Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

piotrek06 28.04.2012 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1244177)
Liga powinna mieć tyle zespołów ile jest w stanie spełnić warunki licencyjne. Coś tak jak w NBA czy inny NHL.
Zaś jednym z warunków powinno być zaplecze treningowe i szkolenie młodzieży.

Chujovy przykład, NBA to liga zamknięta, mam nadzieje że w Polsce takiej nigdy nie będzie

Pan Jotka 28.04.2012 12:46

Kibice Widzewa na poczatku krzyczeli Gramy na luzie, Hej Widzew gramy na luzie. Bynajmniej nie po to by piłkarzy uspokoić , ale by zapewnić spadek ŁKSowi :) Ale komentatorzy dalej żyją w swoim świecie,opowiadają jakieś bajania o zaangażwoaniu profesjonalistów mimo, że stadion w Łodzi bił brawa jak Lechia strzelila gola hehe

DevilMayCry 28.04.2012 12:47

i już Lechia prowadzi :D

piotrex007 28.04.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1244179)
Musieliby z Zagłębiem i Jagiellonią u siebie zdobyć maksymalnie 2 punkty. Rzeczywiście wydaje się to niemożliwe.

I dlatego teraz żal tego remisu z Lechią, bo gdyby Śląsk przegrał. to Lechia by miała utrzymanie, a my większe szanse na przegonienie Śląska, bo mogliby sobie pozwolić na zwycięstwo z Jagą. A tak to powiem tak - z Zagłębiem to możliwe, że nie wygrają, nawet wielce prawdopodobne, ale czy Jaga zdoła wywalczyć remis na wyjeździe? Tu już prawdopodobieństwo mniejsze, ale wciąż nie niemożliwe.

kacpaw91 28.04.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrex007 (Post 1244195)
I dlatego teraz żal tego remisu z Lechią, bo gdyby Śląsk przegrał. to Lechia by miała utrzymanie, a my większe szanse na przegonienie Śląska, bo mogliby sobie pozwolić na zwycięstwo z Jagą. A tak to powiem tak - z Zagłębiem to możliwe, że nie wygrają, nawet wielce prawdopodobne, ale czy Jaga zdoła wywalczyć remis na wyjeździe? Tu już prawdopodobieństwo mniejsze, ale wciąż nie niemożliwe.

Zaraz, zaraz, mimo że życzę Śląskowi jak najlepiej to patrząc na ostatnią dyspozycję obydwu drużyn to... Zagłębie jest faworytem. Nie zdziwiłbym się, gdyby Miedziowi wygrali. Wtedy Śląsk przegrywając z nami jest za nami w tabeli.

Zresztą czy Śląsk myśli teraz o pucharach? Gdzieś obiło mi się o uszy, że załatwiają sobie fajne sparingi w terminach, w których mieliby rundy eliminacyjne Ligi Europy. Poza tym z każdej strony dochodzą sygnały, że Śląsk jest w kiepskiej ostatnio sytuacji jeżeli chodzi o pieniądze na bieżącą działalność. I to wszystko mimo usilnych prób ratowania klubu przez miasto, które ma tylko bodaj 50% udziałów.

Taka mała dygresja: Aktualne losy Śląska, czy wkrótce Polonii (?) to przestroga dla tych, którzy narzekają na właścicieli swoich klubów. Cieszmy się z tych "tylko" mistrzostw Polski.

Co do naszej sytuacji w tabeli to jest możliwość, że Korona, Polonia i Śląsk stracą punkty, a wtedy powinniśmy awansować na 4. miejsce. Tylko, czy puchary w tym sezonie są nam potrzebne? Ze względu na współczynnik punktowy tak, ale ze względu na przebudowę niekoniecznie.

wolfy 28.04.2012 13:12

Ja rozumiem dlaczego Widzewowi wisi wynik, ale czemu Lechia przechodzi obok meczu?
Mecz przehandlowany?

jaro1985r 28.04.2012 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1244198)
Ja rozumiem dlaczego Widzewowi wisi wynik, ale czemu Lechia przechodzi obok meczu?
Mecz przehandlowany?

Maja wygrać jedna bramką , już tak będą spacerować do końca meczu hehehe Derby nam się szykują prze zajebiste !

Taylor 28.04.2012 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1244198)
Mecz przehandlowany?

Tak, Widzew ma obiecane darmowe wakacje nad morzem :P

A poważnie to wiadomo było, że jeśli tylko Widzew będzie mógł się bezpośrednio przyczynić do spadku ŁKSu to zrobi to. Fakt, że Lechia nie potrafi nastrzelać bramek Widzewowi który ten mecz ma gdzieś pokazuje tylko brutalna nieudolność od początku sezonu. :pala:

piotrex007 28.04.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1244196)
Zaraz, zaraz, mimo że życzę Śląskowi jak najlepiej to patrząc na ostatnią dyspozycję obydwu drużyn to... Zagłębie jest faworytem. Nie zdziwiłbym się, gdyby Miedziowi wygrali. Wtedy Śląsk przegrywając z nami jest za nami w tabeli.

No tak,przecież napisałem, że wielce prawdopodobne, że Zagłębie urwie punkty Śląskowi, a nawet wygra ;) Ale nie jest prawdą to, co piszesz dalej. Śląsk przegrywa z Zagłębiem i z nami, to my i tak nie przegonimy Śląska, jeśli ten wygra z Jagą, bo będą mieli 50pkt, a my jak zdobędziemy komplet to będziemy mieli 49pkt. Dlatego Śląsk może zdobyć 2 punkty maksymalnie, co oznacza, że nie może wygrać żadnego z dwóch najbliższych meczy, może oba co najwyżej zremisować.

kacpaw91 28.04.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrex007 (Post 1244201)
No tak,przecież napisałem, że wielce prawdopodobne, że Zagłębie urwie punkty Śląskowi, a nawet wygra ;) Ale nie jest prawdą to, co piszesz dalej. Śląsk przegrywa z Zagłębiem i z nami, to my i tak nie przegonimy Śląska, jeśli ten wygra z Jagą, bo będą mieli 50pkt, a my jak zdobędziemy komplet to będziemy mieli 49pkt. Dlatego Śląsk może zdobyć 2 punkty maksymalnie, co oznacza, że nie może wygrać żadnego z dwóch najbliższych meczy, może oba co najwyżej zremisować.

Aj, myślałem, że Śląsk ma 46 punktów. Sorry ; P

http://www.90minut.pl/news/187/news1...beskidziu.html
Co o tym myślicie? IMHO ciekawie się zapowiada, moglibyśmy spróbować takich zawodników testować

Pan Jotka 28.04.2012 14:54

Co za liga :D Czy gdyby przed sezonem Wam powiedziano, ze mecz Legia -Korona bedzie meczem bezposrednio o mistrzostwo Polski to ktosby z was uwierzyl? Jakby ktos przed runda rewanzowa powiedzial, ze Lech bedzie gral o MP to ktos z was by uwierzyl??? Ta liga to jakas parodia sportu!

mitmichael 28.04.2012 14:57

Brawo Lechia, spodziewalem sie takiego wyniku. Widzew jak nic odpuscił to spotkanie z wiadomych wzgledow. Oni prawdopodobnie spuscili ŁKS do 1 ligi a My prawdopodobnie (a raczej na pewno) spuscimy tam Cracovie

River 28.04.2012 16:27

Ta liga jest tak pojebana, ze uklada sie ladny scenariusz pod MP ... dla Amici.:shock:

Amica wygrala wczoraj. Jesli Legia straci jakies punkty z Jaga lub Lechia i zaliczy remis z Korona w ostatniej kolejce (co jest prawdopodobne bo Korona gra o puchary) to Amica wygrywajac z Podbeskidziem i Widzewem (ktoremu moze byc nie "na reke" MP dla Legii), zrownuje sie punktami z Legia ale ma lepszy bilans dwumeczu.
Wowczas nadzieja w Ruchu, ze nie sfrajerzy w meczach z ŁKS-em i mam nadzieje zdegradowana juz Cracovia oraz pewna utrzymania Lechia.
Jednak jest jeszcze jeden wentyl bezpieczenstwa. Jesli Slask wywalczy z Zaglebiem i Jaga komplet punktow (a gra u siebie) to w ostatniej kolejce my sie wlaczamy do akcji:D a wtedy ups, kolejne 0-1 przy R22 i Slask MP (lub Ruch jesli nie sfrajerzy) a Amica wydymana:D

Aha, licze na sklepanie Craciovii w poniedzialek co bedzie oznaczalo degradacje .... i latwiejszy mecz dla Ruchu w czwartek.

BiałaGwiazda 28.04.2012 18:21

Ruch dostaje u siebie z ŁKS-em - nic mnie już nie zdziwi..

Wertian 28.04.2012 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1244231)
to w ostatniej kolejce my sie wlaczamy do akcji:D a wtedy ups, kolejne 0-1 przy R22 i Slask MP

Mam nadzieję, że to ponury żart.

Markus 28.04.2012 18:59

Nasza liga kolejny raz potwierdza, że jest chora, nieobliczalna i absurdalna. Szkoda słów.

"Piłkarski poker", układy, dziwne wyniki - czy to na pewno przeszłość?

GregorTS 28.04.2012 19:10

Alez to beda derby !

kacpaw91 28.04.2012 19:19

No to straciliśmy szansę na mistrzostwo w połowie 28. kolejki ; )

studio 28.04.2012 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1244231)
a wtedy ups, kolejne 0-1 przy R22 i Slask MP (lub Ruch jesli nie sfrajerzy) a Amica wydymana:D.

Bardziej kibce Wisly zostana wydymani pzez wlasny klub, ale widocznie tak lubisz

TSWojtas 28.04.2012 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wertian (Post 1244252)

to najlepszy scenariusz !!

irman 28.04.2012 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1244258)
Nasza liga kolejny raz potwierdza, że jest chora, nieobliczalna i absurdalna. Szkoda słów.

Żadne układy, przynajmniej w czołówce. Drużyny walczące o MP są po prostu tak chujowe, że mogą przegrać z każdym nawet wtedy kiedy nie mogą tracić punktów, bo mistrz jest na wyciągnięcie ręki.

Życzyłem dobrze Ruchowi w walce z Legią ale tak naprawdę co to za drużyna? Żadnego z piłkarzy tam grających nie chciałbym u nas widzieć w przyszłym sezonie. A zdaję sobie sprawę jacy paralitycy grają w obecnej Wiśle.

Wertian 28.04.2012 19:56

haha...
skomentuję to:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1244265)
to najlepszy scenariusz !!

tym:
Cytat:

Vuko 28.04.2012 20:08

Nie no jasne, lepszy system jest w Hiszpanii, gdzie dwóch sie bije, a reszta patrzy. Ja tam wolę naszą "buraczaną".

ziz99 28.04.2012 20:25

Cytat:

Takiej żenady sportowej jak w tym sezonie już dawno nie było. Kilka wyników pewnie poszło na "gębę", ale większej korupcji póki co raczej nie podejrzewam.

Na 2 kolejki przed końcem sezonu 5 drużyn ma realne szanse na MP...

Wertian 28.04.2012 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1244288)
Nie no jasne, lepszy system jest w Hiszpanii, gdzie dwóch sie bije, a reszta patrzy. Ja tam wolę naszą "buraczaną".

Otóż to. Jak się Widzew bił z Legią i reszta była tłem to narzekania były że liga rozwarstwiona i tylko dwa mecze w sezonie w miarę ciekawe. Gdy teraz każdy może wygrać z każdym to narzekają, że cała liga słaba.

Bobek90 28.04.2012 20:39

To jest ciekawe, ale jak rok temu to my nic wielkiego nie gralismy (bazowalismy wylacznie na blysku Maleckiego i Meliksona) i odpadalismy z 1-ligowcem w PP, to zadnych takich glosow nie bylo.

Teraz, po najlepszym sezonie w pucharach od 9 lat (!), glosy jaka to liga beznadziejna sa niemal chlebem powszednim. Markus to wogole, zaraz jajko zniesie. Chlopcze, polska pilka interesujesz sie od wrzesnia? Oczekiwales tutaj Primera Division?

No nic, najwyrazniej niektorym latwiej zniesc nasza aktualna pozycje narzekajac. Cieniujemy, ale co tam, w koncu ta liga jest beznadziejna i absurdalna :lol:

P.S
Powiem wam cos w sekrecie; nasze "Cupialowe" 8 MP tez byly zdobyte w tej beznadziejnej i absurdalnej lidze. Powiem jeszcze jedno... ta liga potrafila byc jeszcze bardziej absurdalna niz jest teraz.
----------------------------------------------------------------------
- Niespodzianka nie jest to ze Ruch dzis nie wygral, tylko ze jest wogole w czolowce. Jego sile pokazala bedaca bez formy Legia. 2:0 i 3:0. Z czym do ludzi panowie? Obecny Ruch to Slask z poprzedniego roku, a obecny Slask to... Jagielonia z zeszlego roku. Malo, bardzo malo, jakosci...

- Dopiero teraz widac jak Lech byl niszczony przez Bakera. Wystarczylo by przyszedl w miare ogarniety zoltodziob i Lech punktuje najlepiej w lidze (ostatnie 7 meczy; 6 zwyciestw i 1 remis). A Ubiparip to prawdziwy dowod inkompetencji Bakera. Bask wolal i Slusarskiego i Mikolajczyka wystawiac zamiast Ubiparipa. Ubiparip Rudnevsem nie jest, ale jest przynajmniej o dwie klasy lepszy od Slusarza i Mikolaja...

Vinci 28.04.2012 21:24

Czy ja dobrze widzę? 192 osoby na meczu Ruchu?

LanceTS 28.04.2012 21:30

Stadion mieli zamkniety z powodu WDŚ i wpuscili chyba tylko jakieś dzieci.

skttrbrain 29.04.2012 11:52

Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli dziś Legia nie wygra to Wisła zdecyduje o MP Ruchu. Jeśli nie przegracie z Cracovią, to Ruch wygra ligę.
Ot, taka wróżba ;)

River 29.04.2012 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wertian (Post 1244252)

Nie, to nie jest ponury zart. Wole MP dla Slaska czy nawet Ruchu niz dla Amici.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio
Bardziej kibce Wisly zostana wydymani pzez wlasny klub, ale widocznie tak lubisz

Was dymaja od kilku lat we Wronkach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl