![]() |
Z deszczu pod rynnę?
|
Wcześniej BC rządał olbrzymich pieniedzy, teraz cena jest przystepna i to jest atut. Oby tylko JM chciał sprzedać a nie doprowadzić do bankructwa, i oby prawdą była informacja o potencjalnych kupcach
|
Cytat:
Chciałbym jednak zaznaczyć, że Wiesław Włodarski z majątkiem szacowanym na 600mln złotych, nie jest gorszą opcją od Jakuba Meresińskiego, tylko lepszą. Jestem przekonany, że W.Włodarski nie kupiłby Wisły, aby wypompować z niej ostatnie pieniądze które jeszcze jej zostały, bądź dokonywać za jej pośrednictwem przekrętów. |
Kocie. Ja bym tam wolał "zmiażdżyć" swoje Ego, że mam rację. Co więcej, na kolanach wolałbym przeprosić, że się myliłem co przyszłości Naszej Wisły.....Nie odbieraj tego, jako osobisty atak, ale jak tak czytam niektóre wpisy, to mam wrażenie,że niektórzy mają satysfakcję, że się nie mylą...A tak bym chciał,żebyś nie miał racji........
|
Wiedziałem, że może pojawić się taki głos - nie o majątek mi jednak chodziło i napisałem to z przymrużeniem oka ;)
|
|
Cytat:
A czas ucieka. Recepty, które otrzymujemy, to jeszcze więcej fałszowania rzeczywistości, udawania, ludzi znikąd. Jeszcze więcej takich Lucjuszów, umiejących jedynie reklamować Miśka, czy bronić szemranych kolegów i ziać nienawiścią. Sprawdza się w ich przypadku powiedzenie "Gallus in suo sterquilinio plurium potest". Tylko Wisły szkoda. |
[QUOTE nowych właścicieli jest Pan Jerzy Mazgaj główny udziałowiec Alma market, Krakchemia S.A oraz innych spółek zależnych i pomimo tego że jest faktycznie zainteresowany przejęciem części udziałów to ..... nie ma z kim rozmawiać. Przykre ale prawdziwe.] [/QUOTE]
Powiedzmy sobie szczerze do czasu konferencji prasowej nowego właściciela tak na prawdę nie ma a co już pisać w temacie. Zwyczajnie wróżenie z fusów. Moim zdaniem Wisła w tej chwili potrzebuje spokoju organizacyjnego i transferów (wzmocnień). Sprzedaż klubu przez Meresińskiego da podstawy jeszcze większe do tego aby twierdzić, że Telefonika z premedytacją sprzedała ten klub gościowi, który niczego nie gwarantował. |
Cytat:
|
ALMA to powoli bankrutuje
|
Cytat:
Teraz poszukałem w google i wyczytałem, że W. Włodarski miał szereg procesów cywilnych z Dariuszem Michalczewskim. Chodziło o prawo do napojów TIGER. Po zerwaniu współpracy z ex pięściarzem, W.Włodarski wprowadził produkt, który już nie przedstawiał na puszce wizerunku Dariusza Michalczewskiego, jednak nadal miał w nazwie Tiger, bodajże Black Tiger. Michalczewski po zerwanej współpracy chciał aby napoje nie posługiwały się nazwą TIGER, wyszedł z założenia, że ta nazwa jest z nim trwale powiązana. Włodarski uznał, że skoro umowa zerwana to nie będzie się posługiwał do promocji wizerunkiem Michalczewskiego, ponieważ już nie ma do tego prawa. Stanął jednak na stanowisku, że TIGER to nazwa w której promocję jako napoju energetycznego włożyć zbyt duże pieniądze aby zakończyć projekt napoju energetycznego pod tą nazwą. Wszakże Michalczewski nie ma patentu na określenie TIGER. Prawnicy W.Wlodarskiego złożyli wniosek do Urzędu Patentowego o opatentowanie nazwy Black Tiger i Urząd się zgodził. Powstała batalia prawna. Michalczewski twierdzi, że TIGER to jego określenie i napój Black Tiger narusza jego prawa. Włodarski twierdzi, że skoro Urząd Patentowy zgodził się na taką nazwę to dlaczego miałby z niej nie korzystać? W pierwszej instancji Sąd stanął po stronie Michalczewskiego. Tak więc zgadzam się, że Włodarski ma procesy sądowe. Jednak są to obecnie spory innego kalibru i o innym wydźwięku medialnym, nie tak kompromitujące jak podrobione świadectwo. Włodarski ma również szereg firm, które mogłyby się reklamować na spodenkach bądź koszulkach. Część budżetu, który jest przeznaczony na marketing tych firm, mógłby zostać przesunięty na sponsoring klubu. Nie jest to wymarzony kandydat, jednak w obecnej sytuacji, ktoś jak najbardziej do zaakceptowania. |
Cytat:
|
Włodarski ma tę.przewagę nad każdym z wymienianych w temacie "kupców", że jest wiernym kibicem Wisły.
|
Zatem Tauryniści'05 wrócą z przytupem a WSH zarządzą totalną abstynencję.
|
Cytat:
Cytat:
|
Będziemy takim Red Bull Salzburg w skali mikro :D
Proces jest jeden z kilkoma nazwijmy to wątkami pobocznymi jak to w Polsce bbywa najczęściej. (taki np rzwód bardzo często łączy się z sprawą karną :) takie społeczeństwo) Każdy lepszy od kolarza, a jeśli jest gość ze sporym przedsiębiorstwem, kibic Wisły i do tego ze sporą kasą na marketing to nic tylko cieszyć. W chwili obecnej to jak gwiazdka z nieba. |
No w porównaniu do kolarza to faktycznie byłby ktoś:)
W naszej sytuacji nie można (niestety) być wybrednym. Bo jak nie wypali to zostaje IV liga. |
Borek spekuluje.. Kmiecik na TT spekuluje ze chodzi o JW i... Zietka :D Karuzela od nowa.
A jak znam życie to nic z tego.. |
Cytat:
tylko to |
Cytat:
|
Wg Kmiecika naszym właścicielem cały czas jest jakiś Nigeryjczyk z Lublina, dla którego Mereś jest słupem. Za cytowanie tego psychopaty powinien być ban.
|
Cytat:
Wisła została sprzedana akurat Kolarzowi pewnie pod wpływem emocji, była to chora decyzja jakich Cupiał podjął setki. Na tapecie w danej chwili był tylko on, kto wie, jaki przebieg miało spotkanie z kibicami. Teraz gdy właścicielem jest Kolarz, klub jako tako oddłużony, wymagań już nikt nie stawia, chętnych na zakup może być wielu.Niepowtarzalna okazja. A Kolarz przeprowadzi licytację i sprzeda temu, kto da więcej. |
Cytat:
Jedno mnie ciszy: Misiek wreszcie ma reklamodawcę i pomagiera, na jakiego zasłużył. :evil: Mam tylko prośbę: nie pozdrawiaj go ode mnie, gdy będziesz u niego w tej "najlepszej siłowni w Krakowie" i nie dziękuj mu znów za to, co zrobił dla Cupiała przed laty. Cytat:
|
Cytat:
A ten z Małopolski to prawdopodobnie Włodarski. |
Cytat:
Ile będzie chciał na tym ugryźdź |
Cytat:
Chłopie Misiek nie jest JEDEN, więc po co bzdety wypisujesz? Piszesz o siłowni to ci odpowiadam frustracie, nawet taki Misiek biznes rozkręcił a ty dalej opłaty robisz na poczcie ehhhhh Nie tylko z mojej ręki zostałeś obśmiany za pogląd iż Cupiał przez Miska zrezygnował z Wisły .... SMIECH NA SALI, przecząc temu uznałeś, że go bronię i nie wiem po kiego zaczales dopytywac o silownie:D Napisz do framata to sobie pogadacie jak kłaść płytki na mokrym podłożu... Poza tym gdzie widzisz agresję mitomanie? :) PS. Plotki o Skrobowskim też są dobre, tak samo prawdopodobne jak odbicie przez Cupiała :DD |
Założyliśmy, że ktoś chce Wisłę kupić. Ok. A skąd pewność, że JM zechce sprzedać? A jeśli on jest głupi i ciągle myśli, że zrobił interes życia? A jeśli on naprawdę zrobił interes życia, tylko inaczej go pojmuje niż byśmy chcieli?
|
Cytat:
|
Sprawa praw do Tigera jest starsza niż Euro 2012
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brakowało mi tego forum , naprawdę :) |
Panowie: Krotochwila i RadekKRK
zejdźcie z tego Włodarskiego i nie porównujcie go do kogoś takiego jak Meresiński, bo: 1. Włodarski to nie jest gołodupiec. 2. Jest kibicem Wisły (nie od wczoraj!). 3. Sprawa karna z vat już dawno się zakończyła. Spłacił ze sporymi odsetkami, a sprawa spadła z wokandy. 4. Nie mieszajcie spraw cywilnych z karnymi!!! Serio taka ignorancja ze znajomości prawa z Waszej strony? o.O 5. W sprawach cywilnych stronami są Foodcare i Maspex (to są podmioty prawne!!!), a nie Włodarski i Michalczewski. Skoro już jesteście tacy skrupulatni wskażcie mi chociaż 1 korporację (z dochodem > 25 mln euro) która nie toczy w sądach spraw cywilnych w zakresie praw autorskich. Tutaj Foodcare przegrywał za znak towarowy ("Tiger"), a Maspex za ("Power is back" i recepturę). Serio chcecie pana Włodarskiego porównywać do Meresińskiego? Nie jestem jego fanem, ale litości... nie kompromitujcie się tutaj ---- Co do rewelacji Borka: Dla mnie to tylko kaczka dziennikarska. Pan Borek raczej nie ma żadnych informacji tylko puszcza prostą kalkulację: 1. Wiesław Włodarski już od dziecka pojawia się na stadionie Wisły. Zależy mu na klubie 2. Facet ma kasę i chciał już kilka lat temu przejąć Wisłę. 3. W interesach i prywatnie bylo mu po drodze z Jerzym Mazgajem. 4. Jerzy Mazgaj posiada spory majątek i wiele firm (problemy Almy nie rzutują na inne jego nieco mniejsze przedsięwzięcia). Tu wyraźnie zaznaczam malkontentom, że Alma to tylko wierzchołek jego majątku i tylko w tym elemencie utracił trochę płynności finansowej. Nie można po prostu od tak przetransferować fundusze między różnymi podmiotami prawnymi. Więc dlaczego Borek miał nie przelać na papier swoich genialnych tez? Dla mnie teza Borka ma słabe punkty: 1. Włodarski to wyrachowany biznesmen. Skoro nie kupił Wisły 3 tygodnie temu, to nie uczyni tego bez przygotowania sobie gruntu. Raczej będzie monitorował rozwój sytuacji i zareaguje gdy będzie źle. Na razie tylko źle wygląda... 2. Pan Mazgaj nie pozwoli sobie na taki transfer bez zgody rodziny :D (absurdalne, ale prawdziwe...) |
Czekałem aż wątek Włodarskiego się pojawi :) Ciekawe czy jest coś na rzeczy...
|
Moim zdaniem facet co najwyżej monitoruje sytuację. W końcu jest kibicem Wisły i bywał od dzieciaka na stadionie. Nie sądzę aby desperacko rzucał się na ratunek...
|
Po tym co wszyscy zobaczyliśmy w niedzielę na R22 (i nie chodzi mi tu o kolejną porażkę) różne desperackie ruchy są możliwe.
Sięgneliśmy dna, pod każdym względem - organizacyjnym, wizerunkowym, kibicowskim i sportowym. O dziwo jedynie finansowo wyglądamy w tym momencie dużo lepiej niż miesiąc-dwa temu Pamiętajcie, że potencjalny inwestor patrzy na Wisłę jak na biznes i chce kupić możliwie jak najlepszy produkt za jak najniższą cenę. Ciągle wisi bez odpowiedzi jedno pytanie: po co było palmowemu Kubusiowi kupno klubu piłkarskiego? Jaki ma pomysł, że najpierw na Koronę a potem na nas zagiął parol? Musiał zdawać sobie sprawę, że dziennikarze go dopadną i wszystko wyciągną na wierzch a pomimo tego wszedł na świecznik. Taki głupi czy taki cwany? |
Cytat:
|
Nowy wiceprezes jest Włochem. To biznesmen z Neapolu
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...polu,10518986/ |
Noo, w takim razie nie nastawialbym się na zmianę właściciela. Skoro już nawet pizzera powołuje do zarządu znaczy, że JM chwyta się wszelkich sposobów byleby prowadzić Wisłę :/
|
Chyba były właściciel(?) zamkniętej restauracji w cz-chowie. biznesmen.. k.rwa..
|
Jeżeli dobrymi prezesami są pizzerzy, to serdecznie polecam tych z Myślenic, z Camorry. Przynajmniej te popisy kopaczy przełknąłbym dobrą salame.
|
Z tymi plotkami, że ktoś chce od Meresińskiego odkupić Wisłę to dajcie sobie spokój. Klub będzie zarżnięty przez niego do końca.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl