Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

KOMINEK 18.07.2011 20:49

Tymczasem do niedzieli Wisła sprzedała 12 tys. biletów na mecz ze Skonto.

Trochę mało poszło

Zienczuk8 18.07.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1129025)

Trochę mało poszło

oficjalna napisala dzisiaj o 15k, stare info masz.

Bąbel 18.07.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1129025)

Trochę mało poszło

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_sprzedanych/ może jutro 2 tys pójdą.

m94 18.07.2011 20:52

Zienczuk8 ty rowniez nie nalezysz do najlepiej poinformowanych ;]

15,200 to liczba jaka widnieje na oficjalnej

Angmir 18.07.2011 21:20

teraz pod tym linkiem jest 15 800 - czyżby aktualizowali na bieżąco ?

Mogło by 20 000 pęknąć ale to chyba mało prawdopodobne...

upr 18.07.2011 21:24

Myślę, że wiele zależy od pogody jutrzejszego dnia, a niestety zapowiada się deszczowy wtorek.

tomasz_19 18.07.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1129014)
Grzyby zbieraja???:rotfl::rotfl::rotfl:

ćwiczą błagalne pozy o jak najniższy wymiar kary :rotfl:

jacula 18.07.2011 21:32

ciekawe czy Łotysze dotarli już wszyscy do Krakowa?

upr 18.07.2011 21:40

Ośmiu kibiców Skonto będzie na trybunie zachodniej!

jova 18.07.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1128999)
To jak nie należy i jest to słabością to niech to zmieni bo nikt mi nie wmówi że podstawowy reprezentant Hondurasu, dwóch gości z przeszłością w czołowych klubach Holenderskich i dynamiczny Paljic to nie jest materiał na dobrą obronę, bardzo dobrą.

Podkreśliłem najważniejsze słowo. W przyszłości do tego poziomu już raczej się nie zbliżą.
Paljić jest dynamiczny, ale pod względem ustawiania się i wygrywania pojedynków 1 na 1 w defensywie, to on jest najwyżej "taki se". Lameya trudno w tej chwili ocenić, ale wydaje się, że jemu z kolei tej dynamiki i kondycji brakuje. Chavez jest silny i twardy, ale surowy technicznie. Jaliens lepiej panuje nad piłką i dobrze czyta grę, ale brakuje mu warunków fizycznych i szybkości.

Mówisz, że z nich można zrobić bardzo dobrą obronę? Moim zdaniem materiał jest wadliwy. Na ligę wystarczą, ale w pucharach ich braki będą widoczne.
Może Jovanović się rozkręci? Oby.

snikki_(konto-usuniete) 18.07.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1129054)
Myślę, że wiele zależy od pogody jutrzejszego dnia, a niestety zapowiada się deszczowy wtorek.

Szkoda, jak widzę deszcz przed meczem to automatycznie mam czarne myśli. Przypomina się od razu ostatni (katastrofalny) mecz z Górnikiem Zabrze i zaczynam modły żeby jako tako nasi zagrali.

Co do biletów, na pewno dobijemy do 20.000.

crux.a 18.07.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1128915)
Jutro powinno być zastosowane ultra ofensywne nastawienie. Pokazać Skonto, kto tu rządzi i wygrać minimum z 5:0. Zagrać dwoma napastnikami, a nie dwoma defensywnymi pomocnikami.

Mnie się zdaje, że nie ma się po co napalać. Play cool, play excellent:). Trzeba sprowokować Skonto do ataku, 0-0 oznacza nasz awans, nie ich. Szanować piłkę, nie odsłaniać się, agresja i dyscyplina taktyczna. Jak się szybko uda strzelić, to pokazemy im, kto tu rządzi. JAk się nie uda, to Łotysze zwietrzą szansę i przestaną grać 6-3-1 - wtedy im strzelimy i pokażemy, kto tu rządzi:). Ultra ofensywne ustawienie może się smutno skończyć. Powiedzmy strata Sobola po naszym rogu na 35 metrze od bramkii Skonto, piłka na skrzydło, wyjście 3 na 3 (bo Jaliens i Lamey poszli na główkę), gol - i będziemy mieć kłopot, żeby pokazać, kto tu rządzi, bo Łotysze przejdą na 5-5-0.

element 18.07.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1129072)
Podkreśliłem najważniejsze słowo. W przyszłości do tego poziomu już raczej się nie zbliżą.

http://i51.tinypic.com/2s6lool.jpg

Piszesz jakby chodził o lata 90.
Na dolę nie pisze Fiorentina, Eintracht Frankfurt, AEK Ateny czy FC Basel. Tylko Wisła Kraków. Rzeczywiście przesadziłem jeśli chodzi o Jaliensa z tą "przeszłością". On w zasadzie dołączał do nas jako podstawowy gracz AZ Alkmaar.

Karherop 18.07.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1129070)

trzeba też podkreślic ze to z myślą o nich nie udostępniono 1700 biletów zarezerwowanych na sektor gości

z aktualnej pojemności stadionu 24 249 - 1700 tylko ok 22 500 biletów trafiło do masowej sprzedaży

jeśli nas jutro będzie 19 tys to będzie bardzo dobry wynik , na litexie ( oby ) musi już być komplet

River 18.07.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snikki (Post 1129074)
Szkoda, jak widzę deszcz przed meczem to automatycznie mam czarne myśli. Przypomina się od razu ostatni (katastrofalny) mecz z Górnikiem Zabrze i zaczynam modły żeby jako tako nasi zagrali.

A w tle slychac "Levadia, Levadia" i od razu przypomina sie deszczowy mecz w Sosnowcu:D Pora przerwac ta deszczowa passe:rotfl:

Wojtas 18.07.2011 22:24

Juz sam fakt ze gramy na R22 chyba kazdego podbudowywuje.

Pisze tak bo tulaczka -Sysnowiec i Levaida,Hutnik-i Karabach moglby by sie nigdy nie wydarzyc gdybysmy grali te mecze na Reymonta.Tutaj rywalom zwykle uginaja sie nogi.

MMMMM 18.07.2011 22:41

Sosnowiec i SS są bardzo depresyjne. Sama otoczka meczu, to jak wyglada w tv wręcz zniechęca do oglądania ;]

kriswisla 18.07.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1129088)
A w tle slychac "Levadia, Levadia" i od razu przypomina sie deszczowy mecz w Sosnowcu:D Pora przerwac ta deszczowa passe:rotfl:

niestety na jutro burza moze lac a moze przejsc bokiem http://www.twojapogoda.pl/polska/malopolskie/krakow

jova 18.07.2011 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1129082)
Piszesz jakby chodził o lata 90.
Na dolę nie pisze Fiorentina, Eintracht Frankfurt, AEK Ateny czy FC Basel. Tylko Wisła Kraków. Rzeczywiście przesadziłem jeśli chodzi o Jaliensa z tą "przeszłością". On w zasadzie dołączał do nas jako podstawowy gracz AZ Alkmaar.

Zgadza się, ale jego kariera była już na równi pochyłej. W AZ występował raczej za zasługi i już nie dawał rady grać na satysfakcjonującym ich poziomie. W rezultacie AZ postawiło na młodszych, a Q oddano bez żalu za jakąś groszową kwotę (za darmo?).

rnandez 18.07.2011 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1129070)

Hmm, rok temu do Poznania przyjechal jeden kibic z Baku.

zibi2000 19.07.2011 10:37

Liteks Łowecz w tym roku gra o większe pieniądze niż reszta walczących w eliminacjach. Niedobrze, mogą mieć duże ciśnienie na wygraną :/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gazeta.pl
Mistrz Bułgarii może zagrać z Wisłą nie tylko o awans do kolejnej rundy Ligi Mistrzów, ale i wielki kontrakt.
Jak informują bułgarskie media duża chińska firma produkująca samochody będzie wspierać klub z Łowecza jeśli piłkarze zakwalifikują się do fazy grupowej prestiżowych rozgrywek. Great Wall Motor otworzył niedawno fabryki w Bułgarii, a niebawem miałby być akcjonariuszem Litekstu.

To efekt negocjacji Chińczyków z Griszą Ganczewem, biznesmenem i właścicielem Liteksu. Bułgarscy dziennikarze porównują ewentualny sponsoring do niemieckiego klubu VfL Wolfsburg, którego budżet oparty jest głównie na wpływach ze sponsoringu dużego producenta samochodów.

snikki_(konto-usuniete) 19.07.2011 10:47

Najpierw jest mecz ze Skonto. Ci też będą mieli ciśnienie na wygraną, a jeśli nasi się rozluźnią, to nie chcę myśleć jak skończymy. Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciał by Wiślacy byli dziś wieczorem w chwale na ustach całego narodu (przynajmniej ludzi zainteresowanych piłką).

Osobiście nie nastawiam się dziś na wysokie zwycięstwo. Serce by chciało, ale po wcześniejszych eliminacjach już wiadomo, że różnie może się skończyć. Nie piszcie w kółko że wtedy graliśmy na SS i w Sosnowcu i dlatego wtopili, bo gwiazdeczki i przy pełnym stadionie przegrały z Polonią w 30kolejce przy R22.

Zachować spokój i umiarkowany optymizm.

WISŁA DO BOJU!!! PO ZWYCIĘSTWO!

River 19.07.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi2000 (Post 1129276)
Liteks Łowecz w tym roku gra o większe pieniądze niż reszta walczących w eliminacjach. Niedobrze, mogą mieć duże ciśnienie na wygraną :/

A my to nie mamy cisnienia na wygrana? Kazdy che wygrac i awansowac, nowy sponsor nie ma tu nic do rzeczy bo to nie on bedzie biegal po boisku. Piszesz o duzej kasie w Litexie. To ja mam nadzieje, ze Bulgarzy w meczach z nami beda myslami przy tej duzej kasie a nie na boisku:)

Grantar 19.07.2011 11:47

Co do składu chyba nie ma się co spodziewać zmian.
Jedyne niewiadome to zmiennicy i ewentualne zmiany ...
Nunes, Garguła, Biton, Boguski,Jirsak, Bunoza Jovanic
i w tej kolejności na boisko .... zwłaszcza jeśli wynik będzie już klarowny.
Nie wiem co z Diazem (jego formą) ale chyba nie będzie brany pod uwagę

Semper Fidelis 1985 19.07.2011 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1129322)
Nie wiem co z Diazem (jego formą) ale chyba nie będzie brany pod uwagę

Nie jest zgłoszony

Grantar 19.07.2011 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1129325)
Nie jest zgłoszony

ale chyba 1 osoba może być zgłoszona "ekstra" (spoza wcześniejszej listy) przed meczem .
?

rafalek 19.07.2011 12:02

Tak, przed meczem...pierwszym meczem...

Teqcontroller 19.07.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1129334)
ale chyba 1 osoba może być zgłoszona "ekstra" (spoza wcześniejszej listy) przed meczem .
?

Chyba został Marko zgłoszony do II rundy , jeśli ją przejdziemy to w III będzie mógł Diaz zagrać ?

kieu 19.07.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1129337)
Chyba został Marko zgłoszony do II rundy , jeśli ją przejdziemy to w III będzie mógł Diaz zagrać ?

Przed III rundą zgłaszana jest nowa lista, więc tak.

Feniks1983 19.07.2011 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi2000 (Post 1129276)

A My to co nie mamy ciśnienia? Ile było już podejść do LM? Ile zainwestowano w zawodników w zimie i teraz w lecie? Za co mają płacone Holendrzy? Nie bój żaby u Nas Boguś C. też daje dodatkowy bodziec a i w razie awansu na pewno Nasi też mają ustalone jakieś bonusy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl