![]() |
Mi sie wydaje, ze graja o Polske tylko w tej grze przeszkadzaja nasze wspaniale elity w postaci PISu, PO, SLD, Palikotow PSLow i reszty bandy.
|
Sanderuss & Wieśniak84
Na ostatnich taśmach prawdy zapewne słyszeliście kogo najbardziej sie obawia obóz władzy,kto ma 43 % poparcia,po co dodrukować pieniądze na kampanie wyborczą żeby wygrać z PiS-em albo bardziej kulturalnie " jak zaje.. PiS.." Im bardziej "elity" i antypolskie media opluwają Jarosława tym bardziej mu wierze. |
Fajno.Tylko to dziala i w druga strone jak to okresliles kulturalnie PIS chcialby zajebac PO. Problem tylko w tym, ze w czasie tych waszych wojenek ani jedni ani drudzy nie zajmuja sie sprawami waznymi dla Polski a kraj podupada.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tego Pana Pan poznaje? Banda Tuska rozsprzedaje bo dzieki Panu ze zdjecia gowno na ta wyprzedaz teraz mozna poradzic. |
Cytat:
A tak na marginesie to fajnie się struga "niezłomnego" siedząc w ramach uprawnień UE w Anglii i jednocześnie pomstuje na nią, Taka polityczna schizofrenia. |
wiesniak84- podpisał bo nie miał wtedy innego wyjścia, każdy pamięta jaka była na niego nagonka mediów i Tuska, że będzie wstyd na całą Europę jak tylko Polska nie podpisze ...
|
Oczywiscie,ze nie mial wyjscia. W koncu sprzedal suwerennosc kraju z pobudek patriotycznych a ponoc wielkim byl patryjota.
A na temat wycieczek personalnych (co innego mozna wymyslec jak argumentow brakuje) to bez wspanialej Unii nie moglbym do Anglii przyjechac?:D |
No na takich warunkach nie mógłbyś. Podobnie ja nie mógłbym pracować na kontrakcie w Niemczech na zasadach na jakich pracuje zwyczajny Szwab. Zalety i plusy UE ;)
|
Nie zawracam sobie glowy warunkami jakie wytowrzyla sama Unia. O dziwo w Anglii, czy u Ciebie w Niemczech jest masa obcokrajowcow nie bedacych obywatelami Unii, z glodu nie umieraja, czyz nie?
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie. |
Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
sanderuss i wiesniak84
Pretensje możecie mieć do rządu za czasów SLD i społeczeństwa które w wyniku wyborów zdecydowało o wejściu do UE a nie do późniejszych decyzji Śp. Lecha Kaczyńskiego ... Cytat:
|
Nie chce nic mowic ale wszystkie kraje poza Unia Europejska nie podpisaly Traktatu Lizbonskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście, że mógłbyś pracować legalnie, ale jednak rynek nie był tak liberalny i otwarty na obcokrajowców z Europy Wschodniej. Do Niemiec od lat 70-tych masowo ściągano Turków i Jugoli. Brytyjczycy ściągali zewsząd tanią siłę roboczą (głównie Azja i Afryka). Natomiast nie miało to nic wspólnego z pracą na takich zasadach na jakich pracują tubylcy.
Coś o tym wiem, bo wujek uciekł do Niemiec na początku lat 80-tych i musiał zaczynać wszystko od początku robiąc studia w Niemczech (żadna nostryfikacja dyplomu nie wchodziła w grę), a imał się różnych zajęć, głównie pracując bez umowy, bądź nielegalnie. |
Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl;)
|
Cytat:
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche :) Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da.:) |
Cytat:
|
Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co?? Imigracyjny ewentualnie za nielegalny pobyt ale jak juz przyznales po naprostowaniu Ciebie jednak i bez Unii moglbym w Uk przebywac legalnie. Za prace na czarno to skarbowka moglaby sie przyczepic a i nie tyle do mnie co do zatrudniajacego.
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno. |
Cytat:
Cytat:
|
Ja nie musze pytac emj10 bo znam mase ludzi, ktorzy tutaj przyjechali przed UE badz sa z krajow spoza UE - rosjan, ukraincow, uzbekow. Moja szefowa jest Bulgarka, ktora siedzi tu juz z parenascie lat. Multum jest osob takich jak ona i tak samo duzo Polakow.
Probleym to mogli miec ludzie niewyksztalceni, niewykwalifikowani, nieznajacy jezyka. Tu sie zgodze - takie osoby walily zapewne na czarno po jakichs budowach, farmach, magazynach. |
Cytat:
Nam, jako Europejczykom , nie mogą dać złych warunków ze względu na wszechwładze związków zawodowych i innej maści nawiedzonych lewakow. Tu jest trochę inaczej niż piszą w Niezależnej czy innej Wyborczej. Poza tym większe zarobki bardziej napędzają gospodarkę i większe wpływy podatkowe. I po trzecie: tu juz rośnie trzecia generacja ludzi którzy w rubryce zawód wpisują bezrobotny. I ci ludzie niestety mają prawo głosu... |
Główne media przemilczały ciekawy fragment JK Bieleckiego (szefa Rady Gospodarczej przy premierze Tusku) w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków” :
Cytat:
|
Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"? :D
|
Cytat:
Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u: http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.
Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej. |
Cytat:
Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba jednak nie, bo nazwał go tylko obraźliwie "wielce czcigodny", a nie jak na prawdziwego dżentelmena przystało: "jego ekscelencja" ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl