![]() |
Nie wiem czy było o tym ale wlasnie słyszalem na Orange Sport, ze Holendrzy maja zainwestowac w Bronowicach pieniadze na baze treningowa dla młodych wislackich pilkarzy i zagrac z Nimi mecz wlasnie dzieki temu, ze Nasz klub dał im Nasz stadion jako baze treningowa na Euro.
|
"W Krakowie mamy też liznąć trochę "piłki na żywo". Drużyny są zobowiązane przeprowadzić co najmniej jeden trening otwarty dla publiczności. Ma też dojść do towarzyskiego meczu drużyny Holandii z zespołem "Białej Gwiazdy" "
|
Cytat:
|
Poza krajem zachwycają się naszym stadionem,niestety w porównaniu do obiektu hutnika
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...is-a-DUMP.html |
Tak, luksusowe gabinety do odnowy biologicznej. Ciekawe gdzie oni to widzieli, bo chyba nie u nas na obiekcie.
|
pewnie widzieli to oczami wyobraźni po 6 polskim piwie ;-) ...
|
Podobno - podkreślam, podobno - Wisła płaci TS-owi za wynajem boiska treningowego 70 tys miesięcznie.
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy infrastruktury treningowej... |
Cytat:
:D:D A jeśli to prawda to pozostaje się cieszyć że Towarzystwo Sportowe coś zarabia na tym / Od początku jasne.. po prostu śmiesznie zabrzmiało :) a jeśli chcemy być poprawni to S.A. płaci TS-owi. Ja tam wole żeby TS się wzbogacał.. a jakieś tam boisko mogą przy okazji wybudować, jedno nie wyklucza drugiego. |
Cytat:
Mogę jaśniej. Wisła Kraków S.A. (klub piłkarski) płaci Towarzystwu Sportowemu Wisła za wynajem boiska 70 tys. Policz sobie, ile zostałoby klubowi w kieszeni, gdybyśmy mieli własną infrastrukturę. Paniał teraz? |
willow rozumiem, że jesteś zły, że pieniądze idą w "obce" ręce a nie na "własną" infrastrukturę ?
Uważam że oddanie śladowej ilości kasy z budżetu Wisły S.A. na konto TS Wisła nie uszczupli tego ~40 milionowego budżetu . Natomiast może pomóc zawodnikom TS Wisła. Klub piłkarski i tak wybuduje wcześniej bazę treningową i 70 ty/m-c tego nie powstrzyma. pozdro |
nikt raczej nie ma pretensji że Wisła S.A przelewa te 70 tyś Towarzystwu Sportowemu, no ale za 5 lat takiego czynszu z tego co się zorientowałem można wybudować pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią wraz z oświetleniem i pełną infrastrukturą, boisko z naturalną trawą pewnie jeszcze taniej. Dzięki temu można by zacząć tworzyć jakieś zalążki ośrodka treningowego z prawdziwego zdarzenia. Przecież Wisła nie potrzebuje 12 boisk, wystarczyło by na dobrą sprawę 2-3, po prostu jakoś zagospodarować te chaszcze wokół boiska lekkoatletycznego.
|
Przecież w przyszłym roku i tak muszą powstać te boiska, więc nie rozumiem Waszych problemów.
|
powie mi ktoś co z tymi telebimami?tak ma zostać już(chodzi mi o te boczne dziury)??
|
dziury znikną jak znajdzie się sponsor na nazwę stadionu bo to miejsca przewidziane do zagospodarowania przez niego czyli ja dzień dzisiejszy nie znikną bo nikt nie chce się reklamować naszym klockiem ;)
|
Cytat:
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...est-szkolenie/
Pewnie będzie można to wynająć... tylko, że przy tej ilości boisk - w Krakowie nie ma czego wynająć, a nawet jeżeli to koszty wynajmu byłyby zdecydowanie za duże. |
nie byłbym taki pewny, na jakimś zadupiu nie będzie tak drogo
a zresztą, ktoś tu podał informację, że Wisła płaci 70k/m-c za boisko treningowe TSowi... mnie nic nie zdziwi |
Hello. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś plany zrobienia elewacji na naszym stadionie? Czy będzie tak już zawsze straszył?
|
To taki styl!
^^ |
Ale ja pytam poważnie.
|
W najbliższych dwóch latach żadne.
|
Cytat:
TS od SA dostaje dajmy nawet te 70 000 zł. No to policzmy na wolnym rynku jak by to mogło wyglądać. 70 000/ 30 (dni w miesiącu uśredniając) / 11 (średnio tyle godzin dziennie takie boisko mogło by być wynajmowane komercyjnie) daje nam 212 zł za godzinę wynajęcia boiska. Czyli normalna cena godziny wynajęcia boiska w mieście. A tak to by trzeba było zapłacić za wybudowanie, szarpnąć się, a po co? Takie jest niestety podejście w klubie. |
Cytat:
Wątpie aby płacili taki "abonament" gdyż bardziej by im się opłacało wówczas odnowić boisko z bieżnią na terenach TF. Zwróciłoby im się to gdzieś w przeciągu roku |
Cytat:
Co do tego że trawa by nie wytrzymałą, pełna zgoda. Jednak piszę że są to warunki bardzo specyficzne gdzie użytkownik takiej trawy potrzebuje i dlatego ona tam jest a nie została zastąpiona nawierzchnią sztuczną. |
Cytat:
|
A nie wiecie ile skyboxów i miejsc na trybunie Vip zostało sprzedane? Na zdjęciach z ostatniego meczu widać, że na trybunie Vip jest bardzo mało osób. Piłkarze dalej korzystaj z szatni na południowej?
|
Przed ostatnim meczem wychodzili z zachodniej. Sesja do kalendarza zrobiona była w szatni i z tego co widać to wyglądała na używaną pomimo sesyjnego wystroju. Wygląda więc na to że korzystają z zachodniej:) Ale nic nie wiadomo na pewno jak zawsze ;)
|
Cytat:
I nie chodzi mi broń Boże o to, że - jak napisał gero - pieniądze idą w "obce ręce". W moim sercu jest cały TS, nie tylko piłka nożna. Chodzi mi o czystą ekonomiczną logikę. Przecież za te pieniądze, które wydaliśmy na - fatalne zresztą - boisko treningowe, można by było zbudować 2-3... Wszystko w tym naszym klubie działa na zasadzie "jakoś to będzie"... |
Cytat:
taka druga pi*** z tego pismaka jak i ta szuja z wybiorczej.. |
jak byłem na meczu z Górnikiem to nie sprzedawali biletów na sektor B z tego co widziałem to na meczu z Widzewem sektor B też pusty. Jaki jest powód takiej decyzji?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl