Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

For_FuN_ 28.04.2010 22:04

Gdzie niby z tego gola Barca zostala okradziona? Pilka przy ciele, ale dzieki temu zagraniu(pilka jednak trafila w reke, bo od klatki pewnie odbilaby sie zupelnie inaczej) byla korzysc...

Nie wiem, czy pierwsza bramka Barcelony nie padla ze spalonego, bo oczywiscie realizator tak to pokazywal, zeby nie pokazac :D.

Fatalne zachowanie ludzi zarzadzajacych obiektem...specjalnie wlaczyli te spryskiwacze, zeby trenerzy, pilkarze, dzialacze Interu nie mogli sie cieszyc ze awansu...

$iWu$ 28.04.2010 22:04

Karnego to Barca miała ale we Włoszech... Kartka zasłużona, dostał drugą żółtą więc nie wiem o co się tak spinacie. Podsumowaniem sędziowania pod Barcelona była sytuacja w doliczonym czasie gry...
Pzpn na skalę europejską...

qchar90 28.04.2010 22:05

co sedziowie dali z Chelsea? sami gracze Chelsea sa winni ze nie awansowali, setek pare mieli i nie strzelelili
jesli Inter gra swietny futbol to zapraszam poogladac Seria A

banasik 28.04.2010 22:07

Nie rozumiem was - co z tego że zagrali cattenacio? Taki mieli cel i to byla najlepsza z możliwych taktyk - zabić Barcelone, ustawić się całym zespołem na własnej połowie i rozbijać ataki - na CN w dziesiątke nie ma szans, żeby przyatakować, szczegolnie kiedy mecz jest o taką stawkę.

Barcelona była najlepsza rok temu, teraz zdecydowanie nie jest. O miano najlepszej drużyny walczy właśnie Inter który tak jak Barca rok temu może w tym roku zdobyć tryplet.

fanTS1906 28.04.2010 22:07

Mnie tam sie 100 razy przyjemniej patrzy na piekna organizacje gry Interu w obronie niz pajacowanie Barcelony w ataku.

Zbyychu 28.04.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 890379)
co sedziowie dali z Chelsea? sami gracze Chelsea sa winni ze nie awansowali, setek pare mieli i nie strzelelili

No tak, nie to, że co najmniej dwóch karnych nie podyktowali. Ale cóż, jeżeli chcesz dyskutować w ten sposób, to proszę bardzo - co sędzia dał Interowi/Barcy? Sami gracze Barcy winni, że nie awansowali, setek parę mieli i nie strzelili. Tak czy siak, Inter w finale i nic tego nie zmieni. :)

wislacki 28.04.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 890375)
postawa? postawa jak najbardziej odpowiednia. wygrali w pierwszym meczu 3:1 ,to teraz bronili wyniku- proste.

Można bronić i "bronić"

Druga połowa Interu to żenada, dlatego nie chciałem Włochów w finale, będzie nudno.
Wyobrażasz sobie finał, gdzie Inter strzela pierwszego gola a resztę meczu spędza we własnym polu karnym murując bramką? Ja nie, a to bardzo możliwy scenariusz. Jak to robić pokazali nam w dzisiejszym meczu...

qchar90 28.04.2010 22:09

ja jeszcze wierze w Rome ze pokrzyzuje im plany we Wloszech,
ja nie neguje ze Inter nie sprawiedliwie jest w finale, wypunktowali Barcelone swietnie w pierwszym meczu
teraz swietnie sie bronili, lubie ogladac Barcelona
tylko mnie denerwuje ze oni czesto chca do bramki z pilka wejsc, Inter gra prostymi sposobami w pierwszym meczu i Barcelona zostala wypunktowana
Moratti sie wreszcie doczekal finalu.

Syn Kangura z 1984 28.04.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 890374)
Ja bym sobie życzył "padakę" na takim poziomie w wykonaniu Wisły.

Daj spokój, wolałbym obejrzeć dowolny mecz Polskiej ligi niż ten dzisiejszy "mecz". Inter zabił futbol :-/

rabi86 28.04.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 890379)

A kto Barcelonie zabronił wygrać kilkoma bramkami z Interem grającym w dziesięciu.
Widać grają świetny futbol jeśli są liderem.
Taka ich gra wystarcza na inne drużyny.

couch 28.04.2010 22:11

Żadna inna drużyna grając na Camp Nou przez 60 min w 10 nie potrafiłaby tak bronić się przed atakami Barcy. Tak świetnej defensywy to ja w swoim życiu nie widziałem.

1986 28.04.2010 22:11

Genialna gra w defensywie. :-) , Mourinho potwierdził że jest najlepszym trenerem świata.

Maicon <brawo>

Zapowiada się ciekawy finał, bo obie drużyny to juz nie to samo co chodźby sezon temu.

Kluvi 28.04.2010 22:12

prober nic prostszego ściągnij tylko do Wisełki Murinhio i jego świte ;p

KOALIK 28.04.2010 22:12

Inter zagrał marnie jak Wisła i awansował do finału... Szkoda, że nie mieliśmy takiego fartu i nie przegraliśmy 1:0.

legol 28.04.2010 22:12

Ja .......e co wy gadacie. To niech Fifa posadzi egurole, Piroga, Muche i Wodeckiego w jury i niech daja noty.. i jeszcze smsy niech kibice wysylaja na najpiekiniej grjaca druzyne i na podstawie tych not niech druzyny awansuja do finalu...

Inter wszedl bo zagral konsekwentnie w obronie... niewiele druzyn grajac w 10 potrafiloby nie stracic prawidlowo zdobytego gola (ten ktory padl byl ze spalonego wiec go nie licze)... wiec przestancie sie srac o pieknie futbolu i zabiciu i innych .......ach...

Tiramisu 28.04.2010 22:12

Beznadzieja. Inter był żenujący w tym meczu. A jak pomyślę o finale i Bayernie do pary,,, Nie będę oglądać.
Niektórzy radośnie mogą rzec, że Barca nie jest najlepsza na świecie. No tak,, Inter jest! Byle kto, byle nie zadufana w sobie Barcelona (????)! Ulżyło dziwakom.

Gargamel 28.04.2010 22:12

Jeeeeeeeeeeee INTER!!! Piękna gra! Grali tak jak zagrać mieli, jakby się odkryli, to byłoby po nich. Nie na chama, a z głową Panowie! Pedro miernota, ogólnie kaszanke teatralną Barca grała. INTER!!!

lucekj 28.04.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 890370)
no z Mourinho na ławce na pewno będzie porywające, dzisiejszy mecz po prostu dramat, szczególnie postawa interu

co Ty chrzanisz chłopie? Dwa tygodnie temu już wiedziałem, że tak zagrają, a czego sie spodziewałeś że rzucą sie do ataku??

Inter przybrał taktyke Adamka:]

obydwa zwycięstwa przepiękne

wreszcie nei będzie nudnego finału z karłem Messim :]

wreszczie inne drużyny

piękny wieczór

SZYMEK_TSW 28.04.2010 22:14

ehhh ten antyfutbol.... szacunek przeszli ale w jakim stylu...

Syn Kangura z 1984 28.04.2010 22:17

Co wy gadacie o ciekawym finale? Ktoś już tu pisał jak będzie - Inter lub Bayer strzeli 1 bramkę i przez resztę meczu będziemy oglądać to co dziś. Faktycznie ciekawe...

KOALIK 28.04.2010 22:19

Inter w finale Ligi Mistrzów = liczy się wybijanie, żałosne przeszkadzanie, a nie gra w piłkę.

marcinm 28.04.2010 22:19

antyfutbol............nie błaznijcie sie ludzie nikt nie zabrania stać na boisku,a to że barca nie potrafi ograc stojących pachołków to ukazuje
jaką genialna sa druzyna.....pfe j....bac barce;)

tofik 28.04.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 890404)
ehhh ten antyfutbol.... szacunek przeszli ale w jakim stylu...

No cóz, taki styl Barcy i ich przeciwników. Przed sezonem ściągneli Ibrę, ktoś by pomyślał, że na takie mecze właśnie. Żeby zbijał te piłki, taki czołg. A tu caly ****. Gość nie umie grac głową , ogólnie albo wrócić do szybkiego napastnika w stylu Villi, albo próbować dalej jakiegoś innego czołga w stylu Heskeya.
Będzie dobrze. Tacy magicy jak Xavi, Iniesta, Messi na długo o sobie nie dadzą zapomnieć.:D

lucekj 28.04.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 890383)
Mnie tam sie 100 razy przyjemniej patrzy na piekna organizacje gry Interu w obronie niz pajacowanie Barcelony w ataku.

dokładnie to samo kumplowi mówiłem miesiąc temu, barcelona to cyrkowcy, dla kogoś to jest swietny futbol, dla mnie miejsce pajaców jest w cyrku, zreszta Barca bez jednego magika Messiego praktycznie nie istnieje,

futbol i jego piękno taktyczne wygrało, indywidualne przekładanie piłki poniosło klęskę,

zwolenników Barcy zapraszam na Floriańską, tam siedzi taki koleś który kapkuje przez cały dzień :]

arth_ur 28.04.2010 22:36

Niektórzy wolą oglądać szachy, niektórzy grać w gry TV. Gra Interu ? Dla mnie bajka ! Mecz Wisła z np. BvB o ligę mistrzów. ! mecz wygrywamy 3-1, drugi po kompletnej defensywie i "nudnej grze" awansujemy gramy w gorszym stylu niż Nerazzurri do LM. I co Panowie w proteście nie będziecie oglądać Wisły za anty futbol ? Dla mnie liczy się osiągnity cel ! FORZA INTER !

Zarko42 28.04.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 890419)
dokładnie to samo kumplowi mówiłem miesiąc temu, barcelona to cyrkowcy, dla kogoś to jest swietny futbol, dla mnie miejsce pajaców jest w cyrku, zreszta Barca bez jednego magika Messiego praktycznie nie istnieje,

futbol i jego piękno taktyczne wygrało, indywidualne przekładanie piłki poniosło klęskę,

zwolenników Barcy zapraszam na Floriańską, tam siedzi taki koleś który kapkuje przez cały dzień :]

zmień dilera

SZYMEK_TSW 28.04.2010 22:39

Cytat:

co jest takiego cyrkowego??
To że Barcelona grając nie kopie piłki w przód licząc ze może jakoś się przy farci, to że stara się niemal każdą piłkę zagrywać celnie, to ze wszystkie akcje zaczyna od bramki i powoli buduje akcje w których nie ma niemal żadnej przypadkowości tylko wszystko wypracowane. Mi osobiście taki futbol imponuje niezależnie od wyników, niezależnie czy jest to 6 trofeuw w roku, czy ledwie ugrane 4 miejsca jak bywało kilkanaście lat temu.

Dziś Inter ugrał to co chciał i szacunek, ja tam żałuje tylko że nie udało się Barcelonie strzelić drugiej bramki bo pokazało by to że anty-futbol nie przynosi korzyści.

lucekj 28.04.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko42 (Post 890428)
zmień dilera

Cytat:

doprawdy piękny wieczór

eryk_cartman 28.04.2010 22:40

Cytat:

To bedziesz w finale przez 90 minut ogladał Eto w obronie i wybijanie pilki na srodek. Mam nadzieje ze Helmuty dowalą w Finale Interowi. A czy bez Messiego, ja sadze ze tutaj zabrakło Iniesty. A skoro dla Ciebie tak wygląda piękno futbolu..... Przypomne Ci to jak Wisła bedzie grała z Wodzisławiem i będą sie bronic przez 90 minut:shock:

Szarny 28.04.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 890407)
Co wy gadacie o ciekawym finale? Ktoś już tu pisał jak będzie - Inter lub Bayer strzeli 1 bramkę i przez resztę meczu będziemy oglądać to co dziś. Faktycznie ciekawe...

Tak by było, gdyby do finału awansowała Barcelona.
Wszyscy się ich boją i jedyną drogą na ogranie tej drużyny jest to co w dwumeczu zaprezentował Inter.
Real w lidze dwa razy się odkrył i dwa razy dostał baty.

Mecz Inter - Bayern ma szanse być najlepszym finałem ostatnich lat,
dlatego że obie drużyny pomimo jakiegoś tam respektu, mają okazję narzucić swoją grę przeciwnikowi. Bo Bayern to nie Barcelona, a Inter to nie ManU.
Więc kalkulacji być nie powinno i można się spodziewać wymiany ciosów. Ja tak to widze.
Finał z udziałem takich drużyn jak Barcelona, Manchester byłby jedynie bardziej medialny.
A oglądaliśmy ich już w ostatnich latach i fajerwerków żadnych nie było.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl