Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Kocur 23.04.2012 18:07

Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.

wanciak86 23.04.2012 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1242956)
można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze.

Niestety to jeszcze nie tak pewne..

Tasio1906 23.04.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1242957)
Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.

zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii

ruthless06 23.04.2012 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1242964)
zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii

Zapodaj przepisem.

63.5 Kg 23.04.2012 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1242964)

Gow... prawda nie wiesz nie pisz glupot...

matt_1906 23.04.2012 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ruthless06 (Post 1242968)
Zapodaj przepisem.

http://ekstraklasa.org/pliki/rozgryw..._2011-2012.doc

Art. 2
2.1 W rozgrywkach Ekstraklasy nie mogą występować drużyny klubu, które decyzją właściwych organów PZPN nie otrzymały licencji na występowanie w Ekstraklasie w sezonie 2011/2012 lub nie spełniają wymogów, określonych w art. 15 ustawy o sporcie.

2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2011/2012 został sklasyfikowany na 15 miejscu.

2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2011/2012 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
licencji nie otrzymały trzy kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 klub I ligi,
• licencji nie otrzymały cztery kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 i 4 klub I ligi itd.

2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:

a. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 3 miejsce w I lidze,
b. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 4 miejsce w I lidze itd.

2.7 Zasady przyznawania licencji drużynom występującym w Ekstraklasie reguluje odrębna uchwała Zarządu PZPN.

DeadOrAlive 23.04.2012 18:55

To, co odpieprza ŁKS i jej bramkarz, to... zastanawiam się, jak takie stworzenia mogą grać w EKSTRAKLASIE !? YAFUD

Tasio1906 23.04.2012 19:42

Sorry mea culpa Orange Sport mnie w błąd wprowadził

Kocur 23.04.2012 20:05

Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję :)

edit: to do dupy

matt_1906 23.04.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1242994)
Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję :)

no właśnie nie, jeżeli licencji nie dostanie jedna drużyna która nie jest na jednym z dwóch spadkowych miejsc to utrzymuje się przedostatnia drużyna, jeżeli licencji nie dostaną załóżmy Widzew i Ruch to zostaną i ŁKS i Cracovia. 3 drużyna I ligi wejdzie tylko w przypadku jeżeli licencji nie otrzymają 3 drużyny ekstraklasy.

martin_6 23.04.2012 20:48

Spójrzmy prawdzie w oczy. Cholera wie, jak to jest! Coś po skandalu z ŁKS-em i żydami w roli głównej majstrowali przy przepisach dotyczących licencji, ale tak namieszali, że teraz nic nie wiadomo. Lepiej nie ryzykować i dać im solidny cios w ryja na pożegnanie za tydzień.

Wojtas 23.04.2012 22:58

Czyli co jak Legia zdobedzie majstra to media i gazety beda rozpisywały sie o beznadziejnym stylu, ,a wiec o tym ze na ten tytul nie zasluguje,ze z dupy on wziety?

pytam bo jest to sytuacja analogiczna do zeszlorocznej kiedy My go zdobylismy

ale w gazetach cisza

martin_6 23.04.2012 23:11

Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu. Gdyby nie straty z jesieni, gdy zespół był rozbity po wyprzedaży obrony i olewka pod koniec sezonu to nasz dorobek punktowy byłby całkiem przyzwoity.

Matejas_ 24.04.2012 07:26

Czyżby poniedziałkowe derby nie były ostatnimi w najbliższych latach?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...wiadomosc.html

rafkur 24.04.2012 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243092)

A ktoś się łudzi, że nie zobaczymy ich w przyszłym roku w eklasie? Ja powiedziałem - mogę się założyć z każdym, że za rok znó będą derby. Nie wiem z kim (z Niecieczą? z Groclinem) ale wiem na pewno że na Kałuży nas będą podejmować.

mitmichael 24.04.2012 08:04

Filipiak sobie normalnie kpi z wszystkich takim postepowaniem - takie cos powinno byc tępione. Mam nadzieje, ze sie w Niecieczy nie zgodzą - w koncu z tego co bylo niedawno w mediach beda sie starali o to, by moc wystepowac na stadionie Hutnika.

1q2 24.04.2012 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1243080)
Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu.

hehe, coś w tym jest - tak sobie zaglądnąłem do statystyk i na wiosne już teraz mieliśmy mistrza, z bilansem 8-2-2.
Dziś najbliższa tytułowi Legia na 3 mecze przed końcem ma wiosenny bilans 4-4-2
Gdzie nie pisze tego by się podniecać tym(bo nie ma czym) czy dyskredytować Warszawiaków, ale jak Legia zdobędzie ten tytuł, to w jeszcze słabszym stylu niż my rok temu.

Teoretycznie wszystko się powinno rozstrzygnąć w przed ostatniej kolejce, jeśli oczywiście w tej się nikt nie potknie(bardziej obstawiał bym Ruch bo ŁKS nie odpuści a Jaga na wyjazdach to koszmar)

Natomiast co cieszy, to to ,że choć ciężko podejrzewać ligę o 100% czystość, to jednak w porównaniu z tym co było to niebo a ziemia.Skończyły się wielkie serie gdzie grając chujnie i tak się wygrywało bo albo sędzia drukował albo (częściej) przeciwnik się podkładał.
Kilka lat temu to taki mecz parchy-Widzew to 100% jedynka - dziś 'walka' o utrzymanie to faktycznie wygląda jak walka o to kto chce spaść;)
Mistrza też 'nie ma komu'
Ruch się trochę zaciął, Legia gra słabo a nawet Śląsk który gra tragicznie, ma jeszcze szanse na tytuł.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243092)

Jestem za - wtedy ich kurestwo sięgnęło by szczytu, choć wydaje się że większe i tak być nie może.

ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były;)

studio 24.04.2012 12:53

A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?

1q2 24.04.2012 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1243154)
A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?

Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.

szprotson 24.04.2012 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243158)
Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.

o czym my rozmawiamy ?

Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy.
Wygrywa lige ten kto jest na 1 miejscu, styl jakim to zdobędzie jest chuja warty bo nie przekłada sie na nic.Tak jak gra sie w pucharach nie gra sie w lidze co pokazała m.in Legia gdzie prezentowała futbol jakiego w ekstraklasie zaprezentować nie może.
Wiec nostradamusy od stylu, ja wiem ze boli ze kur** zostną MP ale sytuacja analogiczna jak rok temu gdzie Legionisci pisali ze liga dno i bez stylu a my odwrotnie.

kreseq 24.04.2012 13:41

O stylu nikt dzien po sezonie juz nie bedzie pamietal, Tytul bedzie pamietany juz zawsze.

studio 24.04.2012 15:02

Jeszcze gdyby pilkarze utrzymywali dlugo poziom sportowy to bym uwierzyl w "styl" ale oni dzien po sezonie sprawdzaja tylko stan konta i gdzie fajne dupeczki na plazach sie czaja. A czy to czasem w ostatnim sezonie gdzie wg 1q2 byj ch*jowy styl to nie byliscie najblizej LM ?

1q2 24.04.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1243160)
o czym my rozmawiamy ?

Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy.
.

No właśnie, o czym rozmawiamy?
Bo gdzie ja napisałem że byliśmy dobrzy? - napisałem tylko że wywalczyliśmy go szybciej i osiągaliśmy lepsze wyniki - to są fakty z którymi nie można dyskutować - natomiast to że gra wyglądała przeciętnie to oczywiste, tak samo analogia między poprzednim a obecnym sezonem jest oczywista, choć nie w 100%.

yoda79 24.04.2012 16:24

Nie czarujmy się i nie pitolmy o kompleksach - po prostu ból,że mistrza zdobędą mendy. Wolalbym ten tytuł niż gadka o tym, że liga to dno.

pepe72 24.04.2012 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1242740)
(...)
Za to w temacie pucharów, 4 miejsce powinno dać puchary, bo finał PP to Legia-Ruch.

Amica
Mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich - wygrana w Poznaniu, remis w Krakowie.
W pozostałych 3 kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Lech Poznań- Podbeskidzie Bielsko-Biała
30. Widzew Łódź- Lech Poznań

Jak Polonia coś ugra i Podbeskidzie sprawi niespodziankę ...

Korona
Niestety, mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich,(...)
28. PGE GKS Bełchatów- Korona Kielce
29. Korona Kielce- Widzew Łódź
30. Legia Warszawa- Korona Kielce

Polonia
Mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich – 1:1 w Warszawie, 0:1 w Krakowie
W pozostałych kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Polonia Warszawa- KGHM Zagłębie Lubin
30. Podbeskidzie Bielsko-Biała- Polonia Warszawa

czyli remis w Poznaniu i wtopa w Bielsku.

Sumując, musimy kibicować Podbeskidziu ...

UPDATE:
"Z kronikarskiego obowiązku ..."

Korona wygrała w Łodzi, więc niestety w 3 meczach może zdobyć tylko 3 punkty. Jak dojdzie do 49 to niestety nie będzie do przeskoczenia.

ziz99 24.04.2012 18:46

Szczepłek dosadnie m.in. o "magikach" z PMSz i Skorży.

http://www.rp.pl/artykul/159563,8650...widac.html?p=1

Poziom ligi jest coraz bardziej żenujący. W dodatku sytuacja ekonomiczna czołowych klubów jest nieustabilizowana. Nie wiem jak ma wyglądać walka o LM, ktokolwiek nie wygra. A żeby było ciekawiej, to wartość rynkowa każdego z czołowych polskich klubów niemal dwukrotnie przekracza wartość APOEL-u...

irman 24.04.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243149)
Jestem za - wtedy ich kurestwo sięgnęło by szczytu, choć wydaje się że większe i tak być nie może.

ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były;)

To byłoby lepsze niż ich spadek. Na wieki wieków byliby już dla nas Termalicą bądź Niecieczą. Beka byłaby znacznie większa niż z Amicy. Dodatkowo na derby Krakowa musielibyśmy czekać aż do awansu Hutnika. Derby z Termalicą to byłyby co najwyżej derby Małopolski:).

A po dzisiejszym PP o miszcza dla Legii jestem spokojny. Złapią pewnie wiatr w żagle jak w ubiegłym roku. Niezłe osiągnięcie. Dublecik. Od 2003 roku tego chyba nie było.

1q2 24.04.2012 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1243247)
. A żeby było ciekawiej, to wartość rynkowa każdego z czołowych polskich klubów niemal dwukrotnie przekracza wartość APOEL-u...

Jedynie wartość wg tr.de - rynkowa wartość zawodników Apoelu jest znacznie większa niż naszych

Dariook 25.04.2012 05:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1243161)
O stylu nikt dzien po sezonie juz nie bedzie pamietal, Tytul bedzie pamietany juz zawsze.

Mistrzem będzie kolego Ruch... :D

tommiyacht 25.04.2012 06:02

http://www.youtube.com/watch?v=Nkcil4w_thU

Nie wiem w ogole po co te domysly, mozna powiedziec ze Legia - mistrz a my bez pucharow. IMO mozna sie jeszcze ekscytowac tym kto zagra w LE

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl