Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Patryko 28.12.2020 14:10

Pojawił się menago, który zwietrzył szansę skasowania 2-3 prowizji, to namieszał chłopakowi i ojcu w głowie. Pytanie tylko jakim cudem on ma się przebić w silniejszej lidze, gdzie kandydatów do gry na jego pozycję jest kilku (nastu?), skoro nie przebił się w słabej lidze w zespole końca stawki?
Ile miał meczów, gdzie poraził nas swoimi umiejętnościami? Wyszło mu kilka ładnych bramek, poza tym totalna bezradność z przodu (fakt, że jego występy przypadają na kadencję Skowronka, u którego nie było w zasadzie żadnego pomysłu na rozgrywanie ataku), a teraz kontuzja. Nie wierzę, że Skowronek, który ratował swój stołek, trzymał wunderwaffe na ławce...

guardian_angel 28.12.2020 14:15

Dodajmy poza Koroną to bramek, gdy już było pozamiatane w meczu i obciążenie psychiczne spada już do zera, wtedy łatwiej o strzały życia.

Jaroo1 28.12.2020 14:52

No ale tak to jest z młodymi talentami, wiadomo, że on będzie odstawał od drużyny na początku ale chodzi o to żeby rozsądnie takich wprowadzać do drużyny, rozwijać ich talent i on robi progres x 1000% w sytuacji gdzie ktoś w jego wieku z mniejszym talentem, albo starszy, już tego progresu nie zrobi. I dzieki temu po 1-3 latach takiego ogrywania ma się dobrego piłkarza do gry w pierwszym składzie albo do transferu za dobrą kasę.
Tak jest i my nie mamy co liczyć na gotowy produkt, tylko wlasnie musimy isć taką drogą.

Albo ktoś ma talent wielki i w wieku 18-19 lat zostanie za duża kasę sprzedany bo już będzie błyszczał, albo ma mniejszy talent i sobie u nas będzie grał, ewentualnie w jakimś ciut lepszym klubie za granica w wieku 19-23 lat itd Jak będziemy wiecznie chcieli aby 17-19 latek był glową i sercem zespołu to wiecznie będziemy w dupie. Takim podejściem każdy talent zmarnujemy.

KOALIK 28.12.2020 14:57

Swego czasu ówczesny dyrektor Legii Trzeciak powiedział zdanie, które przeszło do historii piłki w Polsce: ,,po co nam Lewandowski, my mamy Arruabarrenę".

Biorąc pod uwagę łatwość sprzedaży młodych Polaków (chociażby Moder po zagraniu kilku spotkań kosztował 11 mln euro - kwota niewyobrażalna i szokująca), bardzo mnie dziwi lekceważenie przez Wisłę sprawy Olka Buksy.

Po dwóch latach ,,odnowienia" sytuacja jest dalej zła w klubie, ci co ukradli nie oddadzą, a TS i jego pomagierzy nie kwapią się do pomocy piłkarskiej Wiśle, bo oni powinni dać zadośćuczynienie, a to byłaby kwota liczona w dziesiątkach milionów złotych za wieloletni całokształt niszczenia.

Sprawa Buksy jest testem na wiarygodność obecnych zarządców oraz tych wszystkich skompromitowanych, którzy nie mają wstydu i dalej utrudniają Wiśle powrót na właściwe tory.

Rezygnacja z kilku milionów euro byłaby kolejnym ewidentnym działaniem na szkodę klubu - tak jak wynoszenie swego czasu pieniędzy w reklamówkach przez ,,współczesnych wyklętych patriotów''.

Jaroo1 28.12.2020 15:14

Interesu życia na szrocie sprowadzanym z zagranicy się nie zrobi, liczyć na perełki typu Marcelo, gdzie umówmy się, to był strzał dekady a może stulecia i kogoś takiego już nie sprowadzimy, także jedyna rozsądna opcja to liczyć na kasę z młodych Polaków. Ogrywać ich, promować, byc taka wytwórnią mniejszych lub większych talentów. Wiecznie jesteśmy w dupie, jak ktoś pogra dobrze sezon to ucieka, częściej jednak transfery sa nietrafione, mija czas zanim zawodnik się zaaklimatyzuje itd wyniki drużyny sa slabe. Czas mija, my ani wyników nie robimy, ani kasy. A tak to by chociaż była nadzieja, że się kasę zrobi na takim jednym czy drugim talencie, że będzie jakas plynnośc finansowa i wtedy można zarządzać klubem, zrobić lepszy transfer nawet itd

Patryko 28.12.2020 16:53

@KOALIK

Ale tu nikt z nikogo nie rezygnuje, strony umówiły się na taki a nie inny wariant - umowa słowna (bo zdaje się nic innego nie można było w tym temacie zrobić). Niestety w międzyczasie wjechał na białym koniu menago i wszystkie ustalenia wyrzucił do kosza. Niestety oni (Olek + jego tata + menedżer) rozdają karty i o wszystkim decydują, nie dopatrywałbym się tutaj jakiejkolwiek złej woli ze strony trio.

Karherop 28.12.2020 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1560007)
Interesu życia na szrocie sprowadzanym z zagranicy się nie zrobi, liczyć na perełki typu Marcelo, gdzie umówmy się, to był strzał dekady a może stulecia i kogoś takiego już nie sprowadzimy, także jedyna rozsądna opcja to liczyć na kasę z młodych Polaków. Ogrywać ich, promować, byc taka wytwórnią mniejszych lub większych talentów. Wiecznie jesteśmy w dupie, jak ktoś pogra dobrze sezon to ucieka, częściej jednak transfery sa nietrafione, mija czas zanim zawodnik się zaaklimatyzuje itd wyniki drużyny sa slabe. Czas mija, my ani wyników nie robimy, ani kasy. A tak to by chociaż była nadzieja, że się kasę zrobi na takim jednym czy drugim talencie, że będzie jakas plynnośc finansowa i wtedy można zarządzać klubem, zrobić lepszy transfer nawet itd

Paradoksalnie to my tak małej kasy na obcokrajowcach nie zarobiliśmy: Marcelo 3 mln, Brlek 2 mln, Diaz 1.5 mln, Cleber 1 mln, Guzmics 1 mln, Guerrier 700 tys, Jovic 500 tys, Carlitos 1 mln, Uche 2 mln, Melikson 700 tys, Savicevic 400 tys, Popovic 400 tys, Choć to oczywiście kropla w morzu tych którzy się przez klub przewinęli.

skarabeus 29.12.2020 00:40

koalik

zaproponuj dzialanie jakie powinien podjac obecnie klub w sprawie Buksy. Konkretnie.

Jaroo1 29.12.2020 12:33

Cytat:

Paradoksalnie to my tak małej kasy na obcokrajowcach nie zarobiliśmy: Marcelo 3 mln, Brlek 2 mln, Diaz 1.5 mln, Cleber 1 mln, Guzmics 1 mln, Guerrier 700 tys, Jovic 500 tys, Carlitos 1 mln, Uche 2 mln, Melikson 700 tys, Savicevic 400 tys, Popovic 400 tys, Choć to oczywiście kropla w morzu tych którzy się przez klub przewinęli.
O to mi właśnie chodzi, że to grosze. Marcelo się tutaj wyrożnia, poszedł pare lat temu z klubu za sporą jak na tamte czasy kasę. Reszta już nie szokuje kwotami.
Własnie mówię o tym, że szkoląc, stawiając na młodych, a nawet wmawiając sobie i światu, że mają talent można takich Polaków sprzedawać za na prawdę grubą kasę. Swego czasu Legia posprzedawała jakichś ludzi typu Żyro, Borysiuk itd, ktorzy utonęli później i nic nie pokazali. Dlatego mi żal, że nie stawiamy na mlodych, nie mamy jakiegoś myślenia perspektywicznego, powinniśmy na nich chuchać i dmuchać, mieć jakaś linię rozwoju ich i później sprzedać takiego piłkarza obiecującego albo nawet już starszego ale z historią w kadrze itd za 1-2 mln to nie jest problem.

serek.c2 29.12.2020 13:04

Skąd to twierdzenie, że nie myślimy jako klub perspektywicznie? Bo młodzieżowcy nie stanowią połowy pierwszego składu? Przecież my dopiero staramy się budować akademię, a młodzież, która prezentuje jakiś w miarę sensowny poziom, gra (Szot, Plewka, swoje szanse dostawał Buksa). Czy jedyną miarą "perspektywicznego myślenia" jest wpuszczanie na boisko większej liczby juniorów, nawet jeśli nie zbliżają się do odpowiedniego poziomu sportowego?

Jaroo1 29.12.2020 13:18

Piszę ogólnie o ostatnich 2 dekadach.

Patryko 29.12.2020 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1560014)
Piszę ogólnie o ostatnich 2 dekadach.

W miarę perspektywiczne myślenie w tym klubie mamy od 2 lat ;) Nie oczekujmy od trio, że w momencie, w którym nadal ciąży na nas dług z przeszłości, zbudują nam akademię wypuszczającą co roku 1-2 Moderów. Na młode talenty przyjdzie jeszcze czas.

serek.c2 29.12.2020 13:23

To tutaj oczywiście trzeba się zgodzić. Dobrze jednak wiemy, jakie było podejście Cupiała do inwestowania w młodzież. Na szczęście mocno się to zmieniło. Szybko zapewne efektów nie zobaczymy, bo pewne tematy blokuje najprostsza rzecz, czyli brak środków na stosowne inwestycje (dlatego jeszcze raz zachęcam do zasilania szeregów Socios, nam nikt kasy nie da, sami musimy o nią zadbać).

R33 01.01.2021 16:23

https://twitter.com/_Ekstraklasa_/st...30204809105408

Ogryzek 01.01.2021 17:09

https://sportowefakty.wp.pl/amp/pilk...2Ed1Oa0LldkLuo

_ukoL 01.01.2021 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1560021)

Oby odszedł jak najszybciej. Jest po prostu beznadziejny. Może go ktoś przytuli w Czarnogórze.

Patryko 01.01.2021 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1560022)
Oby odszedł jak najszybciej. Jest po prostu beznadziejny. Może go ktoś przytuli w Czarnogórze.

Ciężko wyczuć czy jest beznadziejny, nic u nas w zasadzie nie pograł ze względu na katastrofalną formę fizyczną. Zupełnie nie rozumiem jak "profesjonalny" piłkarz może się tak zapuścić, na moje oko on ma minimum 15 kg nadwagi.

WiateritoTSW 01.01.2021 21:34

Co do Beqiraja nie byłem aż takim sceptykiem wobec niego i jego nadwagi, byłem przekonany że skoro z takim przekonaniem nasz były sztab jest co do jego sprowadzenia, to szykujemy taktykę w stylu krótka piła do Beqiraja w polu karnym, a ten jak walnie bombę w brame, to nie będzie czego zbierać, wydaje mi się że taki typ piłkarza z niego wyrósł, choć w Polsce mu to za bardzo nie wyszło, a szkoda, bo chłop musi mieć parę w nodze, tylko w płucach niestety nie. Żegnam bez żalu jeśli faktycznie odejdzie, przy naszych juniorach wcale nie jest o kilka klas wyżej, jego minuty mogły być minutami Olka.

skarabeus 01.01.2021 22:05

Moze sie okazac tak, ze za chwile zostaniemy bez napastnika :-) Buksa odejdzie z wolnego w czerwcu, wiec nie bedzie na niego za bardzo stawiania, Fatos rozwiaze kontrakt, a Forbes zostanie sprzedany. Wtedy praktycznie pewne jest dwoch nowych napastnikow i byc moze ktos mlodyu przeniesiony z juniorow do ogrywania ogonow.

Byc moze tak byloby najlepiej. Tzn najlepiej byloby gdyby Buksa podpisal kontrakt na 2,5 roku, a sprzedac obu dragali i sciagnac napastnikow, ktorych chce Hyballa :-) Czyli zwinnych, sprytnych, szybkich :-)

Kolo 20 stycznia sie okaze :-)

adfurle 01.01.2021 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1560025)
najlepiej byloby gdyby Buksa podpisal kontrakt na 2,5 roku

Hmm, musiałeś się pewnie urwać z choinki. Nie ma innej możliwości :D

R33 01.01.2021 23:32

Przemysławowi Zdybowiczowi skrócono wypożyczenie i na ten moment wiosnę spędzi w Wiśle. Dodatkowo zawsze można je skrócić jeszcze Arturowi Balickiemu. Jakby nie patrzeć to napastnicy. ;)

Drozd 02.01.2021 10:16

Fatos miał pecha że trafił na okres kiedy nasza gra do przodu nie istniała. Z miejsca stał się wygodnym kozłem ofiarnym odpowiedzialnym za wszystko co nie wychodziło. Zdobyć tytuł króla strzelców w Chorwacji to nie byle co. Inna sprawa że do biegania miedzy obrońcami jest już za sztywny więc pewnie będzie szukał jakiejś alternatywy.

Ja cały czas mam nadzieję ze Buksa nie sprzeda się za 30 srebrników i podpisze umowę, która czeka na niego od pół roku...

Ma_niek 02.01.2021 10:58

On tego krola strzelcow zdobyl 10 lat temu :D Teraz to jest koles ktory nie nadaje sie do grania w pilke. Najgorszy napastnik jaki tu sie pojawil. Juz Beto byl lepszy

El'kabat 02.01.2021 11:01

Nie ma co się dziwić - z Fatosem pewnie rozwiążemy, Buksa out, zostaje Forbes, który też nic specjalnego nie gra, a tez jakiś plotki transferowe o nim są.

Arkadiusz.Czerepach 02.01.2021 13:03

szansa że Fatos odpali , jest i tak większa niż że dostaniemy za Bukse cokolwiek poza ekwiwalentem

tas de fleia 02.01.2021 14:20

Nie widziałem oczywiście meczów Bełchatowa, ale sądząc po opiniach tamtejszych kibiców, to Zdybowicza chyba nie ma co traktować na poważnie...

Ma_niek 02.01.2021 15:49

A to nie widziales jak u nas gral? Nic sie nie zmienilo od tamtej pory. Kompletnie nie rozumiem po co on wraca do nas

kopaczoholik 02.01.2021 17:05

Czy pamiętacie takiego grajka jak Sebastian Leszczak.... też uznawany był za wielki talent (oczywiście nie tak wielki jak Aleksander Buksa) i nie ustawiały się do niego takie kluby jak do Aleksandra Buksy... Sieszno mu było i jak odszedł z Wisly Kraków to słuch po nim zaginął...

Mam nie odparte wrażenie, że młody Buksa, popełni poważny błąd odchodząc już teraz z Wisły Kraków... Przy Hyballi zobaczy co to jest poważny trening... Poza tym umówmy się w tym roku, młody Buksa totalnie niczego nie pokazał... a miał szansę jak nigdy aby grać w pierwszym składzie... nie dał rady... to co on ma to zaoferowania na zachodzie? jak przegrał rywalizację z ławką rezerwową i Fatosem... Poza tym gdyby odszedł od nas za rozsądne pieniądze to poratował by klub w kryzysie.... niewątpliwie kibice doceniliby taki gest/ ruch ze strony zawodnika, a tak pozostanie pewien niesmak... Wiadomo, jego życie, jego kariera ale jednak...

Pewnie słyszeliście, że interesujemy się zawodnikiem Sandecji Nowy Sącz: Damir Sovsić.

Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-sacz/157879-n

Jakoś ten 30 letni Chorwat z pierwszej ligi, nie przekonuje mnie...

Cóż Przemysłąw Zdybowicz prochu nie wymyśli, może chociaż pobiega na treningach... Bo jakoś nie wierzę w jego zdolności... podobnie w sumie jak Serafin Szota... W sumie z tego co widziałem w komentarzach kibiców odpowiednio GKS-u Bełchatów oraz Stomilu Olsztyn... to obaj furory nie zrobili... 20 i 21 lat... oby jeszcze wystrzelili z formą... Ale nie wiem, czy Hyballa to cudotwórca ;) Choć w sumie krytykowany Plewka wrócił z wypożyczenia i zaczał u nas grać przyzwoicie...

guardian_angel 02.01.2021 21:20

Ja widziałem parę dobrych momentów u Fatosa (timing w starcie do akcji, znalezienie się tam gdzie trzeba, niezła szybkość jak na posturę), nie pytajcie mnie gdzie i w której minucie, bo nie wiem, może mi się to przyśniło ;) tak czy siak chciałbym go jeszcze zobaczyć w 1-2 meczu po całym styczniu z Hyballą i jak nic już nie pokaże to nara.

Blixa 04.01.2021 20:22

^^Leczak nie zrobil kariery bo nie mial rowno pod sufitem. Buksa ma diametralnie inne podejscie do zawodu.

MB1906 04.01.2021 20:58

Czy na pewno. Mamy, przynajmniej ja to tak widze kukielke rodzicow, taty. A w pilce grzeczni chlopcy znacznie rzadziej robili kariery.

TSWojtas 05.01.2021 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1560066)
Czy na pewno. Mamy, przynajmniej ja to tak widze kukielke rodzicow, taty. A w pilce grzeczni chlopcy znacznie rzadziej robili kariery.

Może 15 stycznia zerwie się ze smyczy i już nie będzie grzeczny :)?

robert777 05.01.2021 11:35

A co ma być 15 stycznia?

Lider 05.01.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1560072)
A co ma być 15 stycznia?

Urodziny Olka B. i ogłoszenie decyzji czy przedłuża z nami kontrakt.

El'kabat 05.01.2021 11:38

Początek szczepień dla wszystkich.

skarabeus 05.01.2021 12:10

15 nic nie bedzie wiadomo. Jak ktos liczy ze wtedy sie rozstrzygnie przyszlosc Olka to mysle, ze jest w bledzie.

TSWojtas 05.01.2021 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1560075)
15 nic nie bedzie wiadomo. Jak ktos liczy ze wtedy sie rozstrzygnie przyszlosc Olka to mysle, ze jest w bledzie.

15 to piąteczek. Buksa zostanie zaproszony po treningu do gabinetu aby zgodnie z umową dżentelmeńską podpisał kontakt. Wtedy będzie jasne czy to zrobi czy nie ...

Patryko 05.01.2021 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1560076)
15 to piąteczek. Buksa zostanie zaproszony po treningu do gabinetu aby zgodnie z umową dżentelmeńską podpisał kontakt. Wtedy będzie jasne czy to zrobi czy nie ...

Chyba już nikt w tej kwestii nie ma złudzeń. Jego menedżer już dawno mu to wybił z głowy :P

ABG Bochnia 05.01.2021 13:23

Panowie nie ma się co ekscytować. Zrobi co uzna za słuszne. Wisłą była i będzie z nim czy bez niego. To tylko jeden z wielu juniorów.

Bardziej bym się martwił czy Kuba podpisze nową umowe, bo na boisku i poza nim daje zdecydowanie więcej niż Olek.

w0lno. 05.01.2021 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG Bochnia (Post 1560080)
Panowie nie ma się co ekscytować. Zrobi co uzna za słuszne. Wisłą była i będzie z nim czy bez niego. To tylko jeden z wielu juniorów.

Bardziej bym się martwił czy Kuba podpisze nową umowe, bo na boisku i poza nim daje zdecydowanie więcej niż Olek.

Szansa na spłacenie długów w błyskawicznym tempie przejdzie nam koło nosa, ale przecież nie ma się co ekscytować ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl