Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

wanciak86 13.04.2012 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1240514)
Karny moze byle co, ale juz czerwone prawidlowe, do tego kartka za idiotyczne wybijanie pilki, totalnie wiesniackie plucie sie do sedziego i co najwazniejsze - brutalne wjazdy w nogi/oczy przeciwnikow. Korona to banda drwali, ktorzy czasami jezdza na dupach i maja ambicje. Szkoda tylko ze zaangazowanie i ambicja idzie u nich w parze z frajerstwem,glupota i brutalnoscia.
Wiele razy im sie upieklo, pozniej jakby sie uspokoili ale dzisiaj wracaja do swoich nawykow.

PS: Nagroda frajera roku wedruje do Korzyma. Tego goscia nie ogarniam... Niby taki szeroki a jak tylko jest mozliwosc to nurkuje,przewraca sie jak niedożywiona modelka, macha lapami i patrzy na sedziego czy ten sie nabral. Do tego dzisiejsze zachowanie przy faulach - uposledzenie umyslowe jak nic.

Pisałem o tym już jakiś czas temu - lecz wtedy byłem wyzywany od zazdrośników, bo Korona gra dużo lepiej od Lechii, i wgl co to Lechia.

Teraz sie okazuję, że miałem rację.

Cytat:

Kielczanie zamiast grać w piłkę, postanowili grać na nerwach sędziemu. Golański wsadza palce w oczy przeciwnikowi, a potem jest zaskoczony, że ten przeciwnik leży. Korzym zachowuje się jak kompletny kretyn, bo najpierw w bezsensowny sposób dostaje żółtą kartkę wykluczającą go z gry w następnej kolejce, a potem jeszcze poprawia atakiem na bezpośrednią czerwoną, co oznacza przynajmniej dwa spotkania pauzy. Lenartowski podchodzi i wybija piłkę ustawioną przez przeciwnika, a potem jest zdumiony, że za coś takiego sędzia wyciąga żółtą.
To z Weszło.

Pan Jotka 14.04.2012 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1240508)
Mecz oglądałem tak kątem oka ale z Mielcarskim się zgadzam. Nie wiem dlaczego do Korony przylgnęła taka łatka, że grają brutalnie - oni po prostu prezentują normalne zaangażowanie i agresje jaka powinna być prezentowana przez każdą drużynę ale u nas sędziowie gwiżdżą byle muśnięcie przez to większość gra jak cipy, a Korona na ich tle się wyróżnia.
Przecież przy tym karnym dzisiaj to w ogóle nie było kontaktu - gość zamiast się skoncentrować jak trafić z metra w bramkę to wywinął jakiegoś pajacyka. Żenada. Gwiżdżąc takie byle co sędziowie tylko robią krzywdę piłkarzom.

Zamiast ligi polskiej oglądnij kiedys angielską. Tam walczą, nie symulują i nie wywracają się od byle dotknięcia, ale fauli jest bardzo mało. A jak ktoś dostanie kartkę to zwija ogon i odchodzi. U nas walka=kopanie po nogach i każdy gwizdek to okazaj do puszczenia wiązanki w kierunku sędziego. To nie żadna "walka jak piszesz, tylko zwykłe chamstwo poparte brakiem umiejętności.Zresztą świetnie podsumowało ten mecz weszlo. Sam pamiętam jak Mielcarski "walczył" a potem jak jego w końcu "zwalczyli".
I na koniec cytat: "A na sam koniec piłkarze Korony niszczą drzwi do pokoju sędziowskiego, co już jest czystym wieśniactwem". Nie to nie jest wieśniactwo. To powód do ukarania tego śmiesznego klubiku przez Komisję Ligi. Zamiast kar za transparent może w końcu kara za coć poważnego,co?

rw88 14.04.2012 07:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1240517)
Naprawde ta liga upadla juz tak nisko ze 11 drwali biega i gra ambitnie a komentatorzy sikaja w majtki z zachwytow jakie to piękne.

Że się tak zachwycają, to ich sprawa. Natomiast jedna Korona nie jest jakimś powodem słabości, w Premier League jest taka drużyna, która podobny styl opanowała do niemal perfekcji, czyli Stoke City. I w Stoke tymi drwalami nie są Korzymek, czy Jovanovic, a prawdziwi drwale, "chłopy jak dęby" z defensywy: Wilkinson, Shawcross, Huth, Wilson, Upson, defensywni pomocnicy: Whelan czy Whitehead, a w ataku sami "koszykarze": Crouch, Jones, Fuller, Walters.

Nawet po ich "fejsach" widać jakiego typu są to zawodnicy :D

http://www.transfermarkt.de/bilder/s...020_2009_1.jpghttp://www.transfermarkt.de/bilder/s...512_2009_1.jpghttp://www.transfermarkt.de/bilder/s...512_2009_1.jpghttp://www.transfermarkt.de/bilder/s...512_2009_1.jpghttp://www.transfermarkt.de/bilder/s...512_2009_1.jpghttp://www.transfermarkt.de/bilder/s...512_2009_1.jpg

Jak widać można tak sobie radzić nawet w Premier League.

AS82 14.04.2012 09:15

Zobaczyłem właśnie terminarz Lechii Gdańsk i jakoś mało prawdopodobne sie wydaje aby sie utrzymali . Pewnie znow parchy zostana :evil:

rw88 14.04.2012 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1240543)
Zobaczyłem właśnie terminarz Lechii Gdańsk i jakoś mało prawdopodobne sie wydaje aby sie utrzymali . Pewnie znow parchy zostana :evil:

Trudno powiedzieć. Dalej mają te cztery punkty buforu i wydaje mi się, że 5 punktów w pozostałych meczach powinny im dać to utrzymanie, czyli np. trzy punkty na Widzewie i dwa remisy u siebie, ze Śląskiem i Legią, jest to realne w ich przypadku. Gdyby udało im się dobić do tych 29 punktów, to nawet zakładając, że Cracovia wygra trzy mecze z pięciu - liczę tutaj Bełchatów, Ruch i Widzew, co będzie mimo wszystko arcytrudnym zadaniem w ich przypadku - to wtedy będą mieć tyle punktów co Lechia, w dwumeczu pomiędzy drużynami z Gdańska i Krakowa padły dwa remisy 1:1, więc decydować będzie o ile wiem stosunek bramek obu ekip, a ten póki co dosyć zdecydowanie jest na korzyść Lechii.

Taylor 14.04.2012 09:40

Tylko, żeby nam dzisiaj piłkarze Wisły pomogli wygrywając z ŁKSem

El'kabat 14.04.2012 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1240543)

Ja myslę,ze się utrzymają.

Parchy tak naprawdę tylko w jednym meczu mogą zdobyć 3 punkty- u siebie z Widzewem. Widzew środek tabeli ma-a pieniążki od profesora zawsze przytulą. Zdziwiłbym sie gdyby było inaczej.

W meczu z nami,Polonią i Ruchem-szans wielkich nie mają. My jak sie zepniemy to powinnismy ich powiezc,a Ruch i Polonia meczu im na pewno nie oddadzą,za duża stawka.
O sportowych walorach nie wspominam.

Co do Gksu to tam raczej żydy czysto sportowo nie mają czego szukać,Kosa + Żewłakow i spółka zrobią swoje.
Inaczej sprawa będzie wygladac,jak Gks bedzie miał utrzymanie zapewnione-wtedy już sie tam cuda mogą dziać.

Lechia powinna ze 2 pkt jeszcze przytulic,żebysmy na spokojnie ogladali ostatnia kolejke ;)

Co do Łksu mysle,ze tez spadnie i ich sie obawiać nie musicie.

emj10 14.04.2012 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1240548)
Co do Łksu mysle,ze tez spadnie i ich sie obawiać nie musicie.

Ja bym powiedział przewrotnie, że to ŁKS ma obecnie większe szanse na utrzymanie niż Lechia. Terminarz oba zespoły mają podobny, ale więcej łatwych do zdobycia punktów ma ŁKS.

Stawiam, że z Koroną i Bełchatowem u siebie ŁKS powinien powalczyć o pełną pulę. Na Wiśle raczej zdecydowanie przegra, ale cuda się zdarzają. Mecze na Jadze i na Ruchu nie są do końca spisane na straty. Remisy mogą tam wywalczyć.

Także ŁKS może mieć na koniec 28-30 punktów wg. moich szacunków, a remisująca Lechia może nie wyciągnąć tyle.

Sliver12 14.04.2012 10:31

Dla mnie to teraz najważniejsze żeby parchate w końcu spadło. Lechia wiadomo ciężki terminarz. Przyjmując, że spadną to wolę oczywiście, żeby spadły z Nią parchy, a nie Łks. Więc nie wiem czy nie lepiej byłoby nawet jakby dzisiaj Łks wygrał niestety, bo co tam jedna porażka więcej, to i tak w tym sezonie bez różnicy,

KOALIK 14.04.2012 10:53

Jeżeli chodzi o sędziów, to na tą chwilę najlepszym w Polsce jest zdecydowanie Musiał. Rzadko daje kartki, stara się prowadzić zawody w taki sposób, aby nie przeszkadzać piłkarzom i nie przerywa co kilka sekund akcji jak wczoraj Pskit z powodu śmiesznych fauli. Korona oczywiście przesadza z agresywnością, ale jedno trzeba im przyznać - dają z siebie dużo, co Naszym ,,gwiazdom'' z zagranicy prawie zawsze się nie zdarza i przechodzą obok gry w wielu spotkaniach. Wolałbym oglądać takich walczących chłopaków w Wiśle niż zmanierowane i wypalone gwiazdeczki, które sił nie mają (nie wiadomo po czym), które mają wszystko w głębokim poważaniu - kibiców, klub, historię. Tylko kasa im głowie za cotygodniowy spacerek na boisku i odpuszczanie spotkań, żeby się nie zmęczyć przed wieczornymi rozrywkami.

Benan 14.04.2012 12:29

Smuda na meczu Podbeskidzie - Śląsk. Ciekawe kogo ogląda

jaszczur90 14.04.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Benan (Post 1240587)
Smuda na meczu Podbeskidzie - Śląsk. Ciekawe kogo ogląda

Sebastiana Milę ?

0 22 14.04.2012 12:54

Raczej Mierzejewskiego.

Benan 14.04.2012 13:06

Jeśli Milę, to pooglądał długo

kacpaw91 14.04.2012 13:46

Właśnie się dowiedziałem, że w Podbeskidziu gra Reiman. Nazwisko idealne (jeszcze jakby i zamieniło się w y), aby grać w Wiśle, szkoda tylko, że raczej poziom gry za słaby ; )

River 14.04.2012 15:06

Ale ta liga pojebana. W czolowce to kazdy stara sie robic wszystko by Amica do pucharow sie zalapala. Patologiczna gra Kuchenek zostanie pewnie nagrodzone europejskimi pucharami bo wiele wskazuje na to, ze 4. miejsce da el.LE.

Zaglebie ostatnio goli wszystkich. Sa tuz za... nami a jeszcze niedawno byli w strefie spadkowej...

pysio 14.04.2012 17:21

Murawa na Widzewie to jest po prostu skandal.
Sędzia nie powinien dopuścić do rozpoczęcia takiego meczu i od razu dać walkower 3:0 dla Legii.

pysio 14.04.2012 17:22

Zdublował mi się post..

Już 1:0 dla Legii

wolfy 14.04.2012 17:50

Legia remisuje do przerwy z Widzewem w meczu beach soccera.
Chyba faktycznie za brak trawy powinni dawać walkowery.

gizmowisla 14.04.2012 19:02

legia znowu fuksem tylko remisuje z przecietnym Widzewem - dlaczego Slask nie wykorzystuje tego ??? MP zdobedzie legia - ale przy takich wynikach to Slask z Ruchem sa frajerami nie wykorzystujacymi takich slabych wynikow i slabej gry warszawskich nadętych bufonów .....

kreseq 14.04.2012 19:05

Widze kolega w formie :lol: Fuksem w ostatnich minutach owszem, ale w pierwszej polowie i w duzej czesci drugiej Widzew mial duzo szczescia.

Padaczka lekka, i malo skutecznosci. Zobaczymy co zagra Ruch, bo moze w ogole nie byc zmian w czubie. Oby. Na szczescie Slask gra jeszcze wieksza ch*** i oby tak do konca ligi :D

Ogryzek 14.04.2012 19:07

Śląsk gdyby cokolwiek grał już dawno miałby z 5 punktów przewagi na d Legią i do Krakowa na mecz z nami przyjechałby tylko na fetę:)

Żal o Śląsku pisać. Dno! Tytuł na który cały Wrocław czeka ponad 30 lat oddala się, bo paru obibokom nie chce się biegać bo premii nie dostali. (Pomijam super udziałowca Solorza i jego robotę).

Śląsk to nawet pucharów nie powącha.

A Legia swoje, mogę zremisować, zremisuję. Jakby musieli wygrać, pewnie by wygrali.

mitmichael 14.04.2012 19:14

No to Legia jeszcze nie swietuje

emj10 14.04.2012 19:36

Oczywiście, że nie świętuje. Może być jeszcze różnie, włącznie z tym, że będziemy oddawali punkty za punktami, a dogoni nas Amika, która jutro zmniejszy stratę do 7 punktów, a za tydzień przyjeżdża do nas.

KOMINEK 14.04.2012 21:47

Powiem krótko wszyscy byle nie Amica

irman 14.04.2012 22:10

Największą żenadą tej rundy jest Śląsk. Zaraz po nim nasz przyszły mistrz czyli Legia. Na jesieni już miałem składać samokrytykę co do umiejętności trenerskich Skorży. Jednak nie. To jednak dupa nie trener. Niech tam zostanie na przyszły rok. W ubiegłym roku gdy zdobywaliśmy mistrza przynajmniej na wiosnę byliśmy najlepszą drużyną, teraz to już nawet najlepszej drużyny na wiosnę nie ma. Choć mimo wszystko zamieniłbym się z Legią na zmartwienia:)

0 22 14.04.2012 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1240799)
Największą żenadą tej rundy jest Śląsk. Zaraz po nim nasz przyszły mistrz czyli Legia.

Tu masz tabelę największej żenady wiosny, od najmniejszej do największej.

irman 15.04.2012 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1240820)
Tu masz tabelę największej żenady wiosny, od najmniejszej do największej.

Zgasiłeś mnie.

Wyprzedza was jesienny spadkowicz, wesoła trupa z Kielc, a jeden punkt mniej ma mocna paczka pod wodzą Adasia Nawałki. Wszyscy razem mają pewnie mniejszy budżet niż wy. W waszych meczach jakości nie ma żadnej. Kopanina do kwadratu. Nie chce mi się prowadzić dyskusji, który mistrz słabszy itp. Doskonale zdaje sobie przy tym sprawę w jak głębokiej dupie jesteśmy my.

I tak przyznaję to, zazdroszczę, bo chciałbym być na waszym miejscu. Piszę to bez ironii.

Ale i tak jesteście żałośnie słabi i patrzeć się na was nie da.

Tak wiem. Jesteśmy jeszcze gorsi.

gizmowisla 15.04.2012 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1240829)
Zgasiłeś mnie.

Wyprzedza was jesienny spadkowicz, wesoła trupa z Kielc, a jeden punkt mniej ma mocna paczka pod wodzą Adasia Nawałki. Wszyscy razem mają pewnie mniejszy budżet niż wy. W waszych meczach jakości nie ma żadnej. Kopanina do kwadratu. Nie chce mi się prowadzić dyskusji, który mistrz słabszy itp. Doskonale zdaje sobie przy tym sprawę w jak głębokiej dupie jesteśmy my.

I tak przyznaję to, zazdroszczę, bo chciałbym być na waszym miejscu. Piszę to bez ironii.

Ale i tak jesteście żałośnie słabi i patrzeć się na was nie da.

Tak wiem. Jesteśmy jeszcze gorsi.

zadarłes z najwazniejszymi ludzmi na tym forum .......az strach pomyslec jakie beda odpowiedzi - napinka- i jaks NOWA prawda - a wszystko to w ramach przyzwolenia naszych MODERATOROW ktorzy toeruja wpisy i napinke kolesi z Wa-wy lub spod tego miasta ....jak zawsze napisze ... NIE KARMIC WARWSIAWSKICH TROLI ..... maja MP raz najakis czas i napinka trwa ......pozdro dla Wszystkich Modow:P

emj10 15.04.2012 08:12

Trolli przez podwójne "L" ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl