Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

maciekmiszcz 15.03.2013 12:45

Czyta ktoś z was taką gazetkę jak "Cd action"?

DevilMayCry 15.03.2013 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1303708)
Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?

Dentist na Placu Inwalidów. W soboty do 14tej.

Al_29 15.03.2013 19:47

Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?

labtec 15.03.2013 20:04

Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu ;)

MatMario 15.03.2013 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1303774)
Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?

2 zł

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1303776)
Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu ;)

W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.

AS82 16.03.2013 15:05

Orientuje sie ktoś czy dalej obowiazuje ulga za internet przy rozliczaniu PITu ,bo w internecie znalazlem same sprzeczne informacje ?

jakkfk 16.03.2013 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1303410)
Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.

70zł za mandat? Zobacz sobie ile aktualnie płaci się w Krakowie za brak biletu.

Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł.

Żałosny to jest priorytet oszukiwania przed choćby zadzwonieniem do MPK i zapytaniem co da się zrobić.

Krav 16.03.2013 15:47

tak, za 2012 rok możesz odliczyć internet, po raz ostatni niestety.

labtec 17.03.2013 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1303787)
2 zł

W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.

czyli vga - vga i czincz tak zwany? czyli z dwóch stron mini-jack 3,5 mm tak?

a jaka jest różnica pomiędzy połączeniem vga - vga
a usb - usb czy usb - hdmi ?

szprotson 17.03.2013 14:22

nie wiem czy wytłumacz dobrze, ale na logike/

różnica miedzy vga-vga a usb-usb
kabel z wejściem VGA i wyjściem VGA -- kabel z wejściem USB i wyjściem USB czyli podłączany tylko do wyjścia usb. A przez USB to raczej obrazu nie przekażesz.
USB-HDMI wejscie usb wyjście hdmi - ale takiego kabla to jeszze nie wymyślili.

labtec 17.03.2013 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1303973)
nie wiem czy wytłumacz dobrze, ale na logike/

różnica miedzy vga-vga a usb-usb
kabel z wejściem VGA i wyjściem VGA -- kabel z wejściem USB i wyjściem USB czyli podłączany tylko do wyjścia usb. A przez USB to raczej obrazu nie przekażesz.
USB-HDMI wejscie usb wyjście hdmi - ale takiego kabla to jeszze nie wymyślili.

dzięki wielkie !

o to mi chodziło, jak chłopu z Czernichowa wytłumaczyć ;)

dzięki i pozdrwiam

Alexander94 17.03.2013 18:20

Szukam w necie i jakoś nie mogę znaleźć... Jak w powerpoincie zrobić tak, by robić przejścia wewnątrz jednego slajdu, tj. dodawać za każdym wciśnięciem spacji część tekstu, znajdującego się na slajdzie(np. mam coś wypunktowane i aby wraz z każdym kliknięciem pojawiał się kolejny punkt tego samego slajdu). Przepraszam za zbyt opisowe przedstawienie problemu, zapewne mógłbym to napisać w 4 słowach, ale nie wiem jak to się ładnie nazywa. Z góry dzięki ;).

KrZysIeK_TSW 17.03.2013 18:31

Zaznacz wybrany teskt-> dodaj animacje ( np wjazd, opadanie,wznoszenie.. cokolwiek)-> i w opcji poczatek wybierz : po kliknieciu następnie zaznacz kolejny tekst i znów dodaj animacje itd...

Kaan 17.03.2013 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1303962)
czyli vga - vga i czincz tak zwany? czyli z dwóch stron mini-jack 3,5 mm tak?

Że się wtrącę między wódkę i zakąską.

Powinieneś mieć w TV wejście VGA, zatem musz mieć kabel VGA-VGA (obraz) oraz mini-jack - mini-jack (fonia). Normalnie obraz i fonię załatwia HDMI. Z USB jest problem z szybkością transeru i idea łączenia kompa z TV aby odtworzyć dzwięk i obraz to modła przyszłości.

wiślak 86 17.03.2013 22:00

Uruchamiam MOH i wyskakuje mi takie okienko:

http://pictap.pl/image-9754_4DA1EFF0.jpg

a jak kliknę to takie:
http://pictap.pl/image-CD9B_4DA1F049.jpg

Co to jest i co muszę zrobić aby zagrać?

anka1906 18.03.2013 16:31

PILNE!!
Czy da sie uratować zdjęcia z karty pamięci którą trzeba formatować? W aparacie po włozeniu jej wyskakuje komunikat "karta niezainicjalizowana", a w komputerze jej nie wykrywa.
Jesli jest ktos kto wie co trzeba zrobic albo zna program od odzyskiwania zdjec to bardzo prosze o pomoc, bo zależy mi na tych zdjęciach.

labtec 19.03.2013 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1304022)
Że się wtrącę między wódkę i zakąską.

Powinieneś mieć w TV wejście VGA, zatem musz mieć kabel VGA-VGA (obraz) oraz mini-jack - mini-jack (fonia). Normalnie obraz i fonię załatwia HDMI. Z USB jest problem z szybkością transeru i idea łączenia kompa z TV aby odtworzyć dzwięk i obraz to modła przyszłości.

tak tak, w tv mam VGA. w lapku też.

Tylko się zastanawiam co lepsze:

VGA (lapek) - HDMI (tv)
czy VGA - VGA ?

I to jest ostatnie już pytanie dotyczące elekroniki :P

======

taniutki hostel dla pary ze Śląska w Krakowie poproszę ;).
odpada akademik - bo 75 zł za dobę w olimpie to jakiś żart :shock::shock::shock::shock:
Coś do 50 zł / doba na osobę ktoś coś poratuje?

brzydki.brzydal 19.03.2013 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1304226)

VGA (lapek) - HDMI (tv)
czy VGA - VGA ?

Kabel VGA-HDMI to najczesciej lteria i to nie powinno dzialac, jako, ze VGA to zlacze analogowe, a HDMI cyfrowe i wymaga dodatkowego konwertera (koszt juz kilkuset zlotych).

kup lepiej VGA-VGA, oszczedzisz sobie frustracji.

MatMario 19.03.2013 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1304226)

VGA (lapek) - HDMI (tv)
czy VGA - VGA ?

Kaan napisał ci dokładnie jakie kable potrzebujesz żeby mieć wizje i głos, zaopatrz się w nie i nie kombinuj z innymi, gdyby laptop miał hdmi. Nawet jak zmienisz laptopa na takiego z HDMI to raczej vga będzie miał więc będziesz mógł dalej używać tego zestawu jaki teraz zakupisz. Taki audio http://allegro.pl/kabel-monster-beat...091290057.html i taki vga http://allegro.pl/kabel-vga-svga-d-s...090445743.html i będzie ok.

labtec 19.03.2013 18:07

dzięki wszystkim za odpowiedzi dotyczące tych przewodów do tv.

=====

Tyle ile ludzi - tyle odpowiedzi.
Również sami Profesorowie nie potrafią w przybliżeniu określić, ile stron powinna mieć praca magisterska....

Słyszałem, że max 70. Tak +/-
Ale jak Wam się zdaje?
Może być 40? czy ciut za mało?

Mi promotorka mówi, że powyżej 70 jak potrafię się rozpisać, to takie ' dzieło ' powinienem na doktorat oddać.
Tak jak wszystkie >100.

Ale na mgr ile Panie i Panowie???

MatMario 19.03.2013 19:47

Mało komu i tak się chce czytać twoje odtwórcze wypociny, więc bądź miły dla Profesora i oszczędź mu ładnego weekendu z twoją pracą. Jak mówią max 70 to więcej nie pisz, a czy można 40... Hmm jak wyczerpiesz temat to czemu nie?

Jak coś to zawsze jakieś 2 str potrafisz oszukać na czcionce, dochodzi spis treści, odsyłacze, bibliografia i praca rośnie.

Piszesz już z ostatecznym formatowaniem? Bo jak nie to napiszesz 40 str w wordzie, zrobisz formatowanie i ci wyskoczy 80 stron gotowej pracy.

Kamil_mchw 19.03.2013 20:24

ja w pracy inż. miałem 40 stron sformatowanego tekstu plus ponad 20 stron wykresów, wzorów i tabel... każdy mi mówił że za mało tekstu, ale promotor powiedział że ilościowo jest OK.
pracę mgr. napisałem na 90 str. tekstu + załączony projekt budowli + oceną oddziaływania na środowisko które zostało wykonane nie przeze mnie na potrzeby pracy. całość stukałem i składałem w quarku.

gypsy 19.03.2013 22:08

Jeszcze doświadczenia w tej materii nie posiadam, ale wydaje mi się, że 70-80 stron to tak optymalnie. Ja bym nie oddała pracy, która liczy 40 stron... Nawet jeśli wydaje Ci się, że temat wyczerpiesz, to jednak wcale nie jest tak dużo. Tak, jak mówię, te 60-70 to takie minimum, moim zdaniem.

brzydki.brzydal 20.03.2013 08:26

Nie napisales waznej rzeczy - czy to kierunek techniczny czy bardziej humanistyczny. Na tych 1 pisze sie bardziej rzeczowo i prace chyba zawsze sa mniejsze objetosciowo.

U mnie praca magisterska miala 50 stron tekstu + 30 stron zalacznikow w postaci kodu zrodlowego + plyta z aplikacja. Z tego co pamietam promotor mnei prosil, zebym pisal zwiezle, bo im sie czytac nie chce i zeby pod zadnym pozorem nie przekroczyc 100 stron. Najpierw prace napisalem na okolo 70 stron (i zalaczniki) i promotor kazal mi usunac z niej pewne rzeczy, ktore jego zdaniem byly "miejscowypelniaczami".

Jezeli promotorka mowi, ze wiecej niz 70 to za duzo, to napisz na mniej. ;)

Na kierunku technicznym 70 stron max. Duzo ludzi ode mnie z roku pisalo prace (mgr) na 40 stron (+ zalaczniki) i temat mieli opracowany bardzo dobrze.

South 20.03.2013 18:21

poratowałby ktoś torrentem do filmu Gran Torino z lektorem ?

labtec 20.03.2013 21:53

Playlista znaleziona:
https://www.youtube.com/watch?v=q6OR...E2AFBB6FEA3E51

W ustawieniach YT utworzyłem nową playlistę i chce dodać te całe 17 kawałów ww. do tej playlisty.
Klikam DODAJ DO -> PLAYLISTA -> iii...... dodaje mi tylko jeden kawałek który obecnie gra.
Nie można całej playlisty ( 17 kawałków ) dodać do tej mojej listy???

Reserve 21.03.2013 16:22

Orientuje się ktoś o "jakości" uniwersytetów medycznych w Krakowie? ;) Warto się pchać tutaj czy lepiej iść w kierunku np. Katowice? ;)

manian 21.03.2013 18:44

Gdzie w Krakowie dostane dobrej jakości zamienniki do drukarek HP?
Konkretnie chodzi mi o tusze HP 21, 22 oba XL?

Eternit 21.03.2013 21:49

Zna się ktoś na dyskach zewnętrznych? Bo aktualnie jestem na kupnie. Jedyne co mnie ogranicza to kasa, nie chciałbym wydać więcej niż 200-220 zł. I w tym przedziale cenowym bardziej zależy mi na jakości niż na pojemności. Możecie mi coś polecić?

Glazik 21.03.2013 22:27

WIe ktos jak bedzie wygladal sport na NC+ bo z tego co widze jest jeden kanal canal+ sport wszystkie mecze beda tylko na jednym kanale??? LM wszystkie ligowe mecze ????

gypsy 21.03.2013 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manian (Post 1304569)
Gdzie w Krakowie dostane dobrej jakości zamienniki do drukarek HP?
Konkretnie chodzi mi o tusze HP 21, 22 oba XL?

W saturnie trochę ich jest, ale nie wypowiem się co do jakości, bo nie używam zamienników.

Bambo1906 22.03.2013 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1304595)
WIe ktos jak bedzie wygladal sport na NC+ bo z tego co widze jest jeden kanal canal+ sport wszystkie mecze beda tylko na jednym kanale??? LM wszystkie ligowe mecze ????

Możliwe, że rozwiążą to w ten sposób, że będziesz sobie sam mógł wybierać co chcesz oglądać. Tzn włączysz C+ Sport i pojawi Ci się do wyboru kilka równolegle rozgrywanych meczy. Było to już kiedyś testowane na eNce chyba, ale to moje przypuszczenia, sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało.

wiślak 86 22.03.2013 12:26

Poszukuję kogoś kto ZNA się na scenie krakowskiego podwórka hh. Zależy mi przede wszystkim na kilku informacjach dotyczących jednej z bardzo popularnej grupy. Na priv.

madenn 22.03.2013 15:36

O co chodzi polityka prywatności ? Wszędzie gdzie wejdę piszą o tym...

rav 22.03.2013 16:24

Debilizm Unii Europejskiej i ustawodawców.

Po kilkunastu latach używania cookie na stronach internetowych wymagają umieszczenia informacji, że cookie istnieją. Od dziś umieszczenie takiej informacji jest niezbędne, inaczej łamie się postanowienia prawa telekomunikacyjnego.

Kamil_mchw 22.03.2013 17:36

poratuje ktoś ustawą o OZE (link) która nie została jeszcze w PL wprowadzona a co za tym idzie podatnicy będą musieli płacić kary za nieudolność rządu?

przy okazji jak ktoś ma takową wiedzę nt. budżetu z UE do OZE na lata 2014-2020r. (również najlepiej link)

szukałem na necie i znalazłem wiele planów/ustaw itp. ale nie wiem która jest właściwa... chodzi mi o wersje ostateczne

prv.

wiślak 86 22.03.2013 18:53

Bardzo pilne

Pracuje ktoś w branży związanje z normami ISO i środowiskowymi?

potrzebuję pomocy na wczoraj. wszystko wyjaśnię na priv.

Marcin_fan 24.03.2013 20:01

O której godzinie rano w dzień roboczy otwierają bramy na parkingi w Bonarce ?

TSW Fanatyk 24.03.2013 20:09

Od pewnego czasu pomimo zainstalowanego dodatku, który blokuje reklamy do firefoxa reklamy wyskakują masowo na praktycznie każdej stronie. To ma związek z tymi ciasteczkami?

labtec 25.03.2013 00:07

info ze strony ing.pl

Serwis ING BankOnLine niedostępny.

Przepraszamy. Serwis ING BankOnLine jest chwilowo niedostępny.
Właśnie przeprowadzane są prace konserwacyjne. Zapraszamy później.

ale zanim wcisnąłem F5 to wyświetłilo się że system wróci do życia dnia....4 marca.
Więc nie wiem czy nie zhackowano im strony przypadkiem??

chodzi o płatności online oczywiscie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl