Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

ashkeczup 22.11.2017 19:48

Małecki 988 minut 1 bramka, 2 asysty, Boguski 823 minut 1 bramka, Kądzior 1214 minut 4 bramki, 2 asysty. Który rodak z naszej ligi jest od niego lepszy? Makuszewski również jest powoływany, a na dodatek gra.

funkykoval 22.11.2017 19:52

No faktycznie robi wrażenie wstaw statystyki Bogusia z zeszłego sezonu na jesieni 10 bramek toz to szok, ze nie miał powołania. Kurzawa tak ale Kadzior ? Jak dla mnie to tak samo Adaś powoływał z GZ niejakiego Kosznika lewego obrońcę....

serek.c2 22.11.2017 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1487813)
Małecki 988 minut 1 bramka, 2 asysty, Boguski 823 minut 1 bramka, Kądzior 1214 minut 4 bramki, 2 asysty. Który rodak z naszej ligi jest od niego lepszy? Makuszewski również jest powoływany, a na dodatek gra.

Przypomnij sobie Małego w formie... o powołaniu nie mógł nawet pomarzyć.

ashkeczup 22.11.2017 20:21

Czemu tak wyrywasz wszystko z kontekstu? Odpowiadałem serkowi, że jestem .....m i potrafię zrozumieć za co jest powoływany. Po za tym, jako gimbus mogę się mylić, ale 33lat-25lat=8 lat, chociaż funkcjonału nie wyznaczałem, to się mogę mylić. A 8 lat w piłce nożnej to całe wieki, o czym świadczą najlepiej kursy poprzedniego meczu z ostatnią Pogonią, który to graliśmy u siebie ;) Powołania dla graczy ligowych Adam Nawałka zwykł wysyłać tydzień przed pierwszym meczem zgrupowania, a do tego czasu w poprzednim sezon RB9 miał dokładnie 1 bramkę i 1 asystę po 14 kolejkach.

serek.c2
Ja wcale nie mówie, że jest inaczej. Tak samo, jak teraz z Sadlokiem. Tylko, że to nie wnosi to nic do naszej dyskusji o poważnych graczach i 1 lidze.

Arkadiusz.Czerepach 22.11.2017 23:37

ashkeczup ma racje, o takim zawodniku jak Kądzior możemy tylko pomarzyć, przypomnijcie sobie jego liczby z pierwszej ligi z zeszlego seoznu - były kosmiczne

oczywiscie juz wtedy malkontenci pisali ze to nizszy poziom rozgrywkowy , ble,ble,ble , i co ? póki co gra w v-celiderze ekstraklasy i juz ma niemało punktow w klasyfiukacji kanadyjskiej

Szneka 23.11.2017 08:35

Przewijały się w postach nazwiska Gąska czy Łabojki. Ostatnio formą strzelecką błyska Klimala z Wigier ale on z Jagi chyba wypożyczony?

serek.c2 23.11.2017 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1487828)
ashkeczup ma racje, o takim zawodniku jak Kądzior możemy tylko pomarzyć, przypomnijcie sobie jego liczby z pierwszej ligi z zeszlego seoznu - były kosmiczne

oczywiscie juz wtedy malkontenci pisali ze to nizszy poziom rozgrywkowy , ble,ble,ble , i co ? póki co gra w v-celiderze ekstraklasy i juz ma niemało punktow w klasyfiukacji kanadyjskiej

A Ty w ogóle oglądasz mecze Górnika? Dla mnie ten chłopak to nic specjalnego - cały Górnik gra "rozpędem", spuchną szybciej niż wszyscy myślą i każdy zapomni o Kądziorach.

funkykoval 23.11.2017 17:46

Kądzior nie zrobił na mnie wrażenia natomiast Angulo podobał mi sie jak jeszcze górnik grał w 1 lidze oglądałem 2-3 mecze górnika i widać było umiejętności ale wiek raczej schyłkowy jak na gracza, pewnie jego forma ulotni sie po rundzie jesiennej jak chociażby forma Vassiljeva w zeszłym sezonie. Z GZ po spadku uważałem, ze najciekawszy jest Kurzawa, ale dziś jest nieosiągalny dla nas....

tomasz_19 24.11.2017 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1487801)
167, 28 lat zero meczy w ekstraklasie.. kocur normalnie

mam nadzieję, że ludzie zarządzający klubem nie mają tak zaściankowego myślenia jak ty :D

Ogryzek 24.11.2017 11:25

Waldek Sobota też bardzo późno wypłynął. Tu jest Polska i wielu ciekawych piłkarzy jak legendarny Kiełbasa pewnie się kisi w niższych ligach bo nie mają dobrego menagera, znajomości.

Arkadiusz.Czerepach 24.11.2017 11:36

prawda

ale taka historia jak Piechny to sie chyba predko nie powtórzy

wiesniak842 24.11.2017 11:52

Chyba ze Wdowczyk gdzies trafi i zacznie znowu kupowac mecze;)

Arkadiusz.Czerepach 24.11.2017 13:00

dzięki Wdowczykowi facet został królem strzelców w KAŻDEJ klasie rozgrywkowej w jakiej grał [od okręgówki po ekstraklase(wtedy 1lige)] ?

wiesniak842 24.11.2017 13:03

W duzej mierze. Watpie zeby strzelil tyle bramek bez kupowania meczow przez Dariusza W.

brylant17 24.11.2017 13:18

To chyba najszybciej wyjechał Kuba ? chodzi mi o wiek oczywiście

R33 24.11.2017 20:35

Z polskiej ligi na pewno Janczyk był młodszy. Również młodszy był Szczęsny ale to bardziej wiek juniorski. Czy byli młodsi od nich to już trzeba by było sprawdzić.

obikenobi 25.11.2017 03:30

Wydaje mi się, że nie było jeszcze tego wątku tutaj, więc zamieszczam.

Ostatnio przez TT przewinęła się informacja, że nie będziemy szaleć na rynku transferowym w zimie.
Mimo tego pojawiła się plotka (źródło: http://www.calabriasport24.net/croto...o-sul-mercato/ ostatni akapit), że do Wisły może trafić Słoweniec Andrej Kotnik.

Oto, co wyczytałem w polskich mediach:"Kotnik trafił do Crotone latem z ND Gorica. Ofensywny pomocnik nie zdołał wywalczyć miejsca w podstawowym składzie włoskiego zespołu i do tej pory zagrał jedynie w dwóch spotkaniach Primavery. Nic nie wskazuje na to, by Włosi skorzystali z opcji pierwokupu piłkarza i już zimą odeślą go do Słowenii, skąd Kotnik ruszy dalej. Do Polski albo na Słowację."

Oto ten Pan na transfermarkcie: https://www.transfermarkt.pl/andrej-...spieler/382007 A tu jego filmik: https://www.youtube.com/watch?v=D0QYlNrJ4J8

Karherop 25.11.2017 10:24

Calkiem ciekawy grajek.

Wg mnie teksty o braku wzmocnień mozna włożyć miedzy bajki.
Jak Junco znajdzie drugiego Carlitosa w 3 lidze to go odpuści? Wolne żarty

Ten tekst jedynie miał na celu odwrocic uwagę innych klubow, aby nie chciały się bic o tych samych pilkarzy co my.

Ogryzek 25.11.2017 18:58

Karherop

Zgadzam się z tym co napisałeś. Jakieś transfery będą. Natomiast zapewne nie będzie takiej wielkiej budowy/przebudowy jak na początku sezonu.

pepe72 25.11.2017 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1487920)
Wydaje mi się, że nie było jeszcze tego wątku tutaj, więc zamieszczam.

Ostatnio przez TT przewinęła się informacja, że nie będziemy szaleć na rynku transferowym w zimie.
Mimo tego pojawiła się plotka (źródło: http://www.calabriasport24.net/croto...o-sul-mercato/ ostatni akapit), że do Wisły może trafić Słoweniec Andrej Kotnik.

Oto, co wyczytałem w polskich mediach:"Kotnik trafił do Crotone latem z ND Gorica. Ofensywny pomocnik nie zdołał wywalczyć miejsca w podstawowym składzie włoskiego zespołu i do tej pory zagrał jedynie w dwóch spotkaniach Primavery. Nic nie wskazuje na to, by Włosi skorzystali z opcji pierwokupu piłkarza i już zimą odeślą go do Słowenii, skąd Kotnik ruszy dalej. Do Polski albo na Słowację."

Oto ten Pan na transfermarkcie: https://www.transfermarkt.pl/andrej-...spieler/382007 A tu jego filmik: https://www.youtube.com/watch?v=D0QYlNrJ4J8

Ponoć kosztuje 200k EUR. Jak nikogo nie sprzedamy to raczej Wisła sobie go odpuści.
Poza tym obóz w Hiszpanii jest od 14 stycznia to warto by domknąć kadrę przed wyjazdem.

Karherop 25.11.2017 20:19

Przed każdym oknem wszyscy liczą na zamkniecie kadry przed obozem, a i tak najwiekszy ruch transferowy jest w okolicach zamkniecia okna transferowego. Niejako rynek wymusza takie zachowanie. Wielu dobrych zawodników czeka do końca okna licząc na najlepsza ofertę i taka Wisla moze być 3-4 wyborem, natomiast w przypadku klubu mamy taka sama sytuacje...

brylant17 25.11.2017 21:25

Raczej Junco już nie szuka takich piłkarzy by Wisła była trzecim czy czwartym wyborem

obikenobi 25.11.2017 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72
Ponoć kosztuje 200k EUR. Jak nikogo nie sprzedamy to raczej Wisła sobie go odpuści.

To jest kwestia jego statusu, a ten trochę ciężko ustalić, jednak wygląda na to, że gość poszedł na wypożyczenie od stycznia 2017 do stycznia 2018. Kontrakt z Goricą ma do końca tego sezonu, a to oznacza, że można go podpisać już teraz i ewentualnie wyciągnąć już zimą za frytki.

pepe72 25.11.2017 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1487939)
Przed każdym oknem wszyscy liczą na zamkniecie kadry przed obozem, a i tak najwiekszy ruch transferowy jest w okolicach zamkniecia okna transferowego. Niejako rynek wymusza takie zachowanie. Wielu dobrych zawodników czeka do końca okna licząc na najlepsza ofertę i taka Wisla moze być 3-4 wyborem, natomiast w przypadku klubu mamy taka sama sytuacje...

I tu się absolutnie zgodzę. Rynek wymusza pewne zachowania.

AgresywnyChomik 25.11.2017 22:32

My naprawde obecnie nie musimy nikogo sciagac, niech sie tylko wszyscy wylecza.
Co nie zmienia faktu ze jezeli bedzie mozliwosc na sciagniecie kogos z potencjaleem to pewnie takiego grajka zakontraktujemy.

ashkeczup 25.11.2017 22:58

Myślę, że obecnie Junco ma tak, jak ja w FM zawsze- niby nie potrzebuje już nikogo, ale jak się trafi jakiś wariat, to wezme :D

Patryko 26.11.2017 00:14

Nikogo nie musimy sprowadzać? Ja widzę potrzebę ściągnięcia chociażby skrzydłowego do gry od zaraz, takiego który posadzi z miejsca na ławce Boguskiego, a na Małeckim/Imazie wywrze odpowiednią presję. Marzy mi się też "dycha" z prawdziwego zdarzenia, ktoś kalibru Wolskiego w szczycie formy u nas (tak, marzy :()

ashkeczup 26.11.2017 00:47

Czyli sadzamy Wojtkowskiego i Bartosza na stale na ławke?

obikenobi 26.11.2017 03:16

Rozumiem postulat sprowadzenia skrzydłowego, ale według mnie należałoby kogoś w takim razie pożegnać, bo konkurencja na skrzydłach i tak jest spora. Małecki, Boguski, Imaz, Bartosz, ewentualnie Wojtkowski no i w głębokiej rezerwie Kostal. Ze Manuela pozwolę sobie nie policzyć.

A czy potrzebujemy 10 to też bym nie był taki pewien. Niech Kiko się wykaże i skleci drużynę z tego, co ma obecnie. Na 10 może zagrać coraz lepiej spisujący się Perez, robiący postępy Halilović, Wojtkowski, albo możemy grać dwoma napastnikami. Osobiście pokładam spore nadzieje w Kolarze i Bałaniuku, zobaczymy, czy słusznie.

Mamy dosyć komfortową sytuację przed tym okienkiem - możemy, ale nie musimy. Jak się trafi perełka w przystępnej cenie, to Manuel zapewne skorzysta, ale pewnie nie będzie prowadził intensywnych poszukiwań.

brylant17 26.11.2017 08:02

Odpowiedziałeś sobie sam kogo powinniśmy pożegnać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl