Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Zwierze 04.07.2010 08:42

Jak Sobola uwielbiam to młody wiecznie nie będzie...

Lanx 04.07.2010 08:47

Ale 1-2 sezony w swojej stałej formie mam nadzieje pogra

willow 04.07.2010 08:56

Myślę, że decyzję co do naszych testowanych graczy (mam tu na myśli Holendra i Brazylijczyka, bo reszta jest już chyba pewna) zapadną po sparingu z Hannoverem.
Nie jestem akurat zbytnio zadowolony tym faktem bo uważam, że jeden sparing to trochę za mało na rzetelną ocenę zawodnika, ale jak się nie ma, co się lubi...

Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe.

Cały czas czekam również na napastnika z prawdziwego zdarzenia.

skeba 04.07.2010 09:06

Cytat:

Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe
Ten temat z tego co mi wiadomo to wymyslily pismaki - transfer jednym slowem zostal zmyslony !!

Marcinklon 04.07.2010 09:12

Panowie nie ma się co oszukiwać po tym sezonie Sobol jak zostanie wytransferowany tak jak Głowa to będzie to duży sukces.

westersyl 04.07.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 926970)
Ten temat z tego co mi wiadomo to wymyslily pismaki - transfer jednym slowem zostal zmyslony !!

Jestem więcej niż pewny, że to prawda, z tego co wiem nie wszystko stracone jeszcze.

Bekas 04.07.2010 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 926964)
idac tropem ostatniego sparingu , Paweł Brożek nie bedzie grał w pierwszej 11 ,... bzdury pleciecie kolego

Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy .

Sobol to klasa, ale teraz, mając nareszcie co raz większą, wyrównaną kadrę, nie będzie sentymentów, jeżeli Jirsak zacznie dobrze grac, to Garguła lub Sobol będą zmiennikami. Jak sobie przypomnę zeszły rok, kiedy startowaliśmy do el. LM bez prawego obrońcy to mnie jeszcze szlag trafia.

qchar90 04.07.2010 09:34

jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,
bo narazie zastapiony został Głowacki Bunoza

AYALA 04.07.2010 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 926986)
jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,

Bunoza to jest środkowy obrońca.No chyba że Marcelo odejdzie do PSV to byłoby ciężko go zastąpic

Ja bym sie skupiła na graczach ofensywnych bo to głównie przez słabą skutecznośc nie zdobyła Wisła mistrza.Napastnik(?) plus rozgrywający (Agustien)

iq1000 04.07.2010 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 926988)
Bunoza to jest środkowy obrońca.

Tyle, że przyszedł Bunoza, a odszedł Głowacki, Jop i wkrótce Cleber.

czera84 04.07.2010 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 926989)

Głowacki-->Bunoza
Jop-->Kowalski
Nie wiem jak ty,ale ja wole Kowalskiego.Gdyby nie Jop i Pawełek nie padł by gol z Levadią,gdyby nie jop mielibyśmy pewnie MP

willow 04.07.2010 09:44

Na chwilę obecną mamy na stoperze Clebera, Bunozę, Kowalskiego i Marcelo.
Powinno wystarczyć tym bardziej, że gdyby doszło do jakiejś katastrofy, na środku może zagrać Diaz a nawet Singlar.
Brakuje nam skrzydłowego i i napastnika. Właściwie to dwóch skrzydłowych, ale na taki nadmiar szczęścia to ja nie liczę.

Karherop 04.07.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 926989)

Przyszedl Bunoza i Kowalski , nie zapominaj o nim nawet jeśli w niego nie wierzysz ( w Jopa wierzyłes ? ) . Cleber odchodzi za pół roku , ale nie jest powiedziane , że jeśli będzie w dobrej formie fizycznej to nie pociągnie jeszcze jakiś czas . Kupowanie teraz jeszcze jednego obrońcy jest bez sensu , bo i tak szans na gre nie będzie miał najmniejszych .

Lechista69 04.07.2010 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 926964)
idac tropem ostatniego sparingu , Paweł Brożek nie bedzie grał w pierwszej 11 ,... bzdury pleciecie kolego

Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy .

Akurat o atak Zurawski Pawel Brozek jestem jakos spokojny ( Zuraw schowany nieco za Pawlem), mysle tez ze srodek pola to jednak Jirsak, Gargula ... zalezy czy Sobol jest jeszcze w stanie nawiazac walke z mlodszymi...

Kasperczak daje coraz wiecej szans Tomasowi i oby odplacil Wisle dobra gra... czekamy juz bardzo dlugo na to ze wypali... :) bez napinek

Wislak35 04.07.2010 10:03

wie ktoś co z tym Milinkoviciem czy sprawa transferu jest dalej aktualna ?

Lechista69 04.07.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 927005)
Tak, granie dwoma ofensywnymi pomocnikami w środku to bardzo inteligentne wyjście... Każda licząca się drużyna na świecie ma w swojej jedenastce defensywnego pomocnika pomimo dużo lepszych piłkarzy w defensywie niż my.

Od kiedy Jirsak to OP ? :shock:

maci0s 04.07.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 927001)
Maci0s przestań chłopie....Zbymak przynajmniej juz sie przestał udzielac po klęsce przepowiedni,a Ty (chociaż miałes celniejsze trafienia i uważam,że zbymak na nich bazował) dalej swoje...

Proszę Cie przestań zabraniać pisać komukolwiek, ja Ci Twoich wynurzeń na temat tego jak ma klub funkcjonować nie wypominam a mógłbym...
Jak Zbymak i ja mieliśmy klęskę transferową zapowiadając ofensywę Wisły to jak nazwać te Twoje wypowiedzi typu "nikogo nie będzie, tylko się osłabiamy, nie będzie żadnych transferów" ?
Mam odpowiednie słowo, ale nie użyję go na forum...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 926981)
maci0s, to takie klasyczne, bez urazy...
Ja też mogę napisać, że może dojdzie do nas Roce Santa Cruz, a może nie. I niezależnie od sytuacji, będę miał rację :)

Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm"

Aha! Ja naprawdę nikomu nie każę wierzyć

Kordel_Walker 04.07.2010 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 927011)
P

Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm"
ć

No i niby Milinković jest Bożokiem czy Kirmem? Zakładajmy oczywiście, że Kirm to był dobry wybór..

bearex 04.07.2010 10:22

No raczej Bożokiem, skoro w tamtej sutuacji nie było nic wiadomo o Kirmie, a tylko nazwisko Bożoka się przewijało w mediach ba nawet na testach medycznych był.

mateusz212 04.07.2010 10:26

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sferu_marcelo/ po Marcelo...............

gress 04.07.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 927020)

Mój komentarz:

****A MAĆ !!

Pozywamy się najlepszej ofensywy w lidze. Ciekawe co dalej ? Trzeba mieć nadzieję na kolejne transfery - kasa z Marcelo będzie.

iq1000 04.07.2010 10:28

Należał mu się ten transfer, bo na takich warunkach do nas przyszedł, ale nie zmienia to faktu, że się wk*****em. Cała obrona przemeblowana.

kolarz90 04.07.2010 10:29

Jak można sprzedać dwóch podstawowych stoperów w jednym oknie!!!!??????????
Skrajna głupota:evil:

bearex 04.07.2010 10:29

No to przejebane!! Obrona nam się cała posypała! Brakuje tylko żeby Diaz odszedł (tfu tfu)

Masakra

arturtsw 04.07.2010 10:30

Ale lipa ... nie spodziewałem się! Dwóch podstawowych obrońców w 1 oknie! Tak się nie robi!:(

qchar90 04.07.2010 10:30

no to pięknie ;/ Marcelo odchodzi...
to teraz musza kupic 1,2 obroncow na srodek...
moze David Braz przyjdzie;/
srodek obrony sie posypal...ciekawe za jaka kase pojdzie...

serek.c2 04.07.2010 10:30

W dupe sobie wsadźcie te wszystkie transfery "wzmacniające" panowie działacze. Banda debili jak zarządzała tym klubem tak nadal zarządza.

cinekw 04.07.2010 10:30

JA ******* za szybko! jeszcze rok i poszedłby za wiecej!!!

raciborzanin 04.07.2010 10:30

Obrona rozwalona - będzie cięzko "zlozyc nowa" - na Szawle pewnie wystarczy, ale potem? Przynajmniej bedzie kasa na transfery(sie łudze:p)
I nie mówcie mi, zę Wisła sie wzmocniła:
marcelo out/ ??? in
głowa out/ bunoza in

czera84 04.07.2010 10:32

Jestem w skrajnej rozpaczy:(Nie dość,że Marcelo był najlepszym obrońcą to jeszcze strzelał ważne bramki:(Teraz trzeba kupić jakiegoś T.B. czy kogoś lepszego:(

Mario Nh 04.07.2010 10:33

Dobry kierunek sobie obrał. Szkoda tylko, że pozbywamy się drugiego filaru obrony zarazem najlepszego piłkarza drużyny w jednym okienku. Oj czarno to widzę, ten następny sezon...
Widać, że działacze chcą budować nową drużynę.

SoldierM4 04.07.2010 10:33

Jak sprzedali go za te 2,4 mln E to totalna porażka.
A jak wiecej niż 3 mln to jeszcze niebędzie tak źle.

KacpiTSW 04.07.2010 10:33

To było pewne, że prędzej czy później Marcelo odejdzie. Niestety, taka jest piłka.

Ciekawe na jakiej cenie Wisła przystała - z tego co mi wiadomo to coś w granicach 2,4 mln Ojro.
Nikt na pewno nie jest zadowolony z tego powodu bo w mgnieniu oka posypała nam się obrona - najlepsza obrona w lidze.

Trudno się mówi, teraz trzeba znaleźć godnego zastępcę.
Albo iść do kościoła i modlić się, żeby nie przeszedł testów medycznych! :rotfl:

Maciuś 04.07.2010 10:33

Powaznie nie znam co bardziej znanego klubu z ktorego w jednym oknie transferowym odeszlo by dwoch pdostawowych srodkowych obroncow.

rw88 04.07.2010 10:34

Sama sprzedaż to jeszcze nic strasznego, w końcu zawodnik o dwie klasy przewyższa tą ligę, problem będzie jeśli tą uzgodnioną sumą jest wspomniane 2,5 mln euro...W tym przypadku sprzedaż Głowackiego uważam za skrajną głupotę, no ale skoro "chcieli mu dać zarobić"...

serek.c2 04.07.2010 10:34

Sprzedajcie jeszcze Sobola i Brożka - za nich proponuję młodych zdlonych Bośniaków ze spadkowiczów chorwackiej ekstraklasy (koniecznie z reprezentacji U-21). Forum będzie usatysfakcjonowane.

picasso 04.07.2010 10:34

żal jak cholera,ale z drugiej strony może to swiadczyć o tym,że będą dalsze wzmocnienia,a sprzedaż Marcelego była potrzebna na pozyskanie środkow?lipa to będzie,gdy tak sie nie stanie.

Pablo84 04.07.2010 10:34

Co za ****a idioci.Nie mam słów ****a.

tupet 04.07.2010 10:35

gówno kupią banda matołów prezesów co myślicie że że kogo sprowadzą vidica z menchesteru:evil:

p.s .sory za literówka ale w k....... jestem

MCX 04.07.2010 10:35

Dla mnie to niepojęte, że sprzedaliśmy dwóch podstawowych środkowych zawodników w jednym okienku.
Jeżeli dodamy do tego jeszcze odejście Alvareza to wniosek jest prosty - praktycznie całą formację defensywną trzeba budować od nowa. A zawodnika takiej klasy jak Marcelo nie znajdziemy w tydzień. Dlatego mam nadzieję, że równocześnie z rozmowami z PSV toczymy także inne, z następcą/następcami Marcelo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl