Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

R33 23.07.2013 18:12

Poszukuje grafika (bądź też firmy się w tym specjalizującej) która potrafi przerobić projekt rastrowy na wektorowy. Tylko nie proste figury, a bardziej zaawansowane obrazki.

fifi1906 24.07.2013 18:42

witam Wiślacką brać. poszukuje maszynki(o ile jest taka) do strzyżenia włosów o większym zakresie strzyżenia niż tylko 21 mm. da ktos linka np na allegro?

bercik860 25.07.2013 22:07

Poleci ktoś tani nocleg w Pradze?

Or_do 26.07.2013 06:36

Kto wie gdzie w Krakowie można dostać Kamizelkę Taktyczną ?

Al_29 26.07.2013 12:41

legalne na Węgrzech jest picie alkoholu pod chmurką?

fidello 26.07.2013 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1323956)
Pany, jak najlepiej dojechac do Warszawki ?

Tradycyjnie "7-ka", czy leciec na Katowice i potem "1" na Czestochowe i Piotrkow ?

Ja jeżdżę często na trasie Wawa-Olkusz - jeszcze niedawno korzystałem z 7-mki (bo "gierkówką" była remontowana), teraz zdecydowanie polecam jednak 1-kę i potem 8-kę. Z Krakowa można wtedy przez Olkusz (za Olkuszem, w Strzemieszycach jest zjazd na 1-kę).

Kamil_mchw 28.07.2013 14:43

strasznie grzał mi się laptop... myślałem że format załatwi sprawę, ale nie... tylko że teraz po formacie i zainstalowaniu tego samego systemu, połowy programów co miałem wcześniej lapek grzeje się 5 razy szybciej, zacina, wyłącza itp. ocb!!??
oczywiście zamierzam go zanieść do czyszczenia jutro... ale czemu teraz się grzeje bardziej niż przed formatem?

hunter 29.07.2013 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1324848)
strasznie grzał mi się laptop... myślałem że format załatwi sprawę, ale nie... tylko że teraz po formacie i zainstalowaniu tego samego systemu, połowy programów co miałem wcześniej lapek grzeje się 5 razy szybciej, zacina, wyłącza itp. ocb!!??
oczywiście zamierzam go zanieść do czyszczenia jutro... ale czemu teraz się grzeje bardziej niż przed formatem?

Najtrudniejsze są zawsze rozwiązania najłatwiejsze. Odkurzacz. Już nie jeden, nie dwóch znajomych miało podobne sytuacje i okazywało się, że po prostu trzeba było nieco odkurzyć lapka. Bo zakładam, że wiatraczek/wiatraczki się nie spaliły...

Nie wiem czemu, ale format to w moim przypadku nie wchodziłby w ogóle w grę jeśli laptop się przegrzewa. Co niby miało to zmienić?

rav 29.07.2013 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1324920)
Nie wiem czemu, ale format to w moim przypadku nie wchodziłby w ogóle w grę jeśli laptop się przegrzewa. Co niby miało to zmienić?

Syfne programy, wirusy etc, które nadmiernie obciążają procesor w tle, co powoduje, że wiatraczki świrują. Tym bardziej w taką pogodę jak dziś.

Ale popieram, zacząć od odkurzenia. Odkurzaczem z zewnątrz, jak chcesz się bawić w dokładniejsze czyszczenie, to odłączyć od prądu, rozkręcić obudowę i przedmuchać sprężonym powietrzem. Nie włączać natychmiast po odkurzeniu.

hunter 29.07.2013 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1324934)
Syfne programy, wirusy etc, które nadmiernie obciążają procesor w tle, co powoduje, że wiatraczki świrują. Tym bardziej w taką pogodę jak dziś.

Ale popieram, zacząć od odkurzenia. Odkurzaczem z zewnątrz, jak chcesz się bawić w dokładniejsze czyszczenie, to odłączyć od prądu, rozkręcić obudowę i przedmuchać sprężonym powietrzem. Nie włączać natychmiast po odkurzeniu.

Jasne, ale są programy typu ComboFix i inna maszyneria do walki z syfem, który się przyplątał. Na ogół są to bardzo skuteczne metody/ Format to jest już absolutna ostateczność. Kiedyś też lubiłem formatować dysk jak tylko coś się działo, ale odkąd trzyma się na dysku sporo potrzebnych danych i programów, to już takowa ochota szybko przechodzi :-)

Kamil_mchw 29.07.2013 11:06

nosz .......a ale mi doradziliście...
6 przycisków mi odkurzyło z klawiatury!! ehhh
nie będę grzebał w worku z brudami... kupię nowego lapka... :D i ch...j
jaki polecacie 13-15 cali do programów (standardowych - nie graficznych) i neta?? Najlepiej tablet i lapek w jednym... żeby bateria trzymała 10 godz. Nie Apple, nie wiem Sony czy Toshiba. Cena? hm... do 3 koła? Na firmę więc do 3,5 tyś. zł.

Voin 29.07.2013 22:21

Lenovo IdeaPad Y580 z i7 ;)

Krzysiek 30.07.2013 20:24

Gdzie w Krakowie robią najlepsze nadruki na koszulkach i kubkach? Co polecacie?

Bardzo bym prosił o linka. Dzięki.

Sialalalala 01.08.2013 11:16

poszukuje napisów

Scary.Movie.5.2013.1080p.BluRay.x264-ALLiANCE

napiproject nieznajduje

Lacrima 01.08.2013 13:45

Możecie polecić jakiegoś bukmachera internetowego?
Przede wszystkim interesuje mnie oferta piłki nożnej.

E: Dzięki, Donki. :)

Donki 01.08.2013 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1325651)
Możecie polecić jakiegoś bukmachera internetowego?
Przede wszystkim interesuje mnie oferta piłki nożnej.

Jeśli piłka to tobet.com, bet365, bwin. Ja osobiscie polecam Pinnacle Sports :) zdecydowanie najlepsze kursy.

wiślak 86 01.08.2013 16:16

pisze też tutaj bo więcej ludzi ten pokój odwiedza:

Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi nocleg w Sielpi (koło Kielc)? prawdopodobnie tylko na jedną dobę (max2) dla dwóch osób w pokoju 2osobowym? termin to 15sierpnia. powiedzmy do 60zł za parę. opłaca się jechać w ciemno czy lepiej zarezerwować wcześniej żeby nie zostać na lodzie.

i drugie pytanie jak cenowo wychodzi wypad na Słowację na ciepłe źródła np. weekendowy? do jakiej miejscowości najlepiej? za ile można znaleźć nocleg i ile kosztują bilety wstępu

La Furia Dell' Est 01.08.2013 18:24

Ma ktoś pojęcie, czy da się przerobić prostokątne wejście z kuchni do salonu na łukowe ( ściana nośna) a jeśli tak, czy to sie wiąże z totalna demolką?
Poproszę na priv.

BBudowniczy 01.08.2013 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1325685)
Ma ktoś pojęcie, czy da się przerobić prostokątne wejście z kuchni do salonu na łukowe ( ściana nośna) a jeśli tak, czy to sie wiąże z totalna demolką?
Poproszę na priv.

Cegła/wielka płyta? Dom jednorodzinny/blok mieszkaniowy?
Jakie są wymiary obecnego otworu?

1q2 01.08.2013 22:00

Znacie jakiegoś solidnego lekarza od kolan(artroskopia/rekonstrukcja rewizyjna )?

El'kabat 01.08.2013 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1325744)
Znacie jakiegoś solidnego lekarza od kolan(artroskopia/rekonstrukcja rewizyjna )?

http://www.jaroslawfelus.pl/index.html

Mi swego czasu robił lewe kolano(artroskopia-zwichnięcie). Podobno jeden z lepszych (jak nie najlepszy) w Krakowie.

LanceTS 01.08.2013 23:42

Szukam jakiegoś dobrego i taniego blacharza-lakiernika w Krakowie.

szprotson 02.08.2013 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1325744)

dr Pardała szpital na piaskach, sw rafał chyba

wiślak 86 02.08.2013 10:54

Od wczoraj pierdzieli mi sie komp. jak wchodzę na YT to wyskakuje napis To połączenie jest niezaufane i tak ze wszystkimi linkami u nich. do tego nie otwiera sie normalnie tylko jakos tak jakby to była wersja robocza i oczywiście filmów nie widać. nic nie zmienniałem w ustawieniach nie bawiłem sie po prostu tak sie stało.
i jeszcze jeden objaw mampa google nie działa tzn nie wczytuje sie i podobnie jak YT jest jakby zawieszona.

jak to rozwiązać?

Griszka30KR 03.08.2013 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1325802)
Od wczoraj pierdzieli mi sie komp. jak wchodzę na YT to wyskakuje napis
jak to rozwiązać?

Moze zrób przywracane systemu z datą kiedy było ok.

A ja dołoze pytanie od siebie.
Mam zamiar córce kupic takiego lapka .
http://allegro.pl/macbook-pro-15-i7-...383565961.html
Czy ktos moze mi napisac ,czy ten sprzęt ma wszystko co potrzeba,nie odbiega zbytnio od obecnych i czy cena jest adekwatna?
Z góry dziękuje.

Kociewiak 03.08.2013 18:36

Jako, że mój angielski jest słaby to czy ktoś mógłby mi napisać co po "hurt me" mówi wokalista na końcu piosenki? http://przechera.wrzuta.pl/audio/9iE...d_to_that_rush (link do wrzuty) Z góry dziekuje :)

wislacki 03.08.2013 20:13

Z jakiej strony najczęściej korzystacie, by obejrzeć film on-line?
Dawno z takiej opcji nie korzystałem, a chce ominąć limity

nojeden 03.08.2013 21:12

Zapomniałem zaktualizować swojej karty kibica przed meczem ze Śląskiem a planuje jechać pociągiem o 3 30 wiec nie zdążę już wyrobić karty w Krakowie. Czy będzie możliwość wyrobienia karty na miejscu i czy w ogolę będzie mi potrzebna ?

kinomaniak.tv
zalukaj.tv
ja korzystam z tych stron.

WISŁAZWE 03.08.2013 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nojeden (Post 1326040)
Zapomniałem zaktualizować swojej karty kibica przed meczem ze Śląskiem a planuje jechać pociągiem o 3 30 wiec nie zdążę już wyrobić karty w Krakowie. Czy będzie możliwość wyrobienia karty na miejscu i czy w ogolę będzie mi potrzebna ?

kinomaniak.tv
zalukaj.tv
ja korzystam z tych stron.

Bilet we Wrocławiu kupisz na dowód osobisty.
KK zbędna.

anka1906 07.08.2013 17:49

Ważne.
Bardzo proszę kogoś z Krakowa o pomoc. Potrzebuje sie dostac MPK'iem z Matecznego do ul. Filtrowej (obok Balickiej). Jeśli ktoś wie jakie tam kursują linie i jak najlepiej i najbliżej wysiąść bardzo proszę o odpowiedź. Również trasa powrotna.

michu-k 07.08.2013 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 1326601)
Ważne.
Bardzo proszę kogoś z Krakowa o pomoc. Potrzebuje sie dostac MPK'iem z Matecznego do ul. Filtrowej (obok Balickiej). Jeśli ktoś wie jakie tam kursują linie i jak najlepiej i najbliżej wysiąść bardzo proszę o odpowiedź. Również trasa powrotna.

http://krakow.jakdojade.pl/

anka1906 07.08.2013 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1326604)

wielkie dzieki

wiślak 86 09.08.2013 09:40

Czy jest ktoś kto pracuje w urzędach np. Urząd Gminy, lub instytucjach państwowych związanych z ochroną środowiska lub rolnictwem?

Mam kilka pytań i będę wdzięczny za pomoc. Najlepiej na priv.

Podbijam pytanie i mam kolejne

Czy jest na forum ktoś kto pracował pracuje lub ma bliskiego znajomego który pracuje w kopalni? Bardzo potrzebuję pewnych informacji i będę wdzięczny za pomoc.

xanti1906 09.08.2013 10:39

Wybieram się do Zakopca na parę dni. Ktoś ma do polecenia sprawdzoną, smaczną i tanią karczmę, gdzie można zjeść obiad?

LanceTS 09.08.2013 12:04

gdzie jutro w Warszawie będzie mozna spokojnie poogladać mecz Lechii z parchami?

LanceTS 10.08.2013 00:54

podbijam bo pilna sprawa. Najlepiej gdzieś w okolicach Konwiktorskiej.

alterego 10.08.2013 09:17

xanti może nie jakoś specjalnie tania ale wg mnie genialna jest knajpa Pod Pstrągiem na Krupówkach.

El'kabat 10.08.2013 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1326978)
Wybieram się do Zakopca na parę dni. Ktoś ma do polecenia sprawdzoną, smaczną i tanią karczmę, gdzie można zjeść obiad?

http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...rn_Poland.html kolibecka przy rondzie kuźnickim,w sumie to juz legenda :)

http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...rn_Poland.html Adamo,porcje ogromne,wszystko pyszne i trochu taniej niż w kolibeczce

Damianek_ABG 10.08.2013 10:32

orientuje sie ktoś może czy jest jakiś bezpośredni dojazd busów z Krakowa do Znamirowic (okolice gródka) ?

Kamil_mchw 11.08.2013 08:08

szybka sprawa!! pomocy!!

zaraz moja ciotka ma przywieźć do mnie mojego małego kuzyna (8 lat)... mam się nim zająć całą niedziele :/

dajcie mi nazwę jakiejś gry komputerowej która by go zajęła na tak powiedzmy 8 godz. :D
ja ostatni raz w gry grałem 10 lat temu... i nie jestem na czasie...
kilka miesięcy temu miałem podobny problem to ktoś z forum mi polecił grę gdzie chodzi się kwadracikami i buduje jakieś gówna... niestety młody wyrósł z tej gry, a przynajmniej tak mi powiedział. wystarczy nazwa gry...
właśnie skończyłem instalować najnowsze mortal kombat :D komp mi się zgrzeje za bardzo... więc coś "lżejszego" proszę.
z góry dzięki, pozdro

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl