![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nie tylko my z Odrą punkty tracimy. Legia tez tam potrafi umoczyc. A w tamtym sezonie to chyba nawet Wodzislawianie na Lazienkowskiej wygrali.
A co do wiekszych wiosek - Piast, ktory nawet swojego stadionu nie ma, na LKS czy Cracovie 5000 to tez rzadkosc, nie wiem jak jest z Polonia Bytom. Mnie tam sie juz derby przejadly, bylo chyba 10 spotkan + 2 w PE. Kilkuletnia przerwa bedzie jak najbardziej w porzadku. Beda mecze z Legia, Lechem, zgody, Lubin pewnie wroci. Emocji nie zabraknie. Poza tym mecz Wisly w Wodzislawiu tez maja swoja historie. |
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan :lol:
|
Cytat:
też tak kiedyś myślałem...ale choćby ostatni mecz ligowy pomiedzy Wisłą i Cracovią pokazuje że te mecze ciężko nazwać ligową piłką...te mecze to zwykłe kopaniny z brutalną grą...Cracovi brakuje umiejętności i dlatego tak to wygląda...a do tego jak dla mnie za dużo tych "krwawych" porachunków odkąd Craxa gra w ekstraklasie...ale to tylko moje zdanie... pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
A co do jutrzejszego meczu na szczycie to remis i tylko remis;) |
http://sport.interia.pl/news/kolton-...nsfery,1210293
chyba zyskaliśmy nowego kibica. W Cafe Futbol też nam Kołtoń strasznie słodził. Fajnie, to jest jeden z nielicznych niezłych dziennikarzy w Polsce. inna sprawa, że te artykuły zagłaskaniem piłkarzy grożą.. |
Nie bój nic - jutro będziecie mieli więcej kibiców :D bylebyście tylko Dyskopolo punkty urwali :P
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html
Cytat:
2.Polonia 28 3.Legia 27 4.Bełchatów 25 5.Lech 24 |
No dzisiaj ciekawy mecz w Poznaniu :) derby Wielkopolski Amica-Dyskobolia :D nie mogłem się powstrzymać, przepraszam :p
|
Cytat:
W sumie remis też by nam dużo dał,ale ja coś czuję,że Lech zgarni dzisiaj 3pkt. Meczu nie oglądam,bo zazwyczaj,jak jestem za jakimś naszym rywalem,który ma wygrać,to akurat przegrywa heh;-) |
Cytat:
|
Cytat:
Wisła ma najtrudniejszą kampanię pod koniec rundy jesiennej. Dwa trudne wyjazdy (Wrocław i Chorzów). Więc spodziewam się 5 punktów. Polonia pewnie zgarnie komplet (Górnik i Arka u siebie, wyjazd do Gliwic). Lech może mieć problemy po drugiej stronie Błoń, Legia w Chorzowie. Więc jeżeli planowo dwa ostatnie kluby wygrają u siebie odpowiednio z Polonią i GKS-em, to na zimę możemy oczekiwać kolejności: Kod:
1. Polonia 17 37 |
Przeceniasz możliwości Polonii. Ostatnio grają bardzo słabo nawet z gorszymi drużynami i nie będą ciągle wygrywać po błędach sędziego. Legia u siebie z GKS-em też będzie miała ciężko. Lider w Krakowie na zimę bardzo realny.
|
ja bym chciał poswiecic lidera i zeby wygrała Polonia. Bo mysle ze Lech jest grozniejszym rywalem o majstra, gramy z nim na wyjezdzie a z Polonią u siebie, pozatym Lech straciłby do czołówki sporo i miałby doła psychicznego. ewentualnie remis ale chcialbym wygraną gości
czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim ?? cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej. |
Cytat:
Kluczowe 9 meczów na wiosnę 2009: (kolejka. mecz) 18. Polonia - Legia 18. GKS - Lech 19. Wisła - Polonia 20. GKS - Wisła 22. Lech - Wisła 25. Legia - Lech 27. Polonia - GKS 27. Wisła - Legia 29. Polonia - Lech Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie. I ciekawostka, minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi: Kod:
# m pkt z-r-p bz-bs |
Cytat:
|
Lech tłucze Polonię jak nas. 5 minuta i 2-0 :)
|
Polonia wygrala wiele potyczek tzw.psim swedem lub po spalonych czy wyimaginowanym karnym jak w meczu przeciwko Piastowi. Wyglada na to, ze dzis tyle szczescia nie beda mieli i moze w koncu polegna ze 4:0
|
Amica - Groclin 2:0
Mamy lidera! Dobry i skuteczny początek Lodówek |
Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)
|
a kochana przyjaciółka zza Błoń prowadzi 1-0 w Zabrzu i cały czas jest trochę lepsza :)
Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba. |
Ale akurat w tym meczu życzę Górnikowi wszystkiego najlepszego :)
|
a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!
|
Ale mają łatwość pomieszana z fartem przy zdobywaniu goli w pięć minut dwie bramki a Poloniści jak ich nie było .
|
Cytat:
Cytat:
Marnie widzę szanse utrzymania zabrzan. Jeżeli przegrają z Cracovią to spadną na dłużej na samo dno tabeli (w kolejce czekają wyjazdy do Warszawy i Bełchatowa). A z kim mają wygrywać, jak nie u siebie z ostatnią drużyną w lidze? |
Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .
|
Cytat:
Euro2004, LM03/04, sukcesy (właśnie) Kasperczaka w Afryce - historia nie raz pokazywała, że siła w kolektywie i dobrym trenerze :) |
no cóż wykrystalizowała sie już 3 zespołów walczących o mistrza , Polonia jeszcze nie ten sezon . a "Górnicy" niestety (dla nich :D ) za rok bedą mieli derby ale z Katowicami w II lidze jak nie poprawią gry ..
|
Wydawało się że Górnik na pewno uniknie ścięcia, jak to miało miejsce w przypadku Zagłębia L., Ruchu czy Lecha...
Wszystkie te trzy drużyne musiały najpierw spaść żeby zbudować coś konkretnego, choć w przypadku Ruchu budowa dopiero się rozpoczęła, a Lubin zaliczył korupcyjną wpadkę pamiętam sezon w którym Zagłębie deklarowało walkę o mistrza, początek mieli rewelacyjny później było już tylko gorzej... a zakończyło się spadkiem podobnie może się stać z Górnikiem gdzie z deklaracji walki o puchary została dziś walka o... utrzymanie Ruch i Lech po spędzeniu paru sezonów w II lidze powrócili z całkiem nową wizją budowy zespołu miejsmy nadzieję że i "nowy plan" pojawi się w Górniku, nie koniecznie po spadku, którego im oczywiście nie życzę bo Górnik na dzień dzisiejszy ma wszelkie cechy by być w czołówce... kibiców, sponsora i trenera... ... tylko drużyna "jakoś tak" odstaje ale o powodach słabej gry może w innym poście i innym razem ;-) |
Heniu chyba jednak spada z ligi :)
Przegrac u siebie 0:2 z pasami, to juz jest bardzo zly omen. |
Ciekawe co będzie z Górnikiem. Jak na polskie realia ma możnego sponsora. Być może w zimie dokonają transferów, które pomogą w walce o utrzymanie. Z drugiej jednak strony pojawiają się głosy, że budowa stadionu w Zabrzu może być storpedowana przez kryzys oraz niektórych radnych. Jak wiadomo budowa stadionu była warunkiem obecności Allianz w Zabrzu i teraz być może oleją Górnika.
A Lech 2:0... W sumie lidera mamy. Ale wypada nam się w końcu koncentrować na grze i w końcu wykorzystywać dogodne okazje do zdobycia bramki. |
Heniu Kasperczak wlazł na przysłowiową minę , ciemność widzę w temacie KSG., Pasy i ŁKS!
|
Jak Allianz sypnie kaską to pewnie wyjdą na prostą. Co do Lecha to on będzie chyba najgroźniejszy. MAMY LIDERA! WISEŁKO MAMY LIDERA!
|
Update na półmetku sezonu :)
Minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi: Kod:
# m pkt z-r-p bz-bs |
Abstrahując (:)) od tego, że to w jakiejś części dotyczy Craxy, ale nie da się tego napisać bez podania ich jako przykład:
Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu. Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę. Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie. Nic, zobaczymy jak długo Craxa będzie dochodziła do siebie , czyli czy polecą czy też uratują nam Derby na przyszły sezon. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,58..._pilkarze.html Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl