Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Konrad. 15.11.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 629608)
Jesli sie utrzyma to znaczy, ze na to zasluguje. Nie mozemy patrzec na ich spadek tylko pod katem tego, ze czesto tam punkty tracimy.

Patrze na to pod kątem wyjazdu na mały wiejski stadioni...
Cytat:

Poza tym sa wieksze wioski.
Niby jakie? Bełchatów jeszcze by się łapał ale oni mają normalny stadion chociaż..
Cytat:

Na meczu z nami w srodku tygodnia bylo z 5000 osob.
Co z tego, skoro większość oglądała, a młynik liczył 100 osób...

Cytat:

No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci :D
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.

Wasiu 15.11.2008 23:22

Nie tylko my z Odrą punkty tracimy. Legia tez tam potrafi umoczyc. A w tamtym sezonie to chyba nawet Wodzislawianie na Lazienkowskiej wygrali.
A co do wiekszych wiosek - Piast, ktory nawet swojego stadionu nie ma, na LKS czy Cracovie 5000 to tez rzadkosc, nie wiem jak jest z Polonia Bytom.
Mnie tam sie juz derby przejadly, bylo chyba 10 spotkan + 2 w PE. Kilkuletnia przerwa bedzie jak najbardziej w porzadku. Beda mecze z Legia, Lechem, zgody, Lubin pewnie wroci. Emocji nie zabraknie. Poza tym mecz Wisly w Wodzislawiu tez maja swoja historie.

Snakes 15.11.2008 23:31

Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan :lol:

Proud 15.11.2008 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 629626)
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.

też tak kiedyś myślałem...ale choćby ostatni mecz ligowy pomiedzy Wisłą i Cracovią pokazuje że te mecze ciężko nazwać ligową piłką...te mecze to zwykłe kopaniny z brutalną grą...Cracovi brakuje umiejętności i dlatego tak to wygląda...a do tego jak dla mnie za dużo tych "krwawych" porachunków odkąd Craxa gra w ekstraklasie...ale to tylko moje zdanie...

pozdr

Kamson 15.11.2008 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 629696)
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan :lol:

A tak konkretnie to o co chodzi?

1q2 16.11.2008 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 629626)

Ja bym wolal zeby im stadion zaorali i posolili:P
A co do jutrzejszego meczu na szczycie to remis i tylko remis;)

skttrbrain 16.11.2008 00:23

http://sport.interia.pl/news/kolton-...nsfery,1210293

chyba zyskaliśmy nowego kibica. W Cafe Futbol też nam Kołtoń strasznie słodził. Fajnie, to jest jeden z nielicznych niezłych dziennikarzy w Polsce.
inna sprawa, że te artykuły zagłaskaniem piłkarzy grożą..

WINDEK 16.11.2008 00:31

Nie bój nic - jutro będziecie mieli więcej kibiców :D bylebyście tylko Dyskopolo punkty urwali :P

Snakes 16.11.2008 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 629709)
A tak konkretnie to o co chodzi?

Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy

Ricken 16.11.2008 09:22

http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html
Cytat:

Dla Lecha, walczącego o mistrzowski tytuł, to niezwykle ważne spotkanie. Zwycięstwo nad Polonią pozwoliłoby poznańskiej drużynie zmniejszyć dystans do lidera do jednego punktu. W niedzielnym spotkaniu trener Franciszek Smuda będzie prawdopodobnie mógł skorzystać z wszystkich zawodników. Po karencji za kartki do składu wracają obrońca Ivan Djurdjevic oraz pomocnik Sławomir Peszko. Być może na boisku pojawi się również Rafał Murawski, który w dwóch ostatnich meczach nie zagrał z powodu kontuzji mięśnia dwugłowego.
1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24

4fan_player 16.11.2008 09:41

No dzisiaj ciekawy mecz w Poznaniu :) derby Wielkopolski Amica-Dyskobolia :D nie mogłem się powstrzymać, przepraszam :p

unpredictable_wislaczka 16.11.2008 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 629764)
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html

1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24

Generalnie dziennikarze po polsku nie piszą;) Chodziło pewnie o 1pkt straty do Polonii,która była liderem ;P
W sumie remis też by nam dużo dał,ale ja coś czuję,że Lech zgarni dzisiaj 3pkt. Meczu nie oglądam,bo zazwyczaj,jak jestem za jakimś naszym rywalem,który ma wygrać,to akurat przegrywa heh;-)

Kamson 16.11.2008 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 629761)
Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy

Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.

prober 16.11.2008 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 629802)
Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.

Ja bym mimo wszystko przyczepił się do nieskuteczności pomocników, strzelili tylko 2 bramki w 14 meczach (mniej od obrońców...) :P

Wisła ma najtrudniejszą kampanię pod koniec rundy jesiennej. Dwa trudne wyjazdy (Wrocław i Chorzów). Więc spodziewam się 5 punktów.
Polonia pewnie zgarnie komplet (Górnik i Arka u siebie, wyjazd do Gliwic). Lech może mieć problemy po drugiej stronie Błoń, Legia w Chorzowie. Więc jeżeli planowo dwa ostatnie kluby wygrają u siebie odpowiednio z Polonią i GKS-em, to na zimę możemy oczekiwać kolejności:
Kod:

1. Polonia 17 37
2. Wisła  17 35
3. Legia  17 34
4. Lech    17 34
5. GKS    17 31

:)

Estovic 16.11.2008 11:43

Przeceniasz możliwości Polonii. Ostatnio grają bardzo słabo nawet z gorszymi drużynami i nie będą ciągle wygrywać po błędach sędziego. Legia u siebie z GKS-em też będzie miała ciężko. Lider w Krakowie na zimę bardzo realny.

tommiyacht 16.11.2008 12:41

ja bym chciał poswiecic lidera i zeby wygrała Polonia. Bo mysle ze Lech jest grozniejszym rywalem o majstra, gramy z nim na wyjezdzie a z Polonią u siebie, pozatym Lech straciłby do czołówki sporo i miałby doła psychicznego. ewentualnie remis ale chcialbym wygraną gości

czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim ?? cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.

prober 16.11.2008 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 629867)
czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim ?? cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.

Tak, Ruch mecze z Legią i z Wisłą zagra na największym stadionie w Polsce.

Kluczowe 9 meczów na wiosnę 2009:

(kolejka. mecz)
18. Polonia - Legia
18. GKS - Lech
19. Wisła - Polonia
20. GKS - Wisła
22. Lech - Wisła
25. Legia - Lech
27. Polonia - GKS
27. Wisła - Legia
29. Polonia - Lech

Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.

I ciekawostka, minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:

#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Wisła  4  6  2-0-2  6-7
2. GKS    4  6  2-0-2  6-6
3. Legia  4  5  1-2-1  4-4
4. Lech    3  4  1-1-1  6-4
5. Polonia 3  4  1-1-1  4-5

unpredictable_wislaczka 16.11.2008 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 629878)
Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.

I to akurat z nami ;P Ale my im się odwdzięczymy za mecz w tej rundzie!

harthausen 16.11.2008 17:01

Lech tłucze Polonię jak nas. 5 minuta i 2-0 :)

Eustachy 16.11.2008 17:04

Polonia wygrala wiele potyczek tzw.psim swedem lub po spalonych czy wyimaginowanym karnym jak w meczu przeciwko Piastowi. Wyglada na to, ze dzis tyle szczescia nie beda mieli i moze w koncu polegna ze 4:0

donPedro23 16.11.2008 17:04

Amica - Groclin 2:0
Mamy lidera!
Dobry i skuteczny początek Lodówek

Pan Jotka 16.11.2008 17:16

Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)

harthausen 16.11.2008 17:19

a kochana przyjaciółka zza Błoń prowadzi 1-0 w Zabrzu i cały czas jest trochę lepsza :)

Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.

Kocur 16.11.2008 17:27

Ale akurat w tym meczu życzę Górnikowi wszystkiego najlepszego :)

kucharz_77 16.11.2008 17:28

a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!

kohprzem'68 16.11.2008 17:31

Ale mają łatwość pomieszana z fartem przy zdobywaniu goli w pięć minut dwie bramki a Poloniści jak ich nie było .

prober 16.11.2008 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS (Post 629997)
Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)

Moim zdaniem to nie jest dobry wynik. Może na tą chwilę jest optymalny (daje Wiśle prowadzenie w tabeli), ale w walce o mistrzostwo o wiele groźniejszy wydaje się Lech...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 629999)
Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.

Górnik 2008/09
  • przed Kasperczakiem: 4 punkty w 5 meczach
  • z Kasperczakiem: 5 punktów w 8 meczach

Marnie widzę szanse utrzymania zabrzan. Jeżeli przegrają z Cracovią to spadną na dłużej na samo dno tabeli (w kolejce czekają wyjazdy do Warszawy i Bełchatowa). A z kim mają wygrywać, jak nie u siebie z ostatnią drużyną w lidze?

kohprzem'68 16.11.2008 17:53

Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .

prober 16.11.2008 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 630014)
Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .

Trener klasy Kasperczaka jest w stanie tak zorganizować zespół, żeby ten toczył wyrównaną walkę w lidze przynajmniej z rywalami z dolnej połówki tabeli.
Euro2004, LM03/04, sukcesy (właśnie) Kasperczaka w Afryce - historia nie raz pokazywała, że siła w kolektywie i dobrym trenerze :)

djjamajczyk 16.11.2008 18:07

no cóż wykrystalizowała sie już 3 zespołów walczących o mistrza , Polonia jeszcze nie ten sezon . a "Górnicy" niestety (dla nich :D ) za rok bedą mieli derby ale z Katowicami w II lidze jak nie poprawią gry ..

szczebrzeszcz 16.11.2008 18:12

Wydawało się że Górnik na pewno uniknie ścięcia, jak to miało miejsce w przypadku Zagłębia L., Ruchu czy Lecha...

Wszystkie te trzy drużyne musiały najpierw spaść żeby zbudować coś konkretnego, choć w przypadku Ruchu budowa dopiero się rozpoczęła, a Lubin zaliczył korupcyjną wpadkę

pamiętam sezon w którym Zagłębie deklarowało walkę o mistrza, początek mieli rewelacyjny później było już tylko gorzej... a zakończyło się spadkiem

podobnie może się stać z Górnikiem gdzie z deklaracji walki o puchary została dziś walka o... utrzymanie

Ruch i Lech po spędzeniu paru sezonów w II lidze powrócili z całkiem nową wizją budowy zespołu
miejsmy nadzieję że i "nowy plan" pojawi się w Górniku, nie koniecznie po spadku, którego im oczywiście nie życzę

bo Górnik na dzień dzisiejszy ma wszelkie cechy by być w czołówce... kibiców, sponsora i trenera...
... tylko drużyna "jakoś tak" odstaje

ale o powodach słabej gry może w innym poście i innym razem ;-)

Eustachy 16.11.2008 18:42

Heniu chyba jednak spada z ligi :)
Przegrac u siebie 0:2 z pasami, to juz jest bardzo zly omen.

Arturo Qr2nów 16.11.2008 18:58

Ciekawe co będzie z Górnikiem. Jak na polskie realia ma możnego sponsora. Być może w zimie dokonają transferów, które pomogą w walce o utrzymanie. Z drugiej jednak strony pojawiają się głosy, że budowa stadionu w Zabrzu może być storpedowana przez kryzys oraz niektórych radnych. Jak wiadomo budowa stadionu była warunkiem obecności Allianz w Zabrzu i teraz być może oleją Górnika.

A Lech 2:0... W sumie lidera mamy. Ale wypada nam się w końcu koncentrować na grze i w końcu wykorzystywać dogodne okazje do zdobycia bramki.

darotsok73 16.11.2008 19:04

Heniu Kasperczak wlazł na przysłowiową minę , ciemność widzę w temacie KSG., Pasy i ŁKS!

Barthez 16.11.2008 19:06

Jak Allianz sypnie kaską to pewnie wyjdą na prostą. Co do Lecha to on będzie chyba najgroźniejszy. MAMY LIDERA! WISEŁKO MAMY LIDERA!

prober 16.11.2008 19:55

Update na półmetku sezonu :)

Minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:

#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Lech    4  7  2-1-1  8-4
2. Wisła  4  6  2-0-2  6-7
3. GKS    4  6  2-0-2  6-6
4. Legia  4  5  1-2-1  4-4
5. Polonia 4  4  1-1-2  4-7

harthausen 16.11.2008 20:09

Abstrahując (:)) od tego, że to w jakiejś części dotyczy Craxy, ale nie da się tego napisać bez podania ich jako przykład:

Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.

Nic, zobaczymy jak długo Craxa będzie dochodziła do siebie , czyli czy polecą czy też uratują nam Derby na przyszły sezon.

ToTylkoJa 16.11.2008 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 630004)
a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!

można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem

prober 16.11.2008 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 630095)
Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.

harthausen: ciekawe, gdzie leży prawda, Majewski twierdzi, że problemem są piłkarze...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,58..._pilkarze.html

Cytat:

Na potwierdzenie swoich słów były szkoleniowiec Pasów odniósł się nawet do konkretnego przykładu. - Irytujące jest to, że piłkarz nie słucha, co się do niego mówi . On ma grać tak, jak ja chcę, bo to ja jestem jego nauczycielem i mam mu pomóc. A jeden z podstawowych pomocników Arkadiusz Baran pyta mnie głośno na treningu: Panie trenerze, czy musimy to ćwiczyć? - opisuje z niedowierzaniem sytuację szkoleniowiec.

Majewski był trenerem Cracovii od października 2006 roku. Jako jeden z najdłużej pracujących trenerów w Ekstraklasie zrezygnował z prowadzenia krakowskiej drużyny 27 października tego roku. Jego następcą został Artur Płatek.

skttrbrain 16.11.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 630116)
można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem

właśnie też się nad tym zastanawiam..ach te Wiślackie paranoje ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl