![]() |
trzeba było zostawić Niedzielana... to nie bo już nie wróci do formy i jest słaby trzeba go wykopać... no to wykopuje... narazie wszystkich jak leci to jest maszyna do strzelania goli ! ehh trzeba go mieć na oku w meczu z Koroną... Wisła da radę ! :)
|
Cytat:
|
Według mnie najelpszym trenerem młodego pokolenia w Polsce jest Probierz .... mało kasy mieli na transfery a wiedział kogo ściągnąć i to zaiskrzyło ... nie wiem jak będzie dalej ale odkąd jest w drużynie widać progres
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Nie mam słów. Zagrali słownie 3 mecze, które dało się oglądać z Widzewem bronili się i szczęśliwie zremisowali. Teraz, że przegrała piszą o sensacji. Przerżnęli, bo zaczyna się tam robić nieciekawie. Balonik o nazwie Polonia Warszawa zaczyna pękać. Co to efektów pracy Skorży to należało się ich spodziewać, że będą takie, a nie inne. Może później coś będą grali, ale coś się na to nie zanosi w ciągu tego miesiąca, a i odnoszę wrażenie, że było gorzej niż z Bełchatowem. |
MY trzęsienie ziemi mamy za sobą i to jest chyba nasz atut. Legie, Polonie czy Lecha dopiero to czeka.
|
Cytat:
Jak dla mnie Jagiellonia śmiało może zostać mistrzem jesieni, ale gdy przyjdzie oferta dla Grosickiego w zimie to go już wtedy nie zatrzymają. I wiosną stracą połowę wartości w ofensywie. Dlatego dla Jagi najważniejsze zadanie obecnie to przekonanie Grosika do pozostania w drużynie, bez tego szanse na mistrza spadają praktycznie do zera. No chyba że zdołają wypracować naprawdę solidna zaliczkę punktową. Amica wygląda jakby grali na zaciągniętym ręcznym, może wuefista coś w przygotowaniach zamotał, nigdy nie wiadomo jak w danym dniu zagrają. GKS prezentuje obecnie bardzo poukładana grę, ofensywa jest zrównoważona, role w zespole też raczej nakreślone, ale to raczej za mały klub aby utrzymał na swoich barkach grę o mistrza. Korona jest wybiegana i wie co ma grać, ale podobnie - mistrz to za duże kalosze na kieleckie nogi. Z kolei my, przy pracy Maaskanta, powinniśmy nabierać jakości w ofensywie (w końcu!), jednakże stracimy jeszcze kilka punktów dzięki obronie. Polonia za to skład ma bardzo solidny, ale zawirowania wewnętrzne skutecznie utrudnią im seryjne zdobywanie punktów. Kibicom Legii pozostaje przeprosić kibiców reszty klubów, że nie ma ich w czołówce, bo wtedy liga byłaby ciekawsza. A skor(ża)o tak, to na mistrza marna szansa. Kilku kandydatów, z czego żaden z nich tak naprawdę nie może. I kto zostanie jednookim wśród ślepców? Btw, szykuje się nam bardzo ważna inauguracja w piątek. Ten mecz może nam wyjaśnić na co stać Wisłę w tym sezonie, biorąc pod uwagę dobrą grę scyzorów i wynik z końcówki zeszłego sezonu na ss, który nieco pokrzyżował nam szyki. |
Niedzielan, nawet po kontuzji w Wiśle, miał "potencjał". Szans dostawał mało, ale kto przypomni sobie pierwsze mecze Niedzielana w Wiśle,m ten zauważy, jak dobry był to napastnik. Niestety, trenował nas wtedy Złotousty.
Ogólnie tak patrze na tę ligę, i wiecie co? Wisła będzie mistrzem. Jeśli nie, to proszę o perm bana <foch> |
Cytat:
|
Wiesz co stało się przed sezonem 2007/2008
Brożki zaskoczyły Zieńczuk sezon życia Kosowski wielki powrót wiele dał Paulista świetne mecze Sobol w wielkiej formie mocna obrona to nie było trudne zdobyć mistrza i najważniejsze drużyna była głodna sukcesów |
A co to ma za znaczenie. Po tamtym najgorszym sezonie były transfery i wrócił Kosa który tak naprawdę nam rundę wygrał.
|
Cytat:
Wiem do czego pijesz ale jak dla mnie to ósme miejsce to był wynik totalnych zawirowań. Skorży 2 mistrzostw nie odbieram tylko przestrzegam przed pisaniem w stylu ' gdyby nie Skorża to mielibyśmy 10 a nie 12 mistrzostw' bo to zalatuje fanatyzmem do osoby Skorży. Blaszczu16 od razu zakłada że gdyby nie on(Skorża) to nikt inny z Wisłą by nie wywalczył mistrzostw a to jest błędne założenie. |
Polonia sie wyszumiala...
Nowym trenerem pewnie Janas i na kazdej przerwie i koncowce meczu Wojciechowski straszacy zawodnikow w szatni karami....:rotfl: |
Cytat:
Ciekawy jestem co bedzie na Reymonta, bo forma Niedzielana i forma naszej obrony nie wyglada zbyt interesujaco. A liga jest ciekawa... :D |
Cytat:
|
Dzisiejszy wynik Korony potwierdza, że nie będzie z nimi łatwo. Choć ta liga jest tak dziwna, a zespoły tak słabe, że praktycznie nie potrafią zagrać trzech dobrych spotkań z rzędu. Gdy większością akcji rządzi przypadek, a wynikami czynnik losowy - tak to właśnie bywa. O żadnej formie czy powtarzalności nie może być tu mowy.
Dlatego z jednej strony trzeba być skoncentrowanym, ale z drugiej nie demonizowałbym siły żadnego zespołu "ekstra"klasy |
My od ośmiu lat nie mamy zespołu, który będzie mógł walczyć jak równy z równym w pucharach. Od Valarengi do dziś w pucharach dostajemy baty. Od prawie wszystkiego co się rusza. Wy Skorże oceniacie przez pryzmat Levadii, a Karabach to nie wiem czy nawet nie większe ogórki niż klub z Tallina, bo chyba 4 w swoim kraju, a zlał nas niemiłosiernie. w 2003 odpadliśmy z walczącą o utrzymanie Valarengą, w 2004 z Dinamem Tibilisi. Dwa razy zbłaźnił się Kasperczak i teraz z Azerami. W 2005 Engel dostał baty od Vitorii Guimaraes, która w tym samym sezonie spadła z ligi. W 2006 wybawiciel większości userów - Petrescu dostał po dupie od ostatniego w lidze Iraklisu Saloniki, a pamiętam, że mogło skończyć się większą porażką niż 0-1, bo jeden z Greków miał sytuacje sam na sam z Pawełkiem. Cudem Okuka awansował w Salonikach po golu Nikoli, potem w dogrywce. W fazie grupowej od wszystkich lanie takie dostaliśmy, że szok. Jedna Bazylea przegrała z nami, która zajęła ostatnie miejsce. Nawet słaby Feyenoord nas zlał. Rok 2008 to już popisy Skorży. Ostatni Tottenham w lidze, a my go pokonać nie możemy. Potem Levadia. Nie ma co oceniać naszych byłych trenerów po "sukcesach" w Europie, bo ich nie było w ostatnich 8 latach. Każdy się błaźnił.Radzę spojrzeć na ligę, która pokazała, że jednak Skorża zna się na swoim fachu, a że z Legią nie wychodzi to wydaje mi się, że to wina słabych piłkarz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kasperczakowi 3 Mistrzostw, 2 Pucharów Polski i awansu do 1/8 finału PU nie odbieram, tylko przestrzegam przed pisaniem w stylu że "Wisła Kasperczaka to była najlepsza Wisła w jej historii" bo to zalatuje fanatyzmem do osoby Kasperczaka. 90% osób od razu zakłada że gdyby Petrescu został w Wiśle to wywalczyłby z nią Ligę Mistrzów. A to jest błędne założenie. Zajebisty tok rozumowania. Wychodzi na to że był to przypadek. Wprawdzie Kasperczak coś zdobył, Skorża też. Ale przecież równie dobrze mógł ktoś inny objąć Wisłę i też zdobyć. Przecież mogliśmy nie stracić 4 bramek na Camp Nou i awansować do LM. Jakie to proste I czemu Probierza uważają niektórzy za najlepszego trenera młodego pokolenia, a skąd wiecie czy gdyby ktoś inny nie objął Jagę to nie wygrywałaby meczu po 5-0 w fantastycznym stylu? Przecież to tylko przypadek że akurat Probierz ją trenuję. A skąd wiecie czy gdyby ktoś inny niż Frankowski i Żurawski grał kiedyś w Wiśle to nie zdobyłby więcej bramek dla niej? Czemu w takim bądz razie niektórzy uważają ich za ikony klubu? Przecież tak się tylko złożyło że akurat oni grali dla Wisły. Równie dobrze mógł grać ktoś inny. Czemu niektórzy z wyrazami szacunku odnoszą się do Cupiała że przejął i Wisłę i stworzył z niej najlepszą ekipę 21 wieku w Polsce? równie dobrze ktoś inny mógłby przejąć Wisłę i stworzyć nie tylko najlepszą ekipę w Polsce ale też czołową w Europie. Nie wiemy tego. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo wydaje mi się że nie. |
A mi się podobała gra Wisły z Jagą, jeden obrońca dobry w zimę kupiony i powinno być ok. Za to Legia powinna jak najszybciej wywalić Skorżę, co to za filozofia w ogóle żeby zatrudniać trenera zwolnionego za słabe wyniki.
Jako kibic Legii napiszę wam jak będzie wyglądała tabela na koniec sezonu: 1. Wisła 2. Jaga 3. Lech albo Legia, zależy kiedy Skorża poleci. Wspomnicie moje słowa. ;) |
GemHZR, ciężko przewidziec jak bedą wyglądały ruchy transferowe w zimie, a one pewnie bedą wykladnikiem tabeli na koniec sezonu. Teraz to sobie mozemy, a i tak jedynie gdybac, o tabeli na koniec rundy, choc i tak ta liga jest ciezka do przewidzenia, u buków to chyba mało kto tą lige obstawia
|
bez obrońców Wisła nie zdobędzie MP
Jaga straci Franka na parę meczy, sprzeda Grosika i skończy w środku tabeli |
Cytat:
|
Cytat:
wspomnę Twoje słowa 15 maja i zobaczysz że Jagi nie będzie w pierwszej czwórce |
Cytat:
No to jeszcze lepiej, bo wychodzi na to że Kasper objął naszpikowaną gwiazdami ekipę po zaledwie jednej porażce Smudy w lidze. A Skorża rozpier.doloną drużynę od stóp do głów, w czasach gdy już Wisła nie była jedynym profesjonalnym klubem w Polsce, jak to miało miejsce za czasów Smudy i Kaspra. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomaist teraz mamy noweg trenera, też ma rozpier...drużynę. Tez jest młody, ambitny i zdolny. I jego trzeba wspierać. Na tym się skupmy a Skorżę zostawmy w spokoju, bo on teraz pracuje gdzie indziej i ma nowe wyzwania. |
Ale ja niczego nie obieram ani Kasperczakowi chociaż czuję do niego niechęć ani nikomu innemu, grającemu, trenującemu i pracującemu w moim ukochanym klubie, który cokolwiek dla niego zrobił i robi.
Tylko myśl 1q2 Cytat:
Bo to tak jakbym napisał "a skąd wiesz że gdyby Petrescu został w Wiśle to wprowadziłby Krakowian do LM?" 90% wie ze tak. Bo kogoś tam w Rumunii wprowadził. Tyle tylko że to są jedynie DOMYSŁY, nie fakty. Ja tu właśnie widzę taką wrodzoną nienawiść do złotoustego. Jak pojawia się Skorża to przypadek, że to, tamto, że Kosowski, że Zieńczuk w życiowej formie. A jak pojawia się temat Kasperczaka to wszystko jemu zawdzięczamy. Super trener i w ogóle. A każdy zapomina że to był naszpikowany gwiazdami zespół, gdzie grało mnóstwo podstawowych reprezentantów i kiedy to Wisła była JEDYNYM profesjonalnym klubem w Polsce. Jak się jechało na mecz to się tylko zastanawiało czy wygramy 4-0 czy 7-0. I tak na prawdę Kasperczakowi było DUŻO łatwiej. Ale nie odbieram mu jak już wspomniałem niczego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale ja to napisałem z dużą dawką IRONII i nie zacząłem tego tematu. Ale tak mnie wykrzywiło że musiałem odpowiedzieć.
Ja się w takie wyliczanki nie bawię bo to jest nielogiczne i nie trzyma się kupy. To jest zwykłe gdybanie co by było gdyby. Takich domysłów ja mogę wypisać setki tysięcy. Co by było gdyby Brożek nie doznał urazu w meczu z GKS Bełchatów, co by było gdyby Niedzielan został w Wiśle. Co by było gdyby Skorża nie odszedł z Wisły. Co by było gdyby Barcelona nie wpakowała Wiśle 4 bramek na CN. Co by było gdyby Petrescu został przy Reymonta. Co by było gdyby Łobodziński nie strzelił bramki w meczu z Lechią. Co by było gdyby Boguski się odblokował. Co by było gdyby Polonia dziś wygrała. Co by było gdyby Probierz objął Wisłę. I tak mogę pisać w nieskończoność, a po co, skoro nie to nie ma sensu, do czasu gdy tak się nie stanie. To takie bujanie w chmurach bo równie dobrze mogę sobie wmawiać że gralibyśmy w Lidze Mistrzów gdyby uznano prawidłowo strzelony gol przez Penkse w Atenach. Że zdobylibyśmy sezon wstecz MP gdyby Poznaniacy nas nie wyprzedzili w tabeli. Że gralibyśmy dalej w Pucharze Polski gdyby Wisła nie przegrała z Lechią. Uważasz to za logiczne? Jeśli tak to 99,9999% Polaków już szykuje sznurki na hakach po przejrzeniu numerków w dużym lotku. |
Cytat:
|
no właśnie. bardzo dziwne :) bo myślałem że i Legia i Lech przegrają ze Śląskiem
|
Kasperczak miał jeden udany sezon w pucharach ! To są wszystkie jego osiągnięcia , bo liga to była formalnością . Można zaryzykować teze że nie zmarnował potencjału w lidze , jednak nie przełożyło się to na nic więcej . Wielka szansa Wisły została zaprzepaszczona , ten okres został w minimalnym stopniu wykorzystany , pod niemal każdym względem .
Być może byłbym ostrożniejszy w tych sądach , ale jego ostatnie popisy w Górniku i Wiśle tym bardziej skłaniają mnie do takiej , a nie innej oceny . |
A mnie zastanawia co jeszcze, oprocz pokonania mistrza i v-ce mistrza (po bardzo dobrzej grze) musiałaby zrobić taka Jaga, żeby zaczęła być traktowana powaznie.
Niektórzy byli chyba zahibernowali podczas poprzedniego sezonu i pucharow. A z Legia ciekawa sytuacja. Gdyby mieli troche mniej szczescia, to obecnie wyprzedzaliby tylko Cracovie. |
Oglądaliście Ligę + Extra? Dużo prawdziwych, ciekawych, a także smutnych rzeczy opowiedział Probierz o polskiej piłce...
Bardzo kumaty ten trener - trzeba przyznać. |
Coś potrafisz konkretnie przytoczyć?
|
Cytat:
Przypomnij sobie co się działo na forum po trzech udanych meczach Polonii? Od razu gros osób zaczeło udowadniać, że w tym sezonie Smolarek i spółka będą rządzić i dzielić w lidze. Jaga ma ogromny potencjał i może namieszać w tym sezonie. Paradoksalnie jednak, ich dobra gra może doporowadzić Jagiellonie do upadku. Jeżeli Grosicki, Kupisz, Norambuena, Sandomierski dalej będą mieli taką formę, to w zimie połowa z nich zmieni barwy klubowe. W Białymstoku nie ma takich pieniędzy, żeby zatrzymać tych zawodników. Tak się kłócicie o tego Skorże a moim zdaniem sprawa jest prosta. W Anglii jest takie powiedzenie- jestes tak dobry jak twój ostatni mecz. Jakim zatem jest trenerem Złotousty Anno Domini 2010? Beznadziejnym... Co z tego, że kilka lat temu poprowadził nas do mistrzostwa? Jeżeli mamy oceniać szkoleniowców przez pryzmat ich osiągnieć w przeszłości, to zatrudnijmy od razu Piechniczka i Gmocha. Przecież ta dwójka z obecnie żyjących trenerów ma ich najwięcej. |
snyrting, pier*olisz. Polonia pokazala sie raptem w dwoch meczach z dobrej strony, i to jak sie okazalo z Gornikiem (choc przez wiekszosc meczu Gornik byl lepszy) i Legią, która widzimy jak gra. Jaga gra bardzo dobrze juz od poprzedniego sezonu, wiec mysle, ze naprawde trzeba ja zaczac traktowac powaznie, tym bardziej, ze Probierz otwarcie mowi, ze walcza o mistrzostwo. I z taka gra, to kto wie...
Ze niby wszyscy odejda? Nie sadze. Kulesza z Probierzem wiedzą co się kroi, a i pilkarze gdy beda w czubie nie beda az tak chetni do przeprowadzki. edit: Tez ogladalem lige+ i naprawde Probierz sensownie prawił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl