![]() |
Lojalność. A co to takiego? Piłka nożna to biznes i na dodatek bezwzględny. Kto nie płaci ten nie żyje.
|
Cytat:
|
Między innymi przez usprawiedliwianie takich zachowań jak to Lipskiego nie ma lojalności, zanikły dobre obyczaje... Nie dziwiłbym się, gdyby piłkarze zarabiali jak zwykli ludzie i nie mieli za co zapłacić czynszu, ale w sytuacji gdy kasują takie pieniądze?
|
Cytat:
A jest jeszcze inny aspekt - ciekawe co powiesz jak hipotetycznie np. taki R zatrudni takich Lipskich, którym nie będzie płacił, a oni utrzymają ligę i zaczną dymić dopiero po sezonie, a spadnie Wisła, która będzie miała spięty budżet i regularnie opłacanych (ale słabszych-na miarę finansowych możliwości) piłkarzy. W Hiszpanii była parę lat taka sytuacja, że spadło uczciwe Villareal, a utrzymało się Deportivo, które po zakończonym sezonie prawie zbankrutowało (dostało komisarza czy tam syndyka). De facto oszustwo się opłaciło. |
Cytat:
Dlatego też wolę Wisłę skromniejszą, ale rzetelnie wywiązującą się z zobowiązań finansowych i szanującą piłkarzy i pracowników. |
Trzynastki? Nie powinno ich być w ogóle ;)
Powyżej średniej krajowej? Może warto by było obliczyć średnią "piłkarską ekstraklasową", żeby zwykły człowiek mógł połączyć się w bólu z uciskanym ludem kopiącym piłkę na najwyższym poziomie... ps. wyraźnie napisałem, że klub powinien wywiązywać się ze zobowiązań kontraktowych... |
|
Według mnie, zostaniemy z aktualną 4 napastników, po przyjściu Carlito i nie ma co czekać na nowych. Bardziej pilne zakupy to skrzydłowi na ten moment..
|
tak jak ktoś tutaj (jak sie okazało słusznie) przewidywał , Probierz odpalił z żydowni Kądziora
http://weszlo.com/2017/06/25/zwalnia...czac-krakowie/ |
Cytat:
|
Cytat:
Może w następnym wcieleniu, jak będzie biegać tak ze 2 razy szybciej. |
Podobno dzisiaj Wojtkowski podjal decyzję że przechodzi do Wisły. Ciekaw jestem na jakich warunkach..
|
Podobno,może,zobaczymy-kolejny informator :lol:
|
Krzysiek Kiewicz na Twittererze napisał ze przechodzi testy medyczne, a on ma sprawdzone info
|
Jak K. Kiewicz tak napisał to na pewno tak jest. Facet ma sprawdzalność praktycznie 100%. Taki janex z tym, że bliżej Wisły i pisze tylko o Wiśle.
|
Krzysiek Kiewicz bodajże pracuje w klubie i nie jest zwykłym "frajerem" z BP :)
|
Nie, nie pracuje w klubie to jest na milion procent. Jak mniemam ma insidera w klubie :)
|
Jak wygląda sytuacja Kamila Kuczaka ??
|
Cytat:
|
Myślicie że realny jest transfer Oscara Lewickiego do Wisły? on ma ofertę z Polski, Pani Prezes powiedziała że prowadzimy rozmowy z kimś o potencjale zbliżonym do Mączyńskiego, pozostało mu pół roku kontraktu.
|
Cytat:
|
Nie ma szans, on gra w najlepszym zespole ligi Szweckiej ostatnich lat i jest wyróżniającą się tam postacią... Wisła to już na pewno nie jest cel jego podróży nie oszukujmy się.
Ale gdyby udało się go sprowadzić do nas to byłbym w prawdziwym szoku. |
|
Cytat:
|
Cytat:
p.s. Wczoraj w meczu L zagrał pilkarz którego Wisła chciała i nawet był połową nogi juz tutaj, ale ostatecznie JM zablokował transfer. I nawet tak źle nie wygladał |
O kim mowa ?
|
Cytat:
|
Cytat:
P. S. Skoro temat to m.in. "plotki" i skoro ma się pojawić nowy właściciel i sypnąć kasą na duży transfer to może ten grajek: https://www.transfermarkt.pl/zlatan-...l/spieler/3455 XD |
no właśnie, teraz ten temat powinien ożyć :D
|
dla rozluźnienia i raczej dla starszych forumowiczów:
jaką pamiętacie najśmieszniejszą plotkę transferową z okresu początkowego Cupiała ? dla mnie nr 1 to Juergen Klinsmann , ale coś mi się kołata w pamięci że chyba przewijał się tez Stoiczkow oczywiście były to plotki przekazywane ustniej na X-tce, internetów jeszcze nie było :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl