![]() |
Przepłacanie piłkarzy i kominy płacowe w okręgówce to jest budowanie drużyny od fundamentów?
|
Wieczysta z Kwietniem idzie do przodu my za Trio w dół. Ciekawe czym to się skończy.
|
Dziękuję, że odniosłeś się do wątku i możemy prowadzić rozmowę.
|
Mnie też takie pajacowanie śmieszy.Tylko że gdzieś mi się obiło o uszy że tam w akademii ćwiczy 200 dzieciaków(może mylę kluby i chodziło o kogoś innego)Przepalanie kasy na gwiazdorski skład w regionalnych ligach wygląda mało poważnie ale reszta przemian które zachodzą w Wieczystej już na zabawę nie wygląda
|
Kwiecień robiąc finansowe eldorado w 4 lidze i zatrudniając w klubie byłych ekstraklasowców po batutą byłego jakby nie patrzeć selekcjonera, osiąga to co zapewne chciał takimi działaniami osiągnąć tzn. jest o nim i o Wieczystej głośno w mediach. A jakie ma długofalowe plany względem tego klubu? W wywiadach jego "rzecznicy" w postaci Ajwena czy Peszki zapewniają, że jak najbardziej poważne, i IMO super, że w Krk pod kątem piłkarskim będzie się działo najwięcej w PL, że powstaje taki "family friendly" klub w którego koszulce będzie można na luzie pomykać po mieście ;). A kto wie, jak nasze ananasy dalej będą tak skutecznie budować drużynę sukcesu, to za 5 lat ekstraklasę w Krakowie będzie można oglądać u sąsiadki i na czyżynach.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do samego klubu - zawsze mieli bardzo dobrych trampkarzy i juniorów, ścisła topka jeżeli chodzi o Kraków. Tyle czy jednak osiedlowy klub bez bazy kibicowskiej ani historii w w wyższych ligach w ogóle może przebić się do Ekstraklasy? Moim zdaniem wyżej niż Puszcza nie podskoczą. |
Jak już ktoś zauważył Wieczysta głośnymi transferami, przepłącaniem piłkarzy itp buduje sobie marketing. Może nie jest rozsądne takie wydawanie kasy na prawo i lewo ale dzięki temu wchodzą z buta w polskie realia. Gdyby ściągano tam no nameów to o tym klubie byłoby cicho. Dzięki obecnej polityce dzisiaj już każdy kto się trochę piłką interesuje wie co to jest Wieczysta.
Także jakiś pomysł w tym jest. Cytat:
Także mają tutaj dowolność wyboru i idealne warunki do rozwoju. Żeby wskoczyć do ekstraklasy wiele nie trzeba, tzn wystarczy kasa i mieć w miarę głowę na karku. Już nie raz mieliśmy przykłady tego jak malutki klub, bez żadnego tak na prawdę potencjału robi wyniki ponad stan - Groclin, Bełchatów, a teraz Termalica. Także przecież jeśli tam będzie kasa ładowana w miarę, to odpady, które się nie załapią na Legię czy Lecha, Raków czy też Pogoń - powiedzmy, ze to są teraz takie kluby bogate/z potencjałem do rozwijania się - z chęcią pójdą do Krakowa i Wieczystej i spokojnie mogą grać o miejsca 3-5 w ekstraklasie. A też nie jest łatwo do tych klubów trafić bo konkurencja mimo wszystko jest duża. Rynek się zglobalizował i napływ lepszych lub gorszych kopaczy jest ogromny. A z tego można sobie wyławiać np odpady z tych 4 czołowych klubów albo takich Poletanoviców itp za słabych na czołowe polskie kluby ale myślę, że chętnie przygarniętych do wszystkich innych drużyn z ekstraklasy. Także tak na prawdę nie potrzeba ogromnej kasy jako tako. Transfery w Polsce głównie sa bezgotówkowe a na pensje to też jeśli się nie ściąga nie wiadomo kogo to można spokojnie pakę na 5 miejsce w ekstraklasie robić za normalny pieniądz. |
Cytat:
Oczywiście jak Kwiecień będzie dalej sypał kasą, to może i kiedyś awansują do ekstraklasy, ale raczej tylko po to, żeby bardzo szybko się z nią pożegnać. To nie ten kapelusz. Raczej podążą drogą Puszczy i Garbarni, czyli 1-2 liga (co jak na osiedlowy klub w Krakowie i tak jest sukcesem i to sporym) |
Cytat:
Ja oczywiście to uprościłem i piłka jest bardziej skomplikowana niż "wystarczy brać odpady z Legii czy Lecha żeby mieć top 5" ale o to mi chodzi - i tak jest jak mowie - że bez mega inwestycji, mega budżetów, mega kontraktów, jakiegoś mega skautingu można sobie w Polsce o to miejsce 5 w lidze się pobić. Na chwilę obecną Legia ma budżet duży, Lech ma budzet, kase i pomysł, a Pogoń i Raków mają pomysł i ambicje. Reszta drużyn to jest taki balast dorzucony do tej ligi. |
Nie ważne kto gra. Ważne jak gra. Mieliśmy skład na 8 miejsce, 6 budżet i polecieliśmy z ligi jak frajerzy.
|
Czy mi się wydaje czy po obecnych ruchach w klubie, czyli jakieś z dnia na dzień info, że ten odchodzi, tego nie chcemy, ten chce odejść, tego sprzedajemy za bezcen, na tego nas nie stać itp itd wskazują na to, że zarząd nie ma żadnego planu i dał sygnał piłkarzom i kibicom, żeby spierdalać gdzie tylko się da bo tutaj nic mądrego nie powstanie?
Myślałem, że to zostanie tak jakoś zrobione z gracją i pomysłem, tzn np 10 albo 1 czerwca mówimy, że wypierdalamy x piłkarzy i nara. Tak jak teraz to to wygląda, ze z dnia na dzień na szybko sa ruchy wykonywane, że na nic kasy nie ma i nie będzie. |
Cytat:
|
Wiadomo, że spadek wiąże się z tragedią i wietrzeniem magazynów ale obiecano konferencję, super plan i informacje, tyle, że patrząc po tych ruchach to można wnioskować, ze przez prawie miesiąc nie wymyślono i nie zrobiono nic a kwestie kontraktowe rozwiązują się z dnia na dzień. A przypominam, ze za 3 dni start przygotowań do nowego sezonu i mamy lekko ponad miesiąc do startu I ligi.
Wygląda na to, że dalej wszystko jest robione na zaawansowanej amatorce... |
prosze bez wichrzycielstwa , za 3 dni konferencja to sie wszystkiego dowiecie :)
|
za rok w maju znowu wyjdzie Kuba powie że zjebałem dostanie brawa i tak w kółko
|
Ale czy za rok też powie, że jest gotów ponieść konsekwencje?
|
Takie jak w tym roku? co za problem
|
Jest tylko jedna rada: ciężej pracować na treningach. Jak nie w tym roku, jak nie w następnym, to może za dwa albo i trzy lata dyspozycja pozwoli zagrać dobry sezon i poprowadzić drużynę do zwycięstw.
|
Cytat:
|
Ale to był Sarkazm dotyczący Błaszczykowskiego :)
|
Cytat:
Zarządzają nami amatorzy z twittera wiec samo sobie odpowiedz na co ich stać ,a wiec i ten klub.Naprawde mysle sobie ze moze być jeszcze gorzej niz jest. |
Przecież oni odjechali, zero wyciągnietych wniosków, a debile im jeszcze przyklaskuja przy powrocie szrotu.
|
Żona królewskiego zorganizowała modlitwę na tt, można było dopisywać intencje, a ona się modliła. Nie mam nic do wierzących i modlących się, ale w tej formie... coś tu nie gra. I właśnie ten zgrzyt wydał mi się jakoś symptomatyczny dla tego, jak Wisłą się zarządza. Jak myślą osoby, które klubem zarządzają.
|
Cytat:
Uważam że zmierzasz w kierunku KOALIK-a i coraz bardziej przyśpieszasz. Mam nadzieję że jesteś tylko odklejony i nie stanowisz zagrożenia dla siebie i innych, ale lepiej zrób sobie urlop od tt, Wisły i internetu. Dlatego nie lubię i nie uczestniczę w sieciach społecznościowych - nigdy nie wiadomo jacy zboczeńcy z jakich powodów mogą Cię obserwować... |
Duże słowa, jak na kolesia, który wchodzi na forum internetowe o Wiśle Kraków tłumaczyć innym, że są głupi i nie są godni pisać o Wiśle i robi to codziennie od lat.
|
ale Wolfy ma rację
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
basha nie jest szklany
basha jest inwalidą |
Cytat:
To akurat nie było odkrywcze. Nie chce mi się szukać, ale swego czasu mówiłeś również, że TS u władzy to jedyna rozsądna opcja ;) |
Cytat:
Z TS nie miałem racji. I co z tego wynika? |
Cytat:
Cytat:
I dla mnie takie zachowanie (modlitwy na tt z obcymi ludźmi) jest infantylne. Niedojrzały jest też Królewski płaczący po spadku i wypisujący brednie w mediach społecznościowych, albo gówniarski jest Błaszczykowski biegający i wykrzykujący za sędziami. Nie tłumaczę zarządzania w Wiśle działalnością Królewskiej ani nie oczekuję analiz tego zachowania w podsumowaniach sezonu, ale kiedy rozmawiamy o charakterze ludzi zarządzających Wisłą i grona ich otaczających, to takie, choćby i luźne, skojarzenie, w ramach paplania na forum, nie wydaje mi się z kosmosu. |
Do tego Domagalik + ktos jeszcze i zaraz sie stworzy zgrabne trio fajnych babeczek wspierajacych swoich mezow i przyjacioł :D
|
Cytat:
|
A tak z ciekawości azor, byłeś wtedy w przedszkolu? Czaro również bardzo gorliwie za Marzeną wówczas optował.
|
Cytat:
Czy ja aspiruję do roli nieomylnego analityka zarządzania Wisłą na podstawie jakiegoś wpisu żony Królewskiego, który mi wczoraj mignął na tt? Chyba zgubiłem temat tej kłótni. |
Nie tylko tej :) lepiej chyba odpocząć niż sie napinać
|
No spoko, nic na siłę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl