Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wiesniak84 01.07.2014 11:25

Mi sie wydaje, ze graja o Polske tylko w tej grze przeszkadzaja nasze wspaniale elity w postaci PISu, PO, SLD, Palikotow PSLow i reszty bandy.

AYALA 01.07.2014 11:49

Sanderuss & Wieśniak84

Na ostatnich taśmach prawdy zapewne słyszeliście kogo najbardziej sie obawia obóz władzy,kto ma 43 % poparcia,po co dodrukować pieniądze na kampanie wyborczą żeby wygrać z PiS-em albo bardziej kulturalnie " jak zaje.. PiS.."

Im bardziej "elity" i antypolskie media opluwają Jarosława tym bardziej mu wierze.

wiesniak84 01.07.2014 12:55

Fajno.Tylko to dziala i w druga strone jak to okresliles kulturalnie PIS chcialby zajebac PO. Problem tylko w tym, ze w czasie tych waszych wojenek ani jedni ani drudzy nie zajmuja sie sprawami waznymi dla Polski a kraj podupada.

Gwiaździsty 01.07.2014 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366595)
Fajno.Tylko to dziala i w druga strone jak to okresliles kulturalnie PIS chcialby zajebac PO. Problem tylko w tym, ze w czasie tych waszych wojenek ani jedni ani drudzy nie zajmuja sie sprawami waznymi dla Polski a kraj podupada.

Podupada, bo niszczy go banda Tuska, rozsprzedaje rodowe srebra za miedziaki. I kompletuje sobie przydupasów jak Giertych, żeby tylko utrzymać się przy władzy. Coś mi się zdaje, ze Giertych może przebic nawet Sienkiewicza w pałowaniu ludzi. Niebawem sie o tym przekonamy.

sanderuss 01.07.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1366591)
Sanderuss & Wieśniak84

Na ostatnich taśmach prawdy zapewne słyszeliście kogo najbardziej sie obawia obóz władzy,kto ma 43 % poparcia,po co dodrukować pieniądze na kampanie wyborczą żeby wygrać z PiS-em albo bardziej kulturalnie " jak zaje.. PiS.."

Im bardziej "elity" i antypolskie media opluwają Jarosława tym bardziej mu wierze.

System jest zły, to jego trzeba zmienić. A przepychanki między PiS a PO to tylko walka dwóch konkurencyjnych gangów o podział władzy. Z dobrem kraju ma niewiele wspólnego.

wiesniak84 01.07.2014 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366605)
Podupada, bo niszczy go banda Tuska, rozsprzedaje rodowe srebra za miedziaki. I kompletuje sobie przydupasów jak Giertych, żeby tylko utrzymać się przy władzy. Coś mi się zdaje, ze Giertych może przebic nawet Sienkiewicza w pałowaniu ludzi. Niebawem sie o tym przekonamy.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...o%C5%84ski.jpg

Tego Pana Pan poznaje? Banda Tuska rozsprzedaje bo dzieki Panu ze zdjecia gowno na ta wyprzedaz teraz mozna poradzic.

Gwiaździsty 01.07.2014 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366615)

Tego Pana Pan poznaje? Banda Tuska rozsprzedaje bo dzieki Panu ze zdjecia gowno na ta wyprzedaz teraz mozna poradzic.

Co ma piernik do wiatraka ?

A tak na marginesie to fajnie się struga "niezłomnego" siedząc w ramach uprawnień UE w Anglii i jednocześnie pomstuje na nią, Taka polityczna schizofrenia.

heoij 01.07.2014 20:23

wiesniak84- podpisał bo nie miał wtedy innego wyjścia, każdy pamięta jaka była na niego nagonka mediów i Tuska, że będzie wstyd na całą Europę jak tylko Polska nie podpisze ...

wiesniak84 01.07.2014 20:31

Oczywiscie,ze nie mial wyjscia. W koncu sprzedal suwerennosc kraju z pobudek patriotycznych a ponoc wielkim byl patryjota.

A na temat wycieczek personalnych (co innego mozna wymyslec jak argumentow brakuje) to bez wspanialej Unii nie moglbym do Anglii przyjechac?:D

emj10 01.07.2014 20:38

No na takich warunkach nie mógłbyś. Podobnie ja nie mógłbym pracować na kontrakcie w Niemczech na zasadach na jakich pracuje zwyczajny Szwab. Zalety i plusy UE ;)

wiesniak84 01.07.2014 20:47

Nie zawracam sobie glowy warunkami jakie wytowrzyla sama Unia. O dziwo w Anglii, czy u Ciebie w Niemczech jest masa obcokrajowcow nie bedacych obywatelami Unii, z glodu nie umieraja, czyz nie?
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie.

heoij 01.07.2014 20:50

Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.

sanderuss 01.07.2014 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1366641)
Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.

Acha. W Irlandii dwa razy rzeba było referendum robic bo pierwsze nie poszlo po mysli, NIE Francuzów i Holendrow zlekceważono, rzeczywiscie wszystkie kraje podpisały... Rządy podpisały wbrew woli obywateli- Z tym bym sie zgodził.

Gwiaździsty 01.07.2014 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366636)
Oczywiscie,ze nie mial wyjscia. W koncu sprzedal suwerennosc kraju z pobudek patriotycznych a ponoc wielkim byl patryjota.

A na temat wycieczek personalnych (co innego mozna wymyslec jak argumentow brakuje) to bez wspanialej Unii nie moglbym do Anglii przyjechac?:D

Raczej sam masz problem z właściwą argumentacją, bo o ile do Anglii mógłbyś przyjechać, to bez tej Unii legalnie byś nie mógł pracować. I dobrze o tym wiesz. Ale to nie przeszkadza jak widać w struganiu "niezłomnego".

heoij 01.07.2014 21:01

sanderuss i wiesniak84

Pretensje możecie mieć do rządu za czasów SLD i społeczeństwa które w wyniku wyborów zdecydowało o wejściu do UE a nie do późniejszych decyzji Śp. Lecha Kaczyńskiego ...

Cytat:

Czy wyraża Pan/Pani zgodę na przystąpienie Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej?

Według oficjalnych wyników PKW do urn poszło 58,85% uprawnionych do głosowania (tj. 17 586 215 osób) spośród 29 868 474 uprawnionych, 77,45% z nich (tj. 13 516 612) odpowiedziało tak na postawione pytanie. 22,55% z nich (tj. 3 936 012) odpowiedziało nie. Oddano również 126 194 głosy nieważne.

wiesniak84 01.07.2014 21:02

Nie chce nic mowic ale wszystkie kraje poza Unia Europejska nie podpisaly Traktatu Lizbonskiego.

Gwiaździsty 01.07.2014 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1366641)

Ale im bardziej chodzi o to, że nie podpisał .... Korwin tak jak nie podpisał Grodzka, Palikot czy Biedroń :)

emj10 01.07.2014 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366639)
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie.

Akurat mnie euroentuzjastą raczej ciężko nazwać, gdyż byłem przeciwko wejściu do UE ;)

wiesniak84 01.07.2014 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366643)
Raczej sam masz problem z właściwą argumentacją, bo o ile do Anglii mógłbyś przyjechać, to bez tej Unii legalnie byś nie mógł pracować. I dobrze o tym wiesz. Ale to nie przeszkadza jak widać w struganiu "niezłomnego".

Chyba sobie zartujesz albo nie wiesz o czym mowisz. To ze wiza byla potrzebna nie znaczy, ze nie moglbym pracowac legalnie. Zreszta sprawdz sobie ile osob wyjechalo po 89.

emj10 01.07.2014 21:14

Oczywiście, że mógłbyś pracować legalnie, ale jednak rynek nie był tak liberalny i otwarty na obcokrajowców z Europy Wschodniej. Do Niemiec od lat 70-tych masowo ściągano Turków i Jugoli. Brytyjczycy ściągali zewsząd tanią siłę roboczą (głównie Azja i Afryka). Natomiast nie miało to nic wspólnego z pracą na takich zasadach na jakich pracują tubylcy.

Coś o tym wiem, bo wujek uciekł do Niemiec na początku lat 80-tych i musiał zaczynać wszystko od początku robiąc studia w Niemczech (żadna nostryfikacja dyplomu nie wchodziła w grę), a imał się różnych zajęć, głównie pracując bez umowy, bądź nielegalnie.

wiesniak84 01.07.2014 21:20

Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl;)

Gwiaździsty 02.07.2014 07:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366650)
Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl;)

Pewnie nie, ale tacy jak Ty lub podobni, którzy wyjechali do Angli w zdecydowanej wiekszości musieliby pracować na czarno, chowając się jak szczury przed Urzędem Imigracyjnym. Bez emerytury w przyszłości itp.Tak, ze róznica jest spora. W dalszym ciagu udajesz, ze nie rozumiesz o co chodzi.
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche :)
Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da.:)

sanderuss 02.07.2014 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366660)
Pewnie nie, ale tacy jak Ty lub podobni, którzy wyjechali do Angli w zdecydowanej wiekszości musieliby pracować na czarno, chowając się jak szczury przed Urzędem Imigracyjnym. Bez emerytury w przyszłości itp.Tak, ze róznica jest spora. W dalszym ciagu udajesz, ze nie rozumiesz o co chodzi.
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche :)
Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da.:)

Gwiaździsty o czym ty piszesz? Otwarcie rynku pracy w Anglii było chłodna i wyrachowana kalkulacja kasty rządzącej. Bez dopływu młodej krwi i zapelnieniu dziury prac "entry level" i nisko płatnych prac fizycznych oraz przez to dopływu kasy z podatków Labourzysci nie byli by w stanie utrzymać rozrosnietego systemu benefitow i dopłat społecznych bez doprowadzenia kraju do bankructwa. Chleptanie z Angielskiej miski ma tu niewiele wspólnego z układem z Schengen czy regulacjami euro-kolchozu.

wiesniak84 02.07.2014 08:54

Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co?? Imigracyjny ewentualnie za nielegalny pobyt ale jak juz przyznales po naprostowaniu Ciebie jednak i bez Unii moglbym w Uk przebywac legalnie. Za prace na czarno to skarbowka moglaby sie przyczepic a i nie tyle do mnie co do zatrudniajacego.
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno.

Gwiaździsty 02.07.2014 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1366662)
Gwiaździsty o czym ty piszesz? Otwarcie rynku pracy w Anglii było chłodna i wyrachowana kalkulacja kasty rządzącej. Bez dopływu młodej krwi i zapelnieniu dziury prac "entry level" i nisko płatnych prac fizycznych oraz przez to dopływu kasy z podatków Labourzysci nie byli by w stanie utrzymać rozrosnietego systemu benefitow i dopłat społecznych bez doprowadzenia kraju do bankructwa. Chleptanie z Angielskiej miski ma tu niewiele wspólnego z układem z Schengen czy regulacjami euro-kolchozu.

Sanderuss, niestety pomyliłeś pojęcia. Gdyby to zależało od kalkulacji rynku pracy to Anglia ściągnęła by na kontrakty do siebie pracowników z Bangladeszu czy innych Papuasów z wizą pobytową na czas pracy za 200 funtów/m bez możliwości zabrania na ten czas rodziny, tak jak to robili Niemcy np. w latach 90 -tych odnośnie polskich pracowników. Wiza na 2 lata (z konkretnym miejscem pracy) a potem wypad. A tu jednak sytuacja Wieśniaka84 i tych co skorzystali po wejściu do UE jest całkiem inna. Legalne osiedlenie, zarobki prawie jak miejscowi, składki na emeryturkę, socjal jak u tubylców itp. itd.

Cytat:

Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co Imigracyjny ewentualnie za nielegalny pobyt ale jak juz przyznales po naprostowaniu Ciebie jednak i bez Unii moglbym w Uk przebywac legalnie. Za prace na czarno to skarbowka moglaby sie przyczepic a i nie tyle do mnie co do zatrudniajacego.
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno.
O czym piszesz ? chyba niedokładnie przeczytałes o czym pisałem, przeczytaj więc jeszcze raz. Co do przebywania legalnie w Angli czy gdziekolwiek w Europie przed wstąpieniem UE, to było kilka możliwości ale tylko dla nielicznych. Prawda jest taka, że 90 % po wygaśnięciu wizy turystycznej przebywało by tam już nielegalnie ze wszystkimi tego konsekwencjami. Popytaj sie może emj co robili np. Niemcy jak złapali takiego jak Ty podczas pracy na czarno w Nimeczech :) bo ja znam takie przypadki. A teraz już dzięki wejściu do UE ten sam wtedy deportowany moze im pokazać cmok w bambus. rozumiesz już czy dalej brniesz ?

wiesniak84 02.07.2014 12:54

Ja nie musze pytac emj10 bo znam mase ludzi, ktorzy tutaj przyjechali przed UE badz sa z krajow spoza UE - rosjan, ukraincow, uzbekow. Moja szefowa jest Bulgarka, ktora siedzi tu juz z parenascie lat. Multum jest osob takich jak ona i tak samo duzo Polakow.

Probleym to mogli miec ludzie niewyksztalceni, niewykwalifikowani, nieznajacy jezyka. Tu sie zgodze - takie osoby walily zapewne na czarno po jakichs budowach, farmach, magazynach.

sanderuss 02.07.2014 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366687)
Sanderuss, niestety pomyliłeś pojęcia. Gdyby to zależało od kalkulacji rynku pracy to Anglia ściągnęła by na kontrakty do siebie pracowników z Bangladeszu czy innych Papuasów z wizą pobytową na czas pracy za 200 funtów/m bez możliwości zabrania na ten czas rodziny, tak jak to robili Niemcy np. w latach 90 -tych odnośnie polskich pracowników. Wiza na 2 lata (z konkretnym miejscem pracy) a potem wypad. A tu jednak sytuacja Wieśniaka84 i tych co skorzystali po wejściu do UE jest całkiem inna. Legalne osiedlenie, zarobki prawie jak miejscowi, składki na emeryturkę, socjal jak u tubylców itp. itd.

Nie znasz się na lokalnych realiach to pozwól ze ci wytłumaczę. Nielegalnych z Pakistanow/Bangladeszów i innych egzotycznych miejscowej jest od zajebania. Tu nie potrzeba NINu i pozwolenia żeby zacząć pracę. Tu akceptują nawet lewe pozwolenia które ktoś se w paincie przerobił i wydrukować i stare włoskie dowody które każdy średnio rozgarnięty może sobie w domu na drukarce strzelić. Ostatnio nawet Theresa May ( taka nasza wersja Sienkiewicza ) przyznala ze dawno stracili rachubę ile tego tu jest. Kiedyś na bani wpadłem do kebaba w Portsmouth i krzyklem: "Immigration!" to cała obsługa chciała się o drzwi wyjściowe zabić, tak s..... .
Nam, jako Europejczykom , nie mogą dać złych warunków ze względu na wszechwładze związków zawodowych i innej maści nawiedzonych lewakow. Tu jest trochę inaczej niż piszą w Niezależnej czy innej Wyborczej. Poza tym większe zarobki bardziej napędzają gospodarkę i większe wpływy podatkowe.
I po trzecie: tu juz rośnie trzecia generacja ludzi
którzy w rubryce zawód wpisują bezrobotny. I ci ludzie niestety mają prawo głosu...

uposledzony_ale_kumaty 03.07.2014 13:36

Główne media przemilczały ciekawy fragment JK Bieleckiego (szefa Rady Gospodarczej przy premierze Tusku) w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków” :
Cytat:

"W 2006 roku rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował o obniżeniu stawek podatku dochodowego z 40% na 32% i z 30% na 18%. Te zmiany weszły w życie od 2009 roku. W 2007 roku obniżyli też składkę rentową z 13% na 10%. Te zmiany dały istotny impuls prorozwojowy dla gospodarki"

Przyjaciel Tuska dodaje, że obniżka podatków wprowadzona przez rząd Jarosława Kaczyńskiego okazała się „bardzo korzystna dla Polski w momencie gwałtownego kryzysu, który miał miejsce na świecie w 2008 roku” i „przyczyniła się do tego, że Polska nie pogrążyła się w recesji”.

Szok i niedowierzanie! To pisowski rząd potrafił zrobić coś dobrego? I to ta zdrajczyni Gilowska? Panie premierze, proszę postawić do pionu pańskich współpracowników. Takie analizy ocierają się o dywersję!
LINK

palikot 03.07.2014 14:58

Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"? :D

Gwiaździsty 03.07.2014 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1366811)
Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"? :D

Pogorszyło Ci się na zmianę pogody ? Mniej ogladania komika Mikkego i będzie dobrze :)

Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u:

http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga

palikot 03.07.2014 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366812)
Pogorszyło Ci się na zmianę pogody ? Mniej ogladania komika Mikkego i będzie dobrze :)

Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u:

http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga

Nie, nie, nie, akurat mi się pogorszyło od oglądania wystąpień niejakiej Małgorzaty Sadurskiej z PIS-u :D

Gwiaździsty 03.07.2014 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1366815)
Nie, nie, nie, akurat mi się pogorszyło od oglądania wystąpień niejakiej Małgorzaty Sadurskiej z PIS-u :D

No to jej nie ogladaj, wielu ludzi dostaje też torsji jak słyszy Mikkego liżącego tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu.

palikot 03.07.2014 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366816)
No to jej nie ogladaj, wielu ludzi dostaje też torsji jak słyszy Mikkego liżącego tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu.

A na czym polega te lizanie dupy Putinowi Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? :>

Gwiaździsty 03.07.2014 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1366818)
A na czym polega te lizanie dupy Putinowi Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? :>

Nie czytasz wywaidów swojego guru ;) ? Lepiej się nie przyznawaj :lol:

emj10 03.07.2014 16:52

Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.

Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej.

palikot 03.07.2014 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366819)
Nie czytasz wywaidów swojego guru ;) ? Lepiej się nie przyznawaj :lol:

No czytam, oglądam i w żadnym wypadku nie mogę dojść do takiego wniosku ;)
Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? :)

Gwiaździsty 03.07.2014 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1366820)
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.

Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej.

Gorzej, ze sam prezentujesz metdy z WSI-ozależnej czyli rżnięcie głupa. Skoro nie słyszałeś to się nie wypowiadaj. Skoro twierdzisz, że zbrodniarz "dobrze" dba o inteersy to pewnie Hitler czy Stalin też dobrze dbali ? O Jaruzelskim też pewnie nie słyszałeś i o Sikorskim pewnie też.

Gwiaździsty 03.07.2014 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1366821)
Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? :)

Nie mam czasu bawić się wszukanie linków. Niedawno wypowiadał się o "Jego Ekscelencji Sikorskim" jaki to fajny i madry polityk :lol:. Poszukaj sobie bo ja nie mam czasu na to.

silver03 03.07.2014 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1366821)

Było pewnie w pisozależnej, a tam cała prawda całą dobę :lol:

palikot 03.07.2014 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1366823)
Nie mam czasu bawić się wszukanie linków. Niedawno wypowiadał się o "Jego Ekscelencji Sikorskim" jaki to fajny i madry polityk :lol:. Poszukaj sobie bo ja nie mam czasu na to.

Powtarzał jeszcze setki razy WIELCE CZCIGODNY JAROSŁAW KACZYŃSKI a wczoraj w Kropce nad I powiedział, że w czasach trudnych(wojna) byłby dobrym prezydentem więc nie wiem czy jemu też dupę lizał czy nie? ;)
Chyba jednak nie, bo nazwał go tylko obraźliwie "wielce czcigodny", a nie jak na prawdziwego dżentelmena przystało: "jego ekscelencja" ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl