Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

mitmichael 03.12.2011 10:53

Nie wiem czy było o tym ale wlasnie słyszalem na Orange Sport, ze Holendrzy maja zainwestowac w Bronowicach pieniadze na baze treningowa dla młodych wislackich pilkarzy i zagrac z Nimi mecz wlasnie dzieki temu, ze Nasz klub dał im Nasz stadion jako baze treningowa na Euro.

Voin 03.12.2011 11:02

"W Krakowie mamy też liznąć trochę "piłki na żywo". Drużyny są zobowiązane przeprowadzić co najmniej jeden trening otwarty dla publiczności. Ma też dojść do towarzyskiego meczu drużyny Holandii z zespołem "Białej Gwiazdy" "

jaszczur90 03.12.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1198328)
Nie wiem czy było o tym ale wlasnie słyszalem na Orange Sport, ze Holendrzy maja zainwestowac w Bronowicach pieniadze na baze treningowa dla młodych wislackich pilkarzy i zagrac z Nimi mecz wlasnie dzieki temu, ze Nasz klub dał im Nasz stadion jako baze treningowa na Euro.

Holendrzy mają zrobić "biedniejszego orlika" przy SP93 przy ulicy Szlachtowskiego. Będzie to tylko boisko piłkarskie podobne wymiarem do orlikowego.

RLY 05.12.2011 13:17

Poza krajem zachwycają się naszym stadionem,niestety w porównaniu do obiektu hutnika
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...is-a-DUMP.html

PiotrG 05.12.2011 14:46

Tak, luksusowe gabinety do odnowy biologicznej. Ciekawe gdzie oni to widzieli, bo chyba nie u nas na obiekcie.

domin_czyzyny 05.12.2011 14:54

pewnie widzieli to oczami wyobraźni po 6 polskim piwie ;-) ...

willow 05.12.2011 17:05

Podobno - podkreślam, podobno - Wisła płaci TS-owi za wynajem boiska treningowego 70 tys miesięcznie.
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy infrastruktury treningowej...

CH. 05.12.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1199015)
Podobno - podkreślam, podobno - Wisła płaci TS-owi za wynajem boiska treningowego 70 tys miesięcznie.
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy
infrastruktury treningowej...

:D:D

A jeśli to prawda to pozostaje się cieszyć że Towarzystwo Sportowe coś zarabia na tym

/

Od początku jasne.. po prostu śmiesznie zabrzmiało :) a jeśli chcemy być poprawni to S.A. płaci TS-owi.

Ja tam wole żeby TS się wzbogacał.. a jakieś tam boisko mogą przy okazji wybudować, jedno nie wyklucza drugiego.

willow 05.12.2011 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1199017)
:D:D

PS: Jeśli to prawda to pozostaje się cieszyć że Towarzystwo Sportowe coś zarabia na tym

Czy coś jest dla Ciebie niezrozumiałe?
Mogę jaśniej.
Wisła Kraków S.A. (klub piłkarski) płaci Towarzystwu Sportowemu Wisła za wynajem boiska 70 tys.
Policz sobie, ile zostałoby klubowi w kieszeni, gdybyśmy mieli własną infrastrukturę.
Paniał teraz?

Gero 05.12.2011 18:26

willow rozumiem, że jesteś zły, że pieniądze idą w "obce" ręce a nie na "własną" infrastrukturę ?
Uważam że oddanie śladowej ilości kasy z budżetu Wisły S.A. na konto TS Wisła nie uszczupli tego ~40 milionowego budżetu . Natomiast może pomóc zawodnikom TS Wisła. Klub piłkarski i tak wybuduje wcześniej bazę treningową i 70 ty/m-c tego nie powstrzyma.

pozdro

SZYMEK_TSW 05.12.2011 18:48

nikt raczej nie ma pretensji że Wisła S.A przelewa te 70 tyś Towarzystwu Sportowemu, no ale za 5 lat takiego czynszu z tego co się zorientowałem można wybudować pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią wraz z oświetleniem i pełną infrastrukturą, boisko z naturalną trawą pewnie jeszcze taniej. Dzięki temu można by zacząć tworzyć jakieś zalążki ośrodka treningowego z prawdziwego zdarzenia. Przecież Wisła nie potrzebuje 12 boisk, wystarczyło by na dobrą sprawę 2-3, po prostu jakoś zagospodarować te chaszcze wokół boiska lekkoatletycznego.

dj_ibutti 06.12.2011 12:07

Przecież w przyszłym roku i tak muszą powstać te boiska, więc nie rozumiem Waszych problemów.

markowywislak 06.12.2011 12:11

powie mi ktoś co z tymi telebimami?tak ma zostać już(chodzi mi o te boczne dziury)??

neq. 06.12.2011 12:53

dziury znikną jak znajdzie się sponsor na nazwę stadionu bo to miejsca przewidziane do zagospodarowania przez niego czyli ja dzień dzisiejszy nie znikną bo nikt nie chce się reklamować naszym klockiem ;)

JrQ- 06.12.2011 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1199212)
Przecież w przyszłym roku i tak muszą powstać te boiska, więc nie rozumiem Waszych problemów.

pewny jesteś? a imho to mogą nawet boisko wynająć od kogoś i je podać (jest chyba taka możliwość)

dj_ibutti 06.12.2011 13:52

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...est-szkolenie/

Pewnie będzie można to wynająć... tylko, że przy tej ilości boisk - w Krakowie nie ma czego wynająć, a nawet jeżeli to koszty wynajmu byłyby zdecydowanie za duże.

JrQ- 06.12.2011 14:19

nie byłbym taki pewny, na jakimś zadupiu nie będzie tak drogo
a zresztą, ktoś tu podał informację, że Wisła płaci 70k/m-c za boisko treningowe TSowi...
mnie nic nie zdziwi

PawelOzg 06.12.2011 14:30

Hello. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś plany zrobienia elewacji na naszym stadionie? Czy będzie tak już zawsze straszył?

maciekTSW 06.12.2011 14:47

To taki styl!
^^

PawelOzg 06.12.2011 14:52

Ale ja pytam poważnie.

JrQ- 06.12.2011 14:59

W najbliższych dwóch latach żadne.

MatMario 06.12.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1199015)
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy infrastruktury treningowej...

Jest to możliwe dzięki temu że do sprawy podchodzimy czysto biznesowo. Jak najmniejszym kosztem czegoś używać jak najmniej inwestować i tak się bujać z roku na rok. Czemu jak najmniejszym kosztem? Już tłumaczę.

TS od SA dostaje dajmy nawet te 70 000 zł. No to policzmy na wolnym rynku jak by to mogło wyglądać.

70 000/ 30 (dni w miesiącu uśredniając) / 11 (średnio tyle godzin dziennie takie boisko mogło by być wynajmowane komercyjnie) daje nam 212 zł za godzinę wynajęcia boiska.

Czyli normalna cena godziny wynajęcia boiska w mieście.

A tak to by trzeba było zapłacić za wybudowanie, szarpnąć się, a po co? Takie jest niestety podejście w klubie.

crazykaro 06.12.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1199251)
Jest to możliwe dzięki temu że do sprawy podchodzimy czysto biznesowo. Jak najmniejszym kosztem czegoś używać jak najmniej inwestować i tak się bujać z roku na rok. Czemu jak najmniejszym kosztem? Już tłumaczę.

TS od SA dostaje dajmy nawet te 70 000 zł. No to policzmy na wolnym rynku jak by to mogło wyglądać.

70 000/ 30 (dni w miesiącu uśredniając) / 11 (średnio tyle godzin dziennie takie boisko mogło by być wynajmowane komercyjnie) daje nam 212 zł za godzinę wynajęcia boiska.

Czyli normalna cena godziny wynajęcia boiska w mieście.

A tak to by trzeba było zapłacić za wybudowanie, szarpnąć się, a po co? Takie jest niestety podejście w klubie.

Chcesz boisko trawiaste użytkować codziennie przez 11 godzin?
Wątpie aby płacili taki "abonament" gdyż bardziej by im się opłacało wówczas odnowić boisko z bieżnią na terenach TF. Zwróciłoby im się to gdzieś w przeciągu roku

MatMario 06.12.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1199252)
Chcesz boisko trawiaste użytkować codziennie przez 11 godzin? Wątpie aby płacili taki "abonament" gdyż bardziej by im się obłacało wówczas odnowić boisko z bieżnią na terenach TF. Zwróciłoby im się gdzieś w przeciągu roku

Też wątpię aby tyle płacili. Ale jeśli już płacą to pokazuję że to nie jest jakaś ogromna kwota i jak to może być liczone.

Co do tego że trawa by nie wytrzymałą, pełna zgoda. Jednak piszę że są to warunki bardzo specyficzne gdzie użytkownik takiej trawy potrzebuje i dlatego ona tam jest a nie została zastąpiona nawierzchnią sztuczną.

dj_ibutti 06.12.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PawelOzg (Post 1199240)
Hello. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś plany zrobienia elewacji na naszym stadionie? Czy będzie tak już zawsze straszył?

Wejście VIP na trybunę jest otynkowane i bardzo ładnie wygląda ;)

kornd 06.12.2011 15:44

A nie wiecie ile skyboxów i miejsc na trybunie Vip zostało sprzedane? Na zdjęciach z ostatniego meczu widać, że na trybunie Vip jest bardzo mało osób. Piłkarze dalej korzystaj z szatni na południowej?

bellic88 06.12.2011 19:27

Przed ostatnim meczem wychodzili z zachodniej. Sesja do kalendarza zrobiona była w szatni i z tego co widać to wyglądała na używaną pomimo sesyjnego wystroju. Wygląda więc na to że korzystają z zachodniej:) Ale nic nie wiadomo na pewno jak zawsze ;)

willow 06.12.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1199253)
Też wątpię aby tyle płacili.

Ale tyle płacą. Uciąłem sobie na ten temat pogawędkę z pracownikiem naszego klubu.

I nie chodzi mi broń Boże o to, że - jak napisał gero - pieniądze idą w "obce ręce". W moim sercu jest cały TS, nie tylko piłka nożna.
Chodzi mi o czystą ekonomiczną logikę. Przecież za te pieniądze, które wydaliśmy na - fatalne zresztą - boisko treningowe, można by było zbudować 2-3...
Wszystko w tym naszym klubie działa na zasadzie "jakoś to będzie"...

WislaFan123 06.12.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 1198963)
Poza krajem zachwycają się naszym stadionem,niestety w porównaniu do obiektu hutnika
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...is-a-DUMP.html

Nie wrzucaj tego i nie nabijaj im ogladalnosci... jeba** szuja ten dziennikarz jak i caly sun. Wkleil zdjecia zaraz po tym jak sie zaczal remont prysznicow i szatni, a pisze ze to obecny stan i ze stadion nie zostal wyremontowany od lat 70-tych. Caly artykul to jedna wielka glupota, napisalem do niego z ciekawosci.. no ale to 2gi fakt, szukaja sensacji. Akurat pod wieloma wzgledami Hutnik jako calosc jest bardzo dobry, maja tam ComCom Zone ktora pewnie bedzie dostepna na ich wylacznosc, albo wiekszosc- hala, silownia, basen, sauna... duzo zielonych terenow do biegania, no i daleko od centrum wiec mozna w spokoju sie przygotowywac... wyremontowac szatnie i boisko (tylko nowa murawe dac 1 msc przed) i po problemie - sprawy groszowe biorac pod uwage ile caly wyjazd ich bedzie kosztowac.

taka druga pi*** z tego pismaka jak i ta szuja z wybiorczej..

laurence 06.12.2011 22:49

jak byłem na meczu z Górnikiem to nie sprzedawali biletów na sektor B z tego co widziałem to na meczu z Widzewem sektor B też pusty. Jaki jest powód takiej decyzji?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl