![]() |
Cytat:
|
Cytat:
12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5. |
Ja nie chce wróżbity tylko logicznego myślenia kolega wyżej pokazał ci tabelę zapamiętaj ja dobrze bo długo takiego widoku pewnie nie będzie... No nic pozostaje tylko nadzieja bo to co wyprawia teraz Cupial woła o pomste do nieba...
|
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
|
Cytat:
|
Nic, spokojnie buduje oparty na wychowankach zespół, co okienko wzmacniając go wartościowym, doświadczonym na arenie międzynarodowej piłkarzem. Do tego nieustannie rozwija klubową akademię, utrzymuje jednego trenera od kilku sezonów i nie zwalnia go pod byle pretekstem.
Ok, STOP DOPALACZOM. |
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.
Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes. |
Cytat:
|
Cytat:
|
i jak tam zwolennicy zwolnienia Kazimierza "remis" Moskala?!! Zadowoleni?!!! tak bardzo szczekaliście aby zwolnić Moskala i efekt taki, że zanotowaliśmy dla odmiany serie porażek...
Kto o zdrowych zmysłach myślał, że zatrudnią kogoś lepszego trenera od Moskala? chyba tylko ci co już dawno oderwali się od rzeczywistości... ale cóz macie za swoje... szkoda tylko klubu... Umowa Pawłowskiego będzie obowiązywać do końca czerwca 2017 roku? Ta jasne... ciekawe czy dotrwa do końca czerwca 2016... Jeszcze tylko poczekajmy na sprzedaż Cierzniaka i lecimy z hukiem do pierwszej ligi... :( |
No i proszę, nie chcieli efektownej, mimo skromnych możliwości, gry preferowanej przez Moskala, to mieli nieco mniej efektowną końcówkę rundy, a teraz do 2017 zobaczymy jaką grę pod wodzą Pawłowskiego.
Zobaczymy czy teraz znawcy trenerskiego rzemisoła i ludzkich charakterów będą dalej podsycać watpliwości w innym wątku czy się zamkną na dłużej jak ucichli po ostatnich wynikach. |
No i passa trwa dalej, hehe.
Zero punktów, zero goli. Moskal wróć! |
To samo pomyślałem
|
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:
http://i67.tinypic.com/1232io0.jpg Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych... |
nieraz powtarzalem ze jeszcze zatesknimy za remisami o stylem Kazka ........ niestety sie sprawdzilo, choc dziwnie pieniacze i krzykacze "Kazka remisa" siedza cicho teraz ...obraz nedzy i rozpaczy trwa nadal , walka o utrzymanie bedzie do samego konca
|
Cytat:
|
Cytat:
za szybko to wszysko Moskal wróc,ale trzeba dac troche czasu Tadkowi. |
Cytat:
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy. |
Cytat:
https://vpx.pl/i/2016/02/13/moskalowedno.png |
Cytat:
Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie. Cytat:
|
Cytat:
Poza tym na wiosnę to nie Moskal przygotowywal zespol i trzeba pamietac, ze 7 meczow zagralismy z zespolami z gornej polowki czyli takimi gdzie trudniej punktować ale to spoko, ze jest ktoś zadowolony z obecnych wyników i stylu gry Wisły. Może nawet jest Was więcej więc pokaźcie sie w poniedzialek na meczu z Łęczną. |
Po co ta "ku.wa" i wyzwiska, brakuje argumentów?
W tym sezonie Moskal zdobył 1,35 punktu na mecz (1 pkt nam odjęto) i dobrze to o nim nie świadczy. Ale w 6 meczach po jego odejściu zdobyliśmy 0 punktów - jak to świadczy o dru7żynie jaką miał do dyspozycji? Może problemem nie był i nie jest trener tył tylko piłkarze, nie płacenie im na czas i zarządzanie klubem prze kaprys właściciela. Zobaczymy ile pkt./mecz zdobędzie Pawłowski: ma lepszy skład czy zrobi z tego lepszą drużynę i osiągnie lepsze wyniki - oby. |
Cytat:
czwarte miejsce, no k.urwa bardziej mnie nie rozbawisz, a ile przewagi miała nad 8/10/12 miejscem, 2 czy 3 punkty? a może 4? Cytat:
|
Było miejsce 4, odszedł Moskal, jest 14. Prosta wykładnia. Jak dla mnie moglibyśmy zdobywać nawet 0,8 pkt/mecz, jeśli inni zdobywali by mnie to dla mnie byłby to satysfakcjonujący wynik. Jeżeli owo 1,28 czy tam ile miał Kazek na wiosnę wystarczyło na 4 miejsce to znaczy, że źle nie było, bo od kilku sezonów nie mieliśmy nawet 4 miejsca. Doliczanie wiosny zeszłego sezonu to JEST manipulacja, bo zespół był wtedy po Smudzie, graliśmy ze znacznie trudniejszymi niż przeciętna rywalami i to tego walka w górnej połówce.
|
Co to za robienie kur.wy z logiki. Utrzymując to szaleńcze punktowanie i tak wylądowalibyśmy na dnie.
|
Na dnie to my teraz jestesmy zobaczymy jaka logike wymysli Tadek daj mu Boze jak najlepsza .....
|
Cytat:
|
przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla[/QUOTE]
To i tak sukces ze tyle z tego wyciagnal . Moskala nie ma poprawy tez ale chociaz taktycznie wygladamy lepiej i pilka we Wroclawiu chodzila jak po sznurku ....:help: |
Cytat:
|
Cytat:
|
"Cyfry" w piłce nożnej zależą od wielu czynników - w największej mierze zaś od piłkarzy, nie trenera. Średnia punktów Moskala jest słaba, jednak każdy wie, kogo miał do dyspozycji... Dodaj do tego kłopoty organizacyjne klubu i wyjdzie na to, że Twoje "liczenie" jest krótko pisząc gówno warte.
|
Cytat:
Broniszewskiemu wypadła zgraja podstawowych graczy. A Pawłowski... gdyby nie pechowy błąd w obronie, poprzeczka i nieskuteczność Bałaszowa/Ondraska - byłyby 3 pkt.. brzmi znajomo? |
Ja nikomu nie liczę średniej punktów, bo jak napisałem jest to gówno warte - za dużo zmiennych.
Nie oceniałem też Pawłowskiego, bo na to za wcześnie - wczoraj jednak mocno mnie zaskoczył in minus swoimi wyborami. Tyle. |
Cytat:
Cierzniak Jovic Burliga Głowacki Guzmics Sadlok Dudka Mączyński Guerrier Stilic Stępiński Brożek chcesz powiedzieć, że to hu.jowi piłkarze, a trener był zaje.bisty i przez to się nie udało? |
Cytat:
|
No to policz sobie ilu masz tych piłkarzy... Dodaj do tego słabsza formę Brożka i żadnego zmiennika dla niego. Stilica i Dudki a także Stępińskiego nie ma gdybyś zapomniał od pół roku... Wypłat również nie było...
Mimo to, zespół grał naprawdę dobrze, stwarzając sobie mnóstwo okazji do strzelania goli. Niestety - wykańczać te akcje miał taki wirtuoz jak Jankowski czy inny Guerrier. |
Cytat:
Cytat:
był Stępiński to się go uparcie pchało na skrzydła, w Ruchu wystawili go na jego optymalnej pozycji to strzelił 11 bramek, został powołany do kadry, a Lech oferował za niego milion euro, Stępiński słaby czy Stępiński dobry? Moskal mądry czy Moskal głupi? jak byś zapomniał to pół roku temu i prawie rok temu trenował Moskal ale nie strzelał=nie wygrywał=nie zdobywał punktów=trener do zwolnienia #wszystkoniewinamoskala #jakietoku.rwaproste |
Cóż - również myślałem, że do dwudziestu ogarniasz...
|
Cytat:
kontuzjowanego/bez formy Brożka, który strzelał 1 na 3 setki, bez zmiennika Jankowskiego nie strzelającego na pustaki Guerriera pod formą, na skrzydle grali dosztukowani piłkarze z musu Sadloka, który odwala coraz to większe numery, gra/grał coraz bardziej nonszalancko, coraz mniej wnosząc w ofensywie Ostatnie 6 spotkań pokazuje tylko, że choć Moskal na pewno ponosił częściowo winę za swoje zwolnienie, to jednak na pewno nie miał w tym 100% udziału. Miał po prostu w tym okresie do dyspozycji BARDZO SŁABY SKŁAD, na pewno gorszy od tego, który jest teraz. |
Ogólnie szkoda dyskutować. Ja odpuściłem kiedy mi tu "wytłumaczono" że fornalik to przy Moskalu pan pikus a Smuda to już wogóle jakiś idiota.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl