![]() |
Szukałem w internecie, ale nie mogę znaleźć. Gdzie w Krakowie mogę wyrzucić choinkę? :D
Tylko proszę nie pisać, żeby zostawić ją już na następne święta, bo jednak trochę się wysuszyła od grudnia i zagraca piwnicę ;). |
Cytat:
|
Ile mniej więcej się daje do koperty na chrzciny będąc ojcem chrzestnym?
|
Naprasowywanki wiślackich motywów
Witam, mam pytanie. Kupiłem sobie bluze i chciałbym na niej sobie naprasowac np. Biała Gwiazde i którys z motywów które są na koszulkach w sprzedaży, orientujecie sie moze czy jest to mozliwe w któryms z Wiślackich sklepów ? Prosiłbym o odpowiedz i jak znacie to ewentualnie orientacyjne ceny.
|
Tak koło tysiaka pasowało by sie zakrecić. Zależy też jakie masz relacje z rodzicami dziecka. Wg mnie im bliższe tym wiecej można dać dziecku.
|
Cytat:
|
Cytat:
A nie żadne tysiąc. |
Tyle, ile chcesz dać, to nie żaden obowiązek, a Twoja dobra wola. Wiadomo, że coś wrzucić wypada, ja dawałam chyba z 7 stówek + złoty wisiorek.
|
Wiadomo jak sie studiuje/uczy i nie pracuje to mniej sie daje w kopercie.
Coglin - 100% racji |
Dzięki, Kaan.
A orientuje się ktoś może czy w rekrutacji uzupełniającej na AGH progi skaczą, spadają czy to ciężko przewidzieć? |
http://www.sklep.extremesport.pl/pl/...-Air-Max/27805
http://www.ceneo.pl/16330430#tab=spec gdzie w krk kupię PODOBNE spodnie? tzn nie muszą być nike bo są za drogie, chodzi mi o krój i o materiał podobny. |
SE Neo V. Bateria trzyma ok 1.5 dnia. Użytkowanie-normalne. Przy takim samym użytkowaniu jakieś 3 tyg temu bateria trzymała ok 3 dni. Dodam że WiFi włączane kiedy potrzeba i od razu wyłączane, podświetlenie ekranu na ok 50% , użycie WiFi w mapach wyłączone podobnie jak GPS. Co może być grane ?
Ps. Bateria jak i telefon mają ok 14miesięcy.. |
Mam pytanie, może są tu jacyś "prawnicy" albo ktoś kto miał taką sytuacje:
Oddałem smartfona do salonu Play 13.08.13 w związku z gromadzącym się kurzem pod ekranem i gubieniem zasięgu WiFi. Telefon dotarł po 10 dniach (!!!) do serwisu w Piasecznie. Prawie 3 tygodnie czekali na "dostawę części z Chin" (swoją drogą, jakie im były potrzebne części do wyczyszczenia ekranu?!). Ostatecznie napisali, że w związku z brakiem części zamiennych, odsyłają telefon bez naprawy do salonu spowrotem i wymieniają mi na nowy. Wysłali stary telefon do Krakowa 13.09. Do dzisiaj (19.09) nie ma telefonu w salonie do odebrania. Napiszcie mi gdzie mogę ich zaskarżyć? Przecież ....a to jest niepojęte, w karcie gwarancyjnej jest jak byk "2 tygodnie na naprawe". Gdzie można pisma słać? Niedługo będzie 40 dni.... Nie popuszcze sk.... |
Cytat:
Nie prawnik Ci jest potrzebny, chyba ze od razu idziesz do sądu ale na to szkoda pieniędzy i przede wszystkim czasu, ale UOKiK. Tutaj masz delegaturę w Krakowie: wis.la/cyj5b i z miła chęcią zajmą się sprawą. Chwilę przed skontaktowaniem się z biurem zadzwoń do tych bałwanów od telefonów i powiedz, ze sprawę przekazujesz do rzecznika konsumentów - czasami to pomaga. Edit: Tego to nie wiem, zaskarżyć zawsze możesz. W związku z tym ze naprawa się przeciągnęła przysługuje Ci co najmniej przedłużenie gwarancji. |
Dzięki wielkie, a np. jakbym jutro odebrał telefon po 40 dniach to mógłbym po fakcie ich zaskarżyć do UOKiK?
Bo jak powiedzmy bedzie jutro tel. do odbioru to bede chcial go szybko odebrac, i potem do UOKiK :) |
zrobiłem format całościowy na starym lapku i w trakcie instalacji nowego systemu (również Visty sp2 32bit) przy rozpakowywaniu plików wyskakuje takie oto coś...
http://wyslijto.pl/plik/cpywek8xyw tak samo jest jak próbuje instalować win 7 ocb? jak to naprawić... kompa nie mogę włączyć bo wszystkie dyski wyczyszczone. prosiłbym łopatologicznie... |
Mam pytanko, chciałbym sobie kupić laptop na studia, ale chciałbym go brać na raty, czy mając 20 lat i rentę rodzinną jest to możliwe żebym na siebie wziął?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie
Od razu napisze na wstępie, że jestem TOTALNIE zielony, jeżeli chodzi o konsole, gry itd. Mój brat (14 lat) napalił się na kupno konsoli do gier (zależy mu szczególnie na GTA V, BF3 i tam pare innych). Jak to jest z PS3 czy XBOXem? Wiem że niedługo ma wyjść nowa generacja konsol (PS4, X1) i ceny poprzedniej generacji mocno spadną, nie? Czyszczenie magazynów i te sprawy. Mnie zależy na odtwarzaczu Blu-Ray. Czy jako odtwarzacz BD PS3 jest dobry? Ja właśnie jestem za PS3 ze względu na tą funkcje. Jak z piratami? Nie ukrywam, że brat jak kupi 1-2 gry na rok to bedzie cud, a tak to bedzie piracił z Internetu. Czy można spokojnie grać na piratach czy blokują konsole? Co robić żeby nie blokowali konsoli grając na piratach? Dzięki za wszelkie odpowiedzi, linki itd. Brat chcial teraz kupić, ale sugeruje mu żeby poczekał kilka kilka miesięcy i kupi dużo tanie, dobrze mowie? :) |
Ceny konsol na pewno spadną, ale jakichś niebotycznych przecen bym się nie spodziewał. Posiadam X360. Cena nowej konsoli waha się w okolicach 620-1200 zł (zależy od tego, czy zestaw zawiera Kinecta oraz większy dysk, czy po prostu jest to 'goła' konsola z padem i 4BG pamięci). Premiera X1 w listopadzie, natomiast kiedy ta konsola pojawi się w Polsce, tego jeszcze nie wiadomo. Dlatego też ceny X360 zapewne jakoś drastyczne nie polecą, przynajmniej do momentu premiery X1 w naszym kraju. Myślę, że docelowo cena konsoli może polecieć do 400-500 zł, nie więcej.
Co do PS3, nie siedzę w temacie. Premiera PS4 chyba w październiku, także ceny PS3 na pewno spadną (obecnie 650- 1100zł). Z tego co pamiętam, nowa konsola Sony ma kosztować 1600-1700zł. Co do piracenia, nie polecam. Jeśli o PS3 idzie, może wypowie się ktoś bardziej oblatany w tym temacie, ale z informacji, które posiadam wynika, że przerabianie tej konsoli jest bardzo kłopotliwe. Xboxa przerobią Ci praktycznie wszędzie, ale w chwili obecnej możesz kupić masę fantystycznych gier na przecenach MS (w formie cyfrowej) albo po prostu brać używki z Allegro. Za 20-40 zł spokojnie można wyrwać bardzo mocne tytuły. No chyba, że celujesz jedynie w nowości. GTA 5 będzie trzymało cenę jeszcze przez długi okres czasu, a BF3 na bank poleci po premierze 4. No i pamiętaj o takich rzeczach, jak: - drugi pad, który prędzej czy później okaże się przydatny, - granie online, które na PS3 jest darmowe, natomiast w przypadku XBOX 360 musisz wykupić abonament Xbox Live Gold (na starcie dostajesz gratisowy miesięczny gold dla 3 różnych kont) - dbałość o napęd - najlepiej na starcie kupić konsolę z dyskiem twardym 250GB (brak wirującej płyty = brak hałasu, a i napęd odpoczywa) W razie jakichkolwiek pytań, z chęcią odpowiem. Pzdr. |
Dzięki wielkie za informacje.
Ja wstępnie byłem za PS3 ze względu na odtwarzacz Blu-Ray, który miałem kupić niedługo, ale skoro będzie w konsoli to byłoby 2 w 1. Jednak nie ukrywam, że większość gier będzie przez brata ściągana z chomika czy innych gówien, więc wolałbym żeby konsola wytrzymała kilka lat, a nie była zbanowana jak slyszałem od niektórych. Mam znajomego z PS3, tyle że on kupił to dobre kilka lat temu, 90% gier to piraty, i jeszcze mu nie zablokowali. Czyli jakos się da grać... Z tym ze on kupił prawie nówkę z drugiej ręki, może pierwszy właściciel przerabiał... |
Z perspektywy gracza PS3:
+ wg mnie lepsze gry ekskluzywne + abonament playstation+ oferuje 40-45gier przez rok za 170zl/12msc, na początku dostępne jest kilkanaście gier, które wymieniane są co miesiąc (3 nowe tytuły), w gry te można grać dopóki abonament jest aktywny, po wygaśnięciu, jeżeli się go odnowi dalej można grać w gry zdobyte podczas subskrypcji, którą mieliśmy wcześniej + darmowy multiplayer -niektóre gry multiplatformowe działają trochę gorzej niż na x360 na x360 się nie mogę dużo wypowiedzieć bo nie mam tej konsoli, grałam tylko u znajomych ale: *trzeba mieć abonament, żeby grac online, przy czym nie oferuje on takich bonusów jak abonament playstation *niektóre gry multiplatformowe działają lepiej/płynniej na x360 granie w piraty online skutkuje permanentnym banem całej konsoli(nie konta) z usług sieciowych na obu konsolach nie pograsz więcej w multiki jak dostaniesz bana (z tego co słyszałam bany są po losowym okresie czasu, zależy od pecha, kolega na x360 dostał bana od razu po połączeniu się, nie polecam, nie popieram) co do odtwarzacza bd nie wiem nie korzystałam ale wydaje mi się ze nie ma problemów z odtwarzaniem filmów z płyt BD |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecam osobiście PS3 cena konsoli po wyjściu ps4 napewno nie spadnie a jeśli chodzi i piraty nie polecam przerabia konsoli bo mogą ją zbanowac natomiast polecam kupno abonamentu rocznego teraz jest promocja 3 miesiące gratis czyli masz 15miesięcy za 190 zł i darmowa gra online l
|
wie ktoś gdzie w Polsce można kupić kurtke Airwalk Google??
http://img.nokaut.pl/p/91/7d/917da7e...cda500x500.jpg |
Mamy tu jakiegoś przedstawiciela UPC? jak coś to proszę o pw. Ważne!
|
Cytat:
|
Już kiedyś prosiłam o taką przysługę i się doczekałam, więc może i tym razem ktoś poratuje. Potrzebuję tłumaczenia na polski takiego tekstu. Nie chodzi o zrozumienie sensu, bo od tego mam gdzieś tłumaczenie angielskie, ale ono jest nieprecyzyjne. Chodzi o klasyczne tłumaczenie. Jeśli jest więc jakiś łacinnik to BAAARDZO proszę o pomoc. Nawet jestem gotowa prawdziwą flaszkę postawić!
Cytat:
|
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...or_model_2013/
Co myślicie o tej koszulce + nazwisko jako prezent na urodziny? Jakoś jest w miarę ok, czy jak zwykła podrabiana bazaówka? |
Witam,
Nie zorientowałem się, że upłynął termin ważności mojego dowodu osobistego. W najlepszym przypadku będę miał nowy za 2-3 tygodnie. Do tego czasu nie mogę wykonywać przelewów z konta bankowego. Mogę pobierać bez problemu środki ze swojego konta za pośrednictwem bankomatu, jednak mam trochę rachunków do opłacenia i zastanawiam się, czy jest jakiś szybszy i wygodniejszy sposób niż poczta polska, banki odpadają bo wymagają wylegitymowania się. Dodam, że nie mam paszportu, który banki uznają jako drugi dowód tożsamości więc na ten moment widzę jedyną opcję jaką jest poczta. |
Ktoś poleci jakiś kurs językowy/szkołę językową, w okolicach rynku/placu inwalidów itd.? Chodzi mi przede wszystkim o kurs pod kątem konwersacji (oczywiście kurs z dodatkową gramatyka też chodzi w grę), myślałem o konwersatoriach w Lincolnie, ktoś coś poleci, podpowie?
|
witam, w bankomatach którego banku są najwyższe limity wypłat?
chodzi o to że mam konto zagraniczne z możliwością jednej wypłaty dziennie... a potrzebuje dzisiaj wyciągnąć 10k. wiem że w multibanku max można wypłacić 3900... gdzie więcej? proszę o szybką odp. |
Siema panowie.
Gdzie w Krakowie tanio dostanę gaśnicę samochodową? |
Cytat:
|
co musze kupić by mieć za darmo rozmowy i smsy do JEDNEGO numer z sieci orange??
|
Tanie gaśnice są na giełdzie samochodowej na Rybitwach.
|
Pytanko: gdzie robicie coroczne przeglądy rejestracyjne auta?
Szukam jakiejś "lajtowej" stacji na którą można jechać w miarę bezstresowo. Nie chodzi mi o samą pieczątkę bez przeglądu, bo sprawa bezpieczeństwa jest dla mnie ważna tym bardziej, że wożę rodzinę- ale szukam stacji gdzie nie spotkam upierdliwców którzy będą zwracać uwagę na każdą pierdołę w stylu drobnej rdzy podwozia czy jakieś pocenie się oleju czy takie tego typu podobne rzeczy nie wpływające na bezpieczeństwo- stacji która nie wyśle z miejsca do zaprzyjaźnionego mechanika celem wymiany rzeczy która w rzeczywistości tego nie wymaga (a spotkałem się już z takimi działaniami). Jeśli ktoś ma obiekcje pisać w temacie to poproszę o wiadomość priv. Dzięki. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl