Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

dj_ibutti 09.01.2011 16:28

Rooster jest przy małym rynku? Ciekawe ;)

Pewnie Ci chodzi o English Football Club.

Mistel 09.01.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1033951)
Może Rooster

Rooster jest przy placu Szczepańskim ;)

Mam na końcu języka tą nazwę, i nie jestem pewien czy toi ta co podał dj_ibutti. Aż się jutro tam przejdę zobaczyć bo mi to nie da spokoju :P

Malpason88 09.01.2011 23:47

Zna ktoś może jakąś kafejkę internetową w okolicach Placu Bohaterów Getta?

SV_ 10.01.2011 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1033960)
Rooster jest przy małym rynku? Ciekawe ;)

Pewnie Ci chodzi o English Football Club.

A nie Irish Pub czy coś takiego? BO ten EFC to żydowskie i na pewno nie na małym rynku. (nie wiem ale biorę na logikę że by niezłe zadymy tam był jak Nowy Kuzyn)

edit: EFC jest na Mikołajskiej. Rooster koło szczepańskiego. The Irish Mbassy Restaurant and Pub na Stolarskiej.

Mistel 10.01.2011 10:54

SV_ dzięki ;)

Kamil86 10.01.2011 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ploughmanson (Post 1033892)
Czy w podstawowym (darmowym) pakiecie TP internet z telewizją są kanały Polsatu? Zainstalowałem się wczoraj i jakoś nie mogę znaleźć nawet zwykłego Polsatu.

Niestety kanałów Polastu nie ma na żadnym pakiecie od TP.

szczepanwislak 10.01.2011 17:13

Czy pracuje ktoś z was może w redakcji jakiejś gazety sportowej ?? Bądź w jakimś konkretnym dziale dotyczącym sportu w prasie ??

WISŁAZWE 10.01.2011 17:25

Podrzuci ktoś działający link do albumu Pezet- Muzyka klasyczna :) ??
byle nie na rapida.

Dodatkowo nie orientuje się ktoś czy gdzieś w Krakowie dostanę powyższą płytę ( Muzyka Klasyczna- reedycja) lub Muzyka Emocjonalna i ostatni album Pezet/Małolat - Dziś w Twoim mieście.

W Epiku widział ktoś ??

:)

LuKaS TSW 10.01.2011 17:30

http://www.filesonic.com/file/517554...zna__2002_.rar powinien działać:)

wislacki 10.01.2011 17:45

Miałem pisać w szkolnym, ale ten przegląda więcej osób:

Panie i Panowie:
na jutro (ew. środę) muszę napisać referat z fizyki na ciekawy temat związany z astronomią. Pracę piszę na podwyższenie oceny semestralnej (III liceum). Jeżeli znacie jakieś ciekawe tematy, nie wiem, np. rzadkie, interesujące, zjawiska o których można napisać parę słów prosiłbym o pomoc. Chciałbym by praca była oryginalna. Temat to astronomia - różna planety, gwiazdy, komety, konstelacje, słowem wszystko co przychodzi wam do głowy gdy słyszycie o kosmosie. Wszelkie ciekawe pomysły na wagę złota.
Z góry dziękuję za pomoc.

E: dobre Herkules, dobre
obawiam się jednak, że moja fizyczka nie zrozumie przesłania

herkules 10.01.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1034267)

Panie i Panowie:
na jutro (ew. środę) muszę napisać referat z fizyki na ciekawy temat związany z astronomią. Pracę piszę na podwyższenie oceny semestralnej (III liceum). Jeżeli znacie jakieś ciekawe tematy, nie wiem, np. rzadkie, interesujące, zjawiska o których można napisać parę słów prosiłbym o pomoc. Chciałbym by praca była oryginalna. Temat to astronomia - różna planety, gwiazdy, komety, konstelacje, słowem wszystko co przychodzi wam do głowy gdy słyszycie o kosmosie. Wszelkie ciekawe pomysły na wagę złota.

napisz o fenomenie Białej Gwiazdy :rotfl:

Proud 10.01.2011 18:08

Cytat:

Panie i Panowie:

Napisz może o błędnym określaniu początku wszechświata jako "Big Bang". Ludzie utożsamiają to z eksplozją. A nie ma nic bardziej mylnego. Kosmos nie ma jednego miejsca w którym został zapoczątkowany.
Poszprasz trochę, znajdziesz więcej materiałów na ten temat.

Możesz napisać też coś o wymiarach, płaszczakach itp.

LanceTS 10.01.2011 19:03

Cytat:

Panie i Panowie:

Kiedyś czytałem o jakichś czarnych dziurach itp. W astronomii jest naprawde straszcznie dużo rzeczy ciekawych. Wejdz na wikipedie na jakiś termin, a potem przechodz na podobne i jak Ci się coś spodoba to o tym napisz.

rafil 10.01.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1034264)
Podrzuci ktoś działający link do albumu Pezet- Muzyka klasyczna :) ??
byle nie na rapida.

Dodatkowo nie orientuje się ktoś czy gdzieś w Krakowie dostanę powyższą płytę ( Muzyka Klasyczna- reedycja) lub Muzyka Emocjonalna i ostatni album Pezet/Małolat - Dziś w Twoim mieście.

W Epiku widział ktoś ??

:)

poszukaj w Music Cornerze, na Św. Tomasza

ponury 10.01.2011 20:04

Zna ktoś strone internetowa jak mobile.de z ogloszeniami uzywanych samochodow (w niemczech)?

Garbaż- dzięki

tomo 10.01.2011 21:04

Szukam miejsca gdzie mogę zagrać w kręgle. Wiem że kręgielnia jest w Plazie. Wpisałem w goglach i wyskoczył mi jakiś klub Klimat, Bachus, hotel Wilga i tyle.

Pewnie nie ma więcej torów. Zatem pytanie o Fantasy Park w Plazie, duże tłumy np w czwartki albo w środy ?

Garbaż1906 10.01.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ponury (Post 1034310)
Zna ktoś strone internetowa jak mobile.de z ogloszeniami uzywanych samochodow (w niemczech)?

spróbuj autoscout24.pl

P.e.c.h 10.01.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1034320)
Szukam miejsca gdzie mogę zagrać w kręgle. Wiem że kręgielnia jest w Plazie. Wpisałem w goglach i wyskoczył mi jakiś klub Klimat, Bachus, hotel Wilga i tyle.

Pewnie nie ma więcej torów. Zatem pytanie o Fantasy Park w Plazie, duże tłumy np w czwartki albo w środy ?

na basenie AGH są kręgle, dość tanio w porównaniu z Plazą, ale osobiscie nie byłem tam

LanceTS 10.01.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1034320)

Zależy o której godzinie, ale na 95% będzie przynamniej 1 tor wolny. Chyba raz tylko musiałem czekać (10min) zanim ktoś wyszedł.
Tak naprawde to tłumy się zaczynają dopiero pod wieczór.

Jade do Francji i potrzebuje tam telefonu. Jaką wybrać sieć, roaming czy co tam jeszcze żeby jak najtaniej wysyłać sms do kraju?

ja_ka_ 11.01.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1034335)

Jade do Francji i potrzebuje tam telefonu. Jaką wybrać sieć, roaming czy co tam jeszcze żeby jak najtaniej wysyłać sms do kraju?

Różnica w cenie jest minimalna albo żadna, używałem tam SFR lub ORANGE.
Polecić mogę karty do budek np EURO-LATINA gdzie na stacjonarny za 10 euro dzwoniłem do Polski po kilkanaście razy rozmawiając kilkadziesiąt minut. Jeśli chodzi o sms-y tak jak pisałem stawki są niemal identyczne.

Wizard 11.01.2011 11:57

Ktoś z was grał w squasha? Jak wyglądają koszty gry? Dajmy na to, że chce online kupić wejściówkę na squasha i wynosi ona 60 zł. Chcę iść pograć ze znajomymi - ja płacę od osoby 60 zł czy po prostu jest to cena dla całej mojej grupki przyjaciół?

Proud 11.01.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1034411)
Ktoś z was grał w squasha? Jak wyglądają koszty gry? Dajmy na to, że chce online kupić wejściówkę na squasha i wynosi ona 60 zł. Chcę iść pograć ze znajomymi - ja płacę od osoby 60 zł czy po prostu jest to cena dla całej mojej grupki przyjaciół?

Zapwne jest to cena za kort/h.

Polecam temat o squashu na forum.
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=6064

tomo 11.01.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.e.c.h (Post 1034334)
na basenie AGH są kręgle, dość tanio w porównaniu z Plazą, ale osobiscie nie byłem tam

Pytam w takim razie czy ktoś na basenie AGHu był na kręglach ? ile tam jest torów i czy trzeba długo czekać ?

WRzŚ 11.01.2011 15:50

2 tory i rezerwuj telefonicznie najlepiej

mulda 11.01.2011 15:53

Kiedy premiera Chacharow ?

igortsw 11.01.2011 18:34

Poleci mi ktoś jakiś router ADSL wifi do 100 zł?

I pytanie numer 2, gdzie taki router dostane w dobrej cenie w Krakowie, chodzi mi o jakiś w miare tani sklep komputerowy...

grzesiek632 12.01.2011 16:10

Czy jest możliwe ściągnąć na dysk reportaż wideo o Mariuszu Rokickim z tej strony:
http://www.tvn24.pl/12690,1594805,0,...wiadomosc.html

Jakieś pomysły?

Dzięki wielkie Kamil86 :)

Kamil86 12.01.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1034743)
Czy jest możliwe ściągnąć na dysk reportaż wideo o Mariuszu Rokickim z tej strony:
http://www.tvn24.pl/12690,1594805,0,...wiadomosc.html

Jakieś pomysły?

Polecam DownloadHelper.

nero 12.01.2011 18:27

Wymyślili już takie cudo - program...
Wpisuje do programu dane z paska z całego roku, a on sam wpisuje liczby do odpowiednich rubryk w picie?
Chciałem się pobawić trochę zanim dostane pit z firmy.

ero781 12.01.2011 19:13

w jakiej cenie można się spodziewac karnetu na tą runde "na gwiazde" chyba w tej rundzie "C"?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl