Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wojtas 02.07.2010 22:52

No i co...chcelismy my obronców to mamy.Jak dla mnie stawianie na mlodych i rokujacych nadzieje na przyszlosc to naprawde wielki krok do przodu.Przynajniej mentalnie.Widac ze sa jakies efekty pracy Basałaja i Kliejdnista-na ktorego tak tu psioczyłem.

Teraz skoro juz mamy nowego bramkarza ,obroncow trzeba wzmocnic atak.Mysle ze to moze byc ruch podobny do tego dzisjszego ,czyli po cichu kogos zakontraktuja.napastnik jest nam bardzo potrzebny i modle sie zeby kogos znaleziono.

sqallpl 02.07.2010 22:57

Wedlug mnie napastnik nie powinien byc priorytetem. Juz to pisalem wczesniej. Zdecydowanie skrzydlowi pomocnicy a przynajmniej jeden. Oczywiscie napastnik tez by sie przydal, bo obstawienie ze Paweł bedzie w formie caly sezon i nie zlapie kontuzji jest zbyt ryzykowne.

polska.mysl.szkoleniowa 02.07.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 926097)
A ja jestem zachwycony takimi ruchami ;-) Niech jeszcze dadzą do tego do ogrania kogoś z MESY i na prawdę można zacząć robić rewolucję.

Chyba ludową, bo na sukcesy piłkarskie bym się nie nastawiał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 926097)
195 - robi wrażenie. Spora teraz sztuka dla Henia by potrafił to wykorzystać przy stałych fragmentach.:>

No, no, Majewski w Cracovii już tych wieżowców nasprowadzał i zobacz jak się to dla nich skończyło.

verczett 03.07.2010 00:40

Przeklejam pełny tekst z tamtej strony. Powołują się na PAP i Jarosza, więc to nie wygląda na bzdurę

Cytat:

Jak nieoficjalnie dowiedział się nasz portal działacze Wisły Kraków prowadzą zaawansowane negocjacje z byłym napastnikiem As Romy i Galatasaray Stambuł, Shabanim Nondą. Taką informację podała również Polska Agencja Prasowa.

Jeszcze tydzień temu wydawało się, że nowym napastnikiem Wisły zostanie nigeryjczyk Stephen Makinwa, lecz w ostatniej chwili ofertę krakowskiego zespołu przebiła grecka Larissa i kibice Białej Gwiazdy musieli obejść się smakiem.

Krakowscy działacze jednak nie próżnują i jak dowiedział się nasz portal ze źródeł zbliżonych do dyrekcji sportowej ofertę otrzymał 33-letni napastnik z Demokratycznej Republiki Konga - Shabani Nonda. Były gracz takich zespołów jak AS Roma, AS Monaco, czy Galatasaray Stambuł od ponad pół roku pozostaje bez pracy. Nonda został zwolniony z kontraktu 28 stycznia 2010 z powodu kłopotów rodzinnych, lecz jak poinformował jego agent, zawodnik pragnie podjąć jeszcze jedna próbę powrotu do zawodowego futbolu. Najpiękniejszym momentem w karierze Nondy było strzelenie hattricka w meczu ze słynnym Realem Madryt.

Czy taki zawodnik byłby wzmocnieniem dla Wisły? Nie wiadomo, lecz jak twierdzi Jakub Jarosz ma on zdecydowanie mniejsze wymagania finansowe od Makinwy, a jego osiągnięcia strzeleckie są nieporównywalnie większe. Pozostaje jeszcze kwestia jego wieku, lecz niewątpliwie należy się cieszyć, że zawodnicy pokroju Nondy powoli przekonuja się do naszej ekstraklasy. Obecnie Nonda przebywa na wakacjach i wszelkie negocjacje prowadzi jego agent.
I jeszcze jedno. Przydałby się on rok wcześniej :-/ http://www.youtube.com/watch?v=fDtgfLoVP7c

twardybidon 03.07.2010 05:23

Podniecajcie się dalej anonimowymi "przeciekami" jakie to gwiazdy przyjdą, a tymczasem Marcelo szykuje się do wyjazdu:

"Holendrzy zapowiedzieli, że jeśli w sobotę Wisła nie odpowie na ofertę, to rezygnują ze stopera i rozpoczynają negocjacje z innych obrońcą. Piłkarz już wcześniej doszedł do porozumienia z Holendrami. Według naszych informacji Wisła jest bardzo bliska podjęcia decyzji o sprzedaży piłkarza. Kwota miałaby wynieść około 2,4 miliona euro."

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...409,1,727.html

szlaQ 03.07.2010 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez han_solo (Post 926268)
A przytoczy mi ktoś źródło gdzie była mowa o jakimś super transferze niespodziance do Wisły? Bo tu widzę wszyscy o takim biadolą a ja jak zwykle niezorientowany:D

Aha i jeszcze czemu komentarze pod Wisła-online nagle są uznawane za jakieś źródło informacji?

Jest podnieta z wisla - online bo z Gordanem Bunozą im sie udało trafić i jego nazwisko pojawiło się kilka godzin przed oficjalnym info ... a nigdzie indziej go nie było

Waldi69 03.07.2010 07:33

dajcie spokój z tym nondom i tak nie przyjdzie. Tak jak kluivert czy diego tristan.
Martwi mnie ta informacja
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...409,1,727.html

klubus 03.07.2010 07:45

Na pewno nie można się napalać co będzie - zobaczymy, na razie mysle że będzie jak najlepiej.

tkwm 03.07.2010 08:43

Sory ze pod moim postem ale głupio by to wyglądało

Gordan Bunoza definitywnie wg. PS http://wislaportal.pl/news.php?id=18041

rw88 03.07.2010 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 926304)
Sprzedaz Marcelo-ogromna glupota rozwalic caly blok defensywny w jednym czasie...

A sprzedaż takiego zawodnika za 2,4 mln euro to już w ogóle kryminał, obrońca z takim potencjałem, jakiego od dobrych 10-ciu lat w Polsce nie było poszedłby za granicę prawie w cenie Dudki...Mam nadzieje, że pójdą bossi po rozum do głowy...

marcinb88 03.07.2010 08:57

Mam pytanie czysto teoretyczne: Czy w naszym klubie dokonuje się transferów w sobotę i niedziele? czy na ewentualny transfer trzeba czekać do poniedziałku? Jak to było w latach poprzednich bo nie potrafię sobie przypomnieć...

4fan_player 03.07.2010 08:57

Pytanie do zorientowanych. Czy transfer Milinkovica jest na rzeczy czy to w ogóle jakiś wymysł niektórych forumowiczów?

kha1 03.07.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 926306)
Mam pytanie czysto teoretyczne: Czy w naszym klubie dokonuje się transferów w sobotę i niedziele? czy na ewentualny transfer trzeba czekać do poniedziałku? Jak to było w latach poprzednich bo nie potrafię sobie przypomnieć...

Struktury klubowe nie działają raczej w weekendy, nie widze możliwości angażu kogoś w sobotę bądź niedziele. Bądźmy cierpliwi, dziś czy poniedziałek - świat sie nie zawali :-)

Pablo84 03.07.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 926307)
Pytanie do zorientowanych. Czy transfer Milinkovica jest na rzeczy czy to w ogóle jakiś wymysł niektórych forumowiczów?

Wymysł forumowiczów, gazet, stron internetowych oraz klubu.Nie będzie.Przebił nas Lech, poza tym jest za drogi, nie zgodził się na kontrakt motywacyjny, był opcją nr 2, nie zgodził się na 5 letni kontrakt, poza tym nie przeszedł testów medycznych.A tak w ogóle to mówił, że nasza oferta jest zenująca

KOMINEK 03.07.2010 09:13

Czy Wy się nigdy niczego nie nauczycie. Junior member z jakiejś anonimowej strony puścił informacje, która zresztą ponoć zaraz znikła i 3 strony na ten temat i to jeszcze w Polityce transferowej a nie w Gdybym był bogaty. Ludzie szanujmy się.

4fan_player 03.07.2010 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 926310)
Wymysł forumowiczów, gazet, stron internetowych oraz klubu.Nie będzie.Przebił nas Lech, poza tym jest za drogi, nie zgodził się na kontrakt motywacyjny, był opcją nr 2, nie zgodził się na 5 letni kontrakt, poza tym nie przeszedł testów medycznych.A tak w ogóle to mówił, że nasza oferta jest zenująca

Tylko ja pytałem poważnie więc jak nie potrafisz normalnie odpisać to nie pisz.

Chesteroski 03.07.2010 09:30

Małe podsumowanie dotychczasowych ruchów transferowych:

Pablo Álvarez Menéndez Erik Čikoš
Issa Ba ...................
Georgi Christow Maciej Żurawski
Arkadiusz Głowacki Gordan Bunoza
Konrad Gołoś ...................
Mariusz Jop Mateusz Kowalski
Marcin Juszczyk Milan Jovanić

Refleksje: Trudno rozmawiać póki co o klasie pozyskanych zawodników, bo tak naprawdę dopiero po pierwszej rundzie będzie można ocenić czy dobrze wkomponowali się w zespół i podnieśli poziom sportowy drużyny, należy natomiast podkreślić że jak na razie braki kadrowe są uzupełniane stosunkowo szybko, i w przeciwieństwie do poprzednich okienek nie opieramy się na piłkarzach z łapanki. To już jest dużym plusem i pozytywnym zaskoczeniem. Ponad to zewsząd docierają sygnały, że kolejne braki również zostaną szybko uzupełnione, a może będzie i coś ponad. I tutaj już będzie można mówić o pewnym organizacyjnym sukcesie w stosunku do lat poprzednich. To wszystko sprawia, że z coraz większym spokojem możemy oczekiwać nowego sezonu.

Przemoo 03.07.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 926315)
Niektórzy zastanawiają się nad tą kwestią.
Tak teamt Milinkovicia istnieje w naszym klubie 3 dni temu odpisał mi na FB.

ojj boje sie teraz o skrzynke odbiorcza serba ...
Ciekawe kto wg plotek ma byc ta lepsza opcja od Milinkovicia dla ktorego ten tranfer jest niby odwlekany...
Zeby tylko nie bylo: "<lepsza opcja> nie dla Wisly" i " Milinkovic w HSV"

blackluk 03.07.2010 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 926319)
Małe podsumowanie dotychczasowych ruchów transferowych:

Pablo Álvarez Menéndez Erik Čikoš
Issa Ba ...................
Georgi Christow Maciej Żurawski
Arkadiusz Głowacki Gordan Bunoza
Konrad Gołoś ...................
Mariusz Jop Mateusz Kowalski
Marcin Juszczyk Milan Jovanić

Poco dajesz przykład Gołosia przecież on w ogolę nie grał to tak jak by go nie było.

Chesteroski 03.07.2010 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 926325)
Poco dajesz przykład Gołosia przecież on w ogolę nie grał to tak jak by go nie było.

Gołoś był na kontrakcie, co też daje pogląd na zmniejszenie zobowiązań z tytułu kontraktów.

mic 03.07.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 926325)

Tak samo jak Christov ;)

zloty1906 03.07.2010 11:06

Testów ciąg dalszy ....

Cytat:

Dziś do Barsinghausen dotarł brazylijski zawodnik, Jeronimo Daniluz Soares. Piłkarz ten przez najbliższe dni będzie testowany przez Wisłę Kraków.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ik_na_testach/

klubus 03.07.2010 11:13

Jeśli chodzi o testy to nawet ciekawy zawodnik zawsze możemy go sprawdzić.

KacpiTSW 03.07.2010 11:25

Jeśli chodzi o testy to KAŻDY zawodnik jest godny uwagi.

Dzisiaj Wisła ma podjąć ostateczną decyzję ws. Marcelo. Podobno PSV oferuje nam ok. 2,4 mln Ojro.

Proximus 03.07.2010 11:29

Dał radę ktoś znaleźć jakieś dodatkowe info o tym gościu testowanym? Tzn w tym Twente ile grał na przykład?

Evil_ 03.07.2010 11:31

do Twente przeszedł jako młody chłopak, nic tam nie grał w pierwszym zespole.

blanco 03.07.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 926370)
Tyle, że to było zabawne. Jakiś koleś przychodzi i stwierdza, że ma dowody. Następnie sugeruje, że może przekazać je na priv'a i za chwilę w jego profilu pojawiają się teksty typu: "tylko lepiej, żeby te informacje były przekonywujące".

Mi tych dowodów nie wysłał,więc raczej blefował. Poza tym mówił,że zostało mu jeszcze 30 privów do wysłania i dlatego tak to się opóźnia, a przecież o 2 w nocy na forum było tylko kilka osób...

Karherop 03.07.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 926382)
Dał radę ktoś znaleźć jakieś dodatkowe info o tym gościu testowanym? Tzn w tym

Nie ma nadwagi

Wygląda lepiej niż poprzedni dwaj brazylijczycy , ale obawiam się że czeka go podobny los . Ciekawe czy Kasper da mu szanse w dzisiejszym sparingu , podobnie jak dwóm nowym grajkom .

serek.c2 03.07.2010 11:51

No na pewno nie jet to aż taki ogórek jak jego ostatnio testowani krajanie. Nie zaszkodzi przetestować, niech zagra połówkę meczu sparingowego. Na youtubie wypadł dobrze ;)

iq1000 03.07.2010 11:52

Litości...

Testujemy zawodnika z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=zvCGd-45wd0

dzamp 03.07.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 926397)
Litości...

Ale na tym i drugim filmiku z Youtuba wygląda On co najmniej przyzwoicie:)

nedzielan 03.07.2010 11:55

Zawodnik grał w lepszych klubach niż inni testowani.... Brazylijczycy :D
na YT nic takiego nie widać...
Zobaczymy co pokaże,może zagra dziś

iq1000 03.07.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzamp (Post 926398)
Ale na tym i drugim filmiku z Youtuba wygląda On co najmniej przyzwoicie:)

Może i miejscami wygląda przyzwoicie. Większość piłkarzy może wstawić sobie taki "the best" na youtube. Problem polega na tym, że mieliśmy już nie testować szrotu z youtube.

SpoXsteR 03.07.2010 12:02

Cytat:

Litości...

a czy to jego wina ze ktos nakrecil filmik i wrzucil na youtube? :rotfl:
i czy Ty na prawde jestes delikatnie piszac tak glupiutki ze sadzisz ze Jarosz z Basalajem sobie ogladaja filmiki na youtube i jak ktorys im sie spodoba to kontakuja sie z autorem filmu w sprawie transferu ?:rotfl:

Ja pie... trzymajcie jakis poziom..

tomek9 03.07.2010 12:03

Może i każdy, ale wg. mnie niech się dzisiaj pokaże w sparingu.
Ładnie piłki rozdaje, dobra technika, a do tego wysoki (192cm.)

Bardzo dobrze gra głową.

Proud 03.07.2010 12:03

Cytat:

Litości...

Niczym Paul Scholes :D

Na filmiku prezentuje się całkiem nieźle. A nawet bym powiedział Bardzo dobrze. Ale to tylko YT.
Na pewno warto go sprawdzić. Ma świetne warunki fizyczne a przy tym dobrą technikę. Zobaczymy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 926400)
Może i miejscami wygląda przyzwoicie. Większość piłkarzy może wstawić sobie taki "the best" na youtube. Problem polega na tym, że mieliśmy już nie testować szrotu z youtube.

Litości...

Messi, Ronaldo, Adriano...ten "szrot" to dopiero ma filmików na YT.:P

Reiro 03.07.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 926400)

A w czym niby przeszkadza Ci to testowanie "szrotu"...? Może na 10 testowanych trafi się jeden zawodnik, który okaże się na tyle ciekawy, że zostanie zakontraktowany. Mocne europejskie kluby non stop testują zawodników i to nawet z 3-4 lig polskich itp.

Pablo84 03.07.2010 12:07

I to urządzają sobie dzień testów, gdzie przyjeżdza po 30 zawodników z całego świata i się ich obserwuje.

By w Wiśle byli zadowoleni, trzeba testować reprezentantów.
Szkoda, że jeszcze nie testowali Żurawskiego przez podpisaniem kontraktu.

iq1000 03.07.2010 12:08

Nazwałem go "szrotem", bo ma 25 lat. Nie mam nic przeciwko testom 20 letnich piłkarzy. Basałaj mówił, że nie będzie piłkarzy z youtube, a ciężko mi uwierzyć, że go obserwowali. Skoro badali rynek bałkański to niech testują młodych piłkarzy z tych krajów.

@ SpoXter
Cytat:

i czy Ty na prawde jestes delikatnie piszac tak glupiutki ze sadzisz ze Jarosz z Basalajem sobie ogladaja filmiki na youtube i jak ktorys im sie spodoba to kontakuja sie z autorem filmu w sprawie transferu ?:rotfl:

Ja pie... trzymajcie jakis poziom..
Nie na za dużo ci pozwalają rodzice?...

Markus 03.07.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 926379)
Jeśli chodzi o testy to KAŻDY zawodnik jest godny uwagi.

Nieprawda. Najlepszym dowodem testy Wisły Kraków SA z ostatnich kilku lat.

Na razie z zapowiadanych wzmocnień w ofensywie nic nie wynika, a czas ucieka. Oczywiście, nie należy wierzyć w różne bajki i opowiastki typu Nonda. Choć gdyby polskie kluby poszły kiedyś sprawdzoną i przynoszącą duże efekty drogą klubów tureckich i cypryjskich, gdzie postawiono na podobnych zawodników, byłoby znakomicie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 925998)
Eee... co to za demagogia? Na razie zremisowali 0:0 z Widzewem, trochę za wcześnie na odtrąbiania mega sukcesów transferowych. Trąci to raczej desperacją... a że nakupowali hurtem 6-ciu, czy 8-miu, to zawsze jest szansa, że któryś "wypali".

Nie jest żadną demagogią, ani desperacją pisanie, że Legioniści pokazali, iż można do polskiej ligi ściągać całą grupę piłkarzy z lepszymi CV od naszych nowych obrońców. A szansa, że dany zawodnik "wypali", jest tym większa, im lepszy to gracz - a nie na odwrót.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl