![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Baza treningowa to nie tylko boiska. Trzeba szatni, pomieszczeń odnowy, pomieszczeń technicznych o innych wodotryskach już nie wspominam. To wymaga budynku, a budynek wymaga pozwolenia na budowę. Jak jeszcze nie ma terenu, to jest przed nami procedura urzędowa - optymistycznie minimum rok. Potem można budować. Drugi rok. Chyba, że będą się przebierać w blaszaku. W dwa miesiące można wybudować boiska. Na Reymonta. Są szatnie i wszystko inne. No, ale na to trzeba terenów Cupiała. I pewnie na tym można by zakończyć temat. Dla mnie jest to kolejna ściema. Czytają forum, wiedzą, że jest sporo narzekań na ten temat to rzucili jakieś hasło dla uspokojenia. Wiele już takich obietnic było. W innym wywiadzie Basałaj przypomniał sobie o Akademii Piłkarskiej.:lol: |
Jak wybudują 3 boiska dla wszystkich (tj. I drużyny, ME i młodzików), to będzie dobrze...
|
Cytat:
|
Prawda jest pewnie taka że od przyszłego sezonu żeby być w E klasie trzeba mieć licencję. Żeby była licencja trzeba mieć boiska treningowe. Licencje przyznają w maju to My w maju zaczniemy budować.
Tyle tej historii. Boiska powstaną pewnie nie na R22 a gdzieś w Myślenicach, czy Opatkowicach. No i tyle w temacie. |
I bardzo dobrze. Jak ci z góry nie zarządzą takiego punktu w regulaminie to nigdy nie będziemy mieć bazy sportowej, a tak przynajmniej może w końcu coś się ruszy w tym temacie. To że nie będzie przy Reymonta boisk treningowych to też dobrze. Po pierwsze nie ma tam miejsca, po drugie nie ma potrzeby, żeby tam była.
|
Przy R22 powinno być to jedno boisko które jest, albo 2 tylko nie w takim stanie w jakim ono jest, lecz w stanie godnym dla klubu z E-klasy. A ośrodek treningowy to jak Lechia będzie mieć gdzieś pod miastem i w ogóle...wszystkie kluby na świecie tak mają wszystkie duże ;) np. AC Milan
|
Cytat:
Niestety wzmiankowany nowy punkt w warunkach licencji prawdopodobnie nie zmusi Wisły do budowy bazy treningowej. Pisałem już o moich wątpliwościach w tym zakresie w innym temacie. O tu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=279 Podobnie jak ze stadionem można wynajmować boiska treningowe. |
Cytat:
ale najważniejsze jest żeby wogóle powstała, bo to jedno boisko to wstyd, |
Mało który klub w Europie ma bazę zaraz koło stadionu. Połączenie z Myślenicami jak tak dobre,że i tam może znajdować się taki ośrodek. Byleby był,bo wstyd jak nie wiem co z tym jednym boiskiem.
|
Jasna sprawa, że baza treningowa nie musi być pod stadionem.Ważne, żeby coś powstało. Problem w tym, że na razie nawet zapowiedzi budowy nie ma. Jest zapowiedź zapowiedzi, która ma nastąpić za pół roku ;/
|
Cytat:
Osobiście nie wierze w żadną baze treningową, która miałaby służyć Wiśle. Pewnie bedzie jakis twór biznesowo sportowy, któremu Wisła będzie służyć (czytaj będzie słono płacić np. za wynajem). Przez ostatnie kilkanaście lat rządów Cupiała nie powstało nic trwałego, materialnego czy organizacyjnego, co zostałoby dla Wisły (pomijam stadion, bo on jest miejski), dlaczego teraz w trudnej sytuacji ekonomicznej miałoby być inaczej ? Basałaj przeczytał narzekania na forum, frekwencja jest marna, kibice sie burzą, to zaczął nagle udzielać wywiadów i obiecywać złote góry. Stary, wielokrotnie powtarzany przez różnych prezesów, wyświechtany numer, ale jak widać wciąż uważany za skuteczny. |
Cytat:
Ale sam nie wierzę, że coś się w temacie ruszy. "Oszukają" wszystkich wynajmując stadion Nadwiślana i będą bardzo z siebie zadowoleni, a najwięcej straci na tym, standardowo, przyszłość Wisły. |
Przy stadionie powinny być góra 2 boiska, jedno z naturalną, drugie ze sztuczną murawą, oba oświetlone.
Trenowaliby tutaj piłkarze I drużyny. Na stadionie trzeba zrobić odnowę biologiczną z prawdziwego zdarzenia i dużą siłownię. Poza Reymonta trzeba wybudować przynajmniej kilka boisk (5-6) z budynkiem klubowym, które służyłyby młodzieży i ME. Najlepsza byłaby własna prywatna szkoła z internatem, gdzie dzieciaki odcięte byłyby od pokus miejskich, nauczyłyby się jak żyć jako piłkarz, oraz można byłoby położyć nacisk na naukę języka angielskiego i jednocześnie możliwość kariery poza piłką, gdy okażą się zbyt słabi. Ale to poza naszym zasięgiem jest. Ja się spodziewam wybudowania maksymalnie 3 boisk poza Reymonta, dla wszystkich (tj. I drużyny, ME i młodzików). |
Ja się spodziewam trzech ,ale w pierwszym etapie budowy , później pójdzie zaplecze , podpisanie umowy z jakimś hotelem/internatem i dopiero kolejne boiska
|
ja sie nie spodziewam niczego przez najbliższe kilka lat. wolę Byc mile zaskoczony niż rozczarowany
|
Judasze budują nam pod nosem kompleks sportowy
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
Pomysł bazy za miastem najbardziej martwi mnie z powodu młodzieży. Reymonta jest w miarę dobrze skomunikowane z resztą miasta toteż dzieci i młodzież mogły by śmiało po szkole przyjeżdżać do marzącej mi się Akademii piłkarskiej Wisły. Boję się że perspektywa wyjazdów poza miasto i strata na to czasu odstraszy cześć zainteresowanych dzieci a przede wszystkim rodziców...
|
a co za problem mieć zbiórki na R22 i busem jechac na trening? Dojazd to nie jest problem moim zdaniem, np. do Bystrej będzie jeździł autobus z Gdańska.
|
Stadion, na którym występuje Wisła Kraków, został laureatem konkursu "Archi-Szopa 2011", czyli został wybrany najgorszym nowym obiektem architektonicznym Krakowa. Nagroda przyznawana corocznie przez specjalne jury oraz samych krakowian.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Wszystkim, którzy się przyczynili do tego zwycięstwa składam gratulacje. |
Taki problem że zżera to mnóstwo czasu.
edit: @crazykaro - dokładnie to samo mam na myśli. |
Dla chcącego nic trudnego a jak ktos lubi to zawsze we wszystkim znajdzie problem.
|
Cytat:
|
Nie wiecie czy podział gruntów jest dalej taki jak na tej grafice poniżej? Cracovia ma zamiar budować ten kompleks na terenie zaznaczonym w biało-czerwone pasy?
http://img192.imageshack.us/img192/4...inatfkable.jpg |
Na pewno ten fragment "pasiasty" dalej taki jest...
|
Móglby ktos w skrocie napisac kiedy i jak żydy weszly w posiadanie terenu po naszej czesci Błon ,zaraz kolo Wisły ?
|
to będzie odległa historia :) odkąd pamiętam, część z nich to były ich tereny m.in basen potem jakieś wymiany za kabel itp
|
|
Cytat:
Tereny były Wisły, ale Cupiał przehandlował je z profesorem a w właściwie z miastem za boisko na Kablu aby parchy miały gdzie kopać w piłeczkę na treningach. Problem pojawił się jak KSC poszła w długi wobec miasta co wobec jego tragicznej budżetowej sytuacji sprowadzilo się do faktu nastepującego. Profesor zaproponował podniesienie kapitału spółki MKSC na co miasto nie mogło sobie pozwolić bo nie miało kasy. Profesor zaproponował zatem aby zamiast wkładu finansowego miasto wniosło tereny na zachód od terenów Wisły. Miasto się zgodziło bo nie miało wyjścia. Także za parę lat coś tam będzie budowane... |
Don Donson, nie pisz bredni.
Cytat:
Wymiana o której coś słyszałeś dotyczyła działki 179/6, czyli byłego stadionu lekkoatletycznego. Działka należała do Cracovii, Cupiał ją pozyskał w 2004 roku, oddając w zamian tereny Kabla. Nie wiem, kiedy działki 179/2, 179/4, 179/5 MKS Cracovia otrzymała, ale miało to miejsce wiele lat temu, zanim jeszcze o Filipiaku w Cracovii się śniło. Może ktoś jest w stanie przybliżyć tę sprawę, ale zdaje się, że sięgamy czasów komuny. Stan własnościowy terenów opisywaliśmy ponad cztery lata temu tutaj www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=13603 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl