![]() |
Cejrowski o policzku dla Rzeczpospolitej
http://www.radiownet.pl/publikacje/c...zeczpospolitej A jak skomentujecie takie coś? Cytat:
|
Cała sowiecka agentura dzisiaj uczestniczy w tym pogrzebie. W pierwszym rzędzie Bolek, Kwach, Komorowski, wśród celebrantów ... ks. Boniecki i ...Lemański.
|
|
Cytat:
O tyle jest to ciekawe, ze z pierwszej mapy wynika, że w mazowieckim w 2006 było najwięcej głosów nieważnych, a w ostatnich wyborach w mazowieckim jest nawyższy procent głosów ważnych (97,6%). Za to wielkopolska się popisała w tym roku i ma tylko 95,92% ważnych głosów. EDIT: @Gwiaździsty Jasne, można tak to interpretować, tylko na razie są to jakieś poszlaki, a nie dowody. Plus moim zdaniem jeśli fałszowanie miałoby się odbywać, to zmienianie głosów na nieważne jest głupotą, bo niewiele daje. Zresztą wszyscy się uwzięli na te głosy nieważne jakby ich było naprawdę dużo... a ja jestem sobie w stanie wyobrazić, że na 100 osób mniej więcej 3 idzie oddać głoś nieważny, bo uważają, że nie ma dla nich reprezentanta, ale głosowanie jest obowiązkiem obywatelskim (lub rzeczywiście są ułomni i nie rozumieją pisemnych instrukcji na karcie głosowania). Sam znam takich ludzi. Jasne, wartość bezwzględna robi wrażenie - 230 tys. głosów nieważnych, ale tak jak mówię 3% dla mnie nie wydaje się być jakimś alarmującym wynikiem. PS Co do danych to jeszcze tylko żałuję, że nie podają na kogo te "więcej niż jeden" krzyżyki zostały postawione. Wtedy możnaby się pokusić o trochę dokładniejszą analizę czy jakaś lista jest "szczególnie" poszkodowana |
Z opracowania profesora dotyczącego wyborów i tzw. głosów nieważnych wynika, że albo mieszkańcy Mazowsza są wyjątkowo ułomni (w średniowieczu co prawda funkcjonowało takie określenie "ciemny jak chłop z Mazowsza") albo właśnie tam odbywa się fałszowanie ostatecznie korygujące wyniki wyborów.
Co do pogrzebu to: Cytat:
P.S. Odebrał instrukcje czy pieniądze ? |
A nie przyszło wam do głowy, że część osób idzie na wybory tylko po to żeby oddać głos nieważny? Wypełniają swój obywatelski obowiązek, ale jednocześnie nie widzą nikogo sensownego do oddania głosu więc zaznaczają więcej niż jedno okienko?
Sam tak zrobiłem swego czasu jak w wyborach samorządowych nie było w moim okręgu nikogo z KNP. PS. Teraz widze, że haeno już o tym wspomniał. |
http://niezalezna.pl/55853-ciekawa-m...ow-bastiony-po
aktualna mapka, też ciekawa , przypominam że to jest naprawdę proste głosowanie , jeden , jedyny krzyżyk |
Cytat:
sporadycznie to się zdarza , ale nie przy frekwencji coś ponad 20% gdzie idą raczej ludzie świadomi ,prawie 250 tysięcy nieważnych ? mało prawdopodobne |
Cytat:
|
zważ że w tym roku liczba głosów nieważnych prawie się podwoiła , na dodatek piętnastogodzinne:" liczenie" 9 % pozostałych komisji także nie wzbudza zaufania , będą uzasadnione protesty wyborcze, zobaczymy ? chociaż znając "Sąd Najwyższy" który podobno jest władny aby coś ustalić nie mam złudzeń
|
jasne, ze takie zmiany nie wzbudzaja zaufania, ale tez nie sa dla mnie alarmujace
Wybory 2004 Glosow niewaznych 167 019 (2,7%) Wybory 2009 Glosow niewaznych 132 533 (1,8%) Wybory 2014 Glosow niewaznych 228 005 (3,1%) I teraz jesli rozpatrujemy 2009 do 2014, to wzrost jest duzy. 2004 do 2014 juz nie za bardzo. Wybory do Sejmu rok 2001 3,99% glosow niewaznych rok 2005 3,60% glosow niewaznych rok 2007 2,03% glosow niewaznych rok 2011 4,52% glosow niewaznych Wiecej nie chce mi sie szukac, ale wynik niewaznych glosow w okolicach 3% nie jest czyms zaskakujacym w naszym kraju. EDIT: wreszcie znalazlem statystyki z innych krajow (wybrane wybiorczo) , tyle ze z roku 2009 Niewazne glosy wg kraju: Austria 0,95% Belgia 5.71% Czechy 0,14% Estonia 0,55% Francja 1,42% Niemcy 0,92% Grecja 1,34% Wegry 0,31% Litwa 0,55% Holandia 0,16% wyglada na to, ze tylko Belgia nas przebija pod wzgledem liczby zlych glosow. Przy czym tak jak wspominalem wczesniej, nasze statystyki sa w miare stabilne na przestrzeni lat, wiec moze My jako narod juz tak mamy. Co do zapobiegania w przyszlosci ( bo starych wyborow chyba sie nie da juz zweryfikowac) to jedyny pomysl jaki mam to rejestracja wideo od momentu zamkniecia lokalu wyborczego. Nagrywaloby sie wyjmowanie kart z urny, liczenie glosow i wywieszanie wynikow. W razie watpliwosci moznaby odtworzyc material w poszukiwaniu przeslanek falszerstwa. Ale to raczej utopia. Jeszcze zrodlo jakby ktos chcial poogladac: http://eed.nsd.uib.no/ |
ok , w takim razie sprawdzmy głosy nieważne , znasz sposób? bo ja nie znam sposobu jak to można zrobić , większość obserwatorów też nie wie , nie jest to dziwne? podobno PKW nic nie może , nawet głosów nie liczy, po co istnieje rymarz i spółka, władny jest Sąd Najwyższy , ale czy potrafi sprawdzić głosy nieważne?
|
Pierwszy cud Jaruzelskiego: cudowne uzdrowienie Kiszczaka ! https://www.facebook.com/nowetvn48/p...levant_count=1
|
Belgia jest tutaj złym przykładem gdyż tam udział w wyborach jest obowiązkowy pod groźbą sankcji, a to sprzyja chodzeniu na wybory, żeby oddać głos nieważny w ramach "protestu".
Wychodzi na to, że Polsce jest kilkukrotnie więcej głosów nieważnych niż w innych krajach. To daje do myślenia. |
Jak to widzę zaczynam wierzyć w plotki że WJ naprawdę umarł jak Fakt napisał ale władza bała się żeby to się nie działo przed wyborami. Kiszczak uzdrowiony, Kwaśniewski trzeźwy... Zbierajmy cuda na kanonizację Towarzysza Sługi Twego Panie Generała. Czekam na nawrócenie Urbana
|
Cytat:
|
Życie jak w Madrycie :D
|
To co Komorowski powiedział w kościele to jest ....a jakaś masakra .Polska to Kondominium - tu JK ma rację .
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Olbrychski pluje jadem: http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/19...dzo-to-szanuje |
Wies to dzis odwiedzala Powazki, wiec trudno aby byl w dwoch miejscach na raz :D
Za to mlodziezowka PO na posterunku ;) |
Najbardziej mi sie śmiać chciało z górników co byli na mszy w swoich galowych strojach :D CO ZA BŁAZNY !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
Jaki jest sens oddawania głosu którego wartość jest równa głosowi nie oddanemu? Jedynie atrament z państwowego długopisa, kupionego za nasze podatki, zmarnowałeś. |
A moze niektorzy chca zwyczajnie spelnic obywatelski obowiazek? W ostatnich wyborach prezydenckich tez skreslilem obu kandydatow, natomiast teraz z tylko z rodziny 5 osob oddalo niewazny glos. Poza tym glosowanie to zwykle 15 minut spaceru po Kosciele, chyba ze mieszka się na odludziu.
Cytat:
|
|
Cytat:
228 tysięcy Polaków nie potrafi wcelować w kratkę i trzęsącą się ręką stawia krzyżyk obok kratki? Czy może stawiają dwa krzyżyki ?Może są jeszcze jakieś inne sposoby unieważnienia głosu? Zachlapany kawą? Nadgryziony? |
Co w tym dziwnego, ze ludzie z premedytacja chca oddac niewazny glos i ze jest to staly odsetek od kilku do kilkunastu procent w zaleznosci od wyborow? Zawsze tak bylo i tak bedzie, a mitomanstwo kilku pisowcow tego nie zmieni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Do wszystkich co ich tak niepokoją nieważne głosy, macie może jakieś linki z poniedziałku, w czasie gdy PiS prowadził? Bo mi się wydaje że wtedy była cichosza na ten temat. I pytanko, był ktoś z was kiedyś w komisji ? Polecam, rozjaśniłoby się co nieco
|
Głos wazny i głos nieważny jest glosem. Jest wzięciem udziału w wyborach i spełnieniem obowiazku obywatelskiego.
|
Cytat:
Przyjdzie jeden debil który zaznaczy tylko jednego kandydata i po prostu zdecyduje za resztę. |
Cytat:
Cytat:
AYALA, a co powiesz o tym, że co 4 lata mamy po ok. 2 mln nieważnych głosów w sejmikach wojewódzkich? Sejmiki wojewódzkie: 2002 - 1 883 220 (14,43%) 2006 - 1 759 530 (12,7%) 2010 - 1 744 609 (12,06%) O ja, za PiS-u było więcej głosów nieważnych niż za PO, a za SLD jeszcze więcej. Jak to możliwe? ;) Zakładamy się o małe piwo, że w tym roku w wyborach samorządowych znowu od 1,5 do 2 mln odda głos nieważny w wyborach do sejmiku? Jak chcecie zobaczyć całość danych to ISP zebrał dane z lat 2001-2010 nt. nieważnych głosów w poszczególnych wyborach: http://www.isp.org.pl/uploads/filema...hwwyborach.pdf |
|
Ktoś się pytał ile procent wyborców od Palikota zasiliło KNP w wyborach do europarlamentu? Z tego co dowiedziałem się w weekend (źródło: zaplecze jednego z warszawskich kandydatów do PE) szacunki wskazują na to, że przepływ elektoratu był na poziomie 18% i tak jak wcześniej pisałem jest to trzecia grupa co do liczebności, która zagłosowała na KNP.
Gdyby nie Kowal wynik mógłby być zdecydowanie lepszy (nawet circa 10%), ale widać, że jest mobilizacja i do samorządowych pójdzie trochę ludzi z satelit i kanap. |
Po wyborach już tydzień i mam takie pytanko orientuje sie ktoś jak będą wyglądały następne dni e europarlamencie? Tzn. Kiedy zaczną sie jakieś wystąpienia jakieś koalicje? Sporo było szumu po wyborach ale jakiś konkretnych informacji dat itp. nie bylo. W końcu trzeba rozliczać tych na których sie postawiło.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl