![]() |
Dzięki, wzajemnie - szczególnie poprzednich postów. :)
|
Cytat:
ktoś jest w stanie powiedzieć coś na temat wiarygodności tej stronki? bo nie chce mi się wierzyć, że przepalamy aż tyle hajsu |
uderza zwlaszcza nie adekwatny rozklad wynagrodzen w stosunku do zasadnosci pozostania pilkarza w kadrze
np byla dyskusja kieszek vs bieganski ogolnie opienie byly w obie strony , ale z lekka przewaga bieganskiego ale zrobmy zalozenie ze kieszek jest lepszy abym mogl postawic pytanie: czy rola kieszka w kadrze jest na tyle istotna abym placic mu 9,5 x wiecej niz bieganskiemu itd |
Przecież już było napisane, że ten raport to bzdura.
W top3 najlepiej zarabiających jest Savic, a tutaj poza 10. Kwoty z czapy. Nie zajmujcie się tym. |
A z drugiej strony zarobki niektórych zawodników są śmiesznie małe.
Kilkunastu gości zarabia mniej ode mnie :D A mama mówiła, żebym się uczył bo piłka mi chleba nie da :D |
Cytat:
Można się co najwyżej doktoryzować na temat ogólnej kwoty przeznaczanej na płace, czy miała jakieś oparcie w sprawozdaniach finansowych. Nikt na rynku nie ma natomiast takiej wiedzy, żeby znać płace poszczególnych zawodników we wszystkich klubach. Jakieś realne pojęcie o poziomie płac w danym klubie dla piłkarzy o określonej pozycji mogą mieć agenci zajmujący się daną ligą i mający wystarczająco dużo piłkarzy, ale żaden z nich tego nie ujawni, a na pewno nie na taką skalę. Podsumowując - to tutaj, to zabawka dla naiwnych lub statystycznych hobbystów. |
Być jak Adi Mehremic. 5 dych miesięcznie i wolne weekendy.
|
czy ktoś będący bliżej klubu, mógłby napisać o co faktycznie chodzi z Mehremiciem? nie zagrał w żadnym meczu a to już jest jawny sabotaż. Sadlok zagrał dobrze góra 2 mecze a miejsce w składzie pewne.to samo Szota.
|
Cytat:
Adi podobno wrócił po kontuzji z dość wyraźną nadwagą, a Gula uważa takie akcje za brak profesjonalnego podejścia i nie pracuje z takimi ludźmi.Chcieli z Pasiecznym pozbyć się go już latem, no ale chłop ma tutaj kontrakt, a znaleźć sensowną robotę jako spaślak po kontuzji pewnie miałby problem.Nie wiem czy jest tam dżentelmeńska umowa, że dadzą mu się odbudować przez runde, a później do widzenia.Czy też przyspawanie go do ławki ma przekonać chłopa, że jego kariera w Wiśle jest skończona, a zimą ma się wynosić, ale ogólnie chłop jest w tej drużynie tylko na papierze. |
Wydaje mi się że kapitan Sadlok po meczu pod sektor nie podszedł?
Swoją drogą- pisałem o tym wcześniej- Janicki wyleciał za podśmiechujki w meczu z Płockiem 0-3 a Sadlok zajebał drugi mecz w ten sam sposób, skompromitował się w wywiadzie w Białymstoku i....... dalej jest kapitanem. Wzór jak jasny ch u j |
Cytat:
|
Sadloka bym zostawił co najmniej do końca sezonu, a póżniej starałbym się z nim dogadać co do nowego kontraktu 1+1.
Sadlok jest jaki jest, ale jest z nami od dekady. Zawsze wierny, zawsze lojalny i do tego piłkarz naszej zgody... Ruchu Chorzów! Tak samo Buchalik, jego też bym zostawił. |
Tylko 1+1? Dlaczego? Legendy trzeba szanować!
|
Jak bym w ogóle na boisko wpuścił każdego, kto sobie na klacie wydziarga: tylko ruch chorzów
|
Sadlokowi wszyscy pamiętają, że zje...ł dwa mecze, a nie to że z Craxą zagrał poprawnie.
Na miejscu trenera dałbym mu kilka kolejek wolnego. A generalnie to może niech idzie do legend bo mamy 6 punktów w plecy i to dwa razy tak samo. Na czas kiedy jest na boisku to może niech ma zakaz grania w poprzek. |
Cytat:
To nie ludzie, to wilki! |
Będzie co wspominać w 1 lidze. Nieważne że spadli, ważne że wymęczyli wygraną z Cracovią i Legią . Także Maćku Sadloku możesz spokojnie zajebać wszystkie mecze na wiosnę bylebyś w derbach zagrał poprawnie...
|
Wywiad z Kamilem Brodą
https://www.youtube.com/watch?v=KHbzIXG7kmM |
wyglada na to że rykoszetem wszyscy troche zyskują po akcji legionistów
https://gol24.pl/pseudokibice-slaska...AXM7wOXRg85F9A |
Zastanawia mnie ten Chełmecki. Gro młodych dostaje szanse, on nie. Tłumaczenia słabymi warunkami fizycznymi nie przyjmuję. O co chodzi ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie zastanawiaj się nad Chełmeckim - nie gra znaczy, że się aktualnie nie nadaje. W klubie jest wiele rzeczy nad którymi można się zastanawiać, ale to że jeśli młody jest tylko trochę słabszy to gra zamiast konkurencji to fakt. |
Skoro jest słaby, to po co podpisano z nim kontrakt ? Uważam, że należy mu dać szansę i wtedy oceniać. Nie mamy pół napastnika, Kacper coś tak w juniorach strzela. Wiem, że nie można porównać piłki juniorskiej, do senatorskiej, ale póki nie dostanie szansy, nie zaznam spokoju...
|
Wolfy teraz chujowo napisałeś
miałoby to sens , w przypadku Bayernu , czy nawet mniejszych klubów z zachodu u nas logika nie funkcjonuje , dowodów na to nie brak |
Największa logika to funkcjonuje na tym forum, taka rodem z FM-a. :D
|
Cytat:
Juniorów podpisuje się nie ze względu na aktualną przydatność do pierwszej drużyny (wtedy nie podpisalibyśmy żadnego), tylko ze względu na potencjał lub czasem na sztukę, żeby w CLJ miał kto grać. |
Tylko z kim ma wygrać rywalizację?
W juniorach wygrywa. A w pierwszej drużynie jak ma wygrać skoro w ogóle nie gra? |
|
Cytat:
Nie twierdzę że będzie debeściakiem. Ale chciałbym by w sparingach pokazał ma co go stać. Tyle i tylko tyle... |
Cytat:
Jak stwierdzą że się nadaje to pojedzie na zgrupowanie i tam go będą obserwować. Chciałbym przypomnieć że Sobol też ładnie strzelał w rezerwach Lecha, a to poziom wyżej niż CLJ. |
Dlatego trzeba przywrócić drugą drużynę, jak tylko odkopiemy się z długów.
|
Cytat:
|
Czy pojawiły się jakieś informacje nt. stanu zdrowia Alana Urygi?
Bo że Gula opowiada o jego treningach indywidualnych to słyszę od miesięcy. |
To jest tak jak się sprowadza "byłych wiślaków" z nadzieją, że po powrocie tyyyyyle Wiśle dadzą.
Obawiam się, nie wiem czemu, podobnego scenariusza także u ostatniego powracającego. |
Przypominam, że Alan Uryga w momencie podpisywania kontraktu był czołowym środkowym obrońcą ligi, niektórych scenariuszy nie da się przewidzieć.
|
Nie wiem jaki jest stan zdrowia Ondraska.
Zgadzam się, że sytuacji z Alanem nie dało się przewidzieć, zwłaszcza że kontrakt był podpisany rok temu. Ale słysząc o tym, że klub szuka środkowego obrońcy - mając w kadrze Frydrycha, Szotę i Sadloka - zaczynam się poważnie zastanawiać, co się dzieje? |
Odpowiedź jest bardzo prosta: ktoś zostanie odstrzelony (czytaj: dostanie wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu i z tej opcji skorzysta).
|
Być może nawet dwóch: Szota i Sadlok - przecież mają umowy do końca sezonu.
Ale nie sądzę, żeby to nastąpiło teraz. Zdecydowanie są pozycje, na których wzmocnienia są kwestią pilniejszą. Przecież duet Frydrych-Uryga to miało być nasze flagowe zestawienie. |
Cytat:
|
Powtórzę: chodzi mi tylko o informację nt. aktualnego stanu zdrowia Alana Urygi i rokowań co do jego powrotu na boisko.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl