Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

arti 01.07.2010 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 924880)
a co on sam tam gra?
odbijam pileczke - hmm.. Marcelo - grajek ktory nie zdobyl Mistrzostwa Polski..

a teraz sie wyplaczcie, jak to zle i niedobrze.. Wam to by nawet Messi nie pasowal..

Jego (i Jego drużyny) spadek jest faktem czy nie, a spadek a wicemistrz to chyba pewna różnica?
Jak się ma zakup słowackiego obrońcy ze spadkowicza do Messiego bo nie rozumiem?
Czas pokaże... oby Jego kariera rozwinęła się u nas podobnie jak kariera Muchy w Legii. Innych Słowaków coby pokazali u nas coś ponad przeciętność raczej (Mynar??) nie pamiętam, amen.

rw88 01.07.2010 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 924901)
I wcale nie byłbym taki pewny, że liga słowacka jest gorsza od naszej. :rotfl:

No pewnie, nasza jest polska, więc jest na pewno najgorsza. Poczucie humoru godne podziwu.

Nie rozumiem tej mody plucia na polską piłkę jak się da, gdzie się da, z sensem, czy bez najmniejszego pokrycia. Mocna nie jest, owszem, trudno zaprzeczyć, więc głośna krytyka jest potrzebna, ale ta hiperbolizacja w drugą stronę jest z deka żałosna i tylko świadczy o nas jako o narodzie zakompleksiałym, krytykującym wszystko i wszędzie, z tym że bez chłodnego spojrzenia na sprawę. Ja nie rozumiem co w tym śmiesznego, że ktoś zarzuci żartem w stylu "przecież nasza liga jest słabsza niż macedońska (+ lol, rotfl czy co tam jeszcze)", no ale skoro nasza internetowa młodzieży takie coś preferuje, proszę bardzo, wolność słowa w końcu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 924901)
Skoro ostatnio liga albańska było notowane wyżej od nas. :lol:

Że tak się zapytam - gdzie?

Simao1 01.07.2010 14:46

http://www.futbol.org.pl/news,20867.html - polecam przeczytać. Wspomniane jest o Čikošie jako młodym talencie słowackim.

Cytat:

Czołowe kluby Europy z Panathinaikosem na czele pytają o Jana Duricę. Podobne zainteresowanie towarzyszy zawodnikom z młodzieżowej reprezentacji Słowaków. Najlepsze przykłady to Erik Čikoš, Jakub Sylvestr czy Roman Gergel.

Syn Kangura z 1984 01.07.2010 14:49

1) Czikosz to prawdopodobnie efekt pracy jednego z naszych skautów.
2) Reprezentant młodzieżowy kraju, którego reprezentacja jest niewątpliwie lepsza od naszej.
3) Uznawany w swoim kraju za spory talent.
4) Transfer załatwiony po cichu.
5) Jeśli koleś wypali to prawą obronę mamy obsadzoną na lata.

Ja widzę same pozytywy. Oby tak dalej :)

szprotson 01.07.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 924914)
No pewnie, nasza jest polska, więc jest na pewno najgorsza. Poczucie humoru godne podziwu.

Nie rozumiem tej mody plucia na polską piłkę jak się da, gdzie się da, z sensem, czy bez najmniejszego pokrycia. Mocna nie jest, owszem, trudno zaprzeczyć, więc głośna krytyka jest potrzebna, ale ta hiperbolizacja w drugą stronę jest z deka żałosna i tylko świadczy o nas jako o narodzie zakompleksiałym, krytykującym wszystko i wszędzie, z tym że bez chłodnego spojrzenia na sprawę. Ja nie rozumiem co w tym śmiesznego, że ktoś zarzuci żartem w stylu "przecież nasza liga jest słabsza niż macedońska (+ lol, rotfl czy co tam jeszcze)", no ale skoro nasza internetowa młodzieży takie coś preferuje, proszę bardzo, wolność słowa w końcu.

czy nie wystarczy to, ze Słowacja była na MŚ ?

klubus 01.07.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 924918)

możemy dodać jeszcze występy drużyn słowackich w europejskich pucharach

zajafffka 01.07.2010 14:52

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dzie_do_wisly/

Definitywny koniec tematu Makinwy.

Dzim89 01.07.2010 14:53

Dla mnie bomba reprezentant młodzieżówki i jest perspektywiczny na przyszłość!

MCX 01.07.2010 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajafffka (Post 924923)

I dobrze. Nie ma co przepłacać i tworzyć kominów płacowych za gracza, którego forma i nastawienie do gry u nas są tak naprawdę wielką zagadką.

1227 01.07.2010 14:55

Wydaje mi się, że to dobre posunięcie ze strony klubu. Jest młody, a to najważniejsze. Musimy mieć dobre rozeznanie w tamtejszej lidze skoro ściągnęliśmy Erika, a jestesmy zainteresowani Milinkoviciem.

ps. fajną ma dziewczynę;] http://www.facebook.com/profile.php?id=100000452116817

SpoXsteR 01.07.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajafffka (Post 924923)

i bardzo dobrze!!

ale przerazilo mnie to
Cytat:

Wisła zaproponowała Makinwie świetne jak na polską ligę warunki finansowe, jednak piłkarz nie przystał na nie.
a co jakby przystal? Panie Basalaj.. nie mozna tak ryzykowac!!

PANDEM0NIUM 01.07.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 924917)
1) Czikosz to prawdopodobnie efekt pracy jednego z naszych skautów.
2) Reprezentant młodzieżowy kraju, którego reprezentacja jest niewątpliwie lepsza od naszej.
3) Uznawany w swoim kraju za spory talent.
4) Transfer załatwiony po cichu.
5) Jeśli koleś wypali to prawą obronę mamy obsadzoną na lata.

Ja widzę same pozytywy. Oby tak dalej :)

Otóż to otóż to :)

Maćko 01.07.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 924932)

A moim zdaniem to pokazuje wszystkim malkontentom i płaczkom, że Wisła pieniądze ma, tylko trzeba je rozsądnie zainwestować. Murzyn podobno dał nam słowo, a później zmienił zdanie. Dlatego jak najmniej Afrykańców w Wiśle...

Gucio25 01.07.2010 15:01

no i koniec jego tematu, tyle dobrze, że nie będzie jęczenia innych gdzie on jest i kiedy przyjdzie.
a ten młody Słowak to bardzo dobry ruch, na pewno potencjał ma skoro się o nim mówi i gra w młodzieżówce.

Cytat:

a przepraszam, to poważny klub, chcący wejść do LM, czy 2 liga? jeśli chcemy się zbliżyć do Europy to i pensje muszą być droższe. nie wejdziemy (niestety dla niektórych) do Ligi Mistrzów czy nawet do Ligi Europy płacąc piłkarzom 50tys. euro rocznie.

szprotson 01.07.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajafffka (Post 924931)
Też o tym pomyślałem. Mogliby chcoiaż zdementowac zainteresowanie tymi zawodnikami, których przedstawiają media, a którymi w rzeczywistości nie jesteśmy zainteresowani.

Jaki jest sens dementowania informacji ze sie nie interesujemy panem X, skoro sie nim nie interesujemy?

A w przypadku zdementowania pana X, media znajda pana Y. I co, tak mamy dementować, a oni beda szukać dalej i wymyslać nowych, i znowu dementowac i tak w kółko?
Lepiej siedziec cicho na uszach, i bez szumu załatwiać.

http://www.90minut.pl/news/127/news1...-em-Olawa.html
a czemu My nie mamy takich klubów filialnych...

olirob1976 01.07.2010 15:06

Tak .Wszystko co Polskie jest słabe ,najgorsze i w ogóle,wszystko co Nasz zarząd zrobi jest złe ,kogokolwiek by nie sprowadzili to źle , kaźdy słaby albo się nie nadaje ,ten za stary o tym nie słyszałem itp. itd.
Nikt Wam nie zabronił być menadżerem ,dyrektorem sportowym czy nawet wlaścicielem ,najlepiej krytykować .
Dla mnie nie ma znaczenia czy moja Wisełka będzie pierwsza czwarta czy w pierwszej lidze i tak jest najlepsza najwspanialsza i w ogóle a mistrz czy inne osiągnięcia to taki bonus i lżej mi wtedy na sercu <no i najważniesze derby>zawsze musimy wygrywać .
Słowa Wierności i "na dobre i na złe" powinien każdy mieć wyryte w sercu .
My mamy zająć się dopingiem i zrobić wszystko by zapełnić stadion, by Nasza ABG była na ustach wszystkich.

Internet to nie wszystko ,każdy powinien się zastanowić nad tym czy zrobił wszystko co mógł dla Wisełki i ABG
A ,nie tylko krytykować na forum transfery doping itp .

Pozdro
Wisła zawsze najlepsza !!!!!!

WISŁAZWE 01.07.2010 15:15

Cytat:

i bardzo dobrze!!

ale przerazilo mnie to
Cytat:

Wisła zaproponowała Makinwie świetne jak na polską ligę warunki finansowe, jednak piłkarz nie przystał na nie.

Tylko teraz kiedy jest po sprawie, mogli napisać wszystko, że najwyższy kontrakt, wielkie pieniądze itp rzeczy... Nie wiemy jak było naprawdę.

Choć jeżeli naprawdę zaproponowali mu taki kontrakt to pieniążki są i tym samym transfery też będą, byle żeby dobrze były ulokowane.

Co za zdziwienie, że o testowanym zawodniku nie napisał wcześniej żaden fuckt czy inny szmatławiec, to chyba jednoznaczne z tym że nie mają oni (pismaki) zielonego pojęcia co tak naprawdę dzieje się w Wiśle z transferami. Pisać o czymś muszą to szukają sensacji byle żeby tylko nakład się sprzedał i liczba odwiedzin na stronie się powiększała z minuty na minutę.
A co po nie którzy przeczytają news'a na Onecie czy tam innym i już lamenty że nie będzie transferów.
Oficjalnie okienko otwarto DZIŚ więc zachowajmy cierpliwość i czekajmy, nie wyjeżdżać tu z Legią że oni już zrobili tyle transferów, nie pasuje to droga wolna. Po narzekamy sobie po zamknięciu okienka transferowego.

Widać jak działają w naszym klubie, po cichu, bez zbędnego pierniczenia załatwiają swoje sprawy, zobaczcie jak wyglądała sprawa z Żurawiem, dowiedzieliśmy się w niedzielę wieczorem, a rozmowy trwały już od 2 tygodni, dziwne że żaden portal w przeciągu tych dwóch tygodni nie wspomniał o prawdopodobieństwie transferu Maćka do Wisły.

Jeszcze pomocnik/ środkowy obrońca/ napastnik wzmacniający kadrę a będzie dobrze.

SpoXsteR 01.07.2010 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 924936)

a przepraszam, to poważny klub, chcący wejść do LM, czy 2 liga? jeśli chcemy się zbliżyć do Europy to i pensje muszą być droższe. nie wejdziemy (niestety dla niektórych) do Ligi Mistrzów czy nawet do Ligi Europy płacąc piłkarzom 50tys. euro rocznie.

jestem za jesli mamy chocby 90% pewnosci ze cos z danego grajka moze byc, ale Makinwa jest jedna wielka niewiadoma i o tym caly czas pisze.. to jest zbyt duze ryzyko!
a to ze ktos duzo bedzie zarabiac nie oznacza ze bedzie rowniez dobrze gral.. nie musi to isc w parze... co pokazalo multum zespolow ze slabcyh lig ktore wystepowaly w LM czy PU / LE
dla mnie recepta na sukces nie jest placenie zawodnikowi duzo, bo wiazac sie to bedzie z tym ze bedzie wymiatal.. chlopak moze rownie dobrze zarabiac 10razy mniej od Makinwy i go osmieszac podczas partyjki na boisku.. takze........... jesli juz chca wydawac takie pieniadze to i owszem, ale na kogos kto gwarantuje duze wzmocnienie, a niestety o grajku ktory ostatni raz strzelil bramke.. KILKA LAT TEMU nie mozna tego napisac

Jagul opanuj sie z tym rankingiem :lol:
Jemen , co to w ogole jest?
dla jaj sobie to robia, a nawet prawdziwe rankingi IFFHS sa czesto wrecz zalosne.... raz to bodaj Albania wyprzedzila Portugalie.. nie wiem jak oni to licza, ale na pewno maja dobrego dilera

wojteqs80 01.07.2010 15:31

Tak czytam wypowiedzi niektÓrych forumowiczÓw i juz nie wiem co a raczej kto by ich zadowoliŁ, sprowadzamy chŁopaka ktÓry ma 22 lata i caŁa piŁkarska droge przed soba , do tego wystepuje w reprezantacji mŁodzieŻowej swojego kraju!!!co do makinwy to nie ma Żadnej ale to Żadnej gwarancji Że ten chŁop by sie sprawdziŁ!!!jak na razie ruchy transferowe mi sie podobaja, sprawy zaŁatwiane sĄ po cichu bez zbytniego szumu, prosze podac mi jednĄ informacje iŻ nasz klub miaŁ wzmocniĆ Żurawski czy cikos. Nie byŁo Żadnej nawet najmniejszej wzmianki a tu prosze!! Jasne ,ze licze na jeszcze jakies wzmocnienia poniewaŻ na razie to troszkĘ za maŁo ale jak na poczĄtek okna nie jest zle.

Gucio25 01.07.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 924954)
jestem za jesli mamy chocby 90% pewnosci ze cos z danego grajka moze byc, ale Makinwa jest jedna wielka niewiadoma i o tym caly czas pisze.. to jest zbyt duze ryzyko!
a to ze ktos duzo bedzie zarabiac nie oznacza ze bedzie rowniez dobrze gral.. nie musi to isc w parze... co pokazalo multum zespolow ze slabcyh lig ktore wystepowaly w LM czy PU / LE
dla mnie recepta na sukces nie jest placenie zawodnikowi duzo, bo wiazac sie to bedzie z tym ze bedzie wymiatal.. chlopak moze rownie dobrze zarabiac 10razy mniej od Makinwy i go osmieszac podczas partyjki na boisku.. takze........... jesli juz chca wydawac takie pieniadze to i owszem, ale na kogos kto gwarantuje duze wzmocnienie, a niestety o grajku ktory ostatni raz strzelil bramke.. KILKA LAT TEMU nie mozna tego napisac

jak najbardziej racja. jednak chcąc sprowadzać dobrych zawodników z zachodu, czy niekiedy również ze wschodu, trzeba być przygotowanym na wysokie kontrakty, tak jest na zachodzie, tak musi powoli być również w Polsce. wiadomo, że pieniądze nie grają i można wyciągnąć prawdziwe talenty grające za kilka tysięcy, ale szukając wzmocnień zagranicą trzeba się z tym liczyć. co do Makinwy racja, choć wiązałem z nim pewne nadzieję. no i marketingowo również byłaby to bardzo dobra zagrywka.

Konrad. 01.07.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 924789)
Makinwa tak jak pisałem nie trafi do nas. Milinkovic pewnie to samo. Mydlą nam oczy że niby coś robią.

Kto mydli oczy? Onet, wyborcza, wp?

Cytat:

za dwa lata kim będziemy grać?
Gwarantuje ci, że w ciągu dwóch lat zakupią jeszcze nie jednego piłkarza....
Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 924795)
Ale bzdury. Drodzy piłkarze to jednostki. Tak było i tak jest obecnie. Poza tym to, że ktoś daje X mln z gracza Y to jeszcze nie oznacza, że on jest tyle wart. Zdecydowana większość zagranicznych klubów, kupujących grajków z polskiej ligi skopanej, zwyczajnie się przejechało. Borussi się udało z Kubą więc liczy, że Lewandowski też wypali a ja jestem zdania, że wtopili kasę w przereklamowaną gwiazdkę (czy się mylę to czas pokaże).

A czy tak nie było od zawsze? Na jednego piłarza z polskiej ligi który się sprawdził, przypadało pięciu którzy ginęli gdzieś w rezerwach...

Cytat:

Może wg. Ciebie wyznacznikiem wzrostu poziomu ligi jest z roku na rok co częstsza kompromitacja w pucharach większości drużyn? To, że już w sierpniu nie ma żadnego polskiego klubu nawet w Lidze Europejskiej a dalej dochodzą kluby z krajów typu Macedonia i Kazachstan?
Jak większa? Polska liga zawsze była słaba. Kiedy to nie zaliczaliśmy kompromitacji? Miała jeden sezon Legia i Widzew w 90', potem Wisła z Kasperczakiem, ostatnio nieźle zaprezentował się Lech. A tak zawsze była zabawa czy odpadniemy w pierwszej czy drugiej rundzie (kwalifikacyjnej...).

Cytat:

Kolejny aspekt to reprezentacja. Dopóki opierała się na graczach z polskiej ligi to wyglądało to całkiem nieźle. Odkąd skład jest oparty na grajkach, którzy wyjechali to mamy to co mamy - jesteśmy lepsi od San Marino ale do Słowaków czy Słoweńców już nam daleko. Ktoś może powiedzieć, że gracze w lidze są lepsi ale zaraz - selekcjoner chyba nie jest idiotą i raczej wybiera tych najlepszych. Skoro Ci najlepsi grają za granicą i to oni są powoływani i grają taką kichę, to strach się pomyśleć jak źle musieliby grać kopacze z ligi krajowej...
A w latach 90 to byliśmy potęgą?

W latach 82-02 nie zagraliśmy na ani jednej wielkiej imprezie, nie byliśmy nawet średniakiem. Natomiast od 2002 roku, graliśmy na dwóch mundialach, jednych ME, plus zostaliśmy organizatorem najbliższych...

Nie szalej też, że do Słowaków czy Słoweńców nam daleko. Jak by nie patrzeć ich dwóch piłkarzy reprezentuje barwy tej naszej marnej ligi...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 924986)
To, z eliga Polska jest slaba jest faktem, Tak jak to, ze jest gorsza od ligi slowackiej. Po prostu to swteirdzenie faktu.
Klasyfikacja UEFA powie ci to rowniez.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2011.html

klasyfikacja mówi, że są na mniej więcej równym poziomie... Różnią się drugą liczbą po przecinku...

TSW06 01.07.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 924981)
Kto mydli oczy? Onet, wyborcza, wp?

Gwarantuje ci, że w ciągu dwóch lat zakupią jeszcze nie jednego piłkarza....

nie ma po co się kłócić. Mar jest pesymistą i tego nie zmienimy. zobaczymy kto będzie miał rację

bódyń 01.07.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 924914)

To, z eliga Polska jest slaba jest faktem, Tak jak to, ze jest gorsza od ligi slowackiej. Po prostu to swteirdzenie faktu.
Klasyfikacja UEFA powie ci to rowniez.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2011.html

skeba 01.07.2010 16:00

Cytat:

Nie porównuj kadrę U-21 do seniorskiej, bo często się zdarza, ze seniorska jest dobra, a mlodziki beznadziejne.
Daleko siegac nie musze. Reprezentacja Polski. Bądź co bądź gra paru zawodnikow z solidnych europejskich klubow (Jelen, Blaszczykowski), a U-21 przegrywa z Luksemburgiem

rafkur 01.07.2010 16:06

Tak sobie wszedłem i wyjść z podziwu nie mogę, że jeszcze są tacy którzy mają wątpliwości która liga jest słabsza- nasza czy słowacka. Zrozumiałbym gdyby towarzystwo porównywało naszą ligę z ligą albańską, fakt - tu można by dyskutować. To nie podążanie za modą ani brak patriotyzmu mną kieruje ale realizm.

Wasiu 01.07.2010 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 924988)
a U-21 przegrywa z Luksemburgiem

Porazka Polakow z Luksemburgiem brzmi przerazajaco, ale bez przesady - gral 3. sklad.
To tak samo jakby Wisla w skladzie z Burliga, Czekajem, Rado, Kurto, Batko, Papieżem itp przegrala z takim Motorem Lublin.

Ale argument, ze gra w mlodziezowej reprze, a skoro dorosla repra gra na MŚ to musi byc dobry jest bledny. Daleko nie siegajac - Beto. Gral w brazylijskich mlodziezowkach, reszty dodawac nie trzeba.
Czikosz sprawdzi sie badz nie, ale dobrze, ze Wisla probuje.

WHITE*STAR 01.07.2010 16:14

Widzę, że połowa forum się z byle gówna cieszy. Gość ma CV dzięki któremu mógłby przejść do drużyny typu Odra Wodzisław, a nie Wisła Kraków. Lepsze już papiery na grę miał Bożok, przeszedł do Arki i co? Chcecie młodego prawego obrońcę to macie Łukasza Burligę, ten sam rocznik, Polak, także grał w młodzieżówkach, dobre warunki fizyczne...
Możliwe że ten Słowak okaże się dobrym uzupełnieniem składu, choć szanse na to są małe, ale kto wie czy Burliga by się takim nie okazał gdyby dostał okazję?

Liczyłem na sporo lepszy transfer.

wiertar 01.07.2010 16:14

Beto był BYŁYM reprezentaqntem a Czikos jest praktycznie obecnym:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 924996)
Widzę, że połowa forum się z byle gówna cieszy. Gość ma CV dzięki któremu mógłby przejść do drużyny typu Odra Wodzisław, a nie Wisła Kraków. Lepsze już papiery na grę miał Bożok, przeszedł do Arki i co? Chcecie młodego prawego obrońcę to macie Łukasza Burligę, ten sam rocznik, Polak, także grał w młodzieżówkach, dobre warunki fizyczne...
Możliwe że ten Słowak okaże się dobrym uzupełnieniem składu, choć szanse na to są małe, ale kto wie czy Burliga by się takim nie okazał gdyby dostał okazję?

Liczyłem na sporo lepszy transfer.

hmmm jak byś nie wiedział Lukasz Burliga ma kontuzje.. a pozatym Burliga nie ma rozegranych 33 meczów w byłym sezonie... czujesz różnice??

też nie mówie że to bedzie niewiadomo co, ale lepsze to niż jeden prawy obrońca(Singlar)

ktulu 01.07.2010 16:18

Ten Słowak wygląda na ciekawego grajka, wypowiedź fana Slovana Bratysława na jednym z for:
Cytat:

Damn, I hope he´ll go to Slovan. He´s a youngster with a talent, it will be up to him what he´s going to do about it, however he has it in him. Otherwise I can say only the classical - he´s a defender, play for Slovak U-21, before that Inter Bratislava, Petržalka and Slovan, in Inter he was probably the best player, however that was 2nd division team, in U-21 he is a regular in a defence and a pretty good too. Wasn´t given too much of chances in Slovan so management sent him to Petržalka (which had the same owner as Slovan in that time) where he played regulary, however at the end of the season Petržalka was relegated to 2nd division.

leyzer87 01.07.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 924913)
Jego (i Jego drużyny) spadek jest faktem czy nie, a spadek a wicemistrz to chyba pewna różnica?
Jak się ma zakup słowackiego obrońcy ze spadkowicza do Messiego bo nie rozumiem?
Czas pokaże... oby Jego kariera rozwinęła się u nas podobnie jak kariera Muchy w Legii. Innych Słowaków coby pokazali u nas coś ponad przeciętność raczej (Mynar??) nie pamiętam, amen.

Radek Mynar jest Czechem.

19sebawro06 01.07.2010 16:18

nie w temacie ale ruch przegrywa 1-0 w eliminacjach z drużyna z Kazachstanu
polska liga to dno dna !!! w sierpniu nie będzie żadnej polskiej drużyny w europejskich pucharach

serek.c2 01.07.2010 16:18

Świetny ruch, właśnie teraz trzeba nam takich nazwisk, anonimowych słowaków ze spadkowicza... Ludzie, o czym Wy piszecie, jaki dobry ruch? Taki ruch byłby dobry jako uzupełenienie składu, a my potrzebujemy prawdziwych wzmocnień. I jeszcze reprezentant U-21 :D No no, mieliśmy kiedyś reprezentanta Czech tej kategorii wiekowej, niejakiego Vidlickę (taki czeski Łobo), mało tego - w składzie mamy innego reprezentanta Czech w tej kategorii, robiącego różnicę Jirsaka...

K4millo 01.07.2010 16:20

Nie praktycznie obecnym, tylko obecnym a do tego podstawowym zawodnikiem kadry U-21, zagrał we wszystkich meczach el. ME U-21 przez pełne 90minut.

wiertar 01.07.2010 16:24

no a co za róźnica czy praktycznie obecnym czy obecnym?? każdy wie o co chodzi:) czyli jeszcze lepiej to o nim świadczy:)

Singlar to całkiem solidny obronca, jak tylko nie będą go łapały kontuzje to bedzie okey

pozatym wole żeby kase wydali jakiegoś snajpera albo skrzydlowego który naprawde bedzie wzmocnieniem niż na prawego obrońce bo jak pisalem jest Singlar, jest Burliga(chwilowo kontuzja) i teraz będzie obiecujący darmowy albo tani młody Czikos

wiśnia 01.07.2010 16:29

czy to jest uzupełnienie czy wzmocnienie? jak dla mnie dziwny ruch, przecież na prawą strone mamy Burlige? a co z lewa obroną? według zbymaka nastepne wzmocnienia po Zurawskim mialy nas wcisnac w fotel, no to mnie juz wcisnelo ze hej.... niech tylko nie mowia ze dali za niego 400 tys euro, bo znajac zycie przyszedl za darmo albo 100 tys euro

Mixu 01.07.2010 16:33

Panowie zostawcie te żyletki w spokoju. Młody perpspektywiczny gracz kupiony za liche pieniądze. Dobrze jest..Bedzie zastępował czasem Singlara ot co

PANDEM0NIUM 01.07.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 925015)
niech tylko nie mowia ze dali za niego 400 tys euro, bo znajac zycie przyszedl za darmo albo 100 tys euro

A co to dla Ciebie za różnica czy przyszedł za 400, 300, milion czy 100 tysiecy euro? Ważne że mamy utalentowanego zawodnika ktory jak sie nie sprawdzi to odejdzie.

1q2 01.07.2010 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 925006)
Świetny ruch, właśnie teraz trzeba nam takich nazwisk, anonimowych słowaków ze spadkowicza... Ludzie, o czym Wy piszecie, jaki dobry ruch? Taki ruch byłby dobry jako uzupełenienie składu, a my potrzebujemy prawdziwych wzmocnień. I jeszcze reprezentant U-21 :D No no, mieliśmy kiedyś reprezentanta Czech tej kategorii wiekowej, niejakiego Vidlickę (taki czeski Łobo), mało tego - w składzie mamy innego reprezentanta Czech w tej kategorii, robiącego różnicę Jirsaka...

Prawdziwych wzmocnień to my potrzebujemy w pierwszej kolejności w przodzie i to bardziej na skrzydłach niż nawet na szpicy.
Jak się domyślasz nasze środki są bardzo ograniczone więc trzeba kombinować.Coś kosztem czegoś.Słowak jest na papierze obiecującym grajkiem, do tego jego pozycja nie jest tą, gdzie duże wzmocnienie jest niezbędne.
Nie wiem czego oczekujesz, że na każdą pozycję przyjdzie gracz za kilkaset tyś ojro?

Markus 01.07.2010 16:44

Trudno na razie oceniać wartość słowackiego obrońcy - młody wiek i fama talentu jeszcze o niczym nie przesądzają. Wcale nie jest powiedziane, że nie będzie drugim Jirsakiem, Nawotczyńskim, czy Strakiem też mlodym i podobno utalentowanym.

Makinwy szkoda - liczę na sprowadzenie innego napastnika, bo Żurawski nie jest rozwiązaniem wszystkich problemów Wisły w ofensywie. Ograniczane się tylko do niego nie jest odpowiedzialnym posunięciem.

WislaOnly 01.07.2010 16:46

Moim zdaniem lepiej sprowadzać młodych i perspektywicznych, niż starych i zramolałych, wszak Krzynówek też mógłby grać na prawej obronie!!:D:D
Dla zainteresowanych:
http://www.live.niebiescy.pl/
Kolejna kompromitacja polskiego futbolu blisko....
O_o właśnie padła bramka dla Ruchu... honorowa? :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl