![]() |
Wracali, ale przestali wracać jak zobaczyli, że mieszkania tanieją, a oni są na kredycie 30-letnim i przy wysokim kursie CHF czeka ich zguba, więc znowu wybyli.
|
Cytat:
Czyli rozumiem, że teraz to forum jest grupa dwóch panów na usługach banderowców, co wieszało żyjące polskie dzieci na drzewach a ich matkom obcinano piersi i palono je w stodołach żywcem? Płacą wam za to zdrajcy? Jak można takie bzdety pierdzielić? Goście czują się Ruskimi, chcą do Rosji, Rosja ich chce, banderowcy ich mordują, Europa polski rząd, i niby patrioci z PIS-u wspierają banderowców! Do czego to doszło! Cytat:
STOP III I IV I V RP! |
Cytat:
Obecna sytuacja na Ukrainia to zwyczajna wojna między Ukrainą zachodnią (proeuropejską), a Ukrainą wschodnią (prorosyjską) wpieraną przez najemników wrzucanych tam przez Putina. W tle tych walk jest konflikt między narodowcami z różnych stron świata, którzy dołączyli do tej wojenki. |
Cytat:
Ruscy znowu mają interes w tym żeby sobie trochę terytorium włączyć i kopalń zajebać. Dwie grupy interesu się ścierają i wam plecą bzdury w które wy wierzycie. Jaka jest prawda? Mało osób wie. Ale jak ktoś jest święcie przekonany, że JKM bredzi na starość i zwariował mówiąc że poszkodowane jest społeczeństwo gdzie 90% ludności jest prorosyjska i chce do Rosji, a nie to, które my chcemy sobie wciągnąć do UE, to tylko pokazuje, że sami jesteśmy obłąkani przez tą manipulację i ten cały system, z którym chcecie walczyć ;) Trochę umiaru panowie. Nie chciałbym aby kibice Wisły to były zaślepione marionetki, którymi można sterować jak kto ma ochotę. Propaganda ciągle trwa, nie skończyła się po upadku PRL-u stosuje ją cały świat, bo ma w tyminteres($$$kasa$$) dlatego, żeby sobie z nią radzić, trzeba mieć kilka źródeł informacji, łączyć przesłanki, wyciągać spójność tych przesłanek. Ślepota już kiedyś ten kraj doprowadziła do rozpadu. Wystarczy tego. Myślcie! |
Czyli co jest nieprawdą w tym co napisałem?
Nie walczą tam Rosjanie spoza Ukrainy? Walczą. Nie walczą tam narodowcy i najemnicy z Europy i Kaukazu? Walczą. Nie dostarczamy tam broni i sprzętu? Dostarczamy (Ukraiński MSZ przyznał, że kupił od Polski kamizelki i hełmy z kevlaru). Stronami tego konfliktu nie są tak naprawdę z jednej strony UE i USA, a z drugiej Rosja i walczą o wpływy? Są. |
Cytat:
PS.: Co do Korwinowego faux pais z Żołnierzami Wyklętymi to jakby obcokrajowiec pozwolil sobie na takie porównanie może by to przeszło, Polak nie może. Niemniej KNP popieram za program a nie lidera. |
Cytat:
Natomiast bredzącego Korwina nie popieram, nie popierałem i dalej będę punktował głupoty jakie wygaduje, mimo że czasem jego słowa zmienia się do potęgi entej i wyolbrzymia ich sens. |
To, że Korwin odpłynął, bo wcale tak nie musi być.
Reszta to tylko mocne prawdopodobieństwa ;) Jezu on ma na myśli mechanizm jaki działa w tym kontekście, który można odnieść do naszych żołnierzy wyklętych i robi to poprzez porównanie. Co w tym jest skandalicznego? Zdejmijcie te narodowe klapy z oczu, bo robi się coraz śmieszniej! Nawet ze zrozumieniem nie potraficie przeczytać paru zdań. Cytat:
Cytat:
Już nie można powiedzieć, że Ukraina ma swoich żołnierzy wyklętych no bo jak! Czar mesjanizmu polskiego narodu by prysł ;) Wyklęci żołnierze w Polsce dla Polski nadani prosto od Boga :D Cytat:
|
Korwin odpłynął już kilka dekad temu i ta choroba jest nieuleczalna dlatego dla polskiego liberalizmu najlepsze byłoby, aby zszedł jak najszybciej.
Ja i narodowe klapki na oczach. Tego jeszcze tutaj nie było :D Zwyczajnie Korwin nie ma pojęcia o czym mówi, a pieprzy trzy po trzy. |
http://polskiepiekielko.pl/2014/06/z...uje-media.html
Dla łowców afer i myślących jak wujek co chciał zamienić siekierę na kijek Cytat:
Pis nam da! kolejnym czarodziejskim programem walki z...(i tu se wstaw) :) |
Ciekawa hipoteza :
Cytat:
|
Dla panów od "majątków narodowych"
O to są skutki waszych majątków narodowych. Cytat:
Głosujcie ->płaćcie -> ratujcie majątek narodowy :lol: |
|
Jak ktoś ma fejsbuka :)
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater |
Wczoraj JKM odkrywczo przyrównał żołnierzy sowieckiego GRU walczących na Ukrainie do.....Żołnierzy Wyklętych a dzisiaj desant na tzw. Łączkę przeprowadziły oddziały POstkomuny i przejęły kontrolę nad cmentarzem i wykopaliskami:
http://niezalezna.pl/57192-nowe-info...pn-na-sluzewcu |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Przewiduję już ripostę Gwiaździstego: "JKM liże Rosji dupę bo podziwia Stalina :shock: lub "JKM robi putinowi Laskę, bo chce zawrzeć z nimi sojusz" Schizofrenicy. hahahaha :lol: On jest niesamowity :D |
Janusz Korwin Mikke dotrzymuje słowa! I bije sługusów Rosji!
Cytat:
|
Dla przypomnienia wywiad :
https://www.youtube.com/watch?v=J9bzDy8UDqk |
Jak Korwina nie traktuję zbyt poważnie, to chciałem mu podziękować za to, co zrobił Boniemu- tak powinno się traktować zdrajców i sprzedawczyków.
|
A debil boni poszedł się jeszcze tym pochwalić do mediów :D
|
Tweet Migalskiego bezcenny :D
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html |
Korwin wymiata,szacun! , a agencina boni jeszcze się chwali że dostał z liścia, a może jak zwykle donosi...?
|
|
|
|
Cytat:
Zimą czy jesienią (Mikke teraz nie nosi rękawic), Boni mógłby dostać rękawicą w twarz. Tradycja szlachecka ale skąd Boni może o tym wiedzieć. |
Cytat:
|
Nie dajmy się ogłupić. Tylko Premier Tusk jest szanowanym politykiem na arenie światowej, nie tylko europejskiej. Proszę mi powiedzieć gdzie zapraszany jest Kaczyński? Prawda jest taka drodzy państwo, że pan premier Tusk to wielki kreator polskiej polityki oraz polityki europejskiej, oczywiście wraz z panią Merkel. Teraz szkalują, ale za jakiś czas będą panu premierowi Tuskowi pomniki stawiać. To człowiek mądry, ideowy, niepatrzący na swoje korzyści, czy korzyści Platformy Obywatelskiej, ale na interes Polski i Polaków. Ludzie czy nie widzicie, że Platforma wraz z naszym premierem i prezydentem oraz ministrem MSW to jedyne osoby godne zaufania na całej scenie politycznej? Nie widzicie, że robią wszystko by społeczeństwu żyło się dostatnio. Wolę, by rządził Tusk i żyć w dostatnim i dobrze zarządzanym kraju. Przecież wzrost gospodarczy i dobrobyt, jaki mamy po roku 1989, to zasługa ludzi związanych z Platformą Obywatelską, a wcześniej z Unią Wolności i Unią Demokratyczną i ROADem! Członkowie Platformy Obywatelskiej, którzy sterują państwem, to ludzie z najwyższymi kompetencjami. Już mam dość wpisów ludzi z PiS, którzy są aferzystami. Platforma stara się wyprowadzić kraj z długów, w jakie wpędził nas PiS, gdy ministrem finansów była Zyta Gilowska. Zobaczcie jak kraj rozkwita za rządów Platformy Obywatelskiej: mamy autostrady, mamy metro, mamy nowe stadiony, przychodzi do Polski kapitał zagraniczny. Przychodzi, bo widzi, że u steru są kompetentni i wiarygodni ludzie. Ludzie, którzy zawsze dotrzymują obietnic. Proszę was o odrobinę refleksji - zacznijcie myśleć propaństwowo i w przyszłych wyborach oddajcie swój głos Platformie Obywatelskiej. W przyszłości nie warto marnować swojego głosu na partie, którym zależy tylko na stanowiskach. Dlatego gromkie nie mówimy: PiS, PSL i Korwin-Mikkemu. Widzę, że jesteście nieoczytani i nie słuchacie programów informacyjnych. Włączcie sobie tvn24 i wszystkiego, co wam napisałem dowiecie się Z konferencji prasowych organizowanych przez premiera, pana prezydenta Komorowskiego i np. pana ministra Szczurka. Uważam, że pan Szczurek jest genialnym ministrem finansów, bo Polski (jako jedynego kraju!) nie dotknął kryzys. Faktem jest, że ceny odrobinę wzrosły, ale nie oszukujmy się: płace też rosną. Jaka była średnia krajowa 7 lat wstecz a jaka jest dzisiaj? Temu chyba nikt nie zaprzeczy. Przypomnijcie sobie jak ceny rosły za czasów Kaczyńskich! Czytając niektóre wpisy na FB widzę że niektórzy tylko opluwać umieją, bez żadnych argumentów. Ale to jest przypadłość PiS i jego niedouczonych prostych zwolenników. Bądźcie uczciwi wobec siebie i innych i odpowiedzcie na te pytania:
1.- Czy przez ostatnie 7 lat nie żyje wam się lżej? 2.- Czy nie jest tak, że w budżecie domowym po każdym miesiącu możecie więcej odłożyć? 3.- Czy nie widzicie, że w końcu nasi rządzący jakoś prezentują się w mediach są dobrze ubrani ładnie i mądrze się wysławiają? 4.- Czy nie pamiętacie tego sukcesu gdy, premier Tusk wraz z PO rządził całą Unią Europejską, oczywiście z panią Merkel, a to ogromnie podnosi wizerunek Polski na zewnątrz? 5.- Czy nie widzicie, że Platforma Obywatelska jest to jedyna partia, której dobro Polski i Unii Europejskiej leży na sercu bardziej niż własne interesy? |
Tak czytam ten wpis i nie wiem czy sobie jaja robisz czy piszesz poważnie.
|
Postanowiłem się skupić i zastanowić się jak ta nasza Polska się jednak zmieniła pod rządami PO i przelałem to w formie posta na forum.
|
jaja se robi
|
Cytat:
|
Cytat:
1, 2, 3, 4 - nie. 5 - NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiedyś głosowałem na PO. Ale teraz to bym najchętniej wziął jakąś lagę i tych wszystkich s....ysynów z PO, PiS, PSL, SLD i resztę pognał przez Polskę do jakiegoś kamieniołomu. Jeszcze w każdej miejscowości musieli by przepraszać za to, że dbają tylko o własne kieszenie, a całą resztę mają gdzieś. |
Cytat:
|
Cytat:
to stary pisowiec z tego tematu :-D |
Cytat:
|
https://www.youtube.com/watch?v=hMcAe2Q71Bs
JKM uzywa slowa na N. :) zeby nie bylo to slowo dopiero niedawno zostalo zaklasyfikowane jako "politycznie niepoprawne". Nikt nie zauwazyl ze sens byl o zgubnosci placy minimalnej na gospodarke. |
Mam takie wrażenie jakbym Donalda słyszał z ust Kaczyńskiego: "nie da się", "tak musi być", "wszystko jest dobrze" "proszę tak nie mówić, że jest źle" ale to moje wrażenie, nie wiem jak inni ;)
|
ciekawe czy jeszcze gdzieś w Unii wożą na pace cięzarówki ludzi do roboty jak w POlsce
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...a-pace-40-osob w teoretycznym państwie wszytsko możliwe jak widać |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl