![]() |
A w kontekscie kogo byl podany przez Dzikiego?:-)
Masz racje dziki jesli chodzi o Chelmeckiego. On musi grac w seniorskiej pilce i pokazac, ze daje rade na takim poziomie. No i sie rozwijac. Tez bym go nigdzie teraz na sile nie wypychal, niech trenuje z 1 druzyna, gra w CLJ, a latem poszukac mu klubu, ktory realnie da mu szanse i pokopie regularnie w pilke. Nawet i 3 liga niechby to byla. Jesli sie bedzie wyroznial to wypozyczenie mozna skrocic i sprobowac znalezc mu klub w wyzszej lidze. Ten Gruszecki ciekawa opcja. 15 meczow w CLJ, 9 bramek. 16 lat. |
Cytat:
|
Niestety w przypadku takiego Chełmickiego to wychodzi brak rezerw, w których mógłby mieć jakikolwiek kontakt z seniorską piłką.
|
I w sumie przy okazji Chelmeckiego, tak samo Hoyo-Kowalskiego, wychodzi problem braku rezerw. Gdybysmy mieli te rezerwy chocby na 4 ligowym poziomie to mieliby gdzie kopac i byliby pod reka i ciagla obserwacja. Grono zainteresowanych bylo wieksze. Trzeci bramkarz, 5 srodkowy obronca np w minionej rundzie Mehremic, Zdybowicz, Sobol, Koncewicz-Zylka, Gadek. Z CLJ pewnie by jeszcze mogli grac Glogowski, Madembo. A przeciez poszedl na wypozyczenie tez Wachowiak.
Do tej pory nie bylo na to kasy, ale mysle, ze po tych transferach out obowiazkowe jest powolanie rezerw od kolejnego sezonu. |
Rezerwy to konieczność jeżeli oni naprawdę chcą tych młodych szkolić. Aktualnie mogą grać w CLJ albo pierwszej drużynie, a pomiędzy zieje przepaść jeśli chodzi o wymagania.
|
Cytat:
Ostatnio w CLJ testowaliśmy Jakuba Stadnickiego ze Szwecji, w przeszłości kadra Polski U16, też napastnik. Strzelił bramkę w sparingu Być może też zostanie zakontraktowany. |
no to bedzie Gruszecki/Gruszkowski + Szot/Szota , współczuje komentatorom oraz około 40% forumowiczów
|
Biorąc pod uwagę sens wypowiedzi, to naprawdę nie jest problemem :)
|
ale sołowka o ksywe Grucha pewnie będzie ;)
|
Patrząc na fotografie, zarówno szanse na zwycięstwo w tej solówce, jak i zwykła ludzka racja są po stronie Gruszkowskiego. Popatrz na nich. Z tych dwóch to Gruszkowski jest Grucha :)
|
|
Dobre :)
10 znaków. |
|
Frydrych, Skvarka, Plewka, Sadlok, Pieszek, Rosa - ich wiślackie IQ
https://www.youtube.com/watch?v=0a_dBVoZ0zE |
Plewka chyba za Sadlokiem nie przepada ;)
Ale wesolutka grupa. I Kieszek sie sam z siebie naigrywa |
Szkoda mi trochę tego Klimenta, bo on nie wydaje się tak słaby, jak gra. Widać po nim, jak się męczy i stresuje. Myślę, że trener/klub są temu winni.
|
winnych tej porażki jest wielu , ale najbardziej nasz quasi-kapitan Maciej S.
ubolewam nad tym że Wolfy z którym do tej pory sie zgadzałem , puścił bąka i krytyków Sadloka (czyli gros rozsądnych kibiców znających się na piłce , ale przede wszystkim na psychologii sportu) porównał do krytyków Boguskiego - czyli frystratów szukających kozła ofiarnego |
Nie wiem, czy Sadlok jest tak toksyczny i słaby, jak mówicie. Być może. Ale wolfy miał rację, że małe są szanse, że sprowadzimy kogoś lepszego.
Udało się akurat z tym Colleyem, jest Frydrych i Szota. Jeśli dziś Frydrych nie siedział dlatego, że go sprzedajemy, to po sezonie Sadlok może odejść. Po raz kolejny powtarzam, że tu oprócz braku pomysłu/wpływu trenera na grę, brakuje wsparcia psychologa. To leży. Oni się snują na boisku, zero motywacji i przekonania, wiary we własne umiejętności. |
Dokładnie, ale od tego są ludzie. Nawet sportowcy amatorzy (m.in) tacy jak ja wiedzą, że nad taką sferą warto pracować (chodź nie mam czasu bo jest XXX spraw zawsze do załatwienia, nawet na treningi brakuje czasu). Ale to są zawodowcy. Mają środki, nawet żeby samemu to ogarnąć, chodź nie wierzę, że dla klubu jakieś sesje ze specjalistą byłyby problemem finansowym. Ale jak nie klub, to samemu widzę, mam problem, mogę coś poprawić, brakuje mi "vervy", to coś z tym robię. To jak w każdej pracy albo inwestujesz w siebie/otoczenie/sprzęt i cieszysz się robotą, pracuje Ci się lepiej, co często się przekłada na $ profity, albo liczysz, że wszystko za Ciebie zrobią, podadzą.
Nie wiemy jak jest, ale Mental potrzebny od zaraz. |
z Sadlokiem są 2 opcje :
albo Gula jest debilem i nie widzi że chłop to dno albo (i na to stawiam) wpuszcza go bo nie chce do końca stracić szatni co ogolnie zle wyglada , bo z Sadim w 11stce źle , na ławce jeszcze gorzej... |
Cytat:
|
Kto ma większy szrot My czy cracovia ???
|
Cytat:
|
Arkadiuszu,
obie opcje, ktore wymieniles sa powodem do natychmiastowego zwolnienia. Pierwsza bo to debil. Druga, bo jesli taki tok rozumowania jest to szatni i tak stracil. |
Cytat:
Oby Frydrych się ogarnął i wrócił do 1 składu. Może będzie miał kto strzelać bramki. |
Problem polega na tym, że w sparingach chłop wyglądał naprawdę nieźle.Ja przynajmniej nie kojarzę jakiegoś babola w jego wykonaniu.
Mam wrażenie, że ten człowiek po prostu nie nadaje się do grania meczy o stawke, a przy jego wieku wiara w to, że coś się zmieni jest daremna. |
Sadlok bezbłędnie w sparingach. No nie. Przyjęcie kierunkowe z jednego ze sparingów zostało legenda.
|
Cytat:
|
Cytat:
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...758149/photo/1 |
Cytat:
:lol: |
Cytat:
Jak ktoś miał nadzieję na murowanie 0:0 to tak Sadlok zawalił mecz, jak ktoś oczekiwał gry to już tak to nei wygląda. W buraczanej lidze ostatnia drużyna może wygrać z mistrzem, każdy z każdym, no ale my mamy w tym sezonie prosty przepis: srogi łomot skazany z góry od drużyn z wyższych lokat... PS: Nie wierze, że sportowo Adi M. nie łapie się do szerokiej kadry - widzieliśmy go w kilku meczach, nie był ostoją pewności, ale kilka udanych interwencji zaliczył.. jakiś mindfuck... PS@: łoooo przypomniało mi się. Przecież mamy jednego z lepszych defensorów w lidze - Urygę :D Kiedy wraca do gry? Ciekawe czy problemy żenady wtedy ukrócą się czy rozhulają na dobre :D |
:cenzura:
Cytat:
Pamietam jakiś mecz Włochy-Brazylia. Cannavaro grał jak w transie. I jeden jedyny raz zawalił i Włochy przegrały 1-0. Po meczu bohaterem został ten co strzelił bramkę, mimo, że to było jego jedyne dobre zagranie, bo po za tym grał wielkie gówno i same straty. Cannavaro mało kibice nie ukamieniowali mimo, że był nejlepzy na boisku. Co do Sadloka. Oprócz tego durnego karnego sprokurował jeszcze ze 2 inne niebezpieczne sytuacje. No i druga brmka. Zamiast ciąć gościa z tyłu przed polem karnym jak prawdziwy obrońca, to on odpuścił, rączki w górę i cofka, by przypadkiem nie dotknąć gościa. Jakby go ciął, to same zyski. Zamiast bramki tylko wolny. No i dostałby czerwoną kartkę i wykluczenia na 3 mecze :D. Ale to cwaniak. Wiedział, żeby mu odpadła "meczówka".:cenzura::evil: |
to będzie runda Savica , róbcie screeny
|
Jeśli oni teraz siądą mentalnie, bo nadmuchano wielki balon na Łęczną, to mamy problem. Zwłaszcza, że teraz nas czeka kilka gongów.
|
we are the one who wypłaca gongi ;)
|
Tak tak, a świstak zawija w te sreberka..
|
czemu maja siasc mentalnie? zaczeli w koncu grac w pilke, stwarzac sytuacje. To powodu do optymizmu i przekonania, ze nie jest tak gowniani jak wygladali do tej pory :-)
|
Kuba Błaszczykowski przekazał 250 000 złotych na pomoc Ukrainie.
Źródło: https://www.instagram.com/p/CacNBDQoGcW/ |
Lepszy taki Kuba z błędami niż inny. Nie rzucam nazwiskami, bo nie wiem, czy inni właściciele klubów w Polsce dokonali takich gestów. Królewski jechał równo z UEFA dwa dni temu.
|
Ani Szot ani Młyński nie będa nigdy piłkarzami na poziom ekstraklasy
Starzynskiemu by się przydało pogranie w CLJ, bo na tle 3 ligowca nie wyróżnia się zupełnie niczym Zresztą przy jego ograniczeniach szybkościowych moim zdaniem to też nie jest materiał na skrzydłowego na poziom lepszy niż ekstraklasa O Klimentach etc to nawet nie chce mi się pisać, mam nadzieję że po spadku będzie grupowe pożegnanie tej całej bandy parodystow |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl