![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie powiedział, że będą, tylko "pewnie będą", a więc domniemywał. Chyba dobrze, że dzieli się informacją. |
Cytat:
To by się w....ił nieziemsko, jak by nikt go nie poinformował. |
Cytat:
|
Cała dyskusja na temat byłego już piłkarzy Wisły Kraków, przeniesiona została do tematu -
Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły |
"Legendy na temat braci Brożków to zwykła głupota. Jedna wielka bzdura… " - wywiad z Pawłem Brożkiem (weszlo)
http://www.weszlo.com/news/15920-Leg...zdura%E2%80%A6 |
Cytat:
Jak miał rywalizować z Burakiem i Jajami (Jajem?) to nie dziwię się że Paweł wymiękł. |
Można pisać, że Brożek nie dał rady za granicą, ale jeżeli spojrzeć na jego wybór klubów to można stwierdzić, że popełnił błąd. W Trabzonie fenomenalny Burak, Altintop, Henrique, a w Celticu świetny duet Hooper - Stokes. Żaden trener nie zaryzykuje zmian przy dobrze funkcjonującej drużynie i Pawłowi po prostu nie mogło się udać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W środę o 19:30 spotkanie z Pawłem Brożkiem:
http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/438...-brozkiem.html |
Cytat:
|
Oj to juz chyba koniec definitywny Chaveza w Wisle tak wnioskuje po tej wypowiedzi trenera Smudy:
"Niestety błędy popełnione przez takich zawodników jak Chavez, który jest reprezentantem Hondurasu nie pomagają nam. Piłkarz ten trzy razy w ciągu pięciu minut faulował rywala" Tak jakby Chavez nie mogł dostawic nogi w koncowce tylko wchodzic sankami w przeciwnika. |
A glaczego Osman ratował się faulami? Bo się ....a cofnęliśmy jak stado baranów by bronić marnego 1-0 a jego wrzucono na pomocnika...
. Błędy są elementem gry, zawsze się mogą zdażyć Jeśli zabawa w Częstochowę toczyła by się przy stanie 2-0 to nie było by teraz lamentów i pretensji. Niech Chavez weżmie ze sobą Bunoze, za czyściutką interwencję na Sobocie |
Cytat:
|
Jeżeli obrońca bazuje na wślizgu to znaczy że do niczego się nie nadaje, taka prawda.
|
Cytat:
|
http://www.weszlo.com/news/15952-Paw..._opusci_Wisle_
Spekulacje na temat odejścia Stolarskiego. |
Cytat:
Sugestia, że Pawel siedzi na ławce dlatego, bo chce odejść... Trzeba brać pod uwagę, że chłopak nie ma jeszcze 18-stu lat. Nie może grać w każdym meczu przez 90 minut. Sam Paweł twierdzi, że nigdzie się nie przenosi. Wypada mu wierzyć - jakie inne wyjście? Bzdurą jest też raczej to, że Wisły nie stać na danie mu takiego kontraktu jak Urydze, Chrapkowi czy Czekajowi. Klub po prostu nie może podpisać normalnego kontraktu dopóki chłopak nie dostanie dowodu. Tak naprawdę - ma jeszcze czas. Lepiej dla niego, żeby pograł jeszcze rok - dwa i dopiero wtedy odchodził. |
Cytat:
Minimalne wymagania kontraktowe za pzpn: 1.6 Tam, gdzie znajduje to zastosowanie, umowa musi również wskazać dalsze osoby zaangażowane w negocjacje lub zawieranie takiej umowy (np. rodzice/opiekun osoby niepełnoletniej, nazwę prawnego przedstawiciela prawnego, licencjonowanego agenta Zawodnika, tłumacza). |
Cytat:
10 znaków |
Cytat:
Młodociany Młodociany to osoba, która ukończyła 16 lat i nie przekroczyła jeszcze 18. Może być zatrudniony na umowę o pracę, jeżeli:
Link Cytat:
|
Cytat:
Nie chodzi tu o umowę o pracę, tylko zawodowy kontrakt piłkarski. Decydujące znaczenie mają tu nie prawo pracy, a przepisy FIFA. Umowa o pracę pozwala na jednostronne wypowiedzenie (wraz z okresem wypowiedzenia) przez jedną ze stron, więc w żaden sposób by nas nie chroniła. |
Widać, że Stolarski zaczął dobrze grać w piłkę, to już jakiś łasy na kase menago zaczyna się koło niego kręcić.
|
Cytat:
|
Teraz nie może podpisać trzyletniego kontraktu. Kontrakt w jego przypadku może obowiązywać do ukończenia 18 lat i zapewne tak teraz jest. Dopiero po ukończeniu 18 lat może podpisać nową, dłuższą umowę.
|
Cytat:
Teksty że ma się ograć w lidze polskiej chowam między bajki, bo co mu da granie w tej nędznej lidze skoro liga włoska to całkiem inny level, wystarczy przypomnieć sobie co Matusiak mówił. Im szybciej zacznie się uczyć od lepszych, tym lepiej dla niego. |
Cytat:
Przy takim sposobie myślenia to jeszcze wieki będziemy marzyć o Lidze Mistrzów... |
jak nie ma sensu ? Zbudowanie akademii powinno spowodować to, ze takich Stolarskich za pół bańki czy tez za inną kwotę odejdzie w sezonie conajmniej 5, co bedzie dla nas zyskiem który powinno się dalej inwestować
|
Michał Miśkiewicz: Wbiłem sobie piłkę do bramki.
Ma Pan sobie coś do zarzucenia, jeżeli chodzi o sytuację, w której Balaj zdobył wyrównującą bramkę dla Jagiellonii? - Przy wszystkich straconych bramkach mam sobie coś do zarzucenia. Chciałem zrobić coś więcej, ale nie wyszło. Nie wiem dokładnie, co się tam stało. Strzał był silny, zobaczyłem piłkę w ostatnim momencie, chciałem ją wypchnąć, ale ześlizgnęła się z rękawicy. Tak jak wcześniej było szczęście, bo jeden z rywali trafił w spojenie słupka z poprzeczką, tak w tej sytuacji było nieszczęście. Wbiłem sobie piłkę do bramki. Szkoda że straciliśmy gola w takich okolicznościach. Cały mecz byłem bezrobotny, a w końcówce nie udało mi się pomóc zespołowi i zamiast wygrać, remisujemy. Przyznaje Pan, że to był strzał do obrony? - Mogłem obronić. Co mam powiedzieć. Balaj mocno kopnął, ale ja od siebie wymagam dużo więcej i uważam, że w takim momencie powinienem pomóc zespołowi i tę piłkę wyciągnąć, ale nie z siatki. Co Pan mógł zrobić lepiej w tej sytuacji? - Powinienem obronić. Strzał był bardzo mocny. Zareagowałem tak, że chciałem wybić piłkę otwartymi rękawicami i się ześlizgnęła. Muszę zobaczyć tę sytuację w telewizyjnych powtórkach i wyciągnąć wnioski. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl