Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Dzideek 18.04.2013 00:28

Jak ....a można nazywać się napastnikiem, nie potrafiąc walczyć o piłkę, nie mieć techniki i szybkości. Pomimo tych mankamentów, nie dorabiać ambicjami. Taki Boguski powinien wylecieć stąd na zbity pysk. Myślę, że gdyby dawać więcej szans Sikorskiemu, zwłaszcza z tymi przeciwnikami, z którymi grał Boguski, przeskoczyłby go w statystykach zdobytych bramek. Przecież te bramki Boguskiego polegają na dostawieniu nogi, fakt faktem, trzeba też się znaleźć we właściwym miejscu, ale on, jeśli się znajdzie (rzadko) to najczęściej to s.......i. Już podczas meczu na budowanym meczu Legii pokazał klasę i wtedy było widać, że będzie z niego gówno nie napastnik.

wolfy 18.04.2013 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1309211)
Myślę, że gdyby dawać więcej szans Sikorskiemu, zwłaszcza z tymi przeciwnikami, z którymi grał Boguski, przeskoczyłby go w statystykach zdobytych bramek.

To nie myśl.
Sprawdź ile minut grał Sikorski i jakie były tego efekty.

Dariook 18.04.2013 03:41

Heh
Ja nawet czytałem, że Sikorski się przełamał... zajebiscie.

Jeśli od dwóch lat-co weekend, zaliczam wtopy na kuponie bukmacherskim. To wygrana w ostatni piątek jest przelamaniem fortuny? Teraz szczescie będzie mi sprzyjać?

gdsmk 18.04.2013 05:12

Wystawianie Boguskiego na szpicy w systemie 4-5-1 z jedynym, wysuniętym napastnikiem, to wybitne robienie mu krzywdy. Jedynym napastnikiem, który w obecnej Wiśle tak może grać, jest Genkov. I dopiero jak ktoś to zrozumie albo zmieni ustawienie, nagle 'Boguski się przebudzi'. Sikorski to samo.

Proste. Boguski był dobry wtedy, jak grał z Brożkiem w 4-4-2. Przypadek? Nie sądzę.

GrzegorzTS 18.04.2013 07:22

Boguska pierwsza do wywalenia odruch wymiotny wczoraj miałem gdy był przy piłce w drugiej połowie najbardziej wkurzający piłkarz od czasu Jopa .

zmięty 18.04.2013 18:18

Troche o Boguskim: http://lutuj.wordpress.com/2013/04/1...-na-ostroleke/

mitmichael 19.04.2013 06:43

Jest zapowiadany przez "Przeglad sportowy" wywiad z Pareiko - tytuł "Za ten rok mi nie płacą"
http://ekstraklasa.przegladsportowy....492,1,381.html

PvD 19.04.2013 07:24

Kew Jaliens: Moją siłą zawsze była mentalność

Mógł być saksofonistą, lecz wolał zostać piłkarzem. Wiara w Boga jest dla niego sposobem na życie. Uważa się za osobę bardzo tolerancyjną oraz za piłkarza zawsze służącego drużynie. Zapraszamy do lektury wywiadu z Kew Jaliensem.

Kew, masz teraz 35 lat i w przeciągu dwóch miesięcy Twój kontrakt z Wisłą zostanie rozwiązany. Czy czujesz, że to jest jakiś istotny moment w Twojej karierze?

(śmiech) Jeśli chodzi o mnie, to nieszczególnie, bo jestem wciąż w dobrej kondycji i jestem w stanie nadal być częścią drużyny piłkarskiej. Więc w moim odczuciu nie, ale musimy zobaczyć, co się wydarzy.

No właśnie, więc co może się wydarzyć? Czy masz w planach nadal pozostać czynnym zawodnikiem, co masz zamiar robić w lipcu?

Wiem od mojego agenta, że jest już pewne zainteresowanie, więc po sezonie porozmawiam z nim i zobaczymy jak to się wszystko ułoży, w którą stronę będzie to wszystko zmierzać. Jeśli będzie to oferta dla mnie interesująca, to chciałbym kontynuować grę w piłkę. Ale jeśli nie, to planuję założyć fundację dla osieroconych dzieci. Wspólnie z moją żoną zawsze mieliśmy dużo pasji i zamiłowani do dzieci i zajmowania się nimi. Ona także dużo pracuje z młodymi dziećmi i to jest coś, do czego mamy serce i oboje się temu poświęcamy.

maxx304 19.04.2013 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1309496)
Jest zapowiadany przez "Przeglad sportowy" wywiad z Pareiko - tytuł "Za ten rok mi nie płacą"
ekstraklasa.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Wisla-Krakow-Sergei-Pareiko-szczerze-o-Wisle,artykul,167492,1,381.html
http://socjolog.strefa.pl/wywiad.html

Jakaś menda chyba robiła ten wywiad, bo końcowe pytania cholernie tendencyjne i pod włos... Tak jakby chciał dziennikarz pokazać że nasz bramkarz ma nierówno pod sufitem.

Dzideek 19.04.2013 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1309212)
To nie myśl.
Sprawdź ile minut grał Sikorski i jakie były tego efekty.

Z tego co patrząc na ligę, rozegrał o 240 minut mniej od Boguskiego i strzelił jedną bramkę... jedną mniej od Boguskiego (on naprawdę tak mało strzelił?).

wolfy 19.04.2013 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1309559)
Z tego co patrząc na ligę, rozegrał o 240 minut mniej od Boguskiego i strzelił jedną bramkę... jedną mniej od Boguskiego (on naprawdę tak mało strzelił?).

Czyli strzelił o połowę bramek mniej niż Boguski. A jeśli doliczyć te z PP (który był naszym priorytetem)...

Chciałbyś coś dodać?

:>

:lol:

arti 19.04.2013 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1309559)

Osiągnięcia obu śmiechu warte. Najlepiej byłoby pożegnać obu, z DS to żaden problem, Rafał ma niestety kontrakt aż do 2015.

mitmichael 20.04.2013 20:07

Sarki musi zostac. Ma chlop potencjal tylko nie dostawal szans na pokazanie sie ale moze teraz bedzie gral w kazdym meczu.

comek 20.04.2013 20:20

Boguski się w końcu przełamał, ale zagrał tylko dlatego, że goniliśmy wynik i nie było innych napastników.
Myślę, że jak DS i Genkov się wyleczą oni powinni grać.
Boguś, wybacz, ale mając tyle sytuacji trzeba je wykorzystywać.
Ewentualnie może być podwieszonym napastnikiem, bo na szpicy sobie zdecydowanie nie radzi.
Boki mamy obsadzone pewnie Sarki, Kosowki lub Małecki jak się wyleczy.
A w środku Iliev i Garguła- nie komentuje.

piter116 20.04.2013 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1309840)
Boguski się w końcu przełamał, ale zagrał tylko dlatego, że goniliśmy wynik i nie było innych napastników.
Myślę, że jak DS i Genkov się wyleczą oni powinni grać.
Boguś, wybacz, ale mając tyle sytuacji trzeba je wykorzystywać.
Ewentualnie może być podwieszonym napastnikiem, bo na szpicy sobie zdecydowanie nie radzi.
Boki mamy obsadzone pewnie Sarki, Kosowki lub Małecki jak się wyleczy.
A w środku Iliev i Garguła- nie komentuje.

Sto razy bardziej wolę Boguskiego od Sikorskiego- z prostej przyczyny. Bogusia szuka piłka. Mimo że trochę marnuje tych setek to zawsze coś wciśnie. Sikorski natomiast jest zawsze spóźniony i lata jak głupek po tym polu karnym. Żadna bramka z Legią tego nie zmieni.

http://www.youtube.com/watch?feature...U0QTxtI#t=143s

comek 20.04.2013 21:57

http://www.weszlo.com/news/14580-Jak...tak_samo_video

Dariook 21.04.2013 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1309843)
Sto razy bardziej wolę Boguskiego od Sikorskiego- z prostej przyczyny. Bogusia szuka piłka. Mimo że trochę marnuje tych setek to zawsze coś wciśnie. Sikorski natomiast jest zawsze spóźniony i lata jak głupek po tym polu karnym. Żadna bramka z Legią tego nie zmieni.

http://www.youtube.com/watch?feature...U0QTxtI#t=143s

Od początku mi to śmierdziało.

Cytat:

Tuż przed pierwszym gwizdkiem, jedna z firm bukmacherskich zawiadomiła PZPN o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Chodziło o niespotykanie dużą kwotę zakładu - 1.70zł zawartego na to, że Daniel Sikorski zdobędzie w tym spotkaniu bramkę. Obecnie trwają czynności w ustaleniu tożsamości autora podejrzanej transakcji.

ToBo11 21.04.2013 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1309899)
Od początku mi to śmierdziało.

Ciekawe :lol:

DevilMayCry 21.04.2013 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1309843)

wis.la/e7ypv

Zarówno Sikorski, jak i Boguski, są siebie warci... :/

mateusz212 22.04.2013 14:05

Adam Buksa kolejne dwie bramki w ME...może w końcu jakiś w miare ogarniety chopak? rocznik 1996, i jak sie nie myle to pierwsza runda jego w ME...

panowie 23.04.2013 09:04

Głosujmy na Sarkiego w konkursie na bramkę kolejki Ekstraklasy, obecnie jest na drugim miejscu za zawodnikiem Lecha.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._na_gorze.html

Blaszczu16 23.04.2013 21:17

Już dawno mnie tak żaden piłkarz sprowadzony do Wisły nie zaskoczył tak pozytywnie jak Sarki. Spodziewałem się, że to będzie zawodnik na poziomie Branco, Paljicia, Fredriksena, no w najlepszym wypadku Boukhari, a tu proszę. Takie zaskoczenie. Żeby nie było tak miło, to łatwiej jest się wykazać zawodnikom ofensywnym niż defensywnym i przez to miał łatwiej Nigeryjczyk. Nie mniej jednak całkowicie zmieniłem o nim zdanie, z nieudacznika na kawał grajka. 26 lat, 4 lata w Chelsea, może coś jeszcze z niego będzie.

ooona 23.04.2013 22:28

Niestety Sarkiego pożegnamy w czerwcu.

cfa 24.04.2013 06:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1310257)

Chciałbym, żebyś się myliła - no ale ... Jacek ...

_ukoL 24.04.2013 07:08

Od selera do bohatera.

Dariook 24.04.2013 15:14

O czym myśli seler w szatni Wisły?

- Ja .......e, same ogóry! Jeszcze tylko kulawego brakuje...

morganfield 24.04.2013 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1310257)

W cosmo tak napisali?

Ajax 24.04.2013 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1310329)
W cosmo tak napisali?

Jeśli zagra jeszcze kilka dobrych meczy i okaże się przydatny drużynie łysy jacek na bank go zapomni podpisać.

ooona 24.04.2013 22:11

Arti - może dla Ciebie ban za chamstwo!!!!

wolfy 24.04.2013 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1310342)
Znajdź se wreszcie chopa z lufą jak rudy 102.

arti, to było nieeleganckie.
Jakby mogła, toby znalazła.

O ile wierzyć prasie, "Seler" ma w kontrakcie opcję przedłużenia, więc jeśli się będzie dobrze sprawował i będziemy mieli pieniądze...
Jemu też nie opłaca się co pół roku zmieniać klub (nawet z podwyżką), tylko - ustabilizować formę i czekać na naprawdę dobrą ofertę z zagranicy. W tym tonie wypowiadał się jego menedżer, Ibrahim Sunday, który notabene sam go do nas przyprowadził.

Tyle, że to nie jest żadna metoda, tak jak nie jet nią sprowadzanie Hiszpanów (po Astizie), Żydów (po Meliksonie) czy murzynów (po Uche). Na jednego Sarkiego trafi się kilku Frederiksenów albo kolesi zainteresowanych głównie Bonarką i Rynkiem by night. Zdecydowana większość z nich znalazła się na aucie nieprzypadkowo, a raczej nie potrzebujemy więcej kolesi odcinających kupony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl