![]() |
Sory, nie wiecie kiedy i o ktorej jest losowanie Pucharu UEFA i LM ?
|
Jutro odpowiednio o 13 i 12.
|
Ładne cyrki w tym pucharze Uefa
Gr A pościg bramkowy Schalke out B - Metalist Charkow wygrywa grupe C - Sevilla OUT :o |
Za Onet.pl:
Cytat:
|
Generalnie nie ma tu potęg.
Teoretycznie nie do przejścia sa moim zdaniem trzy ekipy - MC, UC, HSV. Ale to i tak naciągane rozważania, powalczyć mozna z każdym. Typuję Wolfsburg, tak jakoś ;) |
Dodalbym jeszcze do tych druzyn nie do przejscia Standard Liege ;) moze nazwa nie rzuca na kolana, ale sama gra naprawde niezla ;) i w takim przypadku mecz do jednej bramki ;) Amici oczywiscie :D
|
Na kogo by nie trafili z tej wymienionej grupy to jeśli bedą prezentować taki poziom jak Nancy , Feynoord i Deportivo to spokojnie sobie poradzą w odwrotnym razie bedzie może sie okazać że to ostatnie ich podrygi w PUEFA
|
Cytat:
|
Wylosują Wolfsburg to po nich, tak samo Standard Liege. Już lepiej wg mnie wylosować nierówno grające Man City. Ciężko, ale nie mission impossible będzie z HSV I Udine C.
Generalnie do puknięcia jest Metallist Charków i S.Etienne, chociaż ci drudzy prezentują solidny europejski poziom i to może być największa mina z tych zespołów. Bo jeśli ich wylosują to pismaki zaczną piać, a spokojnie może Lech od nich dostać rożnicą 3 bramek :) |
Cytat:
Nasz przyklad to powinien byc szkoleniowy przyklad jak nie prowadzic klubu wiec wcale bym nie twierdzil ze oni 'pojda ta droga'. Analogia Amiki i Wisly jest wprost uderzająca.Oni sa dokladnie w tym samym punkcie, w ktorym my bylismy w grudniu 2002 roku - tyle ze u nas od wiosny 2003 zaczela sie powolna rozbiórka zespolu, zapoczatkowana przez odejscie Kosy i ucieczke Uche. To rzeczywscie bedzie ciekawa sprawa czy uda sie im zatrzymac najwazniejsze ogniwa i wymienic najslabsze , bo jesli tak, to przy calkowitym zastoju finansowym tak u nas jak i w Legii , Amica moze zdominowac lige na kilka lat....czy cos wiecej ,ciezko to dzis stwierdzic |
Zawsze punktem odniesienia są dla mnie dane rozgrywki. Nie obchodzi mnie jak grają w ligach. A w UEFA na pełnej k gra właśnie Wolfsburg i Standard. Faktycznie jeśli miał bym uszeregować te drużyny biorąc pod uwagę wszystkie czynniki to byłoby jak piszesz czyli:
nadmuchane Man City, HSV, Udine, Saint Etienne, Metallist. |
kacpergawlo - a widziales jak gra Wolfsburg i Standard?
Ci pierwsi u siebie sa nie do zdarcia(wyjazdy to inna sprawa)HSV pykneli 3-0 , jak i wiekszosc druzyn. Standard to tez ciekawa druzyna - Sampdoria, ktora przeciez do slabeuszy nie nalezy nie byla w stanie kompletnie niczego ugrac. To na prawde niezle druzyny, ktorym akurat w uefie chce sie grac, czego nie mozna powiedziec o wszystkich, a szczegolnie o druzynach dla ktorych uefa to kara a nie nagroda. |
http://www.uefa.com/live/competition...raw_basic.html - link do losowania jakby ktoś chciał
|
St Etienne Lecha zdemoluje, podobnie Belgowie, Anglicy czy Ukraincy.
Pograc moga z Niemcami, bo szkopska pilka to teraz nienajwyzsze loty. Ewentualnie Wlosi - bo druzyny Smudy zazwyczaj z makaronami graly calkiem calkiem. No i znow fuks :))))))))) |
Chyba skończyło sie szczęście poznaniaków. Gorzej mogli tylko trafić na Manchester City.
|
Udinese-Lech
|
Rozbraja mnie żółć płynąca z niektórych wypowiedzi.
Udinese nie jest mocarstwem europejskim, jeśli Lech nie zawali pierwszego meczu u siebie (czyli przynajmniej zremisuje) to będzie miał realne szanse przejść dalej. |
Osobiście liczyłem na ManCity :-) Z drugiej jednak strony ten mecz byłby dobry marketingowo. Trafili na średnio medialnego i znanego rywala oraz średniego piłkarsko jak na ten etap rozgrywek. Szansę mają. A jeśli jeszcze bramkarz Udine będzie miał dzień Cabaja... Wydaje się, że zadecyduje mecz u siebie.
|
Cytat:
|
Tak się składa że widzialem Udine w tym sezonie 5 razy. Mocny zespół ale bardzo nie równy. Ostatnio w lidze wygrywali z Lazio 3-0 by skończyć na 3-3. Na poczatku grali rewelacyjnie, ale ostatnio bardzo zwolnili. To drużyna wybitnie grająca z kontry mająca w składzie trzech świetnych i szybkich napastników. W dodatku jej bramkarz to dla mnie póki co objawienie w Seria A. Wszystko zależy z jaka forma bedzie Udine, jak ta z początku sezonu to Lech polegnie, jak ta z ostatnich meczy to ma szanse.
|
Udinese będzie w trakcie rozgrywek ligowych, Lech zaś nie. To może być decydujące w tym dwumeczu. Ale jakieś tam szanse Lech ma.
|
Cytat:
A co do losowania - wd mnie przeciwnik jak najbardziej do przejscia ,cos jak dla nas Parma ,dawno temu. Cytat:
|
A jeszcze wczoraj miałem napisać, że trafią na Udinese... ;]
Myślę, że mogło być gorzej. Ale niech nikt nie pisze, że to fart... Na tym etapie nie ma już słabych drużyn - są mocne i mocniejsze. Efektem jest odpadnięcie w grupie Sevilli, czy tylko drugie miejsce Milanu - przegrana rywalizacja z Wolfsburgiem... Piszecie, że Metalist to byłby fart, ciekawe bo wygrali swoją grupę. Nie jawcie się takim zakompleksieniem, że Lech to Lech tamto, że ....., że farciarze i że dostaną w ****ę... Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą. Przed rozgrywkami grupowymi zakładałem, że jak uciułają 2 punkty to będzie wielki sukces. Uciułali 5 i są dalej. Mnie osobiście bardziej rozśmieszył fakt, że w LM są 3 pary z których odpadną 3 mocne drużyny... |
nie widzialem Udinese w tym sezonie, ale nei uwazam zeby to byl jakis przeciwnik nie do przejscia, zreszta w tym roku jakos tak mało poteg w PUEFA.
Lech znowu ma troche szczescia, myslalem ze jednak trafia w koncu na cos pokroju TT albo MC. no trudno, spadna z nizszego konia;) |
Zamknijcie ten temat w ****u, bo czytając niektóre posty czuje się jakbym czytał forum cracovii -
|
moim zdaniem to jak Udinese będzie chciało wygrać to spokojnie wygra.
Chyba, że będą wtedy mieli inne priorytety jak np. Sevilla, która odpadła żeby móc spokojnie walczyć o "czwórkę" w lidze i udział w kolejnej LM. |
Udinese to niezly los. Nie rozumiem dlaczego czesc osob mowila tutaj ze Metalist Charkow to najslabsza druzyna z tego grona? Najslabsi juz odpadli moi drodzy. Na tym etapie poziom druzyn jest tak wyrownany ze nie ma co liczyc na szczescie. (Moze z wyjatkiem ManCity czy Zenitu). Udinese jet o tyle szczesliwe, ze przezywa wyrazny spadek formy. Zaczelo swietnie a teraz widac ze maja coraz wiecej klopotow. Do 1 meczu jest tylko 2 msce. W tym czasie Lecha czekaja sparingi, UDine zas gra w lidze wloskiej non-stop.Poza tym nie pamietam czy nie graja jeszcze w Pucharze Wloch. Czyli czasu na odbudowe formy nie maja tak jak Kuchenkowcy.
I ponowna prosba co do niektorych: Umiesz liczyc? Licz na siebie! A nie na pecha innych. Ich sukces m byc bodzcem dla nas do poprawy, a co u niektorch widze: NASZA PORAŻKA PRZY JEDNOCZESNYM BRAKU SUKCESU U INNYCH JEST... NASZYM SUKCESEM. |
Po prostu ten wątek przyciąga całe stada zakompleksionych i sfrustrowanych egoistycznych małolatów (lub innych tkwiących na takowym poziomie mentalnym), którzy nie potrafią powiedzieć dobrego słowa o innym klubie, powtarzając nośne frazesy usłyszane od starszych kolegów w gimnazjum, że "im gorzej innym w Polsce, tym lepiej dla nas".
Od początku tegorocznego sezonu pucharowego co chwila można przeczytać, że "to ostatni mecz Lecha", "skończyło się ich szczęście", "nie mają szans" etc. A bilans wychodzi taki, że Lech przebrnął trzy rundy wstępne, przeszedł fazę grupową i zagra na wiosnę w pucharach. To od czasu gry Legii i Widzewa w LM największy sukces polskiej piłki klubowej w jednym rzędzie z Wisłą 2003 oraz Groclinem 2004. Ale kiedyś wreszcie poznaniacy polegną i wtedy wreszcie okaże się, że się miało rację. Chociaż nie, nawet jeśli Lech wygrałby PUEFA (hahaha, niemożliwe, prawda?) to można zawsze podsumować: (przez litość przemilczam nick autora) Cytat:
Nie oczekuję polemiki, bo zapewne znów dowiem się, że ciesząc się z sukcesów polskiego klubu w pucharach (tutaj: Lech) dowiem się np. że jednocześnie kibicuję komuś "kto mi pluje w twarz" (to cytat z innego forumowego ytelektualysty). Aha, jeszcze na koniec - pomimo, że niektórym już wzrosło ciśnienie i szykują kolejne posty pełne jadu, wyzwisk, odsądzania od czci i wiary - informuję, że jestem kibicem Wisły, ale nie postrzegam świata w biało-czarnych barwach i jestem w stanie z chęcią oglądać zwycięstwa Lecha. Jeszcze do tego wszystkiego wierzę, że na tym forum zarejestrowała się choć część tych kibiców, którzy nie mają klapek na oczach. Dziękuję za uwagę :) Miłego bluzgania, dla mnie EOT ;) |
Cytat:
TYLKO WISŁA poza tym to jest temat o występach polskich drużyn w pucharach i każdy może napisać co o nich sądzi |
udinese jest na 11. miejscu w serie a obecnie, chyba w tym sezonie nie idzie im najlepiej
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl