![]() |
Cytat:
Jednak zauważ, że ja oceniam JK za zachowanie czysto polityczne. Życzę mu dobrze, bo jest jedyną alternatywą dla PO i koniec chorego układu, który panuje w dziedzinie polskiej polityki. Politycznie strzelił sobie w stopę, mówiąc o morderstwie, ponieważ znów media mają możiwość pokazać go jako radykała. Ty i ja wiemy swoje, ale większość ludzi, którzy chodza na wybory kieruje się emocjami, dlatego JK dał powód reżimowym mediom, aby mogły kolejny raz na nich zagrać. |
Nie Marszalku, post kolezanki michu-k to nie była ironia, tylko ten użytkownik jest lewakiem i prowokatorem. Jak on się uchował na forum kibicowskim bez zbanowania za swoje 'mądrości' pozostaje dla mnie nieodgadniona zagadką.
|
Cytat:
Rosja próbuje ponownie odzyskać większą lub mniejszą kontrole nad byłymi republikami. Przypomnę ile zamieszania swoimi działaniami Kaczyński robił w Gruzji, Ukrainie, Białorusi. Mieliśmy również o niebo lepsze relacje z władzami Litewskimi. Dla Rosji na pewno ta katastrofa była na rękę bo zginęło w niej wielu zwolenników tej myśli politycznej. A że przeszkadzaliśmy swoimi działaniami Rosji, nawet jeśli były one tylko symboliczne to wystarczy wspomnieć jak w tej chwili wygląda sytuacja w tych krajach i kto pociąga w nich za sznurki... Co dzieje się w Gruzji, Ukrainie, Inflantach.. Rosjanie maja swoją politykę i pięknie ja realizują, nasze Państwo działa jak kaleka kompromitując nas nawet nieumiejętnością przeczytania instrukcji otwierania dachu(nie wspomnę o dobranej membranie która w ogóle ma takie parametry techniczne że nadaje się do innej strefy klimatycznej). Więc jak można liczyć że taka sprawa zostanie przez nas poprowadzona w profesjonalny sposób, przecież u nas zamiast specjalistów na stanowiska menadżerskie i kierownicze zatrudnia się fryzjerów. EDIT: No i najważniejsze w tej katastrofie zginęli też GENERAŁOWIE NATO. Więc to nie jest tak że wystarczy zapytać co ruscy zyskali śmiercią Kaczyńskiego bo jest to wyizolowanie jednego z wontków i udawanie że reszta jest mniej ważna a tak nie jest. |
|
|
Cytat:
|
Analiza chemiczna a trotyl. Analiza części ubrania należącego do jednej z Ofiar. Analiza pasa [przynależącego do fotela samolotu]:
http://vod.gazetapolska.pl/2658-anal...-slady-trotylu |
|
"Za ujawnienie pełnej prawdy o katastrofie smoleńskiej jeszcze wielu ludzi zapłaci karierą, wiarygodnością i złamanym życiem. Ale na miejscu tych, którzy dzisiaj triumfują, miałbym się na baczności, bo w najmniej spodziewanym momencie zostaną wysadzeni z siodła przez ludzi, którym dzisiaj zawdzięczają swoje trwanie. Ta mafia, udająca państwo nie wypuści was już ze swojego śmiertelnego uścisku. "
http://wpolityce.pl/artykuly/39735-d...elnego-uscisku |
Czyżby "samobójca" wcześniej się znieczulił ?:
P.S. Wojskowy Prokuratorze Szeląg, czas zdementować tą wiadomość w taki sam sposób jak ostatnio, że badania będą trwać pół roku a ekspertyza zostanie przeprowadzona w ....Moskwie. |
"Prof. Kazimierz Nowaczyk na Niezależna.pl ujawnia ekspertyzę amerykańskich naukowców. "Trzy prόby przeprowadzone na ekstrakcie z pasa bezpieczeństwa wykazały obecność T.N.T."
"Podczas gdy ekstrakt z próbki rękawa koszuli nie wykazał obecności materiałόw wybuchowych, trzy prόby przeprowadzone na ekstrakcie z pasa bezpieczeństwa wykazały obecność T.N.T. (2,4,6-trinitrotoluen, trotyl). Test został powtόrzony po 24 godzinach i dokonano w tym czasie dokumentacji fotograficznej". „Wyniki uzyskane drogą szybkiego testu terenowego wskazują na możliwy kontakt pasa bezpieczeństwa z materiałem wybuchowym T.N.T. Badanie przy użyciu technik analitycznych, takich jak spektrometria mas jest konieczne dla potwierdzenia zaprezentowanych tu wynikόw wstępnych, które wskazują obecność T.N.T. w materiale testowanym”. http://wpolityce.pl/wydarzenia/39760...y-obecnosc-tnt |
Polecam przeczytać http://hekatonchejres.salon24.pl/460...esiecy-rekietu
|
"nie zrobili tego Rosjanie a przedstawiciele naszej ambasady w Moskwie!
Słowa które wtedy usłyszeli śledczy brzmiały mniej więcej tak: „Po co tu przylecieliście, nie macie czego tu czego szukać, to był wypadek i nic tu po was, wypierd…ć..”." http://wpolityce.pl/artykuly/39782-r...yl-w-smolensku ... a kim jest np. Pan Turowski ..? ;] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Binienda: http://wpolityce.pl/wydarzenia/39787...niewyobrazalna -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W ogóle, nic się nie stało Polacy nic się nie stało. I dlatego Prokurator Seremet spotyka się z Premierem Rządu RP oraz Redakotrem Naczelnym gazety "Rzeczpospolita" tuż przed jej publikacją na temat ladunków wybuchowych. Ładunków nie było i dlatego te spotkania się odbyły bo ladunków nie było. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Jakimi detektorami posługiwali się polscy biegli? [...]" http://wpolityce.pl/wydarzenia/39807...wy-substanacji ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Wróblewski zachował się jak ciota" http://niepoprawni.pl/blog/287/ostatnia-linia-obrony ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Niemcy, Rosja, czy ... Polska?" http://wpolityce.pl/artykuly/39830-r...sja-czy-polska |
Cytat:
Również i to polecam: "Cezary Gmyz wykonał znakomitą pracę opisując wyniki próbek ze śladami materiałów wybuchowych zanim w Moskwie przemienią się w dezodoranty" Cytat:
|
Cytat:
Koniec off top. Kolejna próba zepchnięcia śledztwa na tor prześmiewczy. |
Bardzo ciekawie było dzisiaj w Loży prasowej w tvn24 :lol: - chyba faktycznie coś pęka :lol:
|
|
Cytat:
I co niby chcesz tym udowodnić? Że tak jak od dwóch lat dalej idą w zaparte? To wszyscy wiedzą, różnica taka że teraz już w jakimś stopniu wiadomo co się tam stało, a ci dalej o brzozie :D. |
Cytat:
|
Widać, że się nie najlepiej dzieje, skoro Kwaśniewski ładuje równo z mostu w wywiadzie dla Wprost, że komisja międzynarodowa musi być. Bo jest burdel. I zdziwiony tym wrakiem, czemu tak długo tam leży. A Tusk ? , pewnie go poświęcą politycznie. Skompromitują, ośmiesza. A to tylko po to, aby móc przeprowadzić nowe rozdanie z nowymi liderami, coby ludzie myśleli, że zmiany nastąpiły i teraz będzie już lepiej:)
Te wszystkie wypowiedzi, artykuły. Wg mnie wygląda to na całkiem niezłe asekurowanie się. Bo widać nie jest jasne kogo rządzący USA wybrali na Prezydenta. Wg przypadku zwycięstwa Mormona należy się spodziewać pewnych ruchów, które mocniej zaakcentują pozycje USA w Europie. Pewnie Ro postraszy jakąś komisją, może jakieś dowody rzuci. Niepewność jest widać duża stąd takie złagodzenie u nas klimatu w sprawie Smoleńska. Zawsze będzie można powiedzieć iż było się sceptycznie nastawionym do każdej z wersji:) "Popieram raport Millera ale komisja by nie zaszkodziła. Tusk ma racje ale Kaczyński tez nie najgorszy:) " takie teraz jest hasełko obowiązujące. Przynajmniej do wtorku. |
Michalkiewicz o Smoleńsku i WSI.
Cytat:
Mówi b. oskarżony o ujawnienie Aneksu do Raportu Komisji Weryfikacyjnej WSI: Cytat:
|
Zwolniono Cezarego Gmyza. Maska Hajdarowicza opadła.
|
Hajdarowicz zwalniał? Przecież on tylko wykonuje rozkazy inwestora oraz jego mocodawców. Pionek nic nie może :)
Z drugiej strony po takiej wtopie zdziwiłoby mnie gdyby żadna głowa nie poleciała. Sądzę, że nie pierwsza i nie ostatnia. |
Ciekawe czy Gmyz wróci do roboty kiedy za pół roku NPW oświadczy, że to jednak był trotyl ;)
|
Spokojnie znajdzie nowe miejsce pracy w firmie Srebrna.
|
Cytat:
|
Gmyza akurat zawsze ceniłem i uważałem go z jednego z najlepszych dziennikarzy śledczych w naszym kraju. Jednak się wyłożył i nie ma zmiłuj. Wielki brat patrzy.
Co do czystek to moje źródła są jednak niezawodne. Właśnie wyleciało pół redakcji Rzepy włącznie z Wróblewskim. Talaga może zostać p.o. |
Jeszcze raz.Na czym się wyłożył.Serio nie wiem.
|
Cytat:
Nie pisał o żadnym zamachu ani skąd się trotyl tam wziął.Od 19 tej trąbiło o wywaleniu Wróblewskiego , Gmyza i paru osób kilka stacji a Talaga no cóż wojskówka wraca do Rzepy może jednak to prawda że Hajdarowicz tylko czekał na pretekst żeby nawrócić Rzepę na tory Koszernej? Ma ponoć chłop jeszcze problem z Urze ale ponoć boi się że Karnowscy odejdą z połową redakcji z gwiazdami Wildstainem , Ziemkiewiczem i Łysiakiem i stworzą własny tygodnik |
Cytat:
A Łysiak to faktycznie jest tam w głównym nurcie... Jak już o Karnowskich piszemy to wrzucę świeży wywiad z Gmyzem. http://wpolityce.pl/wydarzenia/39993...tanie-wojennym Szkoda mi trochę chłopa, gdyż go naprawdę lubiłem za to, że właśnie jako jeden z niewielu nie dawał się ulec emocjom i starał się ważyć słowa tak, aby nie narazić się na śmieszność, ani zmasowaną krytykę. Jeśli chodzi o to pierwsze to twarzy nie stracił, ale jednak dalsza jego praca jako dziennikarza będzie oceniana przez pryzmat wydarzeń w ubiegłego tygodnia. Pewnie zabrzmi to teraz dziwnie, ale będę rozumiał jego wybór jeśli dołączy do kadry Sakiewicza nie mając tak naprawdę większego wyboru. No chyba, że dostanie propozycję z "Wprost". |
W Polsce jedynymi poważnymi- dla mnie- gazetami są gazety reklamowe marketów. Prezycyjnie, źródlo zawsze wiarygodne, pokrywające się z faktami. Wiadomości ze świata szukam w gazetach zza Atlantyku, tudzież informacjach agencji prasowych z rosyjskimi włącznie. Ale żeby w Polsce coś szukać i się na tym opierać a później dziwić...... niepoważne to.
Co do Urze, to powstał w tym samym czasie konkurencyjny a programowo taki sam, Wprost Przeciwnie, i jakoś miał problemy z rejestracją czy z dystrybucją. Stworzenie dobrego tygodnika, w ogóle gazety to nie lada sztuka. Ale jak uwalą URZe, to nie zdziwie się jak te osoby zaczną coś wydawać pod szyldem GP lub Gościa Niedzielnego. Myślę, że to będzie ze szkodą dla Presspubliki a nie dla ludzi piszących dla URze. Dobrze piszą i nieżle to się sprzedaje, takich ludzi to każdy w tym kraju przejmie z pocałowaniem ręki. Tym bardziej, że taka gazeta trafia do przekonanych i oszołomów i nie ma raczej zagrożenia iż coś wyjdzie na szerszą skalę. No chyba, że nagle Ziemkiewicz zaczłaby pląsać w jakimś Tańcu z Gwiazdami, i jakieś treści by tam przemycał. A tak to spokojnie. Coś tam oszołomy pisza, idioci kupują i gra gitara:) |
Cytat:
Jednak jeśli spojrzysz na ogół społeczeństwa, na badania wskazujące na to skąd czerpią oni informacje na temat kraju i świata to na czoło wysuwają się przede wszystkim główne kanały telewizyjne (TVP, TVN i Polsat, nie mylić z kanałami informacyjnymi, które jednak od czasu do czasu próbują się bawić w dziennikarstwo, a ogląda ich garstka ludzi), następnie jest prasa z naciskiem na brukowce (Fakty, SE, czy GPC), a dopiero w trzeciej kolejności z roku na rok umierające dzienniki (GW, Rzepa, czy inne mniej poczytne). Dopiero później zaczynają się jakieś niedobitki, które śledzą kanały typu BBC, czy CNN. Czytają zagraniczną prasą, albo choćby przedruki. Nie wspominając o osobach mających w RSS-ie portale zagraniczne. Ja tam, ani do przekonanych, ani do oszołomstwa raczej się nie zaliczam, a URZE kupuję cały czas ;) |
Nie wierzcie politykom żadnych maści im chodzi tylko o jedno kasę i władzę. Nie ruszajcie tego gówna. Zamiast zastanawiać się kto kłamie a kto nie i tracić czas idźcie z dziewczyną(żoną) na spacer, do kina, niech się politykiery duszą we własnym sosie. Z wyrazami szczerej niewdzięczności dla mężów stanu z lewa i prawa i tych pośrodku też. Moja tonacja!!!
|
Cytat:
Nie mów mi co mam robić "w zamian" bo to nie Twoja sprawa. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edit: Tekst Cezarego Gmyza, bo niektórzy mówią o nim jak o Yeti. Inna rzecz, że niektórzy nie zdążyli zobaczyć. "Trotyl na wraku tupolewa Cezary Gmyz Wrak Tu-154, choć jest własnością państwa polskiego, nie może wrócić do kraju Polacy, którzy badali wrak samolotu, odkryli na nim ślady materiałów wybuchowych Badania przeprowadzali przez miesiąc w Smoleńsku polscy prokuratorzy i biegli – ustaliła „Rzeczpospolita". Wrócili dwa tygodnie temu. Informację o tym, że prokuratura od kilkunastu dni zna wyniki ekspertyz, potwierdziliśmy w rozmowie z prokuratorem generalnym Andrzejem Seremetem. Polscy prokuratorzy mieli wątpliwości co do rosyjskiej ekspertyzy pirotechnicznej. Dostarczona przez Rosjan analiza nie spełniała wymogów proceduralnych. Nasi biegli odmówili podpisania ostatecznej opinii o przyczynach zgonu bez dokładnego przebadania wraku. Domagali się ponownego wyjazdu do Smoleńska. Twierdzili, że polscy eksperci, którzy prowadzili wcześniejsze badanie, mieli do dyspozycji zbyt małą liczbę próbek, by wykluczyć obecność materiałów wybuchowych. Do Smoleńska wraz z prokuratorami pojechali biegli pirotechnicy z Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego oraz Centralnego Biura Śledczego, z nowoczesnym sprzętem. Już pierwsze próbki, zarówno z wnętrza samolotu, jak i poszycia skrzydła maszyny, dały wynik pozytywny. Urządzenia wykazały m.in., że aż na 30 fotelach lotniczych znajdują się ślady trotylu oraz nitrogliceryny. Substancje te znaleziono również na śródpłaciu samolotu, w miejscu łączenia kadłuba ze skrzydłem. Było ich tyle, że jedno z urządzeń wyczerpało skalę. Podobne wyniki dało badanie miejsca katastrofy, gdzie odkryto wielkogabarytowe szczątki rozbitego samolotu. Ślady materiałów wybuchowych nosiły również nowo znalezione elementy samolotu, ujawnione podczas tej właśnie wyprawy do Smoleńska. Wiadomość o odkryciu osadu z materiałów wybuchowych natychmiast przekazano do Warszawy na ręce prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta oraz naczelnego prokuratora wojskowego płk. Jerzego Artymiaka. Prokurator generalny osobiście przekazał informacje premierowi Donaldowi Tuskowi. Od powrotu ze Smoleńska trwają intensywne konsultacje, co dalej robić z tym odkryciem. Eksperci nie są w stanie stwierdzić, w jaki sposób na wraku maszyny znalazły się ślady trotylu i nitrogliceryny. Wciąż biorą pod uwagę hipotezy, według których osad z materiałów wybuchowych mógłby pochodzić z niewybuchów z okresu II wojny światowej. Wówczas w rejonie Smoleńska toczyły się bardzo ciężkie walki. Do tej pory biegli pracujący dla prokuratury nie stwierdzili obecności we wraku materiałów wybuchowych. Powoływali się przy tym na ekspertyzy rosyjskich specjalistów. Rzecznik prokuratora generalnego Mateusz Martyniuk w rozmowie z „Rz" zapowiedział wczoraj, że w najbliższych dniach prokuratura zajmie stanowisko w tej sprawie." -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat " Dlaczego jest to dzień chwały polskiego dziennikarstwa? Bo okazało się, że są w Polsce tacy dziennikarze, dla których, w gardłowej sprawie, ważniejsze jest chronienie źródeł niż chronienie siebie. Dlaczego jest to czarny dzień polskich wydawców? Hajdarowicz najpierw zaakceptował ukazanie się artykułu Gmyza udokumentowanego tak jak był 30 paździenika. Następnie po pierwszym mruknięciu władzy w sprinterskim tempie wycofał się z głoszonych tez (nie wierzę by Redakcja wydała swoje Oświadczenie bez konsultacji z właścicielem), potem zaszantażował dziennikarza swojej gazety żądając ujawnienia źródeł informacji, gdy dziennikarz się na to nie zgodził zwolnił go dyscyplinarnie. Serwiliz godny łukaszenkowskich standardów." http://niepoprawni.pl/blog/2370/gmyz...ujawnic-zrodel |
Cytat:
Jeśli chodzi o tv.Wczoraj wieczem na tvn24 oglądałem fragment program, gdzie redaktor z doradcą prezydenta śmiali się ze tego, że Macierewicz powiedział na konferencji, że z urządzenie elektroniczne służące do badania śladów matariałów wybuchowychnazywane jest potocznie "konewką"... W tym momencie poczułem się tak, jakbym oglądał 2 niepełnosprawnych, którzy śmieją się po usłyszeli słowo np "dupa"... Wyłączyłem ten program pośpiesznie, bo poczułem się trochę zażenowany. |
"Od półtora roku znamy raport min. Millera, z którego wynika, że olbrzymi samolot po zetknięciu z brzozą stracił skrzydło, wykonał półbeczkę i spadając na miękki grunt, uśmiercił 96 osób. Tutaj motoszybowiec skosił słup latarni. Zdjęcia pokazują uszkodzony, lecz niepokawałkowany samolocik, z rozerwaną tylko częścią kadłuba."
http://niezalezna.pl/34509-smolenska-basn-z-moralem |
Cytat:
Hajdarowicz czego się nie dotknie to osiąga efekt odwrotny od Midasa. Przekrój popłynął, a jego "odnowienie" w rytmie lewackim to już tylko łąbędzi śpiew, Rzepa po przejęciu przez niego i odejściu części prawicowych publicystów i komentatorów do URze - też zaczyna lecieć na głowę (po co czytać wypociny klasy WybGazety- bis, skoro oryginał jest tańszy?) Jak zacznie mieszać w URze - dotąd tego nie robi, zapracuje na odejście zdecydowanej większości zespołu redakcyjnego + stałych felietonistów i tygodnik dołączy do Przekroju. Co zaś do Zespołu URze, stwierdzam, że nie będą mieli problemów z założeniem nowego tygodnika/miesięcznika - porównanie do zespołu "wprost przeciwnie" jest nietrafne. Zespół zmontowany przez Pińskich ma niestety mniej czytelników niż wymieniając lekką ręką publikujący w URZE - Semka, Ziemkiewicz, Lisicki, Pyza, bracia Karnowscy, Łysiak, Zaremba, Gmyz, Gawryluk, Makowski, Jachowicz etc.... |
Nie napisałem, że problemy z "Wprost Przeciwnie" wynikały ze słabości zespołu ale z czegoś innego. Problemy z dystrybucja, w ogóle rejestracją tytułu. No i kasy chyba nie mieli. Bo możesz pisać rzeczy superowe, ale jak Ruch czy Kolporter odmówią ci kolportażu to wychodzi na to jakbyś pisał sam dla siebie. Inna sprawa gdy masz fundusze, wtedy możesz spokojnie wydawać w necie, gazeta na komórkę czy na inne Kindle. Treść za sms-a. Nie podejrzewam jednak aby pismacy z Urze posiadali taką gotówkę aby uruchomić coś takiego na wielką skalę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Może to tak wygląda, ale wielkie pieniądze na rozwiązania internetowe nie są potrzebne. I jako Administrator niniejszych stron, zapewne o tym wiesz ..? Oczywiście, reklama najważniejsza ale można zaczynać po "partyzancku" i metodą "propagandy szeptanej". Nie ma żadnego problemu z rejestracją domeny internetowej na firmę zarejestrowana poza Polską [i z rejestracją takiej firmy też nie ma problemu]. Wrzucenie wszystkiego na serwer znajdujący się fizycznie poza Polską. [Pisząc "poza Polską" mam na myśli bezpieczne miejsca w Świecie. Każdy może sobie znaleźć takowe odpowiednie ...]. Uruchomienia na niej serwisu internetowego bez jakiejkolwiek rejestracji. I pisanie tego, co chce się pisać. To może zrobić każdy. W każdym momencie. W tym, ja. ----- List dziennikarzy "Presspublica": http://wpolityce.pl/artykuly/40049-u...j-naszej-pracy Czy Rosjanie sfałszowali opinię pirotechniczną? http://niezalezna.pl/34506-wiemy-dla...zostal-w-rosji |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl