![]() |
Za duzo tej gandzi.
|
Jak trzeba czyli ??
dyrektor sportowy bez osiągnięć, trener brzeczyszczykiewicz bez osiągnięć i na koniec wisienka na torcie zawodnicy o innej charakterystyce niż od nich oczekiwano i na to wszystko creme de la creme czyli prosiaczek w studiu telewizyjnym pytany czy maja jakiś plan awaryjny na wypadek jeśli Wisła spadnie, biedaczek twierdził że, nie ma takiej możliwości. Jak się okazało spadliśmy z hukiem. Więc może nie intelektualnie ale niewiem jak to nazwać ? Horyzontalnie jest mocno ograniczonym człowiekiem, którego ego wyjebalo w kosmos. Konkludując jesteśmy w dupie bo on Wisły nie odda , prędzej ja zarżnie. |
Cytat:
Nie zna się na piłce - to na pewno. @PAWEŁ Koledze chyba raczej chodziło o ten moment gdy Gula został trenerem, a nie wujek. Ale to w sumie taka sama klapa. |
reasumując
eksa: jak zrobili normalnie spadek I liga: algorytmy broniły pana który nie nadaje się na trenera wszystko było super poza wynikami awansu nie było jaki wniosek? logiczny pan K. nie zna się na piłce, nie czuje jej, nie rozumie? nie wiem ale nie powinien być w tym biznesie... bo nic nie potrafi |
pepe72 : o właśnie, to też było w miarę ciekawe, a pominąłem :)
Jeszcze co do wyboru trenera to przyznał, że zarówno Jop jak i Brosz są wśród kandydatów. Tylko, że z Broszem to może być typowa sytuacja fifty-fifty, czyli, że my chcemy, ale Brosz nie :D |
Cytat:
Algorytm bronił bo statystyki )oprócz wyniku końcowego) się zgadzały. A jak się mają w półamatorskiej lidze nie zgadzać statystyki klubu, który ma zaplecze profesjonalne (baza kibiców, sponsorzy, ogólnie pieniądze)? Pytanie też, które to statystyki broniły Sobola? Te mówiące o nieskuteczności? Te mówiące o braku zdobywania bramek z multum okazji z SFG czy tracenia bramek po SFG bo rywal miał kilka okazji w meczu? :D Gula zły bo nie wybierał go algorytm. No wszystko było idealnie ale zawiódł czynnik ludzki. Teraz Sobol zajebisty, w I lidze, w środku tabeli. Wiadomo, Gula gorszy bo spadł z ekstraklasy, Sobol super bo nawet nie umiał się na baraże w I lidze załapać :D Brosz i Jop ą podpowiadani przez AI? Wow, ale rozwój poszedł do przodu. No kto by się spodziewał, że AI wytypuje Brosza, znanego trenera, oraz Jopa, który w 3 meczach prowadząc Wisłę wygrał. Jestem też ciekaw jak AI znajduje trenerów z 5 ligi chorwackiej. Znalazłą tam trenera odpowiedniego bo? Bo wygrał 5 meczów pod rząd? Czy ta AI ma taką wiedzę, ktoś tam tyle danych powprowadzał, nawet z 5 ligi chorwackiej, że charakter czy rozmiar buta zdecydował, że własnie ten gościu z 5 ligi chorwackiej został polecony? :D Ten gościu powinien bajki na dobry sen dzieciom opowiadać. A generalnie czy on jak wchodził do Wisły i jak ją przejmował od Jażdżyńskiego i Kuby, to mówił, że będzie tu eksperymentował i robił z Wisły jedną wielką sztuczną inteligencję? Czy miał po prostu postawić klub na nogi i spierdalać? Spierdalać niemal już w 2019 roku i przede wszystkim rok temu jak się mada pojawiła? Bo chyba to była część chytrego planu, nawmawiać ciemnemu ludowi, że jest ratownikiem z sercem na dłoni, a jak już przejmie całkowicie klub to użyć go do spełniania swoich chorych ambicji czy eksperymentowania w swojej głównej branży. łykajcie dalej jego .......ety, a tymczasem Wisła w I lidze, z mglistymi szansami na awans, a jeśli go nie będzie to kolejne cięcia i jeszcze gorszy poziom. |
Szczerze mówiąc wiara w algorytmy raczej nie wskazuje na zbyt inteligentne podejście do sprawy. Raczej na upór i wiarę we własną nieomylność.
Kiepskie wyniki, brak rozwoju zawodników, brak rozwoju drużyny, katastrofalne błędy w zarządzaniu meczem itd. Tu nie ma żadnej sytuacji stykowej, skali szarości, jakieś niszy której "malutcy" nie dostrzegają. Jak na możliwości i wkład finansowy był paździerz, dno i pięć metrów wodorostów. To widział każdy za wyjątkiem mitycznych algorytmów. Cóż fakty przeczyły algorytmom, tym gorzej dla faktów. Jeżeli nie nastąpi cud, to przyszłość widzę tak, że wcześniej czy później algorytmy i katastrofalne zarządzanie doprowadzą nas do upadku finansowego, którego skala przerośnie obecnego głównego właściciela. Wówczas zabierze swoje zabawki pójdzie sobie gdzie indziej wdrażać swoje szalone wizje. Drużyna potrzebuje odbudowy w każdym aspekcie. To nie jest tak, że przyjdzie trener, coś skoryguje poprawi i jedziemy. Tu trzeba ciężkiej pracy od podstaw. Trzeba planu jak to zrobić i czasu na to by ten plan opracować. Mija miesiąc a my wciąż jesteśmy bez trenera.Każdy dzień z punktu widzenia pracy trenerskiej to dzień bezpowrotnie stracony. Ale najważniejsze są algorytmy. Może nam wylosują szóstkę w totka. |
Wydaje mi się, że mamy trenera tzn. zostanie Jop bo nie ma kasy ani pomysłu na innego, z jakim skutkiem to się okaże.
Co do reszty zgadzam się z Tobą. W końcówce udało się nam nieco podźwignąć z żałosnego 10 miejsca dzięki odejściu Sobola i trzem domowym zwycięstwom, ale zajmowane miejsce i tak jest kiepskie. Mimo to wygłupy prezesa nie mają końca co nie wróży niczego dobrego. |
Cytat:
Generalnie jak ktoś podejdzie bez uprzedzeń to jest fajnie pokazane jak myśli/działa/rozumuje obecny właściciel Wisły. |
Szkoda, że AI nie przewidziala, że MADA okażę się zła. Wtedy nie trzeba by udawać, że się przejmuje od TJ udziały żeby sprzedać klub. I wtedy by można też wdrożyć plan TJ na Wisłę, a nie gościa, który jest marzycielem i bajkopisarzem, który lubi sobie pobajerować gdy klub tonie.
Jak ktoś lubi żyć w urojonym świecie to wizja Królewskiego jest bardzo kusząca bo krąży między marzeniami a opowieściami jak będzie pięknie i daje szerokie pole do snucia pięknych wizji jak to niedługo w Wiśle będzie dobrze. Szkoda tylko, że nic z tego się nie sprawdza a my kisimy się drugi sezon w I lidze, a jedyne oznaki tego, że coś w klubie funkcjonuje to tylko Kiko. Czyli AI jest zajebista ale i tak całą robotę robi jeden człowiek. AI umie znaleźć nieoczywistego trenera z 5 ligi chorwackiej itd ale AI nie rozumie, że cały sztab szkoleniowy w Wiśle i trener byli do wyjebania, AI nie umiało przewidzieć, że Wuja, Dawid i spółka to nie będzie funkcjonowało dobrze. Jak można w cokolwiek Królewskiemu uwierzyć? Gość jest sprawny w mówieniu i takim lawirowaniu, załatwianiu spraw, jakoś ten klub jednak funkcjonuje ale oprócz tego to jest oderwany od rzeczywistości, ściemnia i podejmuje praktycznie same złe decyzje i przez to jest jedynie I liga w Wiśle. |
Cytat:
No jest fajnie pokazane.. oj. |
Cytat:
Sobolewski, o czym wspominałem - grał pod statystyki, wynik był sprawą drugorzędną. Nikt o zdrowych zmysłach, nikt uczciwy po ostatnim wywiadzie Królewskiego nie ma prawa mieć do niego o to pretensji. Takie Królewski postawił mu zadanie. Powiedział, że nawet gdyby wygrywał wszystko a nie zgadzały się statystyki, to by Sobolewskiego zwolnił. To właściciel stworzył chory system, trener tylko wypełniał swoją rolę. I według Królewskiego wypełniał świetnie. Statystyki ofensywne były cycuś, tylko zagrożenia pod bramką rywala nie było. Ten wywiad stawia jego decyzję o podaniu się do dymisji w innym świetle. Lepszym. Na tym etapie nie wiem jaka odklejka odchodzi na najwyższych szczeblach. Ludzie ograniczeni informatycznie łykają to jak pelikany, ja - stary programista - mam na to zupełnie inne spojrzenie. Jeżeli to SI nawet się nauczy, to kosztem Wisły, a nie dla jej pożytku. Klasyczne pytanie - "hochsztapler czy fantasta" - samo się nasuwa. Po tym wywiadzie nie potrafię na nie odpowiedzieć. Zresztą, z punktu widzenia kibica Wisły - jeden wuj. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Innymi słowy, w praktyce algorytm nie jest żadnym narzędziem wspomagającym, bo to on podejmuje ostateczną decyzję ;) |
Jak już wiecie z poprzedniego posta ja również zacząłem używać SI ;) analizując sytuacje naszej Wisełki, stąd nie rozumiem dalszych dyskusji rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki :
-------------- Oto kilka ogólnych cech, które mogą być pożądane u trenera, mając na uwadze cel awansu drużyny do Ekstraklasy: Doświadczenie w Pracy z Drużyną: Trener z doświadczeniem w prowadzeniu zespołów w konkurencyjnych ligach może być bardziej świadomy wyzwań i wymagań związanych z osiągnięciem awansu. Zdolności Taktyczne: Trener o silnych zdolnościach taktycznych, potrafiący dostosowywać się do różnych stylów gry przeciwników, może mieć kluczowe znaczenie w osiągnięciu sukcesu. Umiejętność Rozwoju Młodych Talentów: Trener zdolny do rozwijania potencjału młodych zawodników może pomóc w tworzeniu trwałego fundamentu dla drużyny. Dobra Komunikacja i Motywacja: Komunikacja i zdolność do motywowania zawodników są kluczowe dla utrzymania pozytywnej atmosfery w zespole. Zarządzanie Presją i Stresu: Liga, zwłaszcza walka o awans, może być stresująca. Trener powinien być w stanie efektywnie zarządzać presją i stresującymi sytuacjami. Zrozumienie Kultury Klubu: Trener, który zna i szanuje historię i kulturę klubu, ma większe szanse na zrozumienie oczekiwań kibiców i zarządu. Skuteczna Praca z Zarządem: Dobry związek z zarządem klubu jest kluczowy dla efektywnej współpracy i wspólnego dążenia do celów. -------- oczywiście jako osoba poważna podam moją metodologie: narzedzie to chat gpt (wersja darmowa) prompt "kto powinien zostać nowym trenerem wisły kraków aby awansowała do ekstraklasy" w kolejnym poście dopytałem o konkretne nazwiska ---------- jeśli szukasz konkretnych nazwisk trenerów, którzy są znani w polskim futbolu, mogą być rozważani tacy doświadczeni szkoleniowcy jak: Franciszek Smuda: Doświadczony trener, który prowadził polską reprezentację narodową oraz wiele klubów w Polsce. Waldemar Fornalik: Były trener reprezentacji Polski, który zdobył doświadczenie w pracy zarówno w kraju, jak i za granicą. Piotr Stokowiec: Trener, który prowadził kilka polskich klubów, w tym Lechię Gdańsk i Zagłębie Lubin. Radosław Mroczkowski: Doświadczony trener, który pracował zarówno w Polsce, jak i za granicą, prowadząc m.in. Cracovię. Dariusz Żuraw: Młodszy trener, ale zdobywający uznanie, prowadził z powodzeniem Lechię Gdańsk. Zawsze jednak ważne jest, aby zarząd klubu dokładnie przeanalizował swoje potrzeby -------------- panowie powiem tak: jeśli Jaro zatrudni kogoś z tej piątki to sie zesram ze śmiechu |
Taki algorytm to se można w dupę wsadzić :D Każdy kto w piłce siedzi ma takich algorytmów w głowie razy x i jest w stanie podsunąć sam pomysły. Jaro będzie bazował na tym, ze ktoś się w jakimś klubie sprawdził bo ma statystyki dobre. Przyjdzie do nas i się nie sprawdzi. I tyle będzie z algorytmu.
A co najlepsze ten algorytm tak czy siak wypluje np na trenera te nazwiska, które każdy zna :D No to zajebisty algorytm :D Rozumiem podnietę AI w sytuacji gdy ponoć wynajduje jakieś rozwiązania na leczenie raka itp. Czyli umie zrobić coś czego ludzki mózg nie umie i nie rozumie. Ale szukanie kopaczy czy trenerów po tym, ze najpierw trzeba wprowadzić w system ich statystyki i ten system po prostu to przefiltruje to w czym tu jest ta sztuczna inteligencja? To po prostu maszynka ze zbiorem statystyk gdzie i tak na koniec o tym czy ktoś się sprawdzi zdecyduje milion innych czynników. |
rozumiesz podniete AI , a czy rozumiesz intencje moich postów ???
Szczęść Boże |
Postawienie na algorytm jako siłą rzeczy decydujący element weryfikujący zasadność przeprowadzenia jakiegoś transferu czy zatrudnienia trenera to bardzo ryzykowne i niebezpieczne działanie.
On może jedynie pracować w oparciu o posiadane dane o jakimś człowieku, które z założenia będą ograniczone i będą sprowadzać się głównie do statystyk. Algorytm nie wychwyci cech charakterologicznych, ludzkiej zmienności, reagowania pod presją, nie będzie rozumiał pojęcia kreatywności i tym samym nie będzie mógł w ogóle go oceniać! Podobnie takich kwestii jak intuicja, reagowanie na wydarzenia na boisku, obejmujące nie tylko zachowania rywali, ale też aktualną dyspozycję własnych poszczególnych piłkarzy, zmiany płynące z fluktuacji formy itd. itp. Jest mnóstwo zmiennych, których algorytm z założenia nie wychwyci, więc jego oceny nie będą z tego powodu miarodajne i pozbawione błędów. Wskazania jakie formułował w kwestii oceny pracy Sobolewskiego zdają się potwierdzać te obawy. Jeśli taki twór będzie mógł sparaliżować pracę dyrektora sportowego (obojętnie jakiego), to będzie mógł jedynie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Dlatego jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tej koncepcji. |
Cytat:
I tu dochodzimy do sedna sprawy, czyli ilości, wiarygodności i dokładności danych. Piłka nożna to nie Starcraft czy generowanie obrazków, tutaj potrzeba gigantycznej ilości danych na temat meczu czy piłkarza bo tak naprawdę nie wiemy które są ważne. Te dane nie są dostępne w formie elektronicznej. Jeżeli np. my bierzemy "groźne ataki" polegające na tym że doszliśmy pod pole karne i nie mieliśmy pomysłu co dalej i na tej podstawie wychodzi nam że mecz był dobry, tylko wynik nie pykł i tak w połowie przypadków... No nie brzmi to przekonująco. Co więcej, Jaro uznaje że skoro ich algorytm tak mówi, to mecz był zajebisty. Czyli ten ich algorytm jest już wyrocznią. No słabo to wygląda z jego opisu... Ale może robią coś bardziej spektakularnego. Tyle że to tylko narzędzie, podczas gdy Królewski sprzedaje ciemniakom wizję że tu i teraz, po roku pracy ten algorytm to w sumie może zastąpić i trenera, i menadżera. Trener nie jest taki ważny :D Ćwiąkała słucha z otwartymi ustami, dla pepe72 ma to sens, pewnie jakbym nie miał zielonego pojęcia o co chodzi to też bym miał radochę. Jestem sceptyczny, jak wspomniałem, czy to w interesie klubu. |
Ja na Otomoto takich algorytmów już od kliku lat używam...
|
Cytat:
Cytat:
Ale, przepraszam za lekką złośliwość, może mój mały rozumek nie ogarnia tego dokumentu i nie odnalazłem właściwych fragmentów (to aż 5 stron fontem 24 z czego o metodologii jedna) więc może mógłbyś je nam wskazać? Może być kłopot bo nawet autor używa sformułowań „filtering” zamiast choćby „training” nie mówiąc o „learning” ale co ja tam wiem. Chętnie poczytam analizę tego „modelu” w każdym razie. Cytat:
|
Cytat:
Dlatego mając na względzie dobro nas wszystkich zachęcam do kontynuacji działań. Warto przepytać sztuczną inteligencję również o rynki zagraniczne. |
Wiadomo, że Królewski musi nadal udawać i kłamać, że ma jakiś pomysł na klub i wizję rozwoju. Bo na takim patencie ciągle działa. Od początku budował sobie opinie człowieka, który ma pomysły, rozwiązania, wie coś więcej i umie to wprowadzić w życie.
Także teraz jedzie na patencie, ze AI uratuje Wisłę i że ma już takie możliwości dzięki AI, że o ja .......e, nawet z 5 ligi chorwackiej przefiltrowuje trenerów. A jak niby ten algorytm działa? Przecież on nic więcej oprócz suchej statystyki nie powie. Po prostu jakiś typ z 5 ligi chorwackiej np mimo młodego wieku jako trener ma spory procent meczów wygranych, może zna jakiś język obcy, może gdzieś był na jakichś kursach na zachodzie, może lubi grać ofensywnie. Wow, dojebane informacje. Takie info to można zebrać o każdym w 10 minut a i tak na koniec nikt tu nie będzie sprowadzał jakiegoś no namea z 5 ligi chorwackiej, nie wiadomo po co i z jakiej racji, nie będzie ryzykował, że chłop wypluty przez algorytm się sprawdzi, tylko postawi na kogoś kto jest znany z realnego świata, o kim ma się realnie jakieś rozeznanie, a nie to, że ma 5% więcej meczów wygranych niż inny trener z Polski. Jaro tworzy kolejne teorie dla idiotów, którzy zamiast zapierdalać to wolą pogadać o legendach i się łudzić, że kasa do budżetu z nieba spadnie albo, ze nagle AI uratuje Wisłę. Gościu, który nie rozumiał i nie widział, że Sobol od pół roku jest do zwolnienia, .......i, że AI mu wypluła trenera z 5 ligi chorawckiej :D i że to jest ogromny potencjał tej sztucznej inteligencji he he he |
Nie no, nie można nie docenić wagi tego materiału, który wrzucił Jaro na grupę socios.
Wynika z niego jednoznacznie, że Wolfy ma rację i Sobolewski faktycznie wypełniał wszystkie te kryteria statystyczne (albo zdecydowaną większość), które ten... hmmm... algorytm? filtr? sztuczny inteligent? jak zwał, tak zwał, zakładał. xG na 90 minut? No pewnie, narąbane w każdym meczu, bez generalnego przełożenia na wyniki, najczęściej w ten sposób, że tam gdzie przeciwnik pękł, to było tyle okazji, że statystycznie zapełniało to kilka pozostałych kolejek. xG na strzał? No pewnie, dlatego piłkarze jak te ciołki próbowali wejść z piłką do bramki, bo im bliżej bramki tym wyższe xG z założenia. posiadanie piłki? no pewnie, wszyscy się nauczyli, że przeciwko nam oddaje się piłkę i czeka aż popełnimy błąd, więc pozwalali nam tak grać gra po skrzydłach? książkę można napisać o tym, jak marnowaliśmy w ten sposób czas krótka piłka? no przecież, krakoska piłka to podstawa budowanie alkcji od stoperów? podstawa za Sobola xG przeciwnika? wynik wyżej wymienionych założeń statystyki trenera vs statystyki jego poprzednika? no cóż, wszyscy pamiętamy jakim punktem odniesienia były statytstyki Brzęczka powytywny wpływ? jak wyżej wiek? no pasuje liczba rozegranych meczów? no zaliczona ostatni mecz? no zaliczony znajomość języków? (dlaczego do cholery nie ma tam tego mitycznego hiszpańskiego) - tu nie mam pojęcia, ale zakładam, że ten angielski jakoś ogarnia przynajmniej w podstawie No, na podstawie tak dobranych kryteriów, to algorytm musiał wypluwać pozytywną ocenę Sobolewskiego. A że nie było tam takich nieistotnych kryteriów jak jakieś tam punkty, awanse, wygrane w kluczowych meczach, elastyczność taktyczna, umiejętność wprowadzania zmienników, wystawianie zawodników na pozycjach zgodnych z predyspozycjami...? No, to już nie jest wina algorytmu, tylko tego, kto go stworzył. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma mnie na grupie FB, opieram się tylko i wyłącznie na wywiadzie. To co mówi w nim Królewski w ogólności jest OK, dopiero kiedy zaczyna opowiadać o swoich wyobrażeniach jak to ma u nas działać tu i teraz... Cóż, nie kupuję tego, bo dla mnie to nie czarna magia. Zakładałem możliwość np. uczenia algorytmu z pomocą nagranych meczy (np. np z drona) albo na podstawie czujników umieszczonych w opaskach piłkarzy. Byłoby to nietrywialne, miało pewnie jakąś wartość. Brak szczegółów można wytłumaczyć chęcią ukrycia pomysłów przed konkurencją. Jeśli naprawdę byłoby tak jak piszesz (głupia kwerenda na bazie z kryteriami z dupy) to nie mam pytań, ale mielibyśmy odpowiedź na pytanie które postawiłem. |
@MaLk - niestety. Coś mi zaiskrzyło w środku rundy kiedy Królewski zaczął bredzić o statystykach na X w połączeniu z kuriozalnym stylem gry jaki prezentowaliśmy za Sobolewskiego. Może być, że chłop tylko robił co mu kazali...
|
Cytat:
prosze bardzo: Przewidywanie obniżki formy drużyn w danym sezonie zawsze jest trudnym zadaniem, ponieważ wiele czynników może wpływać na wyniki sportowe. Fortuna 1 Liga w Polsce to rywalizacyjna liga, w której drużyny mogą przejawiać zmienną formę w różnych etapach sezonu. Oto kilka czynników, które mogą wpływać na stabilność wyników drużyn: Zmiany Kadrowe: Przejścia zawodników, zarówno do jak i z drużyny, mogą wpływać na dynamikę zespołu. Nowi zawodnicy mogą potrzebować czasu na dostosowanie się, podczas gdy utrata kluczowych graczy może wpłynąć na jakość gry. Zarządzanie Kontuzjami: Kontuzje kluczowych zawodników mogą znacząco wpływać na wyniki drużyny. Jeśli zespół doświadcza serii kontuzji, może to wpłynąć na jego wyniki. Forma Kluczowych Zawodników: Indywidualna forma kluczowych zawodników, zwłaszcza strzelców bramek i liderów zespołu, może mieć decydujący wpływ na wyniki. Zmiany Taktyczne: Zmiany taktyczne wprowadzane przez sztab szkoleniowy mogą wpływać na wyniki drużyny. Niektóre drużyny mogą dostosowywać się lepiej do nowych taktyk niż inne. Warunki Atmosferyczne: Trudne warunki atmosferyczne mogą wpływać na styl gry i wyniki drużyn, zwłaszcza w zimowych miesiącach. Motywacja i Psychologia: Aspekty psychologiczne, takie jak motywacja i atmosfera w zespole, mogą wpływać na wyniki. Kluby, które utrzymują pozytywną atmosferę, często osiągają lepsze rezultaty. Runda Wiosenna vs. Runda Jesienna: Niektóre drużyny lepiej radzą sobie w jednej z rund sezonu. Zmiany w składzie, taktyce czy formie mogą wpływać na wyniki w rundzie wiosennej. Warto również pamiętać, że sportowe prognozy zawsze mają pewien stopień niepewności, a każdy sezon jest unikalny. Drużyny, które są obecnie powyżej Wisły Kraków w tabeli Fortuna 1 Ligi, będą starając się utrzymać lub poprawić swoją pozycję w rundzie wiosennej. Ostateczne wyniki zależą od wielu czynników, a sytuacja może ewoluować w trakcie sezonu. |
Naprawde łudzicie się na awans, z tym prezesem, z tym zarządzaniem? To ja wam powiem jak bedzie.
Zapewne zostawi Jopa lub jakaś inna tania opcja- brak awansu- Kiko się zawinie w przyszlym sezonie plus hiszpanie- jesli w ogole bedzie hajs na dalszą I ligową grę, bedziemy sciagac ogórów typu Młyński i szorować w drugiej części tabeli. To cała rzeczywistość. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że Jop pozostanie trenerem. A nuż mu się uda awansować. |
Jak ktoś chce posłuchać jak chce J. Królewski prowadzić Wisłę, to polecam ten wywiad w Prawdzie Futbolu:
https://www.youtube.com/live/P1sLyHH...jC79ZHa9I2UdQT Przy okazji Jaro komentuje niektóre wpisy na forum :> |
a jak ktoś nie chce ?
zróbże resume i podaj jakie wpisy bo zaciekawiłeś (ale nie na tyle żeby traciś 2 lata życia) |
Cytat:
Nie raziłoby to tak bardzo, gdyby nie to, że w social mediach jest akurat hiperaktywny, co więcej, jak widać podczytuje także fora. |
Gościu, który załatwił spadek, większe długi, a teraz już się asekuruje, ze może nie awansujemy - szczeka :D
Niech powie jasno kiedy Wisła się z gówna wygrzebie, chociaż żeby w tej ekstraklasie grać na najniższym poziomie, bez spadania, kiedy długi zmniejszy itd albo przestanie debila z siebie robić. Bo narazie to jest tak, ze nieudacznik kreuje się na znawce i wizjonera. Bajkę o sprzedaży klubu i awansie, zamienił na bajkę o długoterminowym budowaniu klubu, opartym na nowinkach, choćby to miało mieć latami miejsce w I lidze. Jak się można podniecać gościem, który z Wisłą Kraków nie umie awansować z I ligi? :D Ja rozumiem gdyby Wisła miała problem w ekstraklasie żeby zakwalifikować się do pucharów, ale typ nie umie z I ligi wyjsć, a tu podnieta i on sam podjarany, że gasi "petów" z internetu :D gdzie jego jedyne osiągnięcie w Wiśle to to, że jeszcze ona istnieje. |
Hiszpańska Marca o Królewskim.
Po hiszpańsku ale przeglądarki tłumaczą: https://www.marca.com/primera-plana/...94f8b45c7.html Cytat:
|
Cytat:
Jaro ma dotychczas jedną dobrą decyzję czyli zatrudnienie Kiko, jedną głupią i naiwną czyli zostawienie Sobolewskiego po wtopie z Puszczą. Teraz znowu na coś się zdecydował, co z tego wyniknie zobaczymy. To że płaczesz już kilka dni jak to będzie strasznie nie znaczy że tak będzie. Zacząłeś się przypieprzać do nowego trenera na zapas jak nawiedzony, teraz dalej ryjesz. Czy "typ" umie awansować to zobaczymy. Zeszły rok to było sprzątane po truskolaskich, a i tak niewiele brakło więc przestań już bredzić bo coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać drugie dno w tej twojej egzaltowanej aktywności. |
Jesteś chory więc ci wybaczam obrażanie mnie. Tobie wiele nie trzeba, wystarczy trochę pościemniać, dać trenera z zagranicy i jesteś podniecony, że tym razem musi się udać. A o Królewskim, który miał jedną dobrą decyzję i jedną złą póki co, to nawet nie ma co komentować :D
|
2h... nie jestem w stanie sluchac tego bufona.
Moze ktos powiedziec, do jakich postow sie odnosil? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl