![]() |
Cytat:
|
bebeto- rozumiem, ze jest Ci 'zal.pl', ale z tym Urbanem nie przesadzaj.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No wczoraj to można powiedzieć udowodnił , lecz 2 lata w bezpośredniej rywalizacji jest gorszy, na razie odstaje na 4 punkty , ale to nie jest argument aby to stwierdzić,liczy się ostatni mecz i to jak wypadniemy na koniec sezonu , wtedy się dopiero okaże kto jest lepszy z tej 2, oby był to Maciej
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja rozumiem że można być wkurzonym po ostatnim meczu ale jeśli nawet moderator zaczyna wypisywać takie farmazony to jest to chyba oznaka histerii. |
holenderska szkoła trenerska mogłaby być nawet dobrym rozwiązaniem:)
|
Zawsze zdumiewało mnie to wiernopoddańcze przywiązanie do Skorży.Wygrywa te mistrzostwa w nędznej polskiej lidze,ale stylu żadnego drużyna nie ma.Już nie zdumiewa mnie,ale najzwyczajniej śmieszy zdanie,że lepszego trenera nie znajdziemy za taką kasę.Już kiedyś dawałem przykład Portugalczyka Jose Couceiro,trenera Litwy,przedtem biednego Kowna(wyeliminował z nim Gl.Rangers w kw.do LM).Ten były trener Porto,to naprawdę niezły fachowiec,a Litwinów było stać na niego.
|
Cytat:
|
W mojej opini trener Skorza powinien zachowac posade.
Nie skreslalbym go jeszcze. Dajmy mu czas do konca sezonu i zobaczymy jak zespol sie bedzie prezentowal. Moze cos sie w koncu ruszy w tym klubie! Moze w koncu w zimie sprzedamy kogo mamy sprzedac, kupimy kogo mamy kupic i pozwolimy sie druzynie zgrac przez runde wiosenna! A nie znowu sprzedawanie zawodnikow przed eliminacjami do europejskich pucharow i na szybko kupowanie kogos na zastepstwo! Skonczmy z tym wreszcie! Uczmy sie na bledach! Wtedy nowy stadion (33 500 na trybunach) w chodzimy do LM w pierwszym meczu fazy grupowej po pieknym meczu pokonujemy FC Barcelone 1:0... itd.! Ahhh jak pieknie zyc marzeniami! :) Aha i na koniec prosba do trenera Skorzy! (kto wie moze przeglada czasami forum kibicow) Dajmy szanse mlodym zawodnikom! :) (chcial bym w koncu zobaczyc Leszczaka) WCIAZ WIERZE W TRENERA SKORZE!!! 1906% poparcia! |
Cytat:
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę, że Małecki wyszedł w podstawowym składzie w pierwszej kolejce ligowej poprzedniego sezonu? Stracił miejsce w wyjściowej jedenastce i w następnych dwóch kolejkach wchodził na 25-30 minut. To mało szans jak dla chłopaka, który wtedy wyróżniał się tylko zadziornością? Małecki nie grał, bo był słaby i Skorża miał prawo stawiać na innych. Obecnie podobnie jest z Ćwielongiem. On też dostawał szanse w pierwszym składzie i ciągle zawodzi. Czasami błyszczy, ale tylko jako zmiennik. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A najbardziej denerwuje mnie to, że nawet jak wynik jest w miarę pewny, to nie wpuszcza młodych. A jeśli już, to w 90 minucie.
|
Kiedyś grałem w "juniorach" i tam trener uczył nas podstawowych reguł:
-wyjdź koledze do podania -grajcie bliżej siebie -nie wykopuj bez sensu -nie kiwaj -jeden góra dwa kontakty Te kilka bardzo podstawowych zasad wystarcza na naszą ekstraklasę - i nie trzeba mieć do tego wirtuozów (patrz Polonia B; Ruch) Patrze na grę naszej Wisły i niestety nie widzę żadnego z w/w elementów. I mam pretensje do naszego trenera teoretyka że nie potrafi wprowadzić do zespołu żadnej z tych zasad. Niestety nasza gra opiera się na indywidualnych umiejętnościach a to nie wróży dobrze na przyszłość. Maciek chyba już obecnego poziomu nie przeskoczy. |
1906% poparcia dla Skorzy...
na pohybel obludnikom ktorzy po jakims potknieciu odrazu napierdzielaja... narzekaliscie na Cupiala jak czesto zmienial trenerow, szydzicie z Wojciechowskiego... a sami nie potraficie zachowac zimnej krwii, banda taktykow wychowana na championshipie.... nie ma druzyny ktora wygrywa wszystkie mecze w lidze! zachowajcie dla siebie te swoje smuty i oceniajcie trenera minimum po sezonie, a najlepiej jak sie skonczy kontrakt... dopoki bedzie miec miejsce trenerska ruletka nigdy nie uda sie zbudowac super klubu.... jak krytykujecie nie nawolujcie do zmiany trenera bo to jest szczeniackie... |
Wisła gra słabo to prawda ,ale w zeszlym roku tez nei grajac dobrze jesienia ,wyprzedzilismy rzutem na tasme rozpedzonego Lecha. Oczywiscie boli znow porazka z najwiekszym rywalem ,ale nie jest to chyba powod by zwalniac Skorze ! Kiedys zwolniono Petrescu po 3 remisach z rzedu co okazalo sie paranoja ,wiec skoro dalismy szanse Skorzy po Levadii ,dajmy mu szanse do konca sezonu .
|
Mam poważne pytanie do wszystkich zwolenników zwolnienia Skorży-kogo proponujecie w zamian?Podawajcie wasze propozycje , tylko w dostępnych dla nas granicach finansowych i z krótkim uzasadnieniem , dlaczego akurat ten a nie inny.
|
Takich trenerow jest na swiecie pewnie z 300. A od nazwisk i wymagan to jest zarzad a nie kibice.
Plakac ze nie znajdziemy lepszego trenera to moga kibice Interu albo Manchesteru United. Kazdy trener druzyn topowych z ligi lepszej niz nasza bije Skorze na glowe. |
Cytat:
|
tylko ilu z tych trzystu przyjdzie do polskiego bagienka i za jaką kasę?
a przecież na lepszego powinniśmy zmienić, a o takich jeszcze trudniej najpierw sprowadźmy piłkarzy, wybudujmy stadion, później zajmijmy się trenerem, ja po prostu nie wierzę, że zmiana trenera (uwzględniając nasze możliwości) wiele zmieni :/ |
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Czyli jednak są jeszcze ludzie, którym podoba się styl gry Wisły i dla których, to żaden problem, że najlepiej zarabiający zawodnicy w tym kraju nie potrafią przeprowadzić żadnej składnej akcji w meczu, w której byłoby widać jakikolwiek pomysł lub plan! I to nie jest sytuacja z jednego meczu, a trwa od kilku ładnych miesięcy. W pełni zgadzam się, że wygrywamy mecze tylko i wyłącznie dlatego, że mamy lepszych piłkarzy, ale ci piłkarze zupełnie nie potrafią ze sobą grać! I to jest wina Skorży. No, chyba że zwycięstwa z Odrą W. czy Piastem są dla Ciebie w pełni zadowalające, a to, że przegrywamy wszystkie mecze o jakimś tam prestiżu, to przecież nie ma znaczenia, co? Cytat:
Mamy w ataku reprezentanta Polski, plus gościa, który rzekomo już prezentuje poziom reprezentacyjny i dostał od Smudy powołanie na najbliższe mecze towarzyskie. W ofensywie oprócz tego jest jeszcze gość, który kilka tygodni temu wywalczył ze swoją reprą awans do MŚ2010. O reprezentancie Łobodzińskim (przez grzeczność), czy byłym kadrowiczu u21, a obecnym u23 Pepe Ćwielongu nie będę pisał. To może trzeba w takim razie JESZCZE kogoś kupić, bo przecież Skorża nie ma kim grać w ataku! Może jednak warto dać szansę Jirsakowi zagrania kilku meczy z rzędu? Ja wiem, że Skorży tak trudno jest przełknąć to, że Tomas to transfer Bednarza i za wszelką cenę chcę pokazać, że ten chłopak się nie nadaje, ale może jednak dobro drużyny trzeba postawić ponad własne sympatie/ antypatie. A jeśli Jirsak nie potrafi w połowie rundy wyjść i zagrać całego meczu ze względów kondycyjnych (bo tak niektórzy twierdzą), to czyja to jest ****a wina, jeśli nie Skorży i jego sztabu?! Cytat:
|
Ja tam ciągle popieram trenera Skorżę. On ma takich piłkarzy jakich ma, do tego część jest kontuzjowanych wiec trudno żeby Wisełka grała jakoś rewelacyjnie. Oczywiście, że boli i to nawet bardzo, że znowu przegrywamy z drużyną z którą bezpośrednio walczymy o mistrza. Ale ja uważam, że to nie wina naszego trenera, bo on nie wejdzie na boisko i nie wykorzysta za Małeckiego lub Brożka stuprocentowej sytuacji! W Wiśle po prostu nie ma kto zdobywać bramek i dlatego tracimy punkty. A nasza obrona bez Głowy jest tragicznie słaba i robi mnóstwo błędów. Maciej Skorża ma u mnie cały czas pełne poparcie, bo uważam, że robi z tymi zawodnikami, których ma kawał dobrej roboty a to nie jego wina, że nie zrobili mu przed sezonem jakichś porządnych wzmocnień i musi grać tym składem!
|
ale co Wy tak ciągle z tą zmianą niech Skorża zostanie ale niech dostanie jasny i wyraźny sygnał że to co prezentuje Wisła na boisku to zdecydowanie za mało jak na trenera który podobno ma być najlepszym w Polsce tyle to z całym szacunkiem i Janek Urban potrafi :)
i nie przyjmuje do wiadomości że tym składem to gramy już maks z drugiej strony Skorża w lidze ma dobre wyniki i przekonał Cupiała do swoich racji co do skautingu i tu trzeba poczekać bo może faktycznie wyjdzie nam to na dobre a przynajmniej bedzie jasne kto jest ojcem sukcesu czy porażki |
Cytat:
Oto dorobek Jirsaka w ostatnich kilku meczach z rzędu: Wisła - Legia: 45 minut (cała 2 połowa) Korona - Wisła: 90 minut (cały mecz) Bytovia - Wisła (PP): 24 minuty Wisła - Piast: 90 minut (cały mecz) Lech - Wisła: 90 minut (cały mecz) Śląsk - Wisła: 89 minut (zmiana w końcówce) Wisła - Polonia W: 62 minuty (zmieniony w 2 połowie) Hetman - Wisła: 90 minut Jirsak od prawie 10 meczy jest podstawowym zawodnikiem. Wykorzystuje szanse?! Gówno wykorzystuje! Gra tak, że jak tylko wróci Sobol, to węrduje na ławe. Z Gargułą nie ma szans, jak ten wróci do średniej dyspozycji. Może nawet jak Mączyński wróci z ŁKS to się okaże lepszy. Przestańcie .......ić, że nie dostaje szans, i że to wina Skorży Jirsak gra słabo, Łobodziński nie potrafi zorbić JEDNEGO dobrego dośrodkowania jak gra z przeciwnikiem lekko powyżej przeciętnej, Małecki pokryty znika jak kamfora - gra dobrze przeciwko ogórkom tylko, ale gębe ma strasznie niewyparzoną, Brożek przestał strzelać, bo się boi nogę dostawić po kontuzji - dobrze przynajmniej, że zaczął asystowac, drugi Brożek zasypia na meczu z Legią i psuje pułapki offside'owe przez co tracimy bramkę, Pawełek niepotrzebnie wychodzi z bramki itp... To nie Skorża marnuje 10 z 12 sytuacji na mecz, to nie Skorża popełnia błędy indywidualne... Owszem,jakby wszyscy grali jak Marcelo, Głowa, Sobol to byłoby inaczej ale.... Niestety mamy takich grajków, jakich mamy i dopóki budźet nie wskoczy z 30 mln PLN na 30 mln EUR takich mieć będziemy |
Cytat:
|
Cytat:
|
U nas jest "nie kiwaj" a w Brazylii "kiwaj". Tam ucza techniki a u nas masy zeby sie przepychac. I potem kazdy napastnik objezdza nasze drewienka pokroju Bąka, Jopa czy Zewlakowa.
|
Myślę, że powinniśmy wrócić do taktyki 4-5-1, która mogłaby namieszać sporo u przeciwników. Do napadu sam Małecki a do tyłu taką "10" grać powinien brożek skoro dobrze operuje piłką. Wtedy do środka mogliby wchodzić skrzydłowi.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, że Skorża przestawia nas na 4-4-2 na fali krytki związanej ze stylem gry, oraz widząc jak wygląda/wyglądała tabela (cała ta przewaga). Niestety w meczach z Legią czy Lechem okazuje się, że aktualnym grajkom trochę jednak brakuje do Szymkowiaka, Żurawskiego, Frankowskiego, Kosowskiego, Uche i odkrywanie się kończy się tym, że bijemy głową w mur i marnujemy okazje, a przeciwnikowi jedna akcja wpada przypadkiem i jest płacz i zgrzytanie zębów Gdybyśmy zagrali z Legią i Lechem nieco bardziej zachowawczo, to pewnie bylibyśmy teraz bogatsi o parę puktów. |
Cytat:
Maly grajac w cienkim jak ostatni mecz Wisly Zaglebiu i tak mial lepsze statystyki (minimalnie, ale zawsze) i jako jeden z niewielu byl tam chwalony za gre przez trenera i kibicow. Cytat:
W kazdym razie w tym przypadku dodawanie otuchy spelzlo na niczym. Pilkarz slaby psychicznie to po prostu slaby pilkarz i w dobrym klubie ktos taki powinien byc rownie mocno niedozwolony, co silne psychicznie drewno :) Z Lobo sprawa jest o tyle ciezka, ze on jest tragiczny od kazdej strony od jakiej by na niego nie spojrzec - psychika, szybkosc, strzal, pomyslunek itd. Mam cicha nadzieje, ze Skorza nie planuje kolejnych dwoch lat dodawania otuchy i forsowania nieporadnego fuszera i tym razem uzyje swoich mocy menadzerskich w celu rozwiazania problemu. maksinho : chodzilo mi o funkcje jakie przejal po Bednarzu, chyba przeciez nie dla jaj |
Cytat:
PS. Powinni bo narazie to wątpię czy Bytovia bała się Wisły... |
Cytat:
|
Co do Skorży to on na pewno poleci jak nie ugramy mistrza, a jak go ugramy to poleci jak przegramy eliminację do wymarzonej dla każdego polskiego zespołu od 1998r. Ligi mistrzów, bo nie ma co się łudzić , że awansujemy... i nawet jak zagramy w lidze europejskiej to już w tych meczach poprowadzi nas ktoś inny. Jestem pewny , że będzie właśnie tak jak to przedstawiłem,to nie uniknione..
|
Cytat:
I jak Kazek Moskal zapragnie wrócić do pierwszej drużyny, to też na pewno będzie lepszy! :lol: A może, skoro w końcu nieźle się zaprezentował, warto by to wykorzystać i postawić na niego w kolejnym meczu? Chyba tak to powinno wyglądać, że w nagrodę za dobry występ piłkarz dostaje szansę na kolejny, a nie, że grają goście, którzy prezentują się beznadziejnie od kilku kolejek? Diaz grał w tym sezonie prawie 2 razy więcej niż Jirsak. Jakie są tego efekty? Wykorzystywał swoje szanse? O Cantoro nie wspomnę, bo szkoda klawiatury. |
Najpierw powiedzmy sobie jedno wyraźnie: W Polsce nie ma obecnie lepszych trenerów od Skorży (być może jedynie nieosiągalny Smuda). W efekcie, jakakolwiek zmiana na stanowisku trenera miałaby sens jedynie wowczas, gdyby w jego miejsce Cupiał zainwestował w coacha z zagranicy z jakimiś sensownymi wynikami.
Najśmieszniejsze, że mieliśmy już takiego odpowiedniego trenera do długofalowej pracy, ale zarządowi brakło jaj, by wesprzeć go przeciw leniom z zespołu - tym kimś był Petrescu. Bo jakiekolwiek trwałe zmiany w profesjonaliźmie polskich piłkarzy muszą zacząć się od wymuszania zmian w ich mentalności. Do tego Petrescu się nadawał, Skorży tutaj brakuje charyzmy, odwagi i zdecydowania. Obecny problem Wisły polega na tym, że chcąc unikać kolejnych Lewadii klub i drużyna powinna eliminować coraz więcej kompromitujjących, nieprofesjonalnych i zaściankowych błędów tak w grze, jak i w całej strukturze funkcjonowania klubu. Minusów powinno wszędzie ubywać, a przybywać plusów, by przynajmniej nie zostawać coraz bardziej w tyle za europejską i światową piłką. Niestety, u nas Wisła i cała liga nie eliminuje tych braków, nie czyni postępów, tylko wręcz przeciwnie - stare patologie i choroby trzymają się mocno, rodząc jedynie kolejne, coraz bardziej cofające nas w rozwoju. Tym samym wkrótce naprawdę już nie tylko Cypr, ale nawet i Estonia, Gruzja, Czeczenia itd, itp. (np: taki Tarek Grozny lałby u nas w lidze wszystkich po kolei), będą poza naszym zasiegiem. Nie tylko Wisły. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl