Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

sq 18.01.2011 21:09

W kwestii Rudnevsa - myślę że to sprawka jego agenta. Robi dużo szumu, zwymyślanych historyjek, żeby się nazwisko przewijało w serwisach. Potem taki pseudoskaut serwisowo-videotaśmowy pomyśli "cholera, chciało go Juve, Barca, Arsenal... obejrzę filmiki na YT". A po paru dniach... "Panie prezesie, oglądałem 'długo' piłkarza którego chciały potęgi klubowe. Barcelona i Juventus dawali 6mln ale piłkarz wolał Arsenal a ci z kolei tyle dać nie chcieli. Kupujemy?"

Ech.. Dobra reklama po prostu (choć w wypadku artykułu z serwisu 4-4-2 aż wywołująca śmiech)

Odnośnie Jagiellonii - faktycznie ciekawe ruchy robi. Nie wiem jak daleko sięga ich wizja ale tak jakoś przyszłościowo mi wyglądają te transfery. Jakiś zapierdalaka na skrzydle zamiast Grosickiego i wcale nie muszą czuć jego braku.

emj10 18.01.2011 21:11

Buzała idealnie pasowałby im w miejsce Grosickiego, choć on chyba wybierze Widzew.

MichalD13 18.01.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1037549)
Poźniak jednak wybiera się do Białegostoku.
http://www.90minut.pl/news/145/news1...giellonia.html

Oj będę musiał zmienić ocenę transferów Jagi w podsumowaniu na koniec miesiąca.

Grzelak
Pejovic
Seratlic
Burkhardt
Poźniak

Jeszcze jakby ściągnęli Buzałę to na napiszę, że mają na 100% pakę na mistrza :)

No nie przesadzaj z tym mistrzem. Grzelak, Burkhardt to odpady z Legi. Marcin coś tam pokazywał, ale jest strasznie chimeryczny. W Polsce gra wielu lepszych. Reszta jeszcze nie ma na koncie żadnych osiągnięć. Gdyby Wisła dokonała tych transferów, to na wszystkich forach byłby zbiorowy płacz.

Filippo123321 18.01.2011 22:24

Uwazasz, ze Jaga nie ma szans na mistrza? A niby dlaczego?

U siebie nie do ogrania, szkielet druzyny jest swietnie zgrany, odszedl jedynie grosicki, ktorego zastapili Czarnogorcem. W dodatku doszedl reprezentant Czarnogory (lewy obronca). Pozniak naprawde ma potencjal - vide mecz z Legią. Grzelak tez pewnie kilka goli strzela. Przeciez nawet w czasie kryzysu Legii cos tam strzelal.

No i oczywiscie Franek na szpicy i mlody, ambitny trener. Nie wiem w czym oni sa gorsi od nas czy Legii.

studio2 18.01.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037455)
Co do Rudnevsa.... Mniejsza o spekulacje prasowe, ale co mówi sam zawodnik:
.

Sam sobie odpowiedziałeś ;) Ogórki tej zimy mamy niesamowite!

Aleks 18.01.2011 23:33

Poźniak to dobry transfer. Szkoda, że nie podpisał Siebert umowy, albo Łągiewka(ale on był nie poważny). Sądzę, że mamy szanse na mistrza.
Muszę przypomnieć że ostatnie 4 mecze gramy 3 u siebie i 1 na wyjeździe. Legia, Korona, Ruch u siebie, wyjazd Cracovia, która jakby się nie starała to i tak spadnie. Dlatego jeśli wygramy ostatnie 4 mecze(a jest to wielce prawdopodobne) to zdobywamy 12 punktów, które mogą dać mistrza

emj10 18.01.2011 23:56

Nie ma co się oszukiwać, ale Cracovia na wiosnę będzie sporo mocniejsza. Czy na tyle, aby wygrała 8-9 spotkań i miała realne szanse na utrzymanie to nie wiem, ale nie sądzę żeby można było sobie przypisać z nimi od razu przed meczem 3 punkty.

Jagiellonia także powinna być mocniejsza niż na jesieni. Podobnie Widzew, Śląsk, Disco i pewnie kilka innych klubów.

bridgeburner 18.01.2011 23:59

A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi??
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód??

emj10 19.01.2011 00:06

Właśnie jestem ciekawy ile płacicie zawodnikom w Białymstoku np. takiemu Grzelakowi?

W Legii inkasował pewnie ze 150-200 tys. euro rocznie. W Rosji nie mniej, a u Was?

RAFi89 19.01.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1037657)
A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi??
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód??

Nie wiem dlaczego nie trafił do Jagi, ale czytałem gdzieś że nie dogadał się z Lechem bo ci nie byli w stanie zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie,czy coś takiego. Jeśli jest to prawda, więc nie dziwne że i do Jagi nie trafił.

wanciak86 19.01.2011 11:13

za to Polonia Bytom na "bogato" :D
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wislak68 19.01.2011 11:38

Jeśli porówna się transfery przeprowadzane do tej pory (powiedzmy umownie: do momentu rozpoczęcia przygotowań) to widać że z czterech drużyn które moim zdaniem mogą realnie myśleć o mistrzostwie (Jaga, Amica, Legia, Wisła) zostajemy daleko w tyle. O Jadze jest powyżej. Amica starciła Peszke i Tchimambę ale pozyskała: Wołąkewicza, Jugola z trudnym nazwiskiem i Ślusarkiego (z wypozyczenia wrócił też chyba Mikołajczak). Moim zdaniem wychodzą na plus. Legia co prawda nikogo nie pozyskała ale i nikogo nie straciła. U nas cztery minusy z czego trzy to piłkarze podstawowego składu (Pa Brożek, Pawełek, Cleber). Nie ma co dramtyzować ale wydaje mi sie że są podstawy do tego aby stwierdzić że oddanie walkowerem walki o mistrzostwo (a nawet pudło) staje się realne. W tym kontekście trzeba docenić pracę która wykonywał poprzednio Łysy.

AYALA 19.01.2011 12:16

Rubin nie sprzeda Murasia za 1 mln €.Chce podobnej kasy za jaką go kupił (ok 3,5 mln €)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

bridgeburner 19.01.2011 12:26

http://www.90minut.pl/news/145/news1...nisasporu.html
Turcy biorą każdego
Prędko póki się okienko nie skończyło wciskac im Łobo !!!
jak wzieli Iwańskiego to jego dawnego druha do kompletu na pewno przygarną

John1906 19.01.2011 12:30

Ekstraklasa przenosi się do Turcji :)
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.

AYALA 19.01.2011 12:31

w Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy więc i klubom sie dobrze powodzi to stac ich na nasze perełki

Sartre 19.01.2011 12:40

:hura: :hura: :kumple: :kumple: :harfiarz: :harfiarz: :taniec: :taniec: :taniec: :taniec: :taniec: :harfiarz: :harfiarz: :kumple: :kumple: :hura: :hura:

W Warszawie strzeliły korki od szampanów! :D

Nie wiem jakim cudem to się udało, ale to jest najlepszy transfer Legii od lat :D Chyba chodzi o to, że teraz taka moda w Turcji, że każdy zespół musi mieć swojego Polaka ;)

emj10 19.01.2011 12:41

Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła :D

John1906 19.01.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1037778)
Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła :D

komentarz z 90minut Iwański odchodzi z Legii:
Z pączków przejdzie na kebaby :D

killzone 19.01.2011 12:43

Cos czuje ze Blikle w pierwszym kwartale tego roku poniesie powazne straty :(

emj10 19.01.2011 12:47

No nic zaraz odwiedzę Biklego, aby podreperować ich finanse i zjem pączka za zdrowie Maciusia :)

zim zum 19.01.2011 12:50

Smiejcie się, ale wg mnie w tej rundzie Iwański coś tam nawet kopnął. Teraz sobie odpowiedzcie kto go zastąpi.

Dubi 19.01.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1037769)
Ekstraklasa przenosi się do Turcji :)
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.

pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie

Sartre 19.01.2011 12:56

Stałe fragmenty: Kiełbowicz.
Rozgrywanie: Radović.
Siedzenia na ławie i wpieprzanie pączków: problem faktycznie... (ale sądzę, że w tej kategorii Rybus by mógł się ładnie rozwinąć).
Pieprzenie o wentylach w piłce: nie do zastąpienia.
Pokazywanie wała kibicom: coś by się znalazło, ale trudno teraz o solidnego pokazywacza wałów.

Odejście Iwańskiego to w kategoriach czysto piłkarskich strata solidnego rezerwowego. Ba, być może najlepszego rezerwowego na tej pozycji w ekstraklasie. Ale rezerwowy to tylko rezerwowy, a nim był koniec końców w tym sezonie Iwański. A pozaboiskowo powodował więcej szkody niż pożytku i jeszcze kosił grubą kasę. Do widzenia, dziękujemy, nigdy więcej, niech się Turcy nim teraz martwią.

kreseq 19.01.2011 12:59

Wreszcie ten buc odchodzi.
Krzyz na droge i draga w dupe Ty juz wiesz za co...
Okno mozna jeszcze lepiej wykorzystac, koks i słit focia niech wypadna i bedzie ok :D
:) :) :)

emj10 19.01.2011 13:05

Przecież nikt za nim płakać nie będzie, bo to jest jeden z największych opierdalaczy ostatnich lat w Legii, który już dawno powinien zostać wywalony z drużyny. Ja nie mogę zapomnieć jak na wiosnę w tamtym roku stosował krycie na 5 metrów od przeciwnika. Za coś takiego juniorzy, czy chłopaki u mnie w Huraganie Wołomin wylecieliby na zbity pysk. A to czy potrafi rozgrywać albo strzelić z wolnego w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, gdy zawodnikowi brakuje zaangażowania i myśli wiecznie o tym gdzieby tu wrzucić słodkiego pączusia na ząb.

szprotson 19.01.2011 13:09

moze i potrafił rozgrywać, ale w tej rundzie jak widziałem Wasze mecze ,to Pączuś biegał jakby miał kontuzje kolna badz wade kręgosłupa.
Może Jirsaka wypozyczycie od Nas, zamiat brać Chorwatów

kreseq 19.01.2011 13:12

Jirsaka? Przeciez to jest drewno podobne troche nawet do Iwanskiego :D

Moze kogos kupia, moze nie - nie wnikam. Grunt ze ta menda poszla w sina dal i zajmie sie "kryciem" i kebabami w Turcji.

Proud 19.01.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1037790)
pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie

Mam takie samo zdanie.

Nie wiem jak tak oceniają go Legioniści, ale dla mnie Ajwen dużo wnosił do gry Legii. Pączek, nie Pączek ale grać w piłkę (oczywiście jak na naszą Ligę) potrafił.

emj10 19.01.2011 13:27

Jakby ktoś nie wiedział czemu Turcy tak szaleją. Oni mają teraz na transfery więcej kasy niż większość naszych drużyn... budzetu :D
Cytat:

W 2004 roku platny nadawca Digiturk kupil prawa do pokazywania spotkan ligi tureckiej do konca sezonu 2009/10 tylko czterech klubow, Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray i Trabzonspor, placac za kazdy sezon... 100 mln dolarow amerykanskich! W styczniu 2010 roku ten sam nadawca kupil prawa do pokazywania lig tureckiej na kolejne cztery sezony (do 2013/14) z opcja na kolejny sezon. Od sezonu 2010/11 kluby dostaly do podzialu ... 321 mln dolarow amerykanskich.
Szczegóły:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=8876

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl