![]() |
robi się ciekawie :) http://www.rp.pl/artykul/16,1118026-...--Wprost-.html
|
Cytat:
|
Obstawiam, że to otoczenie Schetyny odgrywa się na Tusku...
|
W normalnym państwie, przy normalnie działających mechanizmach demokratycznych, przy władzy która posiada odrobinę honoru, w poniedziałek powinniśmy zobaczyć dymisję i rozpisane na październik przyspieszone wybory. Tyle w temacie tej afery...
TRZEBA ROZ*EBAĆ TEN SYSTEM PÓKI NADZIEJA SIĘ TLI. |
Podobno taśmy dostały też inne redakcje. Ciekawe rozumienie misji, zrezygnowanie z czegoś takiego.
PS.Podręcznikowy przykład leminga (Damian Lebuda). Ich chyba żadne afery nie zniechęcą do głosowania na PO : https://www.facebook.com/tvn24pl/pos...al_comments=92 |
Cytat:
P.S W TVN24 cisza o taśmach :D(ważniejszy jest Kim Un i prognoza pogody w Koreii Płn, w TVPInf jakaś pani z dzieckiem. Cisza jak makiem zasiał. Ale spokojnie, to już definitywny koniec. |
Cytat:
|
Dzisiaj upadła III RP. Zaczynamy nową lepszą historię :)
|
Być może to agentura z zachodu ;)
|
Podejdźmy do tego logicznie. Krajami rządzą służby specjalne oraz ludzie toczący zakulisową politykę.
Jeśli sprawa rykoszytem może uderzyć Kulczyka, to MUSI to być naprawdę bardzo potężna siła. Być może potężne siły z zachodu. Są oczywiście też siły, które bronią ówczesnego układu, ale to już nie uniknione, że wszystko się posypie. To co dzis nastąpiło, to może być właśnie ta pomoc dla kraju... tylko czy opozycja to wykorzysta (oczywiście bez komunistów, bo ich też to wszystko pogrąży). Teraz musi być naprawdę gorąco na telefonach w rządzie, w redakcjach TVN,Polsat, TVP. Tęgie głowy myślą, jak w odpowiedni sposób podać tą informację :)) |
radzę cześć wpisujących się tutaj troche ochłonąć - jeszcze afery nie ma, są tylko jej znamiona. Zobaczymy jak to się rozwinie - czytaj co tam dokładnie jest. Teraz wiemy tylko o typowych ustawkach politycznych - ja to tobie coś załatwię, ty mi coś za to załatwisz itd. Tym bardziej, że nie załatwiają spraw prywatnych, tylko "słuzbowe". Nawet słowa Sienkiewicza inaczej brzmią w pełnej wypowiedzi niż wyrwane z kontekstu:
Cytat:
Zobaczymy co z tego będzie i co jest na taśmach. Bo to co zostało upublicznione dla mnie rewelacjami nie jest. |
Cytat:
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...28014559_n.jpg Sienkiewicz poeta :lol: |
Cytat:
Zaczynamy? http://www.youtube.com/watch?v=7GVXPc5LP9w#t=16 |
Cytat:
Tak sobie pomyślałem. Jak ktoś wplątuje Kulczyka, to znaczy, że za taśmami nie stoi nikt z lewej strony. Ani nie jest to raczej przykrywka akcji z Kwaśniewskimi. |
Oczywiście że nie. Tak samo nie może to być przeciek kontrolowany.
|
Spokojnie, propaganda przykrywa to właśnie atakiem na prof. Chazana i MŚ w Brazylii.
|
Cytat:
Z tą aferą spokojnie - była hazardowa,amber gold i inne i co? i nic. Jak nie na PO to na kogo zagłosują lemingi?? No właśnie |
Cytat:
Jakim trzeba być pół....(tnę się w język) żeby bez refleksji, bez żadnych pytań, i zastanowienia chłonąć jak gąbka te wyrwane z kontekstu brednie w stylu "gówno Prawda" i jeszcze i tym pisać na forum... Ciesz się, sekta PIS teraz dojdzie do Władzy i tera będą PISowcy kraść , sekta PO na chwile usunie się w cień zresztą to stały cykliczny motyw III RP :) IM TRZEBA ZLIKWIDOWAĆ KORYTO! JAK NAJSZYBCIEJ PÓKI JEST OKAZJA!! Cytat:
Czy kibole Wisły też muszą być takimi kretynami? Ja .......e... :-/ Tłumaczysz debilowi, wklejasz filmy, gdzie sam tłumaczy jak manipulują przekazem, jak wyciągają z kontekstu jego motywy, piszesz kolesiowi, żeby uważał co czyta a dureń po raz kolejny.. Ja nie wiem czy wy macie w tym cel, czy wam za to płacą, że do was można mówić jak do nogi od stołu a wy dalej swoje? Cytat:
|
Cytat:
Równie dobrze może się skończyć na wymianie kilku pionków i po aferze. Już to przecież przerabialiśmy kilka razy w przypadku PO. |
Cytat:
Człowieku, zacznij myśleć sam a nie asekuruj się wróżeniem z fusów różnych mentorów. Michalkiewicza lubię ale ostatnio sporo mu się nie sprawdza, Co do koryta, to nie martw się , Korwin i jego otoczenie tylko przebiera nóżkami by się do tego koryta dorwać, a jak już się dorwą to zapomną o jego likwidacji. Dzisiejsze taśmy jasno pokazują,paniczny strach razwiedki jak to nazywa Michalkiweicz przed dojsciem PiS-u do władzy (wiedzą, ze to jedyna prawdziwa opozycja, która jest w stanie ich wyrzucić z tego koryta) a nie strachem przed groteskowym Mikke, który liże d..e Putinowi i gloryfikuje jego sowieckiego pachołka Jaruzela. |
Cytat:
To minął się z prawdą, czy nie przewidział, że zamordują miedzy czasie 50 osób i Poroszenko będzie zmuszony zmienić swoje nastawienie? Powiedział, że coś przeczytał w gazecie, ale nie o to chodzi... bo chodzi o meritum czyli o idiotów, którzy chcą podskakiwać do Ruskich... Rozumiem, że jesteś za? Jak jesteś za to proponuje ci nie zajmować stanowiska oficjalnie, tylko stawić wyzwanie Kliczce na walkę bokserską a po 4 i pół sekundy opowiesz nam jak było, bo to mniej więcej takie jest porównanie. Co do tej opozycji... Jeśli jesteś za tym, aby do koryta dorwało się PIS JKM czy ktokolwiek inny to jesteś takim samym durniem jak większość, którzy wierzą w zbawienie którejś kolwiek partii mając w swoim władaniu korytko. W tym momencie problemem nie jest ten kto rządzi, czy się nazywa TUSK MILLER CZY KACZYŃSKI, tylko koryto inaczej zwane socjalizm, bo one jest pokusą do tych wszystkich patologii fiskalnych, prawnych, aferach, o których wiemy, które ty wyśmiałeś(Stonoga) i o sektach, tysiącach, o których nie mamy pojęcia i się już nie dowiemy. Jak jesteś taki wróżbita pokaż chodź jedną przesłankę, która stwierdza że JKM chce dorwać się do koryta... oczywiście zbiję ci każdą bo robię to od iluś stron a ty jedynie co potrafisz to insynuować o lizaniu dupy Putinowi bez żadnego konkretnego argumentu. To jest jedynie co robisz, więc każdy to potrafi zauważyć, który śledzi nasze wpisy, że po prostu brak ci wiarygodności, wiec daruj sobie te pouczenia o myśleniu ;) Cytat:
|
Bawią mnie wyborcy PiSu (który lubię) tutaj się wypowiadający. Dlaczego?
Doskonale zdajecie sobie sprawę jak działając media, jak potrafią przeinaczyć intencje i zmanipulować wypowiedź. Skąd? Miliony razy media stosowały te sztuczki by ośmieszyć Kaczora. Raz za razem dostawał w czapę wyrwanymi z kontekstu zdaniami. Raz za razem TVP, TVN i Wyborcza w ten sposób atakowała PiS. Wtedy to widzieliście, oburzało was to (i słusznie). Teraz nagle łykacie ten przekaz jak młode pelikany bo chodzi o Korwina. Nagle wam to nie przeszkadza. Nagle sami powtarzacie te bzdury. To pokazuje, że wy nie jesteście żadnymi bojownikami o prawdę. Nie jesteście obiektywni. W tej kwestii niczym nie różnicie się od platformy. |
Cytat:
Co do przesłanek , wystarczyło mi umieszczenie rodzinki na listach wyborczych, ale zaślepiona pryszczata brać , która w większości głosowała na Mikkego bierze różne głupawe tłumaczenia za dobrą monetę. Ale to cecha niskiego doświadczenia życiowego w wieku 18-25 lat. Co dolizania dupy Putinowi, otóż robi to co kilka dni. Pytanie po co to robi ? Jego wazeliniarstwo aż bije w oczy. Jego wizyta w ambasadzie rosyjskiej jest też znamienna. W PRL-u odwiedzali ją komunistyczni sługusi. Może spodobał mu si e system demokratyczny w Rosji a może gospodarczy , nie wiem. Bo Putin bandyta jak widać może liczyć na to by wychwalał go pod niebiosa. |
najciekawsze jest to 43% w CBOS dla PiS - a tymczasem oficjalne sondaże i wyniki jakieś zupełnie "inne".
|
Oleksy to polityk lewicowy średnio-starszego pokolenia.
|
Cytat:
Cytat:
|
Daj mu spokój, chłopak pluje jadem niczym Niesiołowski, ten typ tak ma.
|
Cytat:
Dlatego, ja jestem za JKM a nie RN, bo JKM chce to w całości rozdupcyć, a RN tylko bawić się w reformy... Reformy nic nie dadzą, Komunę zreformowano i widzimy... patologia ciągnie patologie. Nie wiem czy ona ironizowała, czy nie pomijam już, czy dopatrywać się tu hipokryzji i s....ysyństwa czy ironii, ale jedno widać po POst komunie, są posrani jak stado bydła w stajni nie wypuszczone przez miesiąc na świeże powietrze P.s Chyba faktycznie śmierć Jaruzela w dniu ogłoszenia, że Nowa Prawica przekroczyła próg wyborczy, to był znak ;) HAHAHA CZOŁÓWKA NA INTERII W TYM MOMENCIE: PILNE: Pirat z BMW zatrzymany. "Jest podejrzany o oszustwa". TO SĄ ....A JAJA CO SIĘ W TYM PAŃSTWIE DZIEJE :D :D |
Można, można! I wiadomo, że Marek Belka to człowiek Kaczyńskich.
I nikt nam nie powie, że fotel prezesa NBP dostał od Donalda Tuska w ramach dealu z lewicą. Na to zdjęć w archiwum TVN nie ma… https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...04472466_n.png |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nie będę pisał skąd sam powinieneś wyjąć głowę ale bynajmniej nie jest to źródło mądrości tylko szambo polskojęzycznych mediów typu Najwyższy Czas i sam przejrzyj na oczy zanim ten dziwak obedrze cie ze złudzeń. Bo to, ze tak nastapi to pewne, tylko pociagnie za soba jak przewodnik szczurów całą grupę na manowce. I tu zapewne wykona zadanie. Nigdzie na świecie nie jest realizowany program gospodarczy tego oszołoma. Tylko na ten temat cicho sza. Niech głupki zyją dalej złudzeniami i prostymi receptami. Nie wiem, czy płaca ci jako propagandziście, że lansujesz te jego brednie ? Co do zdań wyrwanych z kontestu, W zupełności wystarczy to co mówi, jak wychwala bandytę i zbrodniarza z KGB, system w Rosji (zapewne ta sławna demokracja :)) i gospodarcza oligarchizacja. Jaruzelski tez był dla niego OK, a Przemyk be. Co , wyrwane moze z kontekstu ? Mikke jest zwykłym błaznem polskiej polityki, a jak każdy błazen ma swoje grono sympatyków, którzy mylą kabaret jaki uprawia w TV z normalnym życiem. Pablo napisał: Cytat:
|
Chce się dowiedzieć po prostu w jaki sposób mamy rozmawiać. Nie przepadam za prowadzeniem dyskusji za pomocą inwektyw ad personam zwłaszcza w stosunku do innych kibiców Wisły. Na huki jestem na stary. Jeśli ktoś ma do mnie jakieś "ale" jest przeciez wiadomość prywatna- tam można się umówić- np przed meczem- na dyskusję w 4 oczy.
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blaznem polskiej polityki, jak to ladnie ujales, jest caly układ magdalenkowy w obecnym wydaniu w ktorym waska grupa ludzi uzurpuje sobie prawo do bycia wlascicielami Polski. A wlasciwie blaznami sa wyborcy glosujacy dalej na to samo ktores tam raz z koleji przemalowane g... . Panom Kwasniewskim, Millerom, Tuskom i Kaczynskim trzeba powiedziec dosc bo inaczej nic sie nie zmieni. |
Pamiętacie po jakiej skali aferze zwołano wcześniejsze wybory w 2007 r.? I reakcję Komorowskiego u Morozowskiego po nagraniu z Beger.
http://bi.gazeta.pl/im/5/3648/m3648825.jpg |
Cytat:
Albo mam nowe argumenty którymi popieram swoje wnioski, albo uznaje, że nie mam argumentów i wniosków nie wyciągam. Jasne jak but a do was można jak do ściany. Piona i poprawcie się... |
Cytat:
Głosowałem na KNP (a konkretnie kol. Berkowicza). Dwa lata byłem członkiem zwyczajnym UPR. Jeździłem do "Młodzież Kontra". Poznałem pana JKM osobiście... Jasne. Z "partii" odszedłem bo organizacja była na bardzo niskim poziomie. Pan JKM w osobistym kontakcie w....ił mnie niesamowicie bo cytował słowo w słowo swoje blogi - czyli członków swojej partii traktował jak publiczność a nie partnerów do dyskusji o czymkolwiek konstruktywnym. Do "ludzi JKMa" też mam zastrzeżenia mniejsze lub większe. Konrad Berkowicz - fajny facet ale zamknął się w 60-sekundowej formule z "MK". Jego wypowiedzi to prowokacja i próba szczwanej riposty. Przy 20-40 minutowej debacie nie daje rady. Pan Wipler to jakas tragedia porównywalna do tego czarnowłosego grubaska z PiS (nie pamiętam jak się nazywa i nie żałuję). Przyciśnięty w TV zamienia się w buraka i zachowuje się żałośnie - jak u Moniki Olejnik. Zatem w mediach, dla przeciętnego odbiorcy, członkowie tej partii prezentują się słabo lub beznadziejnie. Ale dlaczego mimo wszystko głosuję na tych ludzi? Bo innych nie widzę. Poglądy ekonomiczne i społeczne mam podobne. Doświadczenie życiowe? Ponad trzy lata żyłem w UK. W Polsce pracuję i utrzymuję się od 10 lat. W Anglii, za każdym razem gdy nie byłem pewien jak wygląda jakieś prawo, okazywało się że przepisy są bliskie mojemu instynktowi ("zdrowy rozsądek"). Podatki, mieszkania, umowy, życie codzienne, przedsiębiorczość, bezpieczeństwo. Nikt mnie nie szarpał, nie wlepiał mandatu za przejście przez ulicę i też nikt mi w majtki i do skarpetek nie chciał na ulicy zaglądać. O sile nabywczej pieniądza, nawet tej minimalnej pensji, pisać nie będę bo już każdy słyszał to wiele razy. I takiego państwa chce. Mało inwazyjnego, w miarę taniego dla szarego obywatela, Więcej wolności może kosztem mniejszego bezpieczeństwa. Bo są w "normalnych" krajach getta jeżące włos na karku. Z drugiej strony jeśli człowiek się zepnie i popracuje ciężej to nie musi takich okolic widywać w ogóle. Gadanie JKM o Hitlerze, o feministkach, gwałtach i całej reszcie to jedno. Wsadzanie wszystkich do więzienia? Irytujące. Ale o tym, że w Krakowie nawoływał do powrotu do praworządności, prostego i łatwego "w obsłudze" prawa, do drastycznych cięć budżetowych - to już łatwo przeoczyć. UPR w programie miało wpisane zasadę vacatio legis dla każdej ustawy 7 lat. Jeśli to są wariaci i populiści to kim są ludzie nie respektujący nawet zasady niedziałania prawa wstecz, którzy rządzą Polską na przemian? Każdy w szkole uczy się o trójpodziale władzy. Korzyści z niego płynące jak i zagrożenia dla państwa, gdy ta zasada jest łamana. Ale gdy JKM huczy ten czy któryś raz gdy te zasady są nadszarpywane czy zwyczajnie ignorowane - to robi się z niego idiotę. Owszem, idiotę najczęściej robi on sam z siebie. Moja prywatna teoria jest taka, że gość ma autyzm czy Aspergera. Przez dziesiątki lat nie nauczył się, że logiczna poprawność zdania nie ma znaczenia w mediach a figury retoryczne - wręcz przeciwnie, że jeśli chce wygrać nie może skupiać się na tym pierwszym. W końcu czym innym jest stwierdzenie "Hitler nie wiedział o holocauście" od "nie ma DOWODÓW na to, że wiedział". Być może faktycznie dowodów nie ma i wszystkie papiery na ten temat uległy zniszczeniu albo zwyczajnie ich nie generowano? Sęk w tym, że przeciętny Kowalski nie interesuje się zerojedynkowym rozbiorem czyjejś wypowiedzi tylko słyszy proste słowa "Hitler nie wiedział" - nosz ....a co za debil z tej muchy! Osobiste poglądy jednak, wady i zalety - to jedno. A postulaty i program to drugie. Nie ma dziś w Polsce wiarygodnych polityków ko-liberalnych lub choćby bliskich tym poglądom. A niestety, wg mnie, minimalizacja struktur państwowych to jest jedyna droga ku normalności. Nie jesteśmy Szwecją, Niemcami czy Wielką Brytanią by poszerzać socjale, przywileje i dzwigać setki tysięcy urzędników, bezrobotnych i fałszywych rolników, inwalidów itd. PS. Trzeba sobie powiedzieć jasno - dziś cierpimy na... zbyt powszechny internet i zanik subkultur prowieniencji muzycznej. Serio. Młodzież zamiast szarpać się między hiphopowcami i metalami - to pieprzy farmazony o polityce nie mając pojęcia o życiu, nie płacąc podatków itd. Na tej fali wypłynął Korwin. Ale co w tym złego? Jeszcze 5 lat temu podczas dyskusji w rodzinie ciotki itd. wyzywały mnie słysząc o prywatnej służbie zdrowia. Dziś te same osoby przekonują mnie jakie to potrzebne (reset pamięci?). Już niejednego eksperta czy polityka z tzw. "betonu" widziałem jak powtarza Korwinizmy gospodarcze w uładzonej formie. Pod naciskiem tego radykalizmu jednak delikatnie zmienia się (edukuje?) opinia społeczna i społeczny dyskurs. Cel uświęca środki. Choćby i głosami młodocianych "kuców". PS2. Zatem jeszcze raz, dlaczego głosować na JKM? Jestem utylitarystą. Tzn, uważam, że w różnych okolicznościach trzeba stosować różne doktryny. Na przykład może na powojennych zgliszczach dobry jest... komunizm(myśmy akurat mieli stalinizm, mniejsza o to). Kapitalizm? Słabe struktury państwowe, anarchia w niektórych regionach. Budowanie "kapitału" pewnie oznaczałoby nierzadko prawo dżunglii, bandy z karabinami grasujące na niedobitkach. Ale dziś? Dług publiczny galopuje, IMHO trzeba to zatrzymać, zresetować, odsunąć klasę próżniaczą na margines. Budowanie silnej potrzeby wolności u ludzi też uważam za arcyważne bo technologia idzie do przodu w zawrotnym tempie. Mój syn ma szanse kiedyś obudzić się w świecie, w którym rano pójdzie się odlać a jego własny kibel będzie miał mikroczip wysyłający do komendy policji i pracodawcy i kogokolwiek jeszcze wyniki badań w sekundę. "O, dwa piwka wczoraj a to był wtorek? Upomnienie" już nie mówiąc o czymkolwiek innym w moczu. A może za dużo cukru? Nasz niewolnik niezdrowo żyje przez co jego efektywność spada, toż to gwałt na interesie pracodawcy i państwa! A to tylko setna promila tego jak ciekawie może wyglądać świat niebawem. Niemożliwe? Warto posłuchać wykładów Michio Kaku o świecie za 30 lat. On mówi same piękne rzeczy ale śmiało można ekstrapolować całkiem niezły i niestety wiarygodny horror sci-fi. Dlatego Korwinizm uważam za pozytywny bodziec dla młodych, refleksje nad wolnością jednostki i zaborczością państwa. Lepsze to niż bierna, bydlęca postawa "rząd przyjdzie i mi zrobi, pan o mnie zadba a ja pooglądam Trudne Sprawy" |
Cytat:
Ad H i S : byłeś kiedyś w Rosji albo jeszcze w ZSRR? Ja miałem tą wątpliwą przyjemność, ale powiedz tym ludziom, że Stalin to zbrodniarz, albo że Putin jest dyktatorem. Zostaniesz tam na zawsze. Przywództwo jako dobre dla swojego kraju może oceniać jego naród. A naród pielęgnuje Lenina w mauzoleum, obchodzi hucznie 9 maja. Dla nich komunizm jest czymś. Tak to taki dziwny naród, który ja zawsze mówię, że lubi być trzymany za mordę. Są takie. A na kogo glosowałeś? na PO - fajnie się czyta napewno dzisiejszy wprost:), może na PiS. Niech poseł Hoffman pokaże jakiego ma wielkiego h... :) może takiego jak Hausner :) Wszystko już było - dlatego złamanego głosu nie dostają od 8 lat ode mnie ani PO ani PiS ani komuchy ani pedały od Palikota. Salon aż trzepie portkami jak ma dyskutować z JKM, bo oni sobie zrobili z PL prywatny folwark. Jasne - PiS mniejsze zło niż PO. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl