Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Hermond 31.05.2021 16:08

najłatwiej złamać kostkę w stopie biegnąc po plaży bosą stopą. Takie nadepnięcie na kamień całą masą kończy się.właśnie taką kontuzją. Jak ktoś ma pecha to wystarczy mieć dzieci i klocki lego. Na szczęście takie złamanie zrasta się bardzo szybko

s1mone 01.06.2021 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1568071)
Taaa statek skały może góra lodowa :D . Niektórzy maja fantazje :D

Noto chyba nigdy nie byles nad morzem w ciepłych krajach, jeżeli dla Ciebie skały pod wodą to coś dziwnego. Podpowiem : można na nie wdepnąć nawet na płyciźnie. Jakoś skakanie do wody na urlopie nie jest dla mnie szokujące. Raczej normalne. No chyba ze jestes gruby i zapuszczony to sie pewnie od lezaka nie odlepisz:D

PAWEŁ 01.06.2021 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1568095)
Noto chyba nigdy nie byles nad morzem w ciepłych krajach, jeżeli dla Ciebie skały pod wodą to coś dziwnego. Podpowiem : można na nie wdepnąć nawet na płyciźnie. Jakoś skakanie do wody na urlopie nie jest dla mnie szokujące. Raczej normalne. No chyba ze jestes gruby i zapuszczony to sie pewnie od lezaka nie odlepisz:D

No ja tam skacze na główkę, ale na nogi ?? W sumie mój 3 letni synek kiedyś tak podskakiwał w wodzie :D wiem czepiam się :D Wytłumaczenie jest prostsze: nasza magiczna lewa noga udzielała porad Alanowi a ten za mocno kopnął się w czoło :D

Karherop 01.06.2021 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hermond (Post 1568073)
najłatwiej złamać kostkę w stopie biegnąc po plaży bosą stopą. Takie nadepnięcie na kamień całą masą kończy się.właśnie taką kontuzją. Jak ktoś ma pecha to wystarczy mieć dzieci i klocki lego. Na szczęście takie złamanie zrasta się bardzo szybko

Przecież Uryga nie złamał sobie kostki a piątą kość śródstopia.

I tak ma farta, że nie uszkodził rozcięgna podeszwowego, bo miałby kontuzje jak kiedyś Sadlok, któremu do tej pory się czasem odzywa to schorzenie.

Revolver 01.06.2021 12:57

Marzec z Arki to jednak niezły pajac. Poniżej jego żałosne tłumaczenie, dlaczego Młyński nie pojawia się na boisku od pół roku.

"Odchodzi między innymi Mateusz Młyński, ale on za wiele u pana nie pograł w ostatnim czasie.
Wybrał taki los. Zmienia klub, szanuję to.

Ale trochę go pan pokarał. Wiosną nie zagrał żadnego meczu.
Nie. Patrzymy na to, jaki młodzieżowiec będzie u nas grał, dlatego w interesie Arki leży dawanie minut na przykład Skórskiemu. Nie możemy jednocześnie ryzykować w lidze, tak, jak zrobiliśmy to w Pucharze.

Abstrahując od tego, że Młyński jest młodzieżowcem – nie ma szans na to, żeby sportowo dał więcej niż na przykład Siemaszko?
Nie umiem na to odpowiedzieć, dlatego, że dawno nie grał.

Ale to są pana decyzje.
Oczywiście, że tak. Na początku jednak graliśmy innymi młodzieżowcami i inaczej to wyglądało. Później jego rodzinę trapiła choroba, która dotyka nas wszystkich. Składa się to na obraz, w którym nie możemy ocenić Mateusza. Wpuszczenie go na boisko byłoby ryzykowne, a nas na to nie stać.

Widzi go pan w treningu. To na pewno nie jest piłkarz odpowiedni na poziom I ligi?
Nie, nie. Tego nie powiedziałem. Nie wiemy po prostu, co działoby się, gdybyśmy go wpuścili na boisko."

TSWojtas 01.06.2021 13:03

Ale przecież wiadomo dlaczego nie gra. Co Marzec miał zrobić - to nie jego decyzja a praca jest ważna w tych czasach....

Revolver 01.06.2021 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1568125)
Ale przecież wiadomo dlaczego nie gra. Co Marzec miał zrobić - to nie jego decyzja a praca jest ważna w tych czasach....

No właśnie, co nie? Więc zamiast pieprzyć farmazony mógłby po prostu nie komentować.

Hermond 01.06.2021 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1568113)
Przecież Uryga nie złamał sobie kostki a piątą kość śródstopia.

I tak ma farta, że nie uszkodził rozcięgna podeszwowego, bo miałby kontuzje jak kiedyś Sadlok, któremu do tej pory się czasem odzywa to schorzenie.

Tak, jasne. Cały czas mówiłem o śródstopiu. Tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz.

Karherop 30.06.2021 17:51

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15689801

Wachowiak się nie gryzie w język

Arkadiusz.Czerepach 30.06.2021 22:00

nic takiego znowu nie powiedział , cieszy sie ze zmiany trenera , bo to dla niego szansa , bo wiadomo że nowy daje carte blanche i nie widział jego kompromitacji z Pogonią, i tyle

Szneka 21.07.2021 10:24

Chyba nie było. za 90minut.pl -Sławomir Chmiel wypożyczony do Hutnika Kraków. Podoba mi się tak współpraca z lokalnymi klubami. Garbarnia i Hutnik spokojnie mogą nam zastąpić drużynę rezerw.

sevenheaven 21.07.2021 10:40

Ja jednak wolałbym mieć drużynę rezerw, gdzie zawodnicy po kontuzji, albo nie mieszczący się w składzie też mogliby się ogrywać..

btw. czy nie uważacie, że sytuacja z Forbsem jest patologiczna ? zero informacji dla kibiców odnośnie najlepszego strzelca, rozumiem, że czekamy na jakieś wizy itp.. ale co jak Chińczyny się rozmyślą ? dlaczego ten facet nie trenuje ? cały okres przygotowawczy stracił.. kompletnie tego nie rozumiem, mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ?

Karherop 21.07.2021 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1569540)
Ja jednak wolałbym mieć drużynę rezerw, gdzie zawodnicy po kontuzji, albo nie mieszczący się w składzie też mogliby się ogrywać..

Przecież ostatnie przepisy że stycznia 2021 już dawno ograniczyły takie możliwości.

Np
Zawodnik nie może występować w rezerwach jeśli rozegra w sezonie 3 spotkania w najwyższej klasie rozgrywkowej (dotyczy zawodników po 23 roku życia.).

Jest tam kilka innych wzmianek, ale nie będę tu wklejał całego regulaminu

Moge się mylić, ale gdzieś czytałem że ten przepis również Sobolowi zabronił gry w rezerwach ale to trzeba zweryfikować.

Vuko 26.07.2021 20:30

Wiadomo coś o kontrakcie dla Liska, czy za pół roku puszczamy go za darmo?

Ogryzek 27.07.2021 20:01

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15729930

Azmo 03.08.2021 17:20

Hoyo niezbyt dobrze zaczął przygodę z Hutnikiem. W skrócie spotkania z rezerwami Śląska dwa kardynalne błędy, źle wybijał piłkę jako ostatni obrońca oraz sprokurował karnego w końcówce niwecząc potencjalna wygraną swojego nowego zespołu.

seba_109 04.08.2021 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Azmo (Post 1570159)
Hoyo niezbyt dobrze zaczął przygodę z Hutnikiem. W skrócie spotkania z rezerwami Śląska dwa kardynalne błędy, źle wybijał piłkę jako ostatni obrońca oraz sprokurował karnego w końcówce niwecząc potencjalna wygraną swojego nowego zespołu.

A nie wiesz jak Broda, Warczak, Szywacz?

Azmo 04.08.2021 08:46

Broda 90 minut w wygranym meczu 4-0 z Wigrami. Czyste konto zachowane, wiele pracy nie miał. Na początku spotkania ładnie obronił sytuację 1 na 1. Dodatkowo przy jednym rzucie różnym miał szczęście, bo obrońca wybił piłkę zmierzającą do bramki.

Warczak 67 minut w blamażu Garbarni ze Stalą Rzeszów (5-1 dla Stali). Ciężko coś wyłapać było z jego gry. Jak schodził było 3-0.
Podobnie Szywacz, on zaliczył całe spotkanie. Ofensywnie Garbarnia nie istniała prawie w tym meczu, zaś defensywnej postawy całego zespołu nie ma co komentować.

Chmiel nie podniósł się z ławki w meczu Hutnika z rezerwami Śląska.

Karherop 04.08.2021 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Azmo (Post 1570159)

Akurat karny którego sprokurował był tak naciągany, że aż przypomniały się czasy spotkań nagminnie ustawianych. Tutaj podejrzewam tylko pomroczność jasna sedziego.

Azmo 04.08.2021 09:11

Racja, nie przyjrzałem się dokładnie tej sytuacji. Hoyo ledwo położył ręce na przeciwniku.

Adasss 04.08.2021 19:54

Ponieważ pojawiają się jakieś głosy, że "coś taki mały ten Biegański", to zwróciłem uwagę na moment, gdy podbiegł do niego z gratulacjami Frydrych. Biegański wyglądał na dość wyraźnie wyższego. Temat uważam za zakończony.

sorino 04.08.2021 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1570196)
Ponieważ pojawiają się jakieś głosy, że "coś taki mały ten Biegański", to zwróciłem uwagę na moment, gdy podbiegł do niego z gratulacjami Frydrych. Biegański wyglądał na dość wyraźnie wyższego. Temat uważam za zakończony.

Wyraźnie wyższy? Aha

https://wisla.krakow.pl/uploads/gall...210703_067.jpg

Karherop 04.08.2021 20:45

Jako że temat podchwyciło też weszło.fm to Wisła powinna wypuścić filmik obalający tą teorię że Biegański ma "oszukany" wzrost na transfermarkt/90minut

R33 04.08.2021 21:01

Czekam na rozkminę tego zdjęcia co rzucił Sorino w stylu ,,A bo tu stoi dalej od obiektywu co widać po ramionach, dodatkowo ma głowę pochyloną..." :D :D

Adasss 04.08.2021 23:27

Na zdjęciu dochodzi kwestia perspektywy, która może oszukiwać wzrok. Zdziwilibyście się ilu nie za wysokich aktorów jest "podwyższanych" w stosunku do innych przez odpowiednie ustawianie scen i kadrowanie. Dodatkowo obaj idą, a wysokość idącego cały czas oscyluje.

W przeciwieństwie do tego zdjęcia porównywałem ich w momencie jak Frydrych wyściskał Biegańskiego, więc obaj byli bardzo blisko siebie i w pozycji statycznej. Nie powiem czy tam były faktycznie te 3 cm różnicy, jak podają statystyki, ale różnica była widoczna gołym okiem, tj. to Frydrych był wyraźnie niższy.

sorino 04.08.2021 23:53

Dobra, dobra już nie cuduj, Biegański jest trochę niższy od Frydrycha

https://www.wisla.krakow.pl/uploads/...10804-1727.jpg

Coglin 05.08.2021 06:52

Przecież widać, że że Biegański ma "oszukany" wzrost w statystykach.

Nie ma sensu zakłamywać rzeczywistości.

IncognitoTSW 05.08.2021 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1570196)

Zdania są podzielone, Ty uważasz za zakończony a reszta nie.

Albo inaczej - temat jest zakończony, wzrost Biegańskiego 190 cm nie zgadza się z rzeczywistością. Czy komuś to przeszkadza? nie

Jaroo1 05.08.2021 07:39

A Kliment i Yeboah nie mają zakłamanego wzrostu? :D

* a .... w ten wzrost, aby grali dobrze

skeba 05.08.2021 07:56

Wisła Kraków jest obecnie na takim etapie, że nie ma różnicy kto stanie w bramce: Lis, czy Biegański. Tak, czy siak będziemy walczyć o utrzymanie. Czego my potrzebujemy? Stabilności finansowej, a to zapewni nam rozwój młodych pilkarzy, których można wytransferować dalej, a widać po Biegańskim, że grać potrafi. Lis z początku w ogóle nie przekonywał do siebie, a skończyło się tym, że od niego zaczynało się ustalać skład.

Proud 05.08.2021 08:08

Frydrych ma 187 cm, w takim razie Biegański ma ok 185 cm. Ma 19 lat, więc powinien jeszcze z 2-3 cm urosnąć. Jak dla mnie wzrost wystarczający jeśli bramkarz nadrabia skocznością.

wolfy 05.08.2021 08:17

To forum jest nie do podrobienia :D

sandomingo 05.08.2021 08:24

Sam wczoraj poruszyłem ten temat na meczu. Wg internetów Biegański ma 189 a Ospina 183 cm. Ja tam specjalnej różnicy między nimi nie widziałem. Biegański nie jest zbyt wysoki co nie znaczy, że czegoś mu brakuje. Niemniej 189 cm to on nie ma.

Hermond 05.08.2021 08:52

Serafin Szota ma 186 cm wzrostu. Biegański wygląda na nieznacznie wyższego. Prawdopodobnie ma więc 188 może 189. W butach równe 190

czaro 05.08.2021 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570223)
To forum jest nie do podrobienia :D

To już nie te czasy, ale 15 lat temu byłyby analizy wieku Yeboaha, bo podobno każdy czarnoskóry piłkarz przyjeżdża do Europy jako młodszy. Sprawdzane byłoby po apkach w telefonie i proporcjach kciuka do dłoni.

dziki 05.08.2021 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570229)
To już nie te czasy, ale 15 lat temu byłyby analizy wieku Yeboaha, bo podobno każdy czarnoskóry piłkarz przyjeżdża do Europy jako młodszy. Sprawdzane byłoby po apkach w telefonie i proporcjach kciuka do dłoni.

15 lat temu wątek o meczu z Napoli dobijałby do 45 strony.

Arkadiusz.Czerepach 05.08.2021 10:44

może sie garbi ?

Jagul 05.08.2021 10:53

Ale mierzycie tego Biegańskiego jak stoi czy leży? Bo tu fizyka ma znaczenie.
No i rano czy wieczorem? Po wypróżnieniu czy przed?

Adasss 05.08.2021 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorino (Post 1570212)
Dobra, dobra już nie cuduj, Biegański jest trochę niższy od Frydrycha

https://www.wisla.krakow.pl/uploads/...10804-1727.jpg

Znowu porównywanie na zdjęciu, na którym nie sposób wyznaczyć coś takiego jak poziom, bez uwzględniania tego, że zawodnicy niekoniecznie stoją idealnie w jednej linii i tego, że rozstaw stóp też może mieć wpływ na widoczną wysokość. Jakbym miał uznawać coś takiego za metodę wiarygodnego porównania wzrostu, to należałoby uznać, że między Szotą i Frydrychem jest z kilka centymetrów różnicy, w których "mieści" się Biegański.

P.S. radzę jeszcze zwrócić uwagę na Forbsa, który za nic nie wygląda tu na swoje 188 cm, albo na to, że nie widać za bardzo tych 12 cm różnicy między Kuveljiciem i Hanouskiem, a za to różnica między tym ostatnim a Skvarką wygląda na więcej niż te oficjalne 9 cm.

krysztal 05.08.2021 13:39

Żeby to się jeszcze rozchodziło o jakieś 5-7 cm ale mówimy o 1-2 centymetrach które nie sposób na zdjęciu wychwycić.Bo jak rozumiem niektórym Biegański wygląda na jakieś 175 skoro nazwali go karłem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl