Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WISŁAZWE 01.05.2013 19:17

Kupował ktoś z was jakieś produkty ze strony sklepu Stadionowi Fanatycy?
Chodzi przede wszystkim o jakość sprzedawanych tam rzeczy :)

Konrad. 02.05.2013 14:00

Szukam programiku, albo strony internetowej, która odliczała by mi czas i dawała sygnał dźwiękowy co określoną ilość czasu.

Najlepiej tak abym mógł zapisać kilka takich setów, i wybierał sobie odpowiedni. Czyli np. jeden robił "beep" co 12 sekund, drugi co 20. trzeci co 33 itp.

Z góry dzięki za pomoc.

zbycho93 02.05.2013 14:09

wpisz sobie w google , "timer online", znalazło mi takie coś np: http://www.online-stopwatch.com/countdown-timer/ możesz jeszcze głębiej poszukać.

Kuba_TS 02.05.2013 15:24

Potrzebuje wodke na wesele , gdzie najlepiej kupic . W gre wchodzi Wyborowa albo Pan Tadeusz. Jak ma ktos dobre dojscia to piszcie na priv.

labtec 02.05.2013 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_TS (Post 1311133)
Potrzebuje wodke na wesele , gdzie najlepiej kupic . W gre wchodzi Wyborowa albo Pan Tadeusz. Jak ma ktos dobre dojscia to piszcie na priv.

po prostu jedź do hurtowni z alkoholem ;)

Marcin_fan 02.05.2013 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1311147)
po prostu jedź do hurtowni z alkoholem ;)

Inaczej, pojeździj po hurtowaniach i pytaj po ile sprzedadzą Ci określoną przez Ciebie liczbe butelek takiej i takiej wódki i wybierz najkorzystniejszą oferte ;)
Ps. Najlepszego! ( jeśli Ty sie żenisz ) :D

Kuba_TS 02.05.2013 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1311149)
Inaczej, pojeździj po hurtowaniach i pytaj po ile sprzedadzą Ci określoną przez Ciebie liczbe butelek takiej i takiej wódki i wybierz najkorzystniejszą oferte ;)
Ps. Najlepszego! ( jeśli Ty sie żenisz ) :D

He he nie wpadlem na ten pomysl z hurtowniami . A tak na serio to musze kupic 210 l wodki i szukam dobrej promocji ;)

Ps. Dzienki za zyczenia :)

Konrad. 03.05.2013 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbycho93 (Post 1311130)
wpisz sobie w google , "timer online", znalazło mi takie coś np: wis.la/n40e3 możesz jeszcze głębiej poszukać.

Potrzebuje coś takiego:

ustawiam długość 2:30 i aby alarm dzwonił w 0:30 i 1:15 i 2:05 (tak abym wartości sam mógł ustawić).

ustawiam długość 1:00 i aby alarm dzownił w 0:20 i 0:40.

To oczywiście przykładowe wartości, jest mi to potrzebne bo nie złą kasę czerpie z oglądania reklam, ale dostaje .......c@ :D. A trzeba tutaj klikać co określony czas w trakcie trwania reklamy. I tak jak reklama trwa 30 sekund, to trzeba kliknąć po 15 sek. Jak trwa minute, to po 20 sek, i 40... Itp.

Więc gdyby ktoś umiał mi znaleźć stronkę/program w którym mógł cośtakiego sobie poustawić, to stawiam piwo. Bo wtedy reklam wyciszam i siedzać w necie przełączam na reklamy tylko gdy musze.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_TS (Post 1311151)
Ps. Dzienki za zyczenia :)

Dzięki, ....a!

piter116 03.05.2013 10:36

Szukam dysku zewnętrznego 1 TB do 300 zł. Możecie coś polecić ? Z góry dzięki.

felipe 03.05.2013 12:34

Cytat:

Dzięki, ....a!
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1311191)
bo nie złą kasę czerpie z

Przyganiał kocioł garnkowi :lol: sorry, że nie na temat, ale musialem...

Konrad. 03.05.2013 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1311213)
Przyganiał kocioł garnkowi :lol: sorry, że nie na temat, ale musialem...

Poważnie skala błędu taka sama?

LanceTS 03.05.2013 23:24

przecież jaja sobie robił, nie ma sie co spinać :D

felipe 04.05.2013 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1311309)
Poważnie skala błędu taka sama?

Oczywiście, że nie ta sama (tam był wielbłąd), ale chodzi o komizm sytuacji. Lance wytłumaczył, bez nerwów.

Kamil_mchw 05.05.2013 15:57

Czy ustawa o OZE ma zacząć obowiązywać w PL od 1 stycznia 2014, czyli od nowego okresu dofinansowań z UE w ramach programu spójności, czy od ... no właśnie KIEDY!!?? Czy jak ustawa ta zostanie wprowadzona już za niedługo to czy musi ona dodatkowo zostać zatwierdzona przez "kogoś" z UE żeby zaczęła obowiązywać w PL??
Szukałem najnowszych informacji na internecie, ale cały czas pojawiają się różne daty.. masakra. Najczęściej pojawiającą się datą jest 1 lipca 2013 i właśnie 1 stycznia 2014...
Mógłby mi ktoś kto ma pojęcie... jest na bieżąco napisać na prv. datę??
plisss

dostuffca 05.05.2013 22:00

Zna ktoś dobry serwis w Krakowie, który mógłby mi zrootować Samgunga galaxy S, albo nie rootować ale wgrać 'czystego' androida bez nakładek etc.? Wiem, że zajmował się tym serwis na Rakowickiej, ale się zawinął.

Wiem też, że można zrobić to samemu (root), ale to nie moje klocki i pewno spieprzę coś :)

El'kabat 05.05.2013 22:29

Jak to jest w końcu z tym ściganiem xboxów przez microsoft?
Słyszałem dziś od znajomego,że jak przerobisz x-a to automatycznie gra instalowana na dysku wysyła info do microsoftu i wjazd na hate-20 koła grzywny i zawiasy na 5 lat. I to podobno sytuacja autentyczna z bliskiego otoczenia.

Jest w stanie ktoś kumaty w konsolach napisać,czy tak faktycznie jest czy ktoś bajki piszę ?

Priv jak cos i dzieki wielkie z góry.

DeadOrAlive 05.05.2013 22:54

Cooo ? Co to za ściema.
Poza tym nie musisz wcale podłączać swojego x-a do internetu :)

zbycho93 05.05.2013 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1311531)
Zna ktoś dobry serwis w Krakowie, który mógłby mi zrootować Samgunga galaxy S, albo nie rootować ale wgrać 'czystego' androida bez nakładek etc.? Wiem, że zajmował się tym serwis na Rakowickiej, ale się zawinął.

Wiem też, że można zrobić to samemu (root), ale to nie moje klocki i pewno spieprzę coś :)

Po co placic komus jak mozna samemu zrobic. Jesli masz ochote moge Cie poinstruowac dokladnie jak wgrac czystego ROM'a. Robilem juz takie cos na 3 markach telefonow, huawei, samsung i lg. . Takze jesli Cie zainteresowalo to pisz PW.

Pozdrawiam.

TSW Fanatyk 06.05.2013 15:02

Jak telewizor ma wejście USB, do spokojnie odczyta filmy np w .avi z Pendriva?

szprotson dzięki!

szprotson 06.05.2013 16:50

jesli jest napisane ze czyta DiVX to tak. A jeśli nie ma napisane to jest opcja ze wchodzisz na strone producenta, i sciagasz odpowiedni soft (Jeśli dany producent of course go udostępnia) i sru :)

Konrad. 07.05.2013 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1311534)
Słyszałem dziś od znajomego,że jak przerobisz x-a to automatycznie gra instalowana na dysku wysyła info do microsoftu i wjazd na hate-20 koła grzywny i zawiasy na 5 lat. I to podobno sytuacja autentyczna z bliskiego otoczenia.

Jest w stanie ktoś kumaty w konsolach napisać,czy tak faktycznie jest czy ktoś bajki piszę ?

Poważnie w coś takiego wierzysz?

Raz, że co druga konsola w Polsce jest przerabiana, więc mielibyśmy masowe aresztowania.

Dwa, że jak konsoli nie podłączysz do neta to jak ma ona wysłać informację do ms? Gołębiem pocztowym?

MatMario 07.05.2013 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1311534)

Jakieś aresztowania, kary itd to raczej wisienka na torcie przy jakiejś innej sprawie. Np kopiuje płyty i sprzedaję, wpadają psy i łapią wszystko, to złapali i xboxa który był tylko do grania. Też bym się nie zdziwił jak mają "podejrzenia" o coś innego wpadają na chatę to żeby wyjść z twarzą to ci wlepią nielegalne oprogramowanie.

Jest jeszcze opcja taka że zrobił coś "drastycznego". Wyciągnął jakiegoś nowego hita z hali produkcyjnej i zaczął grać miesiąc przed premierą do tego podłączony do neta.

Dla zwykłego okazjonalnego pirata przerobienie to koniec gwarancji (nie zawsze) i ban na granie online po podłączeniu do neta (też nie zawsze).

<3 Wisla Kraków 08.05.2013 22:30

Potrzebuje namiarów do naprawde BARDZO BARDZO dobrych dermatologów lub alergologów,może być prywatnie (cena wizyt nie gra roli) moga byc nawet poza Krakow,naprawde jesli macie/słyszeliscie o takich dajcie znac.

FraMat 09.05.2013 10:40

Mam prośbę, bo co setki głów to nie jedna.
Dysponuję dokumentem wojskowym z lat 20-ych gdzie pewne rzeczy trudno odczytać.
Kto to rozszyfruje?

http://www.klub-beskid.com/ibergeur/...sam1733cut.jpg

zbycho93 09.05.2013 10:45

micro-zwiady ? może głupie ale ja tak to widze;p

szprotson 09.05.2013 11:57

wielo - re... ?

Kaan 10.05.2013 09:31

Dla mnie jest to cos z niemieckiego skoro to jest z lat 20-stych. Pierwsze słowo "mino" natomiast mam problem z drugim słowem. W słowie "mino" "n" jest takie samo jak pierwsza litera drugiego słowa, czyli niby "n" ale "n" to wydaje się druga litera. Skoro tak to nie może być "mino"...
Może ktoś ze znajomością niemieckiego się wypowie, drugie słowo to może być skrót. Trzeba by siedzieć w międzywojennej nomenklaturze wojskowej, a właściwie porozbiorowej.

FraMat 10.05.2013 11:26

to jest polski dokument i w innych miejscach jest wypełniany po polsku. A już miałem nadzieję, że komuś postawię piwo za pomoc
:>

Tutaj jest cała strona. Może przez porównanie z innym zapisem coś wam wpadnie do głowy

http://www.klub-beskid.com/ibergeur/...es/sam1733.jpg

Puchatek 10.05.2013 18:38

możdzierzysta a wpis to mino-mioty

Kamil_mchw 10.05.2013 18:49

w robocie firma z która chce nawiązać współpracę wymaga ode mnie napisania oficjalnej oferty współpracy... a raczej prośby rozpoczęcia rozmów.
pisał ktoś kiedyś takie coś...?? jak to ugryźć... proszę na prv.

Puchatek 10.05.2013 18:54

PS. Szukam kogoś kto się zna na biletach lotniczych i pomoże wyszukać najtańszy bilet i go zarezerwować/kupić. Szczegóły na prywatna wiadomość, przewidziane niewielkie wynagrodzenie :)

Glazik 10.05.2013 19:24

Ma ktos dysk twardy 1 TB podlaczony do tv ?? Konkretnie LG? Bo chce sobie taki zafundowac a nie wiem czy bedzie dzialac nie posiadajac zasilenia zewnetrznego.

podszywacz 10.05.2013 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1311890)
Kto to rozszyfruje?

http://www.klub-beskid.com/ibergeur/...sam1733cut.jpg

Wydaje mi się że ten kto to pisał skracał sobie wyrazy. Obstawiam że pierwszy wyraz to "mierniczo" - jakiś tam.

Elefant 11.05.2013 05:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1311890)
Kto to rozszyfruje?

Raczej nic z dotychczasowych typów. Pierwsza litera to raczej nie "m", pooglądaj sobie przedwojenne podręczniki do kaligrafii, to jest "u" lub "w".

Jak nie rozszyfrujesz z podręcznikiem kaligrafii masz do wyboru jeszcze:

a. wrzucić to na forum odkrywca.pl, tam się takie kwiatki pojawiają,
b. Centralne Archiwum Wojskowe, skoro delikwent z tej ksiązeczki przeszedł jakieś szkolenie wojskowe jest szansa, że informacje na ten temat tam znajdziesz.

FraMat 11.05.2013 11:28

dzieki za radę... spróbuję tam

Blacha92 12.05.2013 02:18

Cześć
Biorę udział w rekrutacji na pewien kurs.
Dostałem kilka pytań na które musze odpowiedzieć.
Między innymi:
You are in a flight coming to BCN and you have a 'burro catala', 200 Justin Bieber CDs and a watermelon. How do you convince the whole aircraft to dance an epic Harlem Shake?

Burro catala to osiołek

Ma ktoś jakiś fajny pomysł na odpowiedz??

Alexander94 12.05.2013 11:42

Pytałem już w temacie maturalnym, ale jednak tu zagląda więcej osób, więc pozwolę sobie zdublować pytanie:
Wybieram się na agh, ale trochę zawaliłem maturę i będę miał tam +/- 800 punktów. Myślałem nad inżynierią naftową i gazowniczą, ale tam był w zeszłym roku próg 820 i stąd pytanie jak się ma ten wynik do wyniku, który osiągnęła ostatnia osoba, która się dostała podczas wszystkich rekrutacji. Boję się, że jak tam się nie dostanę, a oznaczę to jako priorytet, to progi na innych kierunkach drugiego wyboru, na które złożę mi podskoczą i zostanę na lodzie. Bardzo proszę kogoś kumatego o odpowiedź.

szprotson 13.05.2013 12:28

Pany potrzeba pomocy w wyjasnieniu sytuacji>

Kupiłem (jako firma) do dalszej odsprzeazy bieżnie która tego samego dnia sprzedałem. Klient nastepnego dnia zglasza reklamacje (rysa na pulpicie). I co teraz ? Na dzien dzisiejszy sytuacja byla taka ze odsyłałem tam gzie kupiłem i oni odsyłali do producenta etc. A teraz firma od ktorej kupiłem mi mówi ze nie uwzględni mi gwarancji bo nie zapłaciłem (termin 30 dni przelew póki co nie minął wiec nie wiem ocb.)
Czy oni moga tak zrobic?
co moge zrobic ja?

need help

fifi1906 13.05.2013 15:27

Forumowicze mam prpośbe...otóż potrzebuje skład reprezentacji norwegii w piłce nożnej kobiet!
podeśle ktoś linka? i najlepiej obecny skład i sprzed ok 5 lat( moze byc 3 a moze być 7 ). bardzo prosze o pomoc :)

WISŁAZWE 13.05.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 1312501)
Forumowicze mam prpośbe...otóż potrzebuje skład reprezentacji norwegii w piłce nożnej kobiet!
podeśle ktoś linka? i najlepiej obecny skład i sprzed ok 5 lat( moze byc 3 a moze być 7 ). bardzo prosze o pomoc :)

2011:

wis.la/tl7ui

2013:

Kadra na turniej:

http://www.fotball.no/Landslag_og_to...l-Algarve-Cup/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl