Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Drozd 07.01.2024 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1614584)
Jesteś chory więc ci wybaczam obrażanie mnie. Tobie wiele nie trzeba, wystarczy trochę pościemniać, dać trenera z zagranicy i jesteś podniecony, że tym razem musi się udać. A o Królewskim, który miał jedną dobrą decyzję i jedną złą póki co, to nawet nie ma co komentować :D

Tobie się wydaje, że jesteś zdrowy? :rotfl:

Wystarczy poczytać te twoje inteligentne wywody. Jaro jest jaki jest ale się uczy i drugiego Sobola nie zatrudnił. Moim zdaniem dobrze wybrał trenera, ale przekonamy się o tym po kilku meczach. W swoim huraoptymizmie liczę na puchar w tym roku. Ale byś dukał :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1614586)
2h... nie jestem w stanie sluchac tego bufona.
Moze ktos powiedziec, do jakich postow sie odnosil?

Do tego co ktoś tam napisał na czacie. 1 godzina bez konkretów choć kilka słów prawdy o PMS i środowisku powiedział. Wisła ma mieć swój styl bez względu na rotacje trenerów i zawodników. Trochę utopia, ale w normalnych klubach tak to działa.

BCGorlice 07.01.2024 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1614581)
Zacząłeś się przypieprzać do nowego trenera na zapas jak nawiedzony, teraz dalej ryjesz. Czy "typ" umie awansować to zobaczymy. Zeszły rok to było sprzątane po truskolaskich, a i tak niewiele brakło więc przestań już bredzić bo coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać drugie dno w tej twojej egzaltowanej aktywności.

Pomijam błędy logiczne i intelektualne w twierdzeniu, że Jarosław „sprząta po truskolaskich”. Są jeszcze ludzie pamiętający kto nazwał się pomysłodawcą powołania Dawida B. na prezesa, kto uzasadniał osadzenie Jerzego B. na stanowsku trenera i kto wojował w sieci uzasadniając jego pozostawienie po spadku. Pamiętają też kto postanowił zostawić Sobola po braku awansu i dla kogo najważniejsze wtedy było „wiślackie DNA” (wymieniłem tylko najważniejsze punkty zwrotne których Jarosław był autorem lub współautorem). Tacy ludzie nie będą traktować Twoich ocen przesadnie poważnie.

Ale wracając do trenera to ja nie zauważyłem jakiejś szczególnej jazdy po nim w wykonaniu Kolegi Jaroo1. On raczej jedzie po osobie, która trenera wybrała i po sposobie argumentacji tego wyboru.

I ma rację. Ta cała inba o sztucznej inteligencji, żeby uzasadnić wybór chłopa którego Kiko wyciągnął ze „swojego” klubu to jest ponura farsa dla naiwniaków. Kto w to wierzy wystawia sobie świadectwo. Świadectwo inteligentnego inaczej.

Ale ten kto to rozumie wcale nie musi być jednocześnie przeciwko trenerowi. Ja np. uważam że ten Rude mimo początkowego etapu kariery ma większe doświadczenie niż Jop. Wiedzę teoretyczną pewnie też. Czyli wszystko wskazuje na to, że szanse na awans wzrosły. Pewnie również dlatego, że nasi Hiszpanie wreszcie zrozumieją co trener do nich mówi/krzyczy na odprawie przedmeczowej czy w przerwie.

Te szanse wzrosły by jeszcze bardziej gdyby zamiast Rude przyszedł trener z jeszcze większym doświadczeniem, który coś już w życiu wygrał. Przynajmniej ja tak uważam. Nie znaczy to, że nie będę kibicował Hiszpanowi. Teraz chłop jest z Wisły. To jednak nie oznacza, że mam szczytować po kolejnych bredniach o AI puszczanych przez prezesa dla uciechy naiwnego tłumu.

Jaroo1 07.01.2024 23:22

Naiwny droździk mówi że Jaro się uczy, po czym zauważa że ten w wywiadzie przejechał się po PMS. Hmmm ale jak sam bronił nawet nie tyle PMS co przebierańców Wuja i Sobola, to wtedy PMS (chociaż mówię, przedstawicielami owej Wuja i Sobola to bym nie nazwał, to są po prostu półprodukty, poltrenerzy) do upadłego bronił, wszyscy wykonywali kawał świetnej roboty, byli nie do zwolnienia, algorytmy ich bronily - to wtedy było dobrze.

Drozd, Królewski powie wszystko co takie debile jak ty, chca usłyszec. Były już takie bajki, m.in.:
- koniec z bylejakością
- przejmujemy klub aby go uratować i sprzedać inwestorowi
- tylko Wuja, fachowiec nie z tej ziemi
- Gula i Pasieczny, takich trzech jak ich dwóch to nie ma ani jednego
- Sobol profesjonalista, z nim awans pewny bo na to wskazują algorytmy
- brifing zrobię i popłaczę że odchodzę
- kolejnego dnia: TJ oddej mi udziały to zostanę i sam będę rządził żeby z inwestorem się dogadać
- gadam z inwestorem, wszystko zostanie zamknięte do kwietnia. Tak będzie wszystko rozpisane w umowie że nawet jak odejdę to będzie się Wisła rozwijała tak jak powinna
- dobra, przestańcie .......ić o tym inwestorze bo sezon trwa i piłkarze nie mogą się skupic na grze
- nie będzie żadnego inwestora bo intuicja mi mówi że to zły ruch
- coraz bliżej ekstraklasa Wiselko nasza! Lalallalalal!
- jest pełno inwestorów, jakiś się niedługo znajdzie
- w sumie to teraz już nie chce sprzedać, mam plan na kilkuletni rozwój klubu
- AI, statystyki, wszędzie algorytmy - to jest to

To jest cyrk dla idiotów i debili. Niedziwne więc że ci się podoba

I jeszcze jedna refleksja. W sumie wiele mówi zachowanie Królewskiego odkąd ma już większość władzy. Przez pięć lat nic nie osiągnięto więc raczej wskazana byłaby pokorą i trzymanie języka za zębami. Póki było 3 właścicieli to udawał wesołego, pokornego naukowca. Odkąd ma już sam klub to nagle zaczęło się obrażanie wszystkich, wyzywanie ludzi od idiotów, że nikt się na niczym nie zna, że on wie lepiej a Polaczki cebulaczki mu kłody pod nogi rzucają - i przypominam, to jest w sytuacji gdzie długo rosną, drugi rok jest I liga i teraz nawet nie jesteśmy na miejscu dającym awans. Wychodzi na to że od początku grał. Wiadomo że musiał udawać zaangażowanego w Wisle, zakochanego, popłakać nawet, żeby zyskać sympatię ludzi i przejąć stery samemu.
Teraz jak już te stery ma to się w język nie gryzie. Gościu jest taka bogata i inteligentna wersja Meresinskiego. Wyruchał wszystkich bez mydła

skarabeus 08.01.2024 00:08

Cytat:

To jest cyrk dla idiotów i debili.
Rzadko się z Tobą Jaroo zgadzam, ale w tym przypadku trafiłeś w samo sedno.
Mi to nawet nie chce się nic pisać. Mam wrażenie, że to jakiś Truman Show, albo Bajera w XXI wiecznej formie.

Już wolałem jak gangusy kradły, teraz mamy wariata, który za pomocą klubu robi swoje deale i podtrzymuje swoją upadłą firemkę przy życiu.
To się po prostu nie dzieje.

BCGorlice 08.01.2024 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1614593)
teraz mamy wariata, który za pomocą klubu robi swoje deale i podtrzymuje swoją upadłą firemkę przy życiu.
To się po prostu nie dzieje.

Dzieje się, dzieje. Przy aplauzie mas zresztą. Na Synerise już się nie da ciągnąć bajery bo rzeczywistość dogoniła to jedziemy z cyfryzacją futbolu i AI w jego kontekście. Myślisz, że stowarzyszenie, które ma powstać to jest w interesie Wisły? No ja też nie myślę ;) Wisła to co najwyżej będzie finansować organizacyjnie ten twór promujący Jarosława.

pepe72 08.01.2024 14:17

Justyna Krupa o Jaro w Marce
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sno-na-swiecie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Justyna Krupa
Technologiczna rewolucja. O polskim klubie głośno na świecie
Hiszpańska "Marca" poświęciła obszerny materiał Wiśle Kraków. Dziennikarz Alberto Barbero w rozmowie z WP SportoweFakty zdradza kulisy powstania tekstu. Mówi też, jak odbiera Jarosława Królewskiego i jego miłość do nowych technologii.

Arkadiusz.Czerepach 09.01.2024 09:57

chwileczke, ubraliście Drozda w bronienie Królewskiego, a on tylko słusznie zauważył niepokojącą przedwczesną krytyke nowego trenera

Witalis 09.01.2024 14:11

Czy moglibyście napisać, jakie to "deale" robi Królewski na Wiśle?

Jerry1986 09.01.2024 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1614663)
Czy moglibyście napisać, jakie to "deale" robi Królewski na Wiśle?

Możemy sie skupic na tym, aby wylaczyc mu Twittera i przemowic do rozsadku w kwestii udzielania sie publicznie a nie na tym, aby wykazywac to co jest bzdurne?

On to potem wykorzystuje i pokazuje jako nasz idiotyzm. Mowi, ze musi odpisywac i madrze wykorzystuje takie debilne teorie. Juz widze jak inPost, Carefour, Orange, Decathlon, Zabka czy Nike kupuja AI czy Synerise od Krolewskiego bo jest prezesem Wisly i wlascicielem. Przeciez na dzien dobry jego jako kibica Wisly pol polski nie znosi. Ale to nie jest klu.

Dzieki temu ze pokazuje jakie glupoty tu sie wypisuje, pokazuje ze kibice Wisly Ci sensowniejsi są matołami. Zamiast punktowac rzeczy rzeczywiste robimy z dupy teorie spiskowe i on to sprawnie tego uzywa.

BMGorlice, tobie chyba jakas dziewczyne zajumał, bo probujac go wiecznie zdyskredytowac idziesz o krok za daleko. Badz obiektywny, mBank korzysta od dawna z Synerise u siebie, raportuja to publicznie:

https://www.fxmag.pl/attachments/esp...12-31-pl.xhtml

"Analityki Synerise w IB 3.0. Wdrożyliśmy system analizy danych o klientach oraz modelowania ich profili behawioralnych w internetowym serwisie transakcyjnym. Projekt realizowaliśmy wspólnie z firmą Synerise."

Dostają za to nagrody. Sami sie pod tym podpisują, rozumiem ze Krolewski ich przekupil. Podobnie innych klientow. Poza tym, kto jest klientem Synerise mozna latwo sprawdzic po kodach w zrodlach strony. Tylko w tym roku dolaczyl wspomniany inPost i Empik.

Wracajac do meritum. Naszym celem powinno byc rozliczanie za Wisle - a tu jest dramat za dramatem, za kazdym razem jak wchodzimy na jego grunt on potem to stosuje udowadniajac ze jak sie w jednej rzeczy mylimy to w innych tez. A tu sie dzieje zle. Komunikacyjnie dramat. Zero kampanii karnetowej. Zero strategii transparentnej na temat finansow, my sie skupiamy na tym na czym on chce bysmy sie skupiali. Nie wiemy nic o planach na druzyne.

skarabeus 09.01.2024 14:45

Jakie deale robi krolewski na Wisle?

Kiedy krolewski wlaczyl sie w ratowanie Wisly?

Od kiedy samodzielnie "prowadzi" Wisle?

Kiedy pozyskal mBank?
Kiedy pozyskal Empik?
Kiedy pozyskal InPost?

Trzeba byc totalnym debilem, zeby nie widziec korelacji.

Jaroo1 09.01.2024 15:01

A ktoś wie od kiedy on się stał taki aktywny na X? Czy zanim w Wiśle był to też non stop się udzielał w mediach społecznościowych?

wiesniak842 09.01.2024 15:03

Cholera. Czyli dzieki Wisle pozyskal Synerise klientow: mBank, Empik, InPost zeby pozbyc sie akcji Synerise aby moc dosypac do Wisly. Smart move.

Jerry1986 09.01.2024 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1614670)

Kiedy pozyskal mBank?
Kiedy pozyskal Empik?
Kiedy pozyskal InPost?

A wiec mamy do wyboru:

A. Klienci kupują chujowe oprogramowanie Synerise bo kochają Wisle i dzieki Wisle o nim uslyszeli a Krolewski ujebal im wszystkim umysly i zmienil myslenie aby kupowali CHUJOWY SOFT
B. Klienci kupują oprogramowanie Synerise bo jest po prostu dobre i przeszlo wszystkie procesy zakupowe, sprawdza sie, uslyszeli sie o nim przy okazji akcji Krolewskiego z Wisla
C. Może jednak sie mylimy i ktos slyszal o Synerise wczesniej: marzec 2018 Satya Nadella - obecny prezes MS - Krolewski tez go przekupil? https://www.youtube.com/watch?v=UOkk...FkZWxsYQ%3D%3D i po prostu kupuja to bo jednak cos Krolewski stworzyl sensownego.

Wychodzi nam z tego dwie opcje prawdopodobne:

A. Królewski jest cynikiem ktory wykorzystuje Wisle aby ludzie kupowali jego soft KTORY JEST PO PROSTU DOBRY
B. Królewski nie jest cynikiem a ludzie kupują jego soft KTORY JEST PO PROSTU DOBRY

Jedno jest pewny. Jest atencujeszem, ktory albo prowadzi jakis eksperyment spoleczny albo ma problemy ze sobą - a cierpi na tym Wisla, ktora powinna byc klubem stonowanym, z klasą itd.

Jaroo1 09.01.2024 15:39

Schemat prosty. Jaro sobie potraktował Wisłę jako trampolinę do zyskania rozgłosu, rozpoznawalności. Bycie właścicielem i pacynką w mediach to dla niego rozgłos, a rozgłos to zainteresowanie kupców jego produktem, z jego branży.

Kasę pompuje, bo to po prostu kasa niby na Wisłe, a tak na prawdę na to AI i na ten rozgłos. I wtedy to utopienie 2, 5 czy nawet 15 mln zł, gdyby nawet Wisła się rozpadła, już tak nie dziwi, bo pewnie ta gra jest warta świeczki i po pierwsze mu się to zwróci, po drugie za reklamę tyle się płaci, po trzecie próbuje jeszcze przy Wiśle stworzyć kolejny projekt AI, na którym może też zarabiać, wiec znowuż, są to pieniądze niby na Wisłę ale też w jego branże, aby eksperymentować z AI w sporcie.

I myślę, że wiele w tej tezie prawdy. Bo nawet cały proces przejmowania klubu wygląda dziwnie. Wizje sa zmieniane co pół roku, ludzie mają nową bajkę co pół roku. Jeszcze przed chwilą odchodził z klubu, później pozbył się wszystkich i przejął stery, tylko po to aby dopiąć finalizację przejęcia przez inwestora, nagle się okazało, że plan nie wypalił ale szukamy dalej inwestora i będzie przejęcie na pewno, a teraz już powstał nowy plan, w którym bez Jarka ani rusz, bo jak tu teraz sprzedać klub skoro mamy nowe otwarcie, oparcie na AI, trenera skrojonego pod to, i cały projekt AI, który ma być wdrożony w Wisłę - to jak chce sprzedać klub to po co kase, siły i czas w to pompuje? Jak coś się chce sprzedać to się już nie dokłada i nie zaczyna nowych projektów, tylko się dopina co się ma dopiąc, zamyka to co można, tworzy z tego co się ma jak atrakcyjniejszy obraz i sprzedaje.

Oczywiście można sobie wmawiać, że to super plan, że jak wszystko wypali to jeszcze tu na kolanach będą się poważni inwestorzy, prosić o kupno nowoczesnego klubu przyszłości. Jednak bliżej nam do tego, że gościu się bawi Wisłą, rozgrywa wszystkich, skupia na swoich projektach, eksperymentuje i jeśli nie da przez 1-2 czy 3 lata, to Wisła nie będzie atrakcyjna, bo będzie finansowym trupem i wystartuje od IV ligi.

Także patrząc na to jak daleko mamy do spełnienia utopijnych wizji Jarka, a jak blisko do upadku. To jest się czego bać. I to niepokoi, że gościu ma poklask tak dużej liczby baranów.

Witalis 09.01.2024 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1614670)
Kiedy pozyskal mBank?
Kiedy pozyskal Empik?
Kiedy pozyskal InPost?

Trzeba być totalnym debilem, żeby nie odróżniać promocji na sporcie od nieczystych interesów.

Jerry1986 09.01.2024 16:10

Czyli Jarek czekał 5 lat aby zaczął realizować plany zwiazane z AI? jaki to ma sens - 5 lat milczal i teraz sie obudzil?Moze widzi ze nic tego nie chce wziac i szuka jakis sposobow zeby bylo to atrkacyjniejsze?

Z ta rozpoznalnoscia to nie przesadzajmy. ROZDZIELMY ATENCJE od ROZGLOSU. Przeciez bycie z Wisla ma tez negatywne KONSEKWENCJE. Przeciez od 5 lat wraz ze spadkiem to jednak troche negatywow w mediach jest.

Atencja <> rozglos.

Drozd 09.01.2024 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1614589)
Pomijam błędy logiczne i intelektualne w twierdzeniu, że Jarosław „sprząta po truskolaskich”. Są jeszcze ludzie pamiętający kto nazwał się pomysłodawcą powołania Dawida B. na prezesa, kto uzasadniał osadzenie Jerzego B. na stanowsku trenera i kto wojował w sieci uzasadniając jego pozostawienie po spadku. Pamiętają też kto postanowił zostawić Sobola po braku awansu i dla kogo najważniejsze wtedy było „wiślackie DNA” (wymieniłem tylko najważniejsze punkty zwrotne których Jarosław był autorem lub współautorem). Tacy ludzie nie będą traktować Twoich ocen przesadnie poważnie.

Ale wracając do trenera to ja nie zauważyłem jakiejś szczególnej jazdy po nim w wykonaniu Kolegi Jaroo1. On raczej jedzie po osobie, która trenera wybrała i po sposobie argumentacji tego wyboru.

I ma rację. Ta cała inba o sztucznej inteligencji, żeby uzasadnić wybór chłopa którego Kiko wyciągnął ze „swojego” klubu to jest ponura farsa dla naiwniaków. Kto w to wierzy wystawia sobie świadectwo. Świadectwo inteligentnego inaczej.

Ale ten kto to rozumie wcale nie musi być jednocześnie przeciwko trenerowi. Ja np. uważam że ten Rude mimo początkowego etapu kariery ma większe doświadczenie niż Jop. Wiedzę teoretyczną pewnie też. Czyli wszystko wskazuje na to, że szanse na awans wzrosły. Pewnie również dlatego, że nasi Hiszpanie wreszcie zrozumieją co trener do nich mówi/krzyczy na odprawie przedmeczowej czy w przerwie.

Te szanse wzrosły by jeszcze bardziej gdyby zamiast Rude przyszedł trener z jeszcze większym doświadczeniem, który coś już w życiu wygrał. Przynajmniej ja tak uważam. Nie znaczy to, że nie będę kibicował Hiszpanowi. Teraz chłop jest z Wisły. To jednak nie oznacza, że mam szczytować po kolejnych bredniach o AI puszczanych przez prezesa dla uciechy naiwnego tłumu.

A kto miał być pomysłodawcą? Kubuś miał się przyznać, że rodzinkę obsadza? Królewski popierał w ciemno wszystkie kretyńskie pomysły suflowane przez wiadomo kogo. Nawet jak było podobno dogadane wybranie TJ na prezesa to poparł Kubusiowego słupa. Dopiero jak mu zaczęli dupę obrabiać to się zorientował jak przez lata był dymany.

Biorąc pod uwagę czas za który sam odpowiadał to tak jak napisałem miał jedną dobrą decyzję i jedną głupią. Teraz wziął młodego trenera z warsztatem i ambicjami. Wychowanego w kraju gdzie poziom piłki we wszystkich aspektach jest do naszego nieporównywalny. Więc trzeba być dobrej myśli. To czy to robota Kiko, algorytmu czy kombinacji tych metod selekcji jest drugorzędne. Dlatego czytanie wypocin lepiej wiedzących typu jaro1 jest bardzo relaksujące i podobno przedłuża życie.

Królewski nie jest głupi, on tylko za bardzo wierzy, że wszystko można zasymulować i na wyniku symulacji się opierać w 100%. Stąd to trzymanie Sobola na siłę. Teraz całkiem możliwe, że algorytm wypluł listę trenerów niby dlaczego miałaby to być bajka? Jednego znał Kiko więc na niego padło i tyle. Jaro podtrzymuje użyteczność algorytmu bo to mu daje zainteresowanie mediów jak się okazuje nie tylko naszych. Jeżeli dostaniemy łatkę klubu nowoczesnych technologii to pewnie będzie więcej chętnych żeby zainwestować tu kasę. Zwłaszcza jeżeli mówimy o kwotach śmiesznych rzędów jak na światowe standardy. Czy takie działanie jest złe? Moim zdaniem nie.

Odrębną sprawą jest pójście pod prąd naszemu rodzimemu futbolowemu bagienku w którym wygrana z Mołdawią u siebie to musi być cud. W którym "polski piłkarz" to synonim pozera bez ambicji i honoru. W którym gwiazdy reprezentacji publicznie apelują żeby za wiele od nich ne oczekiwać bo jest jak jest. W którym myśl szkoleniowa polega na głębokiej obronie i szybkim kontrataku, bo "atak pozycyjny nigdy nie był naszą mocną stroną". W takich okolicznościach wydaje się, że jedyna szansa na rozwój to trzymać się jak najdalej od tej pętającej głowy i nogi filozofii. Dlatego zatrudnienie kogoś z innego świata musi dawać nadzieje na zwrot w dobrą stronę. Niestety nadzieja dla jednych jest zagrożeniem dla innych, dobrze czujących się w klimacie, "nie wychylaj się bo wypadniesz".

Teksty takiego jaro1 który zaczął nadawać od razu po ogłoszeniu decyzji o tym kto zostanie trenerem robiąc z Alberta kogoś bez pojęcia mają jeden cel. Obrzydzić sam pomysł, przekonać już na wstępie że to nie może się udać, a nawet jak się uda to i tak o niczym to nie będzie świadczyć. Można sobie tylko wyobrażać jak narracja tego typu desperatów będzie ewoluować. Każda porażka to będzie wina Alberta i Królewskiego, a każda wygrana to fuks, słaby przeciwnik itd.

Mam nadzieję, że każdy ma swój rozum i nie podda się tej brudnej propagandzie.

Jaroo1 09.01.2024 16:20

Może Ty masz rację, może ja mam rację. Ale nie wiem czy bardziej mu zależy na Wiśle, niż na AI i swoich ambicjach, zaspokojeniu potrzeby atencji. Bo jak chce aby Wisła była atrakcyjna o wojenki z Bońkiem czy Listkiewiczem raczej tej atrakcyjności nie zwiększają.
Z kolei atencja w Wiśle raczej na jego branże się może przełożyć ok, bo ma własnie rozgłoś, a w AI nikt go nie będzie rozliczał z tego czy z Bońkiem się pokłócił albo czy Wisła sportowo stoi dobrze, tylko po prostu będzie wiadomo, że jest taki Królewski i ma tai dobry produkt AI więc można się pokłonić nad zakupem od niego.

Oczywiście gdybać można, wymyślać na wszystko historie. Mi się po prostu ten gościu nie podoba, sposób zarządzania Wisłą, ja od niego czuję ze emocje, że tak powiem i uważam, że kręci dla swoich celów.

I też nie gadajmy, że on teraz wielce walczy o trakcyjność Wisły żeby inwestorow sciagnać, bo nikt nie chce tego wziąć skoro miał inwestora, konkretnego, z kasą i w sumie dlaczego nie sprzedał klubu? Bo intuicja mu tak podpowiadała - bardzo dorosłe i transparentne podejście.

Gościu tak kręci, że ja mu po prostu w żadne słowo i obietnice już nie wierzę. A to co do niedawna wydawało się ok, szlachetne itp to teraz po zestawieniu z całością zwykła gierka, np te brifingi o ratowaniu Wisły, łzy, gadanie, że TJ oddaj udziały bo tylko samemu dopnę transakcje :D No cyrk i brudne gierki.

Cytat:

Teksty takiego jaro1 który zaczął nadawać od razu po ogłoszeniu decyzji o tym kto zostanie trenerem robiąc z Alberta kogoś bez pojęcia mają jeden cel. Obrzydzić sam pomysł, przekonać już na wstępie że to nie może się udać, a nawet jak się uda to i tak o niczym to nie będzie świadczyć. Można sobie tylko wyobrażać jak narracja tego typu desperatów będzie ewoluować. Każda porażka to będzie wina Alberta i Królewskiego, a każda wygrana to fuks, słaby przeciwnik itd.
Bo tak jest oszołomie. Rudego wyniki już podsumowałem w temacie o nim.
Na 15 meczów to co on może zrobić? Wprowadzić lekki powiew świeżości i przejechać to na podniesieniu morale.
Sobol też miał ambicje i jak wygrywał to fartem, a jak przegrywał to dlatego, że trzeba było coś dać od siebie i nie dawał.
Rude jest lepszy więc pewnie czasami na wynik meczu jego praca wpłynie ale patrząc po średnich punktów w poprzednich klubach, to cudów tutaj nie zdziała. A tu jest potrzebny cud i ze słabej drużyny zrobić lidera ligi, taka, która zapunktuje powyżej 2 pkt/mecz.

Drozd 09.01.2024 16:45

Wyniki? Jakie wyniki skoro jeszcze żadnego meczu nie zagrał. Poprzednie to sobie możesz w dupę wsadzić propagandysto.

15 meczów? Ja liczę ze zostanie na kolejny sezon, jest młody ma czas. Nawet jak nie będzie awansu, za co tacy jak ty defetyści będą ściskać kciuki. Bo nawet jeżeli awansować się nie uda to drużyna wreszcie zacznie być drużyną, w grze będzie widać jakąś myśl, piłkarze zaczną być coraz lepsi zamiast coraz słabsi. Zwyczajnie trend który zaczął się zwalnianiem Hyballi, a charakteryzował się grą drużyny poniżej potencjału zostanie odwrócony i zaczniemy grać na miarę swoich możliwości czyli tracić punkty raz na 4 mecze. To powinno dać awans, ale może być różnie. Natomiast w kolejnym sezonie utrzymanie takiej średniej awans gwarantuje.

Jaroo1 09.01.2024 16:53

Hehehe poprzednie mecze sobie można wsadzić ale bajki wymyślane, że jak nie awansujemy to i tak piłkarze zaczną grać lepiej, a wtedy będziemy więcej wygrywać, trend zostanie odwrocony i będzie awans za rok :D

Ale ty jesteś głupi. Masakra. No zobaczymy czy będzie to słynne zapierdalanie :D

Co do propagandy to spokojnie, to nie twoje PO-PiSy i polityka, zeby każdy miał tu jakieś swoje role i był agentem. Przedawkowałeś politykę i coś ci się popieprzyło.

Drozd 09.01.2024 17:05

Zrozum jasiu, że większość meczów będziemy grali na wyjeździe. Gdzie będą nas kręcić sędziowie, bo leśnym dziadom z PZPN też nie jest na rekę żeby przyjeżdżał jakiś młokos z Hiszpanii i pozamiatał ligę. Takie żałosne zawodzenie jakie uprawiasz bardzo im pasuje. Jak już kiedyś ci tłumaczyłem można być agentem albo pożytecznym idiotą. Nie wiem co gorsze.

Jaroo1 09.01.2024 17:08

No takim idiotą jak ty to się nie da być. Ty leczysz te swoje paranoje?

Watts 09.01.2024 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1614672)
A ktoś wie od kiedy on się stał taki aktywny na X? Czy zanim w Wiśle był to też non stop się udzielał w mediach społecznościowych?

wygląda na to że stał się aktywny również na naszym forum :D witamy w gronie idiotów, jak to sam napisał

pepe72 09.01.2024 17:24

Ludzie, nim napiszecie kretyński komentarz sprawdźcie dane w internecie.
W czerwcu 2018 Synerise "Partnerem Roku 2018 Microsoft w Polsce"
https://crn.pl/aktualnosci/synerise-...soft-w-polsce/

Cytat:

Dodano: 2018-06-13
Microsoft ogłosił zwycięzców i finalistów konkursu Microsoft Partner of the Year Award 2018. Wśród wyróżnionych jest polski dostawca rozwiązania wykorzystującego sztuczną inteligencję.
(...)
Dziękując Microsoftowi za wyróżnienie, Jarosław Królewski, prezes zarządu Synerise, zapowiedział, że jeszcze w 2018 roku jego firma wyda na badania i rozwój niemal 25 mln złotych.
Można mieć ale do właściciela ale nie róbcie sexworkerki z logiki / z siebie idiotów.
Aby wejść w Wisłę musiał mieć na to fundusze więc to nie była firma krzak w 2018.

Tu kolejne:
Konkurs EY Przedsiębiorca Roku 2018 - Synerise - Jarosław Królewski
https://www.youtube.com/watch?v=hY8mmw1eie0
Cytat:

19 lis 2018
Synerise to oparty na sztucznej inteligencji ekosystem, którego zadaniem jest dostarczenie firmom rozwiązań, które unifikują sposób zarządzania danymi, oraz - dzięki systemom BI i AI - pozwalają na natychmiastową egzekucję strategii biznesowych m.in w zakresie sprzedaży, optymalizacji cen, zaawansowanej analizy, pozyskania klientów oraz ich retencji we wszystkich kanałach kontaktu. System zbiera i analizuje dane zarówno online, jak i offline. Synerise tworzy własne technologie w oparciu o twarde IP i są to jedne z najbardziej zaawansowanych systemów na rynku, docenianych przez międzynarodowe korporacje. Główne usługi firmy to data processing, wraz z unikalnym na skalę światową własnym systemem bazodanowym, oraz gotowe do użycia rozwiązania z zakresu sztucznej inteligencji, a także otwarta platforma (ever evolving - stale wzbogacana), która pozwala na marżowanie innowacyjnych rozwiązań. Jarosław Królewski podkreśla, że Synerise jest firmą technologiczną, która współpracuje z międzynarodowymi korporacjami reprezentującymi różne sektory rynku, m.in. handel, sektor finansowy, telekomunikacyjny oraz eCommerce.
A tu jest wywiad z 2019 jak Synerise podało słabe wyniki za 2018:
https://strefainwestorow.pl/artykuly...ewski-synerise
Cytat:

26 sie 2019
Jak wygląda kwestia finansowania? Ile do tej pory zebraliście kapitału?

Ostatnio zaktualizowaliśmy te dane na portalu CrunchBase. Na początku, w lipcu 2013 roku Fundusz Zalążkowy KPT zainwestował w Synerise 300 tys. zł. Co ciekawe, była to jedna z najniższych jego inwestycji w portfolio. Następnie w latach 2014-2016 Satus Venture zainwestował 1,87 mln PLN. Te dwa fundusze wyszły już częściowo z inwestycji, uzyskując ogromne stopy zwrotu. W 2017 roku przeprowadziliśmy emisję akcji wśród aniołów biznesu o wysokości 3 mln zł, którzy również, tym razem w całości wyszli już z inwestycji, także z wysokim ROI. Potem otrzymaliśmy sporo propozycji finansowania, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na inwestycję prywatnego polskiego funduszu, który przeznaczył 16 mln zł.

W 2018 roku postanowiłem, że kolejne inwestycje będą to prywatne emisje akcji. W ciągu dwóch lat zainwestowałem w spółkę 42 mln zł, pozyskując dług na siebie. Zakupy i emisje menadżerskie są dość znanym powszechnie mechanizmem. W tym roku prawdopodobnie pozwolimy na emisje lub zakup 3,5-4% akcji jednemu z prywatnych funduszy działających międzynarodowo, posiadającemu inwestycje w Dolinie Krzemowej, przy wycenie 260-300 mln zł, w której aktualnie dostajemy największą ilość ofert inwestycyjnych. Ta transakcja jest już praktycznie zamknięta.

KOALIK 09.01.2024 17:36

Czyli te bajki o sztucznej inteligencji mają przysłonić prosty fakt, że Kikusiek z pastwisk wziął sobie kolegę z pastwisk, a Jarek dopowiedział bajeczki o algorytmach.

Jak te algorytmy mogą być właściwe, skoro mając do wyboru sprawdzonych trenerów w Polsce bierze się kolejnego amatora, który będzie uczył się w Wiśle czym jest posada trenera.

Czyli Skorża odnoszący sukcesy w lidze polskiej, w tym w Wiśle i też w Japonii jest niby zły, a bierze się kompletnego no nejma.

Jak Wisła ma być takim odnowionym klubem, to chyba powinna brać sprawdzonego trenera.

Kiko i Albercik przed przyjściem do Wisły nie mieli styczności z profesjonalnym zespołem.

Bądźmy poważni.

Zamierzenia, plany są ogromne, Królewicz pompuje balonik w mediach o kolejnym odnowieniu (którym to już? piątym?).

Czyli tym samym apetyty muszą wzrosnąć.

Skoro rodzimi trenerzy rzekomo są za słabi, więc od tych wielkich Hiszpanów oczekuję dominacji na wiosnę w pierwszej lidze, licznych wysokich wygranych, bo chyba o to powinno chodzić.

Oczywiście minimum finał PP.

A w przyszłym sezonie walka o MP.

Jak coś ma być extra, to tam walka o utrzymanie to stanowczo za mało.

Skoro Polacy są źli, to tym samym od obcokrajowców trzeba wymagać dwa razy więcej, bo to oczywiste.

A tu latem 2021 r. przyszedł wielki trener z Czech z tabunem obcokrajowców - miały być puchary, może coś więcej.

Wyszedł spadek z prawie dwudziestoma obcokrajowcami.

Coś niesamowitego.

Jak taka Stal Mielec daje radę, Warta daje radę, Puszcza coraz lepiej sobie radzi bez tej obudowy, to Wisła mając Wielkiego Wizjonera spod Gorlic, to w zasadzie już powinna grać w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

Czyż nie?

To tak jak było coś z Holendrami.

Mieli wznieść Wisłę na nieosiągalny wcześniej poziom.

Miał być sukces w pucharach, dominacja w lidze - czyli w granicach kompletu punktów.

A skończyło się na licznych problemach z wygrywaniem w lidze polskiej, czyli finalnie ci zagraniczni wizjonerzy znacząco obniżyli jakość Wisły z lat 1998-2010.

Tamta Wisła po licznych i wysokich transferach jesienią 2011 r. była najgorsza od czasów wejścia Cupiała do Wisły i tu łatwe losowania plus reforma europejskich pucharów nic nie zmieniają.

Zamiast poważnych rywali typu Real, Barcelona tylko APOEL, wcześniej jakieś Skonto i coś z Bułgarii, z którym już były problemy na wyjeździe.

A porażka z APOEL-em oznaczała grę z automatu w fazie grupowej Ligi Europy.

Czyli gra do grudnia w pucharach, zamiast odpadnięcia klubem z najlepszych lig w sierpniu lub we wrześniu jak dawniej bywało.

Finalnie, po tej holenderskiej rewolucji i dzięki obcokrajowcom Wisła stała się przeciętniakiem w lidze z ,,gwiazdami" zarabiającymi ogromne pieniądze, którzy za wszelką cenę nie chcieli odejść z Wisły, bo wiedzieli, że takich kontraktów nigdzie nie dostaną.

Dzięki temu zakończył się okres Wielkiej Wisły i zaczął się kryzys trwający do dnia dzisiejszego.

Drozd 09.01.2024 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1614690)
No takim idiotą jak ty to się nie da być. Ty leczysz te swoje paranoje?

Oglądnij sobie Podbeskidzie to zobaczysz swoją paranoję prostaku.

Jerry1986 09.01.2024 17:42

"skoro miał inwestora, konkretnego, z kasą i w sumie dlaczego nie sprzedał klubu?"

Wam juz calkiem leb spadl na mozg.

Juz widze naszych sponsorow w tym najwiekszy Panstwowy podpisujacy sie pod sponsorem w czasie trwajacej wojny z Rosja: https://www.sport.pl/pilka/7,65044,3...powiazany.html

Co byscie z Krolewskim na tym forum robili po tej inwestycji. Jeszcze raz podkreslam. Zrobmy jakies zbiorcze rozliczenie i punktujmy bez litosci, ale nie w kwestiach gdzie moze nas rozkladac na lopatki i robic z nas idiotow. Zauwazcie jak ta taktyka wyglada. Ktos z nas palnie albo w mediach jedna glupote, dzieki temy krolewski ma mozliwosci dyskredytowania calosc opinii takiej osoby - przyklad Bialonskiego, Piszczka wczesniej innych. Oni juz nawet jak poprawnie skrytykuja beda jechani.

Zreszta zobaczcie co pisze Mroczek o Pogoni w tym pewnie o slynnym MADA:
https://pogonsportnet.pl/artykul/wes...-jej-finansach

"Mamią nas. Mają szalone pomysły. Weryfikacja ich zajmuje trochę czasu. Zawsze sprawdzamy też pod kątem powiązań z kapitałem rosyjskim czy białoruskim. Sprawdzenie funduszy zamkniętych trwa naprawdę długo. Często zdobywamy tę wiedzę poprzez znajomości. Zdarzyło się nam stwierdzić: „aha, są tam umoczeni oligarchowie, uciekamy”. "

Jerry1986 09.01.2024 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1614696)
Czyli te bajki o sztucznej inteligencji mają przysłonić prosty fakt, że Kikusiek z pastwisk wziął sobie kolegę z pastwisk, a Jarek dopowiedział bajeczki o algorytmach.

Jak te algorytmy mogą być właściwe, skoro mając do wyboru sprawdzonych trenerów w Polsce bierze się kolejnego amatora, który będzie uczył się w Wiśle czym jest posada trenera.

Czyli Skorża odnoszący sukcesy w lidze polskiej, w tym w Wiśle i też w Japonii jest niby zły, a bierze się kompletnego no nejma.

Jak Wisła ma być takim odnowionym klubem, to chyba powinna brać sprawdzonego trenera.

Kiko i Albercik przed przyjściem do Wisły nie mieli styczności z profesjonalnym zespołem.

Bądźmy poważni.

Zamierzenia, plany są ogromne, Królewicz pompuje balonik w mediach o kolejnym odnowieniu (którym to już? piątym?).

Czyli tym samym apetyty muszą wzrosnąć.

Skoro rodzimi trenerzy rzekomo są za słabi, więc od tych wielkich Hiszpanów oczekuję dominacji na wiosnę w pierwszej lidze, licznych wysokich wygranych, bo chyba o to powinno chodzić.

A w przyszłym sezonie walki o MP.

Jak coś ma być extra, to tam walka o utrzymanie to stanowczo za mało.

Jak taka Stal Mielec daje radę, Warta daje radę, Puszcza coraz lepiej sobie radzi bez tej obudowy, to Wisła mając Wielkiego Wizjonera spod Gorlic, to w zasadzie już powinna grać w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

Czyż nie?

Jak Krolewski jest dla mnie atencujeszem to OBIDZINSKI musial by w tej dyscyplinie osiagac perfekcje zawodową.

Watts 09.01.2024 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jerry1986 (Post 1614698)
"skoro miał inwestora, konkretnego, z kasą i w sumie dlaczego nie sprzedał klubu?"

Wam juz calkiem leb spadl na mozg.

Juz widze naszych sponsorow w tym najwiekszy Panstwowy podpisujacy sie pod sponsorem w czasie trwajacej wojny z Rosja: https://www.sport.pl/pilka/7,65044,3...powiazany.html

Co byscie z Krolewskim na tym forum robili po tej inwestycji. Jeszcze raz podkreslam. Zrobmy jakies zbiorcze rozliczenie i punktujmy bez litosci, ale nie w kwestiach gdzie moze nas rozkladac na lopatki i robic z nas idiotow. Zauwazcie jak ta taktyka wyglada. Ktos z nas palnie albo w mediach jedna glupote, dzieki temy krolewski ma mozliwosci dyskredytowania calosc opinii takiej osoby - przyklad Bialonskiego, Piszczka wczesniej innych. Oni juz nawet jak poprawnie skrytykuja beda jechani.

Zreszta zobaczcie co pisze Mroczek o Pogoni w tym pewnie o slynnym MADA:
https://pogonsportnet.pl/artykul/wes...-jej-finansach

"Mamią nas. Mają szalone pomysły. Weryfikacja ich zajmuje trochę czasu. Zawsze sprawdzamy też pod kątem powiązań z kapitałem rosyjskim czy białoruskim. Sprawdzenie funduszy zamkniętych trwa naprawdę długo. Często zdobywamy tę wiedzę poprzez znajomości. Zdarzyło się nam stwierdzić: „aha, są tam umoczeni oligarchowie, uciekamy”. "

Jarek (wiem że to ty) czemu w takim razie nie szedłeś od razu w szczerość z rosyjskim kapitałem? ta sprawa śmierdzi na kilometr, pisali o tym nawet wcześniej ludzie (niestety hobbyści), po co tyle mydlenia oczu?

Jerry1986 09.01.2024 17:51

JPLRD zostałem Jarkiem

Watts 09.01.2024 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jerry1986 (Post 1614701)
JPLRD zostałem Jarkiem

może i siedzę na forum idiotów, ale jak ktoś ma nick Jerry1986, konto założone w trakcie akcji ratunkowej i wypowiada się wyłącznie w tematach Jarosława Królewskiego, Synerise i finansów klubu, a w dodatku pisze w jego stylu, to dla mnie jest Jarosławem Królewskim
anyway, możesz to jeszcze obrócić w coś pożytecznego i poodpowiadać szczerze ludziom na ich wątpliwości :) (choć na moje zacząłeś to robić i spoko)

Jerry1986 09.01.2024 18:14

Muszę go przestać czytać w takim razie. Przesiąknałem jego stylem.

Markus 09.01.2024 19:43

Widzę, że Koalik pisząc ze swoich pastwisk umysłowych znów dał głos, tradycyjnie w stylu swojego Guru Jerzego Urbana - przekręcając historię, manipulując, mieszając fakty i hejtując wszystkich obcokrajowców. Ależ go boli ten najnowszy wybór Królewskiego i perspektywa sukcesu Wisły wiosną. :lol:

Oznacza to, że Biała Gwiazda naprawdę jest na dobrej drodze.

Koalik całkowicie przerażony i plujący jadem, Jaroo w każdym temacie coraz intensywniej organizujący nagonkę na Królewskiego i Rude.

Znamienne.

Na forum atakują i hejtują przebierańcy podający się za kibiców, a w mediach Boniek i Bialoński. Widać, że niektórzy coraz bardziej zauważają, że zostały podjęte obiecujące ruchy i boją się tego z każdym dniem coraz bardziej. Bardzo dobrze.

skarabeus 09.01.2024 21:05

Jerry1986 vel jarku,

dokładnie, styl masz czysto zaczerpnięty z królewskiego, względnie królewskim jesteś. Wiem od dawna (o czym wiele razy pisałem), że forum czytasz, a konstatacja Wattsa jest jak najbardziej słuszna.

Najpierw napisze ci czemu tytułuję cię małą literą - bo spuściłeś tak wielki klub do 1 ligi, następnie zatrudniłeś intelektualnego orangutana na stanowiska trenera, kiedy brzęczek nie wypalił, a gdy okazało się, że orangutan jest orangutanem i nie ogarnia ustawiania drużyny na najważniejsze mecze to dałeś mu drugą szansę, bo tak ci podpowiedziały twoje aplikacje.

Poza tym wykorzystujesz klub do podciągania swojego biznesu, który gdyby nie Wisła nigdy nie byłby w tym miejscu, w którym jest.
Pełną władzę w klubie przejąłeś podstępem, wprowadzając w błąd Jażdżyńskiego co do prawdziwych intencji związanych z prowadzonymi rozmowami - daje sobie lewą rękę obciąć, że nigdy nie miałeś zamiaru Wisły sprzedać i wszystkie te "rozmowy" były zwyczajną szopką, która musiała być odgrywana na potrzeby uwiarygodnienia powodów, dla których odkupiłeś udziały od Jażdżyńskiego.

Z tych wszystkich powodów powyżej, ptfu, zawsze będziesz przeze mnie tytułowany z małej litery i mojego szacunku już nigdy nie odzyskasz. Chcesz tego czy nie, w historii Wisły będziesz odpowiadał za jeden z najbardziej wstydliwych okresów, zaraz po meresińskim, vanna ly i sharksami.

ty może i chciałeś dobrze dla klubu, ale rozsądek i dobro klubu przesłoniło ci promowanie AI w sporcie. To jest twój priorytet a nie Wisła, natomiast moim priorytetem zawsze była, jest i będzie Wisła - to zdanie być może nakieruje cię na to kim jestem, jeśli masz dobrą pamięć. Jeśli tak to zapraszam na priv kontynuować naszą rozmowę (numer na pewno jeszcze masz), szczególnie jak nie awansujesz i we wrześniu trzeba będzie dorzucić lekką ręką z 15 mln żeby utrzymać obecny "poziom".

sandomingo 09.01.2024 21:13

Prześledziłem kilkanaście wpisów Jerrego1986 i faktycznie, nie wykluczam że to jest Zaskroniec.

MaLk 09.01.2024 21:21

Tak naprawdę to ja jestem Królewskim, ale na wszelki wypadek zaprzeczam i nie mam nic przeciwko temu, żebyście kogoś innego glanowali zamiast mnie.

Jagul 09.01.2024 21:28

Zaskroniec z nami kibicami!

pepe72 09.01.2024 21:37

Kto nie z Mieciem Jarkiem
tego zmieciem!

adfurle 09.01.2024 22:02

Gdyby nie ta jego krytyka Królewskiego za nadużywanie Twittera ("Odsuńmy go od Twittera" :haha:), to pomyślałbym, że ktoś celowo próbuje trollować, aby forumowicze wzięli go za zaskrońca.
Niestety, Jaruś przedobrzył i się odkrył.
Miej Panie Boże Wisłę w opiece, bo jest w tej chwili we władaniu niezrównoważonego osobnika.

skarabeus 10.01.2024 08:55

Cytat:

Tak naprawdę to ja jestem Królewskim, ale na wszelki wypadek zaprzeczam i nie mam nic przeciwko temu, żebyście kogoś innego glanowali zamiast mnie.
To by znaczyło, że masz rozdwojenie jaźni :-) względnie dwubiegunówkę, bo pięknie tutaj po sobie momentami jechałeś ;-) Ale gratuluje samopoczucia ;-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl