Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

silver03 05.01.2018 09:34

No i o to chodzi, teraz tylko rzeźba i grajek jak znalazł :D

Szneka 05.01.2018 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1491159)

Dać go na pół roku do akademika to od razu zrzuci masę

TOMEK 11 05.01.2018 11:36

bardziej stawiałbym na odpalenie Pereza Pereszczaki, a zostanie Lloncha, ale pożyjemy- zobaczymy :)

tomasz_19 05.01.2018 11:43

Co wy chcecie od Pereza przecież pod koniec roku był wiodącą postacią drużyny...
Ja mam nadzieję, że zostanie i przepracuje okres przygotowawczy i pokaże na co go stać.

wiertar 05.01.2018 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1491162)
Co wy chcecie od Pereza przecież pod koniec roku był wiodącą postacią drużyny...
Ja mam nadzieję, że zostanie i przepracuje okres przygotowawczy i pokaże na co go stać.

Wytrzeźwiałes już?

Ogryzek 05.01.2018 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1491159)

To ten co go parchy pogoniły bo za gruby? I my odpad po sracovii mielibyśmy brać? Litości...

Arkadiusz.Czerepach 05.01.2018 13:03

Probierz nie parchy , a za pogonienie Kądziora to na miejsce el profesore już bym polskiego guardiole zwolnił z obowiązku przychodzenia do pracy ;)

ashkeczup 05.01.2018 14:01

Kądzior sam nie chciał do sąsiadki, a w Jadze już nie pracuje

AYALA 05.01.2018 14:29

Mitrović ładnie dogrywa do napastników i ma niezły strzał z dystansu .https://www.youtube.com/watch?v=AsDA4ULftIE

swiety37 05.01.2018 15:01

Nie chcę krytykować zagrań, ale patrząc na te prostopadłe podania, to poziom tamtejszych obrońców nie powala. A już to co się działo przy ostatniej wrzutce na tym filmiku to tylko się uśmiechnąć można :)

Arkadiusz.Czerepach 05.01.2018 15:27

fajny lobik

TOMEK 11 05.01.2018 15:39

jeśli z tym płaceniem za operacje i rehabilitację to prawda, to w tym klubie kogoś srogo pop.ierdoliło na łeb, jeszcze bym zrozumiał jakby na wakacjach te kontuzje odnieśli, ale w robocie? szkoda gadać...

maciekkk 05.01.2018 16:01

^ o co chodzi ?

Ogryzek 05.01.2018 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1491170)
jeśli z tym płaceniem za operacje i rehabilitację to prawda, to w tym klubie kogoś srogo pop.ierdoliło na łeb, jeszcze bym zrozumiał jakby na wakacjach te kontuzje odnieśli, ale w robocie? szkoda gadać...

Ciekawe jak jest w innych klubach naszej e-klapy? Może się okazać taka praktyka jest popularna w biedniejszych klubach.

Martinus 05.01.2018 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1491170)

O to, że piłkarze koszty operacji i rehabilitacji pokrywają z własnych środków.
I tak, jest to prawda, pomimo tego, że pewnie Pani Prezes niedługo udzieli wywiadu w którym tę rzeczywistość będzie próbowała w jakiś ładny sposób przedstawić.

dynek.pl 05.01.2018 16:36

Jeśli tak to się dziwie, że ktokolwiek się zgodził tutaj grać.

maciekkk 05.01.2018 16:43

A skąd takie informacje się wzięły? Można prosić jakieś źródło tych rewelacji ?

FraMat 05.01.2018 16:49

Już dawno o tym pisano. Także i to, że są to koszty rzędu 20-30 tys złotych.
A wystarczyło, żeby klub zwrócił się nawet do małego sponsora o pomoc.

El'kabat 05.01.2018 16:51

Generalnie jest to powszechny trend? W innych klubach w e klasie też tak jest? Czy tylko u nas jest taka akcja?

Ma_niek 05.01.2018 16:58

Ja sie mu nie dziwie ze nie chce wracac. Chlop musi bulic niemala kase za operacje i rehabilitacje a tu w klubie mu nie placa jeszcze. Cyrk to jest. Czekaj tez przypadkiem za swoje sie juz pozniej nie leczyl?. Zamiast dac Velezowi kase to podpisujemy jakiegos 31 letniego serba funfla trenera na najmocniej obsadzona pozycje w klubie.

Arek95 05.01.2018 16:58

Mitrović swoim stylem przypomina takiego Meliksona, który lubił czy to uderzyć z daleka, dobrze wykonywał stałe fragmenty gry oraz co chyba najważniejsze dla Carillo potrafi grać szybką piłkę. Potrafi uwaga! CELNIE zagrać czy to z klepki czy dośrodkowania. W jakimś sensie przypomina Maora tyle że Serb znacznie mniej się kiwa i częściej pojawia się na środku boiska do rozegrania czy też rozprowadzenia akcji.
Moim zdaniem bardzo dobry transfer... Ale warto pamiętać, że zaciąg serbski średnio u nas wypalał.

maciekkk 05.01.2018 17:46

Ale skąd są te informacje, że Velez sam musiał płacić ? To jakieś domysły czy jego wywiad czy co ?

Martinus 05.01.2018 18:10

Nikt przecież nie będzie zdradzał źródeł informacji, bo wiadomo z czym by się to wiązało. Ja już kiedyś o tym pisałem - o ile takie informacje jak np. plany transferowe ma jedynie kilka osób i nikt się tym chwalić nie będzie to takie rzeczy, związane z szeroko pojętą szatnią wychodzą bardzo szybko.
Problem nie dotyczy tylko Veleza. Gonzalez też zastanawia się czy wracać.

brylant17 05.01.2018 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1491171)
^ o co chodzi ?

O to,że Velez leczył się na własny koszt

WioReXXX 05.01.2018 18:46

Nie ma kasy na leczenie pilkarzy, i to naprawde niezlych, ale na kontrakty trzech trenerow i ich pilkarzy (czy Ramirez czy Carillo sprowadzaja swoich ulubiencow) juz sa. 30-osobowa kadra tez jest, nie wiadomo po co tak naprawde.

Szanuje obecny zarzad, chwala im za to, ze wyciagneli klub z olbrzymich tarapatow, ale cos zaczyna isc nie w te strone co trzeba.

Hives4 05.01.2018 19:26

Przecież to brzmi jak jakiś sabotaż... Nie dać kasy piłkarzowi na leczenie to samo w sobie jest już żenada. Ale nie dać kasy na leczenie Hiszpanowi, gdy ma się w składzie tylu jego rodaków to już działanie na szkodę klubu. W pesymistycznym scenariuszu Velez (w sumie słusznie) się wypnie i już u nas nie zagra, Cuesta i Gonzales będą chcieli się ewakuować, a Llonch i Carlitos nie przedłużą kontraktów. Kto w takiej sytuacji zostawia kontuzjowanego piłkarza na lodzie?... Szkoda nerwów na to tracić.

Ogryzek 05.01.2018 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1491185)
Przecież to brzmi jak jakiś sabotaż... Nie dać kasy piłkarzowi na leczenie to samo w sobie jest już żenada. Ale nie dać kasy na leczenie Hiszpanowi, gdy ma się w składzie tylu jego rodaków to już działanie na szkodę klubu. W pesymistycznym scenariuszu Velez (w sumie słusznie) się wypnie i już u nas nie zagra, Cuesta i Gonzales będą chcieli się ewakuować, a Llonch i Carlitos nie przedłużą kontraktów. Kto w takiej sytuacji zostawia kontuzjowanego piłkarza na lodzie?... Szkoda nerwów na to tracić.

A czy to nie dotyczy tego że Velez chciał mieć drogi zabieg w Hiszpanii a nie tańszy w Polsce? To chyba nie chodzi o to ze w ogóle nie ma kasy na leczenie, ale na drogie leczenie za granicą?

bridgeburner 05.01.2018 19:44

Albo na twitterze albo w ktoryms ( z licznie pojawiajacych sie ostatnio ) wywiadow ktos powinien temat nie placenia za zabiegi i rehabilitacje podjac
bo brzmi to kompromitujaco dla klubu i zarzadu, ktory wyglada (wygladalo?) na to ze zmierza w dobrym kierunku
chociaz na chwile obecna nie wiem po co nam 27 pilkarzy na kontraktach i zatrudnianie kolejnych 30-paro latkow na 16 gier do konca
No bo chyba nie po to zeby zamaist na 8 miejscu skonczyc na 6 ?

rokfor 05.01.2018 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1491187)
Albo na twitterze albo w ktoryms ( z licznie pojawiajacych sie ostatnio ) wywiadow ktos powinien temat nie placenia za zabiegi i rehabilitacje podjac
bo brzmi to kompromitujaco dla klubu i zarzadu, ktory wyglada (wygladalo?) na to ze zmierza w dobrym kierunku
chociaz na chwile obecna nie wiem po co nam 27 pilkarzy na kontraktach i zatrudnianie kolejnych 30-paro latkow na 16 gier do konca
No bo chyba nie po to zeby zamaist na 8 miejscu skonczyc na 6 ?

Podejrzewam, że gdyby to była sytuacja niecodzienna, to temat byłby już dawno przez media podjęty.

krzaq12 05.01.2018 20:17

Cytat:

Podejrzewam, że gdyby to była sytuacja niecodzienna, to temat byłby już dawno przez media podjęty.
Też tak uważam, poza tym nagle wychodzi że Velez nie chce wracać, to samo Ivan, a Pol nie ma zamiaru przedłużać kontraktu. I to wszystko po transferze kolejnego ŚP do Wisły. Może tak właśnie rodzą się domysły....

Nie pokrywa się to z tym co na swoim profilu publikuje Ivan, np. kilka tygodni temu, zdjęcie krakowskiego rynku z podpisem-drugi dom, już wkrótce zobaczymy się itp. Ciężko mi uwierzyć w to że Ivan nie ma zamiaru wracać.

Oczywiście mogę się mylić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl