Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Proud 25.03.2013 15:35

Mam pytanie odnoście golenia :)

Jak zwykła maszynka podrażnia mi skórę, to jest szansa, że elektryczna będzie dla mnie lepsza?

Jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupie elektrycznej maszynki do golenia?

i jeszcze jedno...jak mam takie płaskie pierzyki, które nie przeszkadzają mi w używaniu zwykłej maszynki to chyba nie powinno być problemów z elektryczną?

podszywacz 25.03.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1305095)
Mam pytanie odnoście golenia :)

Jak zwykła maszynka podrażnia mi skórę, to jest szansa, że elektryczna będzie dla mnie lepsza?

Jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupie elektrycznej maszynki do golenia?

i jeszcze jedno...jak mam takie płaskie pierzyki, które nie przeszkadzają mi w używaniu zwykłej maszynki to chyba nie powinno być problemów z elektryczną?

Ja właśnie ze względu na podrażnienia przesiadłem się na maszynkę elektryczną. Masz do wyboru dwa rodzaje: pierwsza - taką jaką oferuje np. Philips - charakterystyczne kółeczka na głowicy, druga - siateczka jak ma np. Braun. Sprawdziłem oba patenty i bardziej odpowiada mi Braun. Jeżeli zastanawiasz się nad zakupem to pomyśl o zakupie maszynki od ok. 400 zł - np. Braun Series 5 - im droższa tym będzie dokładniej golić. Nawet nie patrz na maszynki typu Braun Series 1. Koniecznie z podwójnym ostrzem i ruchomą głowicą. Licz się z wymianą folii i noża co 1-1,5 roku w zależności od gęstości zarostu, wydatek około 120 zł. Ale odpada koszt zakupu nożyków i pianki do golenia. Niestety, na podrażnienia trzeba znaleźć sposób. Kolega musi golić się co drugi dzień (używa Philipsa) ze względu właśnie na podrażnienia. Ja na początku też miałem problemy bo używałem płynu po goleniu. Zacząłem używać zwykłej ciepłej wody z mydłem i mam spokój. Pamiętaj też że elektryczną maszynką nigdy nie ogolisz się tak dokładnie jak nożykiem. Trzeba też trochę więcej czasu spędzić przed lustrem aby efekt golenia był zadowalający. Inna zaleta - elektryczną ogolisz się zawsze i wszędzie.

labtec 26.03.2013 19:59

Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy.
Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie.
Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia.

Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach?
Jakieś rady, wskazówki?
Kogo tam w ogóle potrzebują?

No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje.
Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale....
no nie mamy zaufania.

Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało.
Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii.

Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję ;)
Może być priv.

Kolumbus 26.03.2013 20:43

http://www.youtube.com/watch?v=UMr_ZdxOBF0#t=66m37s

Pytanie brzmi jak nazywa sie ten kawalek ktory babka oglada w TV w podanym fragmencie?

labtec 26.03.2013 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1305243)
wis.la/pa4rl

Pytanie brzmi jak nazywa sie ten kawalek ktory babka oglada w TV w podanym fragmencie?

http://www.youtube.com/watch?v=xGZauARZOVk

w ramach rewanżu rzuć okiem na mojego posta wyżej ;)
Może któryś z Twoich znajomych był, mógłbyś zasięgnąć języka?

Podziękował

R33 27.03.2013 15:40

Jakiś w Krakowie sklep (najlepiej ze stroną interentową) gdzie kupię tanio bluzy, np. w okolicach 50 zł. (oczywiście może być taniej ;D ) Nie musi być żadnej marki, bo tego już mam dość, bo się tylko przepłaca. Chodzi mi też o normalne bluzy, żadne Japan Style, obcisłe itp. :) Chodzi oczywiście o rzeczy nowe.

piotrek chicago 27.03.2013 17:02

bral ktos cos z yesssport na wysylke?. ja wzialem dwie koszulki Wisla krakbet z wysylka i mam z nimi problem nie wyslali nie odpowiadaja na maile a tel do nich jest w jedna strone hahahah tylko oni moga dzwonic. zglosilem sprawe do paypal (przez nich placilem) i oni maja juz sie tym zajac. mial ktos z nimi klopoty?

labtec 28.03.2013 16:52

panowie, jakaś strona internetowa która pokaże / poinformuje mnie o bieżących wypadkach na polskich drogach? tj. muszę sprawdzić czy teraz w okolicach miejcowości X nie było wypadku, jakiś robót drogowych czy objazdu. PILNE. Dziękuję

hudinho 29.03.2013 06:54

ma ktoś może do sprzedania felgę stalową 15cali 4x100 ?
albo gdzie można dostać dobre felgi i opony UŻYWANE ofkors!
pozdro

michu-k 29.03.2013 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 1305354)
bral ktos cos z yesssport na wysylke?. ja wzialem dwie koszulki Wisla krakbet z wysylka i mam z nimi problem nie wyslali nie odpowiadaja na maile a tel do nich jest w jedna strone hahahah tylko oni moga dzwonic. zglosilem sprawe do paypal (przez nich placilem) i oni maja juz sie tym zajac. mial ktos z nimi klopoty?

yessport to sklep, w którym regularnie kupuję buty. Choć mają sklep stacjonarny w Krakowie, oferty z Allegro z przesyłką kurierską wychodzą taniej, niż osobista wizyta w ich sklepie.

Korzystałem z ich usług już parokrotnie, średnio 3 razy do roku. Nigdy nie było z nimi problemu, przesyłka na drugi dzień.

Kamil_mchw 29.03.2013 15:34

pilna sprawa!!

jak na FB zablokować "miejsca" żeby nie pokazywało na mapie innym gdzie się teraz znajduje... żeby przy wysyłaniu wiadomości czy zamieszczania posta nie było... "dodane z miejsca..."

szukam od pół godz. i znaleźć nie mogę...

peele 30.03.2013 08:52

Przy przycisku Wyślij powinna być mała niebieska strzałka. Jeśli się świeci na niebiesko to wysyłasz wiadomość z informacjami nt miejsca, jeśli ją klikniesz to się wyłączy, będzie na szaro, wiadomość poleci bez informacji o miejscu.

Konrad. 30.03.2013 14:21

Co się stanie jak wsiąde do pociągu bez biletu?

Chodzi mi o to, czy oprócz kwita będę musiał wysiąść z pociągu, czy dostane kredytowy i dojade do miejsca docelowego?

Konrad. 30.03.2013 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1305481)
panowie, jakaś strona internetowa która pokaże / poinformuje mnie o bieżących wypadkach na polskich drogach? tj. muszę sprawdzić czy teraz w okolicach miejcowości X nie było wypadku, jakiś robót drogowych czy objazdu. PILNE. Dziękuję

na drogach krajowych masz tutaj: http://www.gddkia.gov.pl/pl/21/mapa-warunkow-drogowych

plus infolinia: 19111

Krav 30.03.2013 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1305743)
Co się stanie jak wsiąde do pociągu bez biletu?

Chodzi mi o to, czy oprócz kwita będę musiał wysiąść z pociągu, czy dostane kredytowy i dojade do miejsca docelowego?

zależy z jakiej stacji - jak wsiądziesz na stacji na której nie ma kas, to po prostu zapłacisz za bilet u konduktora, bez żadnych dodatkowych opłat (pamiętaj tylko żeby od razu do niego pójść, bo czasami zdarzają się mendy, które stwierdzą, że jak od razu nie podszedłeś to chcą karę ładować czyli jakieś 150 zł plus bilet).
Jak wsiadasz ze stacji na której jest kasa i można było przed podróżą kupić bilet to wtedy płaci się jakąś opłatę manipulacyjną - w zależności o rodzaju pociągu i trasy od kilku do kilkunastu złotych. Ale wtedy najlepiej się tłumaczyć, że wsiadłeś tam i tam i nie było w tym miejscu kasy.

Konrad. 31.03.2013 01:50

nie bede mial przy sobie ani zlotowki. co wtedy?

kuczmen 31.03.2013 08:52

mówisz ze chcesz bilet kredytowy i jedziesz do miejsca docelowego

nero 31.03.2013 15:06

Skąd ludzie biorą te vouchery do Cinema City ?!
Ale nie mówię o tych standardowych papierowych od pracodawcy.
Teraz i w poprzednim miesiącu na Allegro jest wysyp voucherów z krótką datą ważności.
Dużo ludzi to sprzedaje i bardzo tanio. Skąd to biorą? Jakiś konkurs czy coś?

marian3a 01.04.2013 05:25

Siemanko, mam zajebiście głupie pytanie.. a więc mam przeglądare internetową google chrome.. problem polega na tym że dawniej jak coś napisałem na pasku ades www wpisałem cokolwiek i mi wychodziły wynniki wyszukiwania w google więc grała gotara a teraz jak coś wpisze i dam enter wychodzą mi wyniki na jakjś stronie search-results.com ... Jak kur*a moge to zmienić bo już to w....*a. Z góry dzięki za fatyge :D

labtec 01.04.2013 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 1305917)
Siemanko, mam zajebiście głupie pytanie.. a więc mam przeglądare internetową google chrome.. problem polega na tym że dawniej jak coś napisałem na pasku ades www wpisałem cokolwiek i mi wychodziły wynniki wyszukiwania w google więc grała gotara a teraz jak coś wpisze i dam enter wychodzą mi wyniki na jakjś stronie search-results.com ... Jak kur*a moge to zmienić bo już to w....*a. Z góry dzięki za fatyge :D

nie korzystam z chroma, ale na mozilli miałem podobnie.
Mianowicie musisz wejść w chromie na NARZĘDZIA -> USTAWIENIA INTERNETOWE -> ( i tutaj powinieneś mieć parę kart ustawień, przynajmniej w mozilli tak jest ) -> i tutaj wybierasz STRONĘ KTÓRA MA CI WYSZUKIWAĆ INFO. google, search-results i inne.

LanceTS 01.04.2013 11:21

ewentualnie sprawdz dodatki jakie masz zaintalowane i posprawdzaj na necie co to jest. Ja często przez przypadek ściągne jakieś gówno co też mi automatycznie zmienia wyszukiwarke, główna strone itd i potem to trzeba szybko wyrzucać.

StelmiOriginal 01.04.2013 12:16

Siema, dość ważne pytanie :)

Potrzebuje link do filmiku sprzed miesiąca-dwóch jak w Rosji wjeżdża facet tyłem na "pseudo-lawetę" po drewnianych belkach, i nagle przed wjazdem do ciężarówki belki się pod samochodem łamią :) Założyłem się z kumplem, a nie moge znaleźć. Było to hitem na wykopie i joemonsterze, ale nie moge znalezc...

Marcin_fan 01.04.2013 20:38

Po raz kolejny przymierzam sie do kupna książek do nauki hiszpańskiego.. Obczajałem w Empiku i wypatrzyłem coś co może mi sie przydać do 100zł. Pamiętam że jedna książka Beaty Pawlikowskiej, zero gramatki tylko same słowka zwroty w sumie chyba tak bedzie sie dobrze uczyło( koszt okołp 30zł ). No i druga część mojego zakupu to taka książka z 3 płytkami z tego co pamiętam( koszt około 60zł ).. Jeszcze jutro bede zastanawiał sie nad tym zakupem i szukał czegoś innego. Co robić ? Mieliście styczność w nauce języków obcych z książkami p. Pawlikokowskiej ? Poradzicie coś..
Z góry dzięki
Ps. Dzisiejszy mecz - totalna porażka

szprotson 02.04.2013 07:45

mam pytanie do kogoś kto np. pracuje na orliku etc

czy jak je budowano to nie było tak (blisko boisko, orlik 2012) ze rezerwuje sie orlika z wyprzedzeniem tygodniowym, nie większym.czy to bylo jakoś regulowane czy nie ma zadnych przepisów dot. rezerwowania terminów etc?

TSW Fanatyk 02.04.2013 17:34

Przyszło mi pismo od zusu żebym im wysłał swoje konto na które mi wypłacą chorobowe, da się zrobić to online czy tylko przez tych złodziejów z poczty?

palikot 02.04.2013 21:03

Czy na Legie będzie otwary sektor G3?
Z góry dzięki :)

WISŁAZWE 02.04.2013 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1306196)
Czy na Legie będzie otwary sektor G3?
Z góry dzięki :)

Skoro sektor G3 jest buforem to nie będzie otwarty.

palikot 02.04.2013 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1306197)
Skoro sektor G3 jest buforem to nie będzie otwarty.

Na Amiko-Lecha był otwarty. W zeszłym sezonie też był, wiec argument "bufor" nie istnieje.
Pytam. Bo mieli otwierać na mecze TOP a zamknęli ze względu na oszczędności na mecze mniej elektryzujące

WISŁAZWE 02.04.2013 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1306200)
Na Amiko-Lecha był otwarty. W zeszłym sezonie też był, wiec argument "bufor" nie istnieje.
Pytam. Bo mieli otwierać na mecze TOP a zamknęli ze względu na oszczędności na mecze mniej elektryzujące

Wchodząc na stronę z internetową sprzedażą biletów sektor G3 nadal jest wyłączony ze sprzedaży.

Ja zawsze byłem przekonany, że wyłącznie sektora G3 jest związane właśnie z buforowym sektorem.
Otwarcie o na mecz z Lechem było podyktowane tym, że goście nie przyjechali na R22?

MatMario 02.04.2013 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1306079)
mam pytanie do kogoś kto np. pracuje na orliku etc

czy jak je budowano to nie było tak (blisko boisko, orlik 2012) ze rezerwuje sie orlika z wyprzedzeniem tygodniowym, nie większym.czy to bylo jakoś regulowane czy nie ma zadnych przepisów dot. rezerwowania terminów etc?

Każdy Orlik ma swoje zasady, nie jest to odgórnie ustalone.

Arkas 03.04.2013 12:59

W jakim papierniczym mogę kupić kalkę A2? Nigdzie nie mają na stanie a jest mi zajebiście potrzebna...

Krav 03.04.2013 13:39

wiem, że w sklepie na Librowszczyzny niczego nie brakuje jeśli chodzi o art. papiernicze.

bondTSW 04.04.2013 08:27

Cześć.
Wie ktoś gdzie mógłbym dostać jakieś pamiątki z godłem, flagą PL, tanie drobnostki (długopisy, magnesy etc.)
Przejdę się na Rynek i Grodzką bo tam jest pełno takich straganików, ale może ktoś z Was ma jeszcze jakiś pomysł?

Kamil_mchw 04.04.2013 15:31

nie mogę się połączyć z Wi-fi w telefonie... na początku wszystko normalnie, wpisuję hasło, łączenie... a następnie wyskakuje status "Rozłączone - ponowić próbę?"
ocb!?

gypsy 04.04.2013 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1306369)
Cześć.
Wie ktoś gdzie mógłbym dostać jakieś pamiątki z godłem, flagą PL, tanie drobnostki (długopisy, magnesy etc.)
Przejdę się na Rynek i Grodzką bo tam jest pełno takich straganików, ale może ktoś z Was ma jeszcze jakiś pomysł?

Takie rzeczy powinieneś też dostać w Empiku, ale raczej wybór nie będzie oszałamiający.
No i w Galerii Krakowskiej jest chyba takie jedno stoisko z pamiątkami, na I piętrze nad Saturnem, niedaleko apteki

AS82 04.04.2013 16:38

Mam Mozille Firefoxa z zainstalowaną wyszukiwarka Google , i nie wiem czemu sie tak stalo ,że cokolwiek nie wpisze do tej wyszukiwarki ,wyskakuje ostrzezenie ,że połaczenie jest niezaufane i moze spowodowac jakies zagrozenie iw ten sposob wyszukiwarka praktycznie nie działa , wiecie jak to naprawic ?

Kamcio019 04.04.2013 18:02

http://tinypic.com/view.php?pic=v2smzo&s=5
czy ta koszulka jest w sprzedaży?

Al_29 04.04.2013 20:49

potrzebuję wysłać niewielką paczkę (niecałe 5 kg) do Poznania. Jakim kurierem będzie w miare tanio i dobrze? :)

MatMario 05.04.2013 05:16

Sendit.pl dwiepaczki.pl

wiślak 86 05.04.2013 08:56

Bardzo pilne pytanie bo utraciłem wszystkie kontakty na komie. A więc wstaje rano a w moim SE vivaz nie działa dotyk. ekran działa normalnie ale nie mogę go odblokować. wszystko jest z nim ok tylko nie reaguje na dotyk.
co mogło się stać? jakaś taśma mogła się wypiąć?

i najważniejsze gdzie najtaniej w okolicach centrum lub AGH to naprawię? zalezy mi na czasie bo wszystkie kontakty miałem na telefonie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl