Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

caucus 08.01.2021 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1560153)
"Co to za bzdury opowiadasz"

Czy to zasługa Skowronka, że Buksa zjechał z formą i dwóch innych młodzieżowców wywalczyło sobie miejsce w składzie? Skowronek zostawił nas na 3 miejscu w tabeli pro junior system, więc czy jest tak beznadziejnie? Odpowiedz sobie sam. Gdyby Buksa był w formie to by grał. Tyle. Jego gra osłabiała zespół.

Tak, już po lockdawnie grał mniej, ale jak już grał, choćby z Arka od początku to aż oczy bolały. Podobnie było z KSZO i Jagiellonia. W CLJ nie błyszczał, to nie wiem, może też mieli wszyscy grać na niego?

Zespół dostaje baty, a my wystawiany kogoś kosztem lepszego zawodnika tylko dlatego by menager był zadowolony? Dobrze pamiętam jak kibice oglądając wyczyny Buksy w Białymstoku błagali trio o transfer napastnika.

I nie bronie Skowronka, ale myślę że łatwiej nam robić wybory zza ekranu telewizora, niż mając nad sobą bat w postaci zwolnienia z klubu. Jakby Buksa na to zasłużył to by grał tak jak Plewka i Szot.

Za szybko wszyscy w ogóle uwierzyli że Buksa jest gotowy do regularnej gry w ekstraklasie, na czele z jego ojcem i menagerem. Tymczasem Buksie przydałoby się wypożyczenie do 1 ligi, do którego nie dojdzie bez ego ojca.
Skonczy się zapewne wypożyczeniem z Milanu do Serie B, później serie C.

Buksa nie jest gotowy do gry w Ekstraklasie na pozycji jednego wysuniętego napastnika. Do tego trzeba mieć siłę, zwłaszcza w naszej lidze, żeby utrzymać piłkę z przodu.

Żebyśmy nie musieli grać w 10-kę wystawiając go, powinien grać jako drugi napastnik, obok kogoś silniejszego. Wbiegałby sobie w drugie tempo w pole karne i strzelał.

To trenerom daje dwie możliwości - albo gramy klasycznym 4-4-2, albo 3-5-2. To drugie odpada, bo polscy piłkarze dostają małpiego rozumu, jak mają grać w takim ustawieniu, a na drugie mamy za słaby środek pola, żeby to utrzymał.

Być może teraz, jeśli Hyballa odbudowałby Żukowa, to Kazach z Plewką mogliby biegać i łatać dziury za trzech.

Buksa mógłby też wbiegać z boku przy dominującym u nas w tym sezonie 4-3-3, ale - surprise, surprise - znacznie lepszym lewonożnym zawodnikiem, który wbiega z prawej jest Yaw Yeboah.

Olek nie jest oczywiście bez "winy" - jest bez formy i miał szereg urazów, ale klub nie zrobił też za dużo, by stworzyć Buksie warunki do gry.

Szot jest 2 lata starszy od Buksy, Plewka 3. Oni skończyli już rozwój fizyczny, do tego obok siebie cały czas mają piłkarzy, którzy mogą im pomóc w ustawieniu albo naprawić ich błędy.

s1mone 11.01.2021 21:06

Dużo kretyńskich postów.

1.Buksa podobno jest umówiony po dżentelmeńsku na 15tego, więc zupelnie nie rozumiem nagonki i wrzut na niego. Wstydu niektórzy nie mają. Obiecał, że podpisze - słowa nie zdazył jeszcze złamać.

2. Jesli slowo złamie to dla mnie nie ma żadnych taryf ulgowych i usprawiedliwień typu, że nie miał 18 lat. Prawnie będzie wszystko ok, ale tylko prawnie. Oszustwo to najdelikatniejsze słowo jakie się ciśnie na usta, skoro sam paradował z koszulką 2023.

3. Ktos tu bredzil o 3 letnim kontrakcie od 15 roku zycia. A co by on dał niby? Jak młody by chciał odejść w wieku 18 lat to tez mógłby to zrobic.

Ja liczę na przywiązanie Buksy do barw i klubu. Dla mnie kasa nie jest najwazniejsza, wiec potrafie sobie wyobrazic ze dla niego tez nie musi. Honor w zyciu jest wazny. Mam nadzieję, że dla niego również.

Sor za brak pl znakow w wielu wyrazach, piszę z komórki.

R33 11.01.2021 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
Ja liczę na przywiązanie Buksy do barw i klubu. Dla mnie kasa nie jest najwazniejsza, wiec potrafie sobie wyobrazic ze dla niego tez nie musi. Honor w zyciu jest wazny. Mam nadzieję, że dla niego również.

A byłeś kiedyś w takiej sytuacji, że mogłeś dużo więcej pieniędzy zarobić gdzieś indziej?

s1mone 11.01.2021 21:31

Mogłem nie byc fair w stosunku do kogos i dobrze na tym wyjsc owszem.

I o to w tym chodzi. Kazdy ma prawo pracowac gdzie mu lepiej, ale jesli bylbym na miejscu Olka i dopuszczal odejscie to bym sie bardzo pilnowal i nie skladal deklaracji bez pokrycia. Nie uznaje robienia z gęby cholewy. Umów ustnych się dotrzymuje. A jesli nie to jest się szują bez honoru.

Karherop 12.01.2021 09:52

Ja się nie zdziwię jak my po tym 15 niczego się nie dowiemy. Będzie trenował z zespołem dalejz a może w marcu,.kwietniu wypłynie z kim podpisał kontrakt. Lub nagle "jego otoczenie" zmieni zdanie.

Jeśli zawodnik się nie odnosił do tych spraw, ani publicznie ich nie komentował to znaczy że coś jest na rzeczy.

Dodatkowo jeśli ktoś w moim imieniu bierze brudy publicznie (vel jego menago) i nie masz ochoty tego sprostować to też.. kiepsko wygląda. O ile po prostu miał na to jego zgodę.

Przypomnijmy że jeszcze w lecie Buksa udzielał wywiady dla mediów (np. weszlo).

sandomingo 12.01.2021 10:04

Wczoraj na klubowych zdjęciach Kuba biegał w bluzie z nr 44 i nadrukiem LVBet. W takiej bluzie Buksa może legalnie trenować od piątku:) Czyli opcje są dwie:
1) Kuba chciał przekazać, że bluza już się nie przyda
2) Kuba chciał przekazać, że bluza jest przygotowana i czeka:)

ABG Bochnia 12.01.2021 10:07

no przecież nawet jak podpisze z kimś kontrakt to będzie z nami trenował przez następne pół roku, chyba że coś wynegocjujemy i za pare euro puścimy go wcześniej

BlurgH 12.01.2021 10:11

Aż jestem ciekawy, czy w przypadku podpisania kontraktu z kimś innym wyląduje w CLJ na te pół roku...

Drozd 12.01.2021 12:56

Powinien wylądować tam gdzie Milik.

Karherop 12.01.2021 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1560232)
Powinien wylądować tam gdzie Milik.

Powinien być sprzedany i za 100 tys euro. Po co nam pośmiewisko jak na drugiej stronie błon? (Akcja z wWdowiakiem).

Już Cupiala wyszedł na tym wprost świetnie na unoszeniu się honorem i wojnach z zawodnikami. Do tej pory ich spłacamy.

ABG Bochnia 12.01.2021 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1560226)
Aż jestem ciekawy, czy w przypadku podpisania kontraktu z kimś innym wyląduje w CLJ na te pół roku...

a Ty byś chciał podawać piłkę komuś kto Cię ojebał na jakieś 400 tys złotych i kilka milionów w perspektywie? :D

myślę i mam nadzieję, że Kuba już się więcej nie da ruchać i pokaże, że dla takich osób nie ma miejsce w drużynie. to ma być jedność, ramie w ramie i nie powinno być miejsca dla osób, które oszukują kolegów z drużyny, przełożonych i przy okazji kibiców

Drozd 12.01.2021 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1560234)
Powinien być sprzedany i za 100 tys euro. Po co nam pośmiewisko jak na drugiej stronie błon? (Akcja z wWdowiakiem).

Już Cupiala wyszedł na tym wprost świetnie na unoszeniu się honorem i wojnach z zawodnikami. Do tej pory ich spłacamy.

Tylko kto kupi kota w worku za 100 000, jak za pół roku dostanie go za darmo. To raz.

Natomiast milikowe dla Buksy to nie będzie wojna tylko nagroda za "dotrzymanie słowa"

Miejmy nadzieję ze się chłopak ocknie i dotrzyma zobowiązań bo to dla niego najlepsze wyjście. Odejście w czerwcu za darmo to biznes dla menagera, który chce przejąć kasę za ew transfer dla siebie. Nic więcej.

BlurgH 12.01.2021 19:21

Milikowe skończy się skomleniem tatusia w PZPN i w prasie...

Drozd 12.01.2021 19:58

To się mu w prasie wytłumaczy jaka jest przyczyna dorzuci fotkę i wszyscy się dowiedzą że akcja rodzi reakcję. O nic więcej nie chodzi...

A PZPN może nas cmoknąć, każą nam wstawiać Bukse do składu? :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1560157)
Podobnie to widze. Mozliwe ze intencje Buksy w lecie byly takie na co sie umowil z klubem ale sytuacja z Zahavim sie zmienila i teraz jest wszystko inne. Trudno obwiniac kogos kto ma nowe opcje ktorych nie mial wczesniej, a to bylo realne ryzyko w tej sytuacji. Klub nigdy nie powinien pozwolic na szopke z koszulka z numerem 2023 bo wyszlismy na durniow.

Co znaczy sytuacja z Zahavim? Co kogo obchodzi Zahavi? Wisła wypromowała Buksę, dawała mu grać w wieku w którym inni mogą o strzelaniu bramek w ekstraklasie tylko pomarzyć i teraz oczekuje lojalności. I nie chodzi o "miłość" do klubu. Tylko o dotrzymywanie zobowiązań, podwyżkę przyjął, pobiera kasę więc Wisła się ze swojej części umowy wywiązała teraz czas na Buksę. I nowe opcje nie są żadnym wytłumaczeniem.

Natomiast zdjęcie w koszulce moim zdaniem było tym podpisem którego Buksa w lecie nie mógł jeszcze złożyć. Dowodem że umowa była i że do 2023, a nie 2025 czy 2022. Więc to nie była żadna szopka tylko bardzo dobre posunięcie ze strony klubu. Gdyby nie ta fotka dzisiaj byłyby teksty, że żadnej umowy nie było...

Szelu_BRW 12.01.2021 22:19

Panowie, możemy tutaj prowadzić wszelakie dysputy i knuć wizje, ale jaka będzie prawda to pokaże nam czas. Mimów wszystko mam nadzieje że Olek jest osobą honorową i wywiąże się z nieformalnej umowy (której obrazem jest chociażby zdjęcie z koszulką.2023)

obikenobi 12.01.2021 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd
Tylko kto kupi kota w worku za 100 000, jak za pół roku dostanie go za darmo. To raz.

Natomiast milikowe dla Buksy to nie będzie wojna tylko nagroda za "dotrzymanie słowa"

Nie sądzę że 100 tysięcy euro to będzie problem dla jednego z klubów, w których może wylądować Buksa.

A co do "milikowego" to szkoda strzępić ryja. Przegapiłem chyba jakiś zastrzyk gotówki do klubu, że stać nas płacić ~40 tysięcy miesięcznie 18-latkowi z CLJ, którego wszyscy będą mieli dość i za pół roku go tu nie będzie.

Jeżeli okaże się, że podpisze kontrakt w styczniu z kimś innym, to nie ma absolutnie żadnego sensu go tu dłużej trzymać. Kopa w dupę za drzwi, życzymy powodzenia w dalszej karierze i do zobaczenia za trzy lata w meczu z Lechią.

Drozd 13.01.2021 17:39

Jasne że jak ktoś będzie chętny zapłacić za niego cokolwiek zanim skończy się umowa to trzeba go puścić, mniej z racji na wpływy z transferu, bardziej z racji zejścia z listy płac. Natomiast jak chętnego nie będzie to nie ma się co pieścić...

Cycu 13.01.2021 19:18

Nowy wywiad z Królewskim o umowie z Buksą:

https://www.goal.pl/premium/wisla-kr...law-krolewski/

Konrad. 14.01.2021 03:44

Cytat:

Natomiast zdjęcie w koszulce moim zdaniem było tym podpisem którego Buksa w lecie nie mógł jeszcze złożyć. Dowodem że umowa była i że do 2023, a nie 2025 czy 2022
Sto razy było mówione: w czerwcu Wisła mogła z nim podpisać kontrakt na 3 lata, nie c potrzeba do tego pelnoletnosci.

wiesniak842 14.01.2021 08:24

Kto tak mowil?

bódyń 14.01.2021 08:57

Bylo mowione. No jak na forum ustalono to wygramy w sadzie

wiesniak842 14.01.2021 09:25

No jak na forum ustalono to nie ma bata:D

Konrad. 14.01.2021 09:40

Ale z was śmieszki:

Teraz pokrótce przedstawię Ci najważniejsze założenia Kontraktu U18:
może być zawarty wyłącznie przez zawodnika, który w momencie jego podpisania ukończył 15 rok życia, a nie ukończył 18 roku życia,na okres nie dłuższy niż 3 lata,
wyłącznie za zgodą przedstawicieli ustawowych lub innych opiekunów prawnych, których podpisy winny znaleźć się w Kontrakcie U18, albo których zgoda zostanie wyrażona w formie odrębnego oświadczenia z podpisami notarialnie poświadczonymi,w razie braku zgody ww. osób, zawodnik może wystąpić do sądu opiekuńczego o wydanie zezwolenia na podpisanie Kontraktu U18,Kontrakt U18 może być jedyną umową, które reguluje stosunki prawne pomiędzy zawodnikiem a klubem,w chwili ukończenia 18-go roku życia Kontrakt U18 pozostaje ważny do upływu okresu jego obowiązywania,każdy Kontrakt U18 – pod rygorem nieważności – musi co najmniej formułować prawa i obowiązki stron, ze szczególnym uwzględnieniem wieku zawodnika i terminu obowiązywania Kontraktu U18, a nadtomusi określać zasadnicze, miesięczne wynagrodzenie zawodnika przez cały okres obowiązywania Kontraktu U18, w wysokości nie mniejszej niż 500 zł miesięcznie brutto, orazformułować obowiązek klubu w zakresie zapewnienia zawodnikowi podlegającemu ustawowemu obowiązkowi nauki w okresie obowiązywania Kontraktu U18, którego miejsce stałego pobytu znajduje się ponad 25 km od siedziby klubu, miejsca zamieszkania w trakcie roku szkolnego, w bliskim jego sąsiedztwie, a nadtozawierać podpisy zawodnika, jego przedstawicieli ustawowych oraz przedstawicieli klubu.

Ponadto, w Kontrakcie U18 mogą znaleźć się.dodatkowe zapisy, porządkujące kwestie zwrotu kosztów podróży poniesionych przez zawodnika w związku z udziałem w meczach, a także zwrotu kosztów na wydatki na sprzęt piłkarski, ubezpieczenie i szkolenie.

http://prawopilkinoznej.pl/kontrakt-...ch-zawodnikow/

serek.c2 14.01.2021 10:06

Konrad, naprawdę uważasz, że była możliwość podpisania kontraktu, ale Wisła postanowiła sobie utrudnić sprawę i poczekać do stycznia? :)

Żeby podpisać umowę potrzeba woli obu stron, to po pierwsze. Po drugie - przypominam o klauzulach, które w tej wynegocjowanej w lecie umowie się znalazły.

ABG Bochnia 14.01.2021 10:20

dokładnie, a te klauzule w przypadku niepełnoletniego zawodnika nie są możliwe, stąd dżentelmeńska umowa na gębę

robert777 14.01.2021 12:10

słowo ważniejsze od pieniędzy, jeżeli ktoś tego nie rozumie to nic nie osiągnie, nie tylko w piłce, ogólnie, w życiu

Konrad. 14.01.2021 13:00

Cytat:

Konrad, naprawdę uważasz, że była możliwość podpisania kontraktu, ale Wisła postanowiła sobie utrudnić sprawę i poczekać do stycznia? :)
Prawnie była możliwość podpisanie kontraktu w czerwcu na 3 lata. Pierwszy przykład z brzegu:
Cytat:

Filip Borowski na dłużej w Lechu Filip Borowski podpisał nowy kontrakt z Lechem Poznań, który obowiązywać będzie do końca 2023 roku. Zawodnik będzie ponadto od poniedziałku włączony do kadry pierwszego zespołu.
16-letni obrońca w obecnym sezonie rozegrał dwa mecze w drugoligowych rezerwach Lecha Poznań..
Nie uważam, aby Wisła celowo sobie skomplikowała życie. Uważam, że dała się nabrać na bajery ojca Olka - który dzisiaj po 23:59 przestaje być jego opiekunem prawnym i wszelkie z nim ustne ustalenia tracą na mocy.

W ogóle słyszał ktoś, aby czekano z podpisaniem umowy do 18 roku życia?

Cytat:

Żeby podpisać umowę potrzeba woli obu stron, to po pierwsze.
Owszem. Dlatego jeśli ojciec Olka nie chciał podpisać kontraktu w czerwcu na dwa, trzy lata - to nie należało w ogóle podpisywać nowej umowy.

Bo oferowanie gigantycznej podwyżki zawodnikowi z ławki, aby przedłużył umowę z 6 miesięcy na 12 miesięcy to kolejne kuriozum...

Cytat:

Po drugie - przypominam o klauzulach, które w tej wynegocjowanej w lecie umowie się znalazły
Zobaczymy. Na razie mamy jasną deklarację agenta piłkarza, że umowa kończy się w czerwcu, a żadne inne ustalenia ich nie obowiązują.

Olek od dwóch miesięcy temu nie zaprzeczył - chyba sprawa jest jasna.

Ale może się w nim Wiślak obudzi, albo (na co bardziej liczę), nie znajdzie się żaden dobry klub na niego chętny... Wtedy postawi mu się sprawę jasno: albo nowy kontrakt, albo ławka w CLJ do czerwca...

serek.c2 14.01.2021 14:06

Konrad, jeszcze raz - gdyby Wisła miała możliwość podpisania umowy w lecie, to by ją podpisała (co Twój przykład zmienia, skoro nie znasz szczegółów umowy obu zawodników, czy podejścia ich przedstawicieli do negocjacji?). Chęci muszą być jak wspomniałem z obu stron, ze względu na klauzule w umowie pojawiły się znaki zapytania, stąd formalnie podpis miał się pojawić w styczniu, gdy Buksa będzie pełnoletni.

Nikt się na żadne bajery nie nabrał, zwyczajnie zrobiono wszystko, by Olek w klubie został. Gdyby Wisła zrobiła jak radzisz i nie podpisała nowej umowy do czerwca 2021, to Olka już by u nas nie było, a na klub spadłby z każdej strony hejt, że nie powalczyli o zatrzymanie chłopaka i ewentualne grube miliony z jego sprzedaży...

Co do ostatniego zdania, to tak, na to trzeba liczyć.

Konrad. 14.01.2021 15:30

Cytat:

Konrad, jeszcze raz - gdyby Wisła miała możliwość podpisania umowy w lecie, to by ją podpisała (co Twój przykład zmienia, skoro nie znasz szczegółów umowy obu zawodników, czy podejścia ich przedstawicieli do negocjacji?). Chęci muszą być jak wspomniałem z obu stron, ze względu na klauzule w umowie pojawiły się znaki zapytania, stąd formalnie podpis miał się pojawić w styczniu, gdy Buksa będzie pełnoletni.
Mój przykład pokazuje, że zawodnicy przed 18 lat mogą bez problemu przedłużyć kontrakt o 3 lata.

Gdyby Wisła się dogadała z zawodnikiem, to by podpisała kontrakt trzy letni. Skoro się nie dogadała, nie należało robić z siebie pośmiewiska i przedłużać kontrakt 6 miesięczny na 12 miesięczny... Spotkałeś się kiedyś z czymś takim? U młodego zawodnika, nie u emerytowanej gwiazdu.
Cytat:

Nikt się na żadne bajery nie nabrał, zwyczajnie zrobiono wszystko, by Olek w klubie został. Gdyby Wisła zrobiła jak radzisz i nie podpisała nowej umowy do czerwca 2021, to Olka już by u nas nie było, a na klub spadłby z każdej strony hejt, że nie powalczyli o zatrzymanie chłopaka i ewentualne grube miliony z jego sprzedaży...
Drugi raz używasz tego argumentu - za pierwszym razem myślałem, że chlapłeś dwa piwka za dużo.

Oto Wisła nie podpisuje zawodnika, ale ogłasza że podpisała, aby... nie spadł na nią hejt!

K***a, wiele głupot tu czytałem, ale to jest hit. Najgorsze jest, że to może być prawda, znając uzależnienie Królewskiego od twittera...

Już widzę, jak w czerwcu z dumą ogłasza na FB "Apple sponsorem Wisły - 2021-2025". Po czym się okazuje, że jednak nie, ale głupio nam było ogłosić, bo by hejt na klub spadł...

Tak jak mówię: jeśli w czerwcu piłkarz nie chciał przedłużać o 2-3 lata, należało ogłosić, że są duże rozbieżności i niestety kontraktu nie przedłużono. Odszedł by - trudno. Jakoś byśmy ten hejt przeżyli...

bódyń 14.01.2021 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1560269)
Nie uważam, aby Wisła celowo sobie skomplikowała życie. Uważam, że dała się nabrać na bajery ojca Olka - który dzisiaj po 23:59 przestaje być jego opiekunem prawnym i wszelkie z nim ustne ustalenia tracą na mocy.
.

czemu takie ustalenia traca moc? Gdyz iz? Pisemne tez by stracily moc?? Kontakt tez?
Umowa ustnia ma takie samo znaczenie jak umowa pisemna. Tylko trudno udowidnic co zawierala

Co to meritum to uwazam ze szkoda kasy jaka mozna bylo zarobic na Buksie.
I ciekaw jestem kiedy wroci do Polski z textem 'nie uwazam aby moj powrot byl porazka'

serek.c2 14.01.2021 16:07

Nigdzie nie pisałem, że nie można podpisać kontraktu z takim zawodnikiem, a wspominałem jedynie, że gdyby Wisła miała możliwość podpisania umowy z Buksą, to by ją podpisała (a dlaczego nie miała możliwości, to już się pewnie wypowie szczegółowo klub, jeśli Buksa tej umowy nie podpisze, gdy już osiągnie pełnoletność).

Co do drugiego cytatu, to chyba jednak Ty chlapnąłeś o dwa piwka za dużo, bo jak widzę masz problem, by czytać ze zrozumieniem, tworząc w głowie jakieś dziwne teorie :)

W którym momencie mojego posta widzisz jakieś nawiązania do "Olka 2023"? Jedyne, co chciałem przekazać, wspominając o hejcie, to to, że gdyby klub nie podpisał z Olkiem umowy do czerwca 2021 roku jak radzisz (czyli jaśniej pisząc gdyby Wisła zrezygnowała z chłopaka), to pewnie zdecydowana większość kibiców - łącznie z Tobą - miałaby klubowi za złe, że oddali Olka bez walki... To nie jest żadna linia obrony klubu, tylko zwyczajne, moje, stwierdzenie.

Blixa 14.01.2021 16:58

Nic jutro nie bedzie.

https://sportowefakty.wp.pl/amp/pilk...mpression=true

Patryko 14.01.2021 18:16

Po przeczytaniu artykułu odnoszę wrażenie, że po Olka wcale nie ma ustawionej kolejki chętnych.

rafkur 14.01.2021 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1560276)
Po przeczytaniu artykułu odnoszę wrażenie, że po Olka wcale nie ma ustawionej kolejki chętnych.

A tak zwyczajnie po ludzku niby dlaczego ta kolejka miałaby się ustawiać ? :-) Chłopak miał dawno temu swoje 5 min, następnie covid, kontuzje mocno zatrzymały rozwój. Po tych wszystkich perturbacjach wychodził na boisko i był zwyczajnie żałosny.... Jemu trzeba teraz rok w Termalice czy innym badziewiu a nie wycieczka na trybuny w Mediolanie. Czy miałby szansę na pierwszy skład w Puszczy? Szczerze wątpię . Przecież on jeżeli nic nie poszło naprzód nie ma prawa grać w pierwszym składzie w Wiśle a gdzie tam mówić o jakimkolwiek średniaku w normalnej lidze europejskiej. Lepiej teraz pograć na wypożyczeniu w chociażby Niecieczy niż stały kontrakt tamże za dwa lata!

PS Oczywiście decyduje jego ojciec. Jeżeli tak jak w przypadku starszego brata wybierze peryferia futbolu i dobrą pensję to oczywiście jest to jego prawo. Tylko czy warto marnować talent, który ten chłopak chyba jednak może ma?

MaLk 15.01.2021 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1560260)
Sto razy było mówione: w czerwcu Wisła mogła z nim podpisać kontrakt na 3 lata, nie c potrzeba do tego pelnoletnosci.

Sto razy tłumaczyłem, ale widocznie muszę i sto pierwszy.

Kontrakt U-18 może podpisać zawodnik w wieku 15-18 lat na łącznie maksymalnie 3 lata. Okresy obowiązywania kontraktu się sumuje.

W skrócie oznacza to, że im wcześniej podpisze się kontrakt zawodowy z zawodnikiem U18, tym wcześniej wyczerpie się dopuszczalna pula. Jeśli pierwszy kontrakt podpisze się niedługo po piętnastych urodzinach zawodnika, to pula dopuszczalnego okresu (zakładając oczywiście ciągłość kontraktu) skończy się tuż po jego 18 urodzinach i koniec, kropka, nie ma tak, że można podpisać nowy kontrakt na kolejne trzy lata w dowolnym momencie U18, jeśli już wcześniej się wykorzystało część puli.

Inaczej rzecz ujmując:
- podpisując pierwszy kontrakt zawodowy z zawodnikiem U18 kiedy ma 15 lat, dopóki nie skończy 18 masz możliwość maksymalnie przytrzymać go w klubie do jego osiemnastki;
- podpisując pierwszy kontrakt zawodowy z zawodnikiem U18 kiedy ma "tuż przed 18", możesz sobie zaszaleć i przytrzymać go w klubie do jego dwudziestki jedynki.

A teraz informacja z prasy:
17 marca ubiegłego [2018 - przyp mój] roku, kilka tygodni po 15. urodzinach, podpisał pierwszy zawodowy kontrakt z Wisłą.
źródło: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...h-wisly-krakow

zibi7 15.01.2021 16:08

No to poleciałeś teraz z konkretną bzdurą, nie ma żadnej puli. Hoyo-Kowalski podpisał w tamtym roku drugi kontrakt U-18 i nic mu się nie zsumowało.

skarabeus 15.01.2021 16:42

Malk,

daj zrodlo informacji o tym sumowaniu. Jakis paragraf najlepiej. Bo z mojej wiedzy wynika ze nie masz racji. Kontrakt nie moze byc tylko dluzszy niz 3 lata, to wszystko.

Arkadiusz.Czerepach 15.01.2021 17:27

dzis urodziny , coś wiadomo ?

El'kabat 15.01.2021 17:49

Jadą do Milanu, ale śnieżyca ich gdzieś zatrzymała w okolicy Minas Tirith.

AgresywnyChomik 15.01.2021 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1560310)
Jadą do Milanu, ale śnieżyca ich gdzieś zatrzymała w okolicy Minas Tirith.

Ciekawe czy spotkaja Gimeneza po drodze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl