Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Kamil_mchw 18.10.2013 18:05

potrzebuję założyć stronkę internetową... na potrzeby firmy
zakładki "oferta", "o nas", "kontakt", "ogłoszenia przetargów" itp. - czyli podstawy
w ogłoszeniach przetargów trochę tego będzie dlatego będzie potrzeba coś a'la wyszukiwarka z kryteriami...

jak najlepiej to zrobić? w jakim programie, jakim systemem...
nie chce nająć kogoś żeby mi to zrobił tylko sam się zapisać na odpowiednie szkolenie/kurs i ją zrobić.
mam na to czas do końca roku.

Konrad. 19.10.2013 15:01

Szukam strony gdzie moglbym logladnac bramki z polskiej ligi, w miare nabiezaco. Niesetystrona ekstraklasa.tv jest zablokowana w wielkiej brytanii...

felipe 19.10.2013 19:17

Ubezpieczenie euro26 - jakieś, doświadczenie opinie ktoś ma itp? Ew. mile widziane porady co do ubezpieczenia OC/KL/NNW wyjeżdżając poza UE na kilka dni. Prosiłbym na priv.

Karamazow 19.10.2013 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1336097)
Szukam strony gdzie moglbym logladnac bramki z polskiej ligi, w miare nabiezaco. Niesetystrona ekstraklasa.tv jest zablokowana w wielkiej brytanii...

http://www.meczyki.pl/ ekstraklasa.tv jest agory także nie polecam korzystania z tej strony.

MatMario 19.10.2013 20:54

@felipe

mBank ma takie ubezpieczenia.

WISŁAZWE 20.10.2013 16:04

Witam,

szukam szkoły darmowej z minimalnym wpisowym - nie będę ukrywał chodzi o legitymację uprawniającą do zniżek.
Coś możecie polecić w tym temacie?

Może być PRIV.

JacobCFC 20.10.2013 18:15

Siema, możecie polecić jakiś tani hotel/mostel we Wrocławiu? Planuje powoli sylwestra, a że gdzie się trzeba wybrać na kilka dni więc jedną z opcji jest Wrocław :)

Fiti 20.10.2013 20:35

Na pewno ktoś wie więc zapytam tutaj.
8letnie dziecko wchodzące za 1zł na sektor rodzinny musi miec karte kibica ?

robert!!!1906 20.10.2013 20:39

Tak pozdro

siekierski 20.10.2013 20:44

Ważna sprawa, szukam jakichkolwiek informacji pdf/tytul/informacje własne/cokolwiek takiego co przekaże mi historię muzealnictwa ARCHEOLOGICZNEGO, czyli kiedy się zaczęło, jakieś pierwsze muzeum itp.

Lupo 21.10.2013 10:57

Ostatnio często jeżdżę 608 w stronę Ruczaju i zaczęło mnie zastanawiać, co to za busy stoją na pętli w Łagiewnikach jakoś o 0:20?? Czy to są jakieś "nocne" busy do podkrakowskich miejscowości, czy rozwożą motorniczych z pobliskiej zajezdni?? |Wie ktoś coś na ten temat?
Tak z czystej ciekawości pytam :)

Don Donson 22.10.2013 19:21

Ludzie grał ktoś w to? warto? może ktoś coś napisac?
https://account.swtor.com/play-free?...navibox330x250

Marcin_fan 24.10.2013 08:42

W listopadzie zawitam do Londynu. Będe lądować w Stansted. Co zobaczyć w Londynie, w której części miasta jest najwięcej do zobaczenia, czym podróżować, jakie ceny w Anglii ? Za wszelkie tego typu wskazówki będe wdzięczny
PS. Jakie polecacie darmowy antywirus ? Taki żeby nie zamulał kompa i żeby w miare działał.

adam_09 24.10.2013 13:24

Avast ( 10 znaków )

Krzysiek 25.10.2013 22:12

Comodo antivirus.

Bartuk1906 27.10.2013 10:57

Witam panów.
Doradzi ktoś gdzie kupię blacharskie części do Leona I, zależy mi na lewym przednim błotniku i zderzaku również przednim. Gdzie w okolicach Krakowa dostane takie części w stosunkowo niewysokiej cenie? Prosił bym podać jakieś namiary, może być na PW.
Z góry dziękuję i od razu chciałem przeprosić za zdublowanie posta z tematu "Motoryzacja" ale zależy mi na bardzo szybkiej odpowiedzi.

Pan_Wątrobian 27.10.2013 18:45

Panowie mam problem z internetem z cyfrowego polsatu, mianowicie dostałem router edimax LT-64-08n i modem na kartę sim Huawei i jak podłącze modem do kompa przez USB to internet śmiga normalnie a jak podłącze modem do routera to wygląda to tak ,że komputer łączy się z routerem ale jest napisane że połączenie ograniczone i tak jakby nie widział tego modemu w ogóle co wpięty do routera :( poradzicie coś ?

South 27.10.2013 20:39

Gdzie polecacie wymienić filtry w instalacji gazowej i zrobić jej regulacje ?

adam_09 27.10.2013 20:55

Joanna Gaz
Beskidzka 7

piotrek06 27.10.2013 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan_Wątrobian (Post 1337058)
Panowie mam problem z internetem z cyfrowego polsatu, mianowicie dostałem router edimax LT-64-08n i modem na kartę sim Huawei i jak podłącze modem do kompa przez USB to internet śmiga normalnie a jak podłącze modem do routera to wygląda to tak ,że komputer łączy się z routerem ale jest napisane że połączenie ograniczone i tak jakby nie widział tego modemu w ogóle co wpięty do routera :( poradzicie coś ?

Nie jestem specjalistą ale słyszałem ze niektórzy operatorzy nie pozwalają na rozdzielanie neta na kilka komputerów

matlac 27.10.2013 23:05

ja mam z cyfrowego polsatu i nie ma problemu, modem podłączony do routera a ten kablem z komputerem; ale nie mam pojęcia co u Ciebie może być nie tak

LanceTS 28.10.2013 02:22

Wiem, że głupie pytanie ale zna ktoś kogoś/jakiś sposób że anulować mandat?

albo brał ktoś kiedyś mandat na raty?

Pan_Wątrobian 28.10.2013 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1337098)
Nie jestem specjalistą ale słyszałem ze niektórzy operatorzy nie pozwalają na rozdzielanie neta na kilka komputerów

Ale router WI-FI dostałem od nich to jak nie pozwalają ?

Kamil_mchw 28.10.2013 11:59

siema, mam małą sprawę.
jestem na wypiździejewie i mam słabego neta z play na tablecie, a moja kobieta prosiła mnie żebym wyciął jej tło z jednego obrazka na już... nie mam ps-a. Znajdzie się ktoś na tyle miły i to za mnie zrobi...?? zamuje to tak na prawdę max 2min.
odwdzięczyć się mogę... np. w wawie na meczu wyjazdowym. nie wiem jeszcze jak...
prv

Westmoreland 28.10.2013 12:26

Witam
Majac wp8 w telefonie nokia lumia mozna byc narazonym na jakies wirusy lub inne zlosliwe programy? Jesli tak to sa jakies antywirusy? Ostatnio widzialem na pudelku jednego z antywirusow, ze jest na smartfony.
Dziekuje

Kocur 29.10.2013 14:39

Ma ktoś ciepłą wodę w kranie z MPEC? Mam na myśli bloki - nie domki jednorodzinne.

Ile musicie czekać np. rano zanim poleci gorąca?

U mnie zlewam do 3 litrów - miesięcznie to ponad 200 litrów wody w kanał za którą płacę ... :/

adam_09 29.10.2013 15:00

Mieszkanie masz daleko od pionu czy blisko?

Kocur 29.10.2013 15:16

Metr ... Testowaliśmy w różnych mieszkaniach - 3 litry to min - u kumpla leci ze 4.

adam_09 29.10.2013 15:36

A co w tym temacie mówi zarządca / administrator ?

Kocur 29.10.2013 15:41

Administrator wie tyle co ja - że norma jest 3 litry. Ale ..uj z normą - niech będzie litr ale czemu trzy :)
Dlatego pytam jak jest w innych budynkach - z ciekawości. Czy to wina MPEC czy trzeba po prostu coś wyregulować w hydroforni.

Myślimy też nad pompką wymuszającą cyrkulację - tylko nikt nie wie czy technicznie się da u nas ...

adam_09 29.10.2013 16:26

Zmierzyłem u siebie i też zlecą z 3 litry zanim ciepła pójdzie pełną parą. ( budynek wielorodzinny 11 pięter, ciepła woda z MPEC ).
Szczerze mówiąc to ja przyczyny takiego stanu rzeczy upatrywałbym w instalacji wodnej budynku i jej cyrkulacji. O ile ciepła woda w pionie utrzymywana jest w jednorodnej temperaturze tak przy odgałęzieniu od pionu ta temp. musi się zmniejszyć ponieważ po pierwsze nie masz takiej cyrkulacji a dwa występuje dłuższy odcinek rury, który dodatkowo ją wychładza. Dlatego też pewnie występuje ta norma 3 litrów. Pprzez upuszczenie wody w kranie sam kreujesz cyrkulację bo ciśnienie z pionu "dobija" ciepłą wodę do tej już nieco wychłodzonej w odgałęzieniu. Podobną sytuację miałem na jednym z zarządzanych budynków ale tam problem był o wiele bardziej złożony. Mieszkania od pionów były bardzo daleko i zanim ktoś dostał ciepłą wodę to musiał upuścić 10 - 15 litrów. Z tego co pamiętam ( a było to ponad 5 lat temu ) to tego problemu nie dało się rozwiązać montażem dodatkowej pompy cyrkulującej wodę w instalacji bo cyrkulacja w odgałęzieniach od pionów jest bardzo ciężka. Ja problem obszedłem poprzez montaż licznika cyrkulacji. Co do innych rozwiązań to najlepiej jakby wypowiedział się jakiś branżowiec z wod-kan.

Krav 30.10.2013 13:56

@ Kocur

nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale pamiętam u mnie w bloku (6 pięter, Pr. Czerw, woda z MPEC) była taka sytuacja, że trzeba było długo czekać zanim z kranu poleci ciepła (gorąca) woda. Sprawę zgłoszono do Zarządcy ten bodajże zwrócił się do MPEC-u - jak tłumaczyli, mieszkańcy zażyczyli sobie by woda gorąca (w pełni) leciała dopiero po takim czasie, z uwagi na to żeby np. dzieci puszczając wodę, nie poparzyły sie. I na pewno zostało to zmienione, bo części mieszkańców się to nie podobało. Po jakimś czasie na pewno woda ciepła leciała szybciej. Wnioskowałbym, że zmienić to może MPEC, ale czy na Twoją indywidualną prośbą czy np. kilku-kilkunastu mieszkańców - nie wiem.

Kocur 30.10.2013 14:35

Dostałem oficjalną odpowiedź z MPEC.

Cyrkulacja wody odbywa się do zaworu na piętrze - potem jest "martwa strefa" i tam te 3 litry zimnej wody zwłaszcza po nocy może się znajdować.

W sumie nie płacę kosmicznych rachunków za wodę (i tak sto razy lepsze niż mieć gaz w mieszkaniu) ale fakt sam w sobie lekko denerwujący.

adam_09 30.10.2013 17:07

No i się potwierdziło to co mówiłem. Cyrkulacja odbywa się jedynie w pionie. W odgałęzieniu od pionu cyrkulacja wywoływana jest wyłącznie przez pobór wody. W czasie braku poboru woda jest wychładzana i zanim się uzupełni gorącą to zlatują owe 3 litry.

David. 31.10.2013 09:15

Pytanko, potrzebuję kupić oscypka (a raczej wyrób oscypkopodobny) na prezent w miarę szybko i bezboleśnie. Dostanę takie coś w którejś z galerii lub w innym miejscu, niż przejście podziemne ?

adam_09 31.10.2013 10:33

w tesco na kapelance przed wejsciem na hale są dwa stoiska. Po jednym przed każdym wejściem.

peele 02.11.2013 09:38

Pany, szukam na szybkości jakiegoś pokoju 1-osobowego na Bronowicach Małych, ew. okolice tj. Królewska, bronowicka i ulice obok. Do 650-700 zł z wszystkim. Pisze tutaj bo może ktoś coś ma do zaoferowania, na strony tupu gumtree itp... to już mi cierpliwości brakuje... jak coś to priv.

Prezydentowa 02.11.2013 17:48

Ma ktoś konto w Alior Sync? Zamierzam likwidowac konto w normalnm Aliorze, bo to złodzieje. I szukam dobrej alternatywy. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym bankiem?

wiślak 86 04.11.2013 22:42

Poszukuję jakiejś ciekawej opcji na Andrzejki. To nie ma być dyskoteka a raczej jakiś bal w stylu wesela. Może być poza Krakowem (w stronę północną) ale w tym przypadku fajnie gdyby był nocleg i wymeldowanie dopiero koło południa. Co do ceny to oczywiście jak najniżej i nieprzekraczalna granica to 200zł od pary.

Kaan 05.11.2013 09:53

Gdzie w Krakowie kupię rogale świętomarcińskie? Do pyrlandii nie wybieram się, tym bardziej koło 11.11. Wiem, że to zastrzeżony produkt regionalny i z rogalami może być jak z oscypkami na dworcu. Ale może być i podróbka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl