Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

p e t e r 01.06.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polonek3 (Post 738842)

Wygląda jak młody Roger Waters.

Pele77 01.06.2009 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 738872)
na lewe skrzydło mógłby byc Madejski za Zienia.Całkiem przyzwoicie sie prezentował na tle Górnika a przy takim fachowcu jak Skorża myśle że prędko wróciłby do bardzo wysokiej formy

Według mnie nie ten rozmiar kapelusza, jeżeli już kogoś wyciągać z Górnika to tylko i wyłącznie Banasia.

sergio ramos 01.06.2009 14:52

panowie, pamiętacie z FM-a Sergieja Kisly'ego i Sergieja Kyslak'a i Kirila Pavluchenka?? jestem bardzo ciekaw co z tymi piłkarzami dzieje się w realnym swiecie, gdzie grają, moze jakies sukcesy?? Wiecie cos o nich??

Krystian168 01.06.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio ramos (Post 738879)
panowie, pamiętacie z FM-a Sergieja Kisly'ego i Sergieja Kyslak'a i Kirila Pavluchenka?? jestem bardzo ciekaw co z tymi piłkarzami dzieje się w realnym swiecie, gdzie grają, moze jakies sukcesy?? Wiecie cos o nich??

oj pamiętamy :D

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ll/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ei/profil.html

Eleusis 01.06.2009 15:15

A Boris Peskovic prawdopodobnie podpisał kontrakt z Cfr Cluj...Była znakomita okazja do wyciągnięcia za darmo właśnie jego, najlepszego PIŁKARZA Ligi Portugalskiej.Cóż, szkoda, wielka szkoda...:( No, Pavlyuchek i Kislyak to po prostu wymiatają w fmie, ciekawe jak tam sobie radzą...

dejw92 01.06.2009 15:22

Gdybym był Bednarzem zainteresowałbym się nastęującymi zawodnikami:
BRamkarze:

Adam Stachowiak ( Odra Wodzisław ) - Do wyciągniącia za około 500/700 tyś zł. W ubiegłęj rundzie ( jesiennej) spisywał się wysmienicie, nie raz ratując Odrę. Do Tego młody.

Adrian Bieniek ( Znicz Pruszków ) - Był już kiedyś na testach w Wiśle. Młody zawodnik, wyróżnia się w Zniczu, Znicz potwierdzał juz zainteresowanie tym zawodnikiem z klubów zagranicznych. Ze Znicza do wyciągnięcia, bo raczej Znicz nie zagra w barażach.

Obrońcy:

Adam Banaś ( Górnik Zabrze) - Najlepszy Zawodnik Górnika w tej rundzie, Młody, z dobra techniką, Mógłby być alternatywą dla Głowackiego czy Marcelo.

Kamil Glik ( Piast Gliwice ) - Może grać na boku jak i na środku obrony, uzdolniony. U Macieja Skorzy mógłby stać się jednym z najlepszych Polskich obronców. Do Wyciągnięcia za około 200 tyś zł.

Hubert Wołąkiewicz ( Lechia Gdańsk ) - Zawodnik Baniaminka tegorocznej ekstraklasy. popisywał się już w starej 2 lidze jak i teraz. z Poczatkiem rundy jacek Zieliński wystawiał go na środku pomocy - Ponieważ LEO Benhakker chcial go powołać na tą pozycję do kadry Polski, ale ostatnio powrócił na swoją nominalną pozycję - czyli środek obrony, próbowany także na prawej stronie defensywy,

Pomocnicy:

Mariusz Sacha ( Cracovia Kraków) -
Jak włączy 7 bieg to trudno go powstrzymac, prawoskrzydłowy, taki trochę " Jeździec bez głowy"

Eleusis 01.06.2009 15:33

Ja bym się zainteresował tym bramkarzem, 2 występy w reprezentacji Brazylii do lat 20, były zawodnik Sao Paulo, dobre warunki fizyczne.Mógłby się okazać całkiem ciekawym zawodnikiem, jeśli interesujemy się rynkiem brazylijskim, taki transfer mógłby być możliwy http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html Choćby i na testy, skoro bierzemy Macedończyka prawdopodobnie bez żadnych występów w kadrach, to tym bardziej można sprawdzić takiego Brazylijczyka.
I jeszcze ten Austriak, wysoki 5 występów w U-20: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...er/profil.html i filmik który znalazłem na youtubie:http://www.youtube.com/watch?v=528R0...layer_embedded

Baala 01.06.2009 18:13

Zakładając, że zostają z nami Brożek i Marcelo oraz kontrakt przedłużają Sobol i Singla to potrzebny nam obowiązkowo:
-środkowy obrońca gdyż mamy tylko dwóch
-prawy obrońca, gdyż mamy tylko jednego
-lewy pomocnik jeśli odchodzi Zieńczuk to potrzebny nam ktoś wysokiej klasy na ta pozycje, nawet jak Zieńczuk jakimś cudem zostanie to i tak przydałoby się wzmocnić ta pozycje
-napastnik przynajmniej jeden gdy zostanie Brożek (po cichu licze że jednak zostanie z Marcelo, ja bym z nim przedłużył kontrakt i dał z 500tys. bo to i tak nam się opłaca), jeśli odejdzie to nawet dwóch napastników
-bramkarz który by realnie podją walke z Pawełkiem

Z Polskiej ligi to ja jedynie widze realną szanse kupienia kogoś do obsadzenia środka obrony gdyz na reszte pozycji zwyczajnie nikogo nie ma. Z obrońców jest trzech którzy by się przydali. Najlepszy oczywiście Jodłowiec ale i najdroższy. Jednak to zawodnik do pierwszego składu, ja go widze nawet w środku jako alternatywe dla Diaza a w przyszłości zastępce Sobola. Drugi zawodnik na ta pozycje juz całkiem realny do wyjęcia to Glik, który już teraz jest bardzo dobry. Dać Piastowi Kowalskiego na stałe i dopłacić trochę, ewentualnie Hernani najsłabszy z tej trójki, ale najtańszy bo kontrakt mu się kończy, myślę że jako trzeci stoper w drużynie miałby najmniejsze 'ale' do bycia rezerwowym.

Co do wypełniania reszty pozycji to zwyczajnie musi być ktoś spoza ligi, bo u nas jest zero dobrych skrzydłowych, zero bocznych obrońców, średni bramkarze od Pawełka nie lepsi i w ataku jedynie nadający się to Dawid 'szkło' Nowak. Jednak za tego szklanego zawodnika zażyczyć sobie takiej ceny to trzeba być niespełna rozumu. Na miejscu Bednarza to udałbym się do Bełchatowa wpadłbym do ich prezesa, popukałbym się w czoło i bez słowa odjechał, bo szkoda czasu tracić na rozmowę z takimi ludźmi.

Tasio1906 01.06.2009 18:31

Zakładając ,że nie odejdzie nikt z kluczowych zawodników to priorytetem powinno być sprowadzenie prawego obrońcy jako konkurencje dla Singlar'a, według mnie mógłby to być Grzegorz Fonfara (30 czerwca bieżącego roku kończy mu się umowa) z którym można by podpisać roczny kontrakt z możliwością przedłużenia. 30 czerwca bieżącego roku kończy się umowa Hernani'emu grzechem byłoby nie skontaktowanie się z tym solidnym stoperem. Podobnie wygląda sytuacja z Januszem Golem-solidnym i perspektywicznym pomocnikiem GKS Bełchatów. Po przyjściu Guły i powrocie Kowalskiego z wypożyczenia mielibyśmy solidną drużyne bez nakładów finansowych.

Ikki 01.06.2009 19:02

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...aw/profil.html

A może go spróbować wyciągnąć? Leo miał go określić ogromnym talentem:-p Czym za bardzo bym się nie sugerował, lecz ciekawym zawodnikiem jest:-D

amauri1990 01.06.2009 19:17

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html

jeżeli dobrze patrzę, został królem strzelców ligi węgierskiej, teraz kończy mu się kontrakt

Krystian168 01.06.2009 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 739030)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html

jeżeli dobrze patrzę, został królem strzelców ligi węgierskiej, teraz kończy mu się kontrakt

pisałem już o nim tutaj chyba z dwa dni temu :) uważam że godny uwagi jest...

amauri1990 01.06.2009 19:20

musiałem przegapić, bo temat raczej śledzę :)

jeżeli chcą kupić napastnika to kogo, jeśli nie jego :P

Krystian168 01.06.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 739032)
musiałem przegapić, bo temat raczej śledzę :)

jeżeli chcą kupić napastnika to kogo, jeśli nie jego :P

dokładnie bramkostrzelny, umie asystować, nie z jakiejś indonezyjskiej ligi, w dobrym wieku (27 lat) i z kartą w ręku...

Angmir 01.06.2009 19:50

Pamiętam jak obserwowałem Jodłowca 3 lata temu w kontekście właśnie pozycji defensywnego pomocnika... Wtedy wart był grosze. Dziś jest wart 2,5 mln € (tyle oczekuje za niego Polonia -źródło wiarygodne choć za 1,5 pewnie sprzeda tyle że na zachód dla nas minimum 2 mln.)

Zato uważam że teraz jest świetny moment na wyciągnięcie z Polonii nieco zapomnianego ostatnio Majewskiego. Kiedyś wszyscy zastanawiali się czy odejdzie za 2 mln € czy za 3, teraz myślę że do wzięcia (choć z Wojciechowskim jakiekolwiek rozmowy to męczarnia) za 800 tyś do 1 mln €. Myślę że warto. Ale takich pieniędzy nie dastaniemy napewno.

Tak wyglądają moje wzmoicnienia marzeń :]

- BR Białkowski 1 000 000 € (180 000 € kontrakt)
- ŚO/ŚPD Jodłowiec 2 000 000 (250 000 € kontrakt)
- PO Rzeźniczak 1 000 000 € (120 000 € kontrakt)
- LP Wilk 1 000 000 € (150 000 € kontrakt)
- N Lewandowski 5 000 000€ (400 000 € kontrakt)

Wydano: 10 000 000 €
Płace łączne: 1 100 000 €

Realne wzmocnienia

- BR młody bramkarz z zagranicy. Ewentulanie Fabiniak (350 000 €) Stachowiak (200 000 €) Linka (0-300 000 €) Pilarz (100 000 €)Najlepiej jednak ktos z kartą na ręce.

- PO Grzegorz Fonfara (bardzo polecam tego chłopaka - grał świteni przed 1,5 roczna kontuzją tj do rundy wiosennej w sezonie kiedy GKS był wicemistrzem, - na wiosnę wrócił do gry i grał najpewniej z całej defensywy GKS, do tego du8żo podłacza sie do akcji ofensywnych, ma 26 lat)
Cena: 0 € !! Kończy mu się kontakt w czerwcu. Do wzięcia w promocji.
Kontrakt: 80-100 000 €

albo

- PO Grzegorz Bartczak (co najmniej solidny Prawy Obrońca, umiejący grać ofensywnie i twrdo, umiejetności ma bardzo podobne do Fonfary - choc IMHO Fonfara jest lepszy. Ma dopiero 24 lata i to jest jego przewaga nad Fonfarą no i nie maił takiej kontuzji. Wadą jest duża renoma podbijająca jego cenę, i kontrakt do VI 2010 roku więc trzeba będzie za niego zapłacić niemało. Jednak jeśli chcemy go kiedykolwiek wyciągnąc z Zaglębia to mamy 2 możliwości: 1 po cichu się z nim dogadać że za 0,5 roku przechodzi do nas za grosze, albo wyciągnąc teraz. Po pół roku gry w ekstraklasie cena znacznie wzrośnie i albo się wyniesie gdzieś indizej, albo przedłuży kontrakt z Zagłębiem.)
Cena: 500 000 - 600 000 €
Kontrakt: ~150 000 €

- ŚO Hernani (od dawna pisałem o nim w kontekście wzmocnienia Wisły, widze w nim to samo co w Marcelo, tylko w nieco mniejszych ilościach. Szybkość biegu duzą jak na stopera, technikę i dużą skoczność. Kiedyś uważałem go za idelanego obrońce dla Wisły, ale Bednarz pokazał nam transferem Marcelo że można ściągnąc kogoś jeszcze 4 razy lepszego. Niestety klauzula w kontrakcie Marcelo sprawi ze prędzej czy puźniej będziemy potrzebowali kogoś na jego miejsce. IO Herani świetenie sie do tego nadaje. Ma 25 lat)
Cena: 0 € !! Koniec kontraktu w czercu
Kontrakt: ~150 000 €

alternatywą mogą być

- ŚO Piotr Polczak ze spadającej Craxy (bądź co bądź to bardzo utalentowny stoper już doswiadczony a ma dopiero 22 lata) Cena: 500 000 € Kontrakt: 150 000 €

- ŚO Adam Banaś z Górnika (waleczny, doświadczony młody, ma 26 lat)
Cena: 700 000 € Kontrakt: ~ 180 000 €

- ŚO Michał Pazdan (zadziorny i zdolny, zaledwie 20 lat, wadą są słabe jak na stopera warunki fizyczne)
Cena: 400 000 € Kontrakt: ~ 120 000 €

- ŚO Kamil Glik (dobra technika i wyszkolenie w Realu, mnie osobiście nie zachwyca, choć bycie podstawowym stoperem w tak młodym wieku jest dostateczną rekomendacją ma 21 lat)
Cena: 800 000 € Kontrakt: ~ 150 000 €

Wadą ich wszystkich są długie kontrakty podbijające cenę i działacze nie skłonni do wyprzedarzy. Glik raczej odejdzie z Piasta, lecz będzie bardzo ciężko przebić inne oferty, zwłaszcza że u nas ma murowaną ławę, a gdzieś indziej będzie mówgł grać. Z innych stoperów można się zastanowic nad Sadlokiem i Fojutem.

Zabrakło mi sił na pisanie o pomocnikach/napastnikach :) więc napisze szybko.

1 z tej grupy:

- PS/LS Szymon Pawłowski Wiek: 22 lata Cena: 800 000 € Kontrakt: ~ 180 000 €

- ŚPO Radosław Majewski Wiek: 21lat Cena: 900 000 € Kontrakt: ~ 220 000 €

- ŚP Bruno Couthino Wiek 23 lata Cena: 500 000 € Konrakt: ~ 150 000 €

- LP Damir Kojasević Wiek 22 lata Cena: 250 000 € Kontrakt: ~ 80 000 €

- ŚPO/ŚN - Paweł Buzała Wiek: 23 lata Cena: 300 000 € Kontrakt: ~ 80 000 €

- LP/PP Maciej Małkowski Wiek: 24 lata Cena: 350 000 € Kontrakt:~ 120 000 €

- LS MJanusz Gancarczyk Wiek: 25 lat Cena: 900 000 € Kontrakt: ~ 200 000 €

Napastnik;

Dawid Nowak Wiek: 25 Cena: 800 000 € Kontrak: ~ 200 000 €

Buzała (patrz wyzej)

Kamil Grosicki Wiek: 21 lat Cena:1 000 000 € Kontrakt: ~220 000 €

Tomasz Zahorski (coś dla Skorży :) Wiek: 24 lata Cena: 0 -250 000 € Kontrakt: ~ 150 000 €
(dodam że co poniekturzy 12 miesięcy temu chcieli za niego dawać milion euro na tym forum)

W ataku marzył by mi sie jeszcze Dawid Janczyk - kto wie czy nie byłby do wzięcia wszystko zależy od tego jak jego postępy oceniają Rosjanie.

p e t e r 01.06.2009 19:53

A skąd wziąłeś te wszystkie orientacyjne zarobki? To Twoje szacunki?

martinius028 01.06.2009 20:36

Ceny to niektórych chyba z kosmosu wziołeś...

Zienczuk8 01.06.2009 20:37

jakis wielkich wzmocien nam nie trzeba, nalezy tylko uzupelnic braki... tj. jakis prawy obronca na poziomie Singlara czyli nie musi byc jakis porywajacy no i lewy pomocnik, ale tutaj juz przydalby sie ktos porządny, bo gra Cwielonga poprawila sie i to bardzo, ale to i tak za malo jak na europejskie puchary... no i jakis bramkarz, tez nie musi byc jakis gwiazdor.. taki na poziomie Mario, bo Dolha nie byl duzo lepszy, ale wtedy obaj zyskiwali na konkurencji...

IncognitoTSW 01.06.2009 20:49

Czy niektórzy wierzą, że Nowak kiedyś wyzdrowieje? z Grzelakiem i Dawidowskim stworzyliby trójkąt marzeń....

koker 01.06.2009 21:20

Ja bym na prawa obrona wzial o to tego pana:

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html

I on jest za darmo!!!

Angmir 01.06.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 739115)
Czy niektórzy wierzą, że Nowak kiedyś wyzdrowieje? z Grzelakiem i Dawidowskim stworzyliby trójkąt marzeń....

Zapomniałeś o szałachowskim.

Swoją drogą to samo mówiło się o Jeleniu (niektórzy mówili że lada dzień zawiesi karierę z powodu niezaleczalnego urazu pleców), ajk widać sobie poradził i w tej chwili razem z Błaszczykowskim są najlepszymi polskimi piłkarzami.

Dive Pirate 01.06.2009 21:57

Mimo wszystko nie warto ryzykować z Nowakiem. Tak jakby nie było innych piłkarzyn na świecie.W końcu Łysy za coś kasę bierze więc powinien mieć kilku kandydatów do ataku.

TSW06 01.06.2009 22:57

o Fonfarze pisali w dzisiejszym Przeglądzie Sportowym. też myślę że to dobry zawodnik na prawą obronę, bo jest doświadczony, zdrowy i darmowy.
co do Nowaka - wolałbym go wziąć

Styk83 01.06.2009 23:10

Nowak napewno nie moze byc tym jedynym na ktorym mamy polegac,jest za bardzo podatny na kontuzje,jako partner Brozka jak najbardziej ale nie jako nasza glowna armata.

brylant17 02.06.2009 06:29

Niechce Nowaka,niechce powtórki ala Niedzielan ala Dawidowski

Raporter 02.06.2009 07:02

Trafiłem na forum gdzie pyrki rozmawiali o zdolnych Bośniakach. I co napisał jeden z Bośniaków oto:
Cytat:

lol don't underestimate the best of the BiH league. We all thought like that about Stilic. "yeah he is one of the best midfielders in BiH, but so what?" and then he moved to Poland and now he is a hit. I think the best players of BiH have potential which we will be surprised to see. Stilic, Ibricic (Hajduk), Huseinovic (Werder Bremen), Muratovic (Sturm Graz), Vladavic (Zilina), Edin Dzeko (Wolfsburg), and Hasagic (Istanbul BB), were all great talents in BiH, and now at least 6 out of those 7 that I just mentioned can be easily said to be one of the best players in their leagues. Hasagic is wanted by Fenerbhace, Dzeko can join any of the top 4 teams in Germany after what he has accomplished in Wolfsburg, Vladavic is followed by Ukraine's 2 biggest giants, Ibricic was suppose to be a Dynamo Kiev player but he choose Hajduk, and Muratovic is amongst Russia's best today but he is old to join a bigger side. Don't underestimate our youth.
Dlatego oby ten Vladavic przyszedł, ale konkurencję mamy naprawdę niezłą(jeżeli Fuckty nie zmyślają).

Wujekm 02.06.2009 07:58

A ile kasy klub dostanie od C+ za zdobycie mistrzostwa Podobno to ma być znacząco więcej niż w latach poprzednich Więc i na transfery powinno być więcej Zna ktoś kwote ??

tomasz_19 02.06.2009 07:59

skupiłem się tylko i wyłącznie na zawodnikach z naszego "podwórka"

ja to widzę tak:

bramkarz: Grzegorz Kasprzik - Piast Gliwice ( byłby wzmocnieniem)

środkowy obrońca:
Kamil Glik - Piast Gliwice lub Adam Banaś - Górnik Zabrze ( oboje do ściągnięcia, bez wygórowanych kwot transferowych) oboje byli by wzmocnieniami.

lewy/prawy obrońca: Krzysztof Król ( Jaga) Grzegorz Fonfara ( GKS) byliby zmiennikami, ale wartościowymi.

środkowy pomocnik: oczywiście zakładam, że Garguła sie wyleczy i będzie wzmocnieniem... a jeżeli chodzi o defensywnego pomocnika to Bednarz powinien! już podpisywać kontrakt z Januszem Gol z (GKS) zwłaszcza, że GKS odpadł z walki o puchary...

lewy pomocnik: Janusz Gancarczyk - Śląsk Wrocław ( chłopak ma potencjał niesamowity, przy Skorży by się rozwinął bez wątpienia) lub Kamil Wilczek - Piast Gliwice ( chłopak ma talent, taki nieoszlifowany diamencik ;P)

napastnik:
tu jest problem, bo o ile jestem przekonany, że Dawid Nowak jest świetnym napadziorem to nie jestem przekonany co do jego zdrowia... więc ostatecznie można by było powalczyć ale jak sie nie uda to nie załamywać rąk i poszukać za granicą...

elliot_ness 02.06.2009 09:38

A jak się sprawa ma z tym brazylijskim napastnikiem z CSKA Sofia którym Wisła była bardzo zainteresowana???

qchar90 02.06.2009 09:42

Nowak tak
ale musiał by przejśc gruntowne badania przed podpisanie kontraktu...
mi sie wydaje że on ma problemy podobne jak swego czasu Messi
z miesniami...

marcinb88 02.06.2009 10:12

Podobno tymi 2 Pomocnikami interesuje się Bednarz, nawet według "faktu"... był już ja Węgrzech i Słowacji:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ok/profil.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ro/profil.html

Wiem że FM to nie jest wiarygodne źródło ale według skautów FM'a ten Leonardo jest lepszy od Zienia.
Obaj za free

marcinb88 02.06.2009 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 739300)
Podobno tymi 2 Pomocnikami interesuje się Bednarz, nawet według "faktu"... był już ja Węgrzech i Słowacji:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ok/profil.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ro/profil.html

Wiem że FM to nie jest wiarygodne źródło ale według skautów FM'a ten Leonardo jest lepszy od Zienia.
Obaj za free

Ten Leonardo grał 2 mecze na Igrzyskach Olimpijskich w Sydney. W tamtej drużynie grał między innymi Ronaldinho, Fabio Aurellio, Edu i Lucio, a trenerem był Luxemburgo. Teraz stał się takim "Węgierskim Rogerem" bo gra w reprezentacji Madziarów, nie wiem jak dostał zgodę skoro grał na Olimpiadzie w składzie Brazyli.... Podobna była sytuacja z Cantoro, któremu nie pozwolono grać dla Polski.
Więc jeśli Bednarzowi udało by się go ściągnąc za free(kończy się mu kontrakt), to myślę,że było by to interesujące wzmocnienie. Jego druzyna w tym sezonie zdobyła mistrzostwo Węgier a on był podstawowym zawodnikem zdobywająć 5 bramek i zaliczając 6 asyst

MCX 02.06.2009 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 739281)
A jak się sprawa ma z tym brazylijskim napastnikiem z CSKA Sofia którym Wisła była bardzo zainteresowana???

Facet nazywał się Nei i była swego czasu wielka akcja pt "Nei do Wisły" :D

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...sfer-do-wisly/

potem

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-w-cska-sofia/

i tak przez jakiś czas się toczyła ta sprawa.

Teraz patrzyłem w skład CSKA i go już tam nie ma, poszperałem dalej i Wikipedia podaje, że gra teraz w Al-Shabab. Więc pewnie zarabia sporo i niezbyt go już interesuje podbój Europy.

elliot_ness 02.06.2009 14:32

Może spróbować znowu z Romero ?? Był jeszcze jeden brazylijczyk ale podobno zdecydował się grać w jakieś duńskiej drużynie.No i oczywiście rynek polski.Wisła starała się 1,5 roku temu o Gorawskiego.Więc z okazji spadku górnika może należy z nim porozmawiać.Byłby dobrym wypełnieniem luki po Zieńczuku.Bramkostrzelny Banaś również.Jeżeli polonia robi pod nich podchody to nie wierzę że Wisła nie mogła by ich pozyskac.Można zrobić wymianę za Niedzielana.Jop chce wrócić nigdy nie byłem jego zwolennikiem ale napewno podniósł swoje umiejętności w mocnej lidze rosyjskiej.Czy ktoś jeszcze pamięta jak było głośno o brazylijczyku pseudo"pitbull"??? Temat przejscia do Wisły był również nagłasniany.Ostatecznie trafił do Porto ale nie przebił się do podstawowego składu.

lukas63 02.06.2009 14:43

Cytat:

No i oczywiście rynek polski.Wisła starała się 1,5 roku temu o Gorawskiego
A chcesz drugiego Dawidowskiego?

grogoriogreg 02.06.2009 15:17

Gorawski jest juz stary, a poza tym nic wielkiego w Górniku nie pokazał, za słaby na Wisłę

marcinb88 02.06.2009 16:56

A co myślicie o Aleksandrze Vukovicu? Aris Saloniki chce rozwiązać z nim kontrakt, można by było zrobić Legii na złośc i go zatrudnić. Przyda się kiedy ma odejść Canoro, a Garguła nie pomoże nam w el. do LM

avathar 02.06.2009 17:02

ja proponuje przemyśleć temat Ślusarskiego, z tego co wiem ma zapis że w pierwszej lidze grać nie będzie...
pozostaje kwestia chęci samego zawodnika i kibiców

westersyl 02.06.2009 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 739336)

Teraz patrzyłem w skład CSKA i go już tam nie ma, poszperałem dalej i Wikipedia podaje, że gra teraz w Al-Shabab. Więc pewnie zarabia sporo i niezbyt go już interesuje podbój Europy.

Przecież to ze jest u arabów było bezpośredni przyczyną tego, że do nas nie trafił. Byliśmy dogadani i z klubem i z zawodnikiem ale po ofercie arabów Nei zażądał więcej od nas, nie byliśmy mu tego zaoferować i jest tam gdzie jest.

wislakkowalski 02.06.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 739458)
A co myślicie o Aleksandrze Vukovicu? Aris Saloniki chce rozwiązać z nim kontrakt, można by było zrobić lEGII na złośc i go zatrudnić. Przyda się kiedy ma odejść Canoro, a Garguła nie pomoże nam w el. do LM

mam dla ciebie rade: idz do apteki i kup sobie porzadny termometr.

Tylko chory czlowiek moze myslec o graniu bylego kapitana i zatwardzialego legionisty na R22.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl