Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

kk23 25.08.2011 18:37

Widzę, że co mniejszy stażem ( a zapewne i wiekiem) user to bardziej wyszczekany. Jak Żewłak, czy Kosowski coś powiedzieli to też k..... i ch..... rzucali, że "nie-Polak" itp., a teraz nie potrafią docenić sukcesu polskiej drużyny-rywala. Wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Gratki dla L i szacunek dla normalnych.

gaudi10 25.08.2011 18:38

Moje zdanie jest takie że Spartak nie koniecznie chciał awansować. Dużo daje mi do myślenia że strzelec 2 bramek w W-wie wszedł na boisko ok. 60 minuty. Przy wyniku 2-2 do przerwy to ja takiego gostka wpuszczam na 2 połowę.
Śmiem przypuszczać że Apoel przy takiej grze jaką pokazał Spartak dostałby od nas 3 do zera.
Legia miała swobodę w rozgrywaniu piłki do 60-go metra , nas cisnęli już pod naszym polem karnym. Tu widzę różnicę między grą spartaka i apoelu.
Koniec końców najbardziej ciesza się Ci z Poznania. Oni skupieni na lidze a dwaj najgroźniejsi rywale muszą rozkładać siły na 2 fronty bo pucharu Polski nie liczę.
Dlatego nie zdziwię się jak po jesieni liderem będą kuchenki a a ja mam nadzieję że nasza strata do nich nie będzie duża

Wiślak-1990 25.08.2011 18:40

A ....a cóż się stało że awansowali? Wygrali z nami meczy? Czy może mistrzostwo w ostatniej minucie nam odebrali? Awansowali no i dobrze, przynajmniej Polska piłka idzie w górę. A ....a i tak zostanie ....ą. Bez odbioru.

mitmichael 25.08.2011 18:44

Szkoda, ze nie gra Slask dzisiaj 4-4-2 - nie maja nic do stracenia

adam_09 25.08.2011 18:44

Nie wiem czym się tak podniecacie. Spartak był dziś tak żenująco słaby, że wstydem byłoby go nie pyknąć. Apoel przy Spartaku to tak jak Mercedes przy Oplu. Różnica conajmniej 2-ch o ile nie więcej klas piłkarskich.

Bronex 25.08.2011 18:47

Przed chwilą skończyłem pobieżny przegląd rosyjskich portali i ogólnie piszą ,że Spartak dno dna , wstyd ,hańba. Karpin wypier.dalaj.

krakus76 25.08.2011 18:47

Śląsk zaczyna o 20 i trzymać kciuki a mecz w Moskwie już przeszedł do historii i należy o nim zapomnieć.

Poza tym w sobotę na Reymonta jest mecz jakby ktoś zapomniał.

ps. Fajnie że wróciło hasło na trybuny - to my, to my wściekłe psy.

ps. 1. JŻS :) a tak przy okazji. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czy u nas już za wulgaryzmy wyłapywali ?

Sartre 25.08.2011 18:48

Jeszcze jedna uwaga ad. meczu ze Spartakiem, w sumie pozytywna z punktu widzenia polskiej piłki - po stronie Legii na 14 zawodników którzy powąchali boisko, 9 to byli Polacy, no i to Polacy zapewnili zwycięstwo w tym meczu (gole Rybusa, Kucharczyka i Gola, no i świetna postawa w szczególności Rybusa i Borysiuka) :) W podstawowym składzie Polaków wybiegło 7 :)

Oldpara 25.08.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1154845)
obawiam sie że ani Ty ani ja ,a pewnie nikt nie doczeka momentu jak będziemy mieli jedna drużynę w LM na stałe ,tak wiec albo sie nauczymy kopać w gałe albo dalej wszystko sie będzie kończyć na uhh ahh prawie był awans

no ja wątpię żeby ljuboja dla prestiżu grał w polskiej lidze heh,pewnie eto na sybirze tez dla prestiżu wylądował

a skoro juz sie wpisałem na forumto dla mnie ....a to jest niezrozumiałe że w pierwszym meczu z apoelem wszyscy sie spuszczaja na temat Małeckiego,Pareiki,Sobola itd. chociaz powinnismy w....... dostac ,tak obiektywnie,a po drugim meczu gdzie chłopaki zawiedli (ale dali ile mogli),albo byli po prostu za słabi ,chcą ich wydupcyc na pysk

A ja myślę, że za 3-4 lata awansujemy na tą 15-stą pozycję w rankingu UEFA (teraz mamy 23-cią), i drużynę w LM będziemy mieć z automatu. Dokładnie jak teraz Rumunia - bez eliminacji gra tam Otelul (kruv.a .... OTELUL!) A wszystko dzięki jednemu zajebistemu sezonowi kiedy dwie rumuńskie drużyny pożądziły w LE. Może ten sezon w LE będzie nasz?

Nie stanie się to niestety dzięki polskim kopaczom, tylko dzięki coraz większej kasie, wielkim stadionom i coraz lepszym transferom piłkarzy zagranicznych.

A co do drugiej części wypowiedzi - 100% racji

szczaq21 25.08.2011 18:52

Mecz Śląska będzie na TV4??

gaudi10 25.08.2011 18:53

Jest jeszcze jedno ale odnośnie ligi europejskiej a mianowicie to że cała uwaga nie będzie skupiona tylko na Wisełce i mam nadzieję że jedna znich ( z mojego punktu widzenia wiadomo że chodzi o Wisłę :-) ) będzie walczyć w pucharach na wiosnę i to to nie z takim kiepskim skutkiem jak z Bragą w tym roku.

krakus76 25.08.2011 18:56

Mecz Śląska można zobaczyć w Polsat Sport.

FraMat 25.08.2011 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1154907)
A ja myślę, że za 3-4 lata awansujemy na tą 15-stą pozycję w rankingu UEFA (teraz mamy 23-cią), i drużynę w LM będziemy mieć z automatu. Dokładnie jak teraz Rumunia - bez eliminacji gra tam Otelul (kruv.a .... OTELUL!) A wszystko dzięki jednemu zajebistemu sezonowi kiedy dwie rumuńskie drużyny pożądziły w LE. Może ten sezon w LE będzie nasz?

Nie dwie, ale trzy Rapid, Steaua i Dinamo.
A co się czepiasz Oţelula?
Oţelul to po rumuńsku Stal - Czepiałbyś się Stali Mielec?

Oldpara 25.08.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1154921)
Nie dwie, ale trzy Rapid, Steaua i Dinamo.
A co się czepiasz Oţelula?
Oţelul to po rumuńsku Stal - Czepiałbyś się Stali Mielec?

Nie czepiam się samej nazwy, tylko sławy i medialności zespołu. Przypuszczam, że to tak, jakby w LM z Polski zagrało Zagłębie Lubin - też nikomu nic by to nie mówiło.

P.S. Nota bene po tym sezonie Rumunom odpadają punty zdobyte w tym mega-sezonie (chyba 2005) a pozostałe sezony mieli na poziomie Polski i jak nic nie ugrają w tym roku, to wylądują tam gdzie my. Ale ponieważ mają sporo drużyn w fazie grupowej, mają szanse.

rozarian 25.08.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1154887)
ustaliliśmy na tym forum: nie kibicujemy na nim innym drużynom polskim w pucharach

No dobra,to z innej beczki...

nie cieszymy się z awansu Legii,tylko z porażki Ruskich,choć pewnie są tacy,którzy właśnie z tego powodu płaczą.Obito w końcu jakąś część wielkiego brata.

Jean_Paulista 25.08.2011 19:04

dokładnie rozarian, nawet w nawiązaniu do tego: http://niezalezna.pl/15136-rosja-zat...ow-za-smolensk
dobrze, że ruskie odpadli...

FraMat 25.08.2011 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1154928)
Nie czepiam się samej nazwy, tylko sławy i medialności zespołu. Przypuszczam, że to tak, jakby w LM z Polski zagrało Zagłębie Lubin - też nikomu nic by to nie mówiło.

warto jednak zwrócic uwage, że ten "niemedialny" Oţelul pozostawił w pokonanym polu wszystkie drużyny ze stolicy Rapid, Dinamo, Steauę i najlepsze do tej pory drużyny prowincji w Rumunii: CFR Cluj i Timisoare (ktora i tak została potem zdyskwalifikowana). Ciekaw jestem jak Stal Gałacz poradzi sobie w LM?

BiałaGwiazda 25.08.2011 19:09

ma ktoś link do transmisji Rapid-Śląsk??

heoij 25.08.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jean_Paulista (Post 1154935)
dokładnie rozarian, nawet w nawiązaniu do tego: http://niezalezna.pl/15136-rosja-zat...ow-za-smolensk
dobrze, że ruskie odpadli...

Należało im się też za śpiewanie wulgarnych piosenek na stadionie w stosunku do narodu Polskiego, to coś takiego jak Anty-Wisła, przez prawie cały mecz jechali po Polakach zamiast wspierać swoich piłkarzy :-D

thomasson 25.08.2011 19:11

http://www.drhtv.com.pl/transmisja-4210.html
nieciekawie to na razie wygląda...

wolfy 25.08.2011 19:11

Legii nie kibicowałem - schizofrenii nie mam. Doceniam jednak ich sukces. Gratulacje.
Gdyby przegrali, to na pewno bym nie płakał, ale dobrze że nie tylko my będziemy męczyli się w pucharach :-)
Poza tym wiadomo - kacapy. Należało im się.

krakus76 25.08.2011 19:12

No to po ptokach. W Rumunii nie będzie niespodzianki niestety.

Donki 25.08.2011 19:13

Jesli ma ktos Cyfre plus to jest mecz na kanale 321 - TV ROMONIA ;)

dynek.pl 25.08.2011 19:14

Brawo dla Legii - nie ogladalem ich meczu bo uznalem to za strate czasu, a tu prosze
takie zwycięstwo i to ze znienawidzonymi ruskimi :)
Szok! mamy 2 druzyny w LE - to historyczny sezon w polskiej pilce :)

Marszałek 25.08.2011 19:15

Niektórym to chyba ciśnienie skoczy,po tym co Legia zrobiła. Nieskromnie przeznam się,że podejrzewałem,że Legia ich przejdzie.Nawet po 2-2 w Warszawie. Spartak to przeciętny zespół,a to,że za grubą kasę kupuje zawodników o niczym nie świadczy.Dawno zauważyłem,że jeśli idzie o Rosje, to cena niekoniecznie idzie w parze z jakością. Tak więc Spartak był do przejścia jak najbardziej, i Legia tego dokonała. Wiem,że to dziwnie zabrzmi,ale zaskoczony nie jestem w ogóle. Pooglądajcie sobie ligę rosyjską od czssu do czasu to zobaczycie jak tam się gra i zbtniej rewelacji tam nie ma.

Arked 25.08.2011 19:15

1. Legia eliminuje zarozumiałych ruskich - ogromny plus.
2. Zdobywa punkty w rankingu dla polskiej ligi, zwiększa jej prestiż, na czym Wisła tylko korzysta - plus.
3. Traci siły w środku tygodnia co może odbić się na grze w lidze (a więc Legia traci handicap nad nami) - plus.

Poważnych minusów nie widzę.

Marcin_fan 25.08.2011 19:15

Wierzyć!!
10 znaków

djjamajczyk 25.08.2011 19:19

Śląsk to gra dno dna w tym dwumeczu troche tak jak my tyle ,że wyniki wskazują ze walczyliśmy jak równy z równym (sic..) u Śląska nawet tego nie ma

LuKaS TSW 25.08.2011 19:20

Piłkarze dno,kibice bardzo fajnie:)

krakus76 25.08.2011 19:21

Nieźle się kibice Śląska zaprezentowali. Ciekawe jaka będzie za to kara.

BiałaGwiazda 25.08.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1154957)
Niektórym to chyba ciśnienie skoczy,po tym co Legia zrobiła. Nieskromnie przeznam się,że podejrzewałem,że Legia ich przejdzie.Nawet po 2-2 w Warszawie. Spartak to przeciętny zespół,a to,że za grubą kasę kupuje zawodników o niczym nie świadczy.Dawno zauważyłem,że jeśli idzie o Rosje, to cena niekoniecznie idzie w parze z jakością. Tak więc Spartak był do przejścia jak najbardziej, i Legia tego dokonała. Wiem,że to dziwnie zabrzmi,ale zaskoczony nie jestem w ogóle. Pooglądajcie sobie ligę rosyjską od czssu do czasu to zobaczycie jak tam się gra i zbtniej rewelacji tam nie ma.

Pooglądaj sobie lige cypryjską i zauważ,że tam też żadnej rewelacji nie ma.Co by nie mówic Spartak to o wiele bogatszy i bardziej utytułowany rywal.Jeżeli Spartak był do przejścia dla Legii,to APOEL dla nas tymbardziej,jednak w dwumeczu z Cypryjczykami nie było tego widac - byliśmy zdecydowanie słabsi.Dlatego zwycięstwo Legii to(abstrahując od obecnej formy Rosjan) sukces polskiej piłki.

Oldpara 25.08.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1154941)
warto jednak zwrócic uwage, że ten "niemedialny" Oţelul pozostawił w pokonanym polu wszystkie drużyny ze stolicy Rapid, Dinamo, Steauę i najlepsze do tej pory drużyny prowincji w Rumunii: CFR Cluj i Timisoare (ktora i tak została potem zdyskwalifikowana). Ciekaw jestem jak Stal Gałacz poradzi sobie w LM?

Doświadczenie uczy, że tego typu zespoły to jednosezonowe efemerydy - kończą się pieniądze sponsora, kończy się przygoda drużyny z małego miasteczka. Jak u nas właśnie Zagłębie które zdobyło tytuł parę lat temu, a poza tym trwa dominacja Legii, Lecha i Wisły, mimo, iż ono cały czas kasę ma. Podobnie było z Unireą w Rumunii, czy Artmedią na Słowacji. Nie wiadomo oczywiście jak będzie tym razem.

snikki_(konto-usuniete) 25.08.2011 19:24

Gratulacje dla Legionistów za awans ich drużyny. Tylko i wyłącznie ze względu na rozstawienia i dodatkowe punkty dla naszej federacji. I błagam nie porównywać Spartaka do APOEL-u bo to dwie zupełnie inne bajki, inne klimaty, inny prestiż, nie taka presja.

Sędzia 25.08.2011 19:24

Gratulacje dla Legii - to dobrze dla polskiej piłki.

Szkoda, że myśmy nie potrafili pokonać Apoelu, ale to i tak jest świetny rezultat, dwie drużyny w LE.

Gwiaździsty 25.08.2011 19:25

Gdzie są teraz ci spece co robili z obecnego Spartaka jakis magiczny zespół ? Ograł ich zespół, który zaledwie kilka dni temu nie miał nic do powiedzenia w meczu u siebie ze .... Sląskiem.
Ten cały Spartak to taki Apoel rozwalił by bez problemu. A spece sugerowały, że jest na odwrót.

Pablo84 25.08.2011 19:26

Songoku, weź sobie najpierw oglądnij ten APOEL w lidzę mistrzów za parę tygodni, a pózniej dziel się swoimi śmiesznymi spostrzeżeniami.
Jeśli ktoś uważa, że nasza drużyna za bardzo się cofneła dlatego przegrała to nie mam słów.
Przy wymianie ciosów dotalibyśmy z 5:0, chociaż...co to za różnica?
Była przynajmniej nadzieja i piekne 15 minut.Wierzę, że to wszystko zaprocentuje w przyszłości

heoij 25.08.2011 19:27

Zwycięstwo Legii jest wynikiem złości sportowej za zatrzymanie polskich kibiców na granicy.
Utarli nosa bolszewikom w gnieździe os i pokazali gest Kozakiewicza !

krzykacz 25.08.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek23 (Post 1154858)
I bardzo dobrze,że ich zatrzymali,brakuje żeby kibice Legii jeździli z ołtarzykiem Deyny,albo z kawałkiem skrzydła z tupolewa,polski zaścianek i wieczne historie spiskowe.

Rozumiem, że kibice, którzy wydali grubą kasę za wizy, kombinowanie transportu, łapówki dla tej azjatyckiej dziczy, rewidowani za byle gówno, trzymani na granicy kilkanaście godzin przez kacapskich stójkowych to zaścianek, a karni synowie "mateczki Rosji" oduczają nas zaściankowości i uczą europejskości? Rozumiem oburzenie niektórych radością z awansu Legii, która jest (radość) cokolwiek dziwna ale słowo "zaścianek" bardziej mi pasuje do tych, których widziałem na c na meczu z Apoelem, którzy przy hymnie LM z szalem w górze wyśpiewywali słowa w sobie tylko znanym narzeczu fonetycznie zbliżone do oryginału (aczkolwiek nie była to słynna "kaszanka"), którzy symulowali śpiewanie naszych kawałków poruszając ustami jak ryby bez wody (tak, tak), dla których te grafiki z piłeczką LM na tyle po.......iły w głowie, że słowo hymn nie kojarzy im się już z "Jak długo na Wawelu" bo trzeba było im się drzeć do ucha żeby zostawili sreberka w górze. Po meczu oczywiście pocisk na Legię (a jak), który spotkał się nawet z reakcją gniazdowego("ale dzisiaj nie graliśmy z Legią")
, oczywiście na meczu przy "Donald matole" pazie siedziały cicho ( wszak obrażając słońce Peru wpisaliby się w krajobraz obrońców krzyża czczących skrzydło tupolewa jak relikwie). Jeden z paziów nawet przy wychodzeniu nawet darł się, że Legia to szmata na melodię nikomu na Reymonta nie znaną (może to jego pierwszy mecz?). Ty też moim zdaniem dałeś pokaz zaściankowości ciesząc się z tego, że kibice, którzy włożyli wiele wysiłku aby pojechać z Legią za granicę i którzy mają poczucie więzi z własnym Narodem i coś więcej w głowach niż transfery, wystawianie ocen grajkom w skali 1-10 i zwalnianie trenerów w internecie byli szykanowani przez ruską bezpiekę. Może rzeczywiście za ostentacyjne okazywanie radości z awansu Legii powinny być nawet jakieś sankcje na forum ale bany powinny być przede wszystkim dla tych, którzy otwarcie deklarują poparcie dla Donka (tak jest na tym śmiesznym kibice.net). "Zaścianek" to ci, którzy dziś się cieszą z tego co spotkało Legionistów na granicy a jesienią oddadzą głos na PO (w imię "jewropejskości") bo lubią jak się im, kibicom pluje na twarz. "Jak powiedział stary góral, Polska będzie aż po Ural , za Uralem będą Chiny, was nie będzie s....ysyny".Amen.

Fuks 25.08.2011 19:30

Klasyka w polskiej piłce. Jak przychodzi grać bez obciążenia, to nagle dostajemy skrzydeł i gramy jak nigdy. Jakie mieli obciazenie psychiczne pilkarze Legii przy wyniku 0:2 dzisiaj? Zadne. No to pokazali co potrafią. A Spartak pewnie liczył ile bramek jeszcze strzeli i totalnie ich zlekcewazyl. Przerabialismy to na MŚ w wykonaniu reprezentacji, czy w naszym meczu z Barceloną, i te przyklady mozna mnożyć.

Ale gratuluje, nie spodziewalem sie tego.

emj10 25.08.2011 19:31

Zgodzę się w tym co napisał Marszałek. Faktycznie liga rosyjska to ewenement pod tym względem, że jeśli chodzi o kasę jaką przeznaczają na transfery to są w absolutnym europejskim topie za Anglią i Hiszpania, ale w jednej linii z Francją i Włochami. Nie przekłada się to jednak na pozycję ligi w klasyfikacji lig w Europie, a także na "jakość" gry zespołów w tej lidze. Sporo tych gwiazd, które tam przychodzą grają jakby za karę i po jakimś czasie uciekają z ligi. Mamy chociażby przyłlad McGeadyego ze Spartaka, który chce czmychnąć stamtąd jak najszybciej. Spartak to obecnie 5-7 siła w Rosji i sukces Legii to właśnie wyeliminowanie takiej ekipy z pierwszej połówki tabeli.

Czy był to silniejszy rywal od APOELU? Finansowo oczywiście, a sportowo niekoniecznie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl