Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

kbr 03.11.2017 16:56

Ciekawe jak wyglądałyby komentarze gdyby taki artykuł odnośnie przygotowania fizycznego pojawił się za czasów Smudy.

AgresywnyChomik 03.11.2017 16:57

Zmiencie nazwe tematu na "Jak dojebac sie do Ramireza"

szprotson 03.11.2017 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1486635)
Długą drogę do Krakowa przebył w takim razie ten fachowiec.

Prosze sformułuj zarzut majac jakies podstawy...

Bo wydaje mi sie ze szukasz czegoś na siłe.

Snow 03.11.2017 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1486640)
Zmiencie nazwe tematu na "Jak dojebac sie do Ramireza"

Dokladnie.

Dla mnie zalosni sa ci 'anonimowi informatorzy' - jesli w ogole istnieja to mam nadzieje, ze wyjdzie kto to i zostana jak najszybciej wyj...ni na zbity pysk.

Takie rzeczy zalatwia sie wewnatrz druzyny, a nie z pismakami.

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1486642)
Dokladnie.

Dla mnie zalosni sa ci 'anonimowi informatorzy' - jesli w ogole istanieja to mam nadzieje, ze wyjdzie kto to i zostana wyj...ni na zbity pysk.

Takie rzeczy zalatwia sie wewnatrz druzyny, a nie z pismakami.

No cóż. Najpewniej to nie są obcokrajowcy, jeśli mowa o piłkarzach.

Snow 03.11.2017 17:09

Najpewniej nie sa to w ogole pilkarze, bo jedyni ktorzy mogli by miec pretensje to wlasnie ... obcokrajowcy. Cuesta i Velez.

Bo chyba nie mowimy o krotkim urazie Maleckiego, Brozku - ktory wszedzie apeluje o wiecej minut w 1 skladzie, czy majacym swoje lata Glowackim?

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1486644)
Najpewniej nie sa to w ogole pilkarze, bo jedyni ktorzy mogli by miec pretensje to wlasnie ... obcokrajowcy. Cuesta i Velez.

Bo chyba nie mowimy o krotkim urazie Maleckiego, Brozku - ktory wszedzie apeluje o wiecej minut w 1 skladzie, czy majacym swoje lata Glowackim?

Myślisz, że Cuesta i Velez kopaliby doła pod swoim amigo (ich dobre występy we Wiśle to potencjalna możliwość transferu i lepszego zarobku)?

Głowacki nie, bo ma charakter. Ale Brożek i Małecki? Dlaczego nie?

Chociaż kto to wie. Nie jest sielankowo. Ale mimo wszystko chyba nieprzypadkowo.

Snow 03.11.2017 17:15

Bo obydwu ma taki charakter, ze predzej probowali by wymusic gre gdy nie sa w 100% gotowi, nizli ktos by probowal ich do czegos zmuszac.
Tutaj np. zmuszony do gry po kontuzji Malecki: https://youtu.be/M8zQTyn56DE?t=2m33s

FraMat 03.11.2017 17:18

Obydwoje... znowu kurna to samo: czyli Małecka i Brożek? czy Brożkówna i Małecki?

W.S 03.11.2017 17:37

Czyli jak strzelaliśmy gole w końcówce, to Wisła świetnie przygotowana i dobry ten Jordi
a teraz nagle Wisła już źle przygotowana i Jordi jest zły

Karherop 03.11.2017 17:39

Sobolewskiego skreślcie z waszej listy informatorów, z dziennikarzami nie rozmawia :P

Snow 03.11.2017 17:45

Moim zdaniem jakis blad zostal popelniony z wprowadzaniem zawodnikow zakontraktowanych po okresie przygotowaczym.
Praktycznie nie ma problemow z tymi, ktorzy go przepracowali od deski do deski.
I tyle.

wiesniak842 03.11.2017 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1486649)
Czyli jak strzelaliśmy gole w końcówce, to Wisła świetnie przygotowana i dobry ten Jordi
a teraz nagle Wisła już źle przygotowana i Jordi jest zły

Radze sobie sprawdzic na ile meczow tego "swietnego przygotowania" im wystarczylo. Kontuzje pomine bo szkoda strzepic ryja. Poza tym to zwolennicy Kiko piali peany na temat "Kiko time" i swietnego przygotowania:D Snow ma akurat racje. Jakis blad popelniono przy wprowadzaniu nowych zawodnikow w trakcie sezonu.

KOMINEK 03.11.2017 18:43

Na dzień dzisiejszy
Real Madryt Navas, Luca, Carvajal, Kovačić, Bale, Rafa Varane
Bayern Monachium : Manuel Neuer, Franck Ribéry, Juan Bernat, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Kingsley Coman
Borussia Dortmund: Marco Reus, Erik Durm, Lukasz Piszczek, Sebastian Rode

Więcej mi się nie chciało szukać.
Ale co ja tam wiem

wiesniak842 03.11.2017 18:48

I o czym to niby ma swiadczyc??? Przeciez nikt nie ma pretensji do tego, ze kontuzje sa.

W.S 03.11.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1486653)
Radze sobie sprawdzic na ile meczow tego "swietnego przygotowania" im wystarczylo. Kontuzje pomine bo szkoda strzepic ryja. Poza tym to zwolennicy Kiko piali peany na temat "Kiko time" i swietnego przygotowania:D Snow ma akurat racje. Jakis blad popelniono przy wprowadzaniu nowych zawodnikow w trakcie sezonu.

Poprostu wkurza mnie to ciągłe gadanie o przygotowniu.
Kto nie byłby trenerem od przygotowania, to i tak co sezon musi pojawić się ten temat.
Cuesta jak i Velez zostali wpuszczeni za szybko no i efekty mamy

wiesniak842 03.11.2017 19:02

Zasadniczo sie z tym zgadzam. Niektorych kontuzji mozna bylo uniknac.

brylant17 03.11.2017 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1486657)
Na dzień dzisiejszy
Real Madryt Navas, Luca, Carvajal, Kovačić, Bale, Rafa Varane
Bayern Monachium : Manuel Neuer, Franck Ribéry, Juan Bernat, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Kingsley Coman
Borussia Dortmund: Marco Reus, Erik Durm, Lukasz Piszczek, Sebastian Rode

Więcej mi się nie chciało szukać.
Ale co ja tam wiem

Ale gównoburzę wywołał TIR_DO_SŁUBIC niech zasiada za sterami i odpowiada też za przygotowanie fizyczne

ashkeczup 03.11.2017 19:46

Wszystko to nie zmienia faktu, że jeśli Kiko kazał grać komuś z kontuzjami mimo ich woli, ryzykując przy tym ich zdrowie, to jest podczłowiekiem.

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1486662)
Ale gównoburzę wywołał TIR_DO_SŁUBIC niech zasiada za sterami i odpowiada też za przygotowanie fizyczne

.... mnie interesuje Bayern, Real, Borussia. Mnie interesuje Wisła i udowodniona niekompetencja trenera (za artykułem prasowym).

Jak zwykle nie wnosisz nic do dyskusji poza szczekaniem.

brylant17 03.11.2017 20:10

A ty co wnosisz ? Nikt ci nie broni składania CV po zwolnieniu Kiko.

wolfy 03.11.2017 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1486664)
.... mnie interesuje Bayern, Real, Borussia. Mnie interesuje Wisła i udowodniona niekompetencja trenera (za artykułem prasowym).

Jak zwykle nie wnosisz nic do dyskusji poza szczekaniem.

Jedyne co udało się udowodnić to że siła Twojej manii prześladowczej jest odwrotnie proporcjonalna do inteligencji.

Artykuł w prasie, zwłaszcza Karcza nie jest dowodem niczego. Dziennikarze, w szczególności ci sportowi zmyślają i przedstawiają swoje teorie jako przecieki od swoich informatorów. Kiedy kończy się okienko i staje się jasne że Iksiński jednak nie trafi do Barcelony bierze się na tapetę jakiś klub w którym coś się dzieje (brak punktów, kontuzje etc.) i robi się o tym materiał.
Żałuje że tak jest i dziennikarzami tytułują się ludzie bez krzty warsztatu i uczciwości, ale takie realia. Przy okazji - Jorg Loser nie kupił Wisły a Stechert zbankrutował...

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1486666)
Jedyne co udało się udowodnić to że siła Twojej manii prześladowczej jest odwrotnie proporcjonalna do inteligencji.

Artykuł w prasie, zwłaszcza Karcza nie jest dowodem niczego. Dziennikarze, w szczególności ci sportowi zmyślają i przedstawiają swoje teorie jako przecieki od swoich informatorów. Kiedy kończy się okienko i staje się jasne że Iksiński jednak nie trafi do Barcelony bierze się na tapetę jakiś klub w którym coś się dzieje (brak punktów, kontuzje etc.) i robi się o tym materiał.
Żałuje że tak jest i dziennikarzami tytułują się ludzie bez krzty warsztatu i uczciwości, ale takie realia. Przy okazji - Jorg Loser nie kupił Wisły a Stechert zbankrutował...

Wisła się ustosunkowała do tego artykułu i potwierdziła, że problem występuje...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...uzji,12637306/

Cytat:

Dukat: -To do trenera Kiko Ramireza i sztabu szkoleniowego należy właściwe wykorzystanie wyników badań. Faktem jednak jest, że w klubie dostrzegamy problem z kontuzjami, widzimy, że jest ich sporo i zapewniam, że podjęliśmy działania, które poprawią sytuację.

Cytat:

Te działania mają zmierzać m.in. do poprawy relacji pomiędzy sztabami trenerskim i medycznym. Nie jest bowiem już dla nikogo tajemnicą, że nie zawsze we współpracy trenerów z lekarzami wszystko wygląda tak, jak powinno. Chodzi m.in. o sytuacje, w których sztab medyczny sygnalizuje trenerom, że jeden czy drugi zawodnik nie jest zdolny do gry, a mimo to jest on wystawiany w składzie. Tak było w przypadku Frana Veleza i jego występu w sierpniowym meczu z Lechią Gdańsk, co skończyło się kontuzją, z której Hiszpan nie wyleczył się do tej pory. Dukat zapytany przez nas, czy zdaje sobie sprawę, że jet problem w komunikacji na linii trenerzy – lekarze tłumaczy: – Wiemy o tym i w tej sprawie też będziemy chcieli znaleźć takie rozwiązanie, które zażegna nieporozumienia. Należy znaleźć kompromis pomiędzy determinacją sztabu szkoleniowego, aby zawodnik wychodził na boisko, a odpowiedzialnością lekarza, by był na to gotów.

Cały Ty, we własnej osobie. Ale czytając Cię od 2008 już się przyzwyczaiłem, inteligencie.

.

ashkeczup 03.11.2017 20:18

Wracając jeszcze do tego porównywania nas i Korony, to chciałbym, żebyśmy strzelili 8 bramek w 2 meczach nie tracąc przy tym żadnej, pokazując taki styl i zaangażowanie.

wiesniak842 03.11.2017 20:29

Wolfy komentujacy czyjas inteligencje :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1486530)
Mógłby się posrać ze śmiechu czytając mocarstwowe urojenia największych miejscowych głupków.

Wolfy, jak artykul byl pisany zgodnie z jedyna, objawiona prawda wg wolfiego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1486666)

Wolfy, jak artykul byl pisany niezgodnie z jedyna, objawiona prawde wg wolfiego.

Karherop 03.11.2017 21:26

Co by nie mówić, gdyby ten artykuł nie był prawdą, to by Kiko nie wywiesił listów gończych za 'informatorem'.

witeq 03.11.2017 21:27

Jak w polityce - dwa obozy, mało wzajemnej dyskusji, racja każdego jest najważniejsza, niepodważalna i właściwa. Obelgi, kłótnie, spory.

Wracając do porównania z Koroną - jednak ta drużyna ma pewien styl, jest ambitna, wykorzystuje sfg i wie co grać.

W naszej grze nie ma pozytywnej agresji w grze, nie jeździmy na tyłkach, z sfg bramki tylko tracimy, a pomysł na ofensywę to podanie do Carlitosa, albo mu się uda coś zrobić, albo nie uda. Niestety, ale takie są fakty.

W dłuższej perspektywie to raczej Korona lepiej na tym wyjdzie - bo widać pewien postęp. I nie zmieni tego nawet porażka w dwu następnych meczach - na początku sezonu Korona przegrywała, ale zbierała dobre recenzje. Można było zakładać, że w końcu przełoży się to na punkty. Co do Nas, nigdy nie wiadomo, jak zagramy.

Nasuwają się więc pytania
Czy Korona jest kadrowo lepsza od Wisły?
Jeśli zakładamy że tak, możemy skończyć dyskusję i walczyć o pierwszą 8.

Jeśli powiemy, że nie, to już jednoznaczny zarzut do sztabu szkoleniowego, bo pomysłu u Nas brak, a jak widać, gdzie indziej można go znaleźć.

Przerażające jest to, że prawdziwa jest chyba opcja 1.

-------
Czy jak jutro będziemy prowadzić 1-0 z Sandecja u siebie, cofniemy się do obrony ? Bez napinki, tak z ciekawości pytam.

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 21:41

Znamienne jest to, że jednym z pierwszych kroków Lettierego było pożegnanie bez żalu lidera Korony- Palanki.

wiesniak842 03.11.2017 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 1486674)
Jak w polityce - dwa obozy, mało wzajemnej dyskusji, racja każdego jest najważniejsza, niepodważalna i właściwa. Obelgi, kłótnie, spory.

Wracając do porównania z Koroną - jednak ta drużyna ma pewien styl, jest ambitna, wykorzystuje sfg i wie co grać.

W naszej grze nie ma pozytywnej agresji w grze, nie jeździmy na tyłkach, z sfg bramki tylko tracimy, a pomysł na ofensywę to podanie do Carlitosa, albo mu się uda coś zrobić, albo nie uda. Niestety, ale takie są fakty.

W dłuższej perspektywie to raczej Korona lepiej na tym wyjdzie - bo widać pewien postęp. I nie zmieni tego nawet porażka w dwu następnych meczach - na początku sezonu Korona przegrywała, ale zbierała dobre recenzje. Można było zakładać, że w końcu przełoży się to na punkty. Co do Nas, nigdy nie wiadomo, jak zagramy.

Jeśli powiemy, że nie, to już jednoznaczny zarzut do sztabu szkoleniowego, bo pomysłu u Nas brak, a jak widać, gdzie indziej można go znaleźć.

-------
Czy jak jutro będziemy prowadzić 1-0 z Sandecja u siebie, cofniemy się do obrony ? Bez napinki, tak z ciekawości pytam.

Co do naszej gry i gry Korony absolutnie sie pod wszystkim podpisuje. Co do kadry? Nie wiem. Mi osobiscie ciezko jest porownac obie druzyny pod tym wzgledem. Z jednej strony u nich graja jacys tam reprezentanci mlodziezowek, u nas siedza na lawce. Z drugiej strony my mamy pana pilkarza Carlitosa a oni Rymaniaka w obronie:D
Co do ostatniego pytania. Wychodzac jedynie z zalozenia, ze bedziemy grac to co dotychczas to tak, cofniemy sie do obrony. Moze jednak zdarzy sie jakis cud i Kiko zaskoczy nas czyms nowym.

Karherop 03.11.2017 21:43

Poniekąd analogiczna sytuacja jak ze Stilliciem.

@witeq
rzuciłeś dobry temat: osobiście obstawiam, że będziemy bronić wyniku

W.S 03.11.2017 21:54

Cytat:

-------

Jeśli sprawdzisz sobie na 90minut jak wygląda tabela na od sezonu 11/12 do teraz, to Wisła jest na 6 miejscu, a Korona na 7.
Więc śmiało można powiedzieć, że my, jak i Korona, to drużyny na tym samym, lub podobnym poziomie.

wolfy 04.11.2017 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1486667)
Wisła się ustosunkowała do tego artykułu i potwierdziła, że problem występuje...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...uzji,12637306/

Cały Ty, we własnej osobie. Ale czytając Cię od 2008 już się przyzwyczaiłem, inteligencie.

.

Zaraz, przytaczasz artykuł w którym Zarząd Wisły zaprzecza oskarżeniom że stan zdrowia i zmęczenie piłkarzy nie są monitorowane (główna sensacja której się czepiłeś) jako dowód źe coś jest na rzeczy?

Zastanawiam się czy jesteś trollem czy po prostu głupkiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1486673)
Co by nie mówić, gdyby ten artykuł nie był prawdą, to by Kiko nie wywiesił listów gończych za 'informatorem'.

Ewentualnie szuka kogoś kto rozpuszcza fałszywe lub fragmentaryczne informacje. Ale zawsze znajdzie się głupek z argumentem "Reagują - coś musi być na rzeczy". Gdyby nie zareagowali, to byś pewnie stwierdził że brak reakcji oznacza brak argumentów.
Coś pewnie jest, ale niekoniecznie to co Ci się wydaje.
Pamiętam takiego informatora, udzielał się tu jako WislaFan123...

TIR_DO_SŁUBIC 04.11.2017 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1486684)
Zaraz, przytaczasz artykuł w którym Zarząd Wisły zaprzecza oskarżeniom że stan zdrowia i zmęczenie piłkarzy nie są monitorowane (główna sensacja której się czepiłeś) jako dowód źe coś jest na rzeczy?

Zastanawiam się czy jesteś trollem czy po prostu głupkiem.

Ty jesteś .......nięty. Przeczytaj jeszcze raz cytaty z mojego posta, cztery razy, zobacz co wyboldowałem. I zastanów się nad swoją inteligencją.

Daruj sobie dalszą dyskusję.

czaro 04.11.2017 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1486641)
Prosze sformułuj zarzut majac jakies podstawy...

Bo wydaje mi sie ze szukasz czegoś na siłe.

Ja? Ja od początku napisałem: "jeżeli to, co przeczytałem jest prawdą, to...".

Naprawdę staram się podchodzić do sprawy umiarkowanie, a odnośnie do Ramireza chciałbym, żeby był coraz lepszym trenerem z pożytkiem dla Wisły. Na pewno nie chcę jego zwolnienia.

Piotr777 04.11.2017 02:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1486686)
Ty jesteś .......nięty. Przeczytaj jeszcze raz cytaty z mojego posta, cztery razy, zobacz co wyboldowałem. I zastanów się nad swoją inteligencją.

Daruj sobie dalszą dyskusję.

Ty jednak jesteś zwykłym trollem. Trenerowi Wisły możesz co najwyżej majty wyprasować.

szprotson 04.11.2017 10:27

Cytat:

-------

Hmm porownajmy na szybki
Gostomski - Buchalik (Czy przyjscie Buchalika do Korony traktowano by jako wzmocnienie? Chyba tak. Gostomskiego do Wisly? No way)

Ken Kallaste -Sadlok (Sadlok jest jednym z najlepszych na lewej mańce w lidze)

Kosakiewicz - Cywka (Kosakiewicz typ z nizszych ilg. taki Bartowski / Pietrzak.)
Rymaniak - Arsenic (Rymaniak w Wiśle? Przed sezonem to ludzie by sie wieszali jakby bylo takie info..Niemniej jednak chlop rozgrywa runde zycia. Arsenic mlody zdolny, no i Chorwat!)
Kovacevic-Głowacki (No raczej Kovacevic by Glowy nie posadził na ławce)

Kontuzjowany jest Niemiec, Gardawski czy cos w ten desen. On moglby Cywke wygryzc)

Zubrowski - Llonch/Basza/Velez (Zubrowski chlop co ostatnio uczyl sie pilki... w Stali Mielec. Bez jaj.)
Mozdzen/Cebula - Wojtkowski/Perez/ (Mozdzen i Cebi to byli ludzie ktorych kiedys proponowalem do Wisly jako uzupelnienia imho porownywalni do naszych, ale nie zapominajmy ze Cebula to mial byc na sile na Slowacji bo go Lettieri nie widzial nawet na ławce rezerwowych, i chyba wlasnie od meczu z Nami jak dal dobra zmiane to zaczal grac częściej)

Cvijanovic - Imaz,Boguski, (Słoweniec gral w wiekszosci u siebie w lidze, 31 lat ... Jakby taki przyszedl do Wisly to bylby smiech przez lzy..)

Kaczavara/Soriano - Carlitos/Ondarasek/Balaniuk/Brozek - tutaj pod remis. Obaj by mogli do nas przyjsc i by nie bylo krzykow, Kaczawara ciekawey na papierze.

no i trener Lettieri wraz z ukladem prezesow, Burdenskim itd, wywalajacy Palanke w klapkach kontra Kiko robiacy awansy z druzynami nizszego szczebla...

wiec podsumowujac, wg mnie mamy sklad lepszy niz Korona z Kielc.
A gramy? Z pewnoscia mniej widowiskowo i ....ogolnie mniej pilkarsko, a powinno byc odwrotnie.

siedzenaganku2 04.11.2017 13:17

O co chodzi z tym calym porownywaniem sie do korony? Bo to juz z miesiac jest walkowane. Strasznie nudny temat

pepe72 04.11.2017 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siedzenaganku2 (Post 1486709)
O co chodzi z tym calym porownywaniem sie do korony? Bo to juz z miesiac jest walkowane. Strasznie nudny temat

Bo Korona dwa razy nam dokopała u siebie. Przed meczem ze Śląskiem było jeszcze porównywanie się do Śląska. Na szczęście akurat we Wrocku zespół odpalił, ze szczególnym naciskiem na Imaza.

brylant17 04.11.2017 14:08

szprotson Tyle,że ich trener coś z tego sklecił zobaczymy co będzie dalej

ashkeczup 04.11.2017 14:10

Nie dlatego. Sytuacja w Kielcach jest bardzo podobna do naszej: gruntowna przebudowa, 'nie przelewa sie', trener z 4 świata, który pracuje pół roku krócej, również nie uniknęli zawirowań w sferze właścicieli, a mimo to grają piłką,pokarali nas dwa razy w tygodniu, są wyżej w tabeli, a ich bilans bramkowy w ostatnich dwóch meczach to 8:0. Korona to świetny przykład, że w krótszym czasie można z takiego samego bagna zrobić coś więcej i lepiej, niż zrobił to nasz obecny trener. Właściwie przykład tej drużyny zabiera wszystkie argumenty typu 'potrzeba czasu', 'pamiętacie, co było rok temu?', 'wieża Babel'.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl