Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

ABGwislakABG 31.03.2014 19:48

Franz powinien zmienić dyscyplinę sportu na koszykówkę. Na euro 2 pkt., tutaj na wiosne 2 pkt. Kobe, Shaq, LeBron- drżyjcie.

Gwiaździsty 31.03.2014 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1356498)
Jakie to ma znaczenie. SYtuacje są to i wyniki przyjdą. I tak jesteśmy wyżej niż zakładano przed sezonem.

Tak, tak przyjdą , już idą 5 -tą kolejkę :lol

P.S "sytuację są" he, h, he.

eloelo 31.03.2014 20:59

Nigdy nie byłem fanem Smudy. Co jeszcze musi się stać aby właściciele klubów otworzyli oczy?

buczo1985 31.03.2014 22:18

Franek ma tragiczny bilans w tym roku. Gdyby tak grali w tamtej rundzie to faktycznie prognozowana walka o utrzymanie byłaby faktem.

Drozd 01.04.2014 09:34

Smuda gwarantuje jedno,możliwość dogadania się . Nie bez przyczyny kiedy mieliśmy ambicje Franciszek ostawał kopa. Wszyscy wiedzieli, ze z nim nic nie ugramy. Teraz ambicji nie mamy to sobie treneiro trenuje...

GonzoNS 01.04.2014 13:02

Nie jest winą Smudy że Miśkiewicz wrzuca sobie 3 razy piłkę do własnej bramki.

Arked 01.04.2014 13:23

Smuda jaki jest każdy widzi ale lepszego trenera raczej mieć nie będziemy. Przynajmniej drużyna gra jako tako w piłkę, czego nie można powiedzieć o Wiśle Kulawika i Probierza, których oglądanie groziło uszczerbkiem na zdrowiu. Niech więc sobie Franz spokojnie trenuje. Ten sezon miał być sezonem przejściowym i kiepska seria na wiosnę ani mnie ziębi ani grzeje, a już na pewno nie jest żadnym zaskoczeniem. Nasz skład jest wprawdzie przyzwoity ale nierówny i dziurawy.

To że niektórzy sobie ubzdurali europejskie puchary czy, o zgrozo, walkę o mistrzostwo to już nie wina Smudy. Tak wybrakowany zespół na dłuższą metę nie ma szans w rywalizacji z Legią i Lechem.

kristos 01.04.2014 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1356596)

To że niektórzy sobie ubzdurali europejskie puchary czy, o zgrozo, walkę o mistrzostwo to już nie wina Smudy. Tak wybrakowany zespół na dłuższą metę nie ma szans w rywalizacji z Legią i Lechem.

Ja należe do tych niektórych ,którzy ubzdurali sobie europejskie puchary i nie wykluczam też walki o mistrzostwo.
Jak w tamtym sezonie w pucharach mogła grac taka potega jak Piast ,to może pozwolisz ,że nieśmiało pomyśle o Wiśle ?

Drozd 01.04.2014 13:51

Gdybyśmy zamiast kompromitujących 2 zdobyli w ostatnich meczach poprawne 9 punktów to do Legii mamy 5 straty przed podziałem. Kto by wtedy myślał o mistrzostwie? Wszyscy, a tego przecież nie może być.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1356593)

Ale jest winą, że pierwszy ceny strzał pada w 70 minucie, że gra kontuzjowany zawodnik, że o upragnione trzy punkty walczymy desperacko już pięć kolejek. Rozumiem, że brakuje Boguskiego, ale nie potrafimy wymienić KONSTRUKTYWNIE trzech podań. Czyja to wina? Pogody?

kristos 01.04.2014 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1356600)
Ale jest winą, że pierwszy ceny strzał pada w 70 minucie, że gra kontuzjowany zawodnik, że o upragnione trzy punkty walczymy desperacko już pięć kolejek. Rozumiem, że brakuje Boguskiego, ale nie potrafimy wymienić KONSTRUKTYWNIE trzech podań. Czyja to wina? Pogody?

nie wydaje wydaje mi sie że było aż tak żle ;
Statystyki meczu Zagłębie - Wisła 3:1 (za Canal+):
- strzały: 12 - 11
- strzały celne: 7 - 2
- strzały zablokowane: 0 - 3
- posiadanie piłki: 40% - 60%
- faule: 8 - 15
- dośrodkowania: 22 - 29
- rzuty rożne: 4 - 8
- spalone: 5 - 1
- żółte/czerwone kartki: 0/0 - 3/0

MatMario 01.04.2014 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1356593)

Nie jest tez jego zasluga ze przez wczesniejszych 28 kolejek bardzo czesto ratowal mu dupe swoimi interwencjami.

ABGwislakABG 01.04.2014 14:34

1906% poparcia dla Franka. Zdobycie 2 pkt. z tym składem przy takich rywalach jest nie lada osiągnięciem. Fabian walczak <3

19sebawro06 01.04.2014 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1356596)
Smuda jaki jest każdy widzi ale lepszego trenera raczej mieć nie będziemy. Przynajmniej drużyna gra jako tako w piłkę, czego nie można powiedzieć o Wiśle Kulawika i Probierza, których oglądanie groziło uszczerbkiem na zdrowiu. Niech więc sobie Franz spokojnie trenuje. Ten sezon miał być sezonem przejściowym i kiepska seria na wiosnę ani mnie ziębi ani grzeje, a już na pewno nie jest żadnym zaskoczeniem. Nasz skład jest wprawdzie przyzwoity ale nierówny i dziurawy.

przejściowy to jest co pół roku, odkąd w klubie jest bednarz. dobrzy zawodnicy przychodzą do nas co pół roku, ale nie dochodzą. polepszenie finansów jest co pół roku, ale ciągle kasy brak. obiecywanie złotych gór odbywa się co pół roku, a gór jak nie było tak nie ma i nie zapowiada się na to, że będą

Drozd 01.04.2014 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1356601)
nie wydaje wydaje mi sie że było aż tak żle ;

Widziałem mecz od 60 minuty do drugiej bramki. Wybacz ale ilość niecelnych podań na kilka metrów przy biernej postawie przeciwnika była kłująca w oczy. Przy wyniku 0:0 nie widziałem determinacji do strzelenia gola, a to co się działo po bramce dla nas to szkoda gadać. Potencjał jest ale myśli żadnej.

Arked 01.04.2014 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos
Ja należe do tych niektórych ,którzy ubzdurali sobie europejskie puchary i nie wykluczam też walki o mistrzostwo.
Jak w tamtym sezonie w pucharach mogła grac taka potega jak Piast ,to może pozwolisz ,że nieśmiało pomyśle o Wiśle ?

I myślę, że Wisła ostatecznie w tych pucharach zagra. Będzie to miła niespodzianka. Boje się tylko, że możemy zawalczyć w tych pucharach podobnie jak Piast.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06
przejściowy to jest co pół roku, odkąd w klubie jest bednarz. dobrzy zawodnicy przychodzą do nas co pół roku, ale nie dochodzą. polepszenie finansów jest co pół roku, ale ciągle kasy brak. obiecywanie złotych gór odbywa się co pół roku, a gór jak nie było tak nie ma i nie zapowiada się na to, że będą

Do tej gadki się już przyzwyczaiłem. Takie mydlenie oczu będzie trwało dopóki w klubie nie pojawią się poważne pieniądze.

Ja pisząc o okresie przejściowym miałem na myśli pierwszy sezon pracy nowego trenera w dość trudnych warunkach.

Janusz94 01.04.2014 17:49

Mnie zastanawia jedno dlaczego Smuda nie wprowadza do drużyny Klaricia ? Chlopak został sprowadzony do klubu żeby patrzył jak grają inni ? Nie mowie o grze przez 90 minut ale powinien wchodzic na końcówki spotkań i sie ogrywać szczególnie że Brożek tak sie zaciął że coś niesamowitego. Na szczeście to nie ja wybieram skład na mecz ale przy kontuzjowanym Brożku który nie może się wyleczyć i zatracił skuteczność w meczu z Widzewem postawiłbym na Klaricia. Przecież gorzej z przodu i tak już być nie może to nic nie ryzykujemy a możemy tylko zyskać.

huberix 01.04.2014 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1356649)
Mnie zastanawia jedno dlaczego Smuda nie wprowadza do drużyny Klaricia ? Chlopak został sprowadzony do klubu żeby patrzył jak grają inni ? Nie mowie o grze przez 90 minut ale powinien wchodzic na końcówki spotkań i sie ogrywać szczególnie że Brożek tak sie zaciął że coś niesamowitego. Na szczeście to nie ja wybieram skład na mecz ale przy kontuzjowanym Brożku który nie może się wyleczyć i zatracił skuteczność w meczu z Widzewem postawiłbym na Klaricia. Przecież gorzej z przodu i tak już być nie może to nic nie ryzykujemy a możemy tylko zyskać.

Dokładnie, a Danijel jest młody. Będzie się chciał pokazać a może cud i wypali. Lepiej dać zagrać ambitnemu(mam nadzieję) młodziakowi w drugiej połowie kiedy Brożek nie ma formy i jest kompletnie bezproduktywny z przodu.

FraMat 01.04.2014 22:09

Jak pisałem w temacie meczowym, skoro Brożek i tak daje nam ZERO w tym momencie, to za niego niechby zagrał chocby Bieszczad. Na pewno nie będzie gorzej, a może zaskoczy? :D
Dziwię się takim decyzjom Smudy.

Chociaż, nie.
Nie dziwię się.

Smuda nigdy nie był moim faworytem i nadal nie jest, ale na razie powstrzymuję się od wypominania mu na tym forum jego niekompetencji.
Niedługo przyjdzie i tak czas, ze wszyscy dotychczasowi jego zwolennicy sami będa żądali jego głowy.

Oczywiście, nie umniejszam, że przyniósł Wiśle trochę jakości i (przede wszystkim) szczęścia. Ale to jest do czasu.

Drozd 01.04.2014 22:51

A ja wiem dlaczego Klaric siedzi na ławie, ale nie będę rozsiewał teorii spiskowych :).

koniak 02.04.2014 11:57

Pewnie kopie piłkę nie tą częścią stopy, którą powinien...

SharksiK 02.04.2014 12:22

Albo jest tak zajebisty, że zachodzi uzasadniona obawa zdobycia korony króla strzelców. A to się rozumie, zatrudnienia go przez Chelsea lub Bayern po wypełnieniu u nas 6-miesiecznego kontraktu...

Drozd 02.04.2014 12:28

Zwyczajnie istnieje obawa, że może coś strzelić, bo jest nowy i nie wie o co chodzi...

szprotson 02.04.2014 12:38

Nie przesadzajcie, nie róbcie z niego piłkarza....

brylant17 02.04.2014 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1356729)
Nie przesadzajcie, nie róbcie z niego piłkarza....

to kim wg ciebie jest ?

gypsy 02.04.2014 16:07

Pewnie na razie kandydatem na piłkarza, a gdy zadebiutuje i nie daj Boże strzeli bramkę, to będzie nie dość, że piłkarzem, to jeszcze naszym najlepszym napastnikiem.

szprotson 02.04.2014 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1356736)
to kim wg ciebie jest ?

Biorąc pod uwagę to gdzie grał, to jest to jakiś chłopak siedzący na ławce rezerwowych.

adam_09 02.04.2014 22:34

źle po schodach wchodzi może ?

lazy 03.04.2014 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1356675)
A ja wiem dlaczego Klaric siedzi na ławie, ale nie będę rozsiewał teorii spiskowych :).

Wiem, ale nie powiem...
Coś mi to przypomina ale nie chcę wprowadzać polityki do tematu :p

wolfy 04.04.2014 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1356669)
Smuda nigdy nie był moim faworytem i nadal nie jest, ale na razie powstrzymuję się od wypominania mu na tym forum jego niekompetencji.

Po meczu z Zagłębiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1356502)
Mecz dwóch zer.
- Jedno zero na boisku - niepełnosprawny Brożek (tak, to nie jego wina), który nie zagrał ANI JEDNEJ DOBREJ PIŁKI. Niech odpocznie i sie wyleczy.I od początku grać dwoma skrzydłowymi, a nie Sarkim i bezproduktywnym dzis Gargułą.

- Drugie zero na ławce - bo za Brożka wystarczyło wstawić KOGOKOLWIEK dzisiaj. Nawet Bieszczada, a w końcówce dać Ostoję zamiast Fabiana.

Smuda pewnie przygotowuje drużynę na fazę grupową....

Jest tego więcej.

Taaak.
Cóż. Smuda zero, Brożek zero, Jacek - mistrz i zbawiciel, tarcza przed kibolami.
:help:

Tak ogólnie, wiara że mamy jakiegoś napastnika poza Brożkiem - urocza. Gdyby nie fakt, że literki układają się w słowa, a słowa w zdania podejrzewałbym, że niektóre posty są efektem kilkukrotnego przejechania w pijackim widzie mordą po klawiaturze. Znaczy, ja rozumiem, gdyby to był ktoś nowy, ale ludzie którzy widzieli w akcji Genkova, Sikorskiego czy (nomen omen) Szewczyka i ile te asy goli naładowały? Pozostaje pytanie - zła wola, czy głupota?
No, ale OK. Smuda jest winien tak samo, jak był winny Kulawik, Probierz czy Moskal (że Maaskanta nie pomnę). Zawsze jest też na ławce ktoś "do wprowadzania". Do niedawna był to Szewczyk.

Jak się ten koleś nazywa? Klarić? Na pewno prze-as. SharksiK ma rację - nie możemy go na razie wpuszczać, bo go Real sprzątnie. Jacek wykalkulował, że na późniejszej sprzedaży zarobimy więcej, niż na zdobytym mistrzostwie i Lidze Mistrzów. Tak wiec zluzujcie - Bednarz wie co robi, bo jest łysy i był w Legii.

Drozd 04.04.2014 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1357000)
Wiem, ale nie powiem...
Coś mi to przypomina ale nie chcę wprowadzać polityki do tematu :p

Zwyczajnie istnieje obawa, że może coś strzelić, bo jest nowy i nie wie o co chodzi...

Wiesz o co chodzi...:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl