k.. jakimtrzeba być patolem , żeby nie ogarnąć sobie zęba na przedzie...

czaro 02.03.2022 00:38

Serio?

10 znaków.

Griszka30KR 02.03.2022 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arkadiusz.czerepach (Post 1579504)
a skoro ploteczki , to rzuciła mi sie dzisiaj w oczy wielka dziura w miejscu lewej dwójki (zęba) unaszej ciemnoskórej gwiazdy ze stuttgartu

k.. Jakimtrzeba być patolem , żeby nie ogarnąć sobie zęba na przedzie...

ja też to wczoraj zauważyłem i dla mnie to było takie posumowanie jakości zawodników jakich sprowadziliśmy w tym okienku...

Kac 02.03.2022 12:53

k.rwa przeciez nawet niewolnikom patrzyli do geby czy ma wszystkie zeby jak nie to nie brali...

sklad Wisly Krakow - lachudry i bezdomni

tomytom 02.03.2022 13:12

Może ma przerwę na papierosa na przykład?

Ktoś wspominał Marcina Baszczyńskiego - ja pamiętam w tamtym okresie nasze rozkminy (wśród znajomych kibiców), że przydałby nam się ktoś jeszcze lepszy w jego miejsce. Serio ...

Szneka 02.03.2022 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1579594)
Może ma przerwę na papierosa na przykład?

Ktoś wspominał Marcina Baszczyńskiego - ja pamiętam w tamtym okresie nasze rozkminy (wśród znajomych kibiców), że przydałby nam się ktoś jeszcze lepszy w jego miejsce. Serio ...

w tej chwili oprócz bramki i może dwójki środkowych obrońców , potrzebujemy wzmocnień na każdej pozycji. był do wzięcia np. Grzesik, który już w ŁKS się z dobrej strony pokazywał. Mogła Warta Go wziąć a nie my? Gąska ze śląska trafił do Łęcznej-czemu? Widząc nasza bezradność w ataku można było próbować w zimie wyciągnąć Bilińskiego. Fakt, że toporek ale parę sytuacji na pewno by wyklorzystał

Arronax 02.03.2022 14:14

Biliński to chłop który praktycznie zawsze coś tam trafi, mniej, więcej zależy w jakiej formie jest. Porównajcie go do naszych napastników.
Kwestia wykreowania mu sytuacji idp no ale od czegoś trzeba zacząć. A tak nie ma kto dogrywać za bardzo, nie ma za bardzo kto strzelać.
Tak M. Baszczyński, piękne czasy. Dziś np Łukasz Burliga w odniesieniu do realiów, jakby się przydał ...

aNouc 03.03.2022 13:01

Zacna masakracja zarządu Wisły i jej działu sportowego w sprawie Felicio Browna Forbesa (od 20:14):

https://www.soundcloud.com/podcast-t...aj-wislaku-175

aNouc 05.03.2022 22:24

Dziś wielki dzień. Po 6 miesiącach przerwy, napastnik Wisły wreszcie strzelił gola w meczu ligowym (Lechia 1:1 Wisła):

Wideo:
https://www.youtube.com/watch?v=1Yv7L8Y-EeE

FraMat 05.03.2022 22:32

Nie gniewaj się kolego, fajnie, że się cieszysz, ale po cholerę umieszczasz to samo wideo we wszystkich wątkach?

aNouc 05.03.2022 22:51

Dla reklamy i lepszych wyświetleń. O nic innego nie chodzi :)

Zamieściłem w tych, które dotyczą tematu: walka o utrzymanie (gol Fernandeza to mały kroczek ku utrzymania), w temacie wideo (nie trzeba tłumaczyć), no i tutaj (jako ciekawostka statystyczna dotyczącą piłkarza).

Wsio :)

Wy też poddawajcie ten link znajomym, gdzieś na portalach społecznościowych, promujcie Wisłę Kraków. Przecież to nie link do mojej strony, tylko Ekstraklasy, ja nic z tego nie mam ;)

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2022 15:46

chyba nie bylo

https://weszlo.com/2022/02/19/zdenek...-dallas-wywiad

wywiad ze zdenkiem

Elendil 13.03.2022 19:57

Starzyński na trybuny, obok Skvarki i Klimenta. I nie mówię tylko o tym, że zaliczył asystę dla Amiki, ale o tym, że chłop jedyne co robi to biega między przeciwnikami jakby w durnia grał.
Ring to ja też nie wiem po co wszedł. Od zejścia Savica to przestaliśmy grać.

Arkadiusz.Czerepach 14.03.2022 08:56

zabawne jak sie wam zmienila optyka co do Savica

a od zawsze bylo wiadome ze to dobry pilkarz , wysatrczylo ze przyszedl konkretny trener

Arronax 14.03.2022 09:04

A jeszcze niech go doprowadzą do optymalnej formy fizycznej to .... Bez tego żaden Piłkarz nie pokaże w pełni tego co umie.
Oby już niedługo nasz Stefan szalał do 90 minuty, tego sobie życzmy.

sevenheaven 14.03.2022 09:25

Przecież Sasvic gra caly czas to samo.. po przyjsciu Brzęczka nic się nie zmieniło, wy ślepi jesteście ?
I nie zrozumcie mnie źle, wg. mnie to dobry piłkarz, robi sporo chaosu, tylko coś z psychiką nie teges i zawsze spartoli na końcu.. po prostu nie widzę żadnej zmiany gry po zmianie trenera

Arronax 14.03.2022 09:59

A co grają dla porównania inni? W PL ofensywnego pomocnika ze świecą szukać, chodź trochę tych zagranicznych piłkarzy jest. Ofensywni pomocnicy zawsze w cenie, jak i napastnicy. W tej chwili za niego w sumie kto miałby grać na tej pozycji? Może się w końcu na końcu akcji ogarnie albo nie - wtedy trzeba szukać zastępstwa.

wolfy 14.03.2022 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1580192)
Przecież Sasvic gra caly czas to samo.. po przyjsciu Brzęczka nic się nie zmieniło, wy ślepi jesteście ?
I nie zrozumcie mnie źle, wg. mnie to dobry piłkarz, robi sporo chaosu, tylko coś z psychiką nie teges i zawsze spartoli na końcu.. po prostu nie widzę żadnej zmiany gry po zmianie trenera

Jest zmiana w ustawieniu na takie w którym Savić i reszta piłkarzy funkcjonują.
Savić nie jest strzelcem, gdyby było inaczej to by do nas nie przyszedł. Ma inne zalety.

pawlozm 14.03.2022 10:58

Po przerwie na reprezentacje powinna się wykrystalizować taka kadra:
Biegański - Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek - Poletanovic, Fazlagic - Elvis, Fernandez, Savic - Ondrasek
Z ławki w obronie: Uryga, Szota, Ring, w środku: Kuveljic, Żukow, skrzydła: Momo, Hugi, (Młyński, Starzyński). Brakuje kogoś z ławki na 10 i 9. Nie wiem jaki temat z tym Turkiem. Na 10 zawsze mogą grać Fernandez z Savicem wymienie (jeden na ławce), wtedy Momo skrzydło w 11. Ale na ataku potrzebujemy kogoś pilnie. Zdenek musi mieć realną opcję, a nie że schodzi i gramy bez napastnika.

AS82 14.03.2022 12:19

Biegański musi naprawdę popracować nad wykopami , bo albo są bardzo niecelne ,albo ledwie piłka dolatuje do linii środkowej boiska. co prawda wczoraj jedno takie wybicie mu wyszło i Cisse miał dzieki temu okazje , ale ogólnie było słabo.

sandomingo 14.03.2022 13:53

Nasze młode orły w osobach Sobola i Wachowiaka zagrały ogony na wypożyczeniach w swoich klubach.
W sumie po 3 wiosennych meczach Sobol ma 60 minut gry a Wachowiak 32.

s1mone 17.03.2022 20:21

Jeśli ktoś jeszcze się łudził, że Kuba w jakikolwiek sposób nam pomoże na boisku jeszcze, np od przyszłego sezonu to może już przestać. Oficjalna podała informację, że dopiero teraz poddał się operacji, mimo że kontuzji nabawił się we wrześniu.

Arkadiusz.Czerepach 17.03.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1580326)
Jeśli ktoś jeszcze się łudził, że Kuba w jakikolwiek sposób nam pomoże na boisku jeszcze, np od przyszłego sezonu to może już przestać. Oficjalna podała informację, że dopiero teraz poddał się operacji, mimo że kontuzji nabawił się we wrześniu.

jakaś szersza interpretacja?

bridgeburner 17.03.2022 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1580326)

Jakby zrobił operacje od razu to właśnie kończył by rehabilitacje
Teraz najwcześniej październik czyli ponad rok bez treningow
W wieku 37 lat
Co najwyżej mecz pożegnalny mu zostal

Drozd 18.03.2022 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1580328)
jakaś szersza interpretacja?

Kolejny raz pokazał, że jest mądrzejszy niż wszyscy i kolejny raz efekt ten sam...

AgresywnyChomik 18.03.2022 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1580351)
Kolejny raz pokazał, że jest mądrzejszy niż wszyscy i kolejny raz efekt ten sam...

Jezeli jest mozliwosc wyleczenia kontuzji bez ingerencji chirurgicznej to zawsze to powinna byc pierwsza droga.

Twoim postem pokazales po raz kolejny ze jestes madrzejszy niz wszyscy i kolejny raz egekt ten sam.

aNouc 24.03.2022 17:34

[wideo] - kilka słów od Manu:

https://www.youtube.com/watch?v=cGYK54xvN38

Szneka 29.03.2022 09:07

Nikt nie pisze,że Mateusz Młyński skręcił staw skokowy?

Jagul 29.03.2022 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1580682)
Nikt nie pisze,że Mateusz Młyński skręcił staw skokowy?

Wszyscy pijani ze szczęścia. :rotfl:

Arkadiusz.Czerepach 29.03.2022 10:54

bez przesady

alexx6 01.04.2022 18:30

http://www.90minut.pl/news/318/news3...tuzjowany.html koniec kariery

Arek95 01.04.2022 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1580800)

Mam nadzieję, że to żart na 1 kwietnia... To są jakieś kvrwa jaja. Nasz sztab medyczny to istnieje w ogóle? Bo tylko u nas w ciągu roku kalendarzowego trafiamy na 5 kontuzji, które wykluczają zawodników na pół roczne kontuzje. A "drobny uraz" na tydzień, przedłuża się na przerwę dwu miesięczną...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl