Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

emj10 09.07.2014 09:17

Wracali, ale przestali wracać jak zobaczyli, że mieszkania tanieją, a oni są na kredycie 30-letnim i przy wysokim kursie CHF czeka ich zguba, więc znowu wybyli.

palikot 09.07.2014 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1367247)
JKM na fb :

Jakim trzeba być idiotą żeby nazywać separatystów rosyjskich z Ługańska - Żołnierzami Wyklętymi??
Straciłem resztki jakiejkolwiek sympatii do JKM, ten rozgadany jak przekupa przemądrzały dziwak nie powinien wycierać sobie krzywej wąsatej gęby bohaterami.
Oczywiście parę podobieństw się znajdzie ale nie więcej niż między Piłsudskim a Hitlerem.
Przyznaję, miałem chwile wahania, z Bratem zastanawiałem się w dzień eurowyborów czy głosujemy na JKM, czy na PiS.
W tej chwili nie mam już pola do dylematów. JKM to wariat, nawet jeśli miewa napady geniuszu, to wciąż jedynie wariat z przebłyskami. https://www.facebook.com/GownoPrawda2

[zamienię się teraz w waszą retorykę :D] Bo czytanie ze zrozumieniem, to wy macie na prawdę boskie i tylko pogratulować :)
Czyli rozumiem, że teraz to forum jest grupa dwóch panów na usługach banderowców, co wieszało żyjące polskie dzieci na drzewach a ich matkom obcinano piersi i palono je w stodołach żywcem? Płacą wam za to zdrajcy? Jak można takie bzdety pierdzielić? Goście czują się Ruskimi, chcą do Rosji, Rosja ich chce, banderowcy ich mordują, Europa polski rząd, i niby patrioci z PIS-u wspierają banderowców! Do czego to doszło!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1367250)
IV RP jest potrzebna od zaraz bo majątek narodowy wywiało. Wywiało kilka milionów mieszkańców. Jeszcze rząd się trzyma. Podobno da radę i się jeszcze uratuje bo w "teoretycznym państwie" wszytsko możliwe

Co zrobiło? Weź skończ te socjalistyczno-populistyczne pierdoły opowiadać. W dupie mam ten wasz cały majątek narodowy. Socjalizm chcesz budować? Która to już odsłona? Ile jeszcze dowodów potrzeba, na to, że ten system jest z założenia bankrutem? Cała Europa zdycha a Polska przy okazji, bo im się majątków narodowych zachciało, socjali, firm państwowych do których trzeba zawsze dopłącać i rabowania ludzi z ich 64% dochodów. Totalni kretyni już chyba tylko w wierzą w majątki narodowe! Czemu ja mam Polakowi coś sprzedać, gdy przyjdzie Niemiec i powie, że kupi taniej? Byłbym idiotą, gdybym sprzedał to Polakowi. Czemu ja mam jakiejść państwwej poczcie płacić, gdy prywatna firma prześle mi list taniej? Czemu ja mam latać LOTem gdy Ryanair wiezie mnie 4 razy taniej? Cała cywilizacja zachodu rozwinęła się na czymś takim jak WŁASNOŚĆ. Bogactwo wzięło się z tego, że ludzie robili coś tanio i dobrze, i ktoś kto chciał kupić a nie był przymuszany jak w socjalistycznej UE gdzie z waszych podatków płącicie kare, ze to, że polscy przedsiębiorcy wyprodukowali nadwyżkę mleka!. Więc jak chcesz sobie socjalizm budować, to buduj, ale jedź sobie do Niemiec Anglii tam są dobre zasiłki dla nierobów i wielodzietnych rodzin.

STOP III I IV I V RP!

emj10 09.07.2014 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1367279)
[zamienię się teraz w waszą retorykę :D] Bo czytanie ze zrozumieniem, to wy macie na prawdę boskie i tylko pogratulować :)
Czyli rozumiem, że teraz to forum jest grupa dwóch panów na usługach banderowców, co wieszało żyjące polskie dzieci na drzewach a ich matkom obcinano piersi i palono je w stodołach żywcem? Płacą wam za to zdrajcy? Jak można takie bzdety pierdzielić? Goście czują się Ruskimi, chcą do Rosji, Rosja ich chce, banderowcy ich mordują, Europa wspiera banderowców! Do czego to doszło!

To akurat jest mocne nadużycie, niezależnie do tego czy to ironia, czy nie. Korwin trochę odpłynął ze swoją oceną sytuacji na Ukrainie i nie broni go to, że portale typu kresy.pl, czy kilku innych publicystów wysuwa podobne teksty.

Obecna sytuacja na Ukrainia to zwyczajna wojna między Ukrainą zachodnią (proeuropejską), a Ukrainą wschodnią (prorosyjską) wpieraną przez najemników wrzucanych tam przez Putina. W tle tych walk jest konflikt między narodowcami z różnych stron świata, którzy dołączyli do tej wojenki.

palikot 09.07.2014 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1367283)
To akurat jest mocne nadużycie, niezależnie do tego czy to ironia, czy nie. Korwin trochę odpłynął ze swoją oceną sytuacji na Ukrainie i nie broni go to, że portale typu kresy.pl, czy kilku innych publicystów wysuwa podobne testy.

Obecna sytuacja na Ukrainia to zwyczajna wojna między Ukrainą zachodnią (proeuropejską), a Ukrainą zachodnią (prorosyjską) wpieraną przez najemników wrzucaonych tam przez Putina. W tle tych walk jest konflikt między narodowcami z różnych stron świata, którzy dołączyli do tej wojenki.

Nie, nie jest to nadużycie. Póki co jesteś pod wpływem propagandy zachodnioeuropejskich amerykańskich i polskich mediów jak paru panów reprezentujących PIS na forum. Twoje przekonanie bierze się od mediów, które mają interes w tym, żeby taki stan rzeczy rozpowszechniać. Pierwsza zasada. Pewne informację traktuje się co najwyżej z przymrużeniem oka gdy strona która je rozprzestrzenia ma jakikolwiek interes w tym, żeby nie robić tego nieobiektywnie a wiadomo, że i UE ma interes żeby Ukrainę wciągnąć, Stany mają interes, żeby McDonaldy i Fordy gdzieś sprzedawać(tylko w demokracji) a Polska oczywiście robi laskę, bo interesu nie ma żadnego o czym mówił Sikorski na nagraniach.
Ruscy znowu mają interes w tym żeby sobie trochę terytorium włączyć i kopalń zajebać. Dwie grupy interesu się ścierają i wam plecą bzdury w które wy wierzycie. Jaka jest prawda? Mało osób wie. Ale jak ktoś jest święcie przekonany, że JKM bredzi na starość i zwariował mówiąc że poszkodowane jest społeczeństwo gdzie 90% ludności jest prorosyjska i chce do Rosji, a nie to, które my chcemy sobie wciągnąć do UE, to tylko pokazuje, że sami jesteśmy obłąkani przez tą manipulację i ten cały system, z którym chcecie walczyć ;)
Trochę umiaru panowie. Nie chciałbym aby kibice Wisły to były zaślepione marionetki, którymi można sterować jak kto ma ochotę. Propaganda ciągle trwa, nie skończyła się po upadku PRL-u stosuje ją cały świat, bo ma w tyminteres($$$kasa$$) dlatego, żeby sobie z nią radzić, trzeba mieć kilka źródeł informacji, łączyć przesłanki, wyciągać spójność tych przesłanek. Ślepota już kiedyś ten kraj doprowadziła do rozpadu. Wystarczy tego. Myślcie!

emj10 09.07.2014 13:10

Czyli co jest nieprawdą w tym co napisałem?

Nie walczą tam Rosjanie spoza Ukrainy? Walczą.
Nie walczą tam narodowcy i najemnicy z Europy i Kaukazu? Walczą.
Nie dostarczamy tam broni i sprzętu? Dostarczamy (Ukraiński MSZ przyznał, że kupił od Polski kamizelki i hełmy z kevlaru).
Stronami tego konfliktu nie są tak naprawdę z jednej strony UE i USA, a z drugiej Rosja i walczą o wpływy? Są.

sanderuss 09.07.2014 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Małgorzata Goss "Nasz Dziennik"
Węgierski parlament, mimo zmasowanych protestów ze strony mediów, zwłaszcza zagranicznych, obłożył wpływy z reklam progresywnym podatkiem. Wykorzystał „szybką ścieżkę legislacyjną”, która skraca dyskusję. Uchwalone przepisy w najbliższych dniach wejdą w życie.

Nadawcy o dochodach z reklam powyżej 20 mld forintów (ok. 270 mln zł) będą odprowadzać do budżetu 40 proc. wpływów. Pozostałe stawki to 30 proc., 20 proc., 10 proc. oraz 1 procent. Przy przychodach reklamowych do 500 mln forintów (ok. 6,7 mln zł) stawka jest zerowa. Ustawa dopuszcza też 50-procentową ulgę w podatku dla firm, które przed jego wprowadzeniem notowały straty. Obowiązkiem podatkowym objęta została prasa, nadawcy radiowi i telewizyjni, a także firmy zarabiające na reklamie ulicznej, rozmieszczanej na murach i billboardach. Rząd oczekuje, że oprócz dostarczenia dochodów do budżetu ustawa przyczyni się do zwiększenia udziału rodzimych mediów w rynku medialnym na Węgrzech.

Komentatorzy zgodnie podkreślają, że nowy podatek najsilniej uderzy w stację RTL Club. To popularna na Węgrzech telewizja komercyjna, z centralą w Luksemburgu, której udział w rynku reklamy szacowany jest na 15 procent. Stacja, w odwecie na rządowej ekipie, od pewnego czasu prześwietla wszystkie poczynania premiera Viktora Orbána i jego otoczenia, co Węgrom może wyjść tylko na dobre. Z kolei przepisy dające możliwość odliczania strat od podatku działają, zdaniem komentatorów, na korzyść innej węgierskiej stacji komercyjnej, TV2, konkurentki RTL, która wspiera rządzącą partię Fidesz.

Decyzja węgierskich władz została ostro skrytykowana podczas dorocznego spotkania Stowarzyszenia Telewizji Komercyjnych (ACT). Według nadawców telewizyjnych, „zamach” rządu Orbána na ich dochody reklamowe stanowi zagrożenie dla wolności mediów, uniemożliwia tworzenie wartościowych programów i paraliżuje rynek medialny. Z kolei Europejska Rada Wydawców (EPC) zwróciła się do Komisji Europejskiej, aby zakwestionowała nowo uchwalone prawo.

PS.: Co do Korwinowego faux pais z Żołnierzami Wyklętymi to jakby obcokrajowiec pozwolil sobie na takie porównanie może by to przeszło, Polak nie może. Niemniej KNP popieram za program a nie lidera.

emj10 09.07.2014 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1367291)
PS.: Co do Korwinowego faux pais z Żołnierzami Wyklętymi to jakby obcokrajowiec pozwolil sobie na takie porównanie może by to przeszło, Polak nie może. Niemniej KNP popieram za program a nie lidera.

Dokładnie mam to samo tyle, że KNP poparłem za program oraz kilku wartościowych ludzi, których znam i wystartowali w ostatnich eurowyborach.

Natomiast bredzącego Korwina nie popieram, nie popierałem i dalej będę punktował głupoty jakie wygaduje, mimo że czasem jego słowa zmienia się do potęgi entej i wyolbrzymia ich sens.

palikot 09.07.2014 13:18

To, że Korwin odpłynął, bo wcale tak nie musi być.
Reszta to tylko mocne prawdopodobieństwa ;)

Jezu on ma na myśli mechanizm jaki działa w tym kontekście, który można odnieść do naszych żołnierzy wyklętych i robi to poprzez porównanie. Co w tym jest skandalicznego? Zdejmijcie te narodowe klapy z oczu, bo robi się coraz śmieszniej! Nawet ze zrozumieniem nie potraficie przeczytać paru zdań.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1367294)
Korwin odpłynął już kilka dekad temu i ta choroba jest nieuleczalna dlatego dla polskiego liberalizmu najlepsze byłoby, aby zszedł jak najszybciej.

A ja bym chciał jakieś konkrety, a nie konformizm. Czemu odleciał, co nielogicznego powiedział, co się nie zgadza w tym co mówi?

Cytat:

Ja i narodowe klapki na oczach. Tego jeszcze tutaj nie było :D
Nie koniecznie masz narodowe klapki, ale stosujesz konformizm, bo w pewnych kręgach reprezentujących przez ślepców z Pis-u nie wygodnie jest powiedzieć parę słów które mają odniesienie rzeczywiste, gdyż ich tabu jest tak silne, że za niedługo powrócimy do czasów gdy polski szlachcic uważał się za potomka sarmatów a Polska jest krajem mesjańskim ;)
Już nie można powiedzieć, że Ukraina ma swoich żołnierzy wyklętych no bo jak! Czar mesjanizmu polskiego narodu by prysł ;) Wyklęci żołnierze w Polsce dla Polski nadani prosto od Boga :D

Cytat:

Zwyczajnie Korwin nie ma pojęcia o czym mówi, a pieprzy trzy po trzy.
A ja bym chciał, fakty, wydarzenia, liczby, mówiące przeciw czyli argumenty a nie nie twoje subiektywne odczucia nacechowane wpływem wielu nieporządanych źródeł, bo o gustach się nie dyskutuje ;)

emj10 09.07.2014 13:20

Korwin odpłynął już kilka dekad temu i ta choroba jest nieuleczalna dlatego dla polskiego liberalizmu najlepsze byłoby, aby zszedł jak najszybciej.

Ja i narodowe klapki na oczach. Tego jeszcze tutaj nie było :D

Zwyczajnie Korwin nie ma pojęcia o czym mówi, a pieprzy trzy po trzy.

palikot 09.07.2014 17:36

http://polskiepiekielko.pl/2014/06/z...uje-media.html

Dla łowców afer i myślących jak wujek co chciał zamienić siekierę na kijek
Cytat:

Największe polskie media znowu przypomniały sobie o Zbigniewie Stonodze i jego działalności, czym dokonały autokompromitacji.

We wtorek niemal wszystkie najpoczytniejsze media opublikowały news na temat zakupu czerwonego ferrari przez Stonogę oraz obklejenia go hasłem „Złodzieje z Wiejskiej oddajcie Polskę”.

Tymczasem przedsiębiorca przez kilka miesięcy swojej działalności zdążył oskarżyć o korupcję i udział w aferach kilkudziesięciu najważniejszych polityków III RP, w tym Aleksandra Kwaśniewskiego, Jarosława Kaczyńskiego oraz Leszka Millera. Temu ostatniemu zarzucił nawet udział w każdej aferze w III RP.

To jednak nie spotkało się z zainteresowaniem mediów, nawet tych „niepokornych” i rzekomo walczących z układem. Prawdopodobnie dlatego, że Stonoga już kilkukrotnie dał do zrozumienia, iż posiada ciekawą wiedzę nie tylko na temat polityków, ale także na temat dziennikarzy.

O kolejnych posunięciach przedsiębiorcy, który był 114 razy niesłusznie oskarżany i tyle samo razy uniewinniany, można przeczytać jedynie na Polskim Piekiełku. Poniżej zamieszczamy linki do wszystkich naszych publikacji poświęconych jego działalności.

Pis nam da! kolejnym czarodziejskim programem walki z...(i tu se wstaw) :)

uposledzony_ale_kumaty 09.07.2014 19:03

Ciekawa hipoteza :
Cytat:

Stanisław Janecki ‏@St_Janecki 20 min.
HGW przyznała na konferencji, że przed udaniem się do prof. Chazana pacjentka doskonale wiedziała, w jakim stanie jest dziecko. Prowokacja?

Rafał A. Ziemkiewicz ‏@R_A_Ziemkiewicz 4 min.
@St_Janecki pisałem już w sobotę, dla mnie PO ewidentnie ucieka w wojnę religijną A dlaczego niby zwolnienie prof. akurat dziś?

Stanisław Janecki ‏@St_Janecki 2 min.
@R_A_Ziemkiewicz Wszystko z premedytacją zaplanowane. A potem wakacje i bujaj się narodzie.
https://twitter.com/St_Janecki

palikot 09.07.2014 22:07

Dla panów od "majątków narodowych"

O to są skutki waszych majątków narodowych.

Cytat:

Ani darmowy, ani tani, za to kiepski jest podręcznik do edukacji wczesnoszkolnej, przygotowywany w MEN. Za piarowskie gierki minister edukacji Joanny Kluzik-Rostkowskiej zapłacimy bowiem wszyscy, najwięcej ci, którzy mają już dzieci w szkole - pisze na portalu Interia.pl, Katarzyna Olejarczyk.

Szkoły zamówiły ponad pół miliona darmoych elementarzy
Kto naprawdę zapłaci za podręczniki dla pierwszaków?
Dotychczas na zestaw książek dla pierwszoklasisty rodzice musieli wydać około 200 zł. Plus koszt podręcznika do angielskiego, powiedzmy 70 zł. Darmowy podręcznik wcale nie będzie tańszy, a koszt jego zakupu odczują rodzice, którzy mają dzieci w klasach innych niż pierwsze.
Wydawnictwa wstrzymały się z drukiem książek dla pierwszaków, a podniosły ceny zestawów dla klas drugich i trzecich - mówi kierownik księgarni aksiazka.pl z nowohuckiego Osiedla Teatralnego, Jerzy Wyczesany. Najdroższy kosztuje u niego 280 zł. To o 10-15 proc. więcej niż przed rokiem.
Każdy pierwszak otrzyma z ministerstwa dotację - 140 zł na podręcznik, 50 zł na materiały ćwiczeniowe, 25 zł na podręcznik do języka angielskiego.
Zatem za około 10 zł mniej niż przed rokiem, zostanie wyposażony w książki, które będą mu służyć przez kolejne 10 miesięcy. Nie wiadomo jednak, jak takie zestawy będą kompletowane - pozostaje to w gestii szkół, w księgarniach nie ma jeszcze żadnych ćwiczeń dostosowanych do nowego podręcznika.
Kolejnym gestem MEN jest 25-złotowe dofinansowanie do zakupu książki do angielskiego. Sprawdziliśmy w księgarni ceny podręczników. Najtańszy, wydany przez Nową Erę "My World" kosztuje 63 zł, najdroższy jest Pearsona "Discover English" za 85 zł. Średnio komplet książek do angielskiego (podręcznik i ćwiczenia) kosztuje 70 zł. Zapachniało jałmużną, taką pod publiczkę.
Przy okazji sprawdziłam w księgarni ceny podręczników, niezbędnych na kolejnych etapach edukacji. Dziecko w gimnazjum to wydatek od 320 do 450 zł, w liceum 500-600 zł. Księgarze alarmują, że z roku na rok są one coraz droższe.

Grupowe zwolnienia przez darmowe podręczniki?

Minister Kluzik-Rostkowska podała, że w tegorocznym budżecie na zakup "bezpłatnych" podręczników zarezerwowano 75 mln zł. Według planów ministerstwa od 2017 roku wszystkie książki będą darmowe.
Jeśli do ceny tych nowych, wspaniałych podręczników doliczymy urzędnicze koszty przeprowadzenia całej tej operacji - wysyłanie zamówień, drukowanie, logistykę, pienia odpowiednich rzeczników etc., okaże się, jaka jest rzeczywista stawka tej przedwyborczej zagrywki. Ale któż miałby interes takich podliczeń dokonywać!
Ta huczna akcja uderzy po kieszeni rodziców - bo to oni w istocie sfinansują "darmowe" podręczniki, księgarzy, drukarzy oraz wszystkich, którzy płacą podatki. Emerytów także. Straty liczą też wydawnictwa i protestują coraz głośniej przeciw "próbom nacjonalizacji edukacyjnego rynku wydawniczego w Polsce".
Przede wszystkim na tej zabawie ucierpią dzieci, bo będą się uczyć ze słabej książki. "Przygotowany w pośpiechu rządowy podręcznik wygląda jak tania chińska tandeta. Jest nie tylko straszliwie banalny, infantylny i nieestetyczny, ale ma również ogromne braki metodologiczne" - tak dzieło "ministerstwa edukacji" puentuje prof. Bogusław Śliwerski, przewodniczący Komitetu Nauk Pedagogicznych PAN ("Do Rzeczy" nr 28/076).
Co ciekawe, szkoły niepubliczne w ogromnej większości nie zdecydowały się na wprowadzenie na listy podręczników elementarza opracowanego przez MEN.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ampaign=chrome
I to jest tylko kropla w morzu, zresztą co było już zapowiedziane bardzo dawno... zgadnijcie przez kogo ;)
Głosujcie ->płaćcie -> ratujcie majątek narodowy :lol:

uposledzony_ale_kumaty 09.07.2014 22:47

Kiedyś:
https://www.youtube.com/watch?v=f9bux0oHj8E

Dziś:
http://wpolityce.pl/polityka/204342-...ki-beda-efekty

palikot 10.07.2014 00:41

Jak ktoś ma fejsbuka :)
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Gwiaździsty 10.07.2014 19:59

Wczoraj JKM odkrywczo przyrównał żołnierzy sowieckiego GRU walczących na Ukrainie do.....Żołnierzy Wyklętych a dzisiaj desant na tzw. Łączkę przeprowadziły oddziały POstkomuny i przejęły kontrolę nad cmentarzem i wykopaliskami:

http://niezalezna.pl/57192-nowe-info...pn-na-sluzewcu

sanderuss 10.07.2014 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1367445)
Wczoraj JKM odkrywczo przyrównał żołnierzy sowieckiego GRU walczących na Ukrainie do.....Żołnierzy Wyklętych a dzisiaj desant na tzw. Łączkę przeprowadziły oddziały POstkomuny i przejęły kontrolę nad cmentarzem i wykopaliskami:

Jabys chociaz wiedzial co to jest GRU i jakie to ma powiazanie z postkomna blokujaca odkrycie prawdy na Służewie... Obys wrocil do matrioszki rasiji szybciej niz na zasłużoną emeryture.

palikot 10.07.2014 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1367445)

Sam JKM znalazł chwilę i na moją prośbę powiedział parę słów o tobie: :D
Cytat:

"Absolutnie nie jestem rusofilem – jestem polonofilem. Natomiast uchodzę za rusofila, ponieważ w Polsce człowiek, który zajmuje wobec Rosji pozycję centrową, uchodzi za rusofila. Tak po prostu jest w tym kraju pełnym rusofobii, która ma oczywiście uzasadnienie historyczne. Ja, w odróżnieniu od wielu Polaków, mam do Rosji stosunek zupełnie obojętny – taki sam jak do każdego sąsiada. W każdej chwili jestem gotów z Rosją zawrzeć sojusz, tak samo jestem gotów Rosji wypowiedzieć wojnę, jeżeli będzie się to Polsce opłacało.
(...) Ja też dla dobra Rosji bym ją podzielił na kilka państw, bo my, liberałowie uważamy, że małe jest piękne, a poza tym lubimy wolną konkurencję, więc konkurencja pomiędzy państwami rosyjskimi (proszę nie zapomnieć o rywalizacji Moskwy i Sankt Petersburga!) byłaby bardzo ciekawa.
(...) Rosja jest, jaka jest. Dla Polski i dla Rosji byłoby lepiej, gdyby była podzielona, ale my jej nie podzielimy i w tej chwili nie widzę sensu dyskusji nad tym tematem. Mamy za mało siły. Właściwie Polska obecnie po prostu nie jest w stanie „traktować Rosji” w żaden sposób. Z Rosją trzeba się zwyczajnie liczyć. I podchodzić do niej bez uprzedzeń.
(...) To ich podstawowy problem. I to nie ma nic wspólnego z rusofilią. Obiektywna ocena gracza. Podziwiałem Stalina, który mając państwo cztery razy słabsze niż USA, grał z Amerykanami jak równy z równym – i czasem wygrywał. Jeśli Belzebub wygrywa w szachy z Orifielem, to trzeba podziwiać Belzebuba – co nie znaczy, że trzeba z nim sympatyzować.
Tzw. centroprawica (której poglądy na Rosję Pan w dużej mierze podziela) jednocześnie Rosją pogardza i panicznie się jej boi. Schizofrenicy nie powinni mieć wpływu na politykę państwa..."
http://www.rp.pl/artykul/9157,112457...kkego.html?p=1

Przewiduję już ripostę Gwiaździstego:

"JKM liże Rosji dupę bo podziwia Stalina :shock:
lub
"JKM robi putinowi Laskę, bo chce zawrzeć z nimi sojusz"

Schizofrenicy. hahahaha :lol: On jest niesamowity :D

palikot 11.07.2014 13:30

Janusz Korwin Mikke dotrzymuje słowa! I bije sługusów Rosji!
Cytat:

Korwin-Mikke uderzył Michała Boniego w twarz

"Spotkanie posłów do PE w MSZ: powiedziałem 'dzień dobry' posłowi Korwin Mikkemu, uderzył mnie w twarz. To nie jest normalne!!" - napisał na swoim Twitterze europoseł PO Michał Boni. "Z pokorą przyjmuję ataki, ale jest granica!" - dodał po chwili.

Michał Boni zaznaczył, że rozważy podjęcie kroków prawnych po tym zdarzeniu. Na antenie TVN24 tłumaczył także, że Korwin-Mikke powiedział mu, że czuje się urażony, za rzekomy atak w 1991 roku.

- Ja swoje sprawy wyjaśniłem w 2007 roku i przeprosiłem. To nie jest tak, że będę nieustannie każdego przepraszał. To zdarzenie było zaskakujące. To jest nie do zaakceptowania - dodał europoseł PO.
Korwin-Mikke na antenie TVN24 tłumaczył z kolei, że wcale nie uderzył Boniego, tylko "tak symbolicznie go spoliczkował".

Europoseł Kongresu Nowej Prawicy spełnił "obietnicę" jaką złożył miesiąc temu na łamach jednego z tygodników.
- Gdy się nawinie, dostanie w zęby - zapowiadał Janusz Korwin-Mikke w czerwcu w rozmowie z tygodnikiem "Do Rzeczy". Takie nastawienie wyjaśniał: "Gdy zrobiłem ustawę lustracyjną, on pojawił się na mównicy sejmowej, nazwał mnie idiotą i oszołomem, że mogę go podejrzewać. Parę lat później przyznał się, że był agentem. Nie przeprosił mnie, więc gdy go spotkam, dam mu w mordę. Stanie się to pewnie w Parlamencie Europejskim".

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/...ampaign=chrome
Brawo! Jedyny polityk, który dotrzymał słowa! Szacunek! :)

IncognitoTSW 11.07.2014 13:32

Dla przypomnienia wywiad :
https://www.youtube.com/watch?v=J9bzDy8UDqk

Pablo84 11.07.2014 13:33

Jak Korwina nie traktuję zbyt poważnie, to chciałem mu podziękować za to, co zrobił Boniemu- tak powinno się traktować zdrajców i sprzedawczyków.

silver03 11.07.2014 13:44

A debil boni poszedł się jeszcze tym pochwalić do mediów :D

palikot 11.07.2014 13:50

Tweet Migalskiego bezcenny :D
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

kerim1906 11.07.2014 13:51

Korwin wymiata,szacun! , a agencina boni jeszcze się chwali że dostał z liścia, a może jak zwykle donosi...?

heoij 11.07.2014 14:21

Korwin rządzi ! :D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...79f155368b1769

palikot 11.07.2014 19:28

hehehehe :D
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

uposledzony_ale_kumaty 12.07.2014 17:10

https://pbs.twimg.com/media/BsWk292CMAAbQRp.jpg:large

yarow 13.07.2014 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1367533)
Korwin rządzi ! :D

[...]

Zwykły policzek. Tak rozmawiają mężczyźni. Cioty biegną ze skargą do mamusi.
Zimą czy jesienią (Mikke teraz nie nosi rękawic), Boni mógłby dostać rękawicą w twarz.
Tradycja szlachecka ale skąd Boni może o tym wiedzieć.

kerim1906 13.07.2014 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1367639)

cała prawda całą dobę , wystarczy opuścić że to tylko cytacik z oświeconego ministra czy tam ministerki

uposledzony_ale_kumaty 15.07.2014 12:20

Nie dajmy się ogłupić. Tylko Premier Tusk jest szanowanym politykiem na arenie światowej, nie tylko europejskiej. Proszę mi powiedzieć gdzie zapraszany jest Kaczyński? Prawda jest taka drodzy państwo, że pan premier Tusk to wielki kreator polskiej polityki oraz polityki europejskiej, oczywiście wraz z panią Merkel. Teraz szkalują, ale za jakiś czas będą panu premierowi Tuskowi pomniki stawiać. To człowiek mądry, ideowy, niepatrzący na swoje korzyści, czy korzyści Platformy Obywatelskiej, ale na interes Polski i Polaków. Ludzie czy nie widzicie, że Platforma wraz z naszym premierem i prezydentem oraz ministrem MSW to jedyne osoby godne zaufania na całej scenie politycznej? Nie widzicie, że robią wszystko by społeczeństwu żyło się dostatnio. Wolę, by rządził Tusk i żyć w dostatnim i dobrze zarządzanym kraju. Przecież wzrost gospodarczy i dobrobyt, jaki mamy po roku 1989, to zasługa ludzi związanych z Platformą Obywatelską, a wcześniej z Unią Wolności i Unią Demokratyczną i ROADem! Członkowie Platformy Obywatelskiej, którzy sterują państwem, to ludzie z najwyższymi kompetencjami. Już mam dość wpisów ludzi z PiS, którzy są aferzystami. Platforma stara się wyprowadzić kraj z długów, w jakie wpędził nas PiS, gdy ministrem finansów była Zyta Gilowska. Zobaczcie jak kraj rozkwita za rządów Platformy Obywatelskiej: mamy autostrady, mamy metro, mamy nowe stadiony, przychodzi do Polski kapitał zagraniczny. Przychodzi, bo widzi, że u steru są kompetentni i wiarygodni ludzie. Ludzie, którzy zawsze dotrzymują obietnic. Proszę was o odrobinę refleksji - zacznijcie myśleć propaństwowo i w przyszłych wyborach oddajcie swój głos Platformie Obywatelskiej. W przyszłości nie warto marnować swojego głosu na partie, którym zależy tylko na stanowiskach. Dlatego gromkie nie mówimy: PiS, PSL i Korwin-Mikkemu. Widzę, że jesteście nieoczytani i nie słuchacie programów informacyjnych. Włączcie sobie tvn24 i wszystkiego, co wam napisałem dowiecie się Z konferencji prasowych organizowanych przez premiera, pana prezydenta Komorowskiego i np. pana ministra Szczurka. Uważam, że pan Szczurek jest genialnym ministrem finansów, bo Polski (jako jedynego kraju!) nie dotknął kryzys. Faktem jest, że ceny odrobinę wzrosły, ale nie oszukujmy się: płace też rosną. Jaka była średnia krajowa 7 lat wstecz a jaka jest dzisiaj? Temu chyba nikt nie zaprzeczy. Przypomnijcie sobie jak ceny rosły za czasów Kaczyńskich! Czytając niektóre wpisy na FB widzę że niektórzy tylko opluwać umieją, bez żadnych argumentów. Ale to jest przypadłość PiS i jego niedouczonych prostych zwolenników. Bądźcie uczciwi wobec siebie i innych i odpowiedzcie na te pytania:
1.- Czy przez ostatnie 7 lat nie żyje wam się lżej?
2.- Czy nie jest tak, że w budżecie domowym po każdym miesiącu możecie więcej odłożyć?
3.- Czy nie widzicie, że w końcu nasi rządzący jakoś prezentują się w mediach są dobrze ubrani ładnie i mądrze się wysławiają?
4.- Czy nie pamiętacie tego sukcesu gdy, premier Tusk wraz z PO rządził całą Unią Europejską, oczywiście z panią Merkel, a to ogromnie podnosi wizerunek Polski na zewnątrz?
5.- Czy nie widzicie, że Platforma Obywatelska jest to jedyna partia, której dobro Polski i Unii Europejskiej leży na sercu bardziej niż własne interesy?

Coglin 15.07.2014 12:28

Tak czytam ten wpis i nie wiem czy sobie jaja robisz czy piszesz poważnie.

uposledzony_ale_kumaty 15.07.2014 12:34

Postanowiłem się skupić i zastanowić się jak ta nasza Polska się jednak zmieniła pod rządami PO i przelałem to w formie posta na forum.

jelonek666 15.07.2014 12:34

jaja se robi

AYALA 15.07.2014 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jelonek666 (Post 1367856)
jaja se robi

Albo ktoś sie włamał na Jego konto, bo taka zmiana o 180 stopni jest bardzo dziwna

Coglin 15.07.2014 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1367855)
Postanowiłem się skupić i zastanowić się jak ta nasza Polska się jednak zmieniła pod rządami PO i przelałem to w formie posta na forum.

Czyli pisałeś poważnie.
1, 2, 3, 4 - nie.
5 - NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedyś głosowałem na PO.
Ale teraz to bym najchętniej wziął jakąś lagę i tych wszystkich s....ysynów z PO, PiS, PSL, SLD i resztę pognał przez Polskę do jakiegoś kamieniołomu. Jeszcze w każdej miejscowości musieli by przepraszać za to, że dbają tylko o własne kieszenie, a całą resztę mają gdzieś.

Pablo84 15.07.2014 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1367858)
KNP oskarża PiS o naigrywanie się z ofiar wołyńskiego ludobójstwa

Więcej tutaj: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...o-ludobojstwa#

A czy kresy.pl to nie portal ten od Giertycha?

palikot 15.07.2014 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1367862)
Czyli pisałeś poważnie.
1, 2, 3, 4 - nie.
5 - NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedyś głosowałem na PO.
Ale teraz to bym najchętniej wziął jakąś lagę i tych wszystkich s....ysynów z PO, PiS, PSL, SLD i resztę pognał przez Polskę do jakiegoś kamieniołomu. Jeszcze w każdej miejscowości musieli by przepraszać za to, że dbają tylko o własne kieszenie, a całą resztę mają gdzieś.

ironią wali ;)
to stary pisowiec z tego tematu :-D

wolfy 15.07.2014 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1367875)
ironią wali ;)
to stary pisowiec z tego tematu :-D

Nam, starym PiS-owcom już tylko gorzki humor pozostał, po tym co oświecona Polska A nam w wyborach kilkukrotnie zafundowała.

sanderuss 16.07.2014 15:25

https://www.youtube.com/watch?v=hMcAe2Q71Bs

JKM uzywa slowa na N. :) zeby nie bylo to slowo dopiero niedawno zostalo zaklasyfikowane jako "politycznie niepoprawne". Nikt nie zauwazyl ze sens byl o zgubnosci placy minimalnej na gospodarke.

palikot 16.07.2014 16:06

Mam takie wrażenie jakbym Donalda słyszał z ust Kaczyńskiego: "nie da się", "tak musi być", "wszystko jest dobrze" "proszę tak nie mówić, że jest źle" ale to moje wrażenie, nie wiem jak inni ;)

AYALA 16.07.2014 16:51

ciekawe czy jeszcze gdzieś w Unii wożą na pace cięzarówki ludzi do roboty jak w POlsce
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...a-pace-40-osob

w teoretycznym państwie wszytsko możliwe jak widać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl