![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Przykładowo- mając do wyboru ratę miesięczną w systemie rat malejących spłacaną w 10 lat- musialbym zanosić do banku powiedzmy 1800 zł. Wybrałem świadomie ratę stałą na 30 lat i płacę...450 zł...Wiem,ze ogólnie przeplacam okropnie-ale: i tak płacę mniej niż za wynajem- nie oddaję bankowi prawie wszystkiego co mam, mogę sobie pozwolic na coroczne wakacje z rodziną i PRZEDE WSZYSTKIM- taką cyfrę ( dokładnie 121 franków)..mogę zarobić np.rozwożąc pizze jak mi sie noga kiedyś (tfu tfu), powinie. A w innym przypadku oddawal bym większość zarobków do banku-zero życia towarzyskiego i atrakcji dla rodziny-a jak bym juz splacił-to mając 65 lat już bym nie mial ochoty na nic-hahhahha... Reasumując- spłacam więcej ogólnie-ale żyję bezstresu i o to mi chodziło.... |
Cytat:
|
Cytat:
Kwota kredytu: 300 tys okres splat: 30 lat Rata stala: okolo 1500 miesiecznie Rata malejaca: Zaczynam od niecalych 2000zl miesiecznie, po 10 latach mam rate w wysokosci raty stalej kwota odsetek dla raty stalej: 254tys kwot odsetek dla raty malejacej: 208tys Symulacje robilem zanim obnizono tak ladnie stopy procentowe, wiec pewnie teraz wyszloby troche inaczej. Nie bardzo rozumiem o o chodzi ze stalym oprocentowaniem - w przypadku rat malejacych najpierw placisz wiecej, ale to dlatego, ze splacasz wieksza czesc zaciagnietej pozyczki. Dla mojego przykladu jest tak: dla raty stalej splacam ok 400zl kapitalu i 1100 odsetek miesiecznie dla tay malejacej splacam 830zl z kapitalu pozyczonego i tyle samo odsetek miesiecznie - po prostu po pewnym czasie odsetki znacznie maleja, jako ze pozyczonego kapitalu jest wiecej. Jezeli Cie stac, to moim zdaniem rata malejaca jest lepsza. Ale jezeli chodzi o banki to w przypadku raty malejacej Twoja zdolnosc kredytowa bedzie znacznie mniejsza - u mnie to byla roznica rzedu 70tys. |
Cytat:
http://hostuje.net/file.php?id=e0525...60d4382ed137a7 |
Witam,
posiada ktoś na zbyciu opis jakieś imprezy sportowej/festynu lub coś w ten deseń? Chodzi np o ''Dzień dziecka'' - przedstawienie konkurencji/zabaw jakie się odbędą, zasady punktowania i rzeczy które są potrzebne do zorganizowania danej konkurencji. Potrzebne na już :) |
Kiedys na stronie s k w k byl tekst o przeszłości naszego klubu, o nas - kibicach, o buntowaniu sie przeciw władzy, o starciach z milicja itd. Pamięta ktos tytuł?
|
Zna ktoś sklep gdzie jest duży wybór piłkarzyków stołowych? Albo może ma ktoś porządny stół do sprzedania ?
|
Chciałem zapytać czym różni się i w ogóle jakiś przykład (skład) ubioru biznesowego i pół biznesowego?
|
Cytat:
|
Cześć
Mam pytanie do osób z Tarnowa które pracują lub pracowały w zakładach azotowych. Niech ktoś podbije na priv. Pytanka bardzo łatwe :) |
Potrzebuje fajną książke lub album o rekinach na prezent (NIE DLA DZIECKA) orientuje sie ktos gdzie mozna cos takiego kupic moze byc nawet w jezyku angielskim ?
|
Witam!
Gdzie polecacie wydrukować pracę dyplomową zarówno w oprawie miękkiej jak i twardej ? Tak aby cena za ksero nie była zbyt wygórowana :) |
Witam.
Jesli ktoś pracuje (bądź ma brata, kumpla itd) w jakimś sklepie/hurtowni z butami piłkarskimi (Kraksport itp) proszę o priv. |
jaki był kurs Mołdawia-Polska na 1X? chodzi mi o internetowych buków typu bwin albo expect
|
Cytat:
zakładka "DC" |
http://allegro.pl/sluchawki-logitech...271574434.html
ma ktoś takie? dobrze słychać? lub te (swoją drogą - nie za tanie??) http://allegro.pl/sluchawki-monster-...309786764.html |
Witam,
Ma ktoś gitarę klasyczną 3/4 i mógłby mi ja pożyczyć na tydzień. Moja poszła do lutnika a córka nie może przerywać ćwiczeń. Nie za darmo rzecz jasna. |
Czy jest ktoś kto lubi windows 8?
Właśnie straciłem gwarancję usuwając to gówno w....u... Nie wiem o co chodzi, czemu usunęli przycisk start? Kto normalny korzysta z tych pojebanych kafelków? Czemu gry pięcioletnie się nie uruchamiają, jak na siódemce uruchamiam gry sprzed 10 lat? |
ja mam win8, nie lubie ale musze uzywac. Przycisk start mam, kafelki zablokowane, gry chyba tez da sie uruchomic wlaczajac w ustawieniach tryb zgodnosci.
na szczescie to laptop ktorego uzywam glownie do filmow. xp rulez |
Cytat:
|
|
poleci ktoś jakieś buty do biegania, najlepiej coś do biegania na twardym podłożu typu asfalt, rozsądna cena dla mnie to ok 150 zł :)
|
Cytat:
http://allegro.pl/adidas-running-dur...300850908.html Przejedź się gdzieś gdzie są one dostępne. Zmierz, sprawdź. |
Cytat:
|
Cytat:
2,5 '' USB 3.0 Wd My Passport ? Seagate Backup Plus ? Hitachi Touro Mobile ? |
są w zakopcu strefy parkowania?
gdzie najlepiej parkować obok krupówek? |
Cytat:
W google maps wpisz takie współrzędne 49.294425,19.950297 Cytat:
|
Poszukuję osób do badania ankieterskiego które są samozatrudnione (jednoosobowa działalność gospodarcza) lub są właścicielami firmy od 2-5 osób. Badanie muszę wykonać do czwartku a już wśród znajomych wykorzystałem wszystkie kontakty. Na priv podam wszystkie szczegóły.
Do każdej ankiety jest drobny prezent. |
Zna ktoś jakiś sklep internetowy z ubraniami (bluzy, koszulki, dresy) w niedrogich cenach? Nic znanego, gdzie bluzy są za +150, najwyklejszy sklep z jakimiś rzeczami z fajnymi wzorami. Najlepiej "kibicowskimi" typu ultras itd
|
Panowie szybkie pytanie. Jest jakas przegladarka internetowa gdzie mogę przewijać karty jednym przyciskiem ?
|
Cytat:
|
Obok Krupówek zawsze zostawiam auto na parkingu przed Biedronka . Na Krupówki rzut maczetą ....
|
Jest na sali jakiś rekruter ? Chciałbym żeby ktoś popatrzył na moje CV bo wysłałem już chyba z 40 sztuk i zero odzewu.
|
Gdzie w Krakowie można w normalnej cenie kupić jeansy (do 100 zł.)? Chodzi o to, żeby był w mairę duży wybór.
|
Cytat:
Adres: ul. Krzywda 1, 30-710 Kraków Czyli dawna Tandeta - mówię tu o hali :) stoisk od groma - zawsze tam kupuję i jak do tej pory jestem zadowolony (średnia cena 70-80zł) Pozdr. |
Cytat:
|
Wiecie może gdzie kupię tanio w Krakowie tuje szmaragdowe ? Ew. czy był ktoś ostatnio na giełdzie kwiatowej i wie ile mniej więcej tam one kosztują ? Mam do giełdy spory kawałek drogi dlatego też wolałbym nie jechać na darmo.
|
Cytat:
parking pod Gubałówka. dość spory i blisko Krupówek :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl